Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 21:21   #4201
malwina1204
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
malwina się nie bój wszystko będzie dobrze I pogoda fajna.
Robicie wesele? Jaką masz sukienkę, obrączki, opowiedz trochę
Sukienka góra gorset, przed kolanko BIAŁA pokaze zdjecia już po...
obraczki odbiore w tym tygodniu...
tż wraca 21 lub 22 a ślub 24 hehe a on nie ma nic ani garnituru ani butów hehe wszystko kupi na szybko...
wesela nie robimy zabieramy wszystkich do moich rodziców i robimy w domu przyjęcie i wynajełąm fotografa i zrobi nam zdjecia w cywilnym i w plenerze taka pamiątka bo KOSCIELNEGO z nim nie wezme bo jest rozwiedziony

bordowa nie uciskają bo jest pas ciążowy

naked21 nie wiem czy dobrze rozumie ale czy twoj EX cie zostawił w ciąży?????

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 21:26   #4202
aaneczka1984
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Zuziczka pięknie a te sznureczki to nie powinny być przywiązane do szczebelków z boku? bo właśnie też miałam dylemat jak to związać i jak są z boku to tak nie sterczą ( przynajmniej u mnie ) widzę też misie królują i czekają na maleństwo

No właśnie też się zastanawiałam nad tym..no bo ja zawsze wiązałam na szczebeklach

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja mam spiworek taki 0-9 mc polarkowy a dlugimi rekawami na chlodne dni akurat, innego nie kupuje, ja w zasadzie nic nie kupuje bo mam wszystkiego nadto..
jak wczoraj przebieralam rzeczy to ciocia z mama sie smialy ze bymz troje dzieci w to ubrala i moge normalnie sklep otworzyc hahaha
co najciekawsze ja nic z tego nie kupialm tylko moj maz

dobra lece z mala na dowr dopiero teraz da sie wyjsc
Ech...fajniego masz mężusia..mó jeszcze nic nie kupił, ani dla Domisia ani dla bejbika w brzuszku..No ale daje kasę na te zakupki przynajmniej....

neked...jeszcze ja nie pochwaliłm foteczek...jesteś przesliczna kobietką...
a ex głupi i tyle jest....nie wart Was dwojga!!

malwina..no to chwal się kiecką ślubną!!!

A ja dziś przezyłam chwile grozy..
Domiś kąpał się w basenie z kuzynkiem. Ja poszłam na chwilke do wc i została z nimi siostra..w pewnym momencie Domis sie przewrócił i wpadł pod wode..
Siostra go wydobyła ale się zachłysnoł...zaczeła Go klepać po pleckach i naszczescie złapał oddech...
Wybiegłam z domu jak usłyszałam płacz Domisia...
Boshe..chwilka nieuwagi i moje dziecko by sie utopiło, albo zostało kaleką....
Teraz nie spuszczam Go z oka..mam nauczke........
Siostra tez się nieźle wystaszyła...nie mogła go z wody wydobyć, no i utzymac w rękach bo slizki był....
Czuje ze zawiodłam mojego synka ,,,,,
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 21:38   #4203
bordowa
Wtajemniczenie

aaneczka1984 Nie przejmuj się tak bardzo Czym go zawiodłaś, tym, że masz potrzeby fizjologiczne? Naprawdę nie zadręczaj się, przecież musiałaś wyjść
Stary 2010-07-12, 21:45   #4204
Zuziczka
Rozeznanie

Dziewczynki - ciesze sie, ze Wam sie i moje łóżeczko podoba. Co prawda stan jeszcze surowy, bo planuje fotel kupic (co by karmic przy łózku). I jakis dywan wlochaty moze.
Misiaki sa w lozku tylko do zdjecia, Mały na pewno nie bedzie z nimi spal z kotem mam nadzieje tez nie!

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Zuziczka, super Powiedz mi czy ten ochraniacz jest tylko na szczebelki?? czy on jest też na matercyku, taki duży?
Lenka-wyszlo ze ochraniacz zawiazany u gory jest tylko do materaca, ale jakbym zawiazala nizej to bylby pod materac.

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Rozważam podobne łóżeczko. To z allegro? A ten śpiworek to taaaki duży, nie kupujecie na początek mniejszego? Od razu taki może być?
Szczesliwa- łozeczko z allegro razem z komoda (ale to nastepnym razem, bo mam zawalona *******ami) Firma Amal II producent polski.
Nie kupuje mniejszego spiworka, bo wydaje mi sie ze nie ma sensu. Maly bedzie spal w otulaczku, jakby co mam jeszcze kocyk i kolderke malutka. Choc ogolnie nie zamierzam go przegrzewac, raczej hartowac Spanie w 21stopniach to i tak bedzie o jakies 3 stopnie wiecej niz my zawsze w zimie spimy.

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

Zuziczka
! jakie masz super łożeczko!!! normalnie sie zakochałam!!!! a moze wiesz gdzie znalezc takie samo tylko ze jasniutkie... brzoza... sosna... chodzi o jasna barwę drewna

dziewczyny, chciałam sie podzielic informacja, ze jutro jestem PRAWDOPODOBNIE OSTATNI DZIEN W PRACY!!!!
Mszu- ale sobie wreszcie odpoczniesz ! I dobrze! Jazda w takim upale to masakra... U mnie byloby podobnie, ale ja juz dlugo na zwolnieniu. Nie narzekam, choc upaly ograniczaja aktywnosc konkretnie nawet w domu.
Lozeczko moje jest w kolorze TEAK, ale sa tez inne kolory, wiec po prostu poszukaj na All, Amal II i powinno ci wyskoczyc

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Zuziczka Mnie się wczoraj chłopczyk nad jeziorem przestraszył Ale tatuś mu wytłumaczył, że pani ma dzidzię w brzuchu to mu się wtedy spodobałam

Dziewczyny, naprawdę golicice pupy? Mi to nawet do głowy nie przyszło ...

Pisałam Wam, że Tż pojechał na 84 godziny do pracy ... No i akurat w te najgorsze upały trafił mu się ten maraton ... Biedny się starsznie odwodnił Tyle wyjazdów mają, że przez 5 godzin nie miał kiedy się napić. No i biega w tych długich grubych spodniach cały czas ... Biedactwo moje
Bordowa- biedny mezus ale dostal w kosc. Ukochuj go tam mocno, bo sie nacierpiec musial
Ja jak zajade na pupe to cos tam zlapie, ogolnie posladkow nie gole Raczej pomiedzy. Z kremem raz probowalam, ale to chyba nie dla mnie Nawet z tym papierem pomiedzy by nie dalo rady, moze to od budowy zalezy.
Ja wlasnie z jeziora wrocilam Ludzie patrza, ale dzieci jeszcze nie uciekaja, hehe. Jejciu, jak ja kocham WODE!

Pomi-po pierwsze GRATULACJE dla mezusia!!! Niezly Asior, wymiotl jak trzeba! Chyba nalezy sie wam jakas kolacja na miescie
Po drugie- fajna ta torba co zamowilas, ja ogolnie tez potrzebuje, wiec bede czekac na Twoja opinie jak dostaniesz przesylke
Stary 2010-07-12, 21:51   #4205
bordowa
Wtajemniczenie

Zuziczka Ukocham go baaaardzo mocno, ale jak wróci, a to jutro wieczorem dopiero ... Jeszcze musi się przemęczyć jedną dobę ...
Stary 2010-07-12, 22:06   #4206
ycnan
Zadomowienie

Ależ się dziś rozpisałyście babeczki

naked21, sesja cudowna, a Ty jesteś naprawdę piękną kobietą I nie myśl, że Twój ex jest ładniejszy, bo nie wiem jak bardzo przystojny by musiał być, żeby Ci dorównać. I mówię/piszę serio

IlonaN2, no no, brzuchol rośnie

Zuziczka, opowieść z kotem mnie rozwaliła A łóżeczko super
Twoje zdjęcia też ładne: mamusia śliczna, zadowolona A sukienka bardzo ładna. Zresztą, jaka by nie była, to ma być przewiewna i Tobie ma być w niej wygodnie. A z prześwitującymi gatkami sama śmigam po mieście - mam sukienkę, czarno-biało-szarą. I biały pas przebiega na wysokości zadka, więc gatki świtają Ale dla mnie ważniejsze jest, że ten biały pasek z przodu jest akurat na brzuchu, więc mi się dziecię nie nagrzewa tak bardzo

Lenka*, a po tso kocyk na prześcieradło? Skoro dzieciątko i tak w rożku/śpiworku będzie. Tylko jeszcze jedna rzecz do prania jak zaleje
Sukienka fajna (już kiedyś ją wklejałaś ), ale na obecne upały rękawek to dla mnie za dużo

NIKaP-n
, zakupy super, kocury też, a Ty wcale nie wyglądasz grubo Co to to nie
Co do maskotek, to nie mam pojęcia A też mam takiego misiaczka troszkę przykurzonego...
Co do suwaczka ...zegar tyka

gabisun, ochraniacz się przywiązuje niby do szczebelków, ale w sumie, tak jak przywiązała Zuziczka, to przynajmniej nie będzie sie zsuwał

mszu, super, że w końcu sobie odpoczniesz od pracy I fajowo, że z L4 się udało

Pomidora, bardzo, ale to bardzo się cieszę, że Twój mąż dostał tą pracę Gratulacje dla niego Musiał się wykazać
A po okresie próbnym więcej kaski dostanie Na pieluchy na pewno nie zabraknie

Cytat:
Mnie się wczoraj chłopczyk nad jeziorem przestraszył

Co do zadka, to ja nie golę - nie ma takiej potrzeby
A Twojemu TŻowi współczuję...

malwina1204, domyślam się, że stres przed ślubem, jest Ale spokojnie, wszystko pójdzie szybko i będzie cudnie

aaneczka1984, męża normalnie
A "wypadkiem" Dominika się tak bardzo nie przejmuj Kochana Wszystko się dobrze skończyło i to najważniejsze. Nie zawiodłaś synka, bo zostawiłaś go pod opieką. A takie rzeczy się, niestety, zdarzają.

anilkadro, a ja tam od razu zrozumiałam o co Ci chodzi z tymi numerami
Dla "przyćmionych" ;P :
Lepiej, jak "dyżurne" roześlą swoje numery chętnym, a nie na odwrót ...Jaśniej się chyba nie da

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-07-12 o 22:08
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 22:10   #4207
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość

ex nie żałuje na pewno siedzi cicho i mną nie musi ale Filipkiem się wcale a wcale nie interesuje. Nawet mi się znów z tego powodu przykro zrobiło kiedy leżałam w szpitalu

dziewczyny, dziękuję za wszystkie miłe słowa, nie ma to jak komplementy od pięknych kobiet. Nic tak nie poprawia samopoczucia. Lecę na SR
a to drań, a masz zamiar pokazać mu dziecko jak się urodzi, albo dać znać ze ma syna??? szkoda ze się nie interesuje... ale kto wie jak się zachowa jak bedziesz spacerowała i np natkniesz sie na niego

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 22:11   #4208
martucha84
Zakorzenienie

NIKaP-n Mpik82 Zuziczka IlonaN2 super brzuszki

naked21 widze ze mialas profesjonalna sesyje my tez sie na taka zdecydowalismy - mielismy robiona w niedziele tydzien temu juz sie nie moge doczekac fotek - a patrzac na twoje wymiekam boskie sa poprostuuuuuu wow

cellaris dziekuje

malwina1204 trzymam kciuki za ostatnie przygotowania

Zuziczka super lozeczko

malwina1204 ja kupuje jeden spiworek do wozka bede miala kocyk no ale bedzie jeszcze cieplo..

Pomidora niestety sie nie wyglupiam GRATULACJE dla meza teraz bedzie juz tylko lepiej

kupilam koszule i do porodu i do karmienia jutro wam wkleje no i juzzzz prawie skonczylam wyprawke.. coraz "lzej" mi na serduchu
Stary 2010-07-12, 22:22   #4209
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
szkoda gadać dziewczyny o moim ex wiem jedno- Filipek jest dzieckiem poczętym z miłości- przynajmniej jeśli chodzi o mnie. Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy, ale cóż, trzeba się pogodzić z losem, żyć dalej. Teraz najważniejszy jest Malutki i wszystko co z nim związane. Ciąża i przygotowania do porodu, macierzyństwa tak mnie pochłonęły, że nie mam czasu i ochoty się dołować. Choć nie powiem, często Wam "zazdroszczę" TŻ-ów, związków, małżeństw, tego że macie z kim dzielić radośc z bycia rodzicami.

No i jeszcze raz dziękuję za wszystkie komplementy
Zmykam z mamcią jak zwykle o tej porze na spacerek
ale jestes super babka... jak czytam Twoje posty to naprawdę stwierdzam ze Filipek będzie miał super mamę bardzooo podziwiam ze poukladalas sobie wszystko...
babcia tez widze extra kobietka zajmuje sie Tobą i małym i chyba bardzooo wspiera

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 22:25   #4210
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
I dokłądnie tak jest, Klarriso. Na siemieradzkiego to była rutyna i mus, a na Ujastku-decyzja, czy chcę, czy nie i akceptacja mojego zdania ,co bardzo mi się podoba

Piękne masz zdjecia i sukienkę
Dzięki za komplement a co do tych zabiegów przedporodowych to zamierzam być twarda. Jeszcze się okaże, czy dam radę ale nie pozwolę się traktować jak przedmiot tylko dlatego, że ktoś ma taki kaprys.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Zamiast= zalacz, kliknelam =odpowiedz. No i klops
Ale fajnie My łóżeczko dopiero w sierpniu kupujemy. Teraz to już kasy nie ma, poza tym jeszcze nie potrzebne...

Cytat:
Też to zauważyłam, ludzie mi się przyglądają i dziwnie się z tym czuję. Zawsze się zastanawiam czy jestem brudna na twarzy czy coś
Ha ha ha, też mam te same myśli - zawsze się zastanawiam czy mam plamę albo coś innego

Cytat:
dziewczyny, chciałam sie podzielic informacja, ze jutro jestem PRAWDOPODOBNIE OSTATNI DZIEN W PRACY!!!!
Gratuluję i zazdroszczę. Ja się dzisiaj wściekłam - nie dosyć, że zostałam dłużej w pracy zamiast krócej bo się umówiłam z klientką to baba ani nie przyszła, ani telefonu nie raczyła odebrać... przez to po pracy byłam dopiero w domu po 18.30 ... i jeszcze przyszłam taka zmachana - z torbami, zakupami itd. ledwo żywa a tż do mnie z pretensjami, że nie ma obiadu i on musi jeść kanapki. A był w domu wcześniej to kurde mógł robić Już mi złość przeszła, ale przedtem byłam na prawdę wkurzona i zmęczona.

Marzę żeby być na chorobowym podczas tego upału, ale nie mogę... Jest sezon urlopowy i obiecałam, że nie pójdę na zwolnienie dopóki wszyscy nie wrócą normalnie do pracki.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Klarissa, ale masz fajnie z tą działką - mi to się w bloku na 4 piętrze mózg gotuje Ja też wolę siebie w dopasowanych rzeczach, rzadko noszę coś szerokiego.
Na działkę mam 185 km w jedną stronę Ale i tak uwielbiam tam jeździć i bardzo często z tż-tem sobie jedziemy.

Cytat:
Kochane, dziękuję za kciuki, bardzo się przydały, bo po ponad 3 miesiacach rekrutacji mój mężuś okazał się najlepszy i dostał tę pracę Jesteśmy bardzo szczęśliwi, chociaż jeszcze do nas chyba to nie dociera, ze strach minął na razie. No jest okres próbny, ale myślę, że już z tym sobie mój kochany poradzi Zaczyna od sierpnia, czyli jeszcze tylko miesiąc musimy zaciskać pasa, potem już będzie dobrze. A już się bałam, że nie będzie na pieluszki dla Tymka
Fajnie, gratulacje dla męża

Cytat:
szkoda gadać dziewczyny o moim ex wiem jedno- Filipek jest dzieckiem poczętym z miłości- przynajmniej jeśli chodzi o mnie. Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy, ale cóż, trzeba się pogodzić z losem, żyć dalej. Teraz najważniejszy jest Malutki i wszystko co z nim związane. Ciąża i przygotowania do porodu, macierzyństwa tak mnie pochłonęły, że nie mam czasu i ochoty się dołować. Choć nie powiem, często Wam "zazdroszczę" TŻ-ów, związków, małżeństw, tego że macie z kim dzielić radośc z bycia rodzicami.
Najwyraźniej to głupiec jakiś i nie wiedział jaki skarb ma i co stracił. Jeszcze pewnie pożałuje

Cytat:
Dziewczyny, naprawdę golicice pupy? Mi to nawet do głowy nie przyszło ...
Ja nie golę Raz mi to do głowy przyszło i tak sobie straszliwie pupę przez to odparzyłam, że dziękuję bardzo za takie atrakcje... więcej tego nie zrobię
Stary 2010-07-12, 23:03   #4211
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość

naked21 nie wiem czy dobrze rozumie ale czy twoj EX cie zostawił w ciąży?????
można to tak nazwać Na 30 dni przed ślubem, w 3.miesiącu ciąży...

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984;20634373

[B
neked...[/B]jeszcze ja nie pochwaliłm foteczek...jesteś przesliczna kobietką... [/SIZE][/FONT]
a ex głupi i tyle jest....nie wart Was dwojga!!
przyznaję Ci rację- mój ex jest głupi, taki stary a taki głupi bo rozumiem- odwidziało mu się życie ze mną- ok, ale żeby się nie zainteresować dzidziusiem tyle czasu. Zwłaszcza, że przez te pierwsze 3 miesiące dbał o mnie, całował w łóżku brzuch, przywiził jogurty i soczki do pracy.. Wiec chyba cieszył się że został tatą

zresztą czasem dojdą mnie słuchy, że się komuś pochwalił, że będzie miał syna...

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

naked21, sesja cudowna, a Ty jesteś naprawdę piękną kobietą I nie myśl, że Twój ex jest ładniejszy, bo nie wiem jak bardzo przystojny by musiał być, żeby Ci dorównać. I mówię/piszę serio
dziękuję a z exa niestety sexowna bestia, ale co z tego skoro taki niedobry

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a to drań, a masz zamiar pokazać mu dziecko jak się urodzi, albo dać znać ze ma syna??? szkoda ze się nie interesuje... ale kto wie jak się zachowa jak bedziesz spacerowała i np natkniesz sie na niego
wiesz, jeżeli uzna dziecko i będzie chciał uczestniczyć w jego wychowywaniu to niestety będę musiała swój żal i urazę schować do szafy i mu na to po prostu pozwolić. Swego czasu chciałam wpisać Małemu w USC "ojciec nieznany", kichać na alimenty i nie mieć z Ł już nigdy nic do czynienia, ale dziś wiem, że największą krzywdę wyrządziłabym wtedy Filipkowi.

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ale jestes super babka... jak czytam Twoje posty to naprawdę stwierdzam ze Filipek będzie miał super mamę bardzooo podziwiam ze poukladalas sobie wszystko...
babcia tez widze extra kobietka zajmuje sie Tobą i małym i chyba bardzooo wspiera
staram się nie miałam wyjścia, trzeba było sobie poukładać wszystko od nowa, chociaż byłam pewna że Ł to ten jedyny ostatni. W sumie nadal w głebi serca cos tam czuję, często oglądam nasze zdjęcia i nie mogę uwierzyć, że to się tak skończyło. Ale może kiedyś za 100 lat przyda mi się suknia ślubna, której nawet nie zdążyłam przymierzyć, bo przyszła jak już było po wszystkim A dziadków będzie miał Filipek najlepszych na świecie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Najwyraźniej to głupiec jakiś i nie wiedział jaki skarb ma i co stracił. Jeszcze pewnie pożałuje

Ja nie golę Raz mi to do głowy przyszło i tak sobie straszliwie pupę przez to odparzyłam, że dziękuję bardzo za takie atrakcje... więcej tego nie zrobię
on chyba jest jednak zbyt głupi, żeby sobie uświadomić, co jest w życiu ważne i wartościowe. Woli się skupić na sobie

Ja tam dupke też musze mieć gładziutką na początku swędziało i piekło, teraz rowek przyzwyczajony do zabiegów

edit: Martucha dzięki sesja ciążowa to super zabawa i jaka pamiątka Koniecznie wklej potem Wasze fotki

dziewczyny podczytujecie może wątek lipcowo-sierniowy?? ja tak i stresuję się razem z nimi

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-07-12 o 23:30
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 07:41   #4212
ycnan
Zadomowienie

Haha Jestem pierwsza
...aż dziwne, że nasze ranne ptaszki jeszcze nic nie napisały

Dzień doberek Kochane
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 07:46   #4213
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

dzień doberek
jakoś nie mam dziś weny, TZ pojechał znów w trasę.... mi smutno... gorąco... idę dziś do biblioteki po jakieś książki bo oszaleję chyba

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 08:31   #4214
ninaad
Wtajemniczenie

niektóre ranne ptaszki mają od dziś (do końca tygodnia) urlop, więc mogły sobie pospać. Tyle, że spać się nie da, bo strasznie gorąco i duszno. W pracy mam klimę, tyle, że do tej pracy trzeba jakieś 20 km dojechać i już wymiękłam przy tej temperaturze. Wzięłam sobie tylko trochę papierkowej roboty (jako to na urlopie) i będę stukać na klawiaturze, bo chcę skończyć pisać ten raport do środy i go odesłać.
No a poza tym dziś na 16 do lekarza...
Miłego dnia
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 08:34   #4215
angelikaw
Zakorzenienie

Cześć, nie zaglądałam wczoraj cały dzień i prawie 5 stron się nazbierało do czytania

W wielkim skrócie: wczoraj zmieniłam fryz (obcięłam i to sporo), kupiłam kosmetyki dla dzidziusia (Hipp), byłam też w pracy (dziś też muszę jechać)...
Może później wstawię tu jakieś zdjęcie...
idę nadrabiać

Cytat:
Kochane, bardzo proszę o kciuki Odezwali się jednak z tej firmy, w której mój mężuś miał tyle etapów rozmów i tak nam zależało na tej pracy. Proces rekrutacji sie przeciągnął, ale jutro ma być wiadomo co i jak - normalnie mnie nosi, mam nadzieję, że warunki podadzą fajne Bo już nam się normalnie kasa kończy...
Pomi, trzymam kciuki...
ps. Mój mąż zaczyna jutro nową pracę...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 08:38   #4216
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cze sc dziewuszki

Jade zaraz z TZ na kontrole tego kolana troszkę się boje żeby mu się żaden płyn nie zbierał bo wtedy trzeba odciągać. Wczoraj rehabilitacja udana Dziś go troszkę boli ale to pewnie po ćwiczeniach

Ja tez mam dziś wizytę na 14-sta tylko bez TZ pojadę. No nic może na 29 lipca już będzie chodliwy bo wtedy mam ostatnie USG 3D

Trzymajcie kciuki za wizyty.

Jezu jaki upa ł ja się chyaba rozpłynę ...

Aha jeszcze jedno właśnie miałam mieć wypłacone pieniądze z ZUZu za zwolnienie i co?? K**** mój pracodawca ma kontrole i muszę czekać aż go skontrolują a to pewnie się w sierpniu stanie i wypłaca mi za 2 miesiące wrrr
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 08:50   #4217
bordowa
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Upał straszny a ja się zaraz wybieram do Urzędu Pracy postać parę godzin w kolejce prawdopodobnie po to, żeby się podpisać i jechać do domu ... Grrr ... Jak tam nie padnę to będzie dobrze ... Trochę się pocieszam, że wieczorem w końcu Tż wraca z pracy, więc jakoś mi to dzień umila No ale naprawdę nie wiem po co mam tam jechać skoro i tak nikt mnie nie przyjmie do pracy w 8 miesiącu.

A no i w czwartek USG I Tż ma wolne, więc idziemy razem Zobaczymy, czy Asia została dziewczynką ...

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-07-13 o 08:54
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 08:56   #4218
gabisun
Zakorzenienie

Witam!
Pomi gratulacje dla mężusia ale pewnie ulga, wreszcie się doczekaliście

Malwina nio wcześniej się nie chwaliłaś ślubem czekamy z niecierpliwością na fotki

Aneczka nie martw się, przecież nic złego nie zrobiłaś, Dominiś był pod opieką, nie możesz go mieć na oku 24 godziny na dobę. Najważniejsze że nic się nie stało chyba nie ma dziecka, które chociaż raz nie dałoby nura pod wodę na basenie

Martucha to wklejaj te foty, bo ja już nie wiem w czym ja mam rodzić

Ray u mnie ten misio jest tylko na razie,żeby łóżeczko puste nie stało, grzeje Małej miejsce potem oczywiście rządzi w nim tylko Kinia

A mnie tak strasznie bolą stopy..normalnie pieką nawet rano jak wstanę to mnie bolą
Wczoraj poprałam wszystko z łóżeczka i pieluchy, które przyszły, dzisiaj czeka mnie prasowanie

A to mój kocyk za taką cenę naprawdę warto, ciepły i gruby

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-07-13 o 09:01
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:00   #4219
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej dziewczyny.
Muszę powiedzieć, że jak narazie całkiem dobrze znoszę te upały nogi puchną mi mniej niż w czerwcu kiedy były pierwsze ciepłe dni. Może dlatego, że pije więcej wody?
Dziś na 17:15 lekarz, mam nadzieję, że zrobi usg i wszystkie pomiary córy, bo nie miałam usg od 22 maja.

Cytat:

Kochane, dziękuję za kciuki, bardzo się przydały, bo po ponad 3 miesiacach rekrutacji mój mężuś okazał się najlepszy i dostał tę pracę
Super, gratulacje dla męża!

Torbę mam podobna przy wózku, też ma wewnętrzne kieszenie, podziałki, i te boczne na butelki. Nawet składanyy przewijak gdyby byłapotrzeba przewijania gdzieś na ławce w parku

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Czuje ze zawiodłam mojego synka ,,,,,
Ania no co Ty! Zostanwiałaś Go pod opieką, nie samego! Takie rzeczy sie zdarzają i zdarzyłyby się gdybyś była obok. Nie da się być z dzieckiem 24 h na dobę

Cytat:
jeżeli uzna dziecko i będzie chciał uczestniczyć w jego wychowywaniu to niestety będę musiała swój żal i urazę schować do szafy i mu na to po prostu pozwolić. Swego czasu chciałam wpisać Małemu w USC "ojciec nieznany", kichać na alimenty i nie mieć z Ł już nigdy nic do czynienia, ale dziś wiem, że największą krzywdę wyrządziłabym wtedy Filipkowi.
Dobrze myślisz dziecku potrzebny jest ojciec, może nie od razu ale jak będzie dorastał, wiec jeśli Twój ex będzie się poczuwał do ojcostwa to daj im szansę. Dla Filipka.
A po za tym to koniecznie podaj go o alimenty, dlaczego masz radzić sobie sama??? To także jego dziecko.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Aha jeszcze jedno właśnie miałam mieć wypłacone pieniądze z ZUZu za zwolnienie i co?? K**** mój pracodawca ma kontrole i muszę czekać aż go skontrolują a to pewnie się w sierpniu stanie i wypłaca mi za 2 miesiące wrrr
Ale co ma piernik do wiatraka? Dostarczyłaś zwolnienie do pracodawcy i on musi przekazać je do ZUSu wraz z innymi koniecznymi dokumentami (rozumiem, że Twój zakład pracy zatrudnia miej niż 20 osób). Co Cię obchodzi jego jakaś kontrola? Przecież pieniądze się Tobie należą!

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:00   #4220
waniliaania2009
Wtajemniczenie

A kiedy wam zalezcaja to ostatnie (wazniejsze usg)? nie mowie o tych co sa wykonywane co wizyta.

Ktoras z was tez kiedys pisala o jakims badaniu ktore dobrze zrobic...ale zapomnialam jak sie nazywa ;(

IlonaN2 chyba cos sciemnia z ta kontrola, a co ja jedno z drugim wspolnego

naked21 nie wiem czy bys chciala juz, ale powiem ci ze czesto tatusiowie madrzeja jak dzidzius sie pojawi. Moja przyjaciolka dwa lata temu urodzila dziecko. Na poczatku tatus byl zadowolony, robil dla niej wszytsko...... zmienilo sie ok 6-7 miesiaca jak zaplanowali slub cywilny (dzien wczesniej odwolal). Potem caly rok bylo bardzo zle miedzy nimi, ale zmienilo sie jak mala ma roczek. Zaczal zachowywac sie jak tatus, moze zrozumial co tak naprawde ma- super laske i wspaniala coreczke.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-13 o 09:05
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:04   #4221
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Malwina nio wcześniej się nie chwaliłaś ślubem czekamy z niecierpliwością na fotki
Chwaliła się, chwaliła nawet prosiła o rady odnośnie wyboru sukienki

Stary 2010-07-13, 09:19   #4222
angelikaw
Zakorzenienie

Dziewczyny, wszystkie macie śliczne brzuszki

w temacie kotów - moja siedzi całe dnie na dworze... przychodzi się najeść, a wodę ma na podwórku w cieniu...

Cytat:
Aha, mam pytanie- Czy wasz Dzidziolki siedza raczej posrodku brzucha? bo moj Olo ciagle uwielbia prawa strone "(prawicowiec czy co?) i mam garbaty brzuch. Nie dosc ze to niewygodne, to ciezko go skusic by zmienil pozycje (musze dluzej lezec na lewym boku). Leci nam 30 tydzien i ten mały Uparciuch ani mysli sie zdecydowac na jedna pozycje.
u mnie to samo... Mój brzuszek jest taki wypchany z jednej strony

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Czy ta komoda to MALM z Ikei?
Kupiłam taką, tylko, że czarno-brązową (wszystkie meble mam w takim kolorze) i fajna jest
Duże ma szuflady? Pojemne? Nie ma problemu z otwieraniem (niektóre komody strasznie hałasują)?
Jakoś nie mam okazji jechać do Ikei i chyba zamówię na Allegro...

Cytat:
Dziewczyny depilujące strefę intymną kremami jak Wy to robicie?? Nie boićie się, że krem dostanie się do dziurki?? Przepraszam za takie intymne pytania, ale też mi ciężko idzie maszynką, wygodniej byłoby się posmarować. Nie wyobrażam sobie jednak aplikować krem, który "wyżera" włosy w tak delikatne miejsca. Czy po prostu depilujecie wyłącznie wzgórek? Ja musze mieć wszystko na gładko wydepilowane
Tez mnie to interesuje, bo ja zawsze się bałam, że krem wleci do środka A goląc się, kiedyś się pozacinałam ;/ Więc teraz ciacham TAM tylko nożyczkami ;/

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja znoszę podobnie Mam wrażenie że mnie dusi jakby mi ktoś na klatce piersiowej siedział. Czasem się położe na plecac to masakar zaraz musze obrócić się na bok ale to mało zmienia
okropne uczucie ;/

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY JESZCZE 12 DNI I BIORE ŚLUB !!! uffff treme Mam
Ale super

Zuziczka - śliczne łóżeczko

Cytat:

i bardzo dobrze

Cytat:
Kochane, dziękuję za kciuki, bardzo się przydały, bo po ponad 3 miesiacach rekrutacji mój mężuś okazał się najlepszy i dostał tę pracę Jesteśmy bardzo szczęśliwi, chociaż jeszcze do nas chyba to nie dociera, ze strach minął na razie. No jest okres próbny, ale myślę, że już z tym sobie mój kochany poradzi Zaczyna od sierpnia, czyli jeszcze tylko miesiąc musimy zaciskać pasa, potem już będzie dobrze. A już się bałam, że nie będzie na pieluszki dla Tymka
SUPER! Cieszę się bardzo

Cytat:
Pisałam Wam, że Tż pojechał na 84 godziny do pracy ... No i akurat w te najgorsze upały trafił mu się ten maraton ... Biedny się starsznie odwodnił Tyle wyjazdów mają, że przez 5 godzin nie miał kiedy się napić. No i biega w tych długich grubych spodniach cały czas ... Biedactwo moje
Współczuję
Stary 2010-07-13, 09:21   #4223
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
A kiedy wam zalezcaja to ostatnie (wazniejsze usg)? nie mowie o tych co sa wykonywane co wizyta.
W 32-33 tygodniu jest ważne USG skupione głównie na serduszku dziecka, ale także określające ilość wód i łożysko.

No i blisko terminu usg mające określić położenie dziecka (ale to mogą nawet zrobić w szpitalu przed samym porodem).

Stary 2010-07-13, 09:22   #4224
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie tak strasznie bolą stopy..normalnie pieką nawet rano jak wstanę to mnie bolą
ja mam tak samo.... ale chłodna kąpiel stóp daje ulgę...

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
u mnie takie usg będzie na przełomie 33 i 34 tc.
Stary 2010-07-13, 09:24   #4225
martucha84
Zakorzenienie

naked21 nie martw sie exem grunt ze masz wspanialych rodzicow ktorzy ci pomagaja

a fotkami sie pochwale jak tylko je dostane mam nadzije ze choc w polowie dorownaja twoim

gabisun wklejam fotki koszul

od razu mowie ze nie kupowalam nic specjalnego zwykle pizamy na tagru nie chcialam sie "wykosztowywac" bo nie wiedzialam czy na pewno bedzie mi w nich "wygodnie"

i tak ta żółta z krotkim rekawem jest do porodu jest jeszcze na mnie troche za duza ale kupilam ja bo w czasie porodu musze miec wygode ruchow przez moj sterczacy brzuch jest tak do polowy uda no i specjalnie wzielam z krotkim rekawem zeby w czasie zmiany pozycji nic u gory mi nie wyskoczylo itd.. (aha i od razu ja wywale po porodzie bynajmniej mi szkoda niebedzie )

dwie pozostale sa do karmienia obie sa takie na teraz ale zaraz po porodzie troche mi brzucha zejdzie wiec beda luzniejsze no i co wazne sa na dlugich ramiaczkach wiec szybko mozna wydostac cycola (sprawdzalam - nawet sie gimnastykowalam w przebieralni zeby zobaczyc czy nic mi nie wyskoczy z nienacka)

no i kupilam szlafrok bo mam jeden ale z froty taki gruby i stwierdzialam ze dokupie zeby sie nie zapocic

za koszule zaplacilam 30, 27 i 29 zl a za szlafrok 45 wiec mysle ze nienajgorzej

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-07-13 o 09:25
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:27   #4226
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
IlonaN2 chyba cos sciemnia z ta kontrola, a co ja jedno z drugim wspolnego
Też tak pomyślałam. Facet coś ściemnia, a kontrola z ZUS-u jak się dowie, że on zalega z wypłacaniem zasiłku to może go jeszcze dodatkowo ukarać, także niech głupot nie gada tylko daje ci twoje pieniążki.

Cytat:
naked21 nie wiem czy bys chciala juz, ale powiem ci ze czesto tatusiowie madrzeja jak dzidzius sie pojawi. Moja przyjaciolka dwa lata temu urodzila dziecko. Na poczatku tatus byl zadowolony, robil dla niej wszytsko...... zmienilo sie ok 6-7 miesiaca jak zaplanowali slub cywilny (dzien wczesniej odwolal). Potem caly rok bylo bardzo zle miedzy nimi, ale zmienilo sie jak mala ma roczek. Zaczal zachowywac sie jak tatus, moze zrozumial co tak naprawde ma- super laske i wspaniala coreczke.
W ogóle mężczyźni są dziwi jeśli chodzi o kwestie rodzicielstwa. Mnie tylko wkurza to, że często nie można na nich polegać. Mój brat się obecnie rozwodzi, widuje swoją córkę raz na 2-3 tygodnie i on uważa, że to jest ok, i że on ją "wychowuje"... To chyba pani w przedszkolu więcej wychowuje to dziecko niż on, ale mój brat nie widzi żadnego problemu...
Stary 2010-07-13, 09:29   #4227
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:

A to mój kocyk za taką cenę naprawdę warto, ciepły i gruby
Fajny kurczę ja do tej pory nie miałam z żadnymi zakupami problemu, ae jeśli chodzi o kocyk to kompletnie nie mogę się zdecydować. Na pewno nie zamówię przez net, bo najpierw muszę pomacać

Cytat:
Hej dziewczyny.
Muszę powiedzieć, że jak narazie całkiem dobrze znoszę te upały nogi puchną mi mniej niż w czerwcu kiedy były pierwsze ciepłe dni. Może dlatego, że pije więcej wody?
Dziś na 17:15 lekarz, mam nadzieję, że zrobi usg i wszystkie pomiary córy, bo nie miałam usg od 22 maja.

Dobrze myślisz dziecku potrzebny jest ojciec, może nie od razu ale jak będzie dorastał, wiec jeśli Twój ex będzie się poczuwał do ojcostwa to daj im szansę. Dla Filipka.
A po za tym to koniecznie podaj go o alimenty, dlaczego masz radzić sobie sama??? To także jego dziecko.
Mnie tez specjalnie te gorączki nie denerwują trzymam kciuki za wizytę ja się w przyszłym tygodniu wybieram na 3d i wprost nie mogę się doczekać.

Co do Exa to tak, zgadza się dostanie szansę aby wykazać się jako ojciec i wszystko od niego zależy jak będą wyglądać ich relacje. Dobro dziecka najważniejsze

Cytat:
No u nas szans na związek nie ma ani nawet w 1%. Chciałabym jednak żyć z nim w zgodzie ze względu na Małego Zobaczymy...

martucha: już się nim tak nie martwię, bo co mi to pomoże. A rodziców mam wspaniałych i przyjaciół też Nikt mnie nie zawiódł w ciężkich chwilach czekamy na fotki pewnie masz z TŻ a takie są najbardziej wzruszające.

Klarissa: eh najgorsze że faceci nawet po poważnych, szczerych rozmowach i tak tego nie kumają... Nic nie zrobimy, najlepiej jak najszybciej się pogodzić z zaistniałą sytuacją, żeby nie napsuć sobie zbyt wiele krwi. Ale współczuję bratowej. Ja to przynajmniej nie musialam doświadczyć rozwodu...

Dziewczyny czy Wy też tak szybko się meczycie??? Ledwo umyłam łaziekę, wywiesiłam pranie i już padam na klatę Zero kondycji, czuję się jakbym miała z 80 lat

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-07-13 o 09:36
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:30   #4228
Zuziczka
Rozeznanie

Majeczka- daj sobie z exem spokoj! Nie ma go juz chocby byl piekny jak sto Beckhamow. Nie rozstrzasaj(jesli sie da) i skup sie na swoim pojedynczym zyciu. Ładna miska jesc nie daje, jak mowi moja babcia Jestes swietna Kobitka i sobie( ze wsparciem rodzicow) na pewno poradzisz. Zreszta rosnie Ci maly rycerz Trzymam za ciebie kciukasy!

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Haha Jestem pierwsza
...aż dziwne, że nasze ranne ptaszki jeszcze nic nie napisały Dzień doberek Kochane
I ja ranny ptaszek
U mnie dzis wczesnie pobudka. Polecialam na morfologie (IIpietro, brak klimy) Myslalam, ze umre (cisnienie rano 90/50). Zlalam sie potem i czekalam w kolejce w tej duchocie. Potem szybko do domu cos przegryzc i na poczte. Ale upal o 8rano juz mnie dopadl W poczcie w kolejce (I pietro bez klimy) malo znow nie padlam...
Biedronke odpuscilam, tam to bym nie dala rady z tabunem babci i dziadkow (bez klimy, parter)

Kupilam kilo jagod i wcinam z jogurtem w mieszkaniu (IIpietro, brak klimy) ale sie poprysznicowalam i lepiej

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
dzień doberek
jakoś nie mam dziś weny, TZ pojechał znów w trasę.... mi smutno... gorąco... idę dziś do biblioteki po jakieś książki bo oszaleję chyba
Misqa - nie smutaj, a ksiazki wypozycz, to zawsze dobry pomysl!

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Cześć, nie zaglądałam wczoraj cały dzień i prawie 5 stron się nazbierało do czytania

W wielkim skrócie: wczoraj zmieniłam fryz (obcięłam i to sporo), kupiłam kosmetyki dla dzidziusia (Hipp), byłam też w pracy (dziś też muszę jechać)...
Może później wstawię tu jakieś zdjęcie...
idę nadrabiać
Pomi, trzymam kciuki...
ps. Mój mąż zaczyna jutro nową pracę...
angelika- kciukasy za mezusia! i ja mysle o obcieciu kudełków. Wstaw zdjecie koniecznie!
Kosmetyki dla Malego tez mi zostaly do kupienia, ale kupie w Niemczech, bo polskie ceny mnie zabijaja...

Najchetniej to bym poszla spac i przespala caly ten upal. Szkoda, ze tak sie nie da
Stary 2010-07-13, 09:33   #4229
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
angelika- kciukasy za mezusia! i ja mysle o obcieciu kudełków. Wstaw zdjecie koniecznie!

A oto ja i mój brzusio (29t6d)

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-07-17 o 13:53
Stary 2010-07-13, 09:41   #4230
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Klarissa: eh najgorsze że faceci nawet po poważnych, szczerych rozmowach i tak tego nie kumają... Nic nie zrobimy, najlepiej jak najszybciej się pogodzić z zaistniałą sytuacją, żeby nie napsuć sobie zbyt wiele krwi. Ale współczuję bratowej. Ja to przynajmniej nie musialam doświadczyć rozwodu...

Dziewczyny czy Wy też tak szybko się meczycie??? Ledwo umyłam łaziekę, wywiesiłam pranie i już padam na klatę Zero kondycji, czuję się jakbym miała z 80 lat
No powiem ci szczerze, że jeśli chodzi o rozmowy z mężczyznami to mnie po prostu podejście ich denerwuje - wielu ma takie same.

Mój mąż np. najbardziej wkurza mnie tym, że jak ja mówię dajmy na to "boję się porodu" to słyszę, że panikuję i przesadzam bo on się w ogóle tym nie przejmuje i będzie co ma być... Taaa, fajnie, szkoda tylko, że to nie jemu "będzie co ma być"... A najlepsze jest to, że jak mu powiedziałam wprost "łatwo ci mówić, bo ty tego nie będziesz przeżywać" to słyszę, że umniejszam jego rolę w naszym rodzicielstwie i jego to boli, że ja tak mówię bo on przeżywa naszą ciążę tak samo jak ja... Ciekawe, że to ja mam żylaki, zaparcia, cukrzycę, hemoroidy, głodową dietę, wszystkie te bóle itd. Ale on przeżywa "Tak samo" w swoim przekonaniu... Taaa - wczoraj to nawet cierpiał z powodu ciąży bo obiadu nie było Kocham go , ale czasem to tak bym mu chętnie wlała za to jego myślenie tylko, że to nic nie zmieni - bo on po prostu tak myśli, tak czuje i inaczej nie będzie.

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
A oto ja i mój brzusio (29t6d)
Jaki ładny okrąglutki brzusio

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości