|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20671 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Ja niestety też
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zawijam się powoli do domu. W piątek nadgodzin nie trzaskam
|
|
#20672 |
|
Raczkowanie
|
Artykuł o silikonach z Wizażu do poczytania
https://wizaz.pl/Fryzury/Porady-mist...-bez-silikonow |
|
|
|
#20673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od samego czytania czuje ze wpadam w nałóg, oj kusicielki |
|
|
|
|
#20674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a dzisiaj bede robic cos a la 'brazilian bowout', oryginalny zabieg polega na polozeniu na czyste, wilgotne wlosy keratyny (jakies mieszanki mysle), wyszuszeniu nastepnie wlosow, potem mycie i po wszystkim, efekt podobno trwa do 12 tygodni, w sensie wygladzenie wlosa i opanowanie frizzu, moze byc stosowany na kazdy rodzaj wlosa, na NC byl nawet filmik ![]() moj zabieg bedzie oczywiscie jakas tam wersja ), wszystkie produkty z firmy Crown Pride (BC)zaraz lece do skladzika wstawic sklad
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-25 o 16:07 |
|
|
|
|
#20675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#20676 |
|
Zakorzenienie
|
zgubilam jeden step w brazylian blowout, po wysuszeniu uzywaja prostownicy lub prostuja na szczotce i dopiero potem mycie
![]() pewnie chodzi o wnikniecie keratyny do wlosa pod wplywem ciepla
|
#20677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i czemu zgapiasz ode mnie? Ja też chcę!
|
|
|
|
|
#20678 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja?
ja tylko w ramach nauki opisuje doznania organoleptyczne ![]() ![]() Cytat:
|
|
#20679 |
|
Rozeznanie
|
Rybiorek, jam nie Kosmarka
Syrenko, ja Was naprawdę czytam zanim przyjdę szlochać w wirtualny rękaw staram się wypróbować wcześniej przez Was opisane sposoby.nakładam na wilgotne lub ociekające, a dziś tfu, tfu - odpukać po kadusie były śliiiiczne. choć fakt, że przez cały dzień mży w stolicy.... zasadniczo ostatnio moje włosy są.... już wiem! mają podwójna osobowość! proteiny w odzywkach są be, ale jak dodaję w postaci półproduktu jedwab, keratynę czy elastynę to się goopie cieszą. mycie odżywka na dłuższą metę jest be i się strąkują buraki, a po uzywaniu szamponu czuję przesuszenie. oleje? a fuj... no, chyba, że do waxa... albo w postaci wosku... albo, jak mają ochotę... jedyną pewną rzeczą w ostatnich dniach jest moje nowe odkrycie - odżywka b/s nivea do blond - jak na razie jestem zachwycona! ah, i jeszcze w ramach tego, jak bardzo włosy potrafią uderzyć do głowy nie mogę kłaść się z mokrymi włosami. chciałam sobie zaoszczędzić czasu, ale w efekcie zarwałam noc, budząc się co chwila i sprawdzając czy aby na pewno ich nie przygniatamzapomniałabym Was zapytać - w tbs jest hmmm krem do loków? jakieś mazidło z orzechem brazylijskim w tubie, ma ponoć działać antyfrizz, próbowałyście?
|
#20680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), dzisiaj wygladaja lepiej ale tylko wygladaja, w dotyku niby nie sa szorstkie ale cos jest nie tak, sa takie hm.. nie sztywne ale cholera cos im brakuje, choc blyszcza sie bo wczoraj zrobilam maske z odzywki i eclipyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#20681 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja bardzo dziękuję
a kusicielka to pozytywna postać Cytat:
Cytat:
http://www.thebodyshop-usa.com/styli...ts/prod6270003 Jeszcze jest coś takiego do kręciołków: http://www.thebodyshop-usa.com/styli...cts/prod808819 Ale niczego nie testowałam Podwójna osobowość powiadasz?
|
||
|
|
|
#20682 |
|
Zakorzenienie
|
odkrylam ze u mnie w galerii na niepozornym stoisku maja tigi! ale nie wiem jakie ceny niestety
|
#20683 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wytrzymalam, wzielam Beauti-curls leave-in i polazlam do lazienki (jeszcze pol godziny i dopiero koniec pracy)
nalozylam troche na wloski, szytwnosc nie zniknela do konca ale wloski ciutke sie bardziej skrecily i teraz pachna nieziemsko, to jest niby zapach Vanilla Cotton Candy, generalnie gubi mi sie gdzies ta vanilia ale faktycznie pachne jak ciasteczka czy cukiereczki dobra, przyznaje sie: jestem kosmetyczno-wlosowy narkoman teraz sobie uswiadomilam ze Eloe jest bardzo wyrozumialym doktorkiem, dzisiaj jest 25 czerwiec wiec odwyk jeszcze 5 dni piekla nie maedit: tylko zostal jeden problem kasa, ktora ma plan skoku na jakas instytucje finansowa? wchodze w to bez pytania, tylko dole mi odpalcie
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-25 o 17:59 |
|
|
|
#20684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do pieniędzy, rozważamy czy lepiej skonstruować maszynę do robienia pieniędzy czy napaść na bank
|
|
|
|
|
#20685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20686 |
|
Zadomowienie
|
Eloe, fotki po fryzjerze wstawiałam w poprzednim wątku. O tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4710 Dzisiaj już nic nie wstawię, bo jednak nigdzie nie wychodzę i się nie ogarniam. Generlanie włosy już nie wydają się takie krótkie jak na zdjeciach z powyższego posta.
|
#20687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na NC widzialam filmik jak Michelle Breyer (wspolwlascicielka NaturallyCurly) zrobila sobie brazilian blowut, robila to 2 raz po 3 miesiacach, po pierwszym razie byla zachwycona bo loki byly bardziej wyrazne i gladkie, film pokazuje caly proces, mycie wlosow, nakladanie keratyny, potem prostowanie, a potem znow umyto wlosy ktore zaraz wrocily do swojego kreconego ksztaltu i wlasnie cos takiego zamierzam zrobic bo musze pomoc tym moim biedakom, mam objetosc ale loki takie pokraczne bo wlosy w dotyku dziwne, tyle ze to co ja mam proteiny + ceramidy psika sie na wlosy pozostawiajac do wyschniecia ewentualnie na noc (to zamierzam), rano zmyc i nalozyc bardzo nawilzajaca maske generalnie nie moge doczekac jutrazaraz ide myc glowe i nakladac te proteinki Eloe, msk ustalilam jak pachnie curling custard - jak moj vaniliowy jogurt sojowy, zupelnie tak samo
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-25 o 20:01 |
|
|
|
|
#20688 |
|
Zadomowienie
|
A mnie zainteresował temat prostowania keratynowego. Chociaż nie mam zamiaru kupować jakichś tam zestawów. Najwyzej czysta keratyną kieeedyś spróbuję.
|
#20689 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jutro spróbuję znowu ![]() Cytat:
Dziewczyny, jak Wy rozumiecie pojęcie "hair texture" ? Bo jest najczęściej tłumaczone jako faktura lub struktura włosów. No ale co to właściwie oznacza, że ktoś ma medium textured hair? |
|||
|
|
|
#20690 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym powiedziała, że to jest struktura włosa. A medium - pewnie ani cienkie ani grube.
|
#20691 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jakie to ma dzialanie dlugofalowe (prostowanie keratyna) ale pamietam koszmar prostowania z liceum, cale liceum to robilam, na szczotce bo wtedy nie bylo dostepnych prostownic, mialam lokowke ale sie zepsula jak bylam pod koniec I klasy wiec zostala szczotka, jak tylko byla deszczowa pogoda mialam zagwarantowane loki z powrotem, w sensie nie loki bo po wyprostowaniu wczesniej to bylo niewiadomo co, wiec jak lalo to szlam do szkoly w koku i dopiero w budynku szkoly rozpuszczalam, poniedzialki mialam przechlapane bo w polowie lekcji byl w-f i mielismy basen bo szkola dysponowala takowym, nauczyciel z polskiego zawsze glosno zastanawial sie nad fenomenem moich wlosow, rano jak mnie widzial mialam proste a na jego lekcje (zaraz po basenie byl polski, niby byla dluga przerwa ale to bylo tylko 20m, a trzeba bylo sie jeszcze przebrac) wchodzilam z mokrymi ktore w czasie 2 lekcji polskiego skrecaly sie
kiedys juz w irlandii chcialam zobaczyc jak to bedzie i wyprostowalam na szczotce i..... w polowie dnia mialam puch i wygladalam koszmarnie, pogoda sie zmienila ze slonca w deszcz i wloski chcialy sobie poszalec chyba, poza tym teraz odkad przylaczylam sie to tutejszego towarzystwa nie wyobrazam juz sobie prostych wlosow w ogole
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-25 o 20:28 |
|
|
|
#20692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.hairfinder.com/hairquestions/hairtexture.htm |
|
|
|
|
#20693 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi
ale wydaję mi się że Eloe chciałam zapytać czy tą b/s na suche to ugniatasz i efekt masz zadowalający? Nadal nie kupiłam innej b/s Coś omijam rossmana.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#20694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#20695 |
|
Zakorzenienie
|
więc moja naturalna maseczka z miodem pozwoliła na uzyskanie ładnego efektu.
Najcięższe włosy z tyłu, te od spodu głowy skręciły się jakbym potraktowała je lokówką - nie kręciły się prawie nigdy. Tydzień temu podcięłam włosy ale absolutnie nie chciały się kręcić. Ładnie się błyszczą, są miękkie. Końcówki również ładnie skręcone. Będę częściej ją robiła. Dziś włosy trochę oklapły, bo szłam w lekkim kapuśniaczku, ale i tak jest dobrze.
|
#20696 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogole to siedze teraz z proteinami obficie popryskanymi na wloski, powiem szczerze ze zapach nie powala, co bardziej wrazliwy nosek to nie wiem czy dalby rade to nalozyc
, nie umiem znalezc porownania ale nie pachnie za ladnie, ani swiezy, ani slodki, najpier myslalam o spalonym karmelu ale karmel jest slodki a to nie, w kazdym razie zrobilam co nastepuje: - umylam wloski szamponem Come Clean KC (z dzisiejszego zamowienia, super szampon tak w ogole) - zawinelam w koszulke na 10 min - na wilgotne wlosy obficie popryskalam proteiny z ceramidami, musialam przeczesac wlosy zeby sie rownomiernie rozlozylo (mam grzebien KC), wlosy po szamponie nie byly poplatane na koncu z wlosow az kapalo ale nalozylam recznik na ramiona, teraz juz woda nie kapie, powoli zaczynaja wloski wracac do swojego ksztaltu, co zauwazylam od razu, po pierwsze wlosy sciemnialy ale to pewnie od specifiku ktory jest koloru jasnego brazu, druga rzecz to wizualny efekt, jak wlosy nie mialy na sobie odzywki to widac bylo ze z przodu te krotsze sa w koszmarnym stanie (nie widzialam tego wczesniej) takie cos a la koltun ale to nie byl koltun (widok po roczsaniu zanim zaczelam nanosic proteiny), po popsikaniu i rozczesaniu wlosy zrobily sie gladkie jutro dam Wam znac z kolejnego etapu, mam nadzieje ze widok moich mokrych wlosow bez odzywki skutecznie odstraszy mnie od farbowania ![]() edit: wlasnie siedze i czytam recenzje produktow na NC i doznalam szoku, wiekszosc osob jest niezadowolonych z Come Clean twierdzac ze wysusza wlosy i ze nie jest nawilzajacym szamponem jak stoi w nazwie a oczyszczajacym tak mysle sobie i ja go kupilam jako szampon do stosowania co jakis czas bo podobno swietnie oczyszcza, i taka opinie przeczytalam na NC tylko od jednej osoby, reszta niezadowolona, z drugiej strony wypowiedzi pochodzily od osob ktore zakonczyly prostowanie (wiekszosc afroamerykanki) i zaczynaja byc CG, jedna strasznie zla napisala ze w lutym 2010 przestala prostowac a teraz jest marzec (czyli minal miesiac) i ona ma nadal proste wlosy i wg niej to wina Come Clean, hm... wprawdzie uzylam ten szampon pierwszy raz ale nie moge powiedziec ze spowodowal szorstkosc jak inny szampon ktory mam, z firmy Jason ze slabymi sls i mnostwem witamin i biotyna (tylko dlatego go kupilam), po jasonie wlosy mam strasznie szorstkie i nie do przeczesania bo musialabym rwac, wiec od razu idzie odzywka, Come Clean ladnie oczyscil skore, czulam jak skalp sie oczyszczal i pomyslalam ze pewnie beda szorskie wlosy ale nie, przy splukiwaniu zero platania, wiec moj wniosek jest taki ze ja jednak mam juz w miare nawilzone wloski, teraz sobie schna z tymi proteinami i sa mieciutkie i strasznie delikatne w dotyku, co czlowiek to opinia
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-25 o 22:10 |
|
|
|
#20697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O keratynowej kuracji pisze też chemiczka z NC: http://www.naturallycurly.com/curlre...tin-treatments |
|
|
|
|
#20698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy jutro, poza tym bedzie premiera KCCC
|
|
#20699 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#20700 |
|
Zakorzenienie
|
melduje ze wlosy wyschly, nie wygladaja interesujaco
)
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

), wszystkie produkty z firmy Crown Pride (BC)

ja tylko w ramach nauki opisuje doznania organoleptyczne 

piekla nie ma
kasa, ktora ma plan skoku na jakas instytucje finansowa? wchodze w to bez pytania, tylko dole mi odpalcie
Nie wiem jaką to ma dać ochronę
, skoro denat może podziałać wysuszająco.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, nie umiem znalezc porownania ale nie pachnie za ladnie, ani swiezy, ani slodki, najpier myslalam o spalonym karmelu ale karmel jest slodki a to nie, w kazdym razie zrobilam co nastepuje: