|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
Cytat:
No już się zbieram na te zakupy, bo nigdy tego nie załatwię...
|
|
#3782 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Pilotka, Lazurowa fajnie, że też podobnie odczuwacie.
Co do szpitali, to wydaje mi się, że sam szpital nie odgrywa znaczenia, bo może być najnowocześniejszy, a jak się trafi lekarz gbur i położna zołza to co z tego, że wszystko nowe i wyremontowane? W Bizielu na przykład jest wnna, worki sakko, piłki, ale znajoma położna sama powiedziała, że dla nich to mało wygodne i rzadko korzystają. Brak słów. Lazurowa, też się boję. Niby jestem nastawiona, że będzie super (ćwiczę autosugestię), ale boję się, czy i jak dam radę jak Mała będzie płakała. Chciałabym być dobrą matką, ale domyślam się, że o niełatwe zadanie. Dam jej wszystko, co tylko mogę - swoją miłość i obecność, reszta ma już trochę mniejsze znaczenie. Wierzę, że dam sobie radę. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-07-24 o 10:32 |
|
|
|
#3783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! dobrze ze wreszcie zrobili cc. nameczylas sie biedna |
|||
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
Wiolek
gratulacje !!! ![]() Niezawsze masz śliczną córeczkę Witam Was w ten jakże przyjemnie wietrzny dzionek ![]() Nocka kiepska bo długo nie mogłam zasnąć a jak już przysypiałam to siku mnie ,,wołało''a teraz w ogole jestem nie do życia bo się nie mogę obudzić Miłego dnia Kobietki
|
|
#3786 |
|
Konto usunięte
|
Wiolek gratuluje
!A ja mam dziś jakiś podły dzień. Zero objawów.Niby do tp daleko,ale boje się,że w końcu skończy się cesarką. Nie wiem czemu,ale mam głupie wrażenie,że cc gorsze niż sn. Buuuu..
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20890709]Wiolek gratuluje
!A ja mam dziś jakiś podły dzień. Zero objawów.Niby do tp daleko,ale boje się,że w końcu skończy się cesarką. Nie wiem czemu,ale mam głupie wrażenie,że cc gorsze niż sn. Buuuu.. [/QUOTE]tez tak myslalam, balam sie ze bedzie cc a strasznie nie chcialam bo to operacja itd. a teraz jak przezylam sn to chyba juz bym wolala ta operacje
|
|
|
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20890709]Wiolek gratuluje
!A ja mam dziś jakiś podły dzień. Zero objawów.Niby do tp daleko,ale boje się,że w końcu skończy się cesarką. Nie wiem czemu,ale mam głupie wrażenie,że cc gorsze niż sn. Buuuu.. [/QUOTE]nie wygłupiaj się miałyśmy rodzić jutro ![]() p/s.na kiedy masz termin?
|
|
#3789 |
|
Konto usunięte
|
No wiem,że jutro. Bym chciala już jak najszybciej
.Termin według OM 4.08 a według USG 25.07... I któremu tu wierzyć...?
|
|
|
|
#3790 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja termin wg OM mam na 26 sierpnia, a w USG wychodzi że dziecko jest starsze o 2 tyg (wg jego/jej rozmiarów).
Jak pytałam lekarza czy to zmienia termin porodu to mówił mi że nie. O co w tym wszystkim chodzi ? Bo ja już nie rozumie :/
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
bo terminem jest ten z OM a USG pokazuje tylko ze dzidek jest np wiekszy niz srednio powinien byc ale to wcale nie znaczy ze urodzi sie wczesniej z tego powodu, a poza tym pomiary z USG czesto sa niedokladne
|
|
|
|
#3792 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Itakasia, Martsek- dzięki za wasze opisy ![]() Itakasia, Zosia słodziutka ![]() Niezawsze, jeszcze raz wielkie gratulacje! Wiolek, biedna, strasznie sie namęczyłaś Najważniejsze, że Aleks już jest z Tobą! Gratuluję!U nas dziś od rana pada. I bardzo dobrze- nie sądziłam, że będę się kiedykolwiek cieszyc, że jest pochmiurno i deszczowo
|
|
|
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20891034]No wiem,że jutro. Bym chciala już jak najszybciej
.Termin według OM 4.08 a według USG 25.07... I któremu tu wierzyć...? [/QUOTE]ja z OM mam terin na 8.08 z usg na 9.08 a w środe lekarz mi powiedział że na bank urodzę wcześniej
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam wrażenie, że dopóki "mały" mi nie powie "żenię się matka" to ja ciągle będę myślała o tym jak to on się mieścił w moim brzuchu i tak brykał [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20890709]Wiolek gratuluje !A ja mam dziś jakiś podły dzień. Zero objawów.Niby do tp daleko,ale boje się,że w końcu skończy się cesarką. Nie wiem czemu,ale mam głupie wrażenie,że cc gorsze niż sn. Buuuu.. [/QUOTE]Masz rację! To głupie wrażenie. Jakby mi podczas porodu zaproponowali cc to przyjęłabym propozycję z pocałowaniem ręki ![]() Choć z perspektywy czasu to już ten poród sn nie wydaje mi się taki straszny.. ale jak wspomnę co wtedy czułam to brrrr... ![]() Wiolek gratulacje!
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3795 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki!!!
Wlasnie wrocilam od lekarza. Dzis zaczynamy 37 tydzien. Dzidzia wazy 3300 gr. Jest gotowa do wyjscia. Szyjka bardzo malo skrocona. Nie jest jeszcze miekka. Stan wod plodowych sie zmniejsza. Wyniki mam ksiazkowe. Termin porodu wg Om 13 sierpnia. Tak tez wyszedl z Usg dzisiejszego. Jak juz bede na porodowce i bede miala rozwarcie i bole to mam zadzwonic do mojego gina. Ciesze sie, ze bedzie przy moim porodzie. A co do dusznosci, to normalne. Musze sie przemeczyc.
|
#3796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie, nie nadrobię Was niestety ciągle z malutką się docieramy, ale nam się skruciał lista mamuś nierozpakowanych lipcowych no sirpnióweczzki szykujcie się
, ale widzę, że biedna papi dalej w dwupaku co oni z nią tam wyprawiają ![]() Seredczne gratulacje dla świeżo rozpakowanych mamusiek
|
#3798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wybaczcie naturalizm, ale mój organizm chyba zaczął się oczyszczać Wcześniej miałam problemy z chodzeniem do toalety a od wczoraj chodzę 2-3 razy dziennie ![]() Też nie dociera do mnie fakt, że w brzuchu jest PRAWDZIWY człowiek. I że już NA ZAWSZE będzie to MOJA córka. I że ja będę MATKĄ!!! Szok! Niby na rozum wszystko wiem, a i tak jest to abstrakcja
|
|
|
|
|
#3799 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że dołączyłaś Szkoda, że tak dlugo z tym zwlekalaś Cytat:
![]() Cytat:
Takie byle co ale niedrogi, więc jak sie spali, to trudno. Cytat:
Za co? Za każdy Twój post - rozwalasz mnie na łopatki ![]() Cytat:
![]() Co do odwiedzin, to ja mam w domu istny sajgon! Mieszkamy w bloku z moją mamą na 65m2. Są co prawda 4 pokoje ale taki mały metraż, więc pokoiki są malutkie ![]() My zajmujemy dwa małe pokoiki, mama jeden mały a duży jest wspólny. Teraz przyjechali do nas na całe wakacje - moja siostra z 9msc córeczką i 2 siostrzencami (10 i 13lat). Zawsze co roku do nas przyjeżdzają, bo mieszkają we Włoszech i lubią tu spędzać wakacje. Poza tym tęsknimy za sobą i scalamy się rodzinnie. Szwagier przyjedzie na jakieś 2 tygodnie ale dopiero na początku września. 3 sierpnia przyjedzie moja ciocia z wujkiem (też z Włoch) na 2 tygodnie - będą spali u babci ale na pewno do nas będą wpadali. Acha i od wtorku mamy gości w postaci przyjaciółki mojej siostry z Wloch z mężem i ich córka 5 letnią - śpią w hotelu ale rano do nas przychodzą, potem jadą coś zwiedzać, na wieczor przychodza na kolację i siedzą do północy Wyjeżdzają dopiero we wtorek rano. Także mam gigantyczny sajgon i nie zamierzam więcej gości przyjmować ![]() Kocham ich wszystkich i mimo wszystko cieszę się że przyjechali. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Białą szmatę mam na sobie (podkoszulka xxxxxxl) tylko mi chaszczy zielonych badyli na łbie brak ![]() Aaaa tam nie przyjmować.. jak już masz tyle ludu w domu to jakbym ja tam wpadła z mężem i synkiem to ani nawet byś się nie spostrzegła, że kogoś przybyło
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]() grunt że wszytsko skończyło się dobrze, a o tych przykrych chwilach na pewno szybko zapomnisz Niezawsze śliczna córeczka
|
|
#3802 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Super!!! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() Tak samo moj chrześniak - na początku cały tata a teraz ma 2 latka i cała mama. Dzieci się zmieniają a podobno najczęściej rodzą się podobne do ojcow. |
|||
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wary jak murzyński trębacz
|
|
|
|
#3804 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczna ta bluzeczka w kwiatki ![]() Cytat:
jak dojdziesz już do siebie i znajdziesz chwile, to koniecznie opisz jak szpital, opieka i poród bo ja bródnowski na 2 miejscu za inflancką stawiam ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() Swoją drogą ciekawe co u Niej... Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-07-24 o 12:49 |
|||
|
|
|
#3805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gin powiedzial mi dzis "nosisz juz w sobie "dojrzalego czlowieka". Nie moze to do mnie dotrzec. Matko!!!
|
|
#3806 | |||||
|
Zadomowienie
|
KOLANDRA Twoja malutka jest śliczna
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
kochana będzie dobrze ! zobaczysz! Mnie tez troche przeraża, to że noszę w sobie taka małą istotę, ktora będzie ode mnie całkowicie zależna! Żawsze już będzie przy mnie. Zawsze będę mamą. Wierzę, że dam radę. Lazurku, to normalne uczucia. Nie jesteś sama... Cytat:
Cytat:
![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20890709]Wiolek gratuluje !A ja mam dziś jakiś podły dzień. Zero objawów.Niby do tp daleko,ale boje się,że w końcu skończy się cesarką. Nie wiem czemu,ale mam głupie wrażenie,że cc gorsze niż sn. Buuuu.. [/QUOTE]Ja też się bardziej boję cc niż porodu naturalnego... Honolinka, Agamarcio, Basia to co dzis/jutro rodzimy? Chciałabym żeby coś sie już zaczęło... Cytat:
![]() Mój Synio zawsze wychodzi o 2 tygodnie większy - wg USG termin mam na jutro ale ja liczę wg OM czyli 8.08. Cytat:
Posikałam się ze smiechu...A TŻ ma teraz ubaw ze mnie... Tobie i Sebkowi bym nie odmówiła!! Wpadaj może tak mnie rozśmieszysz, że poród wywołasz hehe |
|||||
|
|
|
#3807 |
|
Rozeznanie
|
Hehe chyba to żadnej nie dociera że tam w środku siedzi mały człowieczek
Ja natomiast czekam ju na jakiekolwiek oznaku porodu, nie wiem dlaczego ale jeszcze miesiąc temu to najchętniej przesunęłabym ten poród jeszcze z pół roku a teraz nasłuchuję jakichkolwiek objawów i nic. Chciałabym już urodzić (chyba nie wiem co mówię
|
|
#3808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo dziś to nie nie ma TŻ przyjeżdża dopiero jutro teściowa idzie do znajomej wnuka na ślub a potem na małe przyjęcie więc mój brat został ,,wynajęty'' do sprawowania nadzoru nade mną tylko zastrzegł sobie że mam mu obiecać że nie zaczne rodzić
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-07-24 o 13:29 |
|
|
|
|
#3809 |
|
Zadomowienie
|
No dobra znów nadrobilam
Dobrze, że piszecie teraz rzez dobę 5stron a nie jak kiedyś 15-20!!!Przez tą farajne w moim domu nie mam czasu, żeby tak na bieżąco być z Wami, więc raz dziennie zasiadam na godzinę i nadrabiam hehe U mnei wcale nie jest chłodniej! Co prawda popadało rano ale szybko przeszlo i wcale powietrza nie rozrzedziło Nadal duchota (no może ciut mniejsza niż wczoraj). Jestem niewyspana ostatnio, bo Claudusia (siostrzenica) rano nas o 5-6 budzi ale co tam przyzwyczajam się Całuję ją calą, nie mogę się nacieszyć. Już mi łóżko obsikala. Mama mówi, że wariuję i co to będzie jak moje się na świecie pojawi hehe...Jutro kończę 38tc, w poniedzialek musze sie do gina zapisac na wizytę.. Chyba, że urodzę, bo przeciez się umówilam z dziewczynami! ![]() Teraz leżę i odpoczywam. Ale zaraz wezmę TŻ na wywoływanie A co!Jesli chodzi o objawy, to jakoś ostatnio nie mam skurczy... albo jestem tak zajęta, że ich nie czuję... puchną mi strasznie nogi, i cieknie ze mnie tak jak kiedyś dzidzia pisała - wodniste coś i glutki białe... Ostatnio jakoś nic mnie nie ciągnie, maly nie uciska jak wcześniej na szyjkę. Jedynie co, to mniej się rusza, nie robi mi z brzucha fal - zdecydowanie a nawet jak się poruszy, to bardzo delikatnie. Ale to chyba nie powód do zmartwień? Bo ma już mało miejsca... |
|
|
|
#3810 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
My z samego rana byliśmy na usg... Pooglądałam mojego Synka... Ginek robi nam usg i pyta "to miał być chłopak"... wiecie, że serce podeszło mi do gardła!! Myślałam że na 3 tygodnie przed porodem coś się zmieniło!! Ale na szczęście Wojtek w dalszym ciągu jest Wojtkiem!! To najważniejszy, ułożony główkowo, dosyć nisko, wód płodowych odpowiednia ilość. W związku z tym że coś ze mnie wypływa i nie wiadomo co kazała mi zrobić badanie z krwi na obecność białaka, ale dokładnie nie wiem o co chodzi ![]() Mamy 37w1d według om. Według usg wychodzi 38w5d Ale najbardziej zaskoczyłam mnie waga 3377g +/- 206g A i najfajniejszy moment jak Wojtek na usg zaczął ruszać buzią, ni to ssał i ni to taki odruch żucia jak przy jedzeniu... na końcu stwierdziłam że to przecież były buziaczki dla mamy i babci, bo byłam z mamą na usg... Po za tym zdjęcie z profilu wygląda tak, jakby Wojtek miał kształt nosa po tacie... moja mama jest oburzona!! zobaczymy jaki będzie jak się urodzi...Dobrego dnia Wam życzę... Dziś pogoda trochę odpuszcza! Mam nadzieję, że ominą nas anomalia pogodowe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

bedzie dobrze!! zobacz juz niedlugo bedziesz miala takiego fajnego, swojego człowieczka jak na tym zdjęciu od Niezawsze albo fajniejszego