![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
![]() Agatek ja tez cos po 10 tyg ![]()
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz u midwife byłam tydzień po usg, czyli w 13. tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
Vedmo i jak tam ???
Czy jak na ubrankach np body pisze 0-3 m to sa to rozmiary na takiego maluszka po ur czy sie bedzie topic ( ile cm odpowiadaja) Bo bylam wczoraj w M&S I powiem wam ze nie bylo ubranek gdzie by pisalo 52 cm tylko tak jak wyzej. I nic nie kupilam ![]() A jakie wanienki kupujecie do mycia , bo tyle tego jest ze nie wiem jaka trzeba kupic. Zwykła , czy z jakas podstawka , widze ze sa tez jakies wkładki - trzy to potrzebne czy to tylko gadzety ??? Moze macie zdjecia waszych zakupów ??
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek ![]() Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2010-07-23 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Wtajemniczenie
|
z tymi ubrankami i rozmiarami to jest tragedia
ja mam 56cm takie jak 0-3 a te wieksze od 62cm a czasami takie same jak new borny ja nie wiem jak oni to szyja... jak do szpitala wezme body, spioszki, skarpetki, niedrapki i czpeczke to styknie? ewentualnie na wyjsci Pioter przywiezie kocyk zeby zawinac jak bedzie zimniej
#4476 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczyny, szkoda ze tak dlugo trzeba czekac. Moze do tego czasu wybiore sie do polskiej lekarki mam taka tu niedaleko. Zawsze bede spokojniejsza.
Ale macie fajnie, ciuszki nosidelka, juz sie nei moge doczekac!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() Wanienke mamy zwykła, tylko miałam gabke do podlozenia i taka wkładke z argosa http://www.argos.co.uk/static/Produc...7C14417599.htm
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam dziś list z przychodni-na to badanie w 8. tygodniu życia dziecka i na szczepienie, na 4 sierpnia. Tylko że teraz w poniedziałek mamy wizytę w szpitalu-też badanie i szczepienie (chcą sprawdzić jak ma się Dorotka po tej infekcji). Ciekawe czy to to samo szczepienie, bo jeśli tak to już nie pójdziemy do przychodni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zadomowienie
|
Moja mialam 49 cm jak sie urodzila
![]() ![]() ![]() ![]() Wrocilam juz ze studia tatuazu ![]() ![]() ![]() Potty zrobilam dzis ta zapiekanke z twojego przepisu ![]() ![]() A ja dalej czekam na hustawke dla skarbienka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A to nasza gwiazdeczka ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4483 |
Zadomowienie
|
Hanjah slodziutka kruszynka
![]() ![]() ![]() A tu moja Bianeczka ![]() Edytowane przez kasia_don Czas edycji: 2010-07-23 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też rozglądam się za wanienką. Szukam raczej dłuższej i smukłej a nie krótkiej i pękatej ![]() Cytat:
![]() Lece na zupkę. Kochany mężuś buraczkową zrobił ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Wtajemniczenie
|
kasia pokaz co ci wydziergali
![]() ja mam pajaka na karku i sie zastanawiam jakby go tu podrasowac ![]() i jak ta zapiekanka oprocz tego ze kebabowa? dziewczynki sliczne ja bym chciala juz moja zobaczyc... a tu jeszcze dwa tygodnie i zjadlabym cos....
#4486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój był ze mną i innej opcji sobie nie wyobrażam. Spokój był, pilnował, by wszystko było ok. Pozwolili mu być ze mną podczas cc. Jego obecność pomogła bardzo Cytat:
Co do rozmiarówki to zależy jaka firma np. Next zwykle prócz miesięcy pisze na jaką długość ![]() Mój się urodził 54cm dłuhi, więc śpiochy i inne cuda szybciutko były na niego za małe. A wanienki wcalenie zamierzam kupować ![]() Agattek ja miałam teoretycznie w 8 tygodniu (który później okazał się być 6 tygodniem). ![]() Śliczne maleństwa macie ![]()
![]() |
#4487 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Ja lezalam na porodowce z dwiema dziewczynami, byly 3 polozne i lekarz . Bylysmy poodzielane kurtynami wiec nikt sie nie widzial. Tez troche usypialam miedzy skurczami, mialam male rozwarcie wiec mi powiedzieli ze nie urodze i juz mnie chcieli odeslac do pokoju oczekujacych na porod i mi wody odeszly ![]()
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Mamy paszport ![]() Aktu urodzenia nie oddali. Nie robią już 5letnich paszportów dla dzieci poniżej 5tego r.ż -jakby ktoś nie wiedział. Oddalismy siuśki do badania i czekam na wyniki. Ola nadal marudna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podobno wanienki z Ikei są ok. Co do ubranek to Tesco 56cm jest najmniejszym rozmiarem 56 jakie miałam. Next podaje kilogramy na metkach i np. pajace up to 1 month to 4.5kg są już za małe na Ole (prawie 5kg) ale bluza czy spodnie sa jeszcze ok. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Tż zabrał Dorotkę na spacer, a ja w tym czasie ogranęłam mieszkanie. Jakoś mi dziwnie bez dziecka w domu... dobrze, że już wracają
![]() Aha-co do ubranek z Tesco, to miałam body niby new born, ale w porównaniu z ubrankami z innych sklepów to było raczej early/tiny baby, strasznie mają zaniżoną rozmiarówkę. Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-07-23 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
Kasiowa24 dlatego my śpimy w Niemczech.
Wyjeżdzamy w niedziele o 4 rano i w Niemczech będziemy około 20.00.My planujemy postoje co 3 godziny.Tak na jedzonko małej i rozprostowanie kości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Wtajemniczenie
|
mala sie rusza
ale mam wrazenie jakby mi naciskala na pecherz boszzz jak ja bym juz chciala urodzic....
#4494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby wyniki Oli były dobre. A jak coś to spotkacie się tutaj z lekarzem? Jeśli to infekcja dróg moczowych tfu tfu to szczerze doraddzam jak najszybciej lekarza i lekarstwa. Nasz mały miał, jak był w Oli wieku to dostał 40stopniowej gorączki właśnie ze względu na infekcję. A przy takiej temperaturze szpital murowany, bo nie mozna podać w domu nic na zbicie temperatury. ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Już niedługo... ![]()
![]() |
#4495 |
Zadomowienie
|
To rezultaty 45 min "glaskania piorkiem" ;P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Wtajemniczenie
|
nooo kasia
bardzo orginalny a to na stale nie? a nie zawineli ci w folie?
#4497 |
Zadomowienie
|
Tak na stale
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Rozeznanie
|
Ładne
![]() To by wyjaśniało dlaczego dostałam pierwsze macierzyńskie razem z ostatnią wypłatą ![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie o maternity towels to są takie duże podpaski czy jak to wygląda bo chciałam kupić do szpitala. Wiecie może na jakim dziale to można kupić bo szukałam ostatnio w Sainsbury tam gdzie podpaski i nie mogłam znaleźć ![]() Miłego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasia super ![]()
![]() |
#4500 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.