|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21391 | |||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
Zobaczymy, czy podobna sytuacja zdarzy się jesienią. KOnieczna jest weryfikacja Cytat:
We Wro artykułów z ZSK niewiele i na dodatek omarżowane. Wychodzi więc na to samo, co zamówienie internetowe. Na dodatek panie niewiele wiedza na temat tego, co sprzedają ![]() Cytat:
Z tego, co pamiętam, Twoje włosy najlepiej wyglądaja przy obecnej długości - piękny skręt korkociągowy, sprężyny. Po ostatnim cięciu tego nie było Zapuszczac nie musisz - jak dla mnie możesz zostać przy obecnej długości. Cytat:
Moje tez wczoraj zostały nieco przycięte (od 1 do 3 cm). Dziś czują się lepiej i równiez jestem zaskoczona, że nie przeżyły szoku Może to dzięki morelce z humektantami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zazdraszczam ![]() A zdjęcia gdzie?! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podobnie jest z pq i silikonem w szamponach. Cytat:
za milczenie Cytat:
ja też poproszę [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20660230] w zasadzie to mam pytanie: jak stosowac keratyne? mozna dodac jako skl do maski? czy moze do odzywki b/s?? tyle siedze na tym watku, czytam i nadal zielona jestem ![]()
|
|
#21392 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wydaje mi się, mogę się mylić, że nie istnieje coś takiego jak lekkie sls (w końcu jest to nazwa sunstancji). takie samo sodium lauryl sulfate jest używane w ludwiku, szamponie dla dzieci, dorosłych i psów. jest co prawda trochę mniej agresywny jego odpowiednik - sodium laureth sulfate-sles, ale w dalszym ciągu nie jest on lekkim sls. szczotka, grzebień, chyba nie ma znaczenia. dziewczyny mają racje, Twoje włosy nie sa proste, ja się zastanawiam czy w kręceniu nie przeszkadza im coś, co robisz bezpośrednio po umyciu. Cytat:
u nas też jest marża, ale zawsze można pojsc tylko po jedną rzecz (tiaaa....) no i obsługa jest profesjonalna i miła. jak pracowałam w weekendy nieopodal sklepu zsk to co tydzien przychodzilam wydac kwote nie wieksza niz 50zl - bo oczywiscie cale zamowienie na miesiac to by bylo tak duuuzooo...
24.01.2010 daję szansę moim włosom Edytowane przez gubis Czas edycji: 2010-07-14 o 10:25 |
||
|
|
|
#21393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przed CG - krzywdziłam włosy po myciu. Szczegóły daruję sobie (prostownicy jednak nie było) Na CG - po myciu robię niewiele. Suszenie bez wspomagaczy, naturalne. Na koniec trochę żelu lnianego z NMF. Załączone zdjęcie jest dokumentacją POCZĄTKÓW CG. Na efekty poczekajmy. Kolejna fota po wakacjach. OK? ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Ps. A poza tym SLS nie jest chyba śmiercią dla włosów. Musiałam zmyć nim mocno silikonową odżywkę po farbowaniu. Nie chcę popaść w szaleństwo skrajności
|
|
|
|
|
#21394 | |||||||
|
|
Cytat:
Można by było sprawdzić, czy aby nie spisuje się jak niejeden hardkorowy slsowiec (jak to było u mnie w przypadku Johnson's Baby Cytat:
Matulu... ja po 4 latach zapuszczania od 3-4-centymetrowych miałam najwyżej do ramion.Cytat:
fajnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda Myślę czasem nad sensem maseczki zółtko-rycyna-cytryna, ale kiedy tylko myslę o jajku, to czuję jego okropny zapach Cytat:
Fakt pozostaje jednak faktem - nawet kokos nie przyjmował się wiosną na włosie. Nie wiem dokładnie, z jakich powodów. Moje włosy po kokosie właśnie (kokos solo!) wyglądały na suche i nie chciały sie kręcić. Czy to brak tolerancji, czy niewnikanie
|
|
#21395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo już tydzien chodze za Babydream i w zadnym Rossamanie go nie ma Nie wiem czy wycofują go czy co ;(
Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2010-07-14 o 10:49 |
|
|
|
|
#21396 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pewnie, że sls nie jest zabójcą i należy go używać co jakiś czas. myślę jednak, że gdy włosy są zniszczone i suche, to warto to użycie ograniczyć do minimum i spojrzeć w stronę lżejszych detergentów. moje włosy np zaczęły się domagać częstszego oczyszczania szamponem, ale gdy stosowałam myjadło z sls nie spodobało im się to przy szamponie organicznym już tak nie strajkują.Cytat:
![]() powodzenia!
|
|
#21397 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe- a jakoś nie cyknęłam foty
Jeszcze będzie okazja jak będe podsuszać sobie regularnie ![]() Wczoraj na początku suszyłam dość ciepłym strumieniem...Następnym razem spróbuję całkiem chłodnym- kiedyś po chłodnym miałam beznadziejne włosy Chociaż w sumie...ogólnie p odyfuzorze miałam badziewie- jak wspominałam zresztą w poprzednim poście ![]() Swoją droga dziś po wstaniu wgniotłam odrobinkę oleju kokosowego we włosy i to była moja reanimacja ![]() A tak w ogóle...powiedzcie mi- olej kokosowy chroni przed wodą, tak? Wilczex nakładała ostatnio i Rybiorek tez z tego, co pamietam... Jego się dużo nakłada? Tak jak np. na obfite olejowanie? Bo niedługo chyba wybieramy się z TŻtem nad jakąś wodę i tak sobie myślę o tym oleju
|
#21398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#21399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam taki sam problem z mydłem Babydream, które próbuję ostatnio kupić. Myślę, że trzeba po prostu poczekać na dostawę towaru w sklepie. |
|
|
|
|
#21400 | |||||
|
|
Cytat:
Kiedy zamawiam przez net, wyznaczam sobie kwotę, której nie mogę przekroczyć (zawiera koszta przesyłki). I to działa ![]() Cytat:
Za to z profesjonalnością gorzej ![]() Cytat:
Cytat:
Później będziesz uzupełniać. Cytat:
Powiem Ci jednak, że skrajności na początek są ok. Bez tego nie sprawdzisz, co włosom pasuje, a co nie.
|
|
#21401 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Eloe77;20665121]
Cytat:
Natural haven pisała na przykładzie miksów olejowych, że one się nawzajem nie blokują, bo nie kładą się na łusce liniowo, jeden olej na drugim, ale tworzą właśnie mix, co może przeniknąć ma taką szansę. inna sprawa, co z maski jajko-rycyna przeniknie i gdzie przeniknie (naskórek/w głąb włosa). Cytat:
Chodzi mi o ten cytat: Cytat:
|
|||
|
|
|
#21402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety w lato sklepy i apteki maja rzadziej dostawy też nie mogę paru rzeczy dostać
|
|
#21403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale melduję, że przeżyłam po umyciu włosów tymże. dziecko rzeczony skład przedyktowało via mobile: Skład szamponu dzidziuś: aqua, sls, coco glucoside, cocamidopropyl betaine, glyceryl oleate, sodium chloride, lauryldimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein, lauryldimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat starch, propylene glycol, gossypium herbaceum seed extract, parfum, citric acid, DMDM hydantoin, methylparaben, propylparaben, phenoxyethanol |
|
|
|
|
#21404 | |||
|
|
Czy chcesz, bym nadal tak się denerwowała? ![]() Cytat:
Cytat:
Może to sposób dla Ciebie? Cytat:
|
|
#21405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#21406 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#21407 | ||||
|
|
Nie, jajko rycyny.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po zachowaniu własnych włosów (suche, oklapłe, bez życia, bez skrętu, obciążone) wnioskuję, że zostały oblepione. co za matka ![]() Cytat:
|
|
#21408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jumaatt ja nie wakacjuje sie tylko mam troche spraw na glowie (blisko przeprowadzka) dlatego bede tutaj teraz rzadziej zagladac ale napewno Was nie porzuce
|
|
#21409 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#21410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to u nas tak nie przeginaja ![]() na moczniku miałam 20 gr różnicy. w ramach obserwacji wakacyjnych musze powiedzieć, że... -tlenek cynku w ilości płaska łyżeczka 2,5 ml dodawany do odżywek nie spełnił swojego zadania -odzywka b/s nivea do blond jest świetna -silikony jako dodatek do odzywke mi służą -straciłam umiejętność zmywania olejów i dwa razy poszłam do pracy z kokosowymi włosami... -pianka jako pierwszy stylizator jest mocno średnia, ale na reanimacji daje radę -włosy potrzebują częściej szamponu, ale z drugiej strony ciężko je obciążyć Rybiorku, takie zdjęcia powinny być zakazane! ja wcale nie żartowałam z tym składem ![]() w ramach desperacji, swego czasu, szukałam wśród kosmetyków dla koni i psów - one naprawdę niewiele się różnią od ludzkich. mogę Wam nawet powiedzieć, że Joanna z zieloną herbatą świetnie się spisuje na długiej sierści :P
24.01.2010 daję szansę moim włosom Edytowane przez gubis Czas edycji: 2010-07-14 o 11:21 |
|
|
|
|
#21411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#21412 |
|
Rozeznanie
|
to jest zdaje się balsam z aloesem bez spłukiwania.
po wypłukaniu odzywki d/s i polaniu włosów czymś kwaśnym, na takie 'będące w jednej kupie', ociekające wodą nakładam balsam, przeczesując włosy. później ugniatam delikatnie, aby woda odciekła, ugniatam microfibrą, nakładam stylizator, harmonijkuje i voila. ale to tylko, jak mi się chce
|
#21413 |
|
Zakorzenienie
|
znaczy jest tak zle czy znaczy ze nie jest az zle?
|
#21414 |
|
Rozeznanie
|
znaczy się... jak możesz narzekać na swoje włosy?
|
#21415 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek- źle?! Ja nie wiem co Ty tam widzisz nie tak. Przecież są...no boskie są!
![]() Za rady odnośnie oleju kokosowego dziękuję ![]() Ja teraz też "olejuje" jeśli można to tak nazwać ![]() Tzn. na noc przed myciem głowy nakładam jakiś olej (ostatni onajczęściej oliwkę BD ) wgniatając go we włosy W tygodniu zmywam go odżywką, w weekend- szamponem (bo wteyd przed samym myciem idzie nafta ) Dodatkowo tak jak np. dziś czy wczoraj- używam odrobinki oljeu kokosowego do stylizacji kiedy włosy sa całkiem suche ![]() Eloe- ja miałam całkiem mokre a suszenie zajęło mi dosłownie...5 minut Ja chyba wiem, gdzie mogłam zrobić błąd, ze pojawił się puch.Fakt- byc moze powietrze był ozbyt gorące...ale widząc ten filmik Jessi- ona tam na początku suszyła z dala od włosów ugnaitając je...No i ja swoje też pogniotłam ![]() Ten puch mógł się zrobić od tego...tak mi się teraz wydaje jak się głębiej zastanawiam ![]() Następnym razm nie będę ugniatać ![]() A tak w ogóle kusi mnie teraz spróbowanie styliazacji sekcyjnej...ciekawe czy by mi coś dało ![]() Tak na marginesie...Ewelka- cudne włosiska! Utnij mi je te 5 cm to Ci łeb urwę ![]() ![]() Nie tnij, Słonko- bo szkoda...naprawdę!
|
#21416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#21417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#21418 | |||||
|
|
Cytat:
I choć dorbne loczki na wierzchu, to spód zaczyna się kusząco zawijać. Spód z przodu jeszcze nieco za krótki, prawda?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za przeprowadzkę. Podaj dokładną datę. Napadnę na Twoje torby z produktami do włosów Spokojnie. Trzeba mieć szampon do oczyszczania włosów O proszę - wówczas warto kupić stacjonarnie. Zastanawiam się, dlaczego marża jest tak wysoka, skoro ZSK jest jakieś 25-30 km od Wro Może te remonty w zachodniej cześci miasta modyfikują marżę? Cytat:
|
|
#21419 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek- dobrze wiemy, że Twoje włosy nawet w kryzysie są moim marzeniem
![]() Eloe- napadnijmy razem Dodatkowo wyrwiemy jej jeszcze trochę włosów z zazdrości :P
|
#21420 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, czesc moich dobroci juz jest spakowana i teraz umyslam gdzie to schowac w czasie przenoszenia, bedzie w wielu miejscach wiec ciezko bedzie znalezc, te co uzywam na biezaco to beda legalnie niesione ale przeze mnie osobiscie i w razie czego bede walczyc jak lew (lwica)![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
, ma wlosy jak z obrazka, loki takie ze prawdopodobnie natura sie majtla i wrzucila przyprawe lokowa podwojnie a pisze takie herezjeCytat:
na sile nic nie dam, co innego dobrowolna wymiana Indios wstawiaj foty, bez wymigiwania sie!!!!!
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-14 o 12:49 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

Z tego, co pamiętam, Twoje włosy najlepiej wyglądaja przy obecnej długości - piękny skręt korkociągowy, sprężyny. Po ostatnim cięciu tego nie było
Może to dzięki morelce z humektantami

ja też poproszę

Można by było sprawdzić, czy aby nie spisuje się jak niejeden hardkorowy slsowiec (jak to było u mnie w przypadku Johnson's Baby
przy szamponie organicznym już tak nie strajkują.

też nie mogę paru rzeczy dostać

za przeprowadzkę.