Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 709 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-08, 14:00   #21241
Pinsleepe
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
albo do IUPAC, jako swiatowy wzór loka
a Ty kłamczucho znowu ściemniasz przecież śliczne masz włoski, też mi się bardzo podobały no chyba że na codzień wyglądają inaczej niż wtedy, w co nie chce mi się wierzyć i nie uwierzę
chyba że mówisz o syndromie dnia następnego ... może przez te upały? moje po umyciu wyglądają ok, ale jak jest gorąco to następnego dnia nadają się tylko na koczek są tak suche że szok

myślę że posłuży moje włosie nie jest takie wybredne jak np. Lavendove zresztą bardzo lubię TBS (a właściwie lubiłam jak mieszkałam w UK, bo tu jest strasznie drogi), więc włosowy debiut powinien być udany
O tak, syndrom dnia następnego jest straszny. Są suche, potargane i rozprostowane. A tego samego dnia po umyciu też coś ostatnio niedomagają I nic nie ściemniam, jam samo dobro i prawda

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ech, zazdraszczam. Mam same dobre wspomnienia po tej odżywce
Przyjedź do Krakowa, to też dostaniesz

Cytat:
na sucho musiałam to zrobić z kilku powodów

ale generalnie ostatnio experymentowałam z czesaniem na sucho, na mokro, drewnianą szczotką i grzebieniem z szerokimi zębami i dochodzę do wniosku że moim wlosom najlepiej służy jednak czesanie na sucho szczotką oczywiście robię to tylko przed myciem lub związaniem
a plączą mi się jakoś okrutnie ... ostatnio jestem jednym wielkim tanglem
O, proszę, moje włosy szczotki już od dawien dawna nie widziały. Za to kołtuny pojawiają mi się non stop, w wierzchniej warstwie tyłu głowy Być może u mnie to przez rozjaśnianie, bo Rybiorek miała podobnie, ale skąd u Ciebie to? Mam nadzieję, że to nie przez krakowski mikroklimat
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:05   #21242
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
I nic nie ściemniam, jam samo dobro i prawda
ja też
Cytat:
O, proszę, moje włosy szczotki już od dawien dawna nie widziały. Za to kołtuny pojawiają mi się non stop, w wierzchniej warstwie tyłu głowy Być może u mnie to przez rozjaśnianie, bo Rybiorek miała podobnie, ale skąd u Ciebie to? Mam nadzieję, że to nie przez krakowski mikroklimat
ale z tyłu głowy w wierzchniej wartswie tzn. w górnej części włosów? czy dolnej? bo mi sie kołtunią głownie przy końcach
zastanawiam się czy to nie od długości, bo już dawno nie miałam takich długich, a często noszę rozpuszczone, więc dedukując dochodzę do wniosku że to od wiatru i uderzania o ramiona - u nas ciągle wieje, a wiatr moje włosy wysusza okropnie
i to by się zgadzało, bo od rozjaśniania też się wysuszają - więc też się plączą

nie nie, na pewno nie przez Kraków to zjawisko niestety męczy mnie już jakiś czas

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:09   #21243
emmi578
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Rozdzielenie włosów na sekcje i dawanie kosmetyków stylizujących na każdą partię włosów osobno. Ma to sens przy długich czy gęstych włosach, kiedy jest trudno równomiernie rozprowadzić stylizator.

Tutaj jest filmik . Od 1.15 pani zaczyna dzielić włosy na sekcje.

Dziekuje
emmi578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:29   #21244
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Na cieknące włosy ładuję leave-in, potem odciskuję rękami, a potem koszulką i na takie nakładam stylizator.
Najchętniej dawałabym go jeszcze szybciej, ale zawsze się zastanawiam, ile czasu minimalnie powinno minąć od nałożenia odżywki b/s do nałożenia stylizatora. Żeby się nie pogryzły czy cuś.
Uhm, ja się nie zastanawiam ;-)
Choć teraz zazwyczaj odciskam rękami a potem chustką i dopiero stylizator, natomiast tył głowy dostaje jedno po drugim.

Cytat:
Przykro mi moja Duszko, ale nie spełniasz kryterium przyjęcia
A właśnie, że zdarza mi się spełniać

Cytat:
Co najwyżej możesz objąć patronat honorowy
Chciałaś powiedzieć: matronat

Cytat:
miło mi iż mogę potwierdzic że Syrenka ma cudne włosy ... a właściwie na żywo są jeszcze piękniejsze niż na fotach

i prawidłowo, bo któż inny ma świecić przykładem

generalnie -Syrenka lokasowym ideałem
Cytat:
O tak, loki syrenki można by wstawić do jakiegoś Instytutu Miar i Wag Loków i by robiły za "odlokowniki"
Cytat:
miałam problemy z dodaniem tego posta i w efekcie... zapomniałam o najważniejszym - Syrenko - WOW! absolutnie CUDNE włosy!!! mięsiste, grube, zadbane loki - nic tylko podziwiać!
Chyba założę księgę komplementów i będę tam wszystkie taki uwagi wpisywać

Dziękuję dziewczyny, idę się poczerwienić

Cytat:
a ja przeżyłam wczoraj koszmar podróży z opóźnieniami i moje włosy ucierpiały na tym najbardziej ... generalnie jak wysiadłam z pociągu i padłam w domu spać to rano obudziłam się z wielkim kołtunem, którego za chiny nie mogłam rozczesać
na szczęście dobry pomysł wpadł mi do głowy, przejechałam po nich kilka razy nakokosowanymi dłońmi i jakoś się udało - w przeciwnym wypadku straciłabym chyba połowę włosów

muszę im to dziś jakos wynagrodzić, chyba spróbuję TBSowej bananowej od Pinsleepe
współczuję koszmarów podróży i kołtunów; mnie się ostatnio przytrafił kołtun - pierwszy od miesięcy, nie wiem skąd

Cytat:
O, ja też się właśnie zastanawiam, czy taki stylizator dany na całkowicie mokre włosy działa jak należy, czy się gdzieś "rozmywa" po drodze
Hehe, a to jest immanentna cecha kręconych, ten szał w oczach?
efekty stylizacyjne są różne w zależności od tego czy włosy schną same czy podczas snu; podczas snu żel się sam wykrusza

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
no wlasnie, ja mam arystyczne wygniecenia w ksztalcie trojkatow, czworokatow itp, dlatego oryginalny sposob Syrenki w moim wykonaniu odpada musza byc suche, wiec albo suszara albo ograniczenie zycia towarzyskiego bo najpozniej o godz 20 musze myc zeby wyschly przed polozeniem sie spac (ewentualnie zapraszanie gosci )
ja tak robię od zawsze czyli od 2,5 lat

Cytat:
wczoraj poszlam spac w suchych i dzisiaj nie bylo odgniecen, generalnie chwalic nie ma sie czym bo nic na nich nie mam, ani zelu ani kremu, ale nie zrobilam koka, wygladaja kompletnie inaczej bo nie byly w ogole wyganiatane ani nic ale i tak nie mozna powiedziec ze mam proste wlosy, najladniejsza jest grzywka, wlosy ciachniete tak duzo i od razu zrobily sie jakby mocniejsze, jest za krotka zeby sie krecic ale za to wywija sie i przypomina mi ksztalt muszelki, takie niepelne S, gdyby nie to ze nie lubie sie w krotkich wlosach i wygladam niezaciekawie to ciachlabym wszystko, niestety to moja wada, nie lubie czekac na efekty, wszystko bym chciala na juz a jak nie mam to laze zla
więc może nie męcz się i wróć do poprzedniego sposobu?

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
mam wrażenie, że pomiędzy dimethicone a copolyol nie było przecinka..
to tam był po przecinku copolyol?
bo ja doszłam do samego dimethicone i już dalej nie czytałam.
Przepraszam , bo jeśli tam dalej jest copolyol to najpewniej to jest dimethicone copolyol czyli odzywka nadaje się do mycia.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
jak sie spotkamy to sie pozalimy nawzajem do siebie na te nasze lokasy a potem kulturalnie to opijemy choc roznie to bywa moze skonczyc sie i wtedy pomoc syrenki bedzie niezbedna
tak, tak, ja Was przypilnuję
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:31   #21245
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Chyba założę księgę komplementów i będę tam wszystkie taki uwagi wpisywać
to chyba my się powinnyśmy do takowej księgi wpisywać
jak na Wawelu czy w innych miejscach cooltu

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-08, 14:41   #21246
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Przepraszam , bo jeśli tam dalej jest copolyol to najpewniej to jest dimethicone copolyol czyli odzywka nadaje się do mycia.
o, to świetnie.
bo u mnie w sklepie jest taka duża butla za 8zł, więc by mi się opłacało
Stary 2010-07-08, 14:57   #21247
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
mam wrażenie, że pomiędzy dimethicone a copolyol nie było przecinka..
A masz możliwość sprawdzić na opakowaniu? Miałybyśmy pewność, że skład został źle spisany.
Cytat:
na sucho musiałam to zrobić z kilku powodów
Rozgrzeszam Cię ale obiecaj poprawę
Cytat:
jak sie spotkamy to sie pozalimy nawzajem do siebie na te nasze lokasy a potem kulturalnie to opijemy choc roznie to bywa moze skonczyc sie i wtedy pomoc syrenki bedzie niezbedna
Koniecznie
Cytat:
jak reanimacja to odzywka b/s, ta beauticurls swietnie sie sprawdza
Mam podobnie, choć ostatnio nie ma szans na reanimację. Myje włosy codziennie, w tak fatalnym są stanie. Rano w dzień po myciu są OK, więc nie trzeba ich reanimować.
Cytat:
uzycie sprayow, wody - puch sie pojawia
Dokładnie tak Chociaż ja dziś znów bezglicerynowo i puchu minimalnie (po Jantarze danym dla odświeżenia i zmiękczenia, bo znów jakieś nieprzyjemne są w dotyku. Z czymś przesadziłam - albo z miodem albo z Kallosem). Może tez powinnam je umyć, a nie tylko płukać po masce
Cytat:
Przyjedź do Krakowa, to też dostaniesz
Dawno nie byłam... Zatęskniłam Chętnie Was odwiedzę, jeśli tylko będzie okazja.
Cytat:
był po przecinku. Pewnie ktoś źle spisał.
Cytat:
Zobaczymy

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 15:30   #21248
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Rybiorek

jak myslisz Eloe damy sie? a moze wciagniemy Syrenke w nasze uzalanie? tylko kto nam potem droge powrotna pokaze?

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:

więc może nie męcz się i wróć do poprzedniego sposobu?
sek w tym ze chcialam nie suszyc jak czesto sie da zeby dac im maximum korzystnych warunkow do regeneracji
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 15:33   #21249
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Rozgrzeszam Cię ale obiecaj poprawę
nie mogę bo jestem nerwowa i czasami po prostu muszę chwycić za tę szczotkę ... w ramach zemsty
ale spróbuję jeszcze czesania szczotką na mokro, może to będzie jakiś przełom

a tak w ogóle to na peronie spotkałam dziewczyne która miała rozpuszczone włosy ... sięgaly jej do kolan nigdy nie widziałam tak długich włosów, ale nie wyglądało to ładnie
krakowiankom już mówiłam, ale się powtórzę

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-08, 16:03   #21250
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Którym? Możesz go podlinkować
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ajacy-loki.htm
A może znacie jeszcze jakieś inne kosmetyki do stylizacji włosów kręconych?

Edytowane przez exotic smile
Czas edycji: 2010-07-08 o 16:06
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 16:31   #21251
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
nie mogę bo jestem nerwowa i czasami po prostu muszę chwycić za tę szczotkę ... w ramach zemsty
ale spróbuję jeszcze czesania szczotką na mokro, może to będzie jakiś przełom

a tak w ogóle to na peronie spotkałam dziewczyne która miała rozpuszczone włosy ... sięgaly jej do kolan nigdy nie widziałam tak długich włosów, ale nie wyglądało to ładnie
krakowiankom już mówiłam, ale się powtórzę
do kolan to chyba stan chorobliwy
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 16:32   #21252
smerf3
Raczkowanie

Długie włosy są piękne, ale do pewnej długości, za długie (np. do kolan) moim zdaniem już dobrze nie wyglądają.

W moim przypadku Jantar też troszkę usztywnia włosy, jeśli wcieram w suche, w dniu bez mycia. Wcierany po umyciu nie robi takich problemów.

Odnośnie czesania, to ja zawsze rozczesuję włosy szczotką, przed myciem, na mokro po nałożeniu odżywki. Szerokozębnego grzebienia używam najczęściej do przeczesywania podczas odżywiania. Obawiam się, że grzebieniem nie byłabym w stanie ich rozczesać. Kiedyś próbowałam i grzebień najczęściej wypadał mi z rąk, zatrzymując się na bardziej splątanych włosach. Szybko straciłam cierpliwość i wróciłam do szczotki.
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 18:00   #21253
agison
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20554111]do kolan to chyba stan chorobliwy [/QUOTE]a jakie muszą być ciężkie ... nawet na sucho, a co dopiero na mokro poza tym jak to myć?
nie, do kolan to zdecydowanie przegięcie
Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Obawiam się, że grzebieniem nie byłabym w stanie ich rozczesać. Kiedyś próbowałam i grzebień najczęściej wypadał mi z rąk, zatrzymując się na bardziej splątanych włosach. Szybko straciłam cierpliwość i wróciłam do szczotki.
ja mam zupełnie inne włosy, ale wnioski co do grzebienia i szczotki - identyczne
i podobnie jak Tobie wypadają mi włosy, również przez TSH

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-08, 18:27   #21254
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
oryginalny sposob Syrenki w moim wykonaniu odpada musza byc suche, wiec albo suszara albo ograniczenie zycia towarzyskiego
jak suszara to wole wstac rano, troche zal by mi bylo meczyc wlosy wieczorem...chyba sprobuje polozyc sie z takimi lekko wilgotnymi i zobaczymy co bedzie rano

Cytat:
Dał Ci czy mu z kręconym szałem w oczach wyrwałaś?
ha ha kochana, skąd wiesz że był szał w oczach?? powiedział mi że chyba zgubił tę czapkę w przedszkolu. musiałam mieć niezła minę, bo bez słowa pobiegł i zaczął szukać w szafie, hehe

Cytat:
Doczytałam, że miód się sprawdził, tylko suszarka zawiodła
Kurcze, u mnie miód też fajnie działa, ale na antenki tak świetnie nie wpływa
pewnie dlatego u mnie tak działa, bo włosy mam mocno wysuszone. Twoje są zdrowe i wypielęgnowane, więc pewnie dlatego nie ma takich spektakularnych efektów po lyżce miodu

Cytat:
Jeśli chodzi o Syrenkowy sposób mycia na noc, to ja go lubię
Jumaatt a jak bardzo te włosy są mokre kiedy się kładziesz spać? Ręcznikujesz je troszkę?

Cytat:
a ja przeżyłam wczoraj koszmar podróży z opóźnieniami i moje włosy ucierpiały na tym najbardziej ... generalnie jak wysiadłam z pociągu i padłam w domu spać to rano obudziłam się z wielkim kołtunem, którego za chiny nie mogłam rozczesać
Współczuje kołtuna
Ja od 3 tygodni nowej pielęgnacji nie miałam (odpukać) żadnego kołtuna. A wcześniej to robiły mi się po nocy nie kołtuny a dredy

Cytat:
Sięgnij też koniecznie po aloes (w postaci żelu lub soku, a jeszcze lepiej w postaci soku/miąższu z liścia co najmniej 2-letniej rośliny) i wszelkie humektanty, najlepiej w półproduktach. Mazidła czekają
Wiem, że mazidła czekają, ale muszę trochę przystopować, bo mam w domu trochę specyfików do przetestowania.
A ten aloes to do odżywki się dodaje, prawda?

Cytat:
A ile dałaś miodu? Zbyt duża jego ilośc może prowadzić właśnie do sztywności, nieprzyjemnego tarcia pod ręką.
Miodu łyżkę na 2 łyżki odżywki, tyle co poprzednio i było pięknie. Myślę, że za długo dla moich włosów było. 3 godziny byłoby w sam raz

Cytat:
Moje włosy zaczynają powoli dochodzić do siebie po sobotnim myciu Johnson's Baby. Skalp też przestaje odczuwać wieczny świąd. Never again
mnie tak swędziało po baby dreamie, nie dawać mu więcej szansy i nie ryzykować?
Cytat:
Jeśli tak dalej pójdzie, w sobote będę mogła kapkę ciachnąć
a co Ty będziesz ciachać????

Cytat:
a tak w ogóle to na peronie spotkałam dziewczyne która miała rozpuszczone włosy ... sięgaly jej do kolan
Może się naraże, ale....wg mnie to chore
Długie, zadbane włosy są piękne, ale max do linii talii

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ajacy-loki.htm
A może znacie jeszcze jakieś inne kosmetyki do stylizacji włosów kręconych?
Fujjj skład paskudny, nawet ja nowiciuszka bym czegoś takiego nie ruszyła
poliquaternium, alkohol, silikony
dziewczynki czy ten Cyclopentasiloxane to jest cykliczny, ktory odparowuje?

Ja zgapiłam od dziewczyn z forum Nivea Flexible curls i zel artiste, czesciej uzywam żelu
zreszta tu jest swietna lista -> https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5181
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 18:47   #21255
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
ja mam zupełnie inne włosy, ale wnioski co do grzebienia i szczotki - identyczne
i podobnie jak Tobie wypadają mi włosy, również przez TSH
ehh Czy uregulowanie TSH pomogło Ci na wypadanie? Cieszę się tylko, że znam przyczynę, ale to wypadanie jest koszmarne. Trzeba mi czym prędzej dostać się do endo.

A ja zgapiłam od dziewczyn:
Nivea FC
Artiste żel i odżywkę
Yunga wygładzającego, moją nową miłość
Glorię balsam i maskę
Olej kokosowy, ze słodkich migdałów
Jantara
szamopn Babydream

i pewnie jeszcze kilka, których nie wymieniłam
Stary 2010-07-08, 19:06   #21256
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
A masz możliwość sprawdzić na opakowaniu? Miałybyśmy pewność, że skład został źle spisany.
właśnie dzisiaj w sklepie sprawdzałam. pojutrze jak będę znowu to zrobię nawet zdjęcie, co by mieć możliwość dokładniejszej analizy

a ja ostatnio poszalałam!
kupiłam Jantara (niestety mieli tylko jedną butelkę jak mi podpasuje, to zamawiam trzy przez DOZA ) , Waxa do ciemnych, Rainforesta do zniszczonych i jeszcze dostałam od koleżanki Nivea krem do loków za free .
ależ będę testować !
Stary 2010-07-08, 19:24   #21257
agison
Zakorzenienie

Cytat:
ehh Czy uregulowanie TSH pomogło Ci na wypadanie? Cieszę się tylko, że znam przyczynę, ale to wypadanie jest koszmarne. Trzeba mi czym prędzej dostać się do endo.
wiesz co, nie miałam jeszcze regulowanego więc
o tsh wiem od kilku miesięcy, ale dopiero ostatnio zaczęły mi wypadać o wiele bardziej niepokojąco, a endo kazał poczekać do listopada i powtorzyć badania
więc na razie ograniczam się do suplementacji i (jak mam czas) wcieram hinduskie olejki/pudry. `

zastanawiam się czy w ramach obserwacji nie zacząć liczyć, ale chyba nie mam do tego cierpliwości

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-08, 19:35   #21258
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
wiesz co, nie miałam jeszcze regulowanego więc
o tsh wiem od kilku miesięcy, ale dopiero ostatnio zaczęły mi wypadać o wiele bardziej niepokojąco, a endo kazał poczekać do listopada i powtorzyć badania
więc na razie ograniczam się do suplementacji i (jak mam czas) wcieram hinduskie olejki/pudry. `

zastanawiam się czy w ramach obserwacji nie zacząć liczyć, ale chyba nie mam do tego cierpliwości

Oj endo chyba troszkę lekceważy problem, moja poprzednia endo zawsze przy każdej wizycie pytała o stan skóry i włosów i dokładnie oglądała. Ciekawe na kogo teraz trafię.

Ja swoje wypadające na sucho liczę, tzn teraz już potrafię bez liczenia przewidzieć ile ich jest. Uzbiera się czasem nawet z 30 do 40 dziennie;/ a przy myciu nawet spory kłębuszek
Stary 2010-07-08, 19:42   #21259
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Oj endo chyba troszkę lekceważy problem, moja poprzednia endo zawsze przy każdej wizycie pytała o stan skóry i włosów i dokładnie oglądała. Ciekawe na kogo teraz trafię.
właśnie ... szukam innego, ale chciałabym tym razem na fundusz, a to trochę trwa
a przez to pewnie i suplementacja nie daje takich efektów, jakie powinna
Cytat:
Ja swoje wypadające na sucho liczę, tzn teraz już potrafię bez liczenia przewidzieć ile ich jest. Uzbiera się czasem nawet z 30 do 40 dziennie;/ a przy myciu nawet spory kłębuszek
mówisz że liczysz ... hmm, to może i ja jednak zacznę.
ale z tego co wiem to po jakimś czasie od rozpoczęcia qracji przestają wypadać

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-08, 20:10   #21260
henieczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
wiem, że to dwie różne firmy, ale skoro muszę pokombinować ze ściągnięciem odżywek bezpośrednio z niemiec - bo jak sama mówisz, na allegro się nie opłaca - to chciałabym od razu się zorientować czy Lavera to ten sam produkt, który mogę dostać w sklepach ze zdrową żywnością i jaka jest różnica w cenie
Ja zamawialam Lavere z helfy.pl, pamietam, ze cena byla przystepna

Cytat:
Henieczka moje włosy też dobrze reagują na silikony i nie zamierzam z nich radykalnie rezygnować. Przykładam się za to do ich zmywania i solidnego odżywiania samymi smakołykami
Obralam dokladnie taka sama droge

Cytat:
Wszystko zależy od rodzaju, typu skrętu. Im słabszy, tym dłuższy włos potrzebny, ale to i tak indywidualne. Trzeba znaleźć optymalną długość.
Fala ma S i potrzebuje miejsca, by się zrobić. Jeśli utnie się kosmyk w nieodpowiednim miejscu, można skutecznie pozbawić włos możliwości falowania.
Lok ma s i również potrzebuje miejsca, może niekoniecznie mniej, ale tyle, by móc utworzyć przynajmniej jedno s. Jeśli skręt jest silny, to powinien po cięciu stać się jeszcze mocniejszym. Jednak nie ma tu reguły, szczególnei w przypadku 3a - blisko mu do fali, więc też trzeba uważnie przyjrzeć się włosom, by nie uciąć za dużo.
Prawdopodobnie sie wyjasnilo, czemu nie moge sie doszukac skretu u mnie, jakos wypadlo mi z glowy, ze w marcu scielam wlosy do ramion Dzielnie zapuszczam, znowu zobacze moje fale

Cytat:
No to zostałaś zarażona Wirus nadal się rozsiewa. Czekaj teraz na ewolucję
I tego i tego. Włosy słabo nawilżone będą wystawiać antenki w poszukiwaniu wody = puch. Włosy niezabezpieczone silikonem lub emolientem nie będą miały hamulca i wystawią antenki = puch.
Pamiętaj o emolientach.
Dziekuje za wyjasnienie kolejnego mojego problemu Duzo pracy mnie czeka, zeby zdobyc tylee potrzebnej wiedzy, ale jestem zawirusowana, wiec to sama przyjemnosc

henieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 20:35   #21261
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość

dziewczynki czy ten Cyclopentasiloxane to jest cykliczny, ktory odparowuje?

Cytat:
to chyba my się powinnyśmy do takowej księgi wpisywać
jak na Wawelu czy w innych miejscach cooltu
taaak
Stary 2010-07-08, 20:41   #21262
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Dawno nie byłam... Zatęskniłam Chętnie Was odwiedzę, jeśli tylko będzie okazja.
O tak, zapraszamy serdecznie

Cytat:
Oj, ja wolę nie liczyć, żeby się nie stresować
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 20:43   #21263
agison
Zakorzenienie

Cytat:
taaak
to trzeba było księgę założyć i przytargać na spotkanie! bo w najbliższym czasie w Kraku chyba mnie nie będzie
ale serdecznie zapraszam Cię do Gliwic wpisze się dwa razy!

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-08, 21:42   #21264
msk3
BAN stały

Ja dziś pierwszy raz użyłam odżywki Artego(Lavendko),po trzymałam około 30 minut.
B/s poszła Naturia z miodem i cytryną i podczas odciskania ani jednego odstającego włoska,zero puchu
I co najważniejsze-zbiła loczki w grubsze pukle.

Jutro próba z inną odżywką
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 22:08   #21265
aniaaa16
Raczkowanie

GG do aniaaa16

Cytat:
Bez spłukiwania? Nakładasz jako odżywkę b/s na ociekające wodą włosy i ugniatasz az przestanie leciec woda. Potem odciskanie nadmiaru wody i dalsza stylizacja
już myślałam, że macie jakieś swoje sposoby, czary-mary na super włoski z tym balsamem Joanny
aniaaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 10:55   #21266
kretoszczurek
Raczkowanie

Nie nadążam. Czytam już od kilku dni i pewnie jeszcze nie nadrobiłam.
U mnie poprawy lokowej nie widzę włoski błyszczące ale jakieś drętwe końcówki piórkowate . może coś źle robię?
Mycie odżywką odpadabo skalp się buntuje i mam poczucie brudnych włosów.
Nivea do loków prostuje mi włoski. Zakupiłam krem Kemona (jest zaanalizowany) wypróbowałam próbkę i jest całkiem fajny.
b/s naturai miód i cytryna lub mak
d/s garnier z avocado

Zamówiłam kallosy al latte owoceową(potrzebuję coś do zakwaszenia) i placentę.
Zrobiłam też zamówienie na mazidłach
KERATYNA HYDROLIZOWANA
D-PANTENOL
HYDROLAT ALOESOWY
OWIES HYDROLIZOWANY

jak myślicie dobry nabetek?

jeszcze jedno jak biorę włosa pojedynczego rozciągam to ciągnie się i zwija w sprężynkę a inne są twarde i się łamią. Zaznaczm mam jakby 2 rodzaje włosów z przodu sprężynki i one są zawsze suchę i łamliwe z tyłu falowane .
Górna w-wa to nawet falować nie chce

Tydzień w basenie i na słoń zrobił swoje mimo moich usilnych przeciwdziałań.
Stary 2010-07-09, 11:51   #21267
kropcia007
Wtajemniczenie

dziewczyny czy trisiloxane to silikon? jeśli tak to ciężki czy zmywalny wodą/delikatnym szamponem?

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 15:00   #21268
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
ha ha kochana, skąd wiesz że był szał w oczach?? powiedział mi że chyba zgubił tę czapkę w przedszkolu. musiałam mieć niezła minę, bo bez słowa pobiegł i zaczął szukać w szafie, hehe
Ja co prawda jeszcze nie mam syna, ale za to regularnie z szałem w oczach wyrywam mężowi koszulki do ręcznikowania
W sumie z dzieckiem lepiej - bardziej bezbronne, słabsze i mniejsze - łatwiej zabrać czapkę do maski albo koszulkę do plunkingu

Cytat:
Jumaatt
Cytat:
a jak bardzo te włosy są mokre kiedy się kładziesz spać? Ręcznikujesz je troszkę?
Wiesz co, u mnie to jest różnie. Ogólnie zawsze mój zakres stylizacyjny dopasowuję do czasu, jakim dysponuję tudzież stopnia padania na twarz. Ale jeśli włosy myję przed snem, to tylko je odciskam z wody w ręcznik i potem już nie ręcznikuję. Ale za to harmonijkuję. W moim przypadku sprawdza się zasada, że w im bardziej mokrych pójdę spać, tym lepiej jest rano, także nawet mi zależy, żeby były dosyć wilgotne. Nie wiem, z czego to wynika.

Cytat:
mnie tak swędziało po baby dreamie, nie dawać mu więcej szansy i nie ryzykować?
Po babydreamie często zdarzają się swędzące skalpy. Może betaina Ci nie leży. Spróbuj jeszcze raz, jak będzie znowu to samo, będziesz miała pewność.

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Ja dziś pierwszy raz użyłam odżywki Artego(Lavendko),po trzymałam około 30 minut.
B/s poszła Naturia z miodem i cytryną i podczas odciskania ani jednego odstającego włoska,zero puchu
I co najważniejsze-zbiła loczki w grubsze pukle.

Jutro próba z inną odżywką
To ogólnodostępna odżywka czy jakiś Lavendowy wynalazek?

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy trisiloxane to silikon? jeśli tak to ciężki czy zmywalny wodą/delikatnym szamponem?
Moim zdaniem to lotny silikon, ale niech ktoś jeszcze potwierdzi.

Kretoszczurek - Zakupy na mazidłach bardzo dobre, ale hydrolat aloesowy to chyba nie na włosy? Szkoda go, no chyba że do mgiełki.
Może te problemy to właśnie efekt słońca i basenu?
Nie pozostaje nic innego, jak intensywnie poodżywiać włosy (półprodukty bardzo się przydadzą ) i obserwować włosy. Jeśli po jakimś czasie nie nastąpi poprawa, to znaczy,że przyczyna leży gdzieś indziej i trzeba będzie przemyśleć zmianę pielęgnacji.

To teraz ja i moje wczorajsze eksperymenty

Po tym jak podesłałam Emmi linka do sekcyjnej stylizacji sama się tak nakręciłam, że oczywiście musiałam spróbować. I to popołudniu
Po myciu i odżywce spryskałam włosy własnoręcznie robioną mieszanką keratynowo-jedwabno-pantenolową, potem porobiłam te nieszczęsne sekcje i w każdą zaczęłam wcierać mój hamerykański nabytek w postaci kremu nawilżającego. Oczywiście nałożyłam go za dużo, ale to akurat żadna niespodzianka, nie spodziewałam się, że mogłoby być inaczej Troszkę mi obciążył.
W każdym razie dawałam ten krem przeczesując daną sekcję palcami a potem trochę ugniatając. Na końcowe harmonijkowanie wszystkiego nie starczyło mi już cierpliwości
Zrobił się strasznie drobny skręt. Myślę, że jest to "wina" przeczesywania palcami włosów i tego, że włosy były już dosyć suche.
Właśnie, pisałam Natalczak o tym, że być może puch się robi większy, bo włosy są już zbyt suche w procesie stylizacji.
I podtrzymuję to, zanim zrobiłam te sekcje, dałam stylizator, to były już jak dla mnie za mało wilgotne. Niechybnie skończyłoby się mega puchem, ale uratował mnie ten krem. On jest chyba taki trochę frizz killer, takie mam wrażenie po pierwszych próbach.
No i po zdjęciach widzę, że zdecydowanie trzeba się wybrać do fryzjera. Chyba nawet Eloe przyzna, że najdłuższej warstwie przyda się odświeżenie
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 15:11   #21269
syrenka
Wtajemniczenie

Cudne
Tylko nie mów, że coś Ci się w nich nie podoba, dołączę do Eloe i będę Cię ścigać za narzekanie!
Stary 2010-07-09, 15:19   #21270
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Tylko nie mów, że coś Ci się w nich nie podoba!
Może być lista w Wordzie czy zrobić PDF-a?

Aha, zapomniałam Ci jeszcze napisać w poprzednim poście, że kajam się za moją okropną wtopę patronowo-matronową Tyle indoktrynacji i takie błędy
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości