Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 700 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-30, 17:33   #20971
msk3
BAN stały

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Dokladnie, nie wiem czy gdybym nie szarpnela sie na te proteiny czy w ogole cos by sie udalo uratowac

Z ta miekkoscia to jeszcze nie na 100% jak bylo wczesniej ale jest lepiej, po nastepnym spotkaniu z rekonstruktorem walne im zaraz maske z tucumy bo niestety rehab CJ nie dal rady zniwelowac takiej bomby proteinowej

ale ogolnie wracam do pionu
To całe szczęście,że to były tylko próbki
Inaczej to strach sie bać o Twoje włosy.

Najważniejsze,że wracają do siebie.
Ja bym jeszcze odstawiła farby mimo wszystko.Ja też mam mysi kolor i nauczyłam się z nim żyć już tyle lat.
Czasem kusi jakaś zmiana ale w tej kwestii jestem twarda.
Ciekawe jak długo?
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 17:40   #20972
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Ja bym jeszcze odstawiła farby mimo wszystko.
latwiej powiedziec niz zrobic, moj odrost za bardzo sie rozni dlatego zastanawiam sie henna czy farba (ciemniejsza oczywiscie), na razie dumam

Cytat:
Ja też mam mysi kolor i nauczyłam się z nim żyć już tyle lat.
Czasem kusi jakaś zmiana ale w tej kwestii jestem twarda.
Ciekawe jak długo?
no ale Ty masz cale swoje wloski, ja swoich nie widzialam od ok 11-12 lat, a odrost przy blondzie brzydka rzecz
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 18:04   #20973
wilczex
Zadomowienie

Nooo loki były srendnie, ale bywało gorzej, ale i tak miałam podpięte włosy, zeby wyglądac wiarygodniej

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 18:34   #20974
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
generalnie poprostu sprawilo ze moje wlosy zrobily sie szorstkie jak papier scierny, dobrze ze mialam tylko probki RR i gelebration spray, generalnie syrenka podeslala mi artykul o tym ze po jakims czasie uzywania RR moze sie zdarzyc puch, brak ukladania, szorstkosc jezeli wlosom nie pasuje duza dawka magnesium, w RR jest go najwiecej ze wszystkich produktow jessi, jak skonczyly mi sie probki to zaczelam gelebration spray( rozcienczona wersja RR) ktory dostalam razem z CCSS, po tygodniu wloski byly paskudne, mija drugi tydzien a one dopiero dochodza do siebie, nie podejrzewam nic innego jako ze wszystko inne bylo przetestowane, w sumie ciesze sie ze to sie stalo zanim zamowilam duze butle RR, wszystko dzieki temu ze w ramach samoograniczenia nie robilam zadnych zakupow wlosowych przez 4 tygodnie i dzieki temu nie wtopilam, ale pierwszego dnia po uzyciu i pare nastepnych to loki byly jak z reklamy
To rzeczywiście nie fajnie

A ja zaraz jak rasowy pies myśliwski oblookam swoje składy
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 18:36   #20975
msk3
BAN stały

Cytat:
latwiej powiedziec niz zrobic, moj odrost za bardzo sie rozni dlatego zastanawiam sie henna czy farba (ciemniejsza oczywiscie), na razie dumam

Wiem,przerabiałam.
Kiedyś miałam czerwienie,burgundy,fiole ty i co tylko.
Aż pewnego dnia te odrosty tak zaczęły mnie denerwować,ze poszłam kupić farbę o kolorze niemal identycznym do naturalnych i udało się.
Nie widziałam odrostów.Tak ładnie się złączyły z kolorem.

no ale Ty masz cale swoje wloski, ja swoich nie widzialam od ok 11-12 lat, a odrost przy blondzie brzydka rzecz
Teraz tak ale j/w napisałam farby towarzyszyły mi co miesiąc.
Zrób tak jak napisałam.
Wtedy możesz zrobić pasemka i rozświetlisz naturalny kolor i wilk będzie syty i owca cała.
Stary 2010-06-30, 18:39   #20976
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Ja przewiduję przyszłość na bardziej ogólnym poziomie
To ja Ci wyznaczę taki ogólny poziom,z którego wybierz
+/- nieskończoność

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Lavendko-masz gwarantowane włosorwanie.
Ale dopiero po tym jak moje wszystkie metody pójdą na marne.
Specjaliście od rwania włosów rączki rosną i siły nabiera

A dlaczego nie mówiłaś mi o nafcie? Mam dwie różne.

Rybiorek to aż 2 tygodnie włosy dochodziły do siebie?
Za to po dzisiejszych zdjęciach widać miękkość

Gratuluję ty,które dzielnie spisały się na obronie
A czy to czasem nie znaczy,że będę miała powodzenie z powodu włosów?
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 18:47   #20977
msk3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
To ja Ci wyznaczę taki ogólny poziom,z którego wybierz
+/- nieskończoność

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

A czy to czasem nie znaczy,że będę miała powodzenie z powodu włosów?
Powodzenie z tytułu oczu,ust,brzuszka i włosów
Stary 2010-06-30, 19:00   #20978
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Wilczex- gratulacje!

Małgosia- ale ja mam jeszcze pracę i tak się zastanawiam czy bezproblemowo uda mi się to wszystko połączyć Szczęście, że mam Szefa do rany przyłóż to może nie będzie się na mnie wyzłaszczał niepotrzebnie

Jumatt-
same superlatywy- niesamowicie miękkie, elastyczne i gładziutkie Nie masz powodów do obaw

A ja muszę stwierdzić, że odżywka z olejkiem z pestek brzoskwini (Rybiorek ) w nadmiarze przetłuszcza włosy...Mogę ją dawać na ociekające wodą po umyciu, ale jak dałam minimalną ilość do balsamu Nivea i żelu to już niestety przesada Ale i tak jest OK Zapachem jestem wręcz odurzona

Rybiorku- dzisiejsze zdjęcia mnie powaliły...Przylecę tam do Ciebie i w nocy Ci je ogolę na łyso z zazdrości!

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 19:38   #20979
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
moge zapewnic ze jest identyczna, i sklad i opakowanie, raczej te sklepy co odwiedzasz jej nie zamawiaja
chyba zamawiaja naturie bo szampony sa i inne specyfiki z tej serii - brak tylko tych odzywe k

Cytat:
dokladnie, zanim wejde bo basenu mocze wlosy pod prysznicem, potem nakladam joanne, czepek i do basenu

Dzieki - musze to przetestowac koniecznie, bo woda w basenie to masakra
kolejny niezbedny zakup, hmmm

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Wrocław, to Eloe ma jakąś magiczną mapę z odżywkowymi sklepami i wie wszystko, gdzie co jest

No właśnie, a jeśli chodzi o Kraków, to magiczną mapę tudzież magiczne pudełko posiada Syrenka
Sorry, ze tak smuce z ta naturia, ale moze ktos ma mape odzywkowa w Warszawie?
bylam w carrefurze, leclercu, rosmanach, naturze, super pharmie, piotrze i pawle i

Cytat:
Ja dopiero mam za sobą pierwsze próby (też pozytywne), więc jeszcze działam ostrożnie. Ale skoro nikomu tutaj jeszcze miód krzywdy nie zrobił, to może dziś pojedziemy po bandzie. Ja, Kallos i miód
OMG to ja na razie jedyna bez doswiadczen z miodem, strasznie jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
U mnie tez jutro casting, szkoda, że nie jedziesz do Wro na rozmowę, może to byłabyś Ty?
no szokda, szkoda...casting to nie byl, niestety, przemaglowana sie czuje totalnie, dobrze ze wczoraj sie troszke pouczylam

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Ja tylko wpadłam się pochwalić, że się obroniłam na 5 z wyróznieniem
Gratulacje

Wiele osob w pracy mnie zaczepia i mowi, ze mam sliczne wloski, niektorzy wrecz nie poznaja. Straszliwie to mile, szczegolnie, ze u mnie to dopiero poczatki i nawet wstyd byloby sie tu pokazac. No i strach pomyslec co to bedzie jak juz sie odzywia,nawilza i odwzajemnia w pelni moja miloscia do nich
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 20:21   #20980
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość

A ja muszę stwierdzić, że odżywka z olejkiem z pestek brzoskwini (Rybiorek ) w nadmiarze przetłuszcza włosy...Mogę ją dawać na ociekające wodą po umyciu, ale jak dałam minimalną ilość do balsamu Nivea i żelu to już niestety przesada Ale i tak jest OK Zapachem jestem wręcz odurzona
ta odzywka to faktycznie ciezka artyleria

Cytat:

Rybiorku- dzisiejsze zdjęcia mnie powaliły...Przylecę tam do Ciebie i w nocy Ci je ogolę na łyso z zazdrości!
I kto kto mowi? Ty masz piekne loczki! (chyba ze wstawilas cudze fotki)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-30, 20:56   #20981
natalczak
Zadomowienie

Wszystkim Wam dziękuję za trzymanie kciukow i gratulacje

Moje wlosy dzis jakos dziwnie sie zachowaly- spryskalam je wodą, nanioslam odzywke b/s i wygladalam jak szogun- taka szopa,że szok :O
Dodam,ze zawsze tak robilam reanimacje, ale cos wyjatkowo im nie pasuje od jakiegos czasu i nie umiem zlokalizowac co.
Jestem podlamana bo od jakichs 3 tygodni ciagle nosze je upiete, wypadaja jak szalone, jakas masakra im sie dzieje niewdzięcznikom.
natalczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:12   #20982
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
Wszystkim Wam dziękuję za trzymanie kciukow i gratulacje

Moje wlosy dzis jakos dziwnie sie zachowaly- spryskalam je wodą, nanioslam odzywke b/s i wygladalam jak szogun- taka szopa,że szok :O
Dodam,ze zawsze tak robilam reanimacje, ale cos wyjatkowo im nie pasuje od jakiegos czasu i nie umiem zlokalizowac co.
Jestem podlamana bo od jakichs 3 tygodni ciagle nosze je upiete, wypadaja jak szalone, jakas masakra im sie dzieje niewdzięcznikom.
Brawa dla wilczex za obronę!
Rybiorku, znakomita objętość!

Natalczak, co stosujesz?
Jakieś proteiny?
Ja się nawet nie obejrzałam jak mi proteiny jedwabne zrobiły coś dziwnego na głowie.
Wilgotność jest z lekka dziwna, polecam emolientową odżywkę d/s i b/s.
Na wypadanie może masaż i wcierki?
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:31   #20983
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Natalczak, co stosujesz?
Jakieś proteiny?
Ja się nawet nie obejrzałam jak mi proteiny jedwabne zrobiły coś dziwnego na głowie.
Wilgotność jest z lekka dziwna, polecam emolientową odżywkę d/s i b/s.
Na wypadanie może masaż i wcierki?
Hmm ostatnio stosuje te nowe garniery- zwlaszcza z awokado- zawsze dodaje do nich olej rycynowy lub oliwe z oliwek. b/s joanna miod i cytryna badz len i rumianek. Czasem maska stapiz z proteinami jedwabiu i dodatkiem oleju. Mam wrazenie ze przekarmione nie sa proteinami.Kiedys jak robilam ten test "ciągliwości" włosa to się mocno rozciagaly a teraz tylko troszke i od razu sie urywa...
Do stylizacji stosuje ostatnio tylko curl creme z bootsa.

Tak jak juz pisalam oczyszczalam je SLSem bo myslalam ze nadbudowaly sie silikony z kosmetykow, ktroe chce wykonczyc. Ale wygladaja nadal slabo...
Do tego doskwiera mi lupiez, nawet nizoral nakladany na skalp nie pomaga. Nie wiem co jest grane.

W kondycji mam wrazenie ze sa dobrej, skret tez jest zaraz po myciu, tylko toną w puchu i nastepnego dnia sie do niczego nie nadaja, sa jakies oklapniete...

Chyba pora odwiedzic fryzjera po 7 miesiacach. Może sa za dlugie i za ciezkie?
Może macie dla mnie jakies rady jak je ratować?
Stary 2010-06-30, 21:34   #20984
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Poison jak dziś marchew się sprawowała?
A ja dziś kochana testowałam czosnek, nie marchew Ale czosnek fajny, bardzo gęsty - jak lubię. Włosy po nim są miękki i bez problemów się rozczesały. Jestem zadowolona
Powiem szczerze, że teraz przy myciu głowy sama nie wiem, co mam nakładać na włosy, chyba mam już tego wszystkiego za dużo, a dziś kupiłam jeszcze odżywkę fitomed
Muszę przejrzeć moje zapasy i porozdawać, to czego nie używam. Szkoda żeby się marnowało
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:38   #20985
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm ostatnio stosuje te nowe garniery- zwlaszcza z awokado- zawsze dodaje do nich olej rycynowy lub oliwe z oliwek. b/s joanna miod i cytryna badz len i rumianek. Czasem maska stapiz z proteinami jedwabiu i dodatkiem oleju. Mam wrazenie ze przekarmione nie sa proteinami.Kiedys jak robilam ten test "ciągliwości" włosa to się mocno rozciagaly a teraz tylko troszke i od razu sie urywa...
Do stylizacji stosuje ostatnio tylko curl creme z bootsa.

Tak jak juz pisalam oczyszczalam je SLSem bo myslalam ze nadbudowaly sie silikony z kosmetykow, ktroe chce wykonczyc. Ale wygladaja nadal slabo...
Do tego doskwiera mi lupiez, nawet nizoral nakladany na skalp nie pomaga. Nie wiem co jest grane.

W kondycji mam wrazenie ze sa dobrej, skret tez jest zaraz po myciu, tylko toną w puchu i nastepnego dnia sie do niczego nie nadaja, sa jakies oklapniete...

Chyba pora odwiedzic fryzjera po 7 miesiacach. Może sa za dlugie i za ciezkie?
Może macie dla mnie jakies rady jak je ratować?
Jest test na rozciągliwość, który mówi, że brak elastyczności wskazuje na przekarmienie proteinami lub zbyt małe nawilżenie
Ale jeśli czasem stosujesz proteiny to raczej się nie przekarmiły.
Używasz też emolientowych kosmetyków.
A płukanki zakwaszające stosujesz?
I może dla odmiany wprowadź jakieś humektanty?
Maska miodowa?
Sama nie wiem, mi też doskwiera teraz puch
Stary 2010-06-30, 21:47   #20986
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
Jest test na rozciągliwość, który mówi, że brak elastyczności wskazuje na przekarmienie proteinami lub zbyt małe nawilżenie
Ale jeśli czasem stosujesz proteiny to raczej się nie przekarmiły.
Używasz też emolientowych kosmetyków.
A płukanki zakwaszające stosujesz?
I może dla odmiany wprowadź jakieś humektanty?
Maska miodowa?
Plukanek nie stosuje bo nigdy nie mam cytryny w domu a octu nie moglam ostatni nigdzie dostac, ale zawsze przez conajmniej 3 minuty plucze lodowata woda.
Hmm w sumie nawet nie wiem czy mam w swoich zbiorach cos co jest mocno humektantowe...co polecisz z ogolnodostepnych odzywek masek, najlepiej z rosmana czy natury bo nie bardzo mam ostatnio czas na inne zakupy;/
Miod mi nie sluzy z tego co zauwazylam ale jeszcze poprobuje.
No ja juz od 3 tygodni sie tak z nimi miotam ale ostatnio to jakis koszmar jest. Kiedys moglam je nosic przez 4 dni rozpuszczone a teraz po myciu one slabo wygladaja.
Stary 2010-06-30, 22:25   #20987
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Plukanek nie stosuje bo nigdy nie mam cytryny w domu a octu nie moglam ostatni nigdzie dostac, ale zawsze przez conajmniej 3 minuty plucze lodowata woda.
Hmm w sumie nawet nie wiem czy mam w swoich zbiorach cos co jest mocno humektantowe...co polecisz z ogolnodostepnych odzywek masek, najlepiej z rosmana czy natury bo nie bardzo mam ostatnio czas na inne zakupy;/
Miod mi nie sluzy z tego co zauwazylam ale jeszcze poprobuje.
No ja juz od 3 tygodni sie tak z nimi miotam ale ostatnio to jakis koszmar jest. Kiedys moglam je nosic przez 4 dni rozpuszczone a teraz po myciu one slabo wygladaja.
Możesz do odżywki d/s dodać jakiś humektant, np. glicerynę można kupić w aptece. Możesz też zrobić żel lniany z dodatkiem gliceryny lub innego humektanta.
Właśnie w wątku składowym zanalizowałam Loton, Provit, Rosa we włosach.
Humektantowa jest odżywka Artiste regenerująca (ale uwaga na proteiny: keratyna i jedwab), dostępna w Naturze.
Stary 2010-06-30, 22:46   #20988
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku, znakomita objętość!
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-01, 06:55   #20989
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Rybiorek- to moje zdjęcia, moje... Ale do Twoich i tak się nie umywają...czekam zresztą z utęsknieniem na fryzjera Hihihi
A odżywka...no ciężka artyleria, ciężka Ale jakoś daję radę

Tak w ogóle to wiem, ze te twarde i suche strąki miałam po płukance octowej...Bo jak ostatnio nie płukałam...to mam mięciutkie bardzo. Więc pewnie było za dużo
Syrenko- Ty coś wspominałaś, że dajesz 7,5 ml cytryny na...na ile wody? Bo któraś z dziewczyn, już niestety nie pamiętam która (wybaczcie ) mówiła, że 7,5 ml to wielkość jednej łyżeczki...a ja postanowiłam dac tylko tyle teraz octu do plukanki...może jak u Ciebie się sprawdza taka mała ilość to mi też przyniesie efekt? Oby...

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 09:21   #20990
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Ja tylko wpadłam się pochwalić, że się obroniłam na 5 z wyróznieniem
GRATULACJE

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
chyba zamawiaja naturie bo szampony sa i inne specyfiki z tej serii - brak tylko tych odzywe k
ja się przestraszyłam w zeszłym tyg bo naturie były po 3 zł myślałam, że wyprzedają, likwidacja czy cuś ale wczoraj byłam sprawdzić i jest ich pod dostatkiem sa po 3,99 wszystkie mają w drogerii aster bo w rossie nie ma w naturze chyba też tylko szampony były i te z apteczki babuni w carrefurze też tylko szamony widziałam ...
czy któraś ma tą z pokrzywą i zieloną herbatą? ja mam szampon ale odżywki nie.

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 09:51   #20991
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
mi teeez!
nie wiem, skad on sie wzial... pewnie wczoraj je za bardzo mietosilam

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Właśnie w wątku składowym zanalizowałam Loton, Provit, Rosa we włosach.
gdzie mozna kupic ten Loton?
z tego co widzę, to ona może się nadawać na suche, letnie dni? tylko trzeba będzie po prostu uważać na nią zimą, ale nie zamierzam jej wtedy używać..
muszę znaleźć coś dobrego do ochrony przed wyjazdem do Egiptu
Stary 2010-07-01, 09:56   #20992
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
z tego co widzę, to ona może się nadawać na suche, letnie dni? tylko trzeba będzie po prostu uważać na nią zimą, ale nie zamierzam jej wtedy używać..
drogeria natura i aster

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 09:59   #20993
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:

w naturze jest cala seria
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 10:04   #20994
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość

Tak w ogóle to wiem, ze te twarde i suche strąki miałam po płukance octowej...Bo jak ostatnio nie płukałam...to mam mięciutkie bardzo. Więc pewnie było za dużo
Syrenko- Ty coś wspominałaś, że dajesz 7,5 ml cytryny na...na ile wody? Bo któraś z dziewczyn, już niestety nie pamiętam która (wybaczcie ) mówiła, że 7,5 ml to wielkość jednej łyżeczki...a ja postanowiłam dac tylko tyle teraz octu do plukanki...może jak u Ciebie się sprawdza taka mała ilość to mi też przyniesie efekt? Oby...

Ja dozuję 7,5ml na 1 litr wody. Większe ilości (cytryny) dawały nawet lepsze efekty (bardziej zbite, lepiej zdefiniowane loki), ale po niedługim czasie codziennego polewania skręt się prostował. Ustaliłam dla siebie optymalną ilość na 7,5ml na jeden litr.

Cytat:

Będzie się nadawać, ale wg mnie warto, żeby miał emolientową podstawę, czyli uprzednio położoną jakąś odżywkę d/s lub b/s z emolientami; ale się może okazać, że to kwestia gustu włosa więc trzeba sprawdzać na sobie.

Ja wczoraj po kilku miesiącach nałożyłam na włosy olej kokosowy. Wcześniej była emulsja ceramidowo - humektantowo - keratynowa (pozazdrościłam Rybiorce ), położyłam ją na mokre włosy, jak podeschły nałożyłam olej (bez spłukiwania emulsji), zmyłam po 4 godzinach i na to emolientowa odżywka b/s (Alverde repair) i b/s.
Moje loki, po kryzysie przekarmienia jedwabiem i jakimś ogólnym suszowym, w końcu do mnie w pełni wróciły!
Stary 2010-07-01, 10:11   #20995
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Będzie się nadawać, ale wg mnie warto, żeby miał emolientową podstawę, czyli uprzednio położoną jakąś odżywkę d/s lub b/s z emolientami; ale się może okazać, że to kwestia gustu włosa więc trzeba sprawdzać na sobie.

Ja wczoraj po kilku miesiącach nałożyłam na włosy olej kokosowy. Wcześniej była emulsja ceramidowo - humektantowo - keratynowa (pozazdrościłam Rybiorce ), położyłam ją na mokre włosy, jak podeschły nałożyłam olej (bez spłukiwania emulsji), zmyłam po 4 godzinach i na to emolientowa odżywka b/s (Alverde repair) i b/s.
Moje loki, po kryzysie przekarmienia jedwabiem i jakimś ogólnym suszowym, w końcu do mnie w pełni wróciły!
0, moze kiedys to sprobuje..

czyli jezeli bede szukac czegos do Egiptu, to tez najlepiej z emolientowa, baza?
a moze bym tam nakladala olej kokosowy...
Stary 2010-07-01, 10:27   #20996
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
To ten gotowy produkt o którym pisała Rybiorek czy coś własnoręcznie robionego?
Podpytuje bo czeka mnie niedlugo kolejne mycie glowy i juz nie wiem co mam na nie nalozyc
Może je potraktuje nozyczkami całe
Stary 2010-07-01, 10:33   #20997
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
0, moze kiedys to sprobuje..

czyli jezeli bede szukac czegos do Egiptu, to tez najlepiej z emolientowa, baza?
a moze bym tam nakladala olej kokosowy...
Na moich włosach najlepiej się sprawdza emolientowa baza i ewentualnie dopiero na nią jakieś humektanty.
Wygląda na to, że dotyczy to i zimy i wiosny i lata.

Moje zatęskniły do kokosa więc od czasu do czasu będę im go serwować

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
To ten gotowy produkt o którym pisała Rybiorek czy coś własnoręcznie robionego?
Podpytuje bo czeka mnie niedlugo kolejne mycie glowy i juz nie wiem co mam na nie nalozyc
Może je potraktuje nozyczkami całe
Rybiorek ma gotowy produkt zanalizowany tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=493
i niestety niedostępny w Polsce.
A ja sobie zrobiłam coś o takim mniej więcej składzie:
* hydrolat
* ceramidy ok. 5-10%
* aloes 5%
* żel hialuronowy 5%
* hydromanil 5%
* keratyna 2-3%
* niacynamid 3%
* pantenol 4%

Ale wystarczyły by tylko te pogrubione.

Nożyczek pod wpływem impulsu lepiej nie tykać jeśli uważasz, że przyda im się cięcie, zaplanuj sobie je albo idź do fryzjera
Stary 2010-07-01, 10:42   #20998
natalczak
Zadomowienie

Cytat:

Rybiorek ma gotowy produkt zanalizowany tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=493
i niestety niedostępny w Polsce.
A ja sobie zrobiłam coś o takim mniej więcej składzie:
* hydrolat
* ceramidy ok. 5-10%
* aloes 5%
* żel hialuronowy 5%
* hydromanil 5%
* keratyna 2-3%
* niacynamid 3%
* pantenol 4%

Ale wystarczyły by tylko te pogrubione.

Nożyczek pod wpływem impulsu lepiej nie tykać jeśli uważasz, że przyda im się cięcie, zaplanuj sobie je albo idź do fryzjera
Widze, ze juz dluzej nie moge odwlekac zamowienia na mazidlach bo za malo tym moim kreciolom chyba serwuje
Aczkolwiek moj tż jak wczoraj zobaczyl moj arsenal kosmetykow do wlosow to powiedzial, ze poszuka mi jakiegos specjalisty od uzaleznien:P

Ja sie tak czaje z ta wizyta u fryzjera ale chyba dopiero we wrzesniu sie wybiore, no chyba ze wlosy doprowadza mnie do stanu ostateczności

Syrenko powiedz mi ile powinnam dawać tej gliceryny do odzywki d/s badz b/s zeby nie przesadzic z iloscia?
Stary 2010-07-01, 10:48   #20999
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
jeszcze informacja dla eloe era objetosci trwa, dzisiaj poczulam ze mam swoje 'stare' wlosy z powrotem
tylko sie radować
Niestety początek swojej kuracji musze odłożyć na następny weekend. Ech... szkoda, ale za to znów będzie męcząco
Cytat:
ogolnie polaczenie butta+KCCC rewelacja (z Knot Today dla mnie porazka)
O to butta chodzi? Ciekawostka...
Ech, ja parę KCKT+KCCC wspominam z czułością
Cytat:
Powiem Ci, że nie wiem dlaczego, ale te Naturie są w ogóle jakoś ciężko dostępne. We Wrocławiu również nigdy nie mogę się na nie natknąć
W pudełku jest jeszcze miejsce
Cytat:
Eloe - mapa odzywkowa - Wroclaw (tudziez spotkanie w Krakowie) - zapisane
Zdradzasz moje tajemnice
Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Zapewne moje włosy lubią silikony,alkohol,szare mydło i got2 b
Dla każdego coś innego
Tylko nas tym got2b nie psikaj
Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
nie chcę nic mówić, ale egzotyczny olejek Kukui też Ci nie pasował
Jak nie Kukui, to... kukułcze, jajo na ten przykład
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Indios Studiowanie to bardzo fajna rzecz. I wcale nie musi oznaczać dużego stresu. Głowa do góry!
O tak! Potwierdzam
Cytat:
Musze kiedyś zrobić zdjęcia, jak się będę czuła "w nieładzie" i ocenicie
Poproszę.
Cytat:
Teraz dopiero pomyślałam, że pewnie chodzi też o zabezpieczenie włosów silikonami przed słońcem?
Nie, wakacje mam gwarantowane w mieście, więc raczej nie o słońce idzie, a o utratę wody. W ciągu dnia spada wilgotność procentowa, w pracy jest jeszcze bardziej sucho, więc puszak pojawia się nieproszony a włosy potrafią się rozkręcić.
Wczoraj było cudnie - bez puchu i skręt utrzymał się na więcej niż połowie głowy do końca dnia Czyli jakiś lekki silikon i zero gliceryny - moja odpowiedź na lato
Cytat:
Wiem, że to dziwne, ale myślę, że "normalne" przebywanie na słońcu (a nie np. opalanie się), włosom nie zaszkodzi (nie bardziej niż klimatyzacja czy zima i ujemne temperatury, na które się nie ma wpływu). Także pod tym względem nie zabezpieczam dodatkowo włosów.
W zasadzie się z Tobą zgadzam. Co prawda dodatkowa ochrona nie zaszkodzi, jak w przypadku skóry. Używam na co dzień kremu z filtrem 20, włosy mogę spryskiwać Jantarem - myślę, że wystarczy, choć nie jest konieczny.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 10:51   #21000
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Widze, ze juz dluzej nie moge odwlekac zamowienia na mazidlach bo za malo tym moim kreciolom chyba serwuje
Aczkolwiek moj tż jak wczoraj zobaczyl moj arsenal kosmetykow do wlosow to powiedzial, ze poszuka mi jakiegos specjalisty od uzaleznien :P

Ja sie tak czaje z ta wizyta u fryzjera ale chyba dopiero we wrzesniu sie wybiore, no chyba ze wlosy doprowadza mnie do stanu ostateczności

Syrenko powiedz mi ile powinnam dawać tej gliceryny do odzywki d/s badz b/s zeby nie przesadzic z iloscia?
Zacznij od 2-3%, gliceryna potrafi być lepka, w zbyt dużej ilości może zmatowić włosy. Może się okazać, że gliceryna Ci nie służy (np. Eloe jej nie znosi), spróbuj wtedy innego humektanta.

Twój TŻ z pewnością przesadza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości