Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-17, 16:01   #91
Malutka900
Przyczajenie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Już poprawiłam hehe
Przeszłabym się z chęcia gdzieś,ale wiem, że jak wyjdę z domu to będę żałować, w domu niewyróbka, a co dopiero na dworzu...
A tak to siedzę i jem smakołyki, teraz wcinam chałwę
Myślałam, że nic nie wcisnę po obiedzie, a tu prosze ile jeszcze miejsca ;D
Malutka900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 16:06   #92
Vcelka
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

hej,
A my dziś kupiliśmy wózek x-lander xa i zamówiliśmy łóżeczko-kołyskę
Już bym chciała żeby był listopad i żeby dzidziuś się urodził

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 16:12   #93
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
hej,
ja już bym chciała grudzień i to końcówka, tak, bym po porodzie była

a masz fotkę łóżeczka-kołyski?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 16:21   #94
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
Tomki to fajne chlopaki
to dobrze

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

umre za chwile z tego upalu
ja tez ale wlasnie u mnie spadł deszcz moze bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Myszko a ty kiedy bedziesz wiedziec mniej wiecej co nosiszw brzuszku ??
juz mi kiedys lekarz powiedizal ze widzi chlopca ale biore to z przymrozeniem oka bo to bylo baaaaaaaardzo wczesnie mialam jeszcze wtedy usg dopochwowe....teraz nie bylo widac ale wponiedzialek ide do gina moze cos podejrzy

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość

Co do staników to jakoś przeszkadzają mi i wole chodzić bez...
a ja nienawidze chodzic bez

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 16:24   #95
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja już bym chciała grudzień i to końcówka, tak, bym po porodzie była

a masz fotkę łóżeczka-kołyski?
proszę

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 16:26   #96
mallinka
Zadomowienie

hej, wróciłam z miasta i padam na twarz

irsin wypróbuję Twój przepis

Anecka dobrze powiedziałaś sąsiadowi a lazanie też uwielbiam ale teraz nie jem bo po takiej ilości sera brzuch mnie boli

Sanderinka widzimy Twoje posty i czytamy z uwagą ja osobiście nie zawsze umiem każdemu odpisać a mnie też brodawka boli najgorsze jest to że ponoć trzeba je jakoś hartować żeby potem lepiej znosiły karmienie ale nie mam pojęcia jak to robić... mam nadzieję że w szkole rodzenia coś doradzą moja siostra miała straszne przeboje z brodawkami przy pierwszym dziecku aż przestała karmić - nie chciałabym żeby u mnie tak było, a jednocześnie boję się tego bólu i pęknięć
i kciuki za mieszkanie

bela14 oczywiście że widzimy Twoje posty

MILA25 super zakupy i fajnie że dziewczynki takie aktywne a do szpitala położą ciebie na obserwację?

Cytat:

a dziś, wyznam Wam, że nie mam żadnej bielizny na sobie, tylko sukienkę, rano założyłam majtki, ale jak brałam drugi prysznic i je zdejmowałam, to całe przepocone ale stwierdziłam, że ginekolodzy mówią, że dobrze tak sobie przewietrzyć to i owo zapobiega to rozwojowi bakterii ponoć także dziś pełna swoboda
:hahah a:wypróbuje ten sposób w poniedziałek listonosz się zdziwi jak wpadnie z przesyłką

Vcelka też myślę nad x-landerem daj znać jak na żywo się prezentuje

wydepilowałam 1,5 nogi, idę konczyć...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 16:27   #97
Artystka23
Dragonfly

ja przezylam szok, bo zawsze mialam jesli chodzi o stanik wieksze A, a teraz musialam kupic wieksze D nie chcialabym juz miec wiekszych

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-17, 16:33   #98
MILA25*
Wtajemniczenie

Lekarz na którejś wizycie powiedział że weźmie mnie już 30 lub 32 tc
do szpitala . Woli wtedy mnie mieć na oku bo różnie bywa. A chce aby
małe jak naj dłużej posiedziały w brzuchu.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 17:05   #99
mallinka
Zadomowienie

kurcze to nie fajnie tyle czas w szpitalu, bo jak uda się do końca dotrzymać to 2 miesiące w szpitalu sie szykują... czy może bliźniaki szybciej wychodzą? ale chyba nie, bo znajoma jak urodziła to zaraz po 5 dniach wyszła już z dziećmi do domu więc chyba duże były

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 17:05   #100
kootekk
Zakorzenienie

Cytat:
hej,
masz już wózek w domu? jak bedziesz miała jakieś swoje fotki wozka to bardzo prosze o wstawienie, jestem ciekawa jak wygląda

kurde jest taka duchota, ale u nas maja być dzisiaj burze - brrrrrrr

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 17:07   #101
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
sanderinka, ja na sporą część postów nie odpowiadam, bo jak przeczytam wszystko i odpisuję, to zapominam, co komu chciałam odpisać ja może w poniedziałek dowiem się, jaka płeć, ale ubranek nie zamierzam kupować wg płci, bardziej kolory neutralne, dla dziewczynki na pewno też niebieskie ubranka, bo lubię ten kolor

a dziś, wyznam Wam, że nie mam żadnej bielizny na sobie, tylko sukienkę, rano założyłam majtki, ale jak brałam drugi prysznic i je zdejmowałam, to całe przepocone ale stwierdziłam, że ginekolodzy mówią, że dobrze tak sobie przewietrzyć to i owo zapobiega to rozwojowi bakterii ponoć także dziś pełna swoboda

ja chodze bez biustonosza bo wszystkie znów za małe
ja tez lubie niebieski wiec i tak bedzie dużo niebieskości

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
hej, wróciłam z miasta i padam na twarz

Sanderinka widzimy Twoje posty i czytamy z uwagą ja osobiście nie zawsze umiem każdemu odpisać a mnie też brodawka boli najgorsze jest to że ponoć trzeba je jakoś hartować żeby potem lepiej znosiły karmienie ale nie mam pojęcia jak to robić... mam nadzieję że w szkole rodzenia coś doradzą moja siostra miała straszne przeboje z brodawkami przy pierwszym dziecku aż przestała karmić - nie chciałabym żeby u mnie tak było, a jednocześnie boję się tego bólu i pęknięć
i kciuki za mieszkanie

ale jak je chartować ?? musi wyjśc z tym mieszkaniem jest piękne blizko szpitala i wogole

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-17, 17:28   #102
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Wzielam prysznic i troche lepiej

Chyba pojde po jakies 10 litrow lodow i zjem je wszystkie

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja przezylam szok, bo zawsze mialam jesli chodzi o stanik wieksze A, a teraz musialam kupic wieksze D nie chcialabym juz miec wiekszych
ja z B przeszlam na D
i za wieksze takze dziekuje, chociaz TZ towi nie przeszkadzalaby
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 17:29   #103
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
wersja z tunczykiem:

podsmazyc jedna cebulke na oliwie, dodac przecisniety przez praske czosnek, odcedzony tunczyk i przeplukane pod zimna woda kapary.
Calosc ocieplic na patelni (nie smazyc), dorzucic troszke swiezej pietruszki, pieprzu, soli oraz wymieszac z ugotowanym wczesniej makaronem,
Mozesz posypac parmezanem jesli masz w domu i wcinac
Irsin dziękuję!!! pyszka, ja też z tuńczykiem robię makaron, ale jeszcze dodaję pieczarki i koncentrat domowej roboty, dużo przypraw i też obowiązkowo czosnek

Anecka .................. lazania.................. ...

a ogórki małosolne można też w zwyklym garnku, tylko oczywiście przykryć pokrywką

[QUOTE=bela14;20737597]
Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
jakoś czuje się tu mało zauważana.... pomimo tego ze pisze

i ja mam tak samo
proszę o deszcze bo ja juz nie wyrabiam dzisiaj tylko z łózka do kompa
wędruję.nie cierpie takich upałów.
w nocy miałam jakies głupie sny aj..
Bela, Sanderinka, ja tez tak mam.....ale przestałam się przejmować i też radzę wrzucić na luz, chociaż trochę to tam kłuje w środku ,...co nas nie zabije....

Milla ciekawe jak będziesz odczuwac kopnięcia w podwójnej dawce Moja kumpela też ma bliźniaczki własnie kończyły w czerwcu 4 latka

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 17:31   #104
Aliszcze
Zakorzenienie

Vcelka, fajne to łóżeczko-kołyska no to macie już wózek i łóżeczko, chyba największe (i najdroższe) zakupy za Wami

ja wypatruję i wypatruję burzy i nic, tylko coraz bardziej duszno jest

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 17:41   #105
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
hej,

pokazesz wozek?

ja tez patrzylam na xlandera , ale z 2009 ma z przodu malutkie kolka, a 2010 ma juz wieksze - wydaje mi sie,ze wieksze lepsze,ale nie znam sie.

Pokaz swoj

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

[QUOTE=essence30;20740190]Irsin dziękuję!!! pyszka, ja też z tuńczykiem robię makaron, ale jeszcze dodaję pieczarki i koncentrat domowej roboty, dużo przypraw i też obowiązkowo czosnek

Anecka .................. lazania.................. ...

a ogórki małosolne można też w zwyklym garnku, tylko oczywiście przykryć pokrywką

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość

Bela, Sanderinka, ja tez tak mam.....ale przestałam się przejmować i też radzę wrzucić na luz, chociaż trochę to tam kłuje w środku ,...co nas nie zabije....

Milla ciekawe jak będziesz odczuwac kopnięcia w podwójnej dawce Moja kumpela też ma bliźniaczki własnie kończyły w czerwcu 4 latka
Nie ma za co
Jadlam to danie w restauracji i wydaje mi sie, ze albo wszystkie skladniki zmiksowali - oprocz kapar albo dodali majonezu,zeby zrobil sie taki bardziej sosowy ten sos
Stary 2010-07-17, 17:42   #106
kretencja
Zakorzenienie

Kochane, niech żadna nie czuje się mało zauważana Ja myślę, że to kwestia upałów - po prostu większość z nas nie ma siły wnikliwie się wczytywać i odpowiadać na posty... Przynajmniej ja tak mam. Siadam do kompa tylko 3 czy 4 razy dziennie na parę minut, bo mi przy nim za gorąco.

Niech już zrobi się chłodniej, bo oszaleję. No dziś to po prostu wyłącznie leżę i się pocę Za to mój bąbel bardzo aktywny, mam wrażenie, że z dnia na dzień jego aktywność poszerza się (dwa tygodnie temu czułam zaledwie kilka puknięć 2-3 razy dziennie, a od kilku dni jest niezłe boksowanko co jakąś godzinę ) Nadaktywny dzieciak mi rośnie Albo mu gorąco i się awanturuje, żeby klimę rozkręcić

Co do stanika, to ja generalnie wolę chodzić bez, choć od kiedy mi cycki urosły, staram się nosić, żeby za bardzo nie obwisły. Ale w te upały nie noszę, i bez tego mi cieknie pot strumyczkami spod piersi. Jak założyłam wczoraj stanik do sklepu to po godzinie był mokrzutki. Chodzę tylko w luźnej sukience i majtkach. Sukienka krótka i jestem u Rodziców, więc na "bezmajtkowe" funkcjonowanie sobie nie pozwalam

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 17:52   #107
Malutka900
Przyczajenie

Ja też zdecydowanie wolę bez stanika, też mam D
Mogłyby już takie zostać, ale pewnie jeszcze urosną, jak wszystko.
Ciekawe czy te rozstępy mi ściemnieją
Są naprawde strasznie ciemne....
Jakby ktoś nie wiedział, że w ciaży to by pomyślał że po jakiejś operacji piersi jestem, bo mam też takie jakby blizny......
Malutka900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 18:02   #108
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malutka900 Pokaż wiadomość
Ja też zdecydowanie wolę bez stanika, też mam D
Mogłyby już takie zostać, ale pewnie jeszcze urosną, jak wszystko.
Ciekawe czy te rozstępy mi ściemnieją
Są naprawde strasznie ciemne....
Jakby ktoś nie wiedział, że w ciaży to by pomyślał że po jakiejś operacji piersi jestem, bo mam też takie jakby blizny......

ja mam na udach ale jakoś juz blakną i nie bardzo widać kremik działa

byłyśmy z Misią na dworze.. troche chłodniej ale i tak ciepło

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 18:10   #109
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

ja mam na udach ale jakoś juz blakną i nie bardzo widać kremik działa

byłyśmy z Misią na dworze.. troche chłodniej ale i tak ciepło

sanderinka, nie wiem czy juz pisalas o tym - moze przegapilam - juz powiedzieliscie rodzicom o ciazy?

Wlasnie sie zmierzylam - mam juz ok. 95 cm w brzuchu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-17, 18:39   #110
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:

oj mam nadzieje, bo wy juz wiecie jakie kolorki kupowac a ja narazie wszytsko neutralne mam

dziewczyny... mam problem... i nie wiem od czego tak jest ale boli mnie sutek to dość nieprzyjemny ból... można jakoś poradzić ??
to normalne mnie tez boli jeden i to malo przyjemne jest
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
sanderitka, ja tez sie malo zauwazana czuje, ale w zyciu ..

No i tez nie wiem jaka plec a dopiero sie dowiem we wrzesniu czyli na 2 miesiace przed porodem. Chyba ze koncem lipca on mi zrobi usg, ale BARDZO WATPIE.

Deszcz pada czekam na burze jeszcze bo kocham ogladac pioruny

Kurcze a mnie sie sporo powiekszyly i zawsze jeden sutek mam taki do srodka a drugi mi sterczy i czesto mi sinieją, ale nie bolą.

Ps. Mozna ogorki malosolne w garnk uzywklym zrobic? bo nie mam ani sloikow ani kamionkowego garnka bo gdzies mi wsiakl :/
mozna w zwyklym
Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Spokojnie doczekasz sie ja poczułam w 17 tygodniu a to moje pierwsze dziecko, wiec bądź czujna

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Melabn zastanawiam sie jak to możliwe, ze masz termin na tydzień po mnie, a jak byłam w poniedziałek na badaniach to panie przekonywały mnie ze jestem w 20 tygodniu czyli tak jak ty. Jak korzystam z kalkulatorów ciąży, gdzie wpisuje sie datę ostatniej miesiączki to tez określa moją ciążę jako 20 tydzień. Wg. moich obliczeń dziś mam 20 tydzień i 6 dzień, czyli jestem w nieskończonym 21 tygdniu, ale z tego co cztałam wcześniej ty też liczysz skończone tygodnie czyli jesteś w 19+ kilka dni czy 20+ kilka dni?
no to sie wszystko zgadza bo ja mam 20 tydzien i zero dni a ty szesc ,wiec masz tydzien starsza ciaze

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
ja chodze bez biustonosza bo wszystkie znów za małe
ja tez lubie niebieski wiec i tak bedzie dużo niebieskości

ale jak je chartować ?? musi wyjśc z tym mieszkaniem jest piękne blizko szpitala i wogole
jak cycki bola przy karmieniu znaczy, ze dziecko zle lapie brodawke- z tym chartowaniem to jakis mit ,tak mysle
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 18:52   #111
kretencja
Zakorzenienie

Ja się zmierzyłam po raz pierwszy dziś (jutro kończę pełne 20tygodni ). Mam obwód brzuszka (po południu) 87cm

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-07-17, 18:55   #112
melabn
Wtajemniczenie

u mnie od ponad 2 godzin pada a teraz jeszcze burza idzie bo grzmi
a co do mierzenia to ja sie boje
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 19:15   #113
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ja się zmierzyłam po raz pierwszy dziś (jutro kończę pełne 20tygodni ). Mam obwód brzuszka (po południu) 87cm
Ty to jestes chudzina wiec wiesz

Ja to co innego!Mam czym oddychac)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-17, 19:34   #114
kretencja
Zakorzenienie

Irsin, ale ja jestem dopiero w 20tc. Jak dojdę do 25 to bardzo możliwe, że będę mieć tyle co Ty

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-07-17, 20:09   #115
M25
Zadomowienie

[QUOTE=bela14;20737597]
Cytat:
jakoś czuje się tu mało zauważana.... pomimo tego ze pisze

i ja mam tak samo
proszę o deszcze bo ja juz nie wyrabiam dzisiaj tylko z łózka do kompa
wędruję.nie cierpie takich upałów.
w nocy miałam jakies głupie sny aj..
bela14 u mnie właśnie idzie deszcz.. i kto by pomyslal, ze bede sie cieszyla ;-)
Stary 2010-07-17, 20:14   #116
79 Marta
Wtajemniczenie

[QUOTE=M25;20742864]
Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość

bela14 u mnie właśnie idzie deszcz.. i kto by pomyslal, ze bede sie cieszyla ;-)
u mnie też, wieje, czekam aż zacznie padać
Stary 2010-07-17, 20:14   #117
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
a Ja teraz mam F i jestem załamana od dzwigania tego ciezaru...
Stary 2010-07-17, 20:34   #118
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

mi tez jest juz ciezko niestety,ale musimy to przezyc
Stary 2010-07-17, 20:48   #119
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Ja się zmierzyłam w tym tygodniu. Obwód brzuszka 93cm.

I dziś dostaliśmy łóżeczko w prezencie czyli nasza wyprawka powli się powiększa.

W sumie to chyba muszę listę zapotrzepowania zrobic, bo wydaje mi ise, ze tylko kilku rzeczy jeszcze potrzebuję
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 20:49   #120
sereniti
Zakorzenienie

u mnie już 2 godziny trwa burza i leje - bardzo mnie to cieszy
ja w brzuszku mam 103 cm choć nie widać tak bardzo - pewnie tłusta talia i mega uda zasłaniają
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości