Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 705 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-05, 14:07   #21121
syrenka
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
ja go Tobie założę Najpierw spoję Cię winem, a potem nałożę czepek na loki. A pewien zielony ogon będzie wybijał mi takt
Proszę się nie czepiać mojego pięknego syreniego ogona
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 14:32   #21122
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
Na szczescie zeszlo tak naprawde samą wodą. Ale umylam skalp babydreamem. Nalożylam garniera karite, pozniej miod i cytryna z joanny b/s, do stylizacji boots i zel. Teraz plunkinguje, ale wiem ze bedzie puch, bo jak zwykle po odcisnieciu wody byl, wiec wiem jak sie to skonczy- krolem lwem.

Wklejam wynik dzisiejszego mycia i calonocnej maski.
Powiedzcie mi czy ten puch to zniszczone wlosy czy moze to o czym pisalam ja i Jumaatt- czyli jakas dziwna struktura, zle sciecie czy jeszcze cos innego.
Pierwsze zdjecie z lampa bo najlepiej widac jak dokladnie ten puch wyglada.
Dodaje tez zdjecie spirali ktora od jakichs dwoch miesiecy zawsze robi mi sie przy prawym uchu
natalczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 14:55   #21123
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Rybiorek
generalnie zamierzam zaczac je zwiazywac wiec dlugo, dlugo nie bedziecie miec konkurencji z fotkami, tak wiec latwiej bedzie mnie pobic w dodawaniu fotek
nie zgadzam się
opsss... trzeba bylo byc cicho
-

Cytat:
Ktoś obiecał raporty z testowania tego żelu
No tak, faktycznie, a wspominalam ze mam skleroze?

A z zelo-kremem to niestety nie byla milosc od pierwszego uzycia
Prawdopodobnie to z powodu tego ze mam cieniutki wloski i dawanie stylizatora na mokro nie jest dla mnie wskazane, wiekszosc stylizatorow musze nakladac na wilgotne

No ale dalam mu szanse, wiec moj raport wyglada tak:

Gellie / Curl Junkie
dane wizualne: zel o konsystencji kremu, bialy, konsystencja luzniejszego budyniu, ladny zapach

dane uzywalnosciowe:
Pierwsze uzycie na mokre wlosy: katastrofa, poniewaz jego natura to dzielenie wlosy na pasma czulam pod palcami cos jak szorstkie druty zaraz po rozprowadzeniu na wlosach, moze to wynik zatrzymania wody we wlosie ale dla mnie to bylo takie odczucie, fatalne, jak wlosy wyschly zostaly w ksztalcie w jakim byly na mokro
Drugie uzycie na wilgotne, wczesniej nalozona Joanna b/s miod i cytryna - zelik podkresla to co mamy na glowie, nie powoduje wiekszego skretu ale ladnie go podkresla, widac konkretne loki czy fale, uzycie w moim przypadku na wilgotne nie powoduje szorstkosci jaka daje nakladanie na mokre

o czym trzeba pamietac, w obu wersjach nakladania - mokre / wilgotne trzeba po nalozeniu zelu przejechac mokrymi rekami po wlosach, ja uzywam nie wody tylko quenched curl moisturizer z curls

na opakowaniu nie ma wzmianki o uzyciu zelu na suche wlosy ale na stronie curl junkie jest odnosnik do blogu wlascicielki i tam wyczytalam w jej radach jak uzywac produktow ze ten zel nadaje sie na suche rowniez w ramach reanimacji, to bede testowac w przyszlosci

ufff... zadanie zaliczone
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-07-05 o 15:16
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 15:24   #21124
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
A nie taki był nasz cel?

Więc to tak

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Kto? Ja?

Cytat:
Wklejam wynik dzisiejszego mycia i calonocnej maski.
Powiedzcie mi czy ten puch to zniszczone wlosy czy moze to o czym pisalam ja i Jumaatt- czyli jakas dziwna struktura, zle sciecie czy jeszcze cos innego.
Pierwsze zdjecie z lampa bo najlepiej widac jak dokladnie ten puch wyglada.
Dodaje tez zdjecie spirali ktora od jakichs dwoch miesiecy zawsze robi mi sie przy prawym uchu
Hmm...na pierwszych zdjęciach te odstające włoski faktycznie wyglądają na zniszczone, na ostatnim włosy są piękne
Wydaje mi się, że mamy bardzo podobne włosy. I podobny problem
Aż pobiegłam do dziennika pooglądać swoje własne zdjęcia i porównać, jak to wygląda u mnie. Generalnie na zdjęciach w dzienniku mam podobny puch do Twojego.
A jak te odstające włoski wyglądają na żywo? Bo np. moje, jak wezmę takiego delikwenta osobno, to on, mimo że odstający, jest lśniący i gruby i wygląda zdrowo. Także zrzucam to na karb rodzaju włosów i myślę, że jest to zwalczenia odpowiednio wygładzającym kosmetykiem (ale jeszcze na taki nie trafiłam )
I podobnie jak u Ciebie, ten "puch" pojawia się już zaraz po myciu włosów. Mam na ten temat pewne podejrzenia i pierwsze wnioski, ale muszę jeszcze poobserwować włosy.
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 15:26   #21125
janiaw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
odpada na razie jako ze moje odrosty sa duzo ciemniejsze niz wlosy ktore pamietam sprzed farbowania, generalnie mam kolor jak moj brat, znaczy mialam zanim zaczelam farbowac, tfu najpierw rozjasnialam (kurde to bylo 20 lat temu), i on jest ciemny blondyn jak nic ale moje odrosty to wygladaja obecnie jak czarne, jak farbowalam na rudo czy czerwono to wygladaly na ciemny blond/sredni blond, to podobno normalne zjawisko, gdzies o tym czytalam czemu odrosty ciemnieja ale mam skleroze, wiec pasujac do odrosta to skonczylabym teraz z czarnymi a to juz przerabialam, wszystkie ciemniejsze blondy wyjda mi jasniejsze ale jak nie bede mogla patrzec w lustro to moze pomysle o lekkim przyciemnieniu, generalnie zamierzam zaczac je zwiazywac wiec dlugo, dlugo nie bedziecie miec konkurencji z fotkami, tak wiec latwiej bedzie mnie pobic w dodawaniu fotek
Dokładnie jest tak jak piszesz Rybiorku. Też spodziewałam się jasniejszego blondu, fryzjerka zrobiła mi i tak o pół tonu jasniejsze niż moje od skóry a wyszłam z brązowymi i czułam się jak brunetka. Ale te nasze rozjaśniane szybko wypłukują farbę plus słońce robi swoje. Teraz mam o dobry ton jasniejsze ale wygląda to w sumie naturalnie, nie jest źle. Napewno lepiej niż ta kolosalna różnica wcześniej u mnie odrost prawie czarny a włosy żółte.

Emmi- mrs Potters kupuję w Auchanie, Realu, w delikatesach Alma, widziałam też w Kauflandzie. Na dolnych półkach trzeba szukać. Ngdy nie ma w jednym sklepie pełnego asortymentu ale coś z tej serii mozna znależć w tych marketach.
janiaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 15:31   #21126
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Aż pobiegłam do dziennika pooglądać swoje własne zdjęcia i porównać, jak to wygląda u mnie. Generalnie na zdjęciach w dzienniku mam podobny puch do Twojego.
A jak te odstające włoski wyglądają na żywo? Bo np. moje, jak wezmę takiego delikwenta osobno, to on, mimo że odstający, jest lśniący i gruby i wygląda zdrowo. Także zrzucam to na karb rodzaju włosów i myślę, że jest to zwalczenia odpowiednio wygładzającym kosmetykiem (ale jeszcze na taki nie trafiłam )
I podobnie jak u Ciebie, ten "puch" pojawia się już zaraz po myciu włosów. Mam na ten temat pewne podejrzenia i pierwsze wnioski, ale muszę jeszcze poobserwować włosy.
No jakbym czytala o sobie...może porowatość?
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 15:37   #21127
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Jak ogladam pojedyncze kosmyki to na np. jak kosmyk mam dlugosci 20 cm to po drodze mam okolo 5 roznych dlugosci wlosa
Każdy włos może rosnąć w odmiennym tempie. Jeśli nasze zbijaja się w loki/fale, to mamy kilkadziesiąt jak nie więcej włosów w jednym kosmyku. Myślę, że niemożliwościa jest, by wszystkie były jednakowej długości.
Nadto głowa tez nie jest płaska
Cytat:
Nie dlatego ze sie polamaly, tylko chyba sa jakos tak dziwnie sciete.
To też jest prawdopodobne. Jeśli fryzjer myje włosy, rozczesuje, to tnie niezgodnie z naturalnym układem włosów, czyli nie jest w stanie uwzględnić osobnych pukli.
Może też być tak, że to włosy nie chcą się jeszcze określić, do jakiego kosmyka zamierzają się dopasować. Wiem, ż to idiotycznie brzmi, ale skoro nasze włosy mają swój pomysł na siebie, dlaczego nie mają być niezdecydowane
To wszystko jest wysoce prawdopodobne, gdy włos jest zdrowy.

Patrzę na Twoje włosy i kojarzą mnei się z puklami Navy Ona tez walczyła z puchem przez pewien czas i dała mu radę
Cytat:
Staram sie jakos pomoc w doradzaniu, ale przy waszej wiedzy czuję się malutka
Ale rada była naprawdę dobra
Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Eloe już do mnie jedzie pasta kupna,to Ci dam trochę i dam Ci tej przeze mnie ugotowanej
Wspaniale Nie umiem jej ugotować
Cytat:
I nie śmiej się z mojej spineczki.Ona jest do spania
Mmmm do spania powiadasz
Niebieściutka jak niebieskie migdały
Cytat:
"Bio-Laden"
Nie ma jak zakupy w Bin-Ladenie
Cytat:
Jeśli nie zdecyduję się na to kręcone ścięcie, oddaj się w Twoje ręce
Zaczynam ostrzyć nożyczki
Cytat:
Ja go Tobie założę Najpierw spoję Cię winem, a potem nałożę czepek na loki. A pewien zielony ogon będzie wybijał mi takt
Ale bez zdjęć
Cytat:
Dziewczyny, zaczynacie budzić we mnie niezdrową chęć posiadania tej suszarki
Nabyć?
Cytat:
Widzę Eloe,że Frida ma więcej fanek
No i te włosy....
Szczególnie te brwi
Wszystko przez film o niej zrobiony przez inną piękną Meksykankę, salmę Hayek... Chciałabym zobaczyć jej obrazy na żywo Zazdraszczam.
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Ja chcę tańce,a nie wybijanie rytmów
Cytat:
A z zelo-kremem to niestety nie byla milosc od pierwszego uzycia
Prawdopodobnie to z powodu tego ze mam cieniutki wloski i dawanie stylizatora na mokro nie jest dla mnie wskazane, wiekszosc stylizatorow musze nakladac na wilgotne (...)
ufff... zadanie zaliczone
Brak danych na temat smaku
Dziękuję za cenne dane

Zbieram się do domku

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 15:43   #21128
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Brak danych na temat smaku
Dziękuję za cenne dane
Przyjde do domu to sprobuje, jak mnie jutro nie bedzie tutaj znaczy reakcja uczuleniowa
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-05, 16:21   #21129
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczególnie te brwi
Wszystko przez film o niej zrobiony przez inną piękną Meksykankę, salmę Hayek... Chciałabym zobaczyć jej obrazy na żywo Zazdraszczam.
Film zrobil na mnie też ogromne wrażenie,bo jest dobrze,obrazowo zrobiony.

To Cię jeszcze podenerwuje...byłam w jej domu w Meksyku,który teraz funkcjonuje jako muzeum

Ale Meksykanie wszyscy mają ładne włosy,o Indianach z tych okolic nie wspominając. Dwa warkocze grube jak pięści...
Stary 2010-07-05, 16:33   #21130
emmi578
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez janiaw Pokaż wiadomość
Emmi- mrs Potters kupuję w Auchanie, Realu, w delikatesach Alma, widziałam też w Kauflandzie. Na dolnych półkach trzeba szukać. Ngdy nie ma w jednym sklepie pełnego asortymentu ale coś z tej serii mozna znależć w tych marketach.
O dzięki niestety u mnie nie ma w mieście żadnego z wymienionych przez Ciebie miejsc, ale pojadę do lublina .
emmi578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:13   #21131
brendy09
Przyczajenie

Witojcie
Czytam ten wątek i pomyślałam, że ja też pokaże wam swoje "loczki"
Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do swojego grona Pozdrawiam
Stary 2010-07-05, 17:46   #21132
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Ale naprodukowalyscie....

Cytat:
Czapka to bardzo dobry pomysł. W zimie też zakładałam na plastikowy czepek zimową czapę. Teraz odpada ze względu na temperaturę, ale jeśli znalazłabyś jakąś lżejszą, to czemu nie. Z ręcznikiem jest naprawdę niewygodnie, szczególnie, jak czas trzymania maseczki wykorzystuje się aktywnie.
kupiłam kiedys synkowi taka cienka, bawelniana, mysle ze bedzie idealna ciekawe tylko co na to młody...

Cytat:
Napisane przez henieczka Pokaż wiadomość
Maz mnie z domu wyrzuci, mialam przystopowac z nowymi kosmetykami
mój własnie przechwycił przesyłkę w której był m.in. jantar, usłyszałam tylko "kolejna odzywka... i jakies tam dalsze ble,ble, ble..." a niech sobie pogada

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Yasmin- super zmiana włosków Widać, że mają potencjał
Co do Naturii...ja np. jestem chętna żeby przygarnąć :P U siebie nie mogę znaleźć, choć juz złaziłam wszystkie markety i pobliskie sklepy
dzięki, jestem zakochana w moim włoskach od niedawna, nie wiedziałam że są zdolne się tak zakręcić
Dobrze zapamietam, komu w razie co podeslac. Ja za tymi naturiami tez sie potwornie zlazilam, zalilam sie przez kilka dni tutaj, ze nigdzie ich nie ma. Udalo sie na bazarku w koncu trafic.

Cytat:
Musze donieść, że mój romans silikonowy kosztuje mnie więcej niż sądziłam Włosy i owszem piękne podczas uzytkowania, zero puchu, skręt, ład... Achy i ochy

Nie wiem, czy zdecyduję się ponownie na romans silikonowy. Marchewa tak, i owszem, ale coś, co ma wyżej silikon raczej odpada.
Eloe, przepraszam Cie, ale nie doczytałam z jakim Ty silikonem romansowałas? Ja też romansuje z kilkoma, niby tymi zmywalnymi, ale moze jednak z nimi powinnam pomyslec o rozstaniu...

Cytat:
Napisane przez emmi578 Pokaż wiadomość
i z tego co widziałam i słyszałam to bardzo rzadko można spotkać tą naturię, i jest w moim mieście tylko w jednym malutkim sklepiku

Dziewczątka gdzie wy kupujecie Mr Potters'a? Jakiś czas temu dochodziły mnie słuchy że go wycofują, a tu co rusz któraś o nim pisze Podobno fajny i tak się zastanawiam nad jego kupnem
Naturie mini i pottersy sa w Naturze i widzialam tez duzy wybor w Leclerku, przynajmniej u mnie.

Rybiorku
z tym farbowaniem to moze pomysl o jakims kolorze przejsciowym miedzy odrostem a resztą? Albo moze pojedyncze pasemka? u mnie dziewczyna w pracy dzieki pasemkom wrocila do naturalnego koloru wlosow.

A wogole zwiazane w kucyk krecone wloski są beeee

Cytat:
A propos arafatki - jest genialna! Przepuszcza powietrze, dzięki czemu kolejny już raz nie musiałam podsuszać włosów suszarką
OMG kolejny zakup?? W koszulce włosy wogole nie schną, dramat!!

Cytat:
Różnica jest drastyczna Puchu nie widzę. Mnie się ten tył bardzo podoba.
Jak to się nie kręcą? Fakt, korkociągów nie ma, ale są fale, a to przecież oznaka kręconych! Ich długość wydaje się być niewystarczająca.
Może się też okazać, że włosy przy buzi nie chcę się kręcić w mocne s, ale to normalne. Poza tym skoro pielęgnacja trwa miesiąc i kilka dni, to cudów z miejsca nie będzie.
Zdjecia po to zeby pokazac wlasnie róznice, bo duzo pracy jeszcze przede mna.
Moze jak przod podrosnie to sie lepiej skreci, na razie podpinam spinka, ewentualnie zakladam za ucho i git
Miesiac jeszcze nie minął, dziś chyba się zaczął 3 tydzien, muszę sprawdzić. Fotka z dnia dziecka, bo pozniej jakos nic nie bylo focone.

Ja mysle, że i tak cud już nastąpił z moimi włosami

dontknow
piękne loczki, nawet te po cały dniu.

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-07-05 o 17:51 Powód: dopisek
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:59   #21133
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość

Rybiorku
z tym farbowaniem to moze pomysl o jakims kolorze przejsciowym miedzy odrostem a resztą? Albo moze pojedyncze pasemka? u mnie dziewczyna w pracy dzieki pasemkom wrocila do naturalnego koloru wlosow.
zadnych pasemek!

za miesiac bede myslec czy zostawiam czy kombinuje

Cytat:
A wogole zwiazane w kucyk krecone wloski są beeee
a czemu?

a w ogole to ja bede sie czesac na Wilme i gucio

Fryz a la Wilma Flinston to okreslenie mojego meza na takiego koka zrobionego wysoko, jak mialam czerwone wlosy i grzywke to wypisz wymaluj faktycznie zona Freda jak sobie tak zaczesalam, no a wczoraj grzywke ciachlam wiec bedzie prawie, tyle ze kolor inny
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-05, 18:31   #21134
Zelka_93
Raczkowanie

GG do Zelka_93

Cytat:

Zelka, nie wiem, czy już go czytałaś, ale na wszelki wypadek polecam Ci artykuł Syrenki na temat ochrony włosów przed UV
czytałam , ale dawno temu i z chęcią przeczytam jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Dziś zamawiam, jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, ale poczytam i zobaczę, dam znać jak zdecyduję co jak .
ok, będę czekać

GUMed 2013->Przyszły lekarz
Zelka_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 19:23   #21135
Senso
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
nic tylko przeczesuję jak są mokre kilka razy szczotką z naturalnego włosia moje włoski kręcą się od ucha w przypadku grzywki to ok ale reszta mogłaby się od góry zakręcić ;P

ale masz fajnie, ja sie zastanawiam nad grzywką i właśnie o takiej marzę tylko chyba moja się nie zachowa tak jak Twoja

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

a masz ją ściętą na prosto?
Stary 2010-07-05, 20:15   #21136
Rybiorek
Zakorzenienie

dotarlam do domu, sprobowalam gellie i zglaszam sie po tescie smakowym
gorzki jak cholera! zgodnie z tym co kiedys wyczytalam, najlepiej jak kosmetyk jest neutralny w smaku z nuta slodkosci

ale zeby bylo wesolo to jak wracalam z pracy to wdeplam do mojego sklepiku ze zdrowa zywnoscia wylacznie po artykuly zywnosciowe, zrobili male przemeblowanie i musialam szukac produktow z listy... no i zobaczylam nowa serie kosmetykow wlosowych nazywa sie john masters organics, przejrzalam cala i w glowie to sie tluklam najwiekszym kijem jaki moglam sobie wyobrazic i tego ten tego.... wyszlam z jednym produktem (tylko jednym) sweet orange & silk protein styling gel, porownalam smak z gellie i ten nowy jest obojetny, przy nim gellie to naprawde paskudztwo, zaraz wstawie do analizowego bo mi sie strasznie podoba (choc nie jest typowo do kreciolkow), syrenko zapach podobny do tej odzywki leave-in z curl junkie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-05, 20:19   #21137
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Witajcie Zakrecone wrocilam ze slono-slonecznych wakacji
to juz piata czesc powoli nadrabiam zaleglosci, ale pedzicie w postami [
a tak wydadaja wlosy po cieciu
1&2 to po scieciu nie do konca suche
3&4 z wakacji

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-07-05 o 20:27
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 20:31   #21138
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20483019]Witajcie Zakrecone wrocilam ze slono-slonecznych wakacji
to juz piata czesc powoli nadrabiam zaleglosci, ale pedzicie w postami [
a tak wydadaja wlosy po cieciu
1&2 to po scieciu nie do konca suche
3&4 z wakacji [/QUOTE]

wyglada ze wakacje im posluzyly sciecie tez
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-05, 20:37   #21139
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
wyglada ze wakacje im posluzyly sciecie tez
ich wlacicielka tez odczuwa wyrana poprawe
sciecie im zdecydowanie pomoglo
az jestem zdziwiona ze 2 tyg soli, slonca i wiatru wlsom nie zaszkodzily- jak to wczesniej bywalo ale fakt 2x chodzilam przez 1,5-2 doby z kokosem i chustka na glowiie

Natalczak, rzeczywiscie masz baardzo podobne wlosy do moich
tylko ze moje tera krotsze

Rybionek, Ty tez podcielas wlasnie doczytalam posta w ktorym jest fotka po fryzjerze az tak zle Twoje wloski zareagowaly?

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-07-05 o 20:41
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 20:44   #21140
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
Hmm...na pierwszych zdjęciach te odstające włoski faktycznie wyglądają na zniszczone, na ostatnim włosy są piękne
Wydaje mi się, że mamy bardzo podobne włosy. I podobny problem
Moje również gdy je ogladam( a czynie to czesto i dokladnie) to wygladaja zdrowo i dobrze, ale w calosci prezentuja sie jak masakra.
Zdradz jakie masz podejrzenia i pierwsze wnioski, moze jakos wspolnie uda nam sie cos zdzialac z tym puchem

Cytat:
No jakbym czytala o sobie...może porowatość?
Hmm co prawda odnosilaś się do wypowiedzi Jumaatt ale pozwole sobie odniesc ją równiez do mnie. Ja nie zauwazylam zebym miala podobne problemy do twoich- w sensie nie pasujacych kosmetykow, problemow z olejami, itp. Wrecz przeciwnie moje wlosy kochaja oleje.
Ostatnio kupilam gliceryne i namietnie ja stosuje, chyba pasuje im bo wygladaja na lsniace, zdrowe a i ten puch daje sie lepiej "przygladzic'', kiedy dodalam gliceryny do odzywki.

Cytat:
Każdy włos może rosnąć w odmiennym tempie. Jeśli nasze zbijaja się w loki/fale, to mamy kilkadziesiąt jak nie więcej włosów w jednym kosmyku. Myślę, że niemożliwościa jest, by wszystkie były jednakowej długości.
Nadto głowa tez nie jest płaska

To też jest prawdopodobne. Jeśli fryzjer myje włosy, rozczesuje, to tnie niezgodnie z naturalnym układem włosów, czyli nie jest w stanie uwzględnić osobnych pukli.
Może też być tak, że to włosy nie chcą się jeszcze określić, do jakiego kosmyka zamierzają się dopasować. Wiem, ż to idiotycznie brzmi, ale skoro nasze włosy mają swój pomysł na siebie, dlaczego nie mają być niezdecydowane
To wszystko jest wysoce prawdopodobne, gdy włos jest zdrowy.

Patrzę na Twoje włosy i kojarzą mnei się z puklami Navy Ona tez walczyła z puchem przez pewien czas i dała mu radę
Co do pogrubionego- tak tylko ze ja zanim trafilam na to forum mialam czesto degazowane wlosy- na calej dlugosci i inne haniebne czynnosci fryzjerskie byly na nich wykonywane. Myslalam ze moze to przez to.

Ja juz kiedys rozmawialam z NAVA na temat tego, ze nasze wlosy sa podobne. Tyle ze moja pielegnacja jest bardzo podobna do jej, z tego co zauwazylam, ale wyniki sa rozne. U mnie pewnie dlatego ze przeszlam ten nieszczesny dekolor i je farbuje.
Stary 2010-07-05, 20:48   #21141
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20483481]

Rybionek, Ty tez podcielas wlasnie doczytalam posta w ktorym jest fotka po fryzjerze az tak zle Twoje wloski zareagowaly?[/QUOTE]

Twoje tez by tak zareagowaly jakby zostaly potraktowane silikonami w najwiekszym stezeniu, pani fryzjerka napackala na reke 3 rzeczy i walnela to na tyl ugniatajac (reszty nie tknela), guzik z tego wyszlo a na dodatek wlosy byly sztywne i ostre jak zyletki, choc juz wczesniej byly szorskie prawdopodobnie od magnesium w nadmiarze, ale myslalam ze gorzej byc nie moze... ale pani fryzjerka przekonala mnie ze sie myle
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-05, 21:45   #21142
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm co prawda odnosilaś się do wypowiedzi Jumaatt ale pozwole sobie odniesc ją równiez do mnie. Ja nie zauwazylam zebym miala podobne problemy do twoich- w sensie nie pasujacych kosmetykow, problemow z olejami, itp. Wrecz przeciwnie moje wlosy kochaja oleje.
Ostatnio kupilam gliceryne i namietnie ja stosuje, chyba pasuje im bo wygladaja na lsniace, zdrowe a i ten puch daje sie lepiej "przygladzic'', kiedy dodalam gliceryny do odzywki.
To tylko się cieszyć
Możesz nad nimi pracować czym chcesz.
W takim razie czekam co za wnioski ma Jumattka,może się załapię na jakąś teorię
Stary 2010-07-05, 21:47   #21143
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
zadnych pasemek!

za miesiac bede myslec czy zostawiam czy kombinuje
rozumiem Cie, ja pasemkom tez mowie stanowcze nie
od roku sie mecze z rydymi odrostami, raz na calosc nalozylam casting w kolorze moich naturalnych wlosow- tak ja Tobie dziewczyny radza. Troche to pomoglo, rudy zlagodnial, ale potem szampon sie zmyl i przyjaciolka co kilka dni mnie pyta kiedy wreszcie ufarbuje wlosy.
Szczerze mowiac to nie wiem co to bedzie. Rok wytrzymalam to moze wytrzymam dalej...

Cytat:
a czemu?
a czemu kucykowi mowie NIE? Bo po co Ci kucyk jak masz takie cudne włosy?

Cytat:
a w ogole to ja bede sie czesac na Wilme i gucio
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:52   #21144
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Szczerze mowiac to nie wiem co to bedzie. Rok wytrzymalam to moze wytrzymam dalej...
za dalsze wytrzymywanie

Cytat:
a czemu kucykowi mowie NIE? Bo po co Ci kucyk jak masz takie cudne włosy?
sa sytuacje gdzie wlosy spiete sa lepiej widziane, na wlasnej skorze tego doswiadczylam

poza tym fajna kitka z loczkow to tez fajna rzecz
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-05, 21:56   #21145
wilczex
Zadomowienie

Dzisiaj mam \a podpowiedziała mi fajny sposób na loki, który jej podpowiedziała "lolowana" pani z drogerii. Moje włosy już dawno tak ładnie nie wyglądały!!

Włosy umyłam syossem czarnym, w takiej mniejszej butelce, hcyba jakis nowy. Nałożyłam potter z keratyną i pantenolem ( akurat to to mój wkład w ten sposób) a potem pantene pro v loki i fale ( wiem - silikony ale mama tak zachwalala e metode ze postanowilam sprobowac, chociazby po to, zeby sprawić jej przyjemność, jeśli nawet nie podziała na włosy) pomieszany z kilkoma ktorplami oliwki dla dzieci. Włosy śliczne nabłyszczone, lekkie i pokręcone. !!!! Super!!!! Moje włosy chyba potrzebują sylikonów i powinnam je stosować na to wychodzi, a odżywiac tlyko różnego rodzaju odżywkami. Naprawdę jestem zadowolona z efektu.

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:57   #21146
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
To tylko się cieszyć
Możesz nad nimi pracować czym chcesz.
W takim razie czekam co za wnioski ma Jumattka,może się załapię na jakąś teorię

Pracuje, pracuje ale marne z tego efekty
Ja tez z niecierpliwoscia czekam na to co tam wymyslila Jumaatt, moze podratuje nam nasze krecioly
Stary 2010-07-05, 23:15   #21147
henieczka
Rozeznanie

Nie wiem czy wytrzymam bez silikonow, chyba sprobuje systematycznej i glebokiej pielegnacji, wlaczajac olejowanie, OMO i maski i odzywki, ale nie patrzac na zawartosc silikonow poki co..Wygladam dzisiaj jak z gniazdem na glowie, wlosy szorstkie, suche, nie wspomne juz o koncowkach..Wiem, ze na efekty trzeba czekac, ale sprobuje dojsc tam okrezna droga
Co zrobilam:
- na noc mieszanka oleju migdalowego + Burt's Bees Avocado Butter Pre-Shampoo Hair Treatment
- delikatne mycie Eva z pokrzywa
- odzywka ze splukiwaniem Neal's Yard
- odcisniecie wlosow w koszulke
- zel aloesowy z braku odpowiedniej odzywki bez splukiwania

Cytat:
A jak długo trwało to zbiegnięcie się?
Poza tym trzeba zastąpić ręcznik gładkim materiałem, choćby koszulką czy kuchenną ściereczką.
Brakuje tutaj odżywki b/s. Co prawda zastępujesz ją odżywka w spreju, ale może być na tę chwilę za słaba.
Poza tym w jaki sposób płuczesz włosy?

Henieczko zgadzam sie w tym miejscu zcałkowicie z Jumaatt. doświadczyłam tego na własnych włosach.
Niestety nie wszystkie silikony zachowują się tak samo. Moim pasuje niewielka dawka dimethiconu, ale quatenium-80 całkowicie im nie leży - wyglądam jak po nałożeniu buteleczki rycyny tłuszcz i oklaptusek
Sprawdzam jeszcze amodimethicone, ale coś mi mówi, że może być za ciężki.
"Zbieganie" sie lagodnego szamponu i unikanie silikonow trwalo jakies 3 tygodnie, niestety dluzej nie wytrzymalam..a bylo i olejowanie i odzywki i maski domowe..po jakis 2 tygodniach po powtornym uzywaniu kosmetykow z silikonami wlosy znowu zaczely wygladac ladnie i zdrowo.
Wlosy plucze chlodna woda.

Zauwazylam, ze moje wlosy na silikony reaguje bardzo dobrze, a po polyqaternium wygladaja na przetluszczone i oklapniete.

Cytat:
faktycznie, mieszkanie w UK ulatwia dostep do fajnych rzeczy

miejsce gdzie mozesz sie zaopatrzyc to www.britishcurlies.co.uk plus zajrzyj do watku o zagranicznych produktach gdzie sa rowniez wpisane bardziej dostepne produkty (sklepy za 2£)

na juz to moglabym polecic z BC (britishcurlies):
- do mycia odzywka Daily Fix z lagodnym srodkiem myjacym (bez sls, bez silikonow) firma Curl Junkie
- maska Rehab - silnie nawilzajaca - to w zasadzie odzywka o dzialaniu maski, najlepiej trzymac pod czepkiem i recznikiem min. 30m - rowniez Curl Junkie
- odzywka do splukiwania - Smoothing / Curl Junkie
- jako odzywke bez splukiwania stosuje na przemian Joanne b/s miod i cytryna albo Beauticurls - Curl Junkie
- jako stylizator obecnie testuje Gellie - kremo-zel z Curl Junkie

Te produkty to typowe produkty przeciw puszeniu, zero sls, zero silikonow, zero pq, 2-3 mycia i bedzie duzo lepiej,

A Joanne mozesz kupic w UK ze strony polskiego sklepu w UK, nie pamietam adresu, mam go na domowym kompie, wieczorem wrzuce
Dzieki za polecenie produktow, ale narazie nie bede nic zamawiac, bo nie wiem jak dlugo wytrwam popatrze co mozna dostac w Bootsie czy Superdrug

henieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 07:03   #21148
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Yasmin- jak będę miała czas to też się przebiegnę po bazarku...choć TŻ i tak już ma dość moich wciąż nowych pomysłów On nie lubi latać za odżywkami :P
Miło, ze o mnie pamiętasz Tzn. kojarzysz mnie z odżywką Naturii hihihi
I miło też, ze jako jedyna chociaż odpisałaś na moja wiadomość

Cóż- skończę chyba jednak na podglądaniu forum, bo moje posty jak widać nie wnoszą nic nowego.

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 09:18   #21149
malgosia86
Zadomowienie

Do str. 18
Cytat:
To jeszcze raz muszę powiedzieć, że są przepiękne. I właśnie wyglądają bardzo naturalnie, w sensie, że nie widać na nich żadnego nadmiaru środków stylizujących.
Bardzo dziękuję

Cytat:
Dla mnie pojęcie kropli nie istnieje, mam nieuleczalną skłonność do dawania na włosy za dużo wszystkiego No ale wydaje mi się, że jak rozetrę taką kroplę w dłoniach i przejadę po włosach, no to załapie się na nią tylko tak z 20% włosów. A co z resztą?
Znam ten problem
Też położę na włosy raczej za dużo produktu niż za mała, ale się staram ograniczać.
Tylko w przypadku balsamu Nive to jest tak, że tę kroplę (wielkości możę monety 2 lub 5 gr - zależy ile mi się wyciśnie) staram się najpierw dokładnie rozetrzeć na całych dłoniach - także palcach. I później całymi dłoniami dotykam włosów. Dopiero wtedy mam wrażenie, że mniej więcej rozsmarowałam ją na całych włosach.

Cytat:
Mi włosy szybciej schną po żelu, ale wiem, że u Ciebie jest akurat totalnie odwrotnie
Jak ja bym chciała tez tak mieć

Cytat:
Ja tam bym Cię bardzo chętnie pooglądała publicznie w takich włosach

Cytat:
Ja też tak mam. Spodnia warstwa kręci się tylko tam, gdzie włosy są wycieniowane. Na górze, gdzie jest przykryta warstwą wierzchnią, włosy są proste. Na zdjęciu to świetnie widać. Zagarnęłam tam włosy z boku na góry i te pod spodem były proste. No ale u mnie wynika to z tego, że nie mają miejsca do kręcenia, kiedy są przyklapnięte przez kolejną warstwę.
Ponoć sposobem na to jest sekcyjna stylizacja włosów. Tylko że jak pomyślę o dodatkowych 15 minutach spędzonych w łazience na zajmowaniu się włosami, to...

Jumaatt
Masz śliczne włosy i taki drobny skręt! Długość jest imponująca Na prostą spodnią warstwę może jednak pomogłoby mocniejsze pocieniowanie włosów? Stylizacje pewnie też. Ale jesli włosy Ci szybko schną po żelu, to może warto go nakładać - samo nałożenie bez dodatkowego ugniatania zajmuj chyba ok. 2 min. (nie wiem, jak teraz robisz).

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
Eloe, Małgosiu - cudne włosy
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość

malgosia86
- piękny złoty kolor , masz mocno zestopniowane, kusi mnie od dłuższego czasu taka metamorfoza, tzn. ścięcie górnej warstwy tylko bardzo mocno, ale nie mam odwagi . Aż miło popatrzeć. Kucyk ci wychodzi czy najkrótsze podpinasz wsuwkami.
Dziękuję bardzo, właśnie latem najbardziej lubię kolor swoich włosów. Wiosna próbowałam płukanek cytrynowych, ale wydaje mi się, że powodowały pojawienie się na włosach blond pasemek, a to nie jest taki kolor, o który mi chodzi.

Kosmarko może zacznij od bardziej delikatnego stopniowania, jeśli trudno jest Ci się zdecydować na bardziej radykalne cięcie?
Ja się bardzo cieszę, że mam postopniowane włosy - inaczej chyba chodziłabym cały czas w spiętych włosach przy obecnych temperaturach. Poza tym, np. wczoraj, jak się dobrze ułożyły to czułam, że jak chodzę to one się też lekko unoszą. Fajne uczucie

Co do związywania włosów - to bez problemu mogę je sćiągnąć w kucyka.
Ewentualnie te z samego przodu podpinam wsuwkami - ale one nie sięgają nawet wysokości brody więc, podpinam je, jeśli nie chcę, żeby mi cokolwiek spadało na twarz (np. gdy jeżdżę rowerem). Ale w zasadzie, to mogłyby też zostać niepodpięte (założyłabym je wtedy za ucho)

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 09:34   #21150
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Senso Pokaż wiadomość
ale masz fajnie, ja sie zastanawiam nad grzywką i właśnie o takiej marzę tylko chyba moja się nie zachowa tak jak Twoja

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

a masz ją ściętą na prosto?
Teraz akurat miałam prostą i odrosła już sporo, ale często też miałam ściętą na ukos i wtedy się bardziej podkręcała niż teraz więc albo przeczesywałam ją szczotką gdy była mokra lub czasem przeprostowałam

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam \a podpowiedziała mi fajny sposób na loki, który jej podpowiedziała "lolowana" pani z drogerii. Moje włosy już dawno tak ładnie nie wyglądały!!

Włosy umyłam syossem czarnym, w takiej mniejszej butelce, hcyba jakis nowy. Nałożyłam potter z keratyną i pantenolem ( akurat to to mój wkład w ten sposób) a potem pantene pro v loki i fale ( wiem - silikony ale mama tak zachwalala e metode ze postanowilam sprobowac, chociazby po to, zeby sprawić jej przyjemność, jeśli nawet nie podziała na włosy) pomieszany z kilkoma ktorplami oliwki dla dzieci. Włosy śliczne nabłyszczone, lekkie i pokręcone. !!!! Super!!!! Moje włosy chyba potrzebują sylikonów i powinnam je stosować na to wychodzi, a odżywiac tlyko różnego rodzaju odżywkami. Naprawdę jestem zadowolona z efektu.
Kochana moje włoski uwielbiają amodimethicone są po nim tak wdzięczne że raczej nie odstawię może Twoje też

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Yasmin- jak będę miała czas to też się przebiegnę po bazarku...choć TŻ i tak już ma dość moich wciąż nowych pomysłów On nie lubi latać za odżywkami :P
Miło, ze o mnie pamiętasz Tzn. kojarzysz mnie z odżywką Naturii hihihi
I miło też, ze jako jedyna chociaż odpisałaś na moja wiadomość

Cóż- skończę chyba jednak na podglądaniu forum, bo moje posty jak widać nie wnoszą nic nowego.
Ja też służę pomocą co do Naturii musiałam przegapić Twoje zapytanie

Czasem też mam wrażenie, że piszę bo piszę, nikt nie odp na posty

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości