MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-25, 22:46   #3211
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
lea niezła jazda Normalnie intrygi jak w telenoweli brazylijskiej
współczuję
A gdzie foteczki z chrzcin?
Maksiu jak zwykle the best
cała nasza wieś to taka wielka telenowela.

Fotki będą, ale niewiele (siostra schrzaniła sprawę, ledwo kilka fotek nadaje się do użytku) i dopiero jutro, bo dziś już mi się nie chce.

Zmykam spać. papa.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 22:52   #3212
Siala_Bala
Zakorzenienie

Lea ... nie wiem czy się śmiać czy płakać bo baba rąbnięta, że śmiać się chce ale, że to jednak dla Ciebie nie jest miła sytuacja to śmiać się nie wypada. Współczuję. Ojjj dobrze, ze mnie swoich mądrości jeszcze nikt nie zdążył wciskać bo nie wiem jakby się to skończyło..
oprócz sąsiadki gdzie zza okna raczyła rzec "ojejku kto to tam tak płacze.. może mu się pić chce" a baba na oczy dziecka nie widziała (bo przecie my w domu a ona na dworze z psem, okno tylko otwarte ale firanka zasunięta) i skąd niby mogła wiedzieć czy czasem właśnie nie pcham małemu do ryjka butli z piciem
ale że nie zdążyłam zareagować to się babie upiekło

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Jolaoo - miałaś napisać, że masz już -20kilo niż przed ciążą i że usychasz w oczach i że brzuch wklęsły, że pępek widać przez plecy

W końcu od kiedy można się ściskać pasami, bandażami, gorsetami po porodzie sn? Bo coś dalej się nie zorientowałam.. pisać no tu migiem kto i od kiedy się ciśnie

Ja dziś założyłam pas ale myślałam, że mi flaki gardłem wyskoczą
A ubrać się jest gorzej niż w ciąży.. bo w ciąży jak ciuch podkreślał brzuszek to okej.. a teraz nie dość że musi być wielki namiot to jeszcze jakoś maskujący i doopa, ni ma co włożyć. Jeszcze się ochłodziło to już wogóle.. dziś lało a ja popylałam w bluzce z krótkim rękawem bo bluzy za ciasne, za krótkie.

Lea
- a nie pytałaś jej skąd jej się ubzdurało, że coś na nią nadawałaś i skąd ma takowe podejrzenia?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 22:54   #3213
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Lea ... nie wiem czy się śmiać czy płakać bo baba rąbnięta, że śmiać się chce ale, że to jednak dla Ciebie nie jest miła sytuacja to śmiać się nie wypada. Współczuję. Ojjj dobrze, ze mnie swoich mądrości jeszcze nikt nie zdążył wciskać bo nie wiem jakby się to skończyło..
oprócz sąsiadki gdzie zza okna raczyła rzec "ojejku kto to tam tak płacze.. może mu się pić chce" a baba na oczy dziecka nie widziała (bo przecie my w domu a ona na dworze z psem, okno tylko otwarte ale firanka zasunięta) i skąd niby mogła wiedzieć czy czasem właśnie nie pcham małemu do ryjka butli z piciem
ale że nie zdążyłam zareagować to się babie upiekło
Głupota ludzka nie ma granic...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 22:58   #3214
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
mozna mozna moi tescie faworyzuja kube swojego 1 wnuka starszego o 5 miesiecy od Amelci nagadali rodzinie ze mi chrzciny zrobia ze nam musza pomóc a tak naprawde gów........... dostalismy tzn nic zero (sami sobie radzimy i nam dobrze przynajmniej nie bedziemy mieli wypomniane tato moj nam troche pomaga) u tesciow 4 wypłaty przyszła tylko na dzien dziecka z kiecka której mała nie włozy bo jest za mała kiedy z nia byłam w sklepie to kupowała małemu spiochy ja dla amelci sama musiałam płacic mogła na dzien dziecka dac 20 zł przynajmniej bym małej cos fajnego kupiła rozumiem ze mogła nie miec pieniedzy ale najbardziej mnie denerwuje faworyzowanie ja pochodze z wielkiej rodziny mama nas 5 miała i do teraz kazdy mysli o drugim i sobie pomagamy i inaczej sobie nie wyobrazam ale widocznie sa ludzie którzy maja w sobie jad wrrr
a ten wnuczek to od ich córki może?
bo ja mam dziwne wrażenie, że moja teściowa także faworyzuje bardziej swojego pierwszego wnuka- od córki właśnie.
Nie wiem może się mylę, ale wydaje mi się że od córki dziecko jakoś bliżej jest dla babci niż dziecko syna- co dla mnie jest niezrozumiałe kompletnie.
Dzisiaj siostra małża przylatuje z nim do Polski i już od paru dni kupowała mu różne rzeczy, dla mnie to jest trochę chamskie ale co zrobić- płakać nie będę
A z tymi zakupami o których piszesz to strasznie podle zrobiła, ja bym się nieźle wkurzyła
Cytat:
A ja już nie wiem co jest temu mojemu dzieciowi
Sama na dodatek jestem w domu, mąż wraca jutro.
Od 11:00 jak pojadł tak do teraz posypia troszkę i się budzi i płacze.. dałam kropelki na brzuszek, poję herbatką rumiankową i nic. Dopiero jak wezmę na ręce to się uspokaja i przysypia choć nie do końca.. Smoczek też uspokaja.
Nie wiem co mu jest i jak mu pomóc
Kupki robi normalne, bączki też jakieś czasem są.. wtedy tak się krzywi.
Głowa mnie już boli bo i z niewyspania i z nieporadności
Jakie kropelki dajesz na brzuszek?
Ja od wczoraj podaję bobotik tak raz dziennie na wszelki wypadek

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20906295]A poniżej kiecuszka chrzścielna [/QUOTE]
Śliczna sukienusia

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Większość dzieci przestaje płakać wzięte na ręce. I większość chce więcej czułości niż dostaje. Niestety potem trudno je odłożyć. A wiem co mówię, bo mi Daniel płakał 8 tygodni, a odkładany wył jak zarzynany.

Na rękach mi płacze teraz, bo już wie, że jak przestanie to go odłożę. Naprawdę nic go nie boli. Zresztą Szaja świadkiem, że moje dziecko potrafi płakać dla sportu i nim się uspokoi próbuje wszystkiego, z histerią i kaszlem włącznie.

Obstawiam, że nie on jeden taki. Ostrożnie z tym tuleniem na każde kwęknięcie.
Obawiam się, że moja zaczyna tak samo płakać specjalnie żeby jej nie odkładać do łóżeczka
I w sumie już nie wiem co robić bo odłożona tak panicznie płacze, że aż się zachodzi- mi jej szkoda ale wytrzymałabym pewnie dłużej z jej płaczem, ale babcia od razu leci i bierze na rączki.
I już nie wiem- przetrzymywać ją z tym płaczem aż sama się uspokoi czy machać kołyską albo brać na ręce bo sama nie przestanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20908591]Siala, smoczek. Jak pluje, przytrzymaj, podłóż pieluchę. Masz kołysanki ode mnie? Słałam ci na maila? Agatka się uspokaja przy nich.
[/QUOTE]
O jakich kołysankach mowa?

Ja dzisiaj wyspana
Małż przywiózł mnie wczoraj do domu a dzisiaj pojechał do siebie bo jutro do roboty.
I tak teraz mamy super sytuacje- musimy siedzieć oddzielnie bo głupia teściowa nie daje nam żyć przez swoje pierd** a małż wyjeżdża za 1,5 miesiąca za granicę na rok i pewnie będziemy figę się widzieć

Martynka dostała jakiegoś uczulenia i teraz kurka nie wiem od czego
Normalnie jest zsypana na całym ciele krostkami i takimi nieregularnymi plamami- na buzi, główce, brzuszku, pupce normalnie masakra.
Jutro idę do pediatry z moim cyckiem to od razu zapytam o to uczulenie.

Aha i jeszcze jedno: jak występuje u waszych dzieciaczków jakaś alergia w postaci krostek czy bólów brzuszka to dalej dajecie cyca czy robicie modyfikowane
Bo ja dawałam dzisiaj cały dzień butle, dwa razy może dałam cyca i nie wiem czy dobrze robię ze tak od razu ją odstawiam

I parę fotek

Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu

Z zawodu kosmetyczka, masażystka.
Doradca Forever Living Products, Bandi.
Gringoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 23:05   #3215
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gringoo Pokaż wiadomość
Jakie kropelki dajesz na brzuszek?
Ja od wczoraj podaję bobotik tak raz dziennie na wszelki wypadek
Esputicon daję, dziś w nocy o 1 i o chyba 5 dałam po 2 krople. Nie wiem jak w ciągu dnia bo nie dopytałam mamy ale teraz przez sen zakwęka, zakwili i pruuuuk bąka sadzi

A moje dziecię miało wstać o 22:00 na jedzenie i czekałam specjalnie, nie kładłam się na drzemkę a tu cisza, śpi od 19:00. I teraz znowu nie wiem czy się kłaść czy się nie opłaca bo lada chwila wstanie xD

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-07-25 o 23:07
Stary 2010-07-25, 23:07   #3216
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:

Lea
- a nie pytałaś jej skąd jej się ubzdurało, że coś na nią nadawałaś i skąd ma takowe podejrzenia?
pytałam, owszem... ale odpowiedzi nie otrzymałam, tylko jak w amoku powtarzała: "Zapytam B. (to ta moja znajoma), to będę wiedzieć."... i tak w kółko.
Więc niech się pyta kogo chce.. to ona sobie wstyd przynosi.
Ale ona jest z gatunku tych wiejskich bab, które ludzi słuchają bardziej niż samych siebie, i którzy zawsze się przejmuje tym, co ludzie powiedzą. A ja zupełnie odwrotnie, mam gdzieś ludzką gadkę, i to co ludzie powiedzą, jeśli, np. okien na odpust nie umyję.

Co się tyczy ściagania pasem, to po porodzie sn ściągała się już dwa tygodnie po. I bardzo szybko brzuch zgubiłam. Nie wiem, ile w tym zasługi pasa... ale pewnie coś pomógł, bo teraz się nie ściągam- i mam większy brzuchol niż po pierwszej ciąży.

Cytat:
I parę fotek
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 23:13   #3217
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20924212]pytałam, owszem... ale odpowiedzi nie otrzymałam, tylko jak w amoku powtarzała: "Zapytam B. (to ta moja znajoma), to będę wiedzieć."... i tak w kółko.
Więc niech się pyta kogo chce.. to ona sobie wstyd przynosi.
Ale ona jest z gatunku tych wiejskich bab, które ludzi słuchają bardziej niż samych siebie, i którzy zawsze się przejmuje tym, co ludzie powiedzą. A ja zupełnie odwrotnie, mam gdzieś ludzką gadkę, i to co ludzie powiedzą, jeśli, np. okien na odpust nie umyję.

Co się tyczy ściagania pasem, to po porodzie sn ściągała się już dwa tygodnie po. I bardzo szybko brzuch zgubiłam. Nie wiem, ile w tym zasługi pasa... ale pewnie coś pomógł, bo teraz się nie ściągam- i mam większy brzuchol niż po pierwszej ciąży.

[/QUOTE]
Bardzo podoba mi się Twoja postawa Ja też mam gdzieś "co ludzie powiedzą" i powoli uczę moją mamę, że nie powinna się martwić zdaniem innych bo inni mają jej zdanie w d..

A jakiego pasa używałaś?
Ja mam taki, kiedyś kupiłam do ćwiczeń, jest z takiej pianki/gąbki co to się skóra pod nim ma szybciej pocić i tłuszcz spalać
http://allegro.pl/item1143944732_odc...za_jakosc.html

ale na ile to działa to nie wiem bo ćwiczyłam w nim 2 razy

Stary 2010-07-25, 23:28   #3218
kardashi
Zakorzenienie

Oo Lea, nie wiem czy to się smiac czy płakac Ale teściowej współczuje Rzeczywiście jak brazylijska telenowela

I oczywiście czekamy na zdjęcia ze chrzcin

My jednak chrzcimy na wielkanoc

Używa może któras z Was, tzn dzieci, smoczki lovi?

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 08:29   #3219
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

U nas dziś nocka niespecjalna Mały wykąpany zjadł o 20 i potem budził się o północy,3 nad ranem, 5 rano i 7 Do tego po 5 było stękanie. Ale na szczęście płaczu nie było.
Dziewczyny nie wiem co jest grane. Jutro minie 6 tyg.od porodu. Już nie plamiłam,było czysto i od wczoraj znów mam lekkie ale czerwone plamienie... Nic mnie nie boli. Mam nadzieję,że nic tam się nie popie*szyło...Przytulanek nie było jeszcze. Niestety nie przewidują tutaj kontroli ginekologicznej po porodzie. W Polsce będę za niecały m-c to się wybiorę oczywiście...
Też tak miałam, plamiłam do 8. tygodnia i nagle przestałam.

Cytat:

Dziecko znajomych moich znajomych ma tak, że jak czegoś nie chce, np. iść do przedszkola, to na zawołanie jest chore. Tak płacze, że kaszle, tak kaszle, że wymiotuje...
Koleżanki syn nagle dostawała gorączki i wymiotował.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Bo mam taką kurteczkę na chłodne lato (jak np dziś), cieplejszą jesien.. ona taka cienka, ale tam coś ocieplana.. no i mam kombinezon zimowy..
No i takem pytam czy macie takie kurteczki np na paź/listopad, że takie już zimne, czy od razu w kombinezoniak ??
Ja mam taki płaszczyk-sukienusia z polaru i to wszystko. Kombinezon kupię we wrześniu, bo nie wiem jak mi dzieć urośnie

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość

To ja już wolę te upały może i wtedy marudna była ale przynajmniej spała normalnie
U nas też w upały byłolepiej. Luiza spała po 2-3 godziny w ciągu dnia. Teraz masakra

Cytat:

Ja zawsze mam w takich razach grubaśne skarpety. Nawet do gina je targam, żeby z przebieralni boso nie iść.
Hehe, ja też

Cytat:
Moje kochanie było dzisiaj aniołkiem.

O 8:45 rano zasnął i spał do 10:45. Potem jedzonko, marudek i spacer. Na spacerze od razu sen - godzinkę. Powrót do domu, aktywność, trochę marudka, kolejne jedzonko, większy marudek i spacer. Na spacerze była chwila buntu, marudził tak wściekle jakby miał z rok conajmniej, ale matka się nie poddała, więc dziecko spasowało i w końcu zaliczyło zjazd. Uwaga uwaga... mały spał cały spacer i 2 godz. po powrocie do domu jeszcze. W sumie: 15:35 - 19:30.

.
Super!!! Cieszę się

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921090]

Powiedzcie mi, ile razy dziennie dodajecie espumisan/infacol/sab simplex czy co tam dziecku? I po ile kropel?[/QUOTE]

Daje nieregularnie, ale przed jedzeniem po 7 kropel.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921524]Kończymy dzisiaj 10 tygodni Foty z wczoraj:[/QUOTE]

jaka fajna czuprynka. Kiteczki możesz już robić
Fajną ma minę przy butli

Cytat:
Foteczki
Miło Cię widzieć Jesteś podobna do babki z TV, jakiejś prezenterki
Synuś uroczy

Cytat:

Aha i jeszcze jedno: jak występuje u waszych dzieciaczków jakaś alergia w postaci krostek czy bólów brzuszka to dalej dajecie cyca czy robicie modyfikowane
Bo ja dawałam dzisiaj cały dzień butle, dwa razy może dałam cyca i nie wiem czy dobrze robię ze tak od razu ją odstawiam

I parę fotek
Ja daję dalej swoje mleko, tylko bardziej uważam na to, co jem.
Mała śliczna

lea, Maksiu jest debeściak
Teściowa - szkoda słów

Wczoraj mieliśmy gości ( mąż miał imieniny ) i wieczorem padłam . Luiza znowu mało spała. Dobrze, że nocki są super Zauważyłam, że od kiedy ją posadziłam parę razy na kanapie, to jej się to bardzo spodobało Teraz jak marudzi, biorę ją na kolana, sadzam i jest spokój

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 09:02   #3220
margo80
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921090]Powiedzcie mi, ile razy dziennie dodajecie espumisan/infacol/sab simplex czy co tam dziecku? I po ile kropel?[/QUOTE]
espumisan - wg zalecenia pediatry 3 razy dziennie po 5 kropel. wystarcza.

dziewczyny - super fotki

Lea - Maksiu jest niesamowity. i jaki zaradny
współczuje takiej teściowej. chętnie posłucham szczegółów w środę.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 09:23   #3221
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Nie mam kołysanek. Ale Sebek nie jest jeszcze za mały żeby takie rzeczy słuchać i by odnosiły skutek? Jak nakręcam karuzelkę grającą to on nie zwraca na nią wcale uwagi
moja córcia słucha kołysanek(nawet przy nich usypia).Na zabawkę grającą też reaguje.

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 09:25   #3222
Silpe
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921090]

Powiedzcie mi, ile razy dziennie dodajecie espumisan/infacol/sab simplex czy co tam dziecku? I po ile kropel?[/QUOTE]

Moje dziecie nie ma kolek , jedynie straszny dyskonfort z powodu gazów - nałyka sie powietrza i potem problem - wiec tak nie regularnie daje sab simplex po kilka kropli do flachy i pierdki szybciej wychodzą i bez płaczu sie obywa.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921524]Kończymy dzisiaj 10 tygodni Foty z wczoraj:[/QUOTE]

gratulacje - Agatka fajna panna

Cytat:
Foteczki

Cytat:

I parę fotek

cos jeszcze miało byc ale mi nie zacytowało a dziecie marudne ..

juz wiem co jest mojemu dziecku SKOK ROZWOJOWY PIąTEGO TYGODNIA
młoda książkowo przechodzi wszystkie objawy a ja juz mam dośc -
pocieszam sie że to tylko kilka dni...

jak by któraś potrzebowała to prosze

http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 09:28   #3223
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

gratulacje

W końcu się doczekałam
Stary 2010-07-26, 09:30   #3224
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Wczoraj wyczułam u Luizy na wzgórku łonowym pod skórą taką gulkę . Jak dotykam, to wyraźnie coś tam jest, nie sprawia jej to bólu. któraś też ma takie cuś?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 09:34   #3225
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
I parę fotek

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:
Foteczki
ślicznosci

W końcu się doczekałam
Stary 2010-07-26, 09:44   #3226
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:

No kochana ja też ze wschodu Z Witosa

-----------------------------------------------
Ja też z witosa
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 10:07   #3227
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20923572]aha, no i najważniejsze, dziś rano dzwoni do mnie ta moja najlepsza znajoma, z zapytaniem, co się mojej teściowej poprzestawiało w głowie, czy co ...?

Wyobraźcie sobie, że teściowa wczoraj jak wyszła z imprezy "dopadła" moją znajomą na gg i prowadziła swoje "prywatne śledztwo". Jutro idę do tej znajomej poczytać archiwum z tej rozmowy.
Ale żenada straszna jak dla mnie. [/QUOTE]

Na szczęście nie odpowiadasz za czyny tej pani

Cytat:
bo ja mam dziwne wrażenie, że moja teściowa także faworyzuje bardziej swojego pierwszego wnuka- od córki właśnie.
Nie wiem może się mylę, ale wydaje mi się że od córki dziecko jakoś bliżej jest dla babci niż dziecko syna- co dla mnie jest niezrozumiałe kompletnie.
Dzisiaj siostra małża przylatuje z nim do Polski i już od paru dni kupowała mu różne rzeczy, dla mnie to jest trochę chamskie ale co zrobić- płakać nie będę

też mam takie wrażenie. Dzień dziecka - mieszkają razem teściowie i szwagierka ze swoim dzieckiem, przyszliśmy z prezentem dla małej, a naszej córce ta dziewczynka podała ubranko - nie wiem nawet od kogo. Pomijam fakt, że przyszły chrzestny olał całkowicie i narodziny, i Dzień Dziecka.

Foty piękne, minki urocze

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Oo Lea, nie wiem czy to się smiac czy płakac Ale teściowej współczuje Rzeczywiście jak brazylijska telenowela

I oczywiście czekamy na zdjęcia ze chrzcin

My jednak chrzcimy na wielkanoc

Używa może któras z Was, tzn dzieci, smoczki lovi?
nie ale córka z takim smakiem ciągnie smoka, że rozważam kupno dla siebie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Ja mam taki płaszczyk-sukienusia z polaru i to wszystko. Kombinezon kupię we wrześniu, bo nie wiem jak mi dzieć urośnie

U nas też w upały byłolepiej. Luiza spała po 2-3 godziny w ciągu dnia. Teraz masakra

jaka fajna czuprynka. Kiteczki możesz już robić
Fajną ma minę przy butli

tez taki polarkowy mam różowy

Agatka odwrotnie, prawie nie spała...

Mina przy butli wściekła, bo chwilę wcześniej był atak szału

W sprawie kołysanek proszę PW pisać

U nas cudna noc Kolacja o 20, potem małż karmił o 00:30, ja już spałam, tylko się na moment przecknęłam. Młoda zazwyczaj je najwcześniejszy posiłek ok 4:30, a dzisiaj pospała do 6! No i zostawiłam z nami dziewczę, by dospać, i tak sobie do 8:30 spałyśmy Potem aktywność, teraz zjadła znów i przysypia w bujaczku.

A rano małż ją położył na brzuszku, ta parę razy łepetynkę uniosła, ale częściej nogi - normalnie kołyskę robi
A w ogóle to już nie mogę się doczekać, kiedy zacznie łapki do buzi pchać

Siala, na razie nie pada

U nas dach dzisiaj remontują, walą mi nad głową... Do tego naprzeciwko okna wymieniają

Kupiłam sobie wczoraj sukienkę dla siebie na chrzest, w Grey Wolfie - kojarzycie ten sklep? Ja go odkrywam dopiero, i jestem cała podekscytowana, bo fajne rzeczy mają, czasem w rozsądnych cenach, no i ich M na mnie pasuje Za kieckę dałam 119zł, jeszcze nie taka tragedia, biorąc pod uwagę, że sobie nowe rzeczy kupuję rzadko Jak się wykąpię i wypięknię, to przymierzę i fotkę pokażę, bo ona dopiero na mnie ładnie wygląda (skromność ), na wieszaku guzik widać

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Wczoraj wyczułam u Luizy na wzgórku łonowym pod skórą taką gulkę . Jak dotykam, to wyraźnie coś tam jest, nie sprawia jej to bólu. któraś też ma takie cuś?
Nie, ale ja jej się w ogóle boję tam dotykać Jakoś mi głupio

Aha, dziękujemy za gratulacje z okazji 10 tygodni, tak zbiorowo

Czyli dzisiaj 11 zaczynamy, a zawsze przy rozpoczęciu nowego tygodnia czytam sobie o rozwoju w danym tygodniu, tu macie:

ROZWÓJ DZIECKA TYDZIEŃ PO TYGODNIU
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 10:15   #3228
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
A z tymi zakupami o których piszesz to strasznie podle zrobiła, ja bym się nieźle wkurzyła

Ja dzisiaj wyspana
Małż przywiózł mnie wczoraj do domu a dzisiaj pojechał do siebie bo jutro do roboty.
I tak teraz mamy super sytuacje- musimy siedzieć oddzielnie bo głupia teściowa nie daje nam żyć przez swoje pierd** a małż wyjeżdża za 1,5 miesiąca za granicę na rok i pewnie będziemy figę się widzieć

Martynka dostała jakiegoś uczulenia i teraz kurka nie wiem od czego
Normalnie jest zsypana na całym ciele krostkami i takimi nieregularnymi plamami- na buzi, główce, brzuszku, pupce normalnie masakra.
Jutro idę do pediatry z moim cyckiem to od razu zapytam o to uczulenie.

I parę fotek
No dziwne podejście teściowej... Ale spotkałam się już z tym,że wnuki od córki są kochańsze od wnuków po synu
To jak ja nie mam córki,to nie będę kochać wnuków

Jeśli chcesz karmić piersią,to nie dawaj butli...Przeanalizuj co jadłaś i spróbuj znaleźć przyczynę. A może to być też uczulenie na proszek,czy płyn...

Cytat:
Esputicon daję, dziś w nocy o 1 i o chyba 5 dałam po 2 krople. Nie wiem jak w ciągu dnia bo nie dopytałam mamy ale teraz przez sen zakwęka, zakwili i pruuuuk bąka sadzi

A moje dziecię miało wstać o 22:00 na jedzenie i czekałam specjalnie, nie kładłam się na drzemkę a tu cisza, śpi od 19:00. I teraz znowu nie wiem czy się kłaść czy się nie opłaca bo lada chwila wstanie xD
Wykorzystuj każdą chwilę na spanie

Cytat:
Też tak miałam, plamiłam do 8. tygodnia i nagle przestałam.

Mam nadzieję,że i mi w końcu minie

Miło Cię widzieć Jesteś podobna do babki z TV, jakiejś prezenterki
Synuś uroczy

Dziękuję Ale fajnie,to prawie sławna jestem

Wczoraj mieliśmy gości ( mąż miał imieniny ) i wieczorem padłam . Luiza znowu mało spała. Dobrze, że nocki są super Zauważyłam, że od kiedy ją posadziłam parę razy na kanapie, to jej się to bardzo spodobało Teraz jak marudzi, biorę ją na kolana, sadzam i jest spokój
Jeszcze chwilka i sama będzie siadała

Cytat:
Ja też z witosa
No to faktycznie ten świat mały
Ja mieszkałam na Witosa 2

---------------------------------------------

U nas nocka w miarę,rano poszła kupa i spokój. Dziecko śpi teraz Jak znam życie to będzie dziś odsypiał wczorajszy dzień
I skończyliśmy 6 tygodni

Stary 2010-07-26, 10:17   #3229
Konto usunięte

Gratuluję 6 tygodni
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 10:29   #3230
Jola00
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20928094]Gratuluję 6 tygodni [/QUOTE]

Dziękujemy

Ale fajna ta stronka o rozwoju dziecka

Stary 2010-07-26, 10:32   #3231
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
No to faktycznie ten świat mały
Ja mieszkałam na Witosa 2

---------------------------------------------

U nas nocka w miarę,rano poszła kupa i spokój. Dziecko śpi teraz Jak znam życie to będzie dziś odsypiał wczorajszy dzień
I skończyliśmy 6 tygodni
Ja z Witosa 12
Gratuluje 6 tygodni.
Myśmy wczoraj dwa miesiące skończyły i z tej okazji na dobranoc Agatka dała przy rodzince TŻ-ta koncert, a zawsze słyszałam "co ty chcesz przecież taka grzeczna", no to wczoraj jak się rozdarła to ją połowa ludzi próbowała uspokoić - oczywiście każdy musiał spróbować bo każdy twierdził że to lepiej zrobi . W końcu zlitowałam się nad bidulką i ją stamtąd zabrałam. Mam nadzieję że skończą się już głupie komentarze na temat spokojnego dziecka.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 10:37   #3232
Siala_Bala
Zakorzenienie

Co do ukochanych wnuków.. mój tata ma dwie siostry i babcia zawsze bardziej kochała dzieci od tych sióstr.. mimo, że ja spędzałam u niej każde wakacje, ferie i miała ze mną największy kontakt. Tamte wnuki zawsze coś dostawały od babci a mnie musiało wystarczyć dobre słowo.

Szajka - na tę pogodę to ja naprawdę nie mam się w co ubrać. O ile spodnie mam tak bluzki/bluzy/kurtki już nie. Nie mam nic z długim rękawem coby było mi ciepło. Nawet od męża nie pożyczę bo to suchar jest. Wczoraj obszukałam szafy i się załamałam. To nie jest głupie wytłumaczenie tylko poważnie całkiem mówię

Stary 2010-07-26, 10:38   #3233
Konto usunięte

Fajna bardzo Co tydzień czytam
Stary 2010-07-26, 10:40   #3234
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Hej własnie odwiozłam mame na busa , wiec do wtorku jesteśmy z Gabryśką same . We wtorek mamuśka chyba dołączy znów do nas musi troche w domu ogarnąc bo sami faceci zostali . Juz sie odzwyczaiłam byc sama z małą przez ostatnie dwa tygodnie mama mi pomagała to miałam wiecej luzu . Na razie dziecie spi ale pewnie nie za długo ciągle upał nam dokucza choc mała dzielnie go znosi chyba lepiej niz ja
Teraz cisza aż głupio - nadrobiłam co miałam do zrobienia przez ten czas jak była mama- teraz czas na odpoczynek i dla dziecka .Własnie pije kawke
Wieczorami tylko po kąpieli , podczas karmienia mamy powtarzające sie ataki histerii - nie wiem czemu - upał - nagromadzone gazy które ją denerwują
wiec o ile dni i noce są ok to te wieczory są meczące ...
Meżu miał do nas przyjechac na wekeend i lipa - nie da rady - wiec wczoraj na miesiączek Gabi pogadali sobie tylko przez skype
szkoda - może za tydzien - już nam sie przykrzy - coś za coś...

Musze znów sie pochwalic że wczoraj przy okazji skonczenia czterech tygodni Gabryśka odkryła karuzele którą daży sporym zainteresowaniem i zakumała że rączki służą tez do chwytania różnych rzeczy np , grzechotke lub króliczka już nie wspomne ile ona sie teraz nagada sama ze sobą lub ze mną Kumate dziecie
Odnośnie puszczania baniek ślinianych - też potrafi od kilku dni
Swietna malutka i jaka sliczniutka!

... twoja córeczka tak jak i moja , jest bardzo zainteresowana misiami z karuzeli oraz zwierzatkami z lezaczka, gaworzy do nich i przy tym zasypia... a zyrafe lapie za nogi (chude i dlugie)...banki sa na `porzadku dziennym

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
To my tez sie pochwalimy

determinacja mojego dziecka jesli wkoło nie ma co do buzi włozyc( ostatnia focia )
Piekny bobasek! ..i jaki Szerlock Holmes, musi wszystko dotknac!!!
Stary 2010-07-26, 10:41   #3235
Konto usunięte

Ok kobieto, rozumiem, też tak miałam Minie
Stary 2010-07-26, 10:41   #3236
biankaaa
Zadomowienie

Hej!

Dziwczyny, jak czytam o Waszych teściowych to naprawde sie dziwie co to za gatunek :/ mam szczera nadzieje ze niegdy nie bede taka upierdliwa dla przyszlej synowej (pod warunkiem ze bedzie sie ze mna zgadzac ;PPP).

Ja dla odmiany mam fajna tesciowke. Do wzajemnej symaptii napewno przyczynia sie fakt ze mieszkamy dosc daleko od siebie Ale w sumie jest wyrozumiala, taktowna kobieta i nie bylo miedzy nami do tej pory zadnych spiec mimo ze poglady na temat wychowania i pielegnacji dzieci mamy skrajnie rozne. Ona - bardzo slusznie zreszta - dobrze wie, ze wnuki moze rozpieszczac ale wychowanie powinna pozostawic nam

Mialam isc z mlodym na spacer, ale wrzucilam go do wozka i zanim pozbieralam sie z wsyztskim to on mi zasnal. I teraz nie chce mi sie isc skoro moge w spokoju wypic kawke i posiedziec na wizazu))

Poczytalam sobie o rozwoju w poszczegolnych tygodniach i w sumie idziemy z wyszystkim o czasie. Tylko waga i wzrost ponad miare Ostatnio na wyprzedazy w mothercare wydalam mnostwo kasy na nowe ubranka bo z wiekszosci mi powyrastal. Kupowalam rozmiar 3-6mcy i jest akurat swoja droga ceny maja teraz bardzo atrakcyjne - 50% i -70% a ciuszki swietnej jakosci polecam!

Kto mi poleci jakies fajne staniki do karmienia? Chodzi mi o to zeby nie byl to taki typowy biały karmnik ale zeby ladnie trzymal i modelowal biust (najlepiej fiszbiny), zeby byl w jakies ciekawszej kolorystyce no i przede wsyztskim wygodny. Co nosicie?
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 10:43   #3237
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
hey dziewuszki

u nas problemy kupkowe, dobe juz kupy nie ma...a przewżnie byla po każdym posiłku...mysicie że doba to duzo?pomoze herbatka rumiankowa? czy co polecacie? bo mała sie męczy niemiłosiernie...

no własnie apropo kupek...w jakim wieku moz na podawac ten syropek? na recepte jest? help...!

Dziecko moze byc bez kupi do tygodnia ale tylko wtedy jak nie ma dolegliwosci i to jest normalne...w innym wypadku trzeba pomóc dziecku: masaze, herbatki typu Plantex lub czopki glicerynowe dla niemowlat.... mama tez musi w swojej diecie zadbac o to by nie brakowalo kiwi, sliwek...(2 szt. na czczo)
Stary 2010-07-26, 10:44   #3238
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Ja z Witosa 12
Gratuluje 6 tygodni.
Myśmy wczoraj dwa miesiące skończyły i z tej okazji na dobranoc Agatka dała przy rodzince TŻ-ta koncert, a zawsze słyszałam "co ty chcesz przecież taka grzeczna", no to wczoraj jak się rozdarła to ją połowa ludzi próbowała uspokoić - oczywiście każdy musiał spróbować bo każdy twierdził że to lepiej zrobi . W końcu zlitowałam się nad bidulką i ją stamtąd zabrałam. Mam nadzieję że skończą się już głupie komentarze na temat spokojnego dziecka.
Nie wiem gdzie jest Witosa 12
Mój blok to ten naprzeciw domków (tych przy stacji)

Gratki za dwa m-ce
I super,że Agatka pokazała co potrafi hehe

Ja jestem już przerażona,bo chyba 20 sierpnia jedziemy do Polski. A teściowie zwariowali na punkcie małego Sami się przyznają do tego I już się boję,bo nie pozwolę żeby mi dziecko na rękach nosili od rana do nocy A na bank tak będą chcieli biorąc pod uwagę fakt,że mały lubi sobie popłakać...
Ale nawet małż już się przekonał,że np. jak mały leży w łóżeczku i już jest zmęczony (zaczyna płakać) to jak go weźmie na ręce to płacze jeszcze mocniej Wystarczy wtedy tylko smok,misio (przytulanka/trzymacz smoka) i pogłaskać po główce.

Stary 2010-07-26, 10:45   #3239
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
A ja już nie wiem co jest temu mojemu dzieciowi
Sama na dodatek jestem w domu, mąż wraca jutro.
Od 11:00 jak pojadł tak do teraz posypia troszkę i się budzi i płacze.. dałam kropelki na brzuszek, poję herbatką rumiankową i nic. Dopiero jak wezmę na ręce to się uspokaja i przysypia choć nie do końca.. Smoczek też uspokaja.
Nie wiem co mu jest i jak mu pomóc
Kupki robi normalne, bączki też jakieś czasem są.. wtedy tak się krzywi.
Głowa mnie już boli bo i z niewyspania i z nieporadności
wyjdz z dzieckiem na swieze powietrze, sprawdz czy nie jest mu za goraco i ma odpowiednie ubranko (bawelniane lub lniane, bo pochlaniaja najlepiej pot), po kapieli zrób masaz calego ciala i uzyj olejku ...
Stary 2010-07-26, 10:55   #3240
luthien79
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20927831]

A rano małż ją położył na brzuszku, ta parę razy łepetynkę uniosła, ale częściej nogi - normalnie kołyskę robi [/QUOTE]

U nas jest to samo! Mój małż oszukuje, dociąża jej dupkę i nóżki i mówi: "Jak nie podnosi, jak podnosi?" Dziwna sprawa z tą główką, w 6 tyg podnosiła wyżej i na dłużej niż teraz. Się z niej leń zrobił na stare lata

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20927831]

Czyli dzisiaj 11 zaczynamy, a zawsze przy rozpoczęciu nowego tygodnia czytam sobie o rozwoju w danym tygodniu, tu macie:

ROZWÓJ DZIECKA TYDZIEŃ PO TYGODNIU[/QUOTE]

Też bardzo lubię tę stronkę, czasem tylko się podłamię, bo mała czegoś tam jeszcze nie robi, ale z drugiej strony coś innego robi z wyprzedzeniem, więc zawsze daję jej tolerancję, plus minus 2 tyg. Ale niepokój pozostaje
A wogóle to czytam sobie zawsze 2 tyg do przodu, żeby wiedzieć czego się spodziewać, a TŻ jak widzi, że na początku 10 czytam 11 to się wkurza
luthien79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości