|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20971 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
Inaczej to strach sie bać o Twoje włosy. Najważniejsze,że wracają do siebie. Ja bym jeszcze odstawiła farby mimo wszystko.Ja też mam mysi kolor i nauczyłam się z nim żyć już tyle lat. Czasem kusi jakaś zmiana ale w tej kwestii jestem twarda. Ciekawe jak długo? |
|
|
|
|
#20972 | |
|
Zakorzenienie
|
latwiej powiedziec niz zrobic, moj odrost za bardzo sie rozni dlatego zastanawiam sie henna czy farba (ciemniejsza oczywiscie), na razie dumam
![]() Cytat:
|
|
#20973 |
|
Zadomowienie
|
Nooo loki były srendnie, ale bywało gorzej, ale i tak miałam podpięte włosy, zeby wyglądac wiarygodniej
|
#20974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja zaraz jak rasowy pies myśliwski oblookam swoje składy
|
|
|
|
|
#20975 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zrób tak jak napisałam. Wtedy możesz zrobić pasemka i rozświetlisz naturalny kolor i wilk będzie syty i owca cała. |
|
|
|
|
#20976 | |
|
Wtajemniczenie
|
To ja Ci wyznaczę taki ogólny poziom,z którego wybierz
![]() +/- nieskończoność ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#20977 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20978 |
|
Zakorzenienie
|
Wilczex- gratulacje!
![]() Małgosia- ale ja mam jeszcze pracę i tak się zastanawiam czy bezproblemowo uda mi się to wszystko połączyć Szczęście, że mam Szefa do rany przyłóż to może nie będzie się na mnie wyzłaszczał niepotrzebnie ![]() Jumatt- same superlatywy- niesamowicie miękkie, elastyczne i gładziutkie Nie masz powodów do obaw ![]() A ja muszę stwierdzić, że odżywka z olejkiem z pestek brzoskwini (Rybiorek ) w nadmiarze przetłuszcza włosy...Mogę ją dawać na ociekające wodą po umyciu, ale jak dałam minimalną ilość do balsamu Nivea i żelu to już niestety przesada Ale i tak jest OK Zapachem jestem wręcz odurzona ![]() Rybiorku- dzisiejsze zdjęcia mnie powaliły...Przylecę tam do Ciebie i w nocy Ci je ogolę na łyso z zazdrości!
|
#20979 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kolejny niezbedny zakup, hmmm ![]() Cytat:
bylam w carrefurze, leclercu, rosmanach, naturze, super pharmie, piotrze i pawle i Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() Wiele osob w pracy mnie zaczepia i mowi, ze mam sliczne wloski, niektorzy wrecz nie poznaja. Straszliwie to mile, szczegolnie, ze u mnie to dopiero poczatki i nawet wstyd byloby sie tu pokazac. No i strach pomyslec co to bedzie jak juz sie odzywia,nawilza i odwzajemnia w pelni moja miloscia do nich |
|||||
|
|
|
#20980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#20981 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim Wam dziękuję za trzymanie kciukow i gratulacje
Moje wlosy dzis jakos dziwnie sie zachowaly- spryskalam je wodą, nanioslam odzywke b/s i wygladalam jak szogun- taka szopa,że szok :O Dodam,ze zawsze tak robilam reanimacje, ale cos wyjatkowo im nie pasuje od jakiegos czasu i nie umiem zlokalizowac co. Jestem podlamana bo od jakichs 3 tygodni ciagle nosze je upiete, wypadaja jak szalone, jakas masakra im sie dzieje niewdzięcznikom. |
|
|
|
#20982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rybiorku, znakomita objętość! Natalczak, co stosujesz? Jakieś proteiny? Ja się nawet nie obejrzałam jak mi proteiny jedwabne zrobiły coś dziwnego na głowie. Wilgotność jest z lekka dziwna, polecam emolientową odżywkę d/s i b/s. Na wypadanie może masaż i wcierki? |
|
|
|
|
#20983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do stylizacji stosuje ostatnio tylko curl creme z bootsa. Tak jak juz pisalam oczyszczalam je SLSem bo myslalam ze nadbudowaly sie silikony z kosmetykow, ktroe chce wykonczyc. Ale wygladaja nadal slabo... Do tego doskwiera mi lupiez, nawet nizoral nakladany na skalp nie pomaga. Nie wiem co jest grane. W kondycji mam wrazenie ze sa dobrej, skret tez jest zaraz po myciu, tylko toną w puchu i nastepnego dnia sie do niczego nie nadaja, sa jakies oklapniete... Chyba pora odwiedzic fryzjera po 7 miesiacach. Może sa za dlugie i za ciezkie? Może macie dla mnie jakies rady jak je ratować? |
|
|
|
|
#20984 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś kochana testowałam czosnek, nie marchew
Ale czosnek fajny, bardzo gęsty - jak lubię. Włosy po nim są miękki i bez problemów się rozczesały. Jestem zadowolona Powiem szczerze, że teraz przy myciu głowy sama nie wiem, co mam nakładać na włosy, chyba mam już tego wszystkiego za dużo, a dziś kupiłam jeszcze odżywkę fitomed ![]() Muszę przejrzeć moje zapasy i porozdawać, to czego nie używam. Szkoda żeby się marnowało
|
|
|
|
#20985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli czasem stosujesz proteiny to raczej się nie przekarmiły. Używasz też emolientowych kosmetyków. A płukanki zakwaszające stosujesz? I może dla odmiany wprowadź jakieś humektanty? Maska miodowa? Sama nie wiem, mi też doskwiera teraz puch
|
|
|
|
|
#20986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm w sumie nawet nie wiem czy mam w swoich zbiorach cos co jest mocno humektantowe...co polecisz z ogolnodostepnych odzywek masek, najlepiej z rosmana czy natury bo nie bardzo mam ostatnio czas na inne zakupy;/ Miod mi nie sluzy z tego co zauwazylam ale jeszcze poprobuje. No ja juz od 3 tygodni sie tak z nimi miotam ale ostatnio to jakis koszmar jest. Kiedys moglam je nosic przez 4 dni rozpuszczone a teraz po myciu one slabo wygladaja. |
|
|
|
|
#20987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie w wątku składowym zanalizowałam Loton, Provit, Rosa we włosach. Humektantowa jest odżywka Artiste regenerująca (ale uwaga na proteiny: keratyna i jedwab), dostępna w Naturze. |
|
|
|
|
#20988 |
|
Zakorzenienie
|
|
#20989 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek- to moje zdjęcia, moje...
Ale do Twoich i tak się nie umywają...czekam zresztą z utęsknieniem na fryzjera Hihihi ![]() A odżywka...no ciężka artyleria, ciężka Ale jakoś daję radę ![]() Tak w ogóle to wiem, ze te twarde i suche strąki miałam po płukance octowej...Bo jak ostatnio nie płukałam...to mam mięciutkie bardzo. Więc pewnie było za dużo ![]() Syrenko- Ty coś wspominałaś, że dajesz 7,5 ml cytryny na...na ile wody? Bo któraś z dziewczyn, już niestety nie pamiętam która (wybaczcie ) mówiła, że 7,5 ml to wielkość jednej łyżeczki...a ja postanowiłam dac tylko tyle teraz octu do plukanki...może jak u Ciebie się sprawdza taka mała ilość to mi też przyniesie efekt? Oby...
|
#20990 | |
|
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
wszystkie mają w drogerii aster bo w rossie nie ma w naturze chyba też tylko szampony były i te z apteczki babuni w carrefurze też tylko szamony widziałam ...czy któraś ma tą z pokrzywą i zieloną herbatą? ja mam szampon ale odżywki nie.
|
|
#20991 | |
|
Zakorzenienie
|
mi teeez!
![]() nie wiem, skad on sie wzial... pewnie wczoraj je za bardzo mietosilam ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
z tego co widzę, to ona może się nadawać na suche, letnie dni? tylko trzeba będzie po prostu uważać na nią zimą, ale nie zamierzam jej wtedy używać.. muszę znaleźć coś dobrego do ochrony przed wyjazdem do Egiptu
|
|
|
#20992 |
|
Wtajemniczenie
|
drogeria natura i aster
|
#20993 |
|
Wtajemniczenie
|
w naturze jest cala seria
|
|
|
|
#20994 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj po kilku miesiącach nałożyłam na włosy olej kokosowy. Wcześniej była emulsja ceramidowo - humektantowo - keratynowa (pozazdrościłam Rybiorce ), położyłam ją na mokre włosy, jak podeschły nałożyłam olej (bez spłukiwania emulsji), zmyłam po 4 godzinach i na to emolientowa odżywka b/s (Alverde repair) i b/s.Moje loki, po kryzysie przekarmienia jedwabiem i jakimś ogólnym suszowym, w końcu do mnie w pełni wróciły! |
||
|
|
|
#20995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jezeli bede szukac czegos do Egiptu, to tez najlepiej z emolientowa, baza? a moze bym tam nakladala olej kokosowy...
|
|
|
#20996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podpytuje bo czeka mnie niedlugo kolejne mycie glowy i juz nie wiem co mam na nie nalozyc ![]() Może je potraktuje nozyczkami całe |
|
|
|
|
#20997 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wygląda na to, że dotyczy to i zimy i wiosny i lata. Moje zatęskniły do kokosa więc od czasu do czasu będę im go serwować ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
i niestety niedostępny w Polsce. A ja sobie zrobiłam coś o takim mniej więcej składzie: * hydrolat * ceramidy ok. 5-10% * aloes 5% * żel hialuronowy 5% * hydromanil 5% * keratyna 2-3% * niacynamid 3% * pantenol 4% Ale wystarczyły by tylko te pogrubione. Nożyczek pod wpływem impulsu lepiej nie tykać |
||
|
|
|
#20998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek moj tż jak wczoraj zobaczyl moj arsenal kosmetykow do wlosow to powiedzial, ze poszuka mi jakiegos specjalisty od uzaleznien:P Ja sie tak czaje z ta wizyta u fryzjera ale chyba dopiero we wrzesniu sie wybiore, no chyba ze wlosy doprowadza mnie do stanu ostateczności ![]() Syrenko powiedz mi ile powinnam dawać tej gliceryny do odzywki d/s badz b/s zeby nie przesadzic z iloscia? |
|
|
|
|
#20999 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Niestety początek swojej kuracji musze odłożyć na następny weekend. Ech... szkoda, ale za to znów będzie męcząco ![]() Cytat:
Ech, ja parę KCKT+KCCC wspominam z czułością ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla każdego coś innego Tylko nas tym got2b nie psikaj Jak nie Kukui, to... kukułcze, jajo na ten przykład ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a włosy potrafią się rozkręcić.Wczoraj było cudnie - bez puchu i skręt utrzymał się na więcej niż połowie głowy do końca dnia ![]() Cytat:
|
|
#21000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój TŻ z pewnością przesadza
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.

Mam dwie różne.

) w nadmiarze przetłuszcza włosy...Mogę ją dawać na ociekające wodą po umyciu, ale jak dałam minimalną ilość do balsamu Nivea i żelu to już niestety przesada
Ale i tak jest OK 

a włosy potrafią się rozkręcić.