Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 727 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-20, 16:17   #21781
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny co do tego wrześniowego spotkania to macie już jakieś wybrane grono i czy to koniecznie musi być Kraków? Nie może być np Warszawa? Tam mam troszkę bliżej (choć nadal jakieś 400 km) bo do stolicy to bym dotarła ale dalej już raczej nie ma szans
Kropciu, nic nie jest ustalone, tak naprawde to najpierw mialam Syrence podrzucic kosmetyki a potem to juz poszlo, Eloe cos wspomniala ze moze by przyjechala, potem Indios .....
wszystkie opcje do rozwazenia zeby zorganizowac Zlot Kreconowlosych
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-07-20 o 16:28
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 16:23   #21782
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Kropciu, nic nie jesz ustalone, tak naprawde to najpierw mialam Syrence podrzucic kosmetyki a potem to juz poszlo, Eloe cos wspomniala ze moze by przyjechala, potem Indios .....
No właśnie taki zlot (czarownic) mi się marzy tyle zakręconych w jednym miejscu

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 16:23   #21783
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropciu, nic nie jesz ustalone, tak naprawde to najpierw mialam Syrence podrzucic kosmetyki a potem to juz poszlo, Eloe cos wspomniala ze moze by przyjechala, potem Indios .....
Żeby nie było wątpliwości, Zlot może się odbyć w Warszawie bądź jakimkolwiek innym mieście pod warunkiem, że pierw odbędzie się w Krakowie
Krakowa będę bronić jak lwica (z nawilżonym i wygładzonym lokiem)

Żeby nie było OT, powiem, że pani z TBS prognozuje, że dotychczasowa linia kosmetyków do włosów zostanie przeceniona i wycofana ze względu na pojawienie się tej nowej (zapewne tylko niektóre odżywki, na stronie UK i USA niektórych już nie było jakiś czas temu). Więc kto je lubi, warto zaglądać czasem i sprawdzać czy nie są tańsze.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 17:06   #21784
molly88
Raczkowanie

Piszę Byłam w Auchanie, wąchałam oglądałam czytałam chyba stałam godzine przy tym stoisku a panie wykładające towar patrzyly sie dziwnie. Popadałam w zachwyt jak duzo ciekawych rzeczy jest
Kupiłam:
glorie maske
garniera avocado
szampon brawa niebieski (tu myślałam o wyjezdzie i kompaniu sie w jeziorku)
no i średnio trafiony zakup lorys girl odżywka, przepisywałam i tłumaczyłam sobie skład a że sie nie znam :P to kupiłam z parabenami bardzo duży grzech?? Bo teraz już wiem, że ich być nie powinno no i jeszcze jest PQ-7 EHHHH wkleić skłąd na anlize?

Będę dzisiaj myła włoski sądzę, że jutro sie pojawią zdjęcia

Edytowane przez molly88
Czas edycji: 2010-07-20 o 17:13
molly88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 17:13   #21785
malgosia86
Zadomowienie

Nava się nie odzywa
Ciekawe, czy jest tak źle, czy tak dobrze z włosami po masce

Zapomniałam kupić herbatę z hibiskusa, ale za to mam 1 frotkę i klamrę, która łapie całe moje włosy
Załączam jej w zdjęcie

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 17:20   #21786
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
no qrczę ... jestem w szoku, bo ostatnio przyniosłam Ci już rzeczy wygrzebane z najgłębszych zakamarków ... myślałam że Profi to badziew, a tu proszę, co za niespodziewanka! a że co, ładna siatka, bo nie sqmałam?
Chodziło mi o to,że z mojej własnej "siatki" nic mi nie pasuje

Ale mam teraz świadka jak moje włosy reagują na hity i kity
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 17:23   #21787
molly88
Raczkowanie

Małgosiu śliczna klamerka
molly88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 18:05   #21788
mała.mała
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
Zamiast jedwabiu na konce (ktory niepotrzebie je oblepia silikonami, byc moze zawiera denat w skladzie) polecam oleje: kokosowy, ze slodkich migdalow. Ja 1,5 roku nie mam problemu z rozdwojonymi koncowkami. A wlosy mialam nieźle spalone prostownica.
Ale ten olej przed myciem, prawda?
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź i rady.

Eloe77, Tobie też bardzo dziękuję za odpowiedzi. Wczoraj kupiłam szampon Hipp i zamierzam teraz nim myć włosy. Poszukam jakiejś innej maski dla siebie i nadal będę odżywiać włosy olejami.
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie martw się. Pomożemy Ci
Dziękuję, tylko widać chyba nie każdy. Napisałam tutaj wątek, bo w niektórych artykułach ciężko się połapać, a ja wolałam konkretnie zapytać, co robię źle. Raz przeczytałam o szkodliwości silikonów, potem, że niektórych nie trzeba wykluczać i wolałam zapytać o konkretne kosmetyki, których używam.
Stary 2010-07-20, 18:11   #21789
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała.mała Pokaż wiadomość

Dziękuję, tylko widać chyba nie każdy. Napisałam tutaj wątek, bo w niektórych artykułach ciężko się połapać, a ja wolałam konkretnie zapytać, co robię źle. Raz przeczytałam o szkodliwości silikonów, potem, że niektórych nie trzeba wykluczać i wolałam zapytać o konkretne kosmetyki, których używam.

wrecz przeciwnie, latwo sie polapac bo mamy tutaj prawdziwe specjalistyki, w linkach na poczatku znajdziesz wszystko, jest tez link do postu Eloe 'jak zaczac?'

a jesli zapytalas tak konkretnie jak wyzej czyli ktore silikony sa w miare dobre a ktore zle to przepraszam ale nie widzialam takowego tylko liste produktow gdzie jest pelno 'wszelkiego zla'

poza tym jesli masz tak zniszczone wlosy jak piszesz to nie dowiesz sie jak bardzo sa zniszczone jak nie sprobujesz raz ich umyc i nawilzyc czyms bez silikonow, silikony tylko daja chwilowy efekt, po tym jednym razie bedzie wiadomo czy Twoje wlosy moga obyc sie bez silikonow zeby wygladac (jest spora szansa ze tak) lub ze jednak bez tego sztucznego wspomagania nie da rady

na Twoim miejscu wyrzucilabym szczotke bo wg mnie ona przyczynia sie do lamania koncowek, my robimy masaz skalpu opuszkami palcow a lokow nie czeszmy nigdy na sucho, tylko na mokro z nalozona odzywka grzebieniem o szerokim rozstawie zebow ewentualnie specjalna szczotka typu pad (ale to chyba mniejszosc, ja raz sprobowalam i zostalam przy grzebieniu ktory uzywam tylko po nalozeniu maski)

i naprawde polecam poczytac ten watek, cofnij sie o kilkadziesiat stron i znajdziesz nawet moje posty z opisem problemow ktore mialam, bardzo podobne to Twoich
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-07-20 o 18:23
Stary 2010-07-20, 18:24   #21790
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Nie pomyślałam o zapachu Może jakiś olejek by go zniwelował?
Z drugiej strony, to czego nie robi się dla włosów

Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby
Trzymam mocno kciuki, żeby było super i czekam na dzisiejszą relację
ja tez nie nie pomyslalm o "zapachu"...

a wiec zdaje relacje : wlosy sa ladne, miekkie, ladnie sie kreca, nie ma puchu , ale dalej brak im polysku ....
tak czy inaczej-moze tego wlasnie trzeba im bylo- oczyszczenia, przez ostatnie 2 m-ce nie uzywalam zadnego szamponu, wiec chyba w tym tkwil problem-
dla tz-towych zakreconych- jesli chcecie sprobowac metode, to wygnajcie TZ z domu na czas operacji, bo mam podejrzenia, ze jesli tego nie zrobicie, to TZ moze Was wygnac...

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
T

Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby
nie ma... jak na razie
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 18:25   #21791
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20806840]ja tez nie nie pomyslalm o "zapachu"...

a wiec zdaje relacje : wlosy sa ladne, miekkie, ladnie sie kreca, nie ma puchu , ale dalej brak im polysku ....
tak czy inaczej-moze tego wlasnie trzeba im bylo- oczyszczenia, przez ostatnie 2 m-ce nie uzywalam zadnego szamponu, wiec chyba w tym tkwil problem-
dla tz-towych zakreconych- jesli chcecie sprobowac metode, to wygnajcie TZ z domu na czas operacji, bo mam podejrzenia, ze jesli tego nie zrobicie, to TZ moze Was wygnac...[/QUOTE]

fajnie ze sie pojawilas bo juz sie martwilysmy

moj malzonek dzielnie znosi wszelkie zapachy, jedynie zazyczyl sobie ograniczenia ich do 1 raza w tygodniu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-20, 18:29   #21792
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Ale ten olej przed myciem, prawda?
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź i rady.
alez prosze bardzo
tak, olej przed myciem. Mi ostatnio odzywka super zmyla olej, szampon nie byl potrzebny. Czytam ze kupilas hippa, mi osobiscie nie sluzyl,takze nie zrazaj sie jesli cos Ci nie pasuje, szukaj dzielnie i wytrwale produktow ktore Ci pomoga

czyatalas zasady CG? na tym glownie sie opieramy czasem, lamiac zasade, ale te najwazniejsze - to po prostu nie szkodzic, eliminowac to co szkodliwe.

przeczytaj zasady https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...14&postcount=1

Edytowane przez _Ewelka___
Czas edycji: 2010-07-20 o 18:35
_Ewelka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 18:40   #21793
Konto usunięte

Cytat:
I jak wrażenia po olejku?
avocado -pozytywnie, ale chyba w niedziele przekombinowalam z maskami wiec w pon zamiast piieeeknych lokow byla
mam wrazenie ze im wlosy sa w lepszej kondycji, tym sa bardziej grymasne
wiec dzis nie dostana NIC

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Dziewczny mające problem z wizażem - usuńcie pliki cookie i zalogujcie się ponownie!
Program był aktualizowany

Jajko + majonez =
hehehe to jeszcze dodaj ocet.... i miod

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Szkoda, że specyfiku nie dostałam za ciężką analizową pracę
no wlasnie...

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Nava się nie odzywa
Ciekawe, czy jest tak źle, czy tak dobrze z włosami po masce

Zapomniałam kupić herbatę z hibiskusa, ale za to mam 1 frotkę i klamrę, która łapie całe moje włosy
Załączam jej w zdjęcie
malgosiu, zaczelas juz sie bac
nie moglam w pracy wizazowac ale jutro wszystko wraca do normy
ale masz kwiecie we wlosiskach
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 18:46   #21794
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość

aha, teraz rozumiem ... no ale co dwie siatki to nie jedna chociaż aż tak wiele perełek się w tej mojej nie znalazło, niestety

znaczy, Poisonkę? jestem zazdrosna ... ja też już co-nieco widziałam!

Małgosiu bardzo fajna klamra
też ostatnio buszuję w spinkach i spineczkach, ale o wiele mniejszego kalibru muszę czymś podpinać tę wredną grzywkę

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 18:46   #21795
Konto usunięte

Cytat:
fajnie ze sie pojawilas bo juz sie martwilysmy

moj malzonek dzielnie znosi wszelkie zapachy, jedynie zazyczyl sobie ograniczenia ich do 1 raza w tygodniu
dziekuje za troske

mozesz swojego cierpliwego i wyrozumialego malzonka wystawic na ciezka probe tym bardziej bedzie ona trudna, jesli nie zamkniesz drzwi od lazeinki na czas plukania wlosow octem z woda (1:3) i polecam nie zamykac a to ze wzgledu na zatykajacy smrod octu
Stary 2010-07-20, 18:51   #21796
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
kokos to prawdziwy włosowy specjalista. Na pewno go pokochasz
zauważylam, ze wiekszosc dziewczyn sie nim zachwyca, jak moglabym nie pokochac

Cytat:
No to wsiąkłaś, jesteś nasza
strach się bać co dalej

Cytat:
Spróbować na pewno nie zaszkodzi, może dorzuć najpierw do Garniera, a następnym razem do jakiejś innej odżywki i zobaczysz, gdzie będzie lepszy efekt.
tak zrobiłam, brzydko ta keratyna pachnie
Cytat:
Z tym pantenolem w glikolu to nieźle Cię urządzili Nigdy takiego nie miałam, nie mam pojęcia, jak go obsługiwać.
Pantenol jest bezpieczny, nawilży i wzmocni włosy.
Bardziej problematyczny jest ten glikol, jako humektant wiąże wodę z otoczenia i przy niesprzyjających warunkach atmosferycznych trzeba z nim uważać.
Wiesz co, najlepiej by było, gdybyś napisała maila do ZSK z pytaniem, jakie jest sugerowane stężenie tego pantenolu na glikolu w mgiełce do włosów (bo zrozumiałam, że będziesz robić mgiełkę, tak?) A tak ogólnie stężenie pantenolu to według mazideł:
Sera do włosów w postaci sprayów: 0,1-0,5%; odżywki do włosów do spłukiwania: 0,5-5%; odżywki do włosów bez spłukiwania: 0,1-0,5%.
dziękuje Ci Jumaatt zapisałam sobie dokladnie to co napisalas do wlosowego notesika napisalam wczoraj maila do ZSK, ale jeszcze mi nie odpisali.

Cytat:
Kochana, drugi etat się kłania
drugi etat to moze nie, ale mysle o zmianie pracy albo jakims szantazem o podwyzke

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
A ja sobie dzisiaj zrobiłam forumowy hit, czyli maskę z miodem. Nie wiem czy nie przedobrzyłam bo coś miałam sztywne włosy podczas płukania;> wzięłam 2 łyżki miodu, trochę kallosa latte i trochę maski glorii
może troche za dużo tego miodu? ja biore 1 lyzke miodu na 2 lyzki odzywki. Raz trzymalam miod cala noc i wtedy wlasnie mialam przy plukaniu sztywne i takie nie fajne 3 godz dla mnie na razie najlepiej

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Faktycznie, jak pisała Jumaatt tutaj glikol może dać dodatkowe wrażenia włosowe, ale póki co bym wpadała w popłoch Daj tyle ile zalecają mazidła dla pantenolu 75% albo trochę więcej i obseruj włosy
Jak nie wyjdzie w psikadle będziesz wrzucać do odżywki.
dziękuje Syrenko dopisek w notesiku
jutro moze ukrece cos

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Moja osobista mama jakoś nie może docenić moich włosów i wszystkim mówi, że się nie czeszę
hehe tez to czesto slysze, ale akurat u mnie to prawda, bo nie czesze sie wcale

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
no wlasnie, mialam to samo po olejowaniu, ale tylko kiedy za duzo daje i do kazdej maski dodatkowo
chyba wiec poczekam z otwieraniem kokosa...

Cytat:
Nakładam koło jednej kropelki jedwabiu na końce.
Chcę, aby ten spray zabezpieczył moje włosy przed plątaniem się i niemiłosiernym kołtunieniem oraz zregenerował.
kurcze, tyle dziewczyn uzywa jedwabiu, a on tak niszczy i wysusza włosy
dawno temu też używałam na moje mega koltuny vel dredy, ale szybko się zorientowałam, że wysusza włosy.

śliczne, chciałabym takie mieć, ale to jej naturalne? w googlach na wiekszosci zdjec ma proste włosy...

Cytat:
Jak pisze Pinsleepe - trzeba kogoś z sekty znaleźć. Tylko cena zabójcza: 40 zł za 200 albo 250 ml.
zabójcza cena, to niesprawidliwe
nie bede sekty na razie poszukiwac

Cytat:
Nie powinien, ale różnie ludzie reagują na glikol.
Stosowałas już Jantar? Ma sporo glikolu, więc miałabyś wymierne dane.
Ja dałabym tyle samo, co keratyny.
stosuje jantar, bardzo sie polubilismy, tylko musze oszczednie masowac skore, bo mi sie tłusto robi
dziekuje to juz wiem co zrobic

Cytat:
Pomaga - zawiera kwasy tłuszczowe, których potrzebuje cały organizm. Dlatego właśnie len przynosi tak rewelacyjne efekty stosowania.
Że nie wspomnę o lnianych ciuszkach
super nawet nie wiedziałam, że tak dobrze moim włoskom robie. Uwielbiam len w każdej postaci, ciuszki lniane też

Cytat:
Żeby nie było wątpliwości, Zlot może się odbyć w Warszawie
jak w Warszawie lub okolicy to ja chetnie też się dołącze. Do tego czasu licze, że fale tez już będą cud miód

Cytat:
Żpani z TBS prognozuje, że dotychczasowa linia kosmetyków do włosów zostanie przeceniona
To czeka mnie wyprawa.... taka okazja

Cytat:
ale za to mam klamrę, która łapie całe moje włosy
Załączam jej w zdjęcie
ale słodka, też bym taka chciała
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 18:56   #21797
anka.d
Wtajemniczenie

ja tak tylko w ramach ciekawostki wizazowej.
byl keidys preparat do zmywania makijazu z sephory, za ciezkie pieniadze, a w skladzie sama gliceryna.

teraz super recenzje zbiera to a sklad? woda, glikol i gliceryna
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 19:00   #21798
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
wrecz przeciwnie, latwo sie polapac bo mamy tutaj prawdziwe specjalistyki, w linkach na poczatku znajdziesz wszystko, jest tez link do postu Eloe 'jak zaczac?'

i naprawde polecam poczytac ten watek, cofnij sie o kilkadziesiat stron i znajdziesz nawet moje posty z opisem problemow ktore mialam, bardzo podobne to Twoich

masz racje Rybiorku dziewczyny bardzo sie napracowaly i zrobily naprawde swietny przewodnik jak zaczac. Do tego listy z kosmetykami, do których warto zaglądać przed wyjściem do sklepu . To brak szacunku dla dziewczyn nie przeczytac tego tylko od razu czekac na gotowe rozwiazania.

A ja znowu jak ten głupek w czapce i czepku termicznym siedzę. Gorąco.....

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-07-20 o 19:02
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 19:05   #21799
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:

Ekhm, to ja się czuję winna za tą TBS bananową, bo to pewnie była ta, którą Agison miała ode mnie...

Agison, czemu Cię nie ma na offtopie? Ja tam czekam

Cytat:
Żeby nie było wątpliwości, Zlot może się odbyć w Warszawie bądź jakimkolwiek innym mieście pod warunkiem, że pierw odbędzie się w Krakowie
Krakowa będę bronić jak lwica (z nawilżonym i wygładzonym lokiem)
Skoro Ty jak lwica, to ja jako lwiątko W sensie, że mniej doświadczone w pielęgnacji lokowej
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 19:10   #21800
malgosia86
Zadomowienie

Dziękuję Dziewczyny za pozytywne słowa o klamrze.
Muszę przyznać, że mi też się spodobała i co najważniejsze - dobrze trzyma i jest wygodna (nie czuję, że ją mam na włosach, a miałam już klamry, które szarpały włosy).

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20806840]ja tez nie nie pomyslalm o "zapachu"...

dla tz-towych zakreconych- jesli chcecie sprobowac metode, to wygnajcie TZ z domu na czas operacji, bo mam podejrzenia, ze jesli tego nie zrobicie, to TZ moze Was wygnac...[/QUOTE]
Cieszę się bardzo
Po dwóch miesiąca mogły już jak najbardziej potrzebować oczyszczenia

Znalazłam kolejny przepis na maskę - tym razem proteinową.
Mam podawać?

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 19:11   #21801
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
aha, teraz rozumiem ... no ale co dwie siatki to nie jedna chociaż aż tak wiele perełek się w tej mojej nie znalazło, niestety

Ty się i tak ciesz, bo z mojej siatki chyba jeszcze nic Lavendce nie podpasowało

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
hehe tez to czesto slysze, ale akurat u mnie to prawda, bo nie czesze sie wcale
U mnie też prawda, bo czeszę się tylko, gdy mam odżywkę d/s na włosach, a często przeczesuje je wtedy tylko palcami. No ale żeby tak wszystkim na około rozpowiadać Zwłaszcza, że to na ogół wygląda tak: Jakaś ciotka, albo znajoma mamy, która dawno mnie nie widziała mówi że mam ładne włosy, ja nawet nie zdążę nic powiedzieć a moja rodzicielka wyskakuje: "a wiesz, że ona w ogóle się nie czesze"
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 19:18   #21802
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Ekhm, to ja się czuję winna za tą TBS bananową, bo to pewnie była ta, którą Agison miała ode mnie...

Agison, czemu Cię nie ma na offtopie? Ja tam czekam
nie nie kochana, to jeszcze inny banan był, ten od Ciebie leży u mnie extra virgine (znaczy że od Kraka jeszcze nikt go nie używał)

skoro czekasz () to już odpisałam. Się rozpisałam, nawet

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-20, 19:25   #21803
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:

U mnie też prawda, bo czeszę się tylko, gdy mam odżywkę d/s na włosach, a często przeczesuje je wtedy tylko palcami. No ale żeby tak wszystkim na około rozpowiadać Zwłaszcza, że to na ogół wygląda tak: Jakaś ciotka, albo znajoma mamy, która dawno mnie nie widziała mówi że mam ładne włosy, ja nawet nie zdążę nic powiedzieć a moja rodzicielka wyskakuje: "a wiesz, że ona w ogóle się nie czesze"
Ja tam rozpowiadam, bo jestem dumna z mojego nieczesania się W mojej rodzinie to jakoś sensacji nie budzi, ale może dlatego, że już dawno stracili pewne złudzenia co do mojej osoby

Cytat:
nie nie kochana, to jeszcze inny banan był, ten od Ciebie leży u mnie extra virgine (znaczy że od Kraka jeszcze nikt go nie używał)

skoro czekasz () to już odpisałam. Się rozpisałam, nawet
No to czas rozvirginić banana, moja droga I opisać rezultaty, oczywiście
Stary 2010-07-20, 19:30   #21804
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:

Się nie nerwuj

Zawsze mogłam Ci mówić,że to a to mi nie pasuje a testować zupełnie co innego a Poisonka widziała mnie w bananowym TBS na głowie a potem widziała mnie w dzikiej furii po wysuszeniu włosów...
a poważnie to wiesz kochana,że jesteś moim ukochanym królikiem
Stary 2010-07-20, 19:33   #21805
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję Dziewczyny za pozytywne słowa o klamrze.
Muszę przyznać, że mi też się spodobała i co najważniejsze - dobrze trzyma i jest wygodna (nie czuję, że ją mam na włosach, a miałam już klamry, które szarpały włosy).

Cieszę się bardzo
Po dwóch miesiąca mogły już jak najbardziej potrzebować oczyszczenia

Znalazłam kolejny przepis na maskę - tym razem proteinową.
Mam podawać?
chetnie pokrolikuje , po occie juz zadna maska nie jest mi straszna
Stary 2010-07-20, 19:36   #21806
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam taka sprytna,że kupilam własną
Jak i inne TBS,których teraz boję się dotykać,choć mój "osobisty krolik" nawet coś tam chwalił...
Stary 2010-07-20, 19:37   #21807
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam rozpowiadam, bo jestem dumna z mojego nieczesania się W mojej rodzinie to jakoś sensacji nie budzi, ale może dlatego, że już dawno stracili pewne złudzenia co do mojej osoby

Cytat:
No to czas rozvirginić banana, moja droga I opisać rezultaty, oczywiście
w takim razie następny będzie banan, nie ma zmiłuj mam nadzieję że będzie dojrzały
Cytat:
Zawsze mogłam Ci mówić,że to a to mi nie pasuje a testować zupełnie co innego a Poisonka widziała mnie w bananowym TBS na głowie a potem widziała mnie w dzikiej furii po wysuszeniu włosów...
a poważnie to wiesz kochana,że jesteś moim ukochanym królikiem
okłamałabyś mnie? i to szkodząc wynikom badań?

serio? to super! strasznie się cieszę
ja też uwielbiam testować choć rozumiem poisonkę - jest to troszkę męczące

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-20, 19:42   #21808
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty się i tak ciesz, bo z mojej siatki chyba jeszcze nic Lavendce nie podpasowało
Mam jeszcze dwie próby...
Więc jeszcze nic straconego
Stary 2010-07-20, 19:44   #21809
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Byłam taka sprytna,że kupilam własną
Jak i inne TBS,których teraz boję się dotykać,choć mój "osobisty krolik" nawet coś tam chwalił...
Nic się nie martw, oddasz królikowi, albo sprzedasz na allegro i jeszcze na tym zarobisz, bo tam ceny kosmetyków z TBS przebijają te sklepowe Chociaż zapewne Twoja wrodzona uczciwość i dobry charakter Ci na to nie pozwolą

Cytat:

w takim razie następny będzie banan, nie ma zmiłuj mam nadzieję że będzie dojrzały
Proszę nie próbować żadnych oszustw z bananem, tak jak ostatnio Darowanemu bananowi nie zagląda się... pod skórkę
Stary 2010-07-20, 19:48   #21810
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
okłamałabyś mnie? i to szkodząc wynikom badań?

serio? to super! strasznie się cieszę
ja też uwielbiam testować choć rozumiem poisonkę - jest to troszkę męczące
Chętnie bym Cię okłamała,że coś mi pasuje

Poisonka miała ograniczone możliwości czasowe więc nie mogła zostać laboratoryjnym krolikiem
Choć po prawdzie przechodziła też testy "macane" loka,więc też mnie pewnie miała serdecznie dość
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości