Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 690 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-25, 15:11   #20671
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Modern Talking znam
Ja niestety też
Cytat:
wyczytalam na jednym z polskich portali ze najlepiej zawsze probowac kosmetyk - powinien byc byc taki raczej neutralny ze slodkawym dodatkiem, taki kosmetyk ma ph najbardziej odpowiednie dla naszego skalpu, generalnie nie wiem czy dobrze to zapamietalam, postaram sie poszukac gdzie to czytalam
Mam pewne opory
Cytat:
do mnie tez nie, to moze bedziemy sie wspierac razem

Cytat:
ja tez bylam ale i tak postanowilam sprobowac RR, potem jak sie probki skonczyly to uzywalam Gelebration Spray, i niestety nawet jak odstawilam to wloski nadal byly dziwne, tydzien to trwalo, w zasadzie nadal jest cos nie tak, wniosek dla mnie - mnie magnesium nie sluzy
niedługo znów będą w dobrym stanie

Zawijam się powoli do domu. W piątek nadgodzin nie trzaskam

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 15:39   #20672
marta_super
Raczkowanie

GG do marta_super Send a message via Skype™ to marta_super

Artykuł o silikonach z Wizażu do poczytania
https://wizaz.pl/Fryzury/Porady-mist...-bez-silikonow
marta_super jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 15:40   #20673
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:

oto fragment z tego artykulu:

Dawno temu znajoma fryzjerka podzieliła się ze mną swoją życiową mądrością. Otóż wszystko to, co jest dobre dla nas samych, będzie dobre też dla naszych włosów. I tak, wraz z tym przykazaniem: woda, która parzy rękę, poparzy również włosy. Zimne czy gorące powietrze, które nie służy naszym płucom i skórze, nie będzie też korzystne dla włosów. A przy zakupie nowego, nieznanego szamponu czy odżywki należy przeprowadzić próbę organoleptyczną, czyli ostrożnie spróbować smaku. Wiem, że brzmi to niedorzecznie, ale wierzcie mi – działa. Szampony i odżywki gorzkie mają w sobie za dużo chemii i środków myjących, także przypuszczalnie za wysokie pH – zwykle wysuszają i najmocniej strzępią włosy. Kwaśne z kolei mają zbyt niskie pH, które nie jest korzystne dla skóry głowy i mogą wywoływać łupież. Najzdrowsze są lekko słodkawe i bez smaku. Taka też jest ta odżywka, przy pH optymalnym dla włosów i skóry głowy 4,5 - 5,5, a smaku nie ma wcale i momentami może być zastanawiające, czy specyfik ten w ogóle zadziała. Ale działa – wierzcie mi – i to jak!
OMG , wracam do domu i bede "testowac" moje odzywki. Teraz to ju zmoge miec pewnosc, ze zostane uznana za chorą, jeśli zacznę sprawdzac smak odzywki do włosów, hehe

Od samego czytania czuje ze wpadam w nałóg, oj kusicielki
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 15:53   #20674
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
OMG , wracam do domu i bede "testowac" moje odzywki. Teraz to ju zmoge miec pewnosc, ze zostane uznana za chorą, jeśli zacznę sprawdzac smak odzywki do włosów, hehe

Od samego czytania czuje ze wpadam w nałóg, oj kusicielki
ja zamierzam jutro sprobowac, wszystko co gorzkie i kwasne pojdzie w odstawke

a dzisiaj bede robic cos a la 'brazilian bowout', oryginalny zabieg polega na polozeniu na czyste, wilgotne wlosy keratyny (jakies mieszanki mysle), wyszuszeniu nastepnie wlosow, potem mycie i po wszystkim, efekt podobno trwa do 12 tygodni, w sensie wygladzenie wlosa i opanowanie frizzu, moze byc stosowany na kazdy rodzaj wlosa, na NC byl nawet filmik

moj zabieg bedzie oczywiscie jakas tam wersja - mam proteiny w plynie z ceramidami, zamierzam dzisiaj umyc glowe odzywka myjaca, odciasnac wode i spryskac wlosy proteinami, z tym z nie bede suszyc tylko zostawie na noc, zgodnie z instrukcja producenta osoby o suchych wloskach po zabiegu musza nalozyc mocno nawilzajaca odzywke/maske, wiec walne maske z tucumy, mialam zamowic shea ale podobno maska z tucumy jest bardziej nawilzajaca, w konsystencji jest bardziej ciasna niz ta shea (to juz informacje dla syrenki ), wszystkie produkty z firmy Crown Pride (BC)
zaraz lece do skladzika wstawic sklad
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-25 o 16:07
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 16:00   #20675
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
o to już wiem co dziś na obiad

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 16:23   #20676
Rybiorek
Zakorzenienie

zgubilam jeden step w brazylian blowout, po wysuszeniu uzywaja prostownicy lub prostuja na szczotce i dopiero potem mycie

pewnie chodzi o wnikniecie keratyny do wlosa pod wplywem ciepla
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-25, 16:53   #20677
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
moj zabieg bedzie oczywiscie jakas tam wersja - mam proteiny w plynie z ceramidami, zamierzam dzisiaj umyc glowe odzywka myjaca, odciasnac wode i spryskac wlosy proteinami, z tym z nie bede suszyc tylko zostawie na noc, zgodnie z instrukcja producenta osoby o suchych wloskach po zabiegu musza nalozyc mocno nawilzajaca odzywke/maske, wiec walne maske z tucumy, mialam zamowic shea ale podobno maska z tucumy jest bardziej nawilzajaca, w konsystencji jest bardziej ciasna niz ta shea (to juz informacje dla syrenki ), wszystkie produkty z firmy Crown Pride (BC)
zaraz lece do skladzika wstawic sklad
kolejna kusicielka

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Myslę ostatnio intensywnie o CJGellie
No i czemu zgapiasz ode mnie? Ja też chcę!
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 17:04   #20678
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
kolejna kusicielka
Ja? ja tylko w ramach nauki opisuje doznania organoleptyczne

Cytat:
No i czemu zgapiasz ode mnie? Ja też chcę!
ja bym powiedziala ze obie zgapiacie ode mnie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-25, 17:06   #20679
gubis
Rozeznanie

Rybiorek, jam nie Kosmarka ale tak sobie myślę, że może jesli zdecydowałabyś się na powrót do naturalnego koloru to może warto byłoby się wspomóc płukankami z rumianku? zawsze jest jakaś różnica, a włosy nie niszczą się tak jak przy farbach. na początek położyłabym kolor zbliżony do odcienia odrostów a później hodowałabym

Syrenko, ja Was naprawdę czytam zanim przyjdę szlochać w wirtualny rękaw staram się wypróbować wcześniej przez Was opisane sposoby.
nakładam na wilgotne lub ociekające, a dziś tfu, tfu - odpukać po kadusie były śliiiiczne. choć fakt, że przez cały dzień mży w stolicy....

zasadniczo ostatnio moje włosy są.... już wiem! mają podwójna osobowość! proteiny w odzywkach są be, ale jak dodaję w postaci półproduktu jedwab, keratynę czy elastynę to się goopie cieszą. mycie odżywka na dłuższą metę jest be i się strąkują buraki, a po uzywaniu szamponu czuję przesuszenie. oleje? a fuj... no, chyba, że do waxa... albo w postaci wosku... albo, jak mają ochotę...
jedyną pewną rzeczą w ostatnich dniach jest moje nowe odkrycie - odżywka b/s nivea do blond - jak na razie jestem zachwycona!

ah, i jeszcze w ramach tego, jak bardzo włosy potrafią uderzyć do głowy nie mogę kłaść się z mokrymi włosami. chciałam sobie zaoszczędzić czasu, ale w efekcie zarwałam noc, budząc się co chwila i sprawdzając czy aby na pewno ich nie przygniatam wyglądały ślicznie rano, to fakt, ale moje wory pod oczami już nie za bardzo...

zapomniałabym Was zapytać - w tbs jest hmmm krem do loków? jakieś mazidło z orzechem brazylijskim w tubie, ma ponoć działać antyfrizz, próbowałyście?
Stary 2010-06-25, 17:18   #20680
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
Rybiorek, jam nie Kosmarka ale tak sobie myślę, że może jesli zdecydowałabyś się na powrót do naturalnego koloru to może warto byłoby się wspomóc płukankami z rumianku? zawsze jest jakaś różnica, a włosy nie niszczą się tak jak przy farbach. na początek położyłabym kolor zbliżony do odcienia odrostów a później hodowałabym
wszelkie rady mile widziane zwlaszcza ze wczoraj pogladalam sobie stare zdjecia i najpiekniejsze loki mialam w wieku 14 lat (krotko przed pierwszym rozjasnianiem), na razie nie poloze zadnej farbki bo one i tak maja dosc a pani fryzjerka im dolozyla (a tylko umyla, obciela i wymodelowala ), dzisiaj wygladaja lepiej ale tylko wygladaja, w dotyku niby nie sa szorstkie ale cos jest nie tak, sa takie hm.. nie sztywne ale cholera cos im brakuje, choc blyszcza sie bo wczoraj zrobilam maske z odzywki i eclipy

Cytat:
zasadniczo ostatnio moje włosy są.... już wiem! mają podwójna osobowość!
moje to chyba nawet maja poczworna

Cytat:
proteiny w odzywkach są be, ale jak dodaję w postaci półproduktu jedwab, keratynę czy elastynę to się goopie cieszą. mycie odżywka na dłuższą metę jest be i się strąkują buraki, a po uzywaniu szamponu czuję przesuszenie. oleje? a fuj... no, chyba, że do waxa... albo w postaci wosku... albo, jak mają ochotę...
jedyną pewną rzeczą w ostatnich dniach jest moje nowe odkrycie - odżywka b/s nivea do blond - jak na razie jestem zachwycona!
no moje ostatnie nie ciesza sie jak goopie do niczego (nie liczac pomidora ale to odzywka d/s)

Cytat:
ah, i jeszcze w ramach tego, jak bardzo włosy potrafią uderzyć do głowy nie mogę kłaść się z mokrymi włosami. chciałam sobie zaoszczędzić czasu, ale w efekcie zarwałam noc, budząc się co chwila i sprawdzając czy aby na pewno ich nie przygniatam wyglądały ślicznie rano, to fakt, ale moje wory pod oczami już nie za bardzo...
ja poszlam wczoraj z troche mokrymi i dzisiaj mialam odbite dziwnie po jednej stronie, ale mialam spokojna noc bo wiedzialam ze w razie czego umyje jakby bylo tragicznie, na szczescie jelly pomogla (choc za bardzo usztywnila)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-25, 17:44   #20681
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja? ja tylko w ramach nauki opisuje doznania organoleptyczne
ja bardzo dziękuję
a kusicielka to pozytywna postać

Cytat:
ja bym powiedziala ze obie zgapiacie ode mnie
jestem w uprzywilejowanej pozycji i tak to może wyglądać

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość

Syrenko, ja Was naprawdę czytam zanim przyjdę szlochać w wirtualny rękaw staram się wypróbować wcześniej przez Was opisane sposoby.
nakładam na wilgotne lub ociekające, a dziś tfu, tfu - odpukać po kadusie były śliiiiczne. choć fakt, że przez cały dzień mży w stolicy....

zasadniczo ostatnio moje włosy są.... już wiem! mają podwójna osobowość! proteiny w odzywkach są be, ale jak dodaję w postaci półproduktu jedwab, keratynę czy elastynę to się goopie cieszą. mycie odżywka na dłuższą metę jest be i się strąkują buraki, a po uzywaniu szamponu czuję przesuszenie. oleje? a fuj... no, chyba, że do waxa... albo w postaci wosku... albo, jak mają ochotę...

zapomniałabym Was zapytać - w tbs jest hmmm krem do loków? jakieś mazidło z orzechem brazylijskim w tubie, ma ponoć działać antyfrizz, próbowałyście?
Znalazłam taki krem TBS:
http://www.thebodyshop-usa.com/styli...ts/prod6270003
Jeszcze jest coś takiego do kręciołków: http://www.thebodyshop-usa.com/styli...cts/prod808819
Ale niczego nie testowałam

Podwójna osobowość powiadasz?
Stary 2010-06-25, 17:50   #20682
Mariolcia =P
Zakorzenienie

odkrylam ze u mnie w galerii na niepozornym stoisku maja tigi! ale nie wiem jakie ceny niestety

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 17:57   #20683
Rybiorek
Zakorzenienie

Nie wytrzymalam, wzielam Beauti-curls leave-in i polazlam do lazienki (jeszcze pol godziny i dopiero koniec pracy) nalozylam troche na wloski, szytwnosc nie zniknela do konca ale wloski ciutke sie bardziej skrecily i teraz pachna nieziemsko, to jest niby zapach Vanilla Cotton Candy, generalnie gubi mi sie gdzies ta vanilia ale faktycznie pachne jak ciasteczka czy cukiereczki

dobra, przyznaje sie: jestem kosmetyczno-wlosowy narkoman byle do ostatniego czerwca teraz sobie uswiadomilam ze Eloe jest bardzo wyrozumialym doktorkiem, dzisiaj jest 25 czerwiec wiec odwyk jeszcze 5 dni a potem hulaj dusza piekla nie ma

edit: tylko zostal jeden problem kasa, ktora ma plan skoku na jakas instytucje finansowa? wchodze w to bez pytania, tylko dole mi odpalcie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-25 o 17:59
Stary 2010-06-25, 18:26   #20684
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wytrzymalam, wzielam Beauti-curls leave-in i polazlam do lazienki (jeszcze pol godziny i dopiero koniec pracy) nalozylam troche na wloski, szytwnosc nie zniknela do konca ale wloski ciutke sie bardziej skrecily i teraz pachna nieziemsko, to jest niby zapach Vanilla Cotton Candy, generalnie gubi mi sie gdzies ta vanilia ale faktycznie pachne jak ciasteczka czy cukiereczki

dobra, przyznaje sie: jestem kosmetyczno-wlosowy narkoman byle do ostatniego czerwca teraz sobie uswiadomilam ze Eloe jest bardzo wyrozumialym doktorkiem, dzisiaj jest 25 czerwiec wiec odwyk jeszcze 5 dni a potem hulaj dusza piekla nie ma

edit: tylko zostal jeden problem kasa, ktora ma plan skoku na jakas instytucje finansowa? wchodze w to bez pytania, tylko dole mi odpalcie
Eloe wie co robi wyznaczając tylko pięciodniowy etap odwykowy

A co do pieniędzy, rozważamy czy lepiej skonstruować maszynę do robienia pieniędzy czy napaść na bank
Stary 2010-06-25, 19:07   #20685
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
zgubilam jeden step w brazylian blowout, po wysuszeniu uzywaja prostownicy lub prostuja na szczotce i dopiero potem mycie

pewnie chodzi o wnikniecie keratyny do wlosa pod wplywem ciepla
Tu jest caly watek na ten temat: KERATYNA , z tymże dziewczyny stosują tam specjalne "kosmetyki" Encanto. Warto poczytac.
natalczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 19:31   #20686
wilczex
Zadomowienie

Eloe, fotki po fryzjerze wstawiałam w poprzednim wątku. O tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4710 Dzisiaj już nic nie wstawię, bo jednak nigdzie nie wychodzę i się nie ogarniam. Generlanie włosy już nie wydają się takie krótkie jak na zdjeciach z powyższego posta.

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 19:58   #20687
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
Tu jest caly watek na ten temat: KERATYNA , z tymże dziewczyny stosują tam specjalne "kosmetyki" Encanto. Warto poczytac.
przejrzalam kilka wypowiedzi ale to jest w sumie watek o prostowaniu wlosow uzywajac keratyny i prostownicy, moze dalej jest cos ciekawego ale czytanie o prostowaniu mnie denerwuje wiec zostane przy wiedzy ktora mam

na NC widzialam filmik jak Michelle Breyer (wspolwlascicielka NaturallyCurly) zrobila sobie brazilian blowut, robila to 2 raz po 3 miesiacach, po pierwszym razie byla zachwycona bo loki byly bardziej wyrazne i gladkie, film pokazuje caly proces, mycie wlosow, nakladanie keratyny, potem prostowanie, a potem znow umyto wlosy ktore zaraz wrocily do swojego kreconego ksztaltu

i wlasnie cos takiego zamierzam zrobic bo musze pomoc tym moim biedakom, mam objetosc ale loki takie pokraczne bo wlosy w dotyku dziwne, tyle ze to co ja mam proteiny + ceramidy psika sie na wlosy pozostawiajac do wyschniecia ewentualnie na noc (to zamierzam), rano zmyc i nalozyc bardzo nawilzajaca maske generalnie nie moge doczekac jutra

zaraz ide myc glowe i nakladac te proteinki

Eloe, msk ustalilam jak pachnie curling custard - jak moj vaniliowy jogurt sojowy, zupelnie tak samo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-25 o 20:01
Stary 2010-06-25, 20:13   #20688
wilczex
Zadomowienie

A mnie zainteresował temat prostowania keratynowego. Chociaż nie mam zamiaru kupować jakichś tam zestawów. Najwyzej czysta keratyną kieeedyś spróbuję.

Stary 2010-06-25, 20:19   #20689
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta_super Pokaż wiadomość
Artykuł o silikonach z Wizażu do poczytania
https://wizaz.pl/Fryzury/Porady-mist...-bez-silikonow
Ale pani autorka chyba nie doczytała o silikonach cyklicznych, bo podaje, że są trudno zmywalne.

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość

Dziękuję Ci Emesko,że ocaliłaś moje dobre imię w pielęgnacji
Koleżanka Ju mattka to już wnioski miała takie,że ja perukę ściągam jak wracam do domu,a rano tylko z kurzu otrzepuję i to cała pielęgnacja
No kurde no, nie udało mi się zdyskredytować Lavendowej pielęgnacji
Jutro spróbuję znowu

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Denat Nie wiem jaką to ma dać ochronę , skoro denat może podziałać wysuszająco.
Zapewne to rozpuszczalnik dla filtrów, ładują go też namiętnie do kremów z filtrami.

Dziewczyny, jak Wy rozumiecie pojęcie "hair texture" ? Bo jest najczęściej tłumaczone jako faktura lub struktura włosów. No ale co to właściwie oznacza, że ktoś ma medium textured hair?
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 20:21   #20690
wilczex
Zadomowienie

Ja bym powiedziała, że to jest struktura włosa. A medium - pewnie ani cienkie ani grube.

Stary 2010-06-25, 20:27   #20691
Rybiorek
Zakorzenienie

Nie wiem jakie to ma dzialanie dlugofalowe (prostowanie keratyna) ale pamietam koszmar prostowania z liceum, cale liceum to robilam, na szczotce bo wtedy nie bylo dostepnych prostownic, mialam lokowke ale sie zepsula jak bylam pod koniec I klasy wiec zostala szczotka, jak tylko byla deszczowa pogoda mialam zagwarantowane loki z powrotem, w sensie nie loki bo po wyprostowaniu wczesniej to bylo niewiadomo co, wiec jak lalo to szlam do szkoly w koku i dopiero w budynku szkoly rozpuszczalam, poniedzialki mialam przechlapane bo w polowie lekcji byl w-f i mielismy basen bo szkola dysponowala takowym, nauczyciel z polskiego zawsze glosno zastanawial sie nad fenomenem moich wlosow, rano jak mnie widzial mialam proste a na jego lekcje (zaraz po basenie byl polski, niby byla dluga przerwa ale to bylo tylko 20m, a trzeba bylo sie jeszcze przebrac) wchodzilam z mokrymi ktore w czasie 2 lekcji polskiego skrecaly sie

kiedys juz w irlandii chcialam zobaczyc jak to bedzie i wyprostowalam na szczotce i..... w polowie dnia mialam puch i wygladalam koszmarnie, pogoda sie zmienila ze slonca w deszcz i wloski chcialy sobie poszalec chyba, poza tym teraz odkad przylaczylam sie to tutejszego towarzystwa nie wyobrazam juz sobie prostych wlosow w ogole
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-25 o 20:28
Stary 2010-06-25, 20:52   #20692
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak Wy rozumiecie pojęcie "hair texture" ? Bo jest najczęściej tłumaczone jako faktura lub struktura włosów. No ale co to właściwie oznacza, że ktoś ma medium textured hair?
Tutaj pewnie będzie chodzić o grubość. O, znalazłam nawet stronkę potwierdzającą moje dosmysły

http://www.hairfinder.com/hairquestions/hairtexture.htm
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 21:00   #20693
katarzynka00
Zakorzenienie

Nie zacytowało mi
ale wydaję mi się że Eloe chciałam zapytać czy tą b/s na suche to ugniatasz i efekt masz zadowalający?
Nadal nie kupiłam innej b/s Coś omijam rossmana.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 21:17   #20694
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Nie zacytowało mi
ale wydaję mi się że Eloe chciałam zapytać czy tą b/s na suche to ugniatasz i efekt masz zadowalający?
Nadal nie kupiłam innej b/s Coś omijam rossmana.
ja dzisiaj zaryzykowalam i dalam troche b/s na wloski, o dziwo siana nie bylo a one troche mieksze sie zrobily, najpierw wzielam troche odzywki miedzy dlonie i przejechalam po wlosach z wierzchu potem rodzielilam pasma i pomiedzy nimi, dopiero potem glowa w dol i delikatne ugniatanie przez chwilke, efekt niebo a ziemia
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-25, 21:21   #20695
karolca
Zakorzenienie

więc moja naturalna maseczka z miodem pozwoliła na uzyskanie ładnego efektu.
Najcięższe włosy z tyłu, te od spodu głowy skręciły się jakbym potraktowała je lokówką - nie kręciły się prawie nigdy.
Tydzień temu podcięłam włosy ale absolutnie nie chciały się kręcić. Ładnie się błyszczą, są miękkie. Końcówki również ładnie skręcone. Będę częściej ją robiła. Dziś włosy trochę oklapły, bo szłam w lekkim kapuśniaczku, ale i tak jest dobrze.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 21:26   #20696
Rybiorek
Zakorzenienie

a w ogole to siedze teraz z proteinami obficie popryskanymi na wloski, powiem szczerze ze zapach nie powala, co bardziej wrazliwy nosek to nie wiem czy dalby rade to nalozyc, nie umiem znalezc porownania ale nie pachnie za ladnie, ani swiezy, ani slodki, najpier myslalam o spalonym karmelu ale karmel jest slodki a to nie, w kazdym razie zrobilam co nastepuje:

- umylam wloski szamponem Come Clean KC (z dzisiejszego zamowienia, super szampon tak w ogole)
- zawinelam w koszulke na 10 min
- na wilgotne wlosy obficie popryskalam proteiny z ceramidami, musialam przeczesac wlosy zeby sie rownomiernie rozlozylo (mam grzebien KC), wlosy po szamponie nie byly poplatane

na koncu z wlosow az kapalo ale nalozylam recznik na ramiona, teraz juz woda nie kapie, powoli zaczynaja wloski wracac do swojego ksztaltu, co zauwazylam od razu, po pierwsze wlosy sciemnialy ale to pewnie od specifiku ktory jest koloru jasnego brazu, druga rzecz to wizualny efekt, jak wlosy nie mialy na sobie odzywki to widac bylo ze z przodu te krotsze sa w koszmarnym stanie (nie widzialam tego wczesniej) takie cos a la koltun ale to nie byl koltun (widok po roczsaniu zanim zaczelam nanosic proteiny), po popsikaniu i rozczesaniu wlosy zrobily sie gladkie

jutro dam Wam znac z kolejnego etapu, mam nadzieje ze widok moich mokrych wlosow bez odzywki skutecznie odstraszy mnie od farbowania

edit: wlasnie siedze i czytam recenzje produktow na NC i doznalam szoku, wiekszosc osob jest niezadowolonych z Come Clean twierdzac ze wysusza wlosy i ze nie jest nawilzajacym szamponem jak stoi w nazwie a oczyszczajacym tak mysle sobie i ja go kupilam jako szampon do stosowania co jakis czas bo podobno swietnie oczyszcza, i taka opinie przeczytalam na NC tylko od jednej osoby, reszta niezadowolona, z drugiej strony wypowiedzi pochodzily od osob ktore zakonczyly prostowanie (wiekszosc afroamerykanki) i zaczynaja byc CG, jedna strasznie zla napisala ze w lutym 2010 przestala prostowac a teraz jest marzec (czyli minal miesiac) i ona ma nadal proste wlosy i wg niej to wina Come Clean, hm... wprawdzie uzylam ten szampon pierwszy raz ale nie moge powiedziec ze spowodowal szorstkosc jak inny szampon ktory mam, z firmy Jason ze slabymi sls i mnostwem witamin i biotyna (tylko dlatego go kupilam), po jasonie wlosy mam strasznie szorstkie i nie do przeczesania bo musialabym rwac, wiec od razu idzie odzywka, Come Clean ladnie oczyscil skore, czulam jak skalp sie oczyszczal i pomyslalam ze pewnie beda szorskie wlosy ale nie, przy splukiwaniu zero platania, wiec moj wniosek jest taki ze ja jednak mam juz w miare nawilzone wloski, teraz sobie schna z tymi proteinami i sa mieciutkie i strasznie delikatne w dotyku, co czlowiek to opinia
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-25 o 22:10
Stary 2010-06-25, 22:13   #20697
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dzisiaj zaryzykowalam i dalam troche b/s na wloski, o dziwo siana nie bylo a one troche mieksze sie zrobily, najpierw wzielam troche odzywki miedzy dlonie i przejechalam po wlosach z wierzchu potem rodzielilam pasma i pomiedzy nimi, dopiero potem glowa w dol i delikatne ugniatanie przez chwilke, efekt niebo a ziemia
Trzymam kciuki za pozytywne efekty

O keratynowej kuracji pisze też chemiczka z NC:
http://www.naturallycurly.com/curlre...tin-treatments
Stary 2010-06-25, 22:17   #20698
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za pozytywne efekty

O keratynowej kuracji pisze też chemiczka z NC:
http://www.naturallycurly.com/curlre...tin-treatments
na razie nic ciekawego, mam luzne fale bo wlosy byly czesane po spryskaniu proteinami i w dotyku jak mgielka

zobaczymy jutro, poza tym bedzie premiera KCCC zakochalam sie w zapachu, ciekawe czy i mnie sie sprawdzi
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-25, 22:39   #20699
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziała, że to jest struktura włosa. A medium - pewnie ani cienkie ani grube.
Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Tutaj pewnie będzie chodzić o grubość. O, znalazłam nawet stronkę potwierdzającą moje dosmysły

http://www.hairfinder.com/hairquestions/hairtexture.htm
Dzięki dziewczyny
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 00:18   #20700
Rybiorek
Zakorzenienie

melduje ze wlosy wyschly, nie wygladaja interesujaco poniewaz byly czesane po myciu w celu rozprowadzenia protein, zadnego ugniatania ani harmonijkowania, efekt: wloski mieciutkie, dol skrecil sie tak jak kiedys (jak dam glowe w dol to super wlosy ale przeciez tak chodzic nie moge ), gora tylko fale (ale bez puchu), wnioski: cosik sprawilo ze wloski bardzie rozjasnione wziely urlop, dziwne dla mnie jest to ze stalo sie to 2 tygodnie po farbowaniu, to przekonuje mnie ze zawalily stylizatory jessi ktorych uzylam tydzien po farbowanku, zobaczymy co zdziala KCCC jutro, dobra spadam bo po kawie po irlandzku mi sie troche spac chce (dalam za duzo whisky )
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości