Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 16:45   #4321
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Wapno biorę od chwili gdy mi tylko coś wyskoczyło i muszę przyznać, że pomaga. Przypisała mi jakąś maść fotoochronną i drugą co do której kobieta w aptece, gdy wykupowałam receptę powiedziała, że to jest drogi odpowiednik i wypisała tańszą (orginał kosztował 60, tańsza 14...). Jeśli w ciągu tygodnia nie pomoże, pojde do innego lekarza (choć tamtej i tak nie mam zamiaru więcej odwiedzać). Dzięki, że pamiętałaś, miło mi się jakoś zrobiło

Swoją drogą, jakby ktoś miał ochotę na przekąskę proteinową, to mi ostatnio posmakowały jajka zawijane w wędlinkę, z sosikiem albo bez (w wersji PW jajka z warzywami). Można też je zapiec i zjeść na ciepło (lubie smak pieczonej wedlinki i jajka, zawsze je dodaje do pizzy )
nie ma sprawy trzymam za szybkie wyleczenie

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:53   #4322
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suushi89 Pokaż wiadomość
Właśnie upiekłam serniczek, stygnie, chociaż już nie mogę się doczekać
Wiecie co tyle można pysznych rzeczy jeść, ze mam już na tydzień zaplanowane dukanowskie obiadki jutro będzie pizza, o której jak czytałam ślinka ciekła mi po kostki Z kurczakiem i wieśniakiem sobie zrobię, a co Ciekawe co by wyszło gdyby najpierw wrzucić warstwe serka, później pokrojonego kurczaka i na wierzch jeszcze raz wieśniaka? Spróbuję jutro.
Mam brzuch jak balon - dziś drugi dzień PP i zaczęły się problemy z porcelanką. Nie wiem co z tym zrobić, może jakiś błonnik w tabletkach? Co o tym sądzicie?

mi pomogła cola na czczo ... i otręby chyba się spisują ...
ehh pizza mmmm też chcę !!!!!
ale moje naleśniki dzisiejsze są niebiańskie prawie jak u mamy
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:57   #4323
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
super efekty!!! tez chyba sobie zdjecia porobie, zeby pozniej móc porównywać szkoda, ze nie pomyślałam o tym 14kg temu
szczerze mówiąc to te zdjęcia nie sa sprzed diety, tylko już po 2 czy 3 tygodniach. To już było -6 ja sama w ogóle o nich nie pomyślałam, to TŻ, który już niejedną dietę przeszedł, w pewnym sensie mnie niemal zmusił do zrobienia tych zdjęć. Częściowo miały też jego motywować do schudnięcia

Cytat:
Napisane przez Lajo Pokaż wiadomość
Dokładnie super efekty u Adrijah i dokładnie, szkoda, że i ja nie wpadłam na ten pomysł, dzisiaj - 20kg a ja nie widzę i nie mam z czym porównać. (tzn. bez przesady, trochę widzę :P)
dzięki to zrób teraz lepiej późno niż wcale, prawda? bo z tego co pamiętam, to u Ciebie też jeszcze nie jest koniec drogi

mogę zapytać ile masz wzrostu? i do jakiej wagi dążysz?

Cytat:
Napisane przez kataluna Pokaż wiadomość
Adrijah- widac roznice. Dawaj dalej kobieto!!
Ja niedlugo tez przedstawie swoje zdjecia.

no to czekam z niecierpliwością
Stary 2010-07-19, 16:59   #4324
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie upiekłam serniczek, stygnie, chociaż już nie mogę się doczekać
Wiecie co tyle można pysznych rzeczy jeść, ze mam już na tydzień zaplanowane dukanowskie obiadki jutro będzie pizza, o której jak czytałam ślinka ciekła mi po kostki Z kurczakiem i wieśniakiem sobie zrobię, a co Ciekawe co by wyszło gdyby najpierw wrzucić warstwe serka, później pokrojonego kurczaka i na wierzch jeszcze raz wieśniaka? Spróbuję jutro.
Mam brzuch jak balon - dziś drugi dzień PP i zaczęły się problemy z porcelanką. Nie wiem co z tym zrobić, może jakiś błonnik w tabletkach? Co o tym sądzicie?
moj sposob to kawa (moze byc inka czy ricore) z mlekiem na czczo, sniadanie, papieros, w takiej wlasnie kolejnosci
nigdy mnie nie zawiodlo. zobaczymy czy da rade dukanowi
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:09   #4325
suushi89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

oj chyba takie kłopoty to ja mogę mieć ...

właśnie zrobiłam sobie naleśniki z kurczakiem mmmm nie sądziłam że wyjdą ale udało się obiadek udany
Taką ala tortille? Musiało być pyszne
Stary 2010-07-19, 17:12   #4326
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Taką ala tortille? Musiało być pyszne

prawie tylko że PP więc naleśniczki były zrobione z jajka, mleka, serka, otręby zmielone - wyszło fajnie - nadal nie mam skrobi kukurydzianej więc radze sobie z otrębami .. ale się najadłam pęknę chyba ....
Stary 2010-07-19, 17:14   #4327
suushi89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
moj sposob to kawa (moze byc inka czy ricore) z mlekiem na czczo, sniadanie, papieros, w takiej wlasnie kolejnosci
nigdy mnie nie zawiodlo. zobaczymy czy da rade dukanowi
o widzisz, ja właśnie zawsze w kolejności - papieros, śniadanie, kawa + papieros i niestety nie działa. Zobaczymy jutro jak twoja kolejność się sprawdzi
Konczita - muszę wypróbować colę, może da radę

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:

prawie tylko że PP więc naleśniczki były zrobione z jajka, mleka, serka, otręby zmielone - wyszło fajnie - nadal nie mam skrobi kukurydzianej więc radze sobie z otrębami .. ale się najadłam pęknę chyba ....
Też nie używam skrobi, właśnie zaplanowałam to samo na początek następnego tygodnia
Stary 2010-07-19, 17:19   #4328
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale dzisiaj widziałam masakrę na zakupach w lidlu. Wchodzę do sklepu a przede mną wchodzi pan z chłopcem (dorosłym, ok.16-18 lat) upośledzonym na wózku. Wyobraźcie sobie, że, żeby wejść do sklepu, tato/opiekun musiał przejechać wózkiem przez tą plastikową bramkę (zdjęcie załączone) dla koszyków i przytrzymywac ten plastik zeby dziecku na twarz nie spadło (a sam w tym co zwykle jest obok, takim kołowrotku metalowym manewrować, żeby jakoś pogodzić przesuwanie wózka i przechodzenie samemu przez kołowrotek). I żadna z kobiet obsługujących nie zainteresowała się i nie wpusciła dziecka przez kasę, MASAKRA! Boże, przecież to dziecko musiało się czuć jak towar, jakie upokorzenie. Myślałam, że rozniosę sklep ze złości Niektóry w ogole nie mają uczuć!
Ja tak zawsze wchodze z wózkiem z dzieckiem. Nie widze w tym problemu większego.
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:24   #4329
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:

o widzisz a ja dzis zrobilam ciasto nalesnikowe ze skrobia i myslalam ze kur....icy dostane ciaparajda a nie nalesniki....
zmarnowalam tylko jajeczka
nastepnym razem sprobuje przepisu z otrebami...
ale fakt. najadlam sie jak swinia (kurczak+pomidor, ogorek, salata, cebulka+sos czosnkowy)
Stary 2010-07-19, 17:25   #4330
suushi89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sonia26 Pokaż wiadomość
Ja tak zawsze wchodze z wózkiem z dzieckiem. Nie widze w tym problemu większego.
Wiesz, ale Twoje dziecko jest małe, a Tobie to nie przeszkadza, a nie wiem jak temu ojcu, ale ten chłopiec na pewno poczuł się upokorzony.
Stary 2010-07-19, 17:27   #4331
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
o widzisz, ja właśnie zawsze w kolejności - papieros, śniadanie, kawa + papieros i niestety nie działa. Zobaczymy jutro jak twoja kolejność się sprawdzi
Też nie używam skrobi, właśnie zaplanowałam to samo na początek następnego tygodnia
mi pomogło więc może akurat ale otręby szamasz ??

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
o widzisz a ja dzis zrobilam ciasto nalesnikowe ze skrobia i myslalam ze kur....icy dostane ciaparajda a nie nalesniki....
zmarnowalam tylko jajeczka
nastepnym razem sprobuje przepisu z otrebami...
ale fakt. najadlam sie jak swinia (kurczak+pomidor, ogorek, salata, cebulka+sos czosnkowy)

uuu to spróbuj z otrębami został mi jeszcze jeden idę zrobić fotkę momento
posiłek ładny pewnie PW mmmm

yyy fotki nie będzie mężulek zjadł nie wiedział że to dukanowe

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2010-07-19 o 17:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 17:31   #4332
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

ja od kiedy zaczelam pic kawe i palic papierosy, nie mam problemu z... TYM
a jak bylam w ciazy to pilam kawe (inke), jadlam sniadanie i w polowie drugiej kanapki juz bieglam...

moim zdaniem ta kawa z mlekiem przez pusty zoladek expresem przelatuje i jakos tak... dziala. przynajmniej na mnie. zycze powodzenia... oby na Ciebie podzialalo!!

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:

najpierwszy w zyciu dzien PW
Stary 2010-07-19, 17:35   #4333
suushi89
Raczkowanie

Cytat:

Szamam, szamam, ogólnie bez otrębów nie byłoby tylu pyszności Ale jakoś nie działają. A co myślisz o tym błonniku w tabsach, tak myślę gdyby cola ani ta kawa na czczo nie pomagala. Kiedyś wzielam jedna tabletke (jeszcze przed dukanem) i zadziałał na mnie jak środek przeczyszczający Tylko to raczej w ostateczności, bo wiem co dukan pisał np o blonniku w proszku.
Stary 2010-07-19, 17:40   #4334
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Szamam, szamam, ogólnie bez otrębów nie byłoby tylu pyszności Ale jakoś nie działają. A co myślisz o tym błonniku w tabsach, tak myślę gdyby cola ani ta kawa na czczo nie pomagala. Kiedyś wzielam jedna tabletke (jeszcze przed dukanem) i zadziałał na mnie jak środek przeczyszczający Tylko to raczej w ostateczności, bo wiem co dukan pisał np o blonniku w proszku.
slyszalam, ze szklanka przegotowanej letniej wody na czczo tez ponoc jest dobra. juz nie pamietam kto to stosowal, ale z efektem
Stary 2010-07-19, 17:43   #4335
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kochak Pokaż wiadomość
witam po weekendzie stęskniłam się za Wami!!!! Grtaulacje dla Wszystkich za spadki przepraszam że Wszystkich nie wymienie Adrijah i Lesia27 !!!!super!!!!
ja zaczelam urlop i probuje sie pakować na wyjazd... jeszcze dzis i jutro szkolenie i bedzie mozna odpoczać!!!!
JulietteCapulette nogi i biegenie... "urosną' jestem tego żywym przykładem, zmieniają swoj kształt ehhh.... a brzuch... ja pracuje nad kaloryferem hihii brzuszki brzyuszki i bieganie!!! teraz tylek podnosze hihii
Tylko, że ja znowu wyczytałam, że najpierw spala się tłuszcz. (Jak się go ma ) Ja mam całe oblane tłuszczem a Ty kochana masz chudziutkie nogi i 0 tłuszczu więc pewnie dlatego Ci mięśnie urosły bo nie było jak tłuszczu spalać (o go nie miałaś )
JulietteCapulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:50   #4336
suushi89
Raczkowanie

No nic, dzięki wielkie za podpowiedzi, sprawdzę wszystkie po kolei, jak nie pomoże to wszystkie na raz Miejmy nadzieję, że pomoże.
Stary 2010-07-19, 18:07   #4337
Kasza Manna
Zakorzenienie

Mi też przed chwilą naleśniki ze skrobią nie wyszły - paćka przykleiła się do patelni i tyle..

P.S. w związku z porażką kulinarną - czy mogłabym prosić o przepis na absolutnie-zawsze-wychodzący serniczek? Podawałyście tu ich kilka, ale nie chcę ryzykować niezbyt sprawdzonego i nie rekomendowanego - szkoda produktów
Stary 2010-07-19, 18:10   #4338
blackredmoon
Raczkowanie

Witajcie
W środę mija mój MIESIĄC dukania.
Dziś waga pokazała równe 54kg!!

Dlatego też zrobiłam dziś to, co sobie obiecałam po osiągnięciu celu - wypiłam 2 piwa, zjadłam kebaba i wcinałam czipsiki - ODPUST
Chcecie, to mnie lejcie Ja nie załuję swego czynu
a jako, że wygląd mnie nie satysfakcjonuje, obieram sobie nowy cel: 50 kg

Trzymajcie kciuki, bo dzisiejszy dzień doprowadził mnie do rozpusty
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:10   #4339
Agnese69
Zadomowienie

No i stało się to, czego się obawiałam... Kupiłam nową wagę. Piękną, elektroniczną, wypasioną... I stanęłam na nią... I przybyło mi 2 kilo!!!! Buuuuuuuuuuuuu
Moja stara rozjechana była i niedokładna, ważyła za każdym razem co innego wskazywała, ale po obliczeniu średnich, pierwiastkó i całek wyszło mi, że dziś rano ważyłam na niej 60 kg. A na nowej 62. I to chyba, niestety, jest przykra prawda. Chciałam dokładną to mam
No i musiałam sobie te 2 kilo dołożyć od początku pomiarów wobec tego.
No nic to, dwa kilo więcej do stracenia po prostu. JA nie dam rady? No jak nie jak tak...
Wesprzyjcie siostry w ciężkiej dobie...

Edytowane przez Agnese69
Czas edycji: 2010-07-19 o 18:23
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:15   #4340
suushi89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Witajcie

Dlatego też zrobiłam dziś to, co sobie obiecałam po osiągnięciu celu - wypiłam 2 piwa, zjadłam kebaba i wcinałam czipsiki - ODPUST

Gratuluję spadków!!!klas ki:
ojj, chciałbym już tyle ważyć, ale ja dopiero 12 dzień dukania, jeszcze troszkę muszę poczekać
A za grzeszki masz bata nieładnie, nieładnie. Ale ważne, żeby teraz dalej ładnie dietkować, nawet jeśli będzie jakiś mały wzrościć, czy przestój, czego nie życzę

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
No i stało się to, czego się obawiałam... Kupiłam nową wagę. Piękną, elektroniczną, wypasioną... I stanęłam na nią... I przybyło mi 2 kilo!!!! Buuuuuuuuuuuuu
Moja stara rozjechana była i niedokładna, ważyła za każdym razem co innego wskazywała, ale po obliczeniu średnich, pierwiastkó i całek wyszło mi, że dziś rano ważyłam na niej 60 kg. A na nowej 62. I to chyba, niestety, jest przykra prawda. Chciałam dokładną to mam Muszę zmienić podpis, bo okazuje się, że trzeba sobie te 2 kilo dołożyć od początku.
No nic to, dwa kilo więcej do stracenia po prostu. JA nie dam rady? No jak nie jak tak...
Wesprzyjcie siostry w ciężkiej dobie...
Hah, pewnie, że dasz radę!!! Kciuki trzymam, ale chyba nawet niepotrzebnie, bo kto jak nie ty? I kto jak nie wszystkie z forum, bo przy takim wsparciu na pewno każda da radę
Stary 2010-07-19, 18:21   #4341
saab_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Witajcie

Boże, jak Ci zazdroszczę, ja zaczynam od identycznej wagi, i na takiej jak Ty chcę skończyć gratuluję i mam nadzieję, że też mi się uda

Mam też takie pytanko- jako, że jutro PW, zamierzam ugotować chudy rosołek na kurczaku i zastanawiam się, czy mogę z części samego wywaru (bez warzyw) i kawałków kuraka zrobić na pojutrze zimne nóżki? Czy sam wywar będzie już zbyt warzywny? Kombinowałyście kiedyś z czymś takim?

A swoją drogą chcę się pochwalić, że dzisiaj zrobiłam przepyszne racuchy;P ze zmodyfikowanego przepisu na placki. Zmieliłam otręby na puch, do tego jajko, troszkę mleka i łyżeczka proszku do pieczenia. Plus minimalna ilośc oliwy, zeby nie przywierało, ale przywierało i tak, więc następnym razem sobie daruję. "Ciasto" było praktycznie płynne, więc miałam obawy, ale na patelni stało się puszyste i wyrośnięte, także bardzo polecam I czekam na porady co do mojego "nóżkowego" dylematu...
saab_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:29   #4342
Agnese69
Zadomowienie

Dzięki suushi89. No dam radę, dam, wiem, że dam, twarda sztuka ze mnie w końcu. Ale mówię Wam (choć pewnie też miewałyście swoje "schodki") jakie to dołujące jak Ci nagle przybywa jeszcze 2 do wytępienia...
Generalnie jestem zadowolona z dwutygodniowego efektu - ciuchy znowu na mnie pasują te, co już z nich wyrosłam , inaczej się czuję, lżej mi jest, wałki i oponki mi już mniej przeszkadzają, jakoś bardziej się sama sobie podobam... Takie rzeczy napędzają do dalszego wysiłku. A jeszcze mam wsparcie od D, który duka razem ze mną - też łatwiej jest jak jemy to samo i sprawdzamy sobie wzajemnie efekty. Całkiem to sympatyczne jest...
Mam czasem ogromną ochotę na coś zakazanego, ale jak na razie trzymam się dzielnie

Edytowane przez Agnese69
Czas edycji: 2010-07-19 o 18:33
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:39   #4343
suushi89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Dzięki suushi89. No dam radę, dam, wiem, że dam, twarda sztuka ze mnie w końcu. Ale mówię Wam (choć pewnie też miewałyście swoje "schodki") jakie to dołujące jak Ci nagle przybywa jeszcze 2 do wytępienia...
Generalnie jestem zadowolona z dwutygodniowego efektu - ciuchy znowu na mnie pasują te, co już z nich wyrosłam , inaczej się czuję, lżej mi jest, wałki i oponki mi już mniej przeszkadzają, jakoś bardziej się sama sobie podobam... Takie rzeczy napędzają do dalszego wysiłku. A jeszcze mam wsparcie od D, który duka razem ze mną - też łatwiej jest jak jemy to samo i sprawdzamy sobie wzajemnie efekty. Całkiem to sympatyczne jest...
Mam czasem ogromną ochotę na coś zakazanego, ale jak na razie trzymam się dzielnie
Trzymaj się, trzymaj. Wiesz, jak teraz zaczęłam pracować w pizzerii, to jak czasem widzę taką pizzę z rukolą, parmezanem, szynką parmeńską i pomidorami marynowanymi w czosnku, to myślę, że muszę ją zjeść Ale za chwilę sobie przypominam, że to tylko chwila przyjemności, która nie będzie mną rządzić. I że na pewno nie jest taka dobra jak wygląda Zawsze pomaga (jak do tej pory)
Właśnie fajnie, że twój wybranek też duka, jak ja bym chciała mojego TZ namówić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 18:44   #4344
blackhardcore
Raczkowanie

witam wszystkich.
kto mnie zotywuje jakos?? od rana dzis grzesze, ale juz lepiej z moim brzusiem i waga 3,2 kg mniej bo @ ( no w końcu ) weekend z moim menem mnie rozwala, a to wcisnie ci poziomke w usta a to truskawke.. a to dziecko przyszlo i karmi porzeczką no z tymi owocami to najwiekszy problem, bo akurat ich mi najbardziej brakuje. co chwilke czytam o wielkich sukcesach jednej z kolezanek ale jakos nie moge odnalezc zdjec. moze podeslecie mi linka? i mega bacik najlepiej za brak samokontroli

Gratuluje spadeczków i wzrostów po weekendzie tez
Stary 2010-07-19, 18:48   #4345
Rozeznanie

wow, jak zwykle, nie ma mnie cały dzień a potem, żeby być na bieżąco z waszymi postami...
wczorai i dzisiaj pogoda na pieczenie i na siedzenie w kuchni
ale od jutra upały

dziewczyny powiedzcie mi jakich witamin zażywacie, widzę, że muszę kupić coś na paznokcie i skórki, ale to jest widoczne gołym okiem, magnez i cynk też biorę, ale tak poza tym nie wiem.

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:51   #4346
JulietteCapulette
Raczkowanie

Ale wstyd
Dzisiaj urodziny mojego brata i zjadłam jedną i pół markizy HIT bo się na mnie ciotki i wujkowie dziwnie patrzyli, że ja tylko kurczaka jem..w dodatku gotowanego i bez skóry... a ja nie mam ochoty wszystkim gadać, że na diecie jestem... o matko
Drugi raz w trakcie mojej diety zgrzeszyłam... (nie licząc 11 dniowej przerwy na wakacjach )
No niechże mnie ktoś rozgrzeszy

Edytowane przez JulietteCapulette
Czas edycji: 2010-07-19 o 19:06
Stary 2010-07-19, 18:53   #4347
suushi89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackhardcore Pokaż wiadomość
witam wszystkich.
kto mnie zotywuje jakos?? od rana dzis grzesze, ale juz lepiej z moim brzusiem i waga 3,2 kg mniej bo @ ( no w końcu ) weekend z moim menem mnie rozwala, a to wcisnie ci poziomke w usta a to truskawke.. a to dziecko przyszlo i karmi porzeczką no z tymi owocami to najwiekszy problem, bo akurat ich mi najbardziej brakuje. co chwilke czytam o wielkich sukcesach jednej z kolezanek ale jakos nie moge odnalezc zdjec. moze podeslecie mi linka? i mega bacik najlepiej za brak samokontroli

Nie ładnie!!! : bacik:Pamiętaj, że robisz to dla siebie i chwilę będzie cięzko, a później będziesz się mogła cieszyć ze swojego ciała, no i lepiej się w nim czuć przede wszystkim! Dzieciom też się nie daj, wytłumacz, że mamusia nie je owocków albo powiedz, żeby zjedli "za mamusię"

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
wow, jak zwykle, nie ma mnie cały dzień a potem, żeby być na bieżąco z waszymi postami...
wczorai i dzisiaj pogoda na pieczenie i na siedzenie w kuchni
ale od jutra upały

dziewczyny powiedzcie mi jakich witamin zażywacie, widzę, że muszę kupić coś na paznokcie i skórki, ale to jest widoczne gołym okiem, magnez i cynk też biorę, ale tak poza tym nie wiem.
Też mnie to interesuje, bo ja nie biorę nic, a zauważyłam, że włsy mi zaczynają bardziej wypadać
Stary 2010-07-19, 18:58   #4348
blackredmoon
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluję spadków!!!klas ki:
ojj, chciałbym już tyle ważyć, ale ja dopiero 12 dzień dukania, jeszcze troszkę muszę poczekać
A za grzeszki masz bata nieładnie, nieładnie. Ale ważne, żeby teraz dalej ładnie dietkować, nawet jeśli będzie jakiś mały wzrościć, czy przestój, czego nie życzę [COLOR=Silver]
To były świadome i zaplanowane grzeszki-nagrody, jakoś specjalnie nie załuję
Tylko teraz boję się, że mogę popłynąć

Cytat:
Napisane przez saab_ Pokaż wiadomość
Boże, jak Ci zazdroszczę, ja zaczynam od identycznej wagi, i na takiej jak Ty chcę skończyć gratuluję i mam nadzieję, że też mi się uda

Mam też takie pytanko- jako, że jutro PW, zamierzam ugotować chudy rosołek na kurczaku i zastanawiam się, czy mogę z części samego wywaru (bez warzyw) i kawałków kuraka zrobić na pojutrze zimne nóżki? Czy sam wywar będzie już zbyt warzywny? Kombinowałyście kiedyś z czymś takim?

A swoją drogą chcę się pochwalić, że dzisiaj zrobiłam przepyszne racuchy;P ze zmodyfikowanego przepisu na placki. Zmieliłam otręby na puch, do tego jajko, troszkę mleka i łyżeczka proszku do pieczenia. Plus minimalna ilośc oliwy, zeby nie przywierało, ale przywierało i tak, więc następnym razem sobie daruję. "Ciasto" było praktycznie płynne, więc miałam obawy, ale na patelni stało się puszyste i wyrośnięte, także bardzo polecam I czekam na porady co do mojego "nóżkowego" dylematu...
Na pewno Ci się uda! Trzymam
Zimne nóżki możesz jak najbardziej zrobić - tymbaliki. Skubiesz mięsko z ugotowanego kurczaka, możesz wrzucić jajko na twardo pokrojone, zalewasz rosołem ugotowanym na kurczaku (można dodać wołowiny) i dodajesz żelatynę. Wlewasz do pojemnika i pyszne jedzonko masz.
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 19:10   #4349
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackhardcore Pokaż wiadomość
witam wszystkich.

Ja Ci powiem tyle, trzeba być twardym, a nie miętkim i nie dawać się. Jak chcesz szybko i bezproblemowo schudnąc to weź się w garść i ucz się asertywności - owoce będą zawsze, a przez takie podjadanie czystego cukru możesz wpasc do dukanowego piekła i będziesz jeść jajca przez cale życie

uff to się wymądrzyłam

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez JulietteCapulette Pokaż wiadomość
Ale wstyd
Dzisiaj urodziny mojego brata i zjadłam jedną i pół markizy HIT bo się na mnie ciotki i wujkowie dziwnie patrzyli, że ja tylko kurczaka jem..w dodatku gotowanego i bez skóry... a ja nie mam ochoty wszystkim gadać, że na diecie jestem... o matko
Drugi raz w trakcie mojej diety zgrzeszyłam... (nie licząc 11 dniowej przerwy na wakacjach )
No niechże mnie ktoś rozgrzeszy
Ale dlaczego nie możesz powiedzieć, że inaczej sie teraz odżywiasz i nie jesz słodyczy. To jest twój wybór - zdrowe odżywianie i super sylwetka, a ciotki i wujkowie niech się wypchają tymi ciastkami - powinni cię wspierać, a nie dołować.
Stary 2010-07-19, 19:17   #4350
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez grupies Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem tyle, trzeba być twardym, a nie miętkim i nie dawać się. Jak chcesz szybko i bezproblemowo schudnąc to weź się w garść i ucz się asertywności - owoce będą zawsze, a przez takie podjadanie czystego cukru możesz wpasc do dukanowego piekła i będziesz jeść jajca przez cale życie

uff to się wymądrzyłam

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Ale dlaczego nie możesz powiedzieć, że inaczej sie teraz odżywiasz i nie jesz słodyczy. To jest twój wybór - zdrowe odżywianie i super sylwetka, a ciotki i wujkowie niech się wypchają tymi ciastkami - powinni cię wspierać, a nie dołować.
Ach mogę jasne, że mogę
Ale nie chcę robić kolejnej sensacji ostatnio jak moja kuzynka na jakiejś imprezie rodzinnej (chyba 18 jej siostry) powiedziała, że nie je tego i tamtego bo jest na diecie proteinowej to wszyscy zaczęli się na nią drzeć, że taka dieta wyniszcza nerki, wątrobę i inne głupoty... A ja nie mam siły się z nimi wszystkimi kłócić i tłumaczyć im co i jak...
Więc dla świętego spokoju zjadłam te niecałe 2 ciastka... mogą mi "coś zrobić" ??
Te ciastka oczywiście

Edytowane przez JulietteCapulette
Czas edycji: 2010-07-19 o 19:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości