Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 716 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 16:13   #21451
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Baybe- tak jak Rybiorek powiedziała- masz jej typ włosów
Moje jest ciężko przeciążyć, ale za to psikadła u mnie odpadają Nie lubię nawet za bardzo :P
Co do plunkingu- jeśli lepszy efekt daje u Ciebie dłuższe trzymanie to ja nie widzę przeszkód Oczywiscie bez przesady
Ja sama jak myję w tyg. głowę to trzymam w T-shircie ok. godzinkę A to dlatego, że jak szykuję się do pracy to nic mi nie majta przed oczami i moge z siebie kobietę zrobić
W weekend natomiast mam max. pół godzinki

Więc jak zostawisz na dłużej niż pół godzinki- może być całkiem niezły efekt Będę trzymać kciuki

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 16:14   #21452
Paulinka675
Zakorzenienie

ja dzisiaj spróbowałam nie harmonijkować włosów, tylko delikatnie je roztrzepałam palcami po czesaniu i też mi wyszły loki tyle, że puchate, a przy ugniataniu mam takie zbite pukle, ale nie jest źle

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 16:24   #21453
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
oj, biedna nava, foch na głowie może po keratynie i innych cudach zniknie
a ja mam na głowie ... czapkę, ale taką cienką poświęcam się aby Wax UV lepiej się wchłaniał (dziękuję za Waxa wiadomo komu)
ależ mam zaleglości do nadrobienia
focha pogonilam
nno moze nie tasaczkiem
dzieki agison za slowa wspolczucia
umylam wczoraj wlosy (nuie bylo maski przed- foch jest foch wiec nie dostaly zadnych dobroci, a zreszta bylo i tak pozno), troche odzywki b/s, mokre w czepek i.. spac
rano byly lekko mokre przy glowie, troche wody i zelu lninego i do pracy, wlosy calkowicie wyschly ok 10 (zel...) ale nie ma puchu- tzn tak mi sie wydaje bo swiatlo w lazience jest kiepskie
kurcze ale sie rozpisalyscie dzis
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 16:26   #21454
baybe3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Baybe- tak jak Rybiorek powiedziała- masz jej typ włosów
Moje jest ciężko przeciążyć, ale za to psikadła u mnie odpadają Nie lubię nawet za bardzo :P
Co do plunkingu- jeśli lepszy efekt daje u Ciebie dłuższe trzymanie to ja nie widzę przeszkód Oczywiscie bez przesady
Ja sama jak myję w tyg. głowę to trzymam w T-shircie ok. godzinkę A to dlatego, że jak szykuję się do pracy to nic mi nie majta przed oczami i moge z siebie kobietę zrobić
W weekend natomiast mam max. pół godzinki

Więc jak zostawisz na dłużej niż pół godzinki- może być całkiem niezły efekt Będę trzymać kciuki
Dziękuję Przez zastąpienie szamponu odżywką chyba czeka mnie codzienne mycie włosów, no ale jak mus to mus
baybe3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 16:36   #21455
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez spadam_z_dachu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, do czego używacie masła shea? Zamówiłam, żeby ochronić włoski przed słońcem, ma ma naturalny filtr, a moje wsłoy się na lato zrobiły suche. Problem w tym, że nie wiedziałam, że on taki klejący... Nałożyłam go sobie z kapką oleju konopnego, ale zmywać to już trzeba SLSem... A potem mi wypadło sporo włosów i zrobiło się przykro i nieswojo... Nie wiem, co robić dalej, żeby włosom dopomóc.
Możecie poradzić, co udało Wam się fajnego ukręcić z tym masłem?
dodawaj do masek albo mieszaj ze lzejszymi olejami, faktycznie shea jest ciezkie i klejace ale za to b. dobrze nawilza

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
W zasadzie na wszystkie sposoby możesz ją stosować, dodać do odzywki d/s i potrzymać dłużej na głowie, dodać do b/s, zrobić mgiełkę.
Ja w zimie robiłam spraye, teraz dodaję do odżywki d/s albo robię emulsję, którą kładę przed myciem głowy a która zawiera większe dawki różnych składników.
Wczoraj sobie taką zrobiłam, zawierała:
* hydrolat
* ceramidy 10%
* pantenol 6%
* niacynamid 5%
* l-cystynę 5% (aminokwas)
* keratynę 2%
* humektanty: aloes, hydromanil
3-4 godziny na głowie, zmycie szamponem i dalej jak zwykle.
Syrenko
na poczatek sprobuje dodac do odzywki d/s i potrzymac dluzej (to chyba najprostrze rozw.. )
tylko kurcze nie wiem jak z proporcjami

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

[QUOTE=Eloe77;20663120
przecież one są złote
[/QUOTE]

Eloe, namowilas sie z Syrenka na te "zlote"
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 16:42   #21456
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
to jest zdaje się balsam z aloesem bez spłukiwania.
po wypłukaniu odzywki d/s i polaniu włosów czymś kwaśnym, na takie 'będące w jednej kupie', ociekające wodą nakładam balsam, przeczesując włosy. później ugniatam delikatnie, aby woda odciekła, ugniatam microfibrą, nakładam stylizator, harmonijkuje i voila.
ale to tylko, jak mi się chce
Ło jeju dla mnie za dużo zachodu
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 17:04   #21457
syrenka
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20674307]

Syrenko
na poczatek sprobuje dodac do odzywki d/s i potrzymac dluzej (to chyba najprostrze rozw.. )
tylko kurcze nie wiem jak z proporcjami

Eloe, namowilas sie z Syrenka na te "zlote" [/QUOTE]

Jeśli będziesz ją stosować np. co tydzień może to być stężenie 3-5%; jeśli częściej pierwsze zrób 5% a kolejne 2-3%. Po jakimś czasie zrób przerwę, pamiętaj o nawilżaniu.
Jeśli nie masz kubeczków miarowych czy zlewek wykorzystaj słoiczek po kremie do twarzy, który ma np. 50ml. Zapełnij go do połowy lub cały odżywką.

***25ml mikstury: 5% keratyny
23,75ml odzywki
1,25ml keratyny czyli ok. 25 kropli.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 17:39   #21458
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Rybiorku proszę mi tu nie grzeszyć tym narzekaniem na włoski. Śliczne są i ile ich jest

Zazdroszczę, chciałabym żeby moje były chociaż w połowie takie piękne...

Pogoda daje się we znaki. Dopoki siedzialam caly dzien w biurze (klima) a potem prosto do domu to jeszcze było nieźle. Wczoraj cały wieczór łaziliśmy z TŻtem po mieście i moje włosy odbierały chyba wszystkie kanały, nawet Al- Dżazirę Pocieszałam się, ze każda napotkana kręconowłosa (zresztą nie tylko) miała mega puch na głowie.

A wogóle to dziś koleżanka nieźle się ubawiła jak była świadkiem ukrywania mojej metody na loczki przed pewną znajomą. Utrzymywałam, że to kwestia odpowiedniego cięcia i nieużywania grzebienia. Po prostu nie chcę w pracy rozpowszechniać informacji, że jestem uzależniona....

Ide przejrze ZSK i ecospa - przygotuje sobie liste, zeby nie wyjsc z walizka....

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Zapomniałam o najważniejszym....
zaczyna być widać dużą, wręcz ogromną różnice na moich włosach naturalnych a tych po farbie. Wczoraj jak obejrzałam to chciałam iść obciąć włosy - i to drastycznie, bo odrost ma z 15 cm.
Już mi przeszło z tym obcinaniem, ale bardzo mnie martwi, że te farbowane włosy kruszą się i łamią na końcach co im pomoże??? Ratujcie
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 17:50   #21459
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Rybiorku proszę mi tu nie grzeszyć tym narzekaniem na włoski. Śliczne są i ile ich jest

Zazdroszczę, chciałabym żeby moje były chociaż w połowie takie piękne...

Pogoda daje się we znaki. Dopoki siedzialam caly dzien w biurze (klima) a potem prosto do domu to jeszcze było nieźle. Wczoraj cały wieczór łaziliśmy z TŻtem po mieście i moje włosy odbierały chyba wszystkie kanały, nawet Al- Dżazirę Pocieszałam się, ze każda napotkana kręconowłosa (zresztą nie tylko) miała mega puch na głowie.

zaczyna być widać dużą, wręcz ogromną różnice na moich włosach naturalnych a tych po farbie. Wczoraj jak obejrzałam to chciałam iść obciąć włosy - i to drastycznie, bo odrost ma z 15 cm.
Już mi przeszło z tym obcinaniem, ale bardzo mnie martwi, że te farbowane włosy kruszą się i łamią na końcach co im pomoże??? Ratujcie
A ja dziś po raz pierwszy od dawna nie mam puchu!
Przyczyny mogą być dwie: emulsja, której skład podałam 1-2 strony temu; wyraźnie wygładziła mi włosy co było już odczuwalne przy spłukiwaniu i przy dalszych czynnościach oraz zestaw kosmetyków bez gliceryny.

Obawiam się, że nic im (końcówkom) nie pomoże.
Jeśli są zniszczone nic ich nie naprawi, są poobdzierane z kilku zewnętrznych warstw łusek. Wyglądają jak na tym rysunku i będą się kruszyć: http://thenaturalhaven.blogspot.com/...how-often.html

Można je jakoś prowizorycznie skleić silikonami, ewentualnie lekko wzmocnić keratyną a potem systematycznie ciachać nożyczkami.
Stary 2010-07-14, 17:50   #21460
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez Olimpiamiko Pokaż wiadomość
nom, tylko jeżeli ja mam włosy naturalne ciemny blond, a teraz mam prawie czarne, to trochę boję się, że będę wyglądała na zaniedbaną, jeżeli będę stopniowo wracać do swojego koloru i będzie widoczny odrost

moja mama pytała fryzjerki, to powiedziała, że trochę się zniszczą, wiadomo, jak po każdym zabiegu,( a podkreślałam, że mam włosy kręcone ) ale nie chcę później żałować...a żeby mieć włosy naturalne długości takiej , jaką mam teraz to chyba musiałabym czekać z 5 lat albo więcej..

Wiesz, trudno doradzac... ale moja przyjaciółka miała ściągany kolor - bardzo ciemny brąz. Wiadomo, że włoski się trochę "zmęczyły" ale szczerze mówiąc to obie myślałyśmy, że będzie gorzej. Naprawdę łądnie wyglądają, a po kilku miesiącach nikt nie powie, że ma zniszczone włosy.
Stary 2010-07-14, 18:00   #21461
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baybe3 Pokaż wiadomość
Dziękuję Przez zastąpienie szamponu odżywką chyba czeka mnie codzienne mycie włosów, no ale jak mus to mus
wcale niekoniecznie, ja myje codziennie bo lubie, jak wiekszosc tutaj jestem uzalezniona od pielegnacji wlosowej hi hi a poza tym to okazja nawilzyc wloski, choc skalp tez lubie miec czysty wiec codzienny masaz przy myciu to przyjemnosc i pozytecznosc
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 18:14   #21462
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Obawiam się, że nic im (końcówkom) nie pomoże.
Można je jakoś prowizorycznie skleić silikonami, ewentualnie lekko wzmocnić keratyną a potem systematycznie ciachać nożyczkami.
Końcówki się nie rozdajają, zresztą były podcinane miesiąc temu. One się kruszą, łamią ok 7-10 cm od końca.
Silikonów nie chcę
Po proteinach mam ewidentnie włosy przeciążone, ale może z keratyną coś się uda...
No trudno, jak się nie uda to obetnę. Całe życie nosiłam krótkie, na chłopaka, więc tragedii nie będzie. Tylko że loczków też nie będzie

Spiszę sobie tę Twoją emulsję, do przetestowania w przyszłości jak już się zaopatrzę w co trzeba
Stary 2010-07-14, 18:24   #21463
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Końcówki się nie rozdajają, zresztą były podcinane miesiąc temu. One się kruszą, łamią ok 7-10 cm od końca.
Silikonów nie chcę
Po proteinach mam ewidentnie włosy przeciążone, ale może z keratyną coś się uda...
No trudno, jak się nie uda to obetnę. Całe życie nosiłam krótkie, na chłopaka, więc tragedii nie będzie. Tylko że loczków też nie będzie

Spiszę sobie tę Twoją emulsję, do przetestowania w przyszłości jak już się zaopatrzę w co trzeba
Możesz keratyną traktować owe łamiące się końce a nie całe włosy. Polecam przetestowanie samej keratyny pod postacią właśnie półproduktu (jako dodatek do odżywek, emulsji itd).
Prócz tego dobrze zabezpieczaj je odżywką b/s, która je dodatkowo wygładzi, zapobiegnie plątaniu, zahaczaniu łusek włosa o siebie.
Stary 2010-07-14, 18:31   #21464
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Możesz keratyną traktować owe łamiące się końce a nie całe włosy. Polecam przetestowanie samej keratyny pod postacią właśnie półproduktu (jako dodatek do odżywek, emulsji itd).
Prócz tego dobrze zabezpieczaj je odżywką b/s, która je dodatkowo wygładzi, zapobiegnie plątaniu, zahaczaniu łusek włosa o siebie.
Dziękuje Syrenko

pewnie są takie wymęczone na końcach bo ja nigdy w życiu nie używałam odżywki b/s. Poważne farbowanie było tylko 1 raz - rok temu w maju,, a tak to tylko 1-2 razy w roku casting w naturalnym kolorze.
Oj bałam się, że napiszesz mi "Marsz do fryzjera"
Stary 2010-07-14, 18:40   #21465
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuje Syrenko

pewnie są takie wymęczone na końcach bo ja nigdy w życiu nie używałam odżywki b/s. Poważne farbowanie było tylko 1 raz - rok temu w maju,, a tak to tylko 1-2 razy w roku casting w naturalnym kolorze.
Oj bałam się, że napiszesz mi "Marsz do fryzjera"
Jeśli fryzjer ma oznaczać pozbawienie Cię loków to nie śmiem być tak okrutna
Zalecam delikatne obchodzenie się z włosami, tymi farbowanymi i tymi niefarbowanymi i regularne podcinanie aż się pozbędziesz podniszczonych włosów oraz dalsze wzmożone dbanie o włosy
Stary 2010-07-14, 18:52   #21466
Konto usunięte

Cytat:
W zasadzie na wszystkie sposoby możesz ją stosować, dodać do odzywki d/s i potrzymać dłużej na głowie, dodać do b/s, zrobić mgiełkę.
Ja w zimie robiłam spraye, teraz dodaję do odżywki d/s albo robię emulsję, którą kładę przed myciem głowy a która zawiera większe dawki różnych składników.
Wczoraj sobie taką zrobiłam, zawierała:
* hydrolat
* ceramidy 10%
* pantenol 6%
* niacynamid 5%
* l-cystynę 5% (aminokwas)
* keratynę 2%
* humektanty: aloes, hydromanil
3-4 godziny na głowie, zmycie szamponem i dalej jak zwykle.
chyba pozostane ( na razie ) na dodaniu keratyny do odzywki d/s

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Fakt pozostaje jednak faktem - nawet kokos nie przyjmował się wiosną na włosie. Nie wiem dokładnie, z jakich powodów. Moje włosy po kokosie właśnie (kokos solo!) wyglądały na suche i nie chciały sie kręcić. Czy to brak tolerancji, czy niewnikanie
:conf used:
moje wakacje wlosowe- kokos zostawiony na 1,5 doby (po 12 godz- dokokosowalam) w warunkach wilgotnosci 95-100%, temp +27 do +35, slonce, wiatr, sol
wlosy pochlonely wszystko
po umyciu odzywka- skret i miekkosc

no to ja juz nie rozumiem.... co wlos to wlos... kazdy inny
Stary 2010-07-14, 19:00   #21467
syrenka
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20676701] chyba pozostane ( na razie ) na dodaniu keratyny do odzywki d/s

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

:conf used:
moje wakacje wlosowe- kokos zostawiony na 1,5 doby (po 12 godz- dokokosowalam) w warunkach wilgotnosci 95-100%, temp +27 do +35, slonce, wiatr, sol
wlosy pochlonely wszystko
po umyciu odzywka- skret i miekkosc

no to ja juz nie rozumiem.... co wlos to wlos... kazdy inny [/QUOTE]

Cóż, okazuje się, że wilgotność to nie wszystko i na włosy ma wpływ też wysoka temperatura. Jak rozkminimy o co dokładniej idzie, zreferujemy
Stary 2010-07-14, 19:35   #21468
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
ale nie miazdzcie mnie krytyka bo ja wiem ze jest puch na gorze ale to skutek suszenia rano suszarka,
Rybionek, kiedys Cie dopadne
masz bardzo ladne wloski
za odwyk od farbowania, a wloski sie odwdziecza

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez all_improviso Pokaż wiadomość
Przechodzi więc na półkę z kosmetykami dla psa
all_improviso nie drecz psinki

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

Indios wstawiaj foty, bez wymigiwania sie!!!!!
no wlasnie
zachwalanie WLASNYCH wlosow bez dowodu w postaci fotki- sie nie liczy

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Rybiorek- bywam o dziwnych porach, bo jak myję głowę w tygodniu przed wyjściem do pracy to wstaję o 4:30 :P Zresztą kiedyś już to pisałam
Indios... podziwiam Cie!!

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
Aj dziewczyny, milo ostatnio ciagle są spiete. mam z tyly ogon, trojkat, ktory wywija sie na wszytskie strony swiata, zdecydowalam ze go obetne. Wy macie krotsze wloski, do raion, wycieniowane ale tyl rownej dlugosci prawda? moje takie nijakie ostatnio, zadnej objetosci. Z ory zetne 1-2 cm a tylko tyl wyrownam. pasuje?

mam nadzieje ze nie bede zalowala w najorszym wyadku bede odzywiac i spinac tylko potrzebuje luźnych spinek bo te gumki i wsuwki niszcza wloski
w ostatecznosci... skoro nalegasz
moj tyl nie ma rownej dlugosci- efekt samoobcieca i tak tego nie widac
ja postanowilam nie spinac wlosow (uzywam tylko malych zabek)- w zeszlym tyg w pon - po scieciu i wakacjach- pierwszy raz w zyciu poszlam do pracy w rozpuszczonych wlosach

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Jeśli będziesz ją stosować np. co tydzień może to być stężenie 3-5%; jeśli częściej pierwsze zrób 5% a kolejne 2-3%. Po jakimś czasie zrób przerwę, pamiętaj o nawilżaniu.
Jeśli nie masz kubeczków miarowych czy zlewek wykorzystaj słoiczek po kremie do twarzy, który ma np. 50ml. Zapełnij go do połowy lub cały odżywką.

***25ml mikstury: 5% keratyny
23,75ml odzywki
1,25ml keratyny czyli ok. 25 kropli.
dziekuje Syrenko
jak tylko przesylka dotrze dam znac
nawilzanie- tzn olejowanie,? czy tez masz na mysli aloes, miod itd czyli humektanty
Stary 2010-07-14, 19:49   #21469
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
a czy ta fioletowa nie ma nafty w składzie? można tak ciągle myć nią włosy skoro ją zawiera
nie ma.
kiedys podobno miala, ale producent zmienil sklad i zapomnial zmienic napisu na etykiecie.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 20:48   #21470
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
ja wcale nie żartowałam z tym składem
w ramach desperacji, swego czasu, szukałam wśród kosmetyków dla koni i psów - one naprawdę niewiele się różnią od ludzkich. mogę Wam nawet powiedzieć, że Joanna z zieloną herbatą świetnie się spisuje na długiej sierści :P
Joanna - szampon czy odżywka? (odzywki nigdy psu nie nakładałam)
A jeżeli chodzi o szampon, to ja dla psa mogę polecić Hippa. Już kilka razy myłam nim psa Sierść mięciutka (choć normalnie ma dość szorstką) Szkoda mi sierść i skórę psa myć SLSami - Betaina spokojnie domywa wszelki brud, a wiadomo, że jest łagodniejsza.

Jeżeli chodzi o "psie" szampony to ja niestety nie spotkałam żadnego godnego uwagi (i w przystępnej cenie).

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
Aj dziewczyny, milo ostatnio ciagle są spiete. mam z tyly ogon, trojkat, ktory wywija sie na wszytskie strony swiata, zdecydowalam ze go obetne. Wy macie krotsze wloski, do raion, wycieniowane ale tyl rownej dlugosci prawda? moje takie nijakie ostatnio, zadnej objetosci. Z ory zetne 1-2 cm a tylko tyl wyrownam. pasuje?

mam nadzieje ze nie bede zalowala w najorszym wyadku bede odzywiac i spinac tylko potrzebuje luźnych spinek bo te gumki i wsuwki niszcza wloski
Śliczne masz kręciołki (miałam to już wcześniej napisać)
Myślę, że dobrze Ci tak będzie, jak obetniesz je w taki sposób, jak piszesz. Sama nie lubię mieć takiego "ogona", a wiem, że z czasem, jak włosy odrastają, to niestety się on robi.

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
a czy ta fioletowa nie ma nafty w składzie? można tak ciągle myć nią włosy skoro ją zawiera
Można, można
Nafty tam jest chyba nie za wiele, jeśli w ogóle jest.

Potwierdzam słowa Eloe77 - potrzebuję suszarki i ciepłego nawiewu żeby wysuszyć włosy (niestety)
W ogóle to chciałabym bardzo ściąć sobie włosy - tak do ramion albo i krócej. Z tym, że jak na złość się fajnie układają i trochę mi szkoda
Ale jest mi w nich tak gorąco i jeszcze tyle czasu zajmuje pielęgnacja...
I w ogóle musiałabym to zrobić sama, bo w tej chwili mam inne wydatki i nie mogę iść do "renomowanego" fryzjera, a takiemu "przeciętnemu" swoich włosów nie oddam
Co sądzicie? Tylko proszę obiektywnie - bo ja nie zapuszczam włosów, więc nie muszę trzymać się z dala od nożyczek

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 23:01   #21471
wilczex
Zadomowienie

Może z małym poślizgiem ale wypowiem się na temat keratyny. Ja daję ją do odzywki do spłukiwania i mniejszą ilość do odzywki bez spłukiwania.

A tak w ogóle to polecam brudna wodę z jeziora - dzisiaj włosy znów mięciutkie jak nie wiem co

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 23:14   #21472
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Potwierdzam słowa Eloe77 - potrzebuję suszarki i ciepłego nawiewu żeby wysuszyć włosy (niestety)
W ogóle to chciałabym bardzo ściąć sobie włosy - tak do ramion albo i krócej. Z tym, że jak na złość się fajnie układają i trochę mi szkoda
Ale jest mi w nich tak gorąco i jeszcze tyle czasu zajmuje pielęgnacja...
I w ogóle musiałabym to zrobić sama, bo w tej chwili mam inne wydatki i nie mogę iść do "renomowanego" fryzjera, a takiemu "przeciętnemu" swoich włosów nie oddam
Co sądzicie? Tylko proszę obiektywnie - bo ja nie zapuszczam włosów, więc nie muszę trzymać się z dala od nożyczek
Malgosiu, moge napisac tylko tak: masz baardzo ladne i wypielegnowne wloski , zeby to osiagnac- wlozylas wiele pracy i serca, ale.... kazdy potrzebuje odmiany wiec... jesli chcesz i nie walczysz o kazdy centymetr- to odetnij, a na pewno odrosna zdrowe i ladne
z drugiej strony- strasznie zal....
ja swoje obcielam (wlasnorecznie) dosc radykalnie i jestem zadowolona-z dwoch powodow- pierwsza- byly bardzo zniszczone pod spodem (spinka noszona przez laaaata - nigdy wiecej! powtarzam sie ku przestrodze ) oraz- no wlasnie- chcialam odmiany od dlugich noszonych przez ostatnie nie wiem ile lat
tak czy inaczej- jestes ich prawowita wlascielka i to do Ciebie nalezy podjecie decyzji

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Może z małym poślizgiem ale wypowiem się na temat keratyny. Ja daję ją do odzywki do spłukiwania i mniejszą ilość do odzywki bez spłukiwania.

A tak w ogóle to polecam brudna wodę z jeziora - dzisiaj włosy znów mięciutkie jak nie wiem co

wilczex, nie kus bo zaraz rzuce sie kanalu dzieli mnie tylko 5 m tylko musze uwazac zeby na lodke nie wskoczyc zamiast do wody
milego wakacjowania na jeziorkiem
Stary 2010-07-15, 07:12   #21473
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Obiecałam to wstawię tę fotę
Żebyście mnie potem nie męczyły, o!

Tylko to są włosy nie wysuszone na dyfuzorze był to bodajże 2-gi dzień, bo mam podpięte włosy po bokach (często tak robię na 2-gi dzień po umyciu )

Fotki poniżej

Nava- ja zachwalałam tylko po dyfuzorze...ale żeby się wyrównało to potem dołowałam porównując je do włosów Rybiorka

Co do wstawania o 4.30...już jestem przyzwyczajona- robię tak tylko raz w tyg. Wstaje wtedy równo z moim TŻtem
(Tak tak- on musi tak wstawać 5 a czasami 6 dni w tygodniu Ale ten 6 dzień to na własną prośbę :P )

Dziś mam włoski 3 dzień i nadają się chyba tylko do podpięcia po bokach...coraz bardziej jestem z nich zadowolona i coraz mniej kusi mnie fryzjer Chyba uda mi się więc wytrwać bez niego do września

Małgosia- jak nie walczysz o każdy centymetr a pielęgnacja długich Cię wykańcza- ciachaj Ja znam ten ból...szczęście, ze w tyg. jestem w pracy, w biurze w ten najgorszy upał...ale i tak czarne i gęste kudły dają się we znaki.
Tylko, ze ja zapuszczam

Ok- koniec wypocin. Macie fotki- z przodu i boku ( ) i tyłu

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:54   #21474
gubis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Joanna - szampon czy odżywka? (odzywki nigdy psu nie nakładałam)
odżywka.
po latach posiadania kundelka, jak stałam sie włascicielka rasowca postanowilam pobiegac troche po wystawach - psie produkty kosmetyczne sa mi doskonale znane
mogę Wam powiedzieć, że ludzie często używają mr potters dla psów

Cytat:
Jeżeli chodzi o "psie" szampony to ja niestety nie spotkałam żadnego godnego uwagi (i w przystępnej cenie).
to prawda...
z psich, z czystym sumieniem mogę polecic ives saint bernard dla szczeniat z talkiem - zmiękcza rewelacyjnie sierść, ale cena...

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
Ło jeju dla mnie za dużo zachodu
spróbuj, jak będziesz mieć natchnienie, zobaczysz, że nie zajmuje to wiele czasu.

Cytat:

wydaje mi się, po własnych doświadczeniach, że najlepiej jest ciąć jak najwięcej. sama zapuszczam ze zdekoloryzowanych i nic tak nie wkurza, jak po 3-6 miesiącach idzie się do fryzjera, ścina to, co odrosło i przez 2 lata nosi się włosy w zasadzie tej samej długości. z perspektywy czasu żałuję, że tak zrobiłam, wolałabym zapuszczać 'na czysto'. poza tym 'nieswoje' końce psują ogólny efekt pielegnacji...

Indios - kurcze, ale urosły! pierwsze zdjęcie sliczne!
Stary 2010-07-15, 10:15   #21475
Paulinka675
Zakorzenienie

dziewczyny na co układacie swoje loki??

zastanawiam się czy nie lepiej będą wyglądały włosy jak użyję odżywki b/s przed kremem nivea fc?

no i jakie polecacie odżywki bez spłukiwania?

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 11:32   #21476
iwona200
Zakorzenienie

Proszę, polećcie mi jakąś odżywkę (koniecznie ze spłukiwaniem, ale odżywkę, nie maskę) bez silikonów
Stary 2010-07-15, 11:40   #21477
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę, polećcie mi jakąś odżywkę (koniecznie ze spłukiwaniem, ale odżywkę, nie maskę) bez silikonów
Tu jest spis:
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5043

Z poniższej listy ja lubię:
Alverde (niemiecka)
Medipharma Cosmetics - Doliva - Intensywna odżywka pielęgnacyjna do włosów z toskańską oliwą z oliwek klik klik

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
dziewczyny na co układacie swoje loki??

zastanawiam się czy nie lepiej będą wyglądały włosy jak użyję odżywki b/s przed kremem nivea fc?

no i jakie polecacie odżywki bez spłukiwania?
1. tzn?
ja na nic nie układam, harmonijkuję i plunkinguję i w mokro-wilgotnych idę spać

2. polecam sprawdzenie, tak robimy, pierw odżywka b/s potem stylizator

3. ja lubię odżywki Mrs Potters (zużyłam 2-3 butelki Aloesu, Ginko zaczynam); dziewczyny polecają Naturię Joanny (odzywki b/s); zimą używałam odżywek Ziajowych (rycyna)
Stary 2010-07-15, 11:48   #21478
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Tu jest spis:
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5043

Z poniższej listy ja lubię:
Alverde (niemiecka)
Medipharma Cosmetics - Doliva - Intensywna odżywka pielęgnacyjna do włosów z toskańską oliwą z oliwek klik klik

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

1. tzn?
ja na nic nie układam, harmonijkuję i plunkinguję i w mokro-wilgotnych idę spać

2. polecam sprawdzenie, tak robimy, pierw odżywka b/s potem stylizator

3. ja lubię odżywki Mrs Potters (zużyłam 2-3 butelki Aloesu, Ginko zaczynam); dziewczyny polecają Naturię Joanny (odzywki b/s); zimą używałam odżywek Ziajowych (rycyna)
W tym spisie są tylko odzywki do splukiwania bez silikonow, tak? dziekuje
Stary 2010-07-15, 11:51   #21479
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
W tym spisie są tylko odzywki do splukiwania bez silikonow, tak? dziekuje
tak, bez silikonów i bez polyquaterniów czyli 100% zgodności z CG
A jeśli będziesz potrzebowała produktów z innej kategorii (maska, odżywka b/s itd), Małgosia też je ma na swoim blogu. Warto sobie w zakładkach zapisać tego bloga.
Stary 2010-07-15, 11:54   #21480
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
tak, bez silikonów i bez polyquaterniów czyli 100% zgodności z CG
A jeśli będziesz potrzebowała produktów z innej kategorii (maska, odżywka b/s itd), Małgosia też je ma na swoim blogu. Warto sobie w zakładkach zapisać tego bloga.
Świetny blog, już zapisałam Ja mam trochę kręcone włosy, ale mam zamiar wyprostować metodą keratynową (nie bić ) bo nie lubie siebie w kreconych I wtedy tez bede potrzebowala do pilegnacji kosmetykow bez SLS i silikonow
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości