|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
my mamy taka pozyczona wanienke: http://allegro.pl/item1100543730_ike...ca_gratis.html
bezproblemu wchodzi w gondole i jak bedziemy wyjezdzac to tez ja spakujemy bo to tak samo jakbysmy sam wozek zabierali a znalazlam jeszcze na allegro taka dmuchana: http://allegro.pl/item1140416740_wan..._w24h_gls.html |
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
basenik faktycznie fajna sprawa
ja juz do domu ucieklam bo nie do wytrzymania z komarami, jeszcze pol godzinki i bede mala kapala , butle czekaja:P a ona az sie slini jak je widzi;p za to smoczek TT jest beee- NUK przoduje.
|
|
#393 |
|
Rozeznanie
|
bo te smoczki TT sa strasznie ciezkie, nie wiem jak takie maluszki maja je w buzi utrzymac. my juz po kapieli i mala zasypia. ciekawe co to bedzie za noc taka goraca. zobaczymy...
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
A że tak zapytam, jak taki basen z wodą przenosić, czy basenik do wanny włożycie czy brodzika?
Ja jeszcze tak w obcym miejscu z małym nie byłam, jak byliśmy to u rodziny, to normalnie w wannie ręcznik rozkładałam i kąpałam. My to mamy na tyle fajnie że 4 rodzinki nad morzem mamy, 3 na mazurach, 4 w górach. Że wybierać możemy , a najfajniej że wszyscy na terenach wiejskich mieszkają, to tak człowiek może się wyciszyć.
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() To się właśnie obudziłam. W mieszkaniu jakieś 35C - prawie cały dzień z małym przespaliśmy. Ostatnia drzemka od 17stej. Ja się obudziłam, a on nie - będzie pewnie wesoło w nocy. Jakaś nie do życia jestem, no i na golasa biegam po mieszkaniu (ciekawe, co na to sąsiedzi, bo firanek jeszcze nie mam) i taka rozlazła jestem i takie mam ciało pofałdowane i ble... i w kółko narzekam
|
#396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- ja biegam w kostiumie, coby mi cycki jeszcze bardziej nie obwisly, bo tego nie zniese!! do tego dostalam okres :/ |
|
|
|
|
#397 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a Twoja tak marudzi może po mamusi ![]() Cytat:
Cytat:
ja do picia daje żywca (wodę )
|
||||||
|
|
|
#398 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie mi jedzie z niemiec dostawa bubchena bo kilka nowych rzeczy zrobili bo TZ na szkolenie tam pojechał z mega listą zakupową he he Cytat:
Pop - super ten basenik Ja mam dla małego taki malutki na taras bo jakbym postawiła kolosa to jeszcze by mi taras się zarwał Na basenie dziś super mała wogóle nie płakała tylko się gapiła na ludzi raz by się rozpłakała bo jakiś gnojek chlapał strasznie i trafiło jej w buzie ( jakieś akurat lato w miescie czy inny czort się trafiło ) byłam z nią pół godziny - tyle trwają zajęcia w szkołach pływania dla niemowląt i narazie nie będę przekraczała tego czasu , dwa razy zamoczyłam jej usta i nosek i zniosła to bardzo dobrze . Za tydzień znowu idziemy remont w toku .. na szczęscie z tym kolegą robi nasz sąsiad więc bedzie szybciek a kaską się podzielą super bo w tej chwili mam w jednym pokoju dwa narożniki np. a w małego kartony w rzeczami z tego pustego . ogólnie jest bajzel .. ja nie jestem jakiś pedant ale jest syf ![]() Darusiaa - ładnie tych butli nazbierałaś asiulek - kurde śliczna Twoja mała nie widać po niej wcale że z niej taka terrorystka . Pop - bywasz w Bielsku czasem lub w wiśle ( bo blisko nawet ten hotel ) to jest taki fajny co go lubimy strasznie w drodze do Włoch bedziemy tam nocować i właśnie w takim stylu jak ten gdzie jedziecie http://www.spahoteljawor.pl/index.php?lang=pl też mają łóżeczka wanienki i inne dupsy dla dzieciaków ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Ktoś pytał o kąpiele na wakacjach ja Ole kąpie zwykle w jakiejś dużej misce ew. w umywalce jak jest duża . w domu mam dużą i obecnie w dzień ją tak kąpie właśnie tam żeby ją schłodzić i rano jej pupe też tak myje .
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
seri w ogole yonka nie podgrzewasz papu?
|
|
#400 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze, to mi przypomniało że przydałoby się dla małego też chrzciny załatwiać... bo zaraz sierpień stuknie ![]() Cytat:
![]() Kurcze ale gorąco.. nic się nie chce... a planowalam trochę posprzątać bo miałam malowany jeden pokój i trochę syf jest... a jutro w dzień to szybciej zdechnę... |
|||||
|
|
|
#401 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zalaczniku zdjecie mojej wielkiej klucy i kruszynki Cytat:
Cytat:
przeslodki Cytat:
moja Julka przez caly czas jesli nie spi potrafi lezec i do misia mowic ejjjjejjjjejjjejjjjejjjj albo nieeeeenieeeenieeeenieeee lub eeeeeeeeeee i tez mialczy ale ja to traktuje jako probe podjecia rozmowy z lampa czy misiem czy z kims z nas a nie jako marudzenie Cytat:
Cytat:
Darusia to ja proponuje zrobic runde objazdowa po polsce by nas spakowac wszystkie fo autobusu i ruszamy do POP Cytat:
a w zalaczniku zdjecia 1. MAMO ZQAATAKOWAL MNIE JAKIS MIS 2. JULKA 3 MIESIACE I ZOSIA 1 TYDZIEN 3. TU MISIU MA OCZKO
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
ehh ale wy macie tempo...
od piątku jakoś nie miałam czasu wejść poczytać..a teraz przez te upały nie bardzo mi sie chce nadrabiać zaległości... z góry przepraszam!! zobaczyłam tylko zdj... i niektóre posty które rzuciły mi się w oczy.... zdj oczywiście najlepsze na całym forum ![]() tylko mam do pytanie do mam zaczynających karmić papkami... czemu te wasze dzieci takie czyste przy tym jedzeniu? moja od razu wykapowała plucie... i ja byłam cała w marchewkowych piegach (tak jakbym swoich miała mało )a co do postów... to jeśli chodzi o znaki zodiaków... to ja jestem bliźnięta a mąż wodnik... nie znam się na tym kompletnie... nie wiem jakie cechy przypisuje się różnym znakom... ani jakie znaki do siebie pasują... młoda- pytałaś co warto zwiedzić w Opolu... ja polecałabym ci Zoo.. jeśli oczywiście lubisz... albo jeśli będziesz miała więcej czasu jedz do Turawy nad jezioro... 15km za opolem... izazula- a z której części Bytomia jesteś? ja mieszkałam przy rynku... i bardzo lubiłam spacerować po parku... z reszta nie tylko... jakoś mi się Bytom spodobał... może i jest bardzo zaniedbany (przynajmniej okolice rynku) ale na swój urok... ciężko mi było wracać do domu... moja mała śpi w bodach i w worku... tzn to się chyba śpiworek do spania nazywa.. przynajmniej mi się nie odkopuje w nocy... no i wklejam zdj małej ![]() 1. tak bardzo jej marchewka smakuje... (wcale się jej nie dziwie ja bym tego nie jadła) 2. moja też ładnie główkę podnosi... tyle że leżąc na pleckach... czasami mi sie wydaje że wyżej podnosi głowę leżąc na plecach niż na brzuszku ![]() 3. no i moja mała modelka w stroju kąpielowym
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi sie nasuwa pytanie już od jakiegoś czasu do Ciebie-kiedy Twój TZ ma czas dla siebie?tudzież na odpoczynek? basenik bede wkladac do brodzika albo na podlodze rozloze i dopiero wleje wode. w mieszkaniu bede wkladac basen do wanny zeby nie lac tyle wody na kapiel, zeby wanne napelnic to sie bedzie w basenie pławić pl madzia, ale Ci zazdroszcze tych rodzinek!! a nie maja moze ktorzy agroturystyki czy czegos takiego? drcron, jaka kruszynka z tej Zosi....rany a nasze same niedawno byly takimi przecineczkami-ten smoczek ma na pol buzi.....slodkie
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe jejku ja myslalm ze kolo Julki jakas laleczke polozylas
![]() a u nas jest panna z waga - ja panna, no i byk sie nam urodzil z tym basenem POP wymiatasz my dostalismy kapielowki ale kurcze nie ma gdzie ich zalozyc... w sierpniu jedziemy nad morze ale tam sie raczej nie wykapie..ehh
|
|
|
|
#405 |
|
Rozeznanie
|
nie podgrzewam. mala od poczatku pila w temp. pokojowej, bo w szpitalu dawali takie mleczko w jednorazowych buteleczkach i nie bylo podgrzewane. jak po miesiacu gdzies zorientowalismy sie, ze mozna podgrzac, to zjadala moze jedna trzecia i koniec jedzenia. nie lubi cieplego i nie lubi ciepla. najwiekszy placz jest kiedy jest jej za goraco. po moim mezu tak ma, jemu tez ciagle goraco.
|
|
|
|
#406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój siostrzeniec ma już 3 tygodnie i taki malutki jest Kuba przy nim to wielka klucha A z tego misia to ma Mała niezłą frajdę ![]() Cytat:
Niezłe ujęcie jak się tak wygina Już siadać chce A ostatnie zdjęcie jest boskie ![]() uff... trochę posprzątaliśmy, zostało umycie okna i poodkurzanie - ale to już jutro Może z rana mi się to uda zrobić... i jeszcze do posprzątania sypialnia, ale to też jutro, teraz mały śpi więc nie będę się tłuc
|
||
|
|
|
#407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() . Wg mnie to tutaj nie ma nic ciekawego. Centrum takie nijakie. W zoo nie byłam więc sięnie wypowiadam. Cytat:
![]() ![]() :brzydal :. To jest czas tylko dla niego . A w niedzielę to nawet dłużej bo do 9-tej. Taka dobra dla niego jestem. . No i ma pracę gdzie może odreagować i poczuć się Panem i Władcą. Drcron - Ile ta Twoja Luśka aktualnie ma cm? Bo ta malutka to taka połowa jej. Machaj - no Karinka na tym trzecim zdjęciu to prawdziwa modekla. ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Ja mała przykrywam kocykiem w nocy. U nas jest chłodno bo my w każdym pokoju na górze mamy klimatyzatory, które pracują cały dzień. Na noc wyłączam bo mi klimatyzacja przeszkadza. Libra777 - z tym bliźniakiem to nie zgadzam się że nie słowne. Ja jak coś obiecam to zawsze dotrzymam słowa. Moja siostra tak samo. Reszta sie zgadza: bałaganiara, zapominalska, gaduła.
|
|
#408 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mojemu kiedys zrobiłam melisę i dolałam do jego herbatki to nie bardzo mu szło ale spróbuj może załapie Cytat:
mój tak samo wyglada jak zupkę je a ostatnie zdjęcie extraCytat:
![]() a mały byczek (jednego też mam tego starszego) nie ma takiej siły co by go pospieszyła także uzbrój się w cierpliwość , mały materialista i zbieracz nic nie wyrzuci wszystko mu się przyda, będzie gromadził sterty róznych rzeczy wszystkie byki takie są Cytat:
Cytat:
Drcron zdjęcia super , kiedy nasze takie maluśkie były |
||||||
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Pop nie mam pojęcia ostatnQIo miała 69 cm ZosiA ma 50 cm
przepraszam za pisownie ale Julka kopie mój telefon leży oparta o moje uda i się cieszy a ja pisać nie mogę A my na 8 jedziemy do lekarza bo zrobiła nam się obrecz czerwona do okola miejsca szczepienia taki rumien
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
pokaże wam moich chłopaków i najnowszy prezent Mikołaja
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
my chyba w tym tyg tez na szczepienie jedziemy juz mam stresa , juz słysze ten wrzask
|
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Libra777a ta ostatnia fotka, to wręcz mały siłą ściągany z tego konika, widać że mu się spodobało
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
fajny ten nowy nabytek Mikołaja
![]() a on nie zamaly zeby tak sam siadal ??
|
#414 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A co do marudzenia to to nie sa próby podjęcia rozmowy, na pewno bo jak nie zareaguję w ciągu paru sekund to przeradza się w płacz... i ma przy tym podkuwkę. Ale zganiam wszystko na upał. Wczoraj od rana byla masakra, bez przerwy placz i marudzenie ale od 16-tej- aniołek Ciekawe jak będzie dzisiaj na razie jest kochana bo spi ![]() zdjecia extra, kruszynka jak moja Wercia jak się urodziła, a nawet większa A Julka to już kawal kobietki przy niej Cytat:
mała kokietka
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-07-13 o 07:20 |
||
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze tez bym pojechala sobie nad morze a tu lipa;/
Edytowane przez Darusiaaaa Czas edycji: 2010-07-13 o 07:25 |
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Libra777- przystojniaków masz w domu.
![]() Darusia - ja osobiście myślę że to jest OK. Kupki czasami mogą być rzadkie. I jak nie ma rozwolnienie to nie ma problemu. Ale jeżeli czujesz że powinnaś iść do lekarza to idź. Może coś w jej diecie zmieniłaś? Może to ten zagęszczacz? Może coś nowego do picia podałaś? Może za dużo wczoraj wypiła płynów?
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
ja 6 czy 7 lat nie bylam nad morzem- a uwielbiam, ostatni raz bylam na obozie;/
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
dawno mnie nie bylo ale to dlatego ze ciagle siedze u rodzicow na ogrodku bo tam mam bratanka i maly basen i duzy basen jest juz tak goraco ze z mloda kapie sie w duzym basenie bo normalniew malym to zupa w chlodniejszej ma kapiel przez te upaly nie mam nawet wieczorem sily wejsc na wizaz.. ehhh niech sie troche ochlodzi bo oszaleje a pozatym Zuzia przekreca sie z plecow na brzuszek i podnosi dupsko do raczkowania i podnosi sie do siadania i wydaje z siebie nowe dzwiekipoza tym strasznie urosla nie wiem kiedy to mienlo ![]() no i sie pochwale moja gwiazda
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2010-07-13 o 07:36 |
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
to juz wlasnie z jakis tydzien takie zadkie kupki, jak przestalam podawac SS calkiem to sie jakos zaczelo, tez pomyslalam o tym zageszczaczu, diabli wiedza
|
|
#420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z asekuracją oczywiście chciałam zrobić zdjęcie konia z jego właścicielem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
zdjęcia boskie ślicznotka Cytat:
a ja muszę powiedziec ,że chyba wyrzyna się jeden ząbek na dole |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

Podobno rybki to romantyczne dusze... u mnie się sprawdza, nie narzekam 

bo ja mam jedną dużą właśnie z czarną podziałką i jedną małą też z czarną i jedną z kompletu od laktatora właśnie z ledwo widoczną podziałką, ale na wszystkich opakowaniach pisało )% BPA

moja od razu wykapowała plucie... i ja byłam cała w marchewkowych piegach (tak jakbym swoich miała mało
na razie jest kochana
i wydaje z siebie nowe dzwiekipoza tym strasznie urosla nie wiem kiedy to mienlo