Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 726 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 23:53   #21751
jumaatt
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

nadal dumam nad innymi, a szampony z alvedre tez sa cg? uzywalas moze (jesli w ogole uzywasz szampon)? jest jakis ktory bys polecila?
Szamponu używam Wszystkie szampony Alverde są CG, ale mają SLESy w składzie. Co prawda złagodzone innymi delikatnymi detergentami i siłę czyszczącą mają mniejszą niż przeciętny drogeryjny szampon + mają jakieś inne przyjemne składniki, ale takie super hiper łagodne to nie są.

Eloe, a co to za krem TBS do loków? Zanalizujesz na składowym?
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 00:11   #21752
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Szamponu używam Wszystkie szampony Alverde są CG, ale mają SLESy w składzie. Co prawda złagodzone innymi delikatnymi detergentami i siłę czyszczącą mają mniejszą niż przeciętny drogeryjny szampon + mają jakieś inne przyjemne składniki, ale takie super hiper łagodne to nie są.

no wlasnie ja taki jeden potrzebuje, 1 raz na miesiac musze cos mocniejszego, czasami mi sie zdarza nalozyc cos z pq, silikony to rzadziej jednak nie wiem czemu wiele kosmetykow kreciolkowych ma pq, niektore sa fajne i dlatego uzywam
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 00:40   #21753
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
jeszcze nie, ale własnie dzisiaj nabyłam olej kokosowy i masło mango
ale ciiii, żeby TŻ się nie dowiedział.... zakamuflowałam już żeby nie dojrzał
hehehe skąd ja znam te sztuczki

Cytat:
Dziewczyny stwierdzam ze nakladanie sekcyjne nie dla mnie, fotka dzisiejsza po nakladaniu normlanym, troche zmoklam bo u nas leje ale mimo wszystko chyba widac roznice
mnie się wydaje, że teraz lepiej. Po sekcjonowaniu straciły objętość.

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość

ty mi brawa nie bij bo zbankrutuje i bede chyba jesc te odzywki ;P
co najwyżej degustować czy dobre dla włosków tu wiele chętnych zawsze można się podzielić aha i nie kuś bo niektórzy tu są na odwyku (od jakichś 3 tygodni niczego nie kupiłam, tylko oglądam), więc reprymendy nie będzie, co najwyżej zazdrość

Cytat:

dobrze wiedziec ze mam wsparcie

ode mnie tez;]

A ja sobie dzisiaj zrobiłam forumowy hit, czyli maskę z miodem. Nie wiem czy nie przedobrzyłam bo coś miałam sztywne włosy podczas płukania;> wzięłam 2 łyżki miodu, trochę kallosa latte i trochę maski glorii, zobaczę co będzie rano
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 08:05   #21754
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
mnie się wydaje, że teraz lepiej. Po sekcjonowaniu straciły objętość.
i skret

Cytat:
niektórzy tu są na odwyku (od jakichś 3 tygodni niczego nie kupiłam, tylko oglądam
ja mam odwyk od sklepow wysylkowych bo te normalne niestety sa po drodze, znow wdeplam do Bootsa i cos kupilam, ale za to zmusilam sie zeby nie isc do TBS

Cytat:
ode mnie tez;]
przyda sie, oj przyda, na razie odrost malutki ale jak bedzie mial tak z 5 cm to nie wiem co bedzie

Cytat:
A ja sobie dzisiaj zrobiłam forumowy hit, czyli maskę z miodem. Nie wiem czy nie przedobrzyłam bo coś miałam sztywne włosy podczas płukania;> wzięłam 2 łyżki miodu, trochę kallosa latte i trochę maski glorii, zobaczę co będzie rano
ja robie czasami pol na pol ale najczesciej na 1 lyz miodu 2 odzywki, zadnej sztywnosci po takiej kombinacji
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-20, 08:29   #21755
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Oczywiście! Nie ma, że boli - ja idę we wrzesniu. Choćbym miała do Jawora jechać
To czekamy do września
Na razie nie obcięłam włosów bo nie miałam czasu albo mi się nie chciało. Ale jak wrócić wysoka temperatura to pewnie pójdą pod nożyczki
Cytat:
Przed ciachnięciem podpinałam żabkami niemal cały tył. Wyglądały, jakbym go wycięła dośc wysoko i zyskiwały na objętości.
Jak były krótsze też je podpinałam żabkami. Ale teraz to mogę sobie tylko przód nimi podpiąć - tył jest za ciężki. Chyba że miałabym bardzo dużo tych żabek (teraz mam 2 komplety).

Cytat:

Wystarczy?
Dzisiaj kupię herbatkę z hibiskus i płuczę

Cytat:
Małgosiu, jak zwykle super informatywny post, dzięki
Cieszę się, że się przyda

Cytat:

ocet
jajko
majonez
Małgosiu - litości! Mój nos tego nie zniesie

Nava podziwiam Twoją wytrwałość i "kciuki: za fajne efekty.
Nie pomyślałam o zapachu Może jakiś olejek by go zniwelował?
Z drugiej strony, to czego nie robi się dla włosów

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20789384]l
wydaje mi sie ze wlosy odzyly...pelny efekt zoabcze jutro rano- dzis juz nie wyschna, bedzie spanie w czepku
jesli rano bedzie to co dzis to... malgosiu, znajde Cie [/QUOTE]
Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby
Trzymam mocno kciuki, żeby było super i czekam na dzisiejszą relację

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 08:38   #21756
molly88
Raczkowanie

Cytat:
Molly88 a pokażesz nam zdjęcia włosów?
Wstawie wstawie, ale potem. Mam dzis kite bo ćwiczyłam i juz nie mam siły teraz ich myć Notabene jade do Auchana mam nadzieję, że nie splajtuję

Jak wróce to dam znać co kupiłam. Ale ciągle mam problem z produktami do stylizacji Bardzo chciałam Palome czy jak to sie pisze :P ale jak wiadomo nigdzie nie ma jej we Wro No nic wydrukowałam liste i będe porównywać
molly88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 09:17   #21757
syrenka
Wtajemniczenie

Wróciłam!

Rybiorku rozumiem Twój problem z usztywniającymi, gęstymi żelami, też tak czasem mam, że zamiast loków wychodzą dziwnie odkształcone fale, bo żel im nie pomoże, ale przeszkodzi się kręcić.

Cytat:

Prawdę mówiąc liczyłam na to, że ilość keratyny (dałam 10-procentowe stężenie - Syrenka mnie zamorduje ) uczyni cuda na mojej głowie. Kiedy zobaczyłam, jak płynne cudo upichciłam, a na dworze deszcz pada 24 godzinę, zwątpiłam...
Syrenka się zastanawia czemu ma mordować, przypomnisz jej?

Eloe, co to za fajną rzecz sobie kupiłaś?

Cytat:

Mam dylemat dotyczacy moich dzisiejszych zakupow.
Chce dodac 5% keratyny do maski, czy garnier avocado sie nada? czy cos innego jako baza?
nie bylo pantenolu 75% rozpuszczonego w wodzie i pani mnie namowila na ten 50% rozpuszczony w glikolu propylenowym. Nie wiem za cholere jakie jest stezenie tego glikolu. Nie zrobi on krzywdy włosom? powinien nawilzyc i zrobic otoczke na włosie, czy się myle? a jesli juz to ile dodac do serum z keratyna? 0,5%?
OMG ale się narobiło
maslo mango juz przetestowalam na ranach na rekach, jest bardzo delikatne i uspokoilo skore
Faktycznie, jak pisała Jumaatt tutaj glikol może dać dodatkowe wrażenia włosowe, ale póki co bym wpadała w popłoch Daj tyle ile zalecają mazidła dla pantenolu 75% albo trochę więcej i obseruj włosy
Jak nie wyjdzie w psikadle będziesz wrzucać do odżywki.

Witam nowe zakręcone Wizażanki
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 09:52   #21758
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Cieszę się kochana,że nadmorskie wakacje przypadły do gustu włosom

Ale ja tu czytam,że bylaś przymuszana do codziennego mycia włosów...a ja myślę,że powinnaś się cieszyć,bo mialam plan przymuszać Cię do mycia dwa razy dziennie

A co do odżywki z Las Vegas to trzeba jej oddać sprawiedliwość
Najlepszy dowód przecież,że po jej użyciu miałaś takie włosy,że moja osobista mama chciała Cię adoptować

Ja tylko podziękuję,że nie napisalaś jakie ja mialam straszne włosy po bananowej TBS
Przypadły nie tylko włosom, a całemu mojemu jestestwu
Na szczęście nasz napięty plan nie pozwalał na mycie włosów dwa razy dziennie
A to dlatego po jednej wizycie u Twojej mamy przytyłam ze 3 kilo? Moja osobista mama jakoś nie może docenić moich włosów i wszystkim mówi, że się nie czeszę
Fakt bananowa TBS nie jest dla Ciebie, ale za to Profi całkiem nieźle sobie poradziła, zwłaszcza, że po badanie miała utrudnione zadanie
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 10:05   #21759
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Fakt bananowa TBS nie jest dla Ciebie, ale za to Profi całkiem nieźle sobie poradziła, zwłaszcza, że po badanie miała utrudnione zadanie

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 12:32   #21760
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

hej laski
moje wlosy po drugim myciu od sciecia,i mocnym odzywianiu, hmm wygladly tak sobie, ale spod ladnie sie kreci, nie sa to loki bo jednak za krotkie zebyladne S sie zrobilo, ale takiezdrowe i blyszczace, nawet ogonek sie krecil tylko wierzchnia warstwa napuszona

Cytat:
Ewelka - wydaje mi się, że po ścięciu skręt trochę inny niż zazwyczaj? Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej powróciły sprężyny!
no sa inne sa
krotkie, za krotkie, o dziwo spotkalam sie z pozytywna opinia, eks TZ powiedzial ze w koncu zyja zna mnie skubany 3 lata, o moich wlosach wie prawie tyle co ja wiec jegoopinia troche mnie podbudowala

wypadaly przez stres, teraz staram sie to opanowac i wzmiacniam wlosy

Cytat:
Napisane przez baybe3 Pokaż wiadomość
Poniżej fotki moich włosów - jakiś potencjał w nich pewnie jest ale zniszczenie niestety górą Nie mogę patrzeć na ten puch, brrr. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że dopiero zaczynam pielęgnację.

Dobrze określiłam skręt - typ 2a?
ja tam widze duzy potencjal, moje jak je zaniedbam czyli umyje na szybko byle jak, byle co naloze bezmyslnie wygladaja jak na fotce to takie 3 dniowe wlosy, ble, przed scieciem jeszcze

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
dziewczyny ja poleglam. wydalam w tym miesiacu juz za duzo kasy i mialam oszczedzac, no ale rzadko bywam w auchan i kupilam 7 odzywek :/
pottersa aloesowego balsam (jedyny usprawiedliwiony zakup, bo konczy mi sie butla poprzedniego, a nie wiem czy yung do farbowanych sie u mnei sprawdzi)
pottersa bez splukiwania z bursztynem (a odzywek do splukiwania mam prawie 2 butelki)
3 odzywki ds Dulgon (figa i jojoba, mango i awokado, oliwa i proteiny pszeniczne) - nie bede pisac ile mam odzywek ds, bo to bedzie liczba dwucyfrowa. i raczej z 2 na poczatku.
lorysa do loków bs (cholerka wiedzialam, ze ktos o nim pisal i podawal sklad, a nalepka oczywiscie w sklepie go zaslaniala - ma parafine i amodimethicone)
i odzywke SIAM Rituals o zapachu melon cantaloupe (byla jeszcze truskawkowa, pomaranczowa i ananasowa, ale sklady identyczne - tylko zapachem i kolorem sie roznia) (sklad wrzucam do skladowego) dziewczyna z watku zapuszczalskich polecała
haha niezle zakupy, zazdroszcze ja mam na oku dwie z tych co kupilas juz na liste zapisuje

przypomnialas mi jakie cudenka sa w Auchanie

Cytat:
Napisane przez kretoszczurek Pokaż wiadomość
Podpisuję się pod tym.
Jedynie oele odstawiam. W piątek naolejowałam włoski migdałem kokosem plus mieszanka olei kupiona w Turcji ( wyrzuciłam pudełko ze kładem ale był tal olej z siemienia migdałów kokosowy awokada i inne ) Miałam MEGA PUSZAKA nie do okiełznania i praktycznie włoski proste. Więc na razie mówię nie! olejowaniu
no wlasnie, mialam to samo po olejowaniu, ale tylko kiedy za duzo daje i do kazdej maski dodatkowo

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Już wiem, co dołożę do koszyka jak następnym razem będę w Auchanie
ja tak samo

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20786403]siedze z maska jajowo-majonezowo-octowo- miodowa,
wnioski-jak na razie to ze smierdzi octem w calym domu a maska splywa po mi szyji- wiec siedze w turbanie z recznika i scierka na szyji- cudowny widok
jeszcze tylko pol godz
ze sie czlowiek musi tak meczyc i na na wlasne zyczenie [/QUOTE]

jaaaa ale hardcore!

aaa ciekawi mnie, dziewczynyjakbyscie umyly wlosy, pozostawily do wyschnieta, bez odzywek,jakby wygladaly?

Edytowane przez _Ewelka___
Czas edycji: 2010-07-20 o 12:35
_Ewelka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 13:22   #21761
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
hej laski

aaa ciekawi mnie, dziewczynyjakbyscie umyly wlosy, pozostawily do wyschnieta, bez odzywek,jakby wygladaly?
Ja mam tak, że odżywkę stosuję co ktoreś mycie. Kiedyś przekarmiłam maskami i odżywkami moje wlosy to teraz uważam. W okresie wcierek używam tylko maski co 2-3 tyg. Może to specyfika moich wlosów-są bardzo delikatne i odżywki je po prostu obciążają...
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 13:24   #21762
molly88
Raczkowanie

Ania jakiego Lorysa kupiłaś w Auchan? Bo ja sobie wydrukowałam nie to i na szczeście nie kupiłam bo one sie nie ndadaja :P
Stary 2010-07-20, 14:23   #21763
anka.d
Wtajemniczenie

molly - kupilam lorysa bez splukiwania do loków. link do kwc

wlasnie zauwazylam, ze nasza zaginiona Chatul byla z niego zadowolona

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2010-07-20 o 14:31
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 14:35   #21764
molly88
Raczkowanie

A ja jej nie widziałam Pamiętałam, że była jakas nalepka naklejona szukam i szukam i na było, albo przeoczyłam
Stary 2010-07-20, 14:40   #21765
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
Skacz skacz,bo jak na mnie to byl sukces...poza tym w siatce przyniesionej od Ciebie
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 14:40   #21766
anka.d
Wtajemniczenie

z tego co pamietam wzielam przedostatnią sztukę
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 14:43   #21767
mała.mała
Raczkowanie

Cytat:

Mała.mała nie rozumiem kilku rzeczy, o których piszesz.
Po co Ci lepsze uniesienie włosów przed myciem?
Na czym polega "masaż szczotką"?
Co ma dać Ci stosowany szampon?
Jakiego działania oczekujesz po stosowanej "masce"?
Ile nakładasz jedwabiu?
W jakim celu nakładasz jedwab?
Co chcesz osiągnąć przez spryskanie włosów wymienionym sprajem?
Odpowiedz, proszę, na te pytania, a sprobujemy coś wyklarować.
Zauważyłam, że jak wyszczotkuję włosy przed myciem, to generalnie moje włosy mają większą objętość (nawet po myciu).
Masaż głowy szczotką, tzn. czesanie szczotką powoduje lepsze ukrwienie cebulek.
Kupiłam taki szampon, żeby trochę zregenerował moje włosy po stosowaniu farby.
Po masce oczekuję głównie porządnego nawilżenia i regeneracji trochę zniszczonych włosów.
Nakładam koło jednej kropelki jedwabiu na końce.
Chcę, aby ten spray zabezpieczył moje włosy przed plątaniem się i niemiłosiernym kołtunieniem oraz zregenerował.

Moim marzeniem jest, żeby przestały się kołtunić no i niszczyć. Są bardzo suche na końcach i dość łatwo się niszczą, wypadają.

Edytowane przez mała.mała
Czas edycji: 2010-07-20 o 14:48 Powód: Chcę coś dopisać.
mała.mała jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 15:10   #21768
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Eloe i co będzie z tym aloesem??? A ten herbalife to latwo dostac?
Jak pisze Pinsleepe - trzeba kogoś z sekty znaleźć. Moja koleżanka tym handluje, więc nie mam problemów. Tylko cena zabójcza: 40 zł za 200 albo 250 ml.
Cytat:
Mam dylemat dotyczacy moich dzisiejszych zakupow.
Chce dodac 5% keratyny do maski, czy garnier avocado sie nada? czy cos innego jako baza?
Nada się Dobrze tez dodać B5, czyli panthenol, świetnie razem współpracują.
Cytat:
o pantenolu 75% rozpuszczonego w wodzie i pani mnie namowila na ten 50% rozpuszczony w glikolu propylenowym. Nie wiem za cholere jakie jest stezenie tego glikolu. Nie zrobi on krzywdy włosom?
Nie powinien, ale różnie ludzie reagują na glikol.
Stosowałas już Jantar? Ma sporo glikolu, więc miałabyś wymierne dane.
Cytat:
a jesli juz to ile dodac do serum z keratyna? 0,5%?
Ja dałabym tyle samo, co keratyny.
Cytat:
Kurcze, jakie te włosy są różne no, ja mam zupełnie odwrotnie
Jak nałożę żel, to kształt loka mi się trzyma, jak nie nałożę, lok się rozciąga (pod własnym ciężarem?)
Mam identycznie. Dlatego powtarzałyśmy, że nasze włosy lubią polimer VP/VA
Jeśli polimer za słaby, to lok tez nie pamięta swojego kształtu.
Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
O, Herbalife Kurcze, już prawie zostałam ich "agentką", nawet motywował mnie łatwiejszy dostęp do tego żelu (pamiętam jak już wcześniej o nim pisałaś), ale jednak natężenie sekciarstwa w tej firmie mnie zdecydowanie odrzuciło
Nie sądziłam, że jest aż tak.
Jak by nie patrzeć żel po oczy z serii dla kobiet dojrzałych mają niezły I ten żel. Bez gliceryny
Cytat:
siedzie od 2 godzin i mysle o odzywkach alvedre, boze wszystkie mi sie podobaja, kurcze pieczone, znam 2 ale ta kawa kusi i ten kasztan z orzechem, moze do polnocy sie zdecyduje
Decyzja podjęta?
Cytat:
a na co ten len pijecie? też na włosy? bo ja pije codziennie, ale nie na włosy, na jelito.... na włosy też pomaga??
Pomaga - zawiera kwasy tłuszczowe, których potrzebuje cały organizm. Dlatego właśnie len przynosi tak rewelacyjne efekty stosowania.
Że nie wspomnę o lnianych ciuszkach

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 15:20   #21769
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Skacz skacz,bo jak na mnie to byl sukces...poza tym w siatce przyniesionej od Ciebie
no qrczę ... jestem w szoku, bo ostatnio przyniosłam Ci już rzeczy wygrzebane z najgłębszych zakamarków ... myślałam że Profi to badziew, a tu proszę, co za niespodziewanka! a że co, ładna siatka, bo nie sqmałam?
Cytat:
Ale kasztan z orzechem jest niby do ciemnych, rozumiem, że to nie problem?
do ciemnych ... to znaczy że przyciemniająca? jeśli tak, to ja poproszę ...
czy można jeszcze sqadać zamówienia na przyciemniające kosmetyki z Niemiec?

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-20, 15:23   #21770
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Jak pisze Pinsleepe - trzeba kogoś z sekty znaleźć. Moja koleżanka tym handluje, więc nie mam problemów. Tylko cena zabójcza: 40 zł za 200 albo 250 ml.

Nie sądziłam, że jest aż tak.
Jak by nie patrzeć żel po oczy z serii dla kobiet dojrzałych mają niezły I ten żel. Bez gliceryny
Cena rzeczywiście zabójcza, ale na tym to polega, że ludzie często po to zostają konsultantami, żeby mieć zniżkę na produkty i gdzieś wyczytałam, że ponad 2/3 kosmetyków i suplementów Herbalife jest zużywanych właśnie przez pracowników - i biznes się kręci Chociaż można podobno dostać czasem coś z H. na allegro.

A, zmieniając temat, czy ja dobrze zauważyłam parę stron temu, że Ty i Rybiorek wybieracie się do Krakowa?
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 15:32   #21771
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
do ciemnych ... to znaczy że przyciemniająca? jeśli tak, to ja poproszę ...
czy można jeszcze sqadać zamówienia na przyciemniające kosmetyki z Niemiec?
Ja też bym coś z niemieckich dóbr chciała Da się jeszcze coś załatwić?
Stary 2010-07-20, 15:36   #21772
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała.mała Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że jak wyszczotkuję włosy przed myciem, to generalnie moje włosy mają większą objętość (nawet po myciu).
Po masce oczekuję głównie porządnego nawilżenia i regeneracji trochę zniszczonych włosów.
Chcę, aby ten spray zabezpieczył moje włosy przed plątaniem się i niemiłosiernym kołtunieniem oraz zregenerował.

Moim marzeniem jest, żeby przestały się kołtunić no i niszczyć. Są bardzo suche na końcach i dość łatwo się niszczą, wypadają.

ja przepraszam Cie najmocniej za tak bezposrednia wypowiedz ale ten watek chyba nie jest dla Ciebie, nie przeczytalas chyba nic z tego co my naplodzilysmy tylko chcesz jakies rozwiazanie i to przy tym co uzywasz, teraz wiem ze masz koltuny, suche koncowki i ogolnie wloski sie niszcza - ja takie mialam zanim trafilam tutaj, potem mialam 2 miesiace 100% metody Curly Girl (zero silikonow, pq, parabenow i sls) i przez ten czas czytalam wszystko tutaj i nie tylko o pielegnacji wlosow kreconych, po 2 miesiacach choc nie mam takiej wiedzy jak Eloe czy Syrenka czy Jumaatt wiem co szkodzi moim wlosom, wiem na ile moge zastosowac tradycyjne kosmetyki z silikonami i pq, jedno Ci powiem - stosowalam te wszystkie sera z silikonami i rozne spraye i mialam tylko wieksze koltuny, jesli chcesz cos osiagnac to najpierw idz do poczatku tego watku i przeczytaj pigulke i FAQ, potem cos sprobuj zastosowac, na chwile obecna naprawde to nie jest miejsce dla Ciebie, jak moze zauwazylas (lub nie) nowe osoby tutaj maja podstawowa wiedze i probuja metodami prob i bledow z nasza pomoca znalezc swoje wlasne sposoby ale kazda z tych osob jest swiadoma jak bardzo silikony moga zaszkodzic kreciolkom i staraja sie ograniczac, zdecydowanie do niech nie nalezysz, nie chcesz miec koltunow? zmien kosmetyki bo te co masz na chwile obecna nie pomoga - i pisze to z doswiadczenia bo przeszlam to a liste produktow bez silikonow i pq znajdziej w blogu malgosi86 oraz na poczatku watku

sorki dziewczyny za brutalizm ale uwazam nasz watek za jeden z najbardziej profesjonalnych i chcialabym aby taki pozostal, powiedzenie chce miec ladne wlosy, uzywam silikonow, nie wiem co robie zle a co dobrze chyba wskazuje ze ktos nie wie nic i nawet nie chce sie dowiedziec wiecej
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-20, 15:36   #21773
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też bym coś z niemieckich dóbr chciała Da się jeszcze coś załatwić?
a Ty niedobra!

a na spółkę byś coś chciała czy separate?

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-20, 15:37   #21774
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dziewczny mające problem z wizażem - usuńcie pliki cookie i zalogujcie się ponownie!
Program był aktualizowany

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20789226]po wspomnieniach banaowych- nie naklada owocow na wlosym ale ojekek avocado pierwszy raz byl solo [/QUOTE] I jak wrażenia po olejku?
Awokado też już nie nałoże, ale bananka dobrze wspominam.
Cytat:
A tak ogólnie stężenie pantenolu to według mazideł:
Sera do włosów w postaci sprayów: 0,1-0,5%; odżywki do włosów do spłukiwania: 0,5-5%; odżywki do włosów bez spłukiwania: 0,1-0,5%.
Widać, że trzeba uważać w przypadku tego, co zostawiamy na włosie.
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20789384]lubie eksperymentowac ale ta mieszanka jest zapachowym przegieciem jakos nie wzielam tego pod uwage... [/quote] Jajko + majonez =
Ale mam na myśli wyłącznie połączenie tego w formie odżywki na włosy.
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20789698]kreciolek zrozumie kreciolka to juz chyba jak grupa wsparcia [/QUOTE] tak to wyglada
Szkoda, że specyfiku nie dostałam za ciężką analizową pracę
Cytat:
Mam nadzieję, że jeszcze dziś wieczorem.
Agison też już o nim pisała i do tego pozytywnie
Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
To czekamy do września
Na razie nie obcięłam włosów bo nie miałam czasu albo mi się nie chciało. Ale jak wrócić wysoka temperatura to pewnie pójdą pod nożyczki
Wowczas będę rozpaczac
Cytat:
Nie pomyślałam o zapachu Może jakiś olejek by go zniwelował?
Z drugiej strony, to czego nie robi się dla włosów
Chyba nie jestem w stanie tego zrobić. Co prawda przekonałam się do octu, ale jajko plus majo...
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Syrenka się zastanawia czemu ma mordować, przypomnisz jej?

Cytat:
Eloe, co to za fajną rzecz sobie kupiłaś?
TBS Cottonseed Curl Boost.
Fajne I bez gliceryny. Ale jest pq
Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Ja mam tak, że odżywkę stosuję co ktoreś mycie. Kiedyś przekarmiłam maskami i odżywkami moje wlosy to teraz uważam. W okresie wcierek używam tylko maski co 2-3 tyg. Może to specyfika moich wlosów-są bardzo delikatne i odżywki je po prostu obciążają...
Może używasz zbyt ciężkich dla Ciebie odżywek? Albo łączysz niewłaściwe produkty ze sobą?
Niestety nieużywanie odzywki do włosów (d/s lub b/s) przynosi im wyłącznie szkodę, jeśli używasz wyłącznie szamponu do mycia. Wcierki są naskalpowe, więc włosom na ich długości niczego naprawde nie dają. zadaniem odżywki jest głównie zabezpieczenie włosa.
Cytat:
A to ciekawe
Cytat:
Masaż, by pobudzić ukrwienie powinien trwać nieco dłużej niż samo czesanie. Nadto powinien zawierać szereg ruchów, które, wykonane szczotką, mogłyby się przyczynić wyłącznie do wyrwania włosów.
Cytat:
No to Cię zaskoczę, ale szampon jest wyłącznie do mycia (lub leczenia jak w przypadku łupieżu), a nie do regeneracji. Do regenerowania służy odżywka/maska.
Cytat:
Niestety, maska, którą stosujesz nie da Ci nawilżenia - ma same emolienty (z tego, co pamiętam, a teraz odpisuję Ci dośc szybko) , więc lekko odżywi, a na pewno zabezpieczy włos. Działa głównie na wierzchu włosa, więc sprawia, że wydaje się ładniejszy. Niestety po myciu ten efekt znika.
Cytat:
Chociaż tyle. jedwab, który stosujesz to sam silikon. Pamiętaj też, że zniszcoznych - jeśłi takie masz - końcówek nic nie naprawi.
Cytat:
Cóż... Pewnie zabezpieczy, ale o regenerację przemilczę.

To tyle na początek w kwestii robienia źle.
Cytat:
Jedwab tego nie zmieni, a jedynie porzadna pielęgnacja, a tej, jak widac po Twoich kosmetykach, niestety nie masz
Nie martw się. Pomożemy Ci

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 15:38   #21775
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Decyzja podjęta?
Podjeta Biedna Jumaatt zalamie sie zanim dotrze do poczty z ta przesylka dla mnie

Jumaatt jestes wieeeeeelka! : cmok:Mam nadzieje ze bede mogla sie kiedys odwdzieczyc
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-20, 15:39   #21776
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
a Ty niedobra!

a na spółkę byś coś chciała czy separate?
Może być na spółkę. Wtedy będziemy mogły wziąć kilka różnych na spróbowanie i się podzielić
Stary 2010-07-20, 15:47   #21777
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Może być na spółkę. Wtedy będziemy mogły wziąć kilka różnych na spróbowanie i się podzielić
właśnie
chociaż gdyby przyciemniająca naprawdę przyciemniała to nie wiem czy nie skusiłabym się na całą
chociaż oczywiście świadoma jestem że nie powinnam

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-20, 15:52   #21778
poison.iv
Wtajemniczenie

Kochana przyciemniającą możesz sobie wziąć całą, a jakąś inna weźmiemy na spółkę. Nic się nie martw, ja też mogę sobie jakąś całą wybrać
Stary 2010-07-20, 16:00   #21779
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:

Mała, ja od siebie dodam krotko zwięźle i na temat. Szampon słuzy tylko i wyłącznie do umycia wlosow i skalpu. Wybieramy łagodny, niektórzy lubią dzieciece szampony, hipp, babydream. Po umyciu, jesli masz problem z rozczesaniem wlosow, kołtunią sie, nakladasz odzywke, tania, o prostym składzie, bez silikonow, ona ma sluzyc do tego, zebys dzieki niej rozczesala wlosy palcami! Albo gzrebieniem o szeroko roztsawionych zabkach. Zadnych szczotek ktore pusza wlosy - nie sadze ze daje objetosci... tylko puch Albo inna metoda mycia-mycie odzywka. Wszytsko w pierwszym poście i podwieszone tematy na głownej stronie zakreconego forum.

Sama mialam wlosy podobne do Ciebie, uwierz mi wtedy namietnie je prostowalam.

Co do masek, jest ich masa, ja od siebie polecam polskiego waxa do zniszczonych albo do ciemnych wlosow, balsam seboradin. Wiecej masz tutaj https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5041

Zamiast jedwabiu na konce (ktory niepotrzebie je oblepia silikonami, byc moze zawiera denat w skladzie) polecam oleje: kokosowy, ze slodkich migdalow. Ja 1,5 roku nie mam problemu z rozdwojonymi koncowkami. A wlosy mialam nieźle spalone prostownica.

Zamiast spreya , odzywka bez splukania ktora wgieciesz we wlosy, lista odzywek na blogu malgosi ktory wczesniej podalam glowa do gory wszytsko da sie naprawic, weź kartki i dlugopis, czytaj po kolei, zapisuj, potem pytaj

jej, ale glupia jestem, jakos nie zauwazylam ze w odzywce ziai jest dimethicone , przeczytalam ze ktos ja poleca bla bla, na kwc tez fajne opinie, kupilam odzywke olej jojoba, myslalam ze amodimethicone ma czy cos innego. No nic sprobuje przy natsepnym myciu z odrobina
Stary 2010-07-20, 16:10   #21780
kropcia007
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny co do tego wrześniowego spotkania to macie już jakieś wybrane grono i czy to koniecznie musi być Kraków? Nie może być np Warszawa? Tam mam troszkę bliżej (choć nadal jakieś 400 km) bo do stolicy to bym dotarła ale dalej już raczej nie ma szans

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości)

Zasady wysyłania wiadomości