|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
|
|
|
|
#21122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wklejam wynik dzisiejszego mycia i calonocnej maski. Powiedzcie mi czy ten puch to zniszczone wlosy czy moze to o czym pisalam ja i Jumaatt- czyli jakas dziwna struktura, zle sciecie czy jeszcze cos innego. Pierwsze zdjecie z lampa bo najlepiej widac jak dokladnie ten puch wyglada. Dodaje tez zdjecie spirali ktora od jakichs dwoch miesiecy zawsze robi mi sie przy prawym uchu |
|
|
|
|
#21123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - Cytat:
A z zelo-kremem to niestety nie byla milosc od pierwszego uzycia Prawdopodobnie to z powodu tego ze mam cieniutki wloski i dawanie stylizatora na mokro nie jest dla mnie wskazane, wiekszosc stylizatorow musze nakladac na wilgotne No ale dalam mu szanse, wiec moj raport wyglada tak: Gellie / Curl Junkie dane wizualne: zel o konsystencji kremu, bialy, konsystencja luzniejszego budyniu, ladny zapach dane uzywalnosciowe: Pierwsze uzycie na mokre wlosy: katastrofa, poniewaz jego natura to dzielenie wlosy na pasma czulam pod palcami cos jak szorstkie druty zaraz po rozprowadzeniu na wlosach, moze to wynik zatrzymania wody we wlosie ale dla mnie to bylo takie odczucie, fatalne, jak wlosy wyschly zostaly w ksztalcie w jakim byly na mokro Drugie uzycie na wilgotne, wczesniej nalozona Joanna b/s miod i cytryna - zelik podkresla to co mamy na glowie, nie powoduje wiekszego skretu ale ladnie go podkresla, widac konkretne loki czy fale, uzycie w moim przypadku na wilgotne nie powoduje szorstkosci jaka daje nakladanie na mokre o czym trzeba pamietac, w obu wersjach nakladania - mokre / wilgotne trzeba po nalozeniu zelu przejechac mokrymi rekami po wlosach, ja uzywam nie wody tylko quenched curl moisturizer z curls na opakowaniu nie ma wzmianki o uzyciu zelu na suche wlosy ale na stronie curl junkie jest odnosnik do blogu wlascicielki i tam wyczytalam w jej radach jak uzywac produktow ze ten zel nadaje sie na suche rowniez w ramach reanimacji, to bede testowac w przyszlosci ufff... zadanie zaliczone
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-05 o 15:16 |
|||
|
|
|
#21124 | |
|
Rozeznanie
|
Więc to tak ![]() Kto? Ja? ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się, że mamy bardzo podobne włosy. I podobny problem ![]() Aż pobiegłam do dziennika pooglądać swoje własne zdjęcia i porównać, jak to wygląda u mnie. Generalnie na zdjęciach w dzienniku mam podobny puch do Twojego. A jak te odstające włoski wyglądają na żywo? Bo np. moje, jak wezmę takiego delikwenta osobno, to on, mimo że odstający, jest lśniący i gruby i wygląda zdrowo. Także zrzucam to na karb rodzaju włosów i myślę, że jest to zwalczenia odpowiednio wygładzającym kosmetykiem (ale jeszcze na taki nie trafiłam )I podobnie jak u Ciebie, ten "puch" pojawia się już zaraz po myciu włosów. Mam na ten temat pewne podejrzenia i pierwsze wnioski, ale muszę jeszcze poobserwować włosy. |
|
|
|
|
#21125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Emmi- mrs Potters kupuję w Auchanie, Realu, w delikatesach Alma, widziałam też w Kauflandzie. Na dolnych półkach trzeba szukać. Ngdy nie ma w jednym sklepie pełnego asortymentu ale coś z tej serii mozna znależć w tych marketach. |
|
|
|
|
#21126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#21127 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Nadto głowa tez nie jest płaska Cytat:
Może też być tak, że to włosy nie chcą się jeszcze określić, do jakiego kosmyka zamierzają się dopasować. Wiem, ż to idiotycznie brzmi, ale skoro nasze włosy mają swój pomysł na siebie, dlaczego nie mają być niezdecydowane ![]() To wszystko jest wysoce prawdopodobne, gdy włos jest zdrowy. Patrzę na Twoje włosy i kojarzą mnei się z puklami Navy Ona tez walczyła z puchem przez pewien czas i dała mu radę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Niebieściutka jak niebieskie migdały Nie ma jak zakupy w Bin-Ladenie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szczególnie te brwi Wszystko przez film o niej zrobiony przez inną piękną Meksykankę, salmę Hayek... Chciałabym zobaczyć jej obrazy na żywo Zazdraszczam. Ja chcę tańce,a nie wybijanie rytmów Cytat:
Dziękuję za cenne dane Zbieram się do domku
|
|
#21128 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjde do domu to sprobuje, jak mnie jutro nie bedzie tutaj znaczy reakcja uczuleniowa
|
#21129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To Cię jeszcze podenerwuje...byłam w jej domu w Meksyku,który teraz funkcjonuje jako muzeum ![]() Ale Meksykanie wszyscy mają ładne włosy,o Indianach z tych okolic nie wspominając. Dwa warkocze grube jak pięści... |
|
|
|
|
#21130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety u mnie nie ma w mieście żadnego z wymienionych przez Ciebie miejsc, ale pojadę do lublina .
|
|
|
#21131 |
|
Przyczajenie
|
Witojcie
![]() Czytam ten wątek i pomyślałam, że ja też pokaże wam swoje "loczki" ![]() Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do swojego grona Pozdrawiam
|
|
#21132 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Ale naprodukowalyscie....
Cytat:
mój własnie przechwycił przesyłkę w której był m.in. jantar, usłyszałam tylko "kolejna odzywka... i jakies tam dalsze ble,ble, ble..." a niech sobie pogada Cytat:
Dobrze zapamietam, komu w razie co podeslac. Ja za tymi naturiami tez sie potwornie zlazilam, zalilam sie przez kilka dni tutaj, ze nigdzie ich nie ma. Udalo sie na bazarku w koncu trafic. Cytat:
Cytat:
Rybiorku z tym farbowaniem to moze pomysl o jakims kolorze przejsciowym miedzy odrostem a resztą? Albo moze pojedyncze pasemka? u mnie dziewczyna w pracy dzieki pasemkom wrocila do naturalnego koloru wlosow. A wogole zwiazane w kucyk krecone wloski są beeee Cytat:
Cytat:
Moze jak przod podrosnie to sie lepiej skreci, na razie podpinam spinka, ewentualnie zakladam za ucho i git ![]() Miesiac jeszcze nie minął, dziś chyba się zaczął 3 tydzien, muszę sprawdzić. Fotka z dnia dziecka, bo pozniej jakos nic nie bylo focone. Ja mysle, że i tak cud już nastąpił z moimi włosami ![]() ![]() dontknow piękne loczki, nawet te po cały dniu. Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-05 o 17:51 Powód: dopisek |
||||||
|
|
|
#21133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za miesiac bede myslec czy zostawiam czy kombinuje ![]() Cytat:
a w ogole to ja bede sie czesac na Wilme i gucio Fryz a la Wilma Flinston to okreslenie mojego meza na takiego koka zrobionego wysoko, jak mialam czerwone wlosy i grzywke to wypisz wymaluj faktycznie zona Freda jak sobie tak zaczesalam, no a wczoraj grzywke ciachlam wiec bedzie prawie, tyle ze kolor inny
|
|
#21134 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#21135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale masz fajnie, ja sie zastanawiam nad grzywką i właśnie o takiej marzę tylko chyba moja się nie zachowa tak jak T woja---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- a masz ją ściętą na prosto?
|
|
#21136 |
|
Zakorzenienie
|
dotarlam do domu, sprobowalam gellie i zglaszam sie po tescie smakowym
![]() ![]() gorzki jak cholera! zgodnie z tym co kiedys wyczytalam, najlepiej jak kosmetyk jest neutralny w smaku z nuta slodkosci ![]() ale zeby bylo wesolo to jak wracalam z pracy to wdeplam do mojego sklepiku ze zdrowa zywnoscia wylacznie po artykuly zywnosciowe, zrobili male przemeblowanie i musialam szukac produktow z listy... no i zobaczylam nowa serie kosmetykow wlosowych nazywa sie john masters organics, przejrzalam cala i w glowie to sie tluklam najwiekszym kijem jaki moglam sobie wyobrazic i tego ten tego.... wyszlam z jednym produktem
|
#21137 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie Zakrecone
wrocilam ze slono-slonecznych wakacji to juz piata czesc powoli nadrabiam zaleglosci, ale pedzicie w postami [a tak wydadaja wlosy po cieciu 1&2 to po scieciu nie do konca suche 3&4 z wakacji
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-05 o 20:27 |
|
|
|
#21138 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20483019]Witajcie Zakrecone
wrocilam ze slono-slonecznych wakacji to juz piata czesc powoli nadrabiam zaleglosci, ale pedzicie w postami [a tak wydadaja wlosy po cieciu 1&2 to po scieciu nie do konca suche 3&4 z wakacji [/QUOTE]wyglada ze wakacje im posluzyly sciecie tez
|
#21139 |
|
Konto usunięte
|
ich wlacicielka tez odczuwa wyrana poprawe
sciecie im zdecydowanie pomoglo az jestem zdziwiona ze 2 tyg soli, slonca i wiatru wlsom nie zaszkodzily- jak to wczesniej bywalo ale fakt 2x chodzilam przez 1,5-2 doby z kokosem i chustka na glowiieNatalczak, rzeczywiscie masz baardzo podobne wlosy do moich tylko ze moje tera krotsze ![]() Rybionek, Ty tez podcielas wlasnie doczytalam posta w ktorym jest fotka po fryzjerze az tak zle Twoje wloski zareagowaly?
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-05 o 20:41 |
|
|
|
#21140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) to wygladaja zdrowo i dobrze, ale w calosci prezentuja sie jak masakra.Zdradz jakie masz podejrzenia i pierwsze wnioski, moze jakos wspolnie uda nam sie cos zdzialac z tym puchem Hmm co prawda odnosilaś się do wypowiedzi Jumaatt ale pozwole sobie odniesc ją równiez do mnie. Ja nie zauwazylam zebym miala podobne problemy do twoich- w sensie nie pasujacych kosmetykow, problemow z olejami, itp. Wrecz przeciwnie moje wlosy kochaja oleje. Ostatnio kupilam gliceryne i namietnie ja stosuje, chyba pasuje im bo wygladaja na lsniace, zdrowe a i ten puch daje sie lepiej "przygladzic'', kiedy dodalam gliceryny do odzywki. Cytat:
Ja juz kiedys rozmawialam z NAVA na temat tego, ze nasze wlosy sa podobne. Tyle ze moja pielegnacja jest bardzo podobna do jej, z tego co zauwazylam, ale wyniki sa rozne. U mnie pewnie dlatego ze przeszlam ten nieszczesny dekolor i je farbuje. |
||
|
|
|
#21141 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20483481]
Rybionek, Ty tez podcielas wlasnie doczytalam posta w ktorym jest fotka po fryzjerze az tak zle Twoje wloski zareagowaly?[/QUOTE]Twoje tez by tak zareagowaly jakby zostaly potraktowane silikonami w najwiekszym stezeniu, pani fryzjerka napackala na reke 3 rzeczy i walnela to na tyl ugniatajac (reszty nie tknela), guzik z tego wyszlo a na dodatek wlosy byly sztywne i ostre jak zyletki, choc juz wczesniej byly szorskie prawdopodobnie od magnesium w nadmiarze, ale myslalam ze gorzej byc nie moze... ale pani fryzjerka przekonala mnie ze sie myle
|
#21142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz nad nimi pracować czym chcesz. W takim razie czekam co za wnioski ma Jumattka,może się załapię na jakąś teorię
|
|
|
|
|
#21143 | ||
|
Raczkowanie
|
rozumiem Cie, ja pasemkom tez mowie stanowcze nie
od roku sie mecze z rydymi odrostami, raz na calosc nalozylam casting w kolorze moich naturalnych wlosow- tak ja Tobie dziewczyny radza. Troche to pomoglo, rudy zlagodnial, ale potem szampon sie zmyl i przyjaciolka co kilka dni mnie pyta kiedy wreszcie ufarbuje wlosy. Szczerze mowiac to nie wiem co to bedzie. Rok wytrzymalam to moze wytrzymam dalej... Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#21144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dalsze wytrzymywanieCytat:
![]() poza tym fajna kitka z loczkow to tez fajna rzecz
|
|
#21145 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj mam \a podpowiedziała mi fajny sposób na loki, który jej podpowiedziała "lolowana" pani z drogerii. Moje włosy już dawno tak ładnie nie wyglądały!!
Włosy umyłam syossem czarnym, w takiej mniejszej butelce, hcyba jakis nowy. Nałożyłam potter z keratyną i pantenolem ( akurat to to mój wkład w ten sposób) a potem pantene pro v loki i fale ( wiem - silikony ale mama tak zachwalala e metode ze postanowilam sprobowac, chociazby po to, zeby sprawić jej przyjemność, jeśli nawet nie podziała na włosy) pomieszany z kilkoma ktorplami oliwki dla dzieci. Włosy śliczne nabłyszczone, lekkie i pokręcone. !!!! Super!!!! Moje włosy chyba potrzebują sylikonów i powinnam je stosować na to wychodzi, a odżywiac tlyko różnego rodzaju odżywkami. Naprawdę jestem zadowolona z efektu.
|
#21146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pracuje, pracuje ale marne z tego efekty ![]() Ja tez z niecierpliwoscia czekam na to co tam wymyslila Jumaatt, moze podratuje nam nasze krecioly
|
|
|
|
|
#21147 | ||
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy wytrzymam bez silikonow, chyba sprobuje systematycznej i glebokiej pielegnacji, wlaczajac olejowanie, OMO i maski i odzywki, ale nie patrzac na zawartosc silikonow poki co..Wygladam dzisiaj jak z gniazdem na glowie, wlosy szorstkie, suche, nie wspomne juz o koncowkach..Wiem, ze na efekty trzeba czekac, ale sprobuje dojsc tam okrezna droga
![]() Co zrobilam: - na noc mieszanka oleju migdalowego + Burt's Bees Avocado Butter Pre-Shampoo Hair Treatment - delikatne mycie Eva z pokrzywa - odzywka ze splukiwaniem Neal's Yard - odcisniecie wlosow w koszulke - zel aloesowy z braku odpowiedniej odzywki bez splukiwania Cytat:
Wlosy plucze chlodna woda. Zauwazylam, ze moje wlosy na silikony reaguje bardzo dobrze, a po polyqaternium wygladaja na przetluszczone i oklapniete. Cytat:
popatrze co mozna dostac w Bootsie czy Superdrug
|
|
#21148 |
|
Zakorzenienie
|
Yasmin- jak będę miała czas to też się przebiegnę po bazarku...choć TŻ i tak już ma dość moich wciąż nowych pomysłów
On nie lubi latać za odżywkami :PMiło, ze o mnie pamiętasz Tzn. kojarzysz mnie z odżywką Naturii hihihi ![]() I miło też, ze jako jedyna chociaż odpisałaś na moja wiadomość ![]() Cóż- skończę chyba jednak na podglądaniu forum, bo moje posty jak widać nie wnoszą nic nowego.
|
#21149 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Do str. 18
Cytat:
Cytat:
![]() Też położę na włosy raczej za dużo produktu niż za mała, ale się staram ograniczać. Tylko w przypadku balsamu Nive to jest tak, że tę kroplę (wielkości możę monety 2 lub 5 gr - zależy ile mi się wyciśnie) staram się najpierw dokładnie rozetrzeć na całych dłoniach - także palcach. I później całymi dłoniami dotykam włosów. Dopiero wtedy mam wrażenie, że mniej więcej rozsmarowałam ją na całych włosach. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jumaatt Masz śliczne włosy i taki drobny skręt! Długość jest imponująca Cytat:
Kosmarko może zacznij od bardziej delikatnego stopniowania, jeśli trudno jest Ci się zdecydować na bardziej radykalne cięcie? Ja się bardzo cieszę, że mam postopniowane włosy - inaczej chyba chodziłabym cały czas w spiętych włosach przy obecnych temperaturach. Poza tym, np. wczoraj, jak się dobrze ułożyły to czułam, że jak chodzę to one się też lekko unoszą. Fajne uczucie Co do związywania włosów - to bez problemu mogę je sćiągnąć w kucyka. Ewentualnie te z samego przodu podpinam wsuwkami - ale one nie sięgają nawet wysokości brody więc, podpinam je, jeśli nie chcę, żeby mi cokolwiek spadało na twarz (np. gdy jeżdżę rowerem). Ale w zasadzie, to mogłyby też zostać niepodpięte (założyłabym je wtedy za ucho) |
||||||
|
|
|
#21150 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
może Twoje też ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() Czasem też mam wrażenie, że piszę bo piszę, nikt nie odp na posty
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Najpierw spoję Cię winem, a potem nałożę czepek na loki. A pewien zielony ogon będzie wybijał mi takt 
nie zgadzam się 

Zazdraszczam. 

Puchu nie widzę. Mnie się ten tył bardzo podoba.
woja
sciecie tez
za dalsze wytrzymywanie

. Aż miło popatrzeć. Kucyk ci wychodzi czy najkrótsze podpinasz wsuwkami.