Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-03, 16:20   #1111
nigrra
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość

Ja piję codziennie wapno, biorę asmag i jakieś witaminy na włosy i jest ok
Lajo, skoro my dwie pijemy i chudniemy to chyba nic nie stoi na przeszkodzie byś do Nas dołączyła.

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...24b8b720d6.png

http://www.suwaczek.pl/cache/064b9e0d19.png
nigrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 16:28   #1112
Lajo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nigrra Pokaż wiadomość
Lajo, skoro my dwie pijemy i chudniemy to chyba nic nie stoi na przeszkodzie byś do Nas dołączyła.
Ja zaprzestałam wraz z rozpoczęciem diety, ale tęskno mi
Czytam skład i nie jest zbyt ciekawy, ale z drugiej strony tabletka waży 4g...
a w składzie glukoza, sub. słodząca, olej roślinny. no nie wiem.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

o i aspartam jest :P
Lajo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 16:37   #1113
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez JulietteCapulette Pokaż wiadomość
Ha! Wiara to podstawa
Jak nie do połowy sierpnia to połowy września i tak może być
Ale mówię Wam, że mi się uda mam takie przekonanie i już
Dokładnie tak! Trzymam kciuki

A ten trening z majowego Shape jest super

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-07-03 o 16:38
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 16:51   #1114
nigrra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lajo Pokaż wiadomość
Ja zaprzestałam wraz z rozpoczęciem diety, ale tęskno mi
Czytam skład i nie jest zbyt ciekawy, ale z drugiej strony tabletka waży 4g...
a w składzie glukoza, sub. słodząca, olej roślinny. no nie wiem.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

o i aspartam jest :P
Myślę, że to nie powinno Ci przeszkodzić w chudnieciu, jeśli wypijesz od czasu do czasu, no ale decyzja należy do Ciebie

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...24b8b720d6.png

http://www.suwaczek.pl/cache/064b9e0d19.png
nigrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 17:08   #1115
Krolowa_Margot
Raczkowanie

Wstawiłam muffinki do piekarnika 10 min temu i właśnie sobie przypomniałam, że zapomniałam dać coli zero mam nadzieje, że nie ma to dużego wpływu i wyjdą mi bez niej?

Mam mały problem, otóż: jade za tydzień w góry i w 1 dzien wychodze na Giewont i nie wiem jak poradzić sobie z jedzeniem była ktoraś z was w takiej sytuacji? Nie moge wziąc mięsa ani nabiału, bo przecież sie to zepsuje mi w plecaku w pełnym slońcu... Bede miała na szczęście wtedy PW, wiec wezme sobie jakiegos pomidorka i ogórka, no i oczywiście placki otrębowe, ale co jeszcze? chodzilam troche po górach i wiem, że idąc co chwile się je i je i je... Zastanawiam się czy nie zrobić podwójnej porcji placków otrębowych, zwlaszcza, ze ketoza juz i tak bedzie przerwana przez warzywa, a troche więcej energii z węgli mi sie przyda. Co o tym myślicie?

Kupiłam dziś na wyjazd takie krótkie gacioszki jeszcze miesiąc temu nie pokazałabym sie w takich publicznie
Krolowa_Margot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 17:11   #1116
katarzyna21
BAN stały

Mam KRYZYS!!!!
Ostatnio nic mi nie smakuje...w stylu Dukana!!! Buuuuu...

Wszystko mi sie wydaje mdłe... za gorzkie, za słone, za słodkie... nawet moje ulubione przyprawy straciły na smaku... a na aspartan nie moge patrzec...blllleeee

I chodzi za mna cały czas CZEKOLADA!!!

Co poradzicie...jestem sfrustrowana????
katarzyna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 17:15   #1117
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krolowa_Margot Pokaż wiadomość
Wstawiłam muffinki do piekarnika 10 min temu i właśnie sobie przypomniałam, że zapomniałam dać coli zero mam nadzieje, że nie ma to dużego wpływu i wyjdą mi bez niej?

Mam mały problem, otóż: jade za tydzień w góry i w 1 dzien wychodze na Giewont i nie wiem jak poradzić sobie z jedzeniem była ktoraś z was w takiej sytuacji? Nie moge wziąc mięsa ani nabiału, bo przecież sie to zepsuje mi w plecaku w pełnym slońcu... Bede miała na szczęście wtedy PW, wiec wezme sobie jakiegos pomidorka i ogórka, no i oczywiście placki otrębowe, ale co jeszcze? chodzilam troche po górach i wiem, że idąc co chwile się je i je i je... Zastanawiam się czy nie zrobić podwójnej porcji placków otrębowych, zwlaszcza, ze ketoza juz i tak bedzie przerwana przez warzywa, a troche więcej energii z węgli mi sie przyda. Co o tym myślicie?

Kupiłam dziś na wyjazd takie krótkie gacioszki jeszcze miesiąc temu nie pokazałabym sie w takich publicznie
hmmm
placki to napewno
moze sernik sobie upiecz? nie powinien sie rozwalic ani nic sie z nim nie stanie, a bedzie duzo protein
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 17:24   #1118
kolorowatecza
Zakorzenienie

Nie wiem, czy rozszarpię Wasze nerwy, ale zapytam : powiedzcie mi, czy żołądki są dozwolone i w jakiej fazie? Bo przeczytałam książkę i albo nie zauważyłam, że było coś o nich napisane, albo po prostu nie umiem czytać

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 17:27   #1119
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez katarzyna21 Pokaż wiadomość
Mam KRYZYS!!!!
Ostatnio nic mi nie smakuje...w stylu Dukana!!! Buuuuu...

Wszystko mi sie wydaje mdłe... za gorzkie, za słone, za słodkie... nawet moje ulubione przyprawy straciły na smaku... a na aspartan nie moge patrzec...blllleeee

I chodzi za mna cały czas CZEKOLADA!!!

Co poradzicie...jestem sfrustrowana????
To norma na tej diecie Przejdzie. Zajmij się czymś, idź na spacer, porób coś co bardzo lubisz i Cię wciąga. Albo posprzątaj.
Pod żadnym pozorem nie jedz czegoś zakazanego, bo dieta pójdzie się gwizdać

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy rozszarpię Wasze nerwy, ale zapytam : powiedzcie mi, czy żołądki są dozwolone i w jakiej fazie? Bo przeczytałam książkę i albo nie zauważyłam, że było coś o nich napisane, albo po prostu nie umiem czytać
Można. Chyba od 1 fazy, o ile dasz radę je zjeść bez warzyw, albo innych dodatków Nie wiem, jako rzecz nie do końca pewną, zaczęłabym jeść na 2 fazie w dni warzywowe
Może ktoś lepiej się zna, ja tylko gdybam
Stary 2010-07-03, 17:57   #1120
blackredmoon
Raczkowanie

Odpowie mi ktoś?

Wczoraj nagrzeszyłam, trochę sobie pofolgowałam, był to mój przedostatni dzień PP, jutro powinnam przejsć na warzywka. Powiedzcie, zacząć jutro PW zgodnie z rytmem czy zrobić 3 dni PP żeby odkupić grzechy?
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 18:24   #1121
Achika
Zadomowienie

blackredmoon ty ciagle grzeszych jak nie jakims sokiem pomidorowym to znowu czyms innym...moze najpierw sie ogarnij sama ze soba znanim zaczniesz sie zalic .

czuje sie okropnie znowu chyba cisnienie podskoczylo ;//
- 4 kg
12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com
Achika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 18:41   #1122
MissIrreplaceable
Raczkowanie

Ktoś pisał, że ma straszną ochotę na czekoladę - ja też od rana Żeby o tym nie myśleć położyłam się spać to mi się śniło, że jadłam milkę

Chyba zbliża mi się @ bo ciągle jestem głodna i mam ochotę na słodkie
Więc jem twaróg ze słodzikiem i cynamonem

Za dużo kasy włożyłam w tę dietę, żeby się poddać!

blackredmoon, Achika ma sporo racji - może warto przemyśleć najpierw co wywołuje te grzeszki i nad tym zapanować. Inaczej będziesz się ciągle źle czuła na diecie, bo będziesz nieustannie na karnych proteinkach co może poskutkować kolejnymi grzeszkami.
MissIrreplaceable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 19:08   #1123
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Stepper to radzę małe obciążenie o ile tam masz regulowane i szybko przebierać nogami no i nie na długo 40min to max wg mnie. Twister też może być fajny, chociaż ja tego nie próbowałam nigdy Ale najlepsze z tego wszystkiego jest to co Dukan napisał - marsz, to samo wcześniej mówił mi instruktor na siłowni, marsz szybkim krokiem tak 6,5 km/h ok. 50 min. Jak masz możliwość to sobie pomaszeruj żwawo gdzieś Mi się powoli wysmuklają nogi od tego (wreszcie! )
Ja przyszłam już ze słoneczka co by nie mieć czerwonego ryjka zjadłam sobie makrelę i dumam co by tu na obiad, pewnie kalafior i ryba jakaś
dzieki za info, z tym chodzenie bedzie kiepsko, bo maluchy, ale cos wymysle dzieki jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Żeby jutro podczas wyborów prezydenckich nie oddać głosu na tego pana, który nie ma żony tylko kota A to podawanie dalej, to chwalenie się hasełkiem swoim znajomym

Tak btw. dzięki Czarownico za przypomnienie mi tego tekstu, już go wcześniej gdzieś widziałam, pamiętałam, że widziałam, ale zapomniałam treści

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

One mogły tyle chudnąć, bo miały dużą nadwagę i dużo do zgubienia. Nie wiem jak jest z Tobą, ale ludzie potrafili naprawdę tracić kilogramy znacznie szybciej niż 1 na tydzień.
Ale widzę, że mocno wierzysz w to, że zgubisz to 10 kg w 6 tygodni Jeśli się będziesz trzymała dukanowego jedzenia, zero grzechów, to myślę, że szansa, malutka, ale jest
Ile byś nie zgubiła, i tak będziesz wyglądała lepiej i inaczej niż teraz, a to też się liczy!
no to juz kumam, dzieki

Cytat:
Napisane przez blanche neige Pokaż wiadomość
heej kochane,

przyjmiecie mnie z powrotem? od poniedzialku chce zaczac faze uderzeniowa, dzis i jutro mam jeszcze orgiastyczne kolacje i obiady :/

milego dnia!
witaj z powrotem rozumiem, ze Babcia juz pojechala? (jesli dobrze pamietam, ze to byla Babcia )

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 19:08   #1124
love9871
Przyczajenie

Cytat:

Mnie też trafił się wyjazd w góry jakiś czas temu - ale dałam radę. Więc Ty też na pewno dasz.
Ja miałam kurczaka w formie takich 'frykasów' są gdzieś w przepisowni. i sernik też miałam. I oczywiście dużo, dużo świeżych warzyw oraz placki.
To chyba najbardziej wytrzymałe rzeczy na taką pogodę.

Aaa. i gratuluje tych gacioszków
Stary 2010-07-03, 19:23   #1125
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
Hello!
Ja dzisiaj zaczynam PW, zanotowalam maly spadek -0,100 za 100g bedzie pełne -9kg
za niedlugo wyjezdzam nad moje ukochane morze do mojego ukochanego Pobierowa wiec do jutra wieczora mnie nie bedzie wroce pewnie taka czarna, ze mnie nie poznacie
pamietajcie kochane zeby isc zaglosowac, najlepiej tak, zeby pierwsza dama nie sikala do kuwety hyhy mały żarcik, nie denerwujcie sie
ja tez postaram sie wrocic przed 20 zeby moc oddac glos
Życze Wam milego weekendu, duzo spadków i pięknej pogody!

Buziaki i do zobaczenia jutro wieczorkiem albo w pon rano! grzeczne bądźcie
Hehehe tekst o wyborach już widnieje u mnie na gg w opisie Ja głosuję tak, że I Dama nie będzie sikac do kuwety Jedź kochana, opalaj się i wybaw się za mnie
Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
Własnie czytałam, że prawie każda Dukanka/Dukanek zalicza zastój, ale to taka gra o silną wolę ... no póki co trzymam się i mam nadzieję, że niedługo waga poleci błyskawicznie w dół
Ćwiczycie coś dziewczyny?
Ja zaczęłam trochę biegać, jaj program 3 km w 6 tygodni, i trochę brzuszki, no i robię tony kilometrów pracy nie mam coś czasu na jakąś siłownię, a jak u Was ?
Ehhh ja na ćwiczenia nie mam czasu, ale basenikiem bym nie omieszkała
Cytat:
Napisane przez lola_kr Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy czujecie się słabo, bez energii? Jestem bardzo słaba a to dopiero 3 dzien pw.
U mnie kryzys mnie złapał na 3 dniu uerzeniówki...oj cięzko było
Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
MissIrreplaceable & Sparta ja rowniez sie z wami utozsamiam
mam 170cm wzrostu i startuje z waga 73kg
Widzę że naprawdę moja waga nie jest wyjątkiem, a byłam pewna że jestem tu najcięższa
Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
oj doskonale was rozumiem... w częstochowie tak samo ALE zdecydowanie wolę takie ciepełko (które uwielbiam) niż jakby mialo padać od rana do nocy

oj prawda to prawda...... powiem wam, że już nie mam co wykombinować z wlosami bo też bm poszła....
aaaa w ogóle to wam się pochwalę moim wyglądem
grudzień 2009 i wczoraj dla porównania

a dwa ostatnie to..... wczoraj i dwa lata temu... miejsce to samo

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

także mogę powiedziec, że dieta na mnie podziałała
KOCHANA, WYGLĄDASZ BOSKO oby mi się tak udało...mam teraz zastój ale patrząc na Ciebie, ogarnia mnie wena

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 19:25   #1126
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Achika Pokaż wiadomość
blackredmoon ty ciagle grzeszych jak nie jakims sokiem pomidorowym to znowu czyms innym...moze najpierw sie ogarnij sama ze soba znanim zaczniesz sie zalic .
Cytat:
Napisane przez MissIrreplaceable Pokaż wiadomość
blackredmoon, Achika ma sporo racji - może warto przemyśleć najpierw co wywołuje te grzeszki i nad tym zapanować. Inaczej będziesz się ciągle źle czuła na diecie, bo będziesz nieustannie na karnych proteinkach co może poskutkować kolejnymi grzeszkami.
Dziewczyny Napisałyście to co ja chciałam napisać

Moon, zdecyduj się, albo dukasz, albo wybierz inną dietę, np. na podstawie 10 przykazań żywieniowych (są na Dietetyce). Nie ma sensu męczyć się na diecie, jeśli Ci nie pasuje.
Nie ma też sensu żadna dieta, jeśli nie odpowiesz sobie na pytanie: co wolę? Grzeszenie i wyrzuty sumienia i brak efektów, czy wzięcie się za siebie i prowadzenie diety bez odstępstw, co sprawi, że to będzie ostatnia dieta w życiu? Poza tym, grzeszenie na Dukanie ma bardzo zły wpływ na metabolizm i ogólnie układ pokarmowy. Fundujesz sobie nagłe zmiany grup pokarmowych co chwila, ze skrajności w skrajność, to się nie ończy dobrze, wiem po sobie.
Zastanów się, czy jesteś na tyle zdeterminowana, że potrafisz opierać się pokusom.
Stary 2010-07-03, 19:28   #1127
koki1980
Raczkowanie

Cytat:

hej kochana ja własnie przyjechałam z zakopca weszłam na Giewont a wierz mi ze przy tym wysiłku nie bedziesz myslec o jedzeniu ale dobrze zaopatrzyc sie w rozpustne kanapaki, ale bardzo duzo sie pije wypiłam chyba z 4 litry dzisiaj
koki1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 19:29   #1128
Sparta
Wtajemniczenie

Wiecie co, jak ja potrafię odmówić pierogów ruskich z cebulką lub alkoholu itd to znaczy ŻE KAŻDY DA RADĘ
Dziś usłyszałam że widać że schudłam...uprzejmość czy szczerość

Stary 2010-07-03, 19:38   #1129
love9871
Przyczajenie

Cytat:

Nie ma też sensu żadna dieta, jeśli nie odpowiesz sobie na pytanie: co wolę? Grzeszenie i wyrzuty sumienia i brak efektów, czy wzięcie się za siebie i prowadzenie diety bez odstępstw, co sprawi, że to będzie ostatnia dieta w życiu? Poza tym, grzeszenie na Dukanie ma bardzo zły wpływ na metabolizm i ogólnie układ pokarmowy. Fundujesz sobie nagłe zmiany grup pokarmowych co chwila, ze skrajności w skrajność, to się nie ończy dobrze, wiem po sobie.
Zastanów się, czy jesteś na tyle zdeterminowana, że potrafisz opierać się pokusom.

Jak dobrze, że tu jesteś Ayu.
Już dawno rzuciłabym wszystko w cholerę. Ale za każdym razem Twoje posty mnie nawracają na dobrą drogę. Chociaż post nie był skierowany do mnie.
Uzmysławiam sobie, co jest moimi priorytetem obecnie.
Dziękuję
Stary 2010-07-03, 19:43   #1130
Sparta
Wtajemniczenie

Mi Ayu tyż cierpliwie wszystko tłumaczyla

Stary 2010-07-03, 19:49   #1131
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

wlasnie sobie podliczylam to co dzis zjadlam i jeszcze zjem i wyszlo:

kcal - 1168
B - 183
T - 27
W - 41

jestem z siebie zadowolona

dla przykladu porownalam sobie wyniki
www.tabele - kalorii.pl vs www.exerceo.pl

i przyznam szczerze, ze choc tego ostatniego uzywalam non stop to teraz iwdzie, ze nie bede i NIE POLECAM wyniki wychodza jakies z kosmosu

Stary 2010-07-03, 19:54   #1132
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez love9871 Pokaż wiadomość
Jak dobrze, że tu jesteś Ayu.
Już dawno rzuciłabym wszystko w cholerę. Ale za każdym razem Twoje posty mnie nawracają na dobrą drogę. Chociaż post nie był skierowany do mnie.
Uzmysławiam sobie, co jest moimi priorytetem obecnie.
Dziękuję
Spoko, przecież właśnie po to jest to forum Żeby się wspierać i dzielić doświadczeniem
Każda osoba na diecie, nawet ta najbardziej wytrwała, ma takie chwile załamania, to nie jest nic złego czy nieodpowiedniego.
Trzeba tylko umieć sobie powiedzieć "To tylko chwilowe. Przecież nie zawsze jest tak ciężko, niedługo poczuję, że to nie jest takie trudne". A nie wpadać w rozpacz, panikę, doły i grzechy. Dieta dietą, ale co potem? Jak już na 4 fazie będzie można jeść wszystko, a tu żadnego bata nad sobą? 3 faza też nie jest taka różowiutka.
Odchudzanie to nie może być decyzja spontaniczna, musi być przemyślana. A jak już się decydujemy, to trwamy, koniec kropka.

Pewnie, że jakaś mała wpadka się zdarza, ale cóż, każdy jest człowiekiem. Mówi się trudno i duka się dalej
Stary 2010-07-03, 19:56   #1133
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
Spoko, przecież właśnie po to jest to forum Żeby się wspierać i dzielić doświadczeniem
Każda osoba na diecie, nawet ta najbardziej wytrwała, ma takie chwile załamania, to nie jest nic złego czy nieodpowiedniego.
Trzeba tylko umieć sobie powiedzieć "To tylko chwilowe. Przecież nie zawsze jest tak ciężko, niedługo poczuję, że to nie jest takie trudne". A nie wpadać w rozpacz, panikę, doły i grzechy. Dieta dietą, ale co potem? Jak już na 4 fazie będzie można jeść wszystko, a tu żadnego bata nad sobą? 3 faza też nie jest taka różowiutka.
Odchudzanie to nie może być decyzja spontaniczna, musi być przemyślana. A jak już się decydujemy, to trwamy, koniec kropka.

Pewnie, że jakaś mała wpadka się zdarza, ale cóż, każdy jest człowiekiem. Mówi się trudno i duka się dalej
Ha!
Mój tekst! A raczej motto wymyślono przy I grzechu
JulietteCapulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 19:57   #1134
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
wlasnie sobie podliczylam to co dzis zjadlam i jeszcze zjem i wyszlo:

kcal - 1168
B - 183
T - 27
W - 41

jestem z siebie zadowolona
Z kalorii białkowych odejmij 1/3 przeznaczoną na trawienie. Wyszło mało. Dukan pisze w białej książce o 1500 kcal jako optimum.
Stary 2010-07-03, 20:03   #1135
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

dziewczyny bardzo wam dziękuję za komplementy
one są taaakie motywujące
dałam radę zrzucić prawie 10kg to i jeszcz ez 4-6dam... jak nie do połowy sierpnia to za jakiś czas.... bo już sobie powiedziałam że w połowie sierpnia przechodzę na III fazę... bez względu na wagę do jakiej dojdę....
a potem jak utrwale to co zrzuciłam to może znowu wrócę do II fazy zeby zrzucić resztę... choć już teraz czuję się całkiem inaczej... jak Emila napisała... nie noszę ze sobą zgrzewki cukru

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 20:17   #1136
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:

placuszki +sernik + jajka gotowane + pałki z kuraka pieczone (nic się z tym od ciepłoty nie stanie, a i łatwo w rękę wziąść po drodze ); oczywiście warzywka też albo zaopatrz się z jakimkolwiek hipermakecie w takią torbę do mrożonych rzeczy i tam włóż żarcie - to trochę ochronie przed wysoką temperaturą; albo są takie torby termuczne do butelek dla dzieci - ładnie trzymają temperaturę; może wyglądają niepozornie, ale wędlinę, wieśniaka, twaróg spokojnie wejdzie

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 20:26   #1137
joanasz
Rozeznanie

Hejka dukajacy
wpadlam sie podzielic moim dzisiejszym dzielem
Obwarzanki serowe -dukanowe
Normalnie wyjszly -zamienilam make na otreby owsiane,zmielone no i dalam skrobie, ale nasrepnym razem sprobuje bez skrobi
Ale oswiadczam, ze koniec pieczenia i modzenia - no przez 2 tygodnie -no chyba ze serniczek
No jak tu zrzucac kg jak sie tak wspaniale zajada -dzisiaj i pizza i oponki. Przez te oponki zjadlam tylko polowe z dozwolonej pizzy dla mnie na dzis, ale bede ja miala jutro dla siebie na II sniadanko i oponeczki do kawusi -ach dukanowy raj. Nie mowiac juz o ptasiance, ktora sie chlodzi w lodowie z galaretka w srodeczku
Co to za dieta -koniec umilania, juz postanowilam
A tu moje dziela achhhhh......
Pierwsze foto - to wyglad oponek a'la gofry za duzo dalam ciasta a to rosnie jak szalone.
Wersja z cukrem pudrem dla dzieci a dla mnie i dla TZ reszta
Probowalam tez smazyc na patelni -dla tych co nie maja takiej maszyny - no i wyszly ale wlasnie rosna bardzo i z oponek wyszly placuszki a'la racuszki - pyszne posmarowane powidlami rabarbarowymi takze kazdy moze sobie usmazyc, mysle ze w tosterze tez wyjda.
Acha dorzucam jeszcze foto zrobionego serka zoltego -coby sie pochwalic

Edytowane przez joanasz
Czas edycji: 2010-07-04 o 14:17
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 20:42   #1138
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Hejka dukajacy
wpadlam sie podzielic moim dzisiejszym dzielem
Obwazanki serowe -dukanowe
Normalnie wyjszly -zamienilam make na otreby owsiane,zmielone no i dalam skrobie, ale nasrepnym razem sprobuje bez skrobi
Ale oswiadczam, ze koniec pieczenia i modzenia - no przez 2 tygodnie -no chyba ze serniczek
No jak tu zrzucac kg jak sie tak wspaniale zajada -dzisiaj i pizza i oponki. Przez te oponki zjadlam tylko polowe z dozwolonej pizzy dla mnie na dzis, ale bede ja miala jutro dla siebie na II sniadanko i oponeczki do kawusi -ach dukanowy raj. Nie mowiac juz o ptasiance, ktora sie chlodzi w lodowie z galaretka w srodeczku
Co to za dieta -koniec umilania, juz postanowilam
A tu moje dziela achhhhh......
Pierwsze foto - to wyglad oponek a'la gofry za duzo dalam ciasta a to rosnie jak szalone.
Wersja z cukrem pudrem dla dzieci a dla mnie i dla TZ reszta
Probowalam tez smazyc na patelni -dla tych co nie maja takiej maszyny - no i wyszly ale wlasnie rosna bardzo i z oponek wyszly placuszki a'la racuszki - pyszne posmarowane powidlami rabarbarowymi takze kazdy moze sobie usmazyc, mysle ze w tosterze tez wyjda.
Acha dorzucam jeszcze foto zrobionego serka zoltego -coby sie pochwalic
piękne te Twoje dzieła aż się głodna zrobiłam

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 21:04   #1139
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Z kalorii białkowych odejmij 1/3 przeznaczoną na trawienie. Wyszło mało. Dukan pisze w białej książce o 1500 kcal jako optimum.
oj to przegapilam to info gdzies, dzieki czyli od ogolnej ilosci zawsze musze odjac 1/3 i wtedy nie moze byc mniej niz 1500 ? dobrze zrozumialam ?

Stary 2010-07-03, 21:06   #1140
Krolowa_Margot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
hmmm
placki to napewno
moze sernik sobie upiecz? nie powinien sie rozwalic ani nic sie z nim nie stanie, a bedzie duzo protein
Cytat:
Napisane przez love9871 Pokaż wiadomość
Mnie też trafił się wyjazd w góry jakiś czas temu - ale dałam radę. Więc Ty też na pewno dasz.
Ja miałam kurczaka w formie takich 'frykasów' są gdzieś w przepisowni. i sernik też miałam. I oczywiście dużo, dużo świeżych warzyw oraz placki.
To chyba najbardziej wytrzymałe rzeczy na taką pogodę.

Aaa. i gratuluje tych gacioszków
Cytat:
Napisane przez koki1980 Pokaż wiadomość
hej kochana ja własnie przyjechałam z zakopca weszłam na Giewont a wierz mi ze przy tym wysiłku nie bedziesz myslec o jedzeniu ale dobrze zaopatrzyc sie w rozpustne kanapaki, ale bardzo duzo sie pije wypiłam chyba z 4 litry dzisiaj
Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
placuszki +sernik + jajka gotowane + pałki z kuraka pieczone (nic się z tym od ciepłoty nie stanie, a i łatwo w rękę wziąść po drodze ); oczywiście warzywka też albo zaopatrz się z jakimkolwiek hipermakecie w takią torbę do mrożonych rzeczy i tam włóż żarcie - to trochę ochronie przed wysoką temperaturą; albo są takie torby termuczne do butelek dla dzieci - ładnie trzymają temperaturę; może wyglądają niepozornie, ale wędlinę, wieśniaka, twaróg spokojnie wejdzie
Dziękuje za odpowiedzi Tak, sernik to zdecydowanie dobry pomysł jeszcze nie robiłam, mam nadzieje, że mi wyjdzie
koki1980 ja na Giewoncie też już bylam, ale w przeciwieństwie do ciebie - ja nie myślałam o niczym innym tylko o jedzieniu
Krolowa_Margot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości