Sabat zazdrośnic, czyli jak zamienić oko jaszczurki w brylant. Część XX - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-18, 19:54   #3571
skimos
Zakorzenienie

Dot.: Sabat zazdrośnic, czyli jak zamienić oko jaszczurki w brylant. Część XX

med jedyne co mogłabym Ci doradzić i przychodzi mi do głowy, to cierpliwość i danie mu się wykazać - w sensie, że mniej się odzywać, i niech on sam wykaże inicjatywę. Powinno zadziałać takie danie czasu i wolnej ręki (wg książki Kobiety są z Marsa.. i moich własnych doświadczeń), niech zatęskni.

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 19:58   #3572
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
a ja po dwch godzinach walki sknczylam paznokcie..wymyslilam sobie ze sprobuje zrobic ta wodna metda ale ciezka sprawa pwiem wam nie dosc ze sie upackalam feeest to mase razy mi nie wyszlo i musialam zmywac ale efekt nie jest zly...co prawda chcialam inne klory ale lakiery nie chcialy wsplpracowac ze mna i z woda wiec tylko te dwa sie daly namwic na zabawe
bardzo ładne!!!!! podziwiam za cierpliwość w zmazywaniu paluszków dookoła paznokci...

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
tak najeczko, dzisiaj pierwszy z 16 wolnych dni Wylot w środę z Wawy
zabierz mnie ze sobą.....

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
no to Lachony czas na mnie trzymajcie kciukie abym powróciła z tarczą (czyt. pierścieniem) a nie na tarczy (nie liczę szczerze mówiąc)
będę raportować na bieżąco (smsowo Najeczce)
trzymajcie się ciepło wracam w piątek, całe 5 dni rulopu SZALEŃSTWO

udanego urlopu i

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość

Wczoraj rozmawiałam z tatą przez telefon i powiedział coś takiego "Mama mówiła, że tą waszą restaurację na wesele trzeba rezerwować 2 lata wcześniej. Myśleliście już o tym?" Kurcze, nawet mój tata, który nigdy się nie wtrąca ma świadomość, że już najwyższa pora.
mama nadzieję, że już niedługo będziecie planować Wasz ślub carmelku

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
a mnie użarła mucha końska, nie drapałam i jest ok
ja byłam wczoraj na weselu najlepszej psiapsióły ze studiów i tuż przed samym wejściem na salę poczułam okropne kuj zaraz obok wargi... to była mucha końska.... spuchłam i wyszedł mi bąbel... ale przykłądałąm zimne napoje i jakoś sklęsło...

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
P. mi właśnie napisał, że teraz sobie przypomniał, że mnie kocha nad życie, i mu od razu lepiej (miał zły humor, bo pogoda nie dopisuje).
chyba faktycznie muszę nauczyć się cierpliwości - kochamy się. to najważniejsze, nie?

OK, nie marudzę już
po pierwsze: marudź ile i kiedy chcesz
po drugie: tak... najważniejsze to być razem i być szczęśliwym

Cytat:
Kawa napisała, że jest po trzech drinkach z ogórkiem, pijana, że poda przepis po powrocie i że przyklęku nie było i raczej nie będzie. no i że mam pozdrowić Was, lachony
dziękujemy za pozrdowienia

my właśnie wychodzimy zaraz do kina na shreka..... mam nadzieję że będzie fajny....
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 20:00   #3573
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onlythebest Pokaż wiadomość
Hello

A ja wczoraj spędziłam bardzo miły dzień: najpierw nad jeziorkiem z M i znajomymi a potem na imprezce urodzinowej brata M i jeszcze 2 znajomych. Kurcze ja to domatorka straszna jestem ale fajnie było się tak wyrwać wieczorkiem i napić.......coli Teraz ja jestem driverka więc Tż-cik mógł spokojnie się piwka napić. A dziś miałam ostatnie wpisy i mam wakacje
Cześć

fajnie,że tak miło spedziłaś dzień wczoraj no i w końcu masz wakacje

Frezyjko już wiem kogo mi przypominasz Catherine Zeta Jones
Stary 2010-07-18, 20:01   #3574
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onlythebest Pokaż wiadomość
Aleks ja ostatnio tez miałam przygody z piszczeniem karty w Reserved.
Bardzo miły pan ochroniarz powiedział , że to może tak piszczeć karta bankomatowa z chipem (ja mam takową firmową z BZW BK) i rzeczywiście sprawdziłam - to ta karta. Niektóre sklepy mają bardzo namagnesowane te klamry zabezpieczające przy ciuchach, chip w karcie się od tego namagnesowuje i potem karta piszczy
a od tego się nie zepsuje karta ?
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
ja byłam wczoraj na weselu najlepszej psiapsióły ze studiów i tuż przed samym wejściem na salę poczułam okropne kuj zaraz obok wargi... to była mucha końska.... spuchłam i wyszedł mi bąbel... ale przykłądałąm zimne napoje i jakoś sklęsło...
oj w twarz to musiało być okropne

mam pyszne łazanki

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 20:04   #3575
polka764
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=73

przeczytajcie PS

(czemu nie ma emotki samobójcy? by się przydała...)
hehehehhe jestes naj hardkooooooooooooorem, ja miałam w planach max do trzeciej częsci wątku jakie to teraz żałosne, mam ubaw po pachy:rotfl :
naj przynajmniej jest z czego lać teraz

26.12.2010

Edytowane przez polka764
Czas edycji: 2010-07-18 o 20:05
polka764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 20:04   #3576
madziamacius8786
Zakorzenienie

Ilsa smacznego
Stary 2010-07-18, 20:09   #3577
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
Frezyjko już wiem kogo mi przypominasz Catherine Zeta Jones
wow! pierwszy raz się spotkałam z taką opinią... fajnie dziękuję

Cytat:
oj w twarz to musiało być okropne
noooo beznadziejne uczucie... ale na szczęście jak tylko poczułam natychmiast ją zrzuciłam bo w przeciwnym razie cały wieczór miałabym zepsuty...:/

jutro mam wolne (L4) bo wyrywam kolejną 8-mkę trzymajcie kciuki żeby nie bolało....

lecę do kina PA!
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-18, 20:11   #3578
Claris
Zakorzenienie

siemka lachony troszkę mnie nie było
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 20:11   #3579
onlythebest
Raczkowanie

Cytat:
a od tego się nie zepsuje karta ?
Pojęcia nie mam.

Zaręczona i przeszczęśliwa od 3.01.2011 r.
onlythebest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 20:11   #3580
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
wow! pierwszy raz się spotkałam z taką opinią... fajnie dziękuję

jutro mam wolne (L4) bo wyrywam kolejną 8-mkę trzymajcie kciuki żeby nie bolało....

lecę do kina PA!
Nie ma za co Piekna

Ja mialam wyrywaną ósemke i uwierz ,że nie boli raz dwa i po strachu a jaki spokój mam bedzie dobrzenic nawet nie poczujesz

Miłego oglądania

Claris czeeeeść co słychać ? gdzie byłaś
Stary 2010-07-18, 20:15   #3581
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa smacznego
chcesz ?
Cytat:
lecę do kina PA!
miłego seansu
Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
siemka lachony troszkę mnie nie było
a kto Ty w ogóle jesteś ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-18, 20:31   #3582
madziamacius8786
Zakorzenienie

Ilsa łazanek nie lubie,ale dziekuje
Stary 2010-07-18, 20:42   #3583
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Madziu, ostatnio to było tak, że albo jeździliśmy na rowerze wieczorem co 2-3 dzień (ciumek w usta na powitanie, rowerem 2h jechaliśmy czasem rozmawiając, szybki ciumek na pożegnanie i jechał do domu), więc mu raz napisałam, ze chcę normalnego spotkania, nie na rowerze, bo po prostu chcę jego bliskości, przytulenia. Odpisał: "No, w sumie masz rację", ale potem byliśmy na dwóch pizzach, jedną sami (przy czym w kółko słyszałam,że chciałby się ze mną pokochać, ale miałam okres ), a drugą ze znajomymi. Potem to już był ten piątek, w którym stwierdził, że nieważne że mam okres, musimy się spotkać. Wziął auto i było ciuciuruciu A potem spacer wieczorem. No i dzisiaj jest ta perfidna dla mnie niedziela, którą okropnie przeżywam jako coś takiego, że TŻ po prostu mając coś ciekawszego niż mnie, woli iść do roboty (choć pracuje od rana do wieczora przy kostce przez 6 dni w tygodniu) niż ułożyć sobie dzień ze mną.Ot.

Skimos, zdąży zatęsknić... 31 już wyjeżdżam na 2 tyg, potem on ucieka mi do Krakowa, a w tym tygodniu też nie będzie mnie 3 dni. Chciałabym, żeby też chciał ten czas wykorzystać A nie wiem dlaczego zaczynam to odczuwać jako coś, czego nie umiem opisać... Oddalanie się? Znudzenie się mna? Wygaśnięcie uczucia?

Jakiś dziwny dzień mam na doły :|

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-07-18 o 20:45
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 20:46   #3584
madziamacius8786
Zakorzenienie

hmm a nie możecie po prostu posiedzieć w domu ? U niego lub u Ciebie? Jest lepsza atmosfera i wiecej można sie poprzytulać?

Troszke glupio to zabrzmi ale odnioslam wrażenie,że wlaśnie jemu zależy na spotkaniach jak macie sie Kochać on aż tak jest uzależniony od tego? Czemu tak sie nie spieszy na normalne spotkanie?
Stary 2010-07-18, 20:50   #3585
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
hmm a nie możecie po prostu posiedzieć w domu ? U niego lub u Ciebie? Jest lepsza atmosfera i wiecej można sie poprzytulać?

Troszke glupio to zabrzmi ale odnioslam wrażenie,że wlaśnie jemu zależy na spotkaniach jak macie sie Kochać on aż tak jest uzależniony od tego? Czemu tak sie nie spieszy na normalne spotkanie?
Też odniosłam ostatnio takie wrażenie, teraz byl drugi raz. Chcę wierzyć, że wyolbrzymiam, ale naprawdę tak to odczuwam... Raz była taka sytuacja, że bardzo chciał się kochać. No i było w sobotę, a bardzo chciałam, żeby został do pon. rano w Leżajsku, żebyśmy się jeszcze spotkali. Ale on nie chciał, bo coś tam na uczelni miał i wolał być już rano w Krk. Jak zadałam pytanie - a co, gdybyśmy się nie kochali w sobotę? Zostałbyś, żeby było w niedzielę? Odpowiedź: "Nawet do poniedziałku". NIby żartował, ale co sobie pomyślałam to już pomyślałam.

Oooo, Olka Jak tam grunwaldzkie korki?

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-07-18 o 20:57
Stary 2010-07-18, 21:06   #3586
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Też odniosłam ostatnio takie wrażenie, teraz byl drugi raz. Chcę wierzyć, że wyolbrzymiam, ale naprawdę tak to odczuwam... Raz była taka sytuacja, że bardzo chciał się kochać. No i było w sobotę, a bardzo chciałam, żeby został do pon. rano w Leżajsku, żebyśmy się jeszcze spotkali. Ale on nie chciał, bo coś tam na uczelni miał i wolał być już rano w Krk. Jak zadałam pytanie - a co, gdybyśmy się nie kochali w sobotę? Zostałbyś, żeby było w niedzielę? Odpowiedź: "Nawet do poniedziałku". NIby żartował, ale co sobie pomyślałam to już pomyślałam.
Hmm..trudna sytuacja czytałam co dopisałaś w poprzednim poście...jesteście długo ze sobą, przywiązaliście sie do siebie nie sądze żebyś sie znudziła Tż skoro tak bardzo chce sie z Tobą Kochać gdybyś mu sie znudziła to nie nalegałby nawet na to. Za mało sie spotykacie, a może to brak bliskości właśnie? Ja czasami nie lubie jak właśnie też jedziemy na rowery czy gdzieś idziemy czy jedziemy bo też mało jest tej bliskości. Najlepiej czuje sie jak jesteśmy u mnie lub u Tża. Wtedy wiem ,że cały dzień bedzie blisko,bedziemy sie przytulać itp. Nie wiem,może oni myślą innymi kategoriami
Stary 2010-07-18, 21:15   #3587
Claris
Zakorzenienie

Cytat:

Claris czeeeeść co słychać ? gdzie byłaś
A jestem tu ciągle, tylko przzez ten remont mam ograniczony dostep do neta no i też mnóstwo roboty z nim związanej, nawet tż pomaga meble nosić tacie i tak sobie spędziliśmy niedzielę... co zrobić takie życie, a od jutra znowu robotnicy przyjezdzają i heja pobudka o 6.30. Normalnie od obrony to ja jeszcze nie miałam szansy się porządnie wyspać...
Za to w sobotę rozdaliśmy (póki co) wszystkie zaproszenia i do 15. sierpnia mamy spokój

Cytat:

a kto Ty w ogóle jesteś ?
No wiesz Ty co

Aaa i wiem już nawet jakim autem pojedziemy do ślubu, o dokładnie tym: http://www.samochody-slubne.com/galeria
Stary 2010-07-18, 21:16   #3588
skimos
Zakorzenienie

ale przecież nawet rowerami jak się jedzie to można robić przystanki i posiedzieć, pogadać w spokoju. Czy piknik.

Ehh Med mam nadzieję że zatęskni. Może nie wykazuj inicjatywy to on zacznie?

Stary 2010-07-18, 21:16   #3589
OlkaR
Zakorzenienie

Hej

Wróciłam!!!
Nasi wygrali

No to tak... w piątek pojechałam z tatą do Pułtuska- spaliśmy w hotelu w zamku... byłoby ok, gdyby nie to, że po godzinie spania obudził mnie brzęczący komar, który mnie dotkliwie pogryzł, jak już ubiłam drania to tato zaczął swój koncert (chrapanie). Dostał kolejno: upomnienie, dobitne upomnienie, bardzo brzydkie upomnienie, poduszką w łeb.... nie, nie przestał. Włączyłam zatem odtwarzacz mp3 na fulla, co jednak niewiele dało bo jak mi coś aż tak ryczy do ucha to nie zasnę, więc było to tylko i wyłącznie po to, żeby zagłuszyć niemiły mym uszom dźwięk wydawany przez tatę. O 4.20 zadzwonił mi budzik więc po zawodach. Wsiedliśmy w samochód i pojechaliśmy na Grunwald.
O 8 byliśmy na miejscu.... i co tu robić do 14? Obeszliśmy dookoła, zrobiliśmy zakupy pamiątkowe i tak się kręciliśmy w kółko. O 10 słonko dawało konkretnie, upał nie do wytrzymania, ale jak widać- daliśmy radę.
Bitwy nie obejrzałam do końca bo mi się zaczęło robić słabo i jakieś 15 min przed końcem wyszłam z tłumu. Tato też (bo się rozdzieliliśmy, ja stałam bardziej z tyłu, tato siedział gdzies tam bliżej). No i poszliśmy...
Na parkingu staliśmy GODZINĘ, bo się nie dało z niego wyjechać (dzieki Bogu za klimatyzację), potem na drodze ponad 2h... po czym... po 3h zorientowaliśmy się iż jesteśmy CAŁE 3KM od parkingu na którym staliśmy [widziałam swojego doktorka od diagnostyki jak przechodził koło mojego samochodu ].
W międzyczasie tato dzwonił do hotelu żeby poinformować, że będziemy duuuużo później, ale się nie dało, bo sieć była przeciążona. No i taki motyw, tato otwiera bagażnik wyciąga butelkę wody, dopada do niego jakiś koleś i taka rozmowa:
X: niech mi pan sprzeda butelkę wody!!! błagam!!!!
T: a w jakiej sieci ma pan telefon?
X: play
T: zrobimy wymianę, ja panu dam wodę a pan mi pozwoli zadzwonić
Tato skonczył rozmawiac a koles mu daje 10 zł za tą wodę ale tato nie wziął, bo przecież wymianę zrobił (jakby się nad tym zastanowić to można by nieźle na tym wszystkim zarobić ).
No i tyle. Do hotelu dotarliśmy po 20... za przeproszeniem wyruchani, cali w kurzu i głodni jak wilki.

Samochód cały czas stał na słońcu i termometr w nim (zewnętrzny) wskazywał 45 stopni więc wyobraźcie to sobie...
Taka temperatura, słońce w pełni, zero cienia, zero chmurki, tłumy ludzi, 3h stania w korku ale jedyne co mogę powiedzieć to
WARTO BYŁO- za rok powtórka

A poza tym, K się nie odzywa nadal no i w sumie mi przykro bo jednak fajnie by było się zakochać...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-18, 21:17   #3590
skimos
Zakorzenienie

Claris ale fura

Stary 2010-07-18, 21:18   #3591
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Madziu, w sumie możesz mieć rację A co do spotkań w domach - no właśnie tez to lubiłam, ale teraz w te upały to jest istna masakra zostawać w domu.

Skimos, coś wykombinuję

Ola, łaaa, to byłaś w tych korkach, co w tv pokazywali?

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-07-18 o 21:20
Stary 2010-07-18, 21:19   #3592
OlkaR
Zakorzenienie

edit:
W drodze powrotnej skoczyłam do KFC w Jarkach po krushery, stoję w kolejce czekam czekam, w koncu moja kolej, podchodzę, patrzę na kolesia przede mną i słyszę "cześć Ola!! "- kumpel z roku tam pracuje jaki ten świat mały
Stary 2010-07-18, 21:25   #3593
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Claris ale fura
elegancka co
Stary 2010-07-18, 21:27   #3594
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość

A poza tym, K się nie odzywa nadal no i w sumie mi przykro bo jednak fajnie by było się zakochać...
e tam...odezwie sie na pewno - moze ma duzo pracy czy cos?
Stary 2010-07-18, 21:33   #3595
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Ola, łaaa, to byłaś w tych korkach, co w tv pokazywali?
Nie, w telewizji nie pokazywali korków (przynajmniej na TVN nie wiem jak na innych), bo oni pokazywali już koło godziny 18 jak wszystko się zaczęło ruszać. A my staliśmy w takim ścisku, że nawet motocykliści nie mieli jak przejechać.
Wyyyyypas był

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

A to tak jakbyście chciały kawałeczek sesji... http://www.digart.pl/zoom/5486147/Olka.html

http://www.digart.pl/zoom/5484308/Aleksandra.html

To drugie za jasne... ale ja tam się nie znam
Stary 2010-07-18, 21:35   #3596
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

olka!!! pierwsze... mrrr... pieknie wygladasz w czerwieni
Stary 2010-07-18, 21:39   #3597
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
e tam...odezwie sie na pewno - moze ma duzo pracy czy cos?
Wątpię... chyba nikt nie jest na tyle zajęty, żeby nie mógł przez kilka dni napisać jednego SMSa czy zadzwonić na chwilę prawda?
Stary 2010-07-18, 21:41   #3598
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Wątpię... chyba nikt nie jest na tyle zajęty, żeby nie mógł przez kilka dni napisać jednego SMSa czy zadzwonić na chwilę prawda?
no w sumie racja....
Stary 2010-07-18, 21:46   #3599
justyna_dt
Zakorzenienie

Ola, ślicznie czerwień wymiata! I pięknie byś wyglądała w dłuższych włoskach

Byłam na żużlu, Jaskółki (Tauron normalnie jak można było im nazwę zmienić!?) wygrały! wprawdzie różnica kilku punktów, ale zawsze No i nie było ostatniego biegu, bo lunęło... ale i tak warto było tak dawno nie byłam, zapomniałam, jakie to przyjemne
W ogóle nasz informatyk bardziej się przejął moimi problemami komputerowymi niż ja wczoraj chrzcił córkę, więc nie pisałam mu nic, że dekoder nie działa, bo przecież taka okazja, a poza tym niedziela... Siedzę na żużlu, a tu sms: "I jak z tym windowsem?" odpisałam, że kupiony, ale dekoder nie działa i facet na infolinii mówił, że trzeba go na początek podłączyć do loveboxa, żeby sobie oprogramowanie ściągnął... No to mi gość odpisał, że myśli, że nie i ma jutro podjechać ładnie wszystko zrobić fajnie mieć kogoś takiego pod ręką

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 21:47   #3600
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
no w sumie racja....
no właśnie... i dlatego jakoś mi przykro i strasznie źle się zaczynam czuć z tym, że się z nim przespałam...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości