|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
![]() Fotki będą, ale niewiele (siostra schrzaniła sprawę, ledwo kilka fotek nadaje się do użytku) i dopiero jutro, bo dziś już mi się nie chce. Zmykam spać. papa. |
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Lea ... nie wiem czy się śmiać czy płakać bo baba rąbnięta, że śmiać się chce ale, że to jednak dla Ciebie nie jest miła sytuacja to śmiać się nie wypada. Współczuję. Ojjj dobrze, ze mnie swoich mądrości jeszcze nikt nie zdążył wciskać bo nie wiem jakby się to skończyło..
oprócz sąsiadki gdzie zza okna raczyła rzec "ojejku kto to tam tak płacze.. może mu się pić chce" a baba na oczy dziecka nie widziała (bo przecie my w domu a ona na dworze z psem, okno tylko otwarte ale firanka zasunięta) i skąd niby mogła wiedzieć czy czasem właśnie nie pcham małemu do ryjka butli z piciem ![]() ale że nie zdążyłam zareagować to się babie upiekło ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Jolaoo - miałaś napisać, że masz już -20kilo niż przed ciążą i że usychasz w oczach i że brzuch wklęsły, że pępek widać przez plecy ![]() W końcu od kiedy można się ściskać pasami, bandażami, gorsetami po porodzie sn? Bo coś dalej się nie zorientowałam.. pisać no tu migiem kto i od kiedy się ciśnie ![]() Ja dziś założyłam pas ale myślałam, że mi flaki gardłem wyskoczą A ubrać się jest gorzej niż w ciąży.. bo w ciąży jak ciuch podkreślał brzuszek to okej.. a teraz nie dość że musi być wielki namiot to jeszcze jakoś maskujący i doopa, ni ma co włożyć. Jeszcze się ochłodziło to już wogóle.. dziś lało a ja popylałam w bluzce z krótkim rękawem bo bluzy za ciasne, za krótkie. Lea - a nie pytałaś jej skąd jej się ubzdurało, że coś na nią nadawałaś i skąd ma takowe podejrzenia?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3214 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo ja mam dziwne wrażenie, że moja teściowa także faworyzuje bardziej swojego pierwszego wnuka- od córki właśnie. Nie wiem może się mylę, ale wydaje mi się że od córki dziecko jakoś bliżej jest dla babci niż dziecko syna- co dla mnie jest niezrozumiałe kompletnie. Dzisiaj siostra małża przylatuje z nim do Polski i już od paru dni kupowała mu różne rzeczy, dla mnie to jest trochę chamskie ale co zrobić- płakać nie będę ![]() A z tymi zakupami o których piszesz to strasznie podle zrobiła, ja bym się nieźle wkurzyła ![]() Cytat:
Ja od wczoraj podaję bobotik tak raz dziennie na wszelki wypadek [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20906295]A poniżej kiecuszka chrzścielna [/QUOTE]Śliczna sukienusia Cytat:
![]() I w sumie już nie wiem co robić bo odłożona tak panicznie płacze, że aż się zachodzi- mi jej szkoda ale wytrzymałabym pewnie dłużej z jej płaczem, ale babcia od razu leci i bierze na rączki. I już nie wiem- przetrzymywać ją z tym płaczem aż sama się uspokoi czy machać kołyską albo brać na ręce bo sama nie przestanie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20908591]Siala, smoczek. Jak pluje, przytrzymaj, podłóż pieluchę. Masz kołysanki ode mnie? Słałam ci na maila? Agatka się uspokaja przy nich. [/QUOTE] O jakich kołysankach mowa? ![]() Ja dzisiaj wyspana ![]() Małż przywiózł mnie wczoraj do domu a dzisiaj pojechał do siebie bo jutro do roboty. I tak teraz mamy super sytuacje- musimy siedzieć oddzielnie bo głupia teściowa nie daje nam żyć przez swoje pierd** a małż wyjeżdża za 1,5 miesiąca za granicę na rok i pewnie będziemy figę się widzieć ![]() Martynka dostała jakiegoś uczulenia i teraz kurka nie wiem od czego ![]() Normalnie jest zsypana na całym ciele krostkami i takimi nieregularnymi plamami- na buzi, główce, brzuszku, pupce normalnie masakra. Jutro idę do pediatry z moim cyckiem to od razu zapytam o to uczulenie. Aha i jeszcze jedno: jak występuje u waszych dzieciaczków jakaś alergia w postaci krostek czy bólów brzuszka to dalej dajecie cyca czy robicie modyfikowane ![]() Bo ja dawałam dzisiaj cały dzień butle, dwa razy może dałam cyca i nie wiem czy dobrze robię ze tak od razu ją odstawiam ![]() I parę fotek
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moje dziecię miało wstać o 22:00 na jedzenie i czekałam specjalnie, nie kładłam się na drzemkę a tu cisza, śpi od 19:00. I teraz znowu nie wiem czy się kłaść czy się nie opłaca bo lada chwila wstanie xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-25 o 23:07 |
|
|
|
|
#3216 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Więc niech się pyta kogo chce.. to ona sobie wstyd przynosi. Ale ona jest z gatunku tych wiejskich bab, które ludzi słuchają bardziej niż samych siebie, i którzy zawsze się przejmuje tym, co ludzie powiedzą. Co się tyczy ściagania pasem, to po porodzie sn ściągała się już dwa tygodnie po. ![]() |
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20924212]pytałam, owszem... ale odpowiedzi nie otrzymałam, tylko jak w amoku powtarzała: "Zapytam B. (to ta moja znajoma), to będę wiedzieć."... i tak w kółko.
![]() Więc niech się pyta kogo chce.. to ona sobie wstyd przynosi. Ale ona jest z gatunku tych wiejskich bab, które ludzi słuchają bardziej niż samych siebie, i którzy zawsze się przejmuje tym, co ludzie powiedzą. Co się tyczy ściagania pasem, to po porodzie sn ściągała się już dwa tygodnie po. ![]() Bardzo podoba mi się Twoja postawa Ja też mam gdzieś "co ludzie powiedzą" i powoli uczę moją mamę, że nie powinna się martwić zdaniem innych bo inni mają jej zdanie w d.. ![]() A jakiego pasa używałaś? Ja mam taki, kiedyś kupiłam do ćwiczeń, jest z takiej pianki/gąbki co to się skóra pod nim ma szybciej pocić i tłuszcz spalać ![]() http://allegro.pl/item1143944732_odc...za_jakosc.html ale na ile to działa to nie wiem bo ćwiczyłam w nim 2 razy
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Oo Lea, nie wiem czy to się smiac czy płakac
Ale teściowej współczuje Rzeczywiście jak brazylijska telenowela ![]() I oczywiście czekamy na zdjęcia ze chrzcin ![]() My jednak chrzcimy na wielkanoc ![]() Używa może któras z Was, tzn dzieci, smoczki lovi? |
|
|
|
#3219 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921090] Powiedzcie mi, ile razy dziennie dodajecie espumisan/infacol/sab simplex czy co tam dziecku? I po ile kropel?[/QUOTE] Daje nieregularnie, ale przed jedzeniem po 7 kropel. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921524]Kończymy dzisiaj 10 tygodni Foty z wczoraj:[/QUOTE]![]() Fajną ma minę przy butli ![]() Miło Cię widzieć Synuś uroczy Cytat:
Mała śliczna ![]() lea, Maksiu jest debeściak ![]() Teściowa - szkoda słów ![]() Wczoraj mieliśmy gości ( mąż miał imieniny ) i wieczorem padłam . Luiza znowu mało spała. Dobrze, że nocki są super Teraz jak marudzi, biorę ją na kolana, sadzam i jest spokój
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921090]Powiedzcie mi, ile razy dziennie dodajecie espumisan/infacol/sab simplex czy co tam dziecku? I po ile kropel?[/QUOTE]
espumisan - wg zalecenia pediatry 3 razy dziennie po 5 kropel. wystarcza. dziewczyny - super fotki ![]() Lea - Maksiu jest niesamowity. i jaki zaradny ![]() współczuje takiej teściowej. chętnie posłucham szczegółów w środę. |
|
|
|
#3221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921090]
Powiedzcie mi, ile razy dziennie dodajecie espumisan/infacol/sab simplex czy co tam dziecku? I po ile kropel?[/QUOTE] Moje dziecie nie ma kolek , jedynie straszny dyskonfort z powodu gazów - nałyka sie powietrza i potem problem - wiec tak nie regularnie daje sab simplex po kilka kropli do flachy i pierdki szybciej wychodzą i bez płaczu sie obywa. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921524]Kończymy dzisiaj 10 tygodni Foty z wczoraj:[/QUOTE]gratulacje - Agatka fajna pannacos jeszcze miało byc ale mi nie zacytowało a dziecie marudne ..juz wiem co jest mojemu dziecku SKOK ROZWOJOWY PIąTEGO TYGODNIA młoda książkowo przechodzi wszystkie objawy a ja juz mam dośc - pocieszam sie że to tylko kilka dni... jak by któraś potrzebowała to prosze http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html
|
#3223 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921524]Kończymy dzisiaj 10 tygodni
Foty z wczoraj:[/QUOTE]gratulacje
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wyczułam u Luizy na wzgórku łonowym pod skórą taką gulkę
. Jak dotykam, to wyraźnie coś tam jest, nie sprawia jej to bólu. któraś też ma takie cuś?
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- ślicznosci
|
#3226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3227 | ||||
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20923572]aha, no i najważniejsze, dziś rano dzwoni do mnie ta moja najlepsza znajoma, z zapytaniem, co się mojej teściowej poprzestawiało w głowie, czy co ...?
Wyobraźcie sobie, że teściowa wczoraj jak wyszła z imprezy "dopadła" moją znajomą na gg i prowadziła swoje "prywatne śledztwo". Ale żenada straszna jak dla mnie. Na szczęście nie odpowiadasz za czyny tej pani ![]() Cytat:
Foty piękne, minki urocze Cytat:
Cytat:
różowy ![]() Agatka odwrotnie, prawie nie spała... Mina przy butli wściekła, bo chwilę wcześniej był atak szału ![]() W sprawie kołysanek proszę PW pisać ![]() U nas cudna noc Potem aktywność, teraz zjadła znów i przysypia w bujaczku. A rano małż ją położył na brzuszku, ta parę razy łepetynkę uniosła, ale częściej nogi - normalnie kołyskę robi A w ogóle to już nie mogę się doczekać, kiedy zacznie łapki do buzi pchać Siala, na razie nie pada U nas dach dzisiaj remontują, walą mi nad głową... Do tego naprzeciwko okna wymieniają Kupiłam sobie wczoraj sukienkę dla siebie na chrzest, w Grey Wolfie - kojarzycie ten sklep? Ja go odkrywam dopiero, i jestem cała podekscytowana, bo fajne rzeczy mają, czasem w rozsądnych cenach, no i ich M na mnie pasuje Za kieckę dałam 119zł, jeszcze nie taka tragedia, biorąc pod uwagę, że sobie nowe rzeczy kupuję rzadko Jak się wykąpię i wypięknię, to przymierzę i fotkę pokażę, bo ona dopiero na mnie ładnie wygląda (skromność ), na wieszaku guzik widać ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Jakoś mi głupio ![]() Aha, dziękujemy za gratulacje z okazji 10 tygodni, tak zbiorowo ![]() Czyli dzisiaj 11 zaczynamy, a zawsze przy rozpoczęciu nowego tygodnia czytam sobie o rozwoju w danym tygodniu, tu macie: ROZWÓJ DZIECKA TYDZIEŃ PO TYGODNIU |
||||
|
|
|
#3228 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale spotkałam się już z tym,że wnuki od córki są kochańsze od wnuków po synu To jak ja nie mam córki,to nie będę kochać wnuków Jeśli chcesz karmić piersią,to nie dawaj butli...Przeanalizuj co jadłaś i spróbuj znaleźć przyczynę. A może to być też uczulenie na proszek,czy płyn... Cytat:
Cytat:
![]() No to faktycznie ten świat mały Ja mieszkałam na Witosa 2 ![]() --------------------------------------------- U nas nocka w miarę,rano poszła kupa i spokój. Dziecko śpi teraz Jak znam życie to będzie dziś odsypiał wczorajszy dzień I skończyliśmy 6 tygodni
|
|||
|
|
|
#3229 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję 6 tygodni
|
|
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20928094]Gratuluję 6 tygodni
Dziękujemy Ale fajna ta stronka o rozwoju dziecka
|
|
|
|
#3231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluje 6 tygodni. Myśmy wczoraj dwa miesiące skończyły i z tej okazji na dobranoc Agatka dała przy rodzince TŻ-ta koncert, a zawsze słyszałam "co ty chcesz przecież taka grzeczna", no to wczoraj jak się rozdarła to ją połowa ludzi próbowała uspokoić - oczywiście każdy musiał spróbować bo każdy twierdził że to lepiej zrobi . W końcu zlitowałam się nad bidulką i ją stamtąd zabrałam. Mam nadzieję że skończą się już głupie komentarze na temat spokojnego dziecka.
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ukochanych wnuków.. mój tata ma dwie siostry i babcia zawsze bardziej kochała dzieci od tych sióstr.. mimo, że ja spędzałam u niej każde wakacje, ferie i miała ze mną największy kontakt. Tamte wnuki zawsze coś dostawały od babci a mnie musiało wystarczyć dobre słowo.
Szajka - na tę pogodę to ja naprawdę nie mam się w co ubrać. O ile spodnie mam tak bluzki/bluzy/kurtki już nie. Nie mam nic z długim rękawem coby było mi ciepło. Nawet od męża nie pożyczę bo to suchar jest. Wczoraj obszukałam szafy i się załamałam. To nie jest głupie wytłumaczenie tylko poważnie całkiem mówię
|
|
|
#3233 |
|
Konto usunięte
|
Fajna bardzo
Co tydzień czytam
|
|
|
|
#3234 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... twoja córeczka tak jak i moja , jest bardzo zainteresowana misiami z karuzeli oraz zwierzatkami z lezaczka, gaworzy do nich i przy tym zasypia... a zyrafe lapie za nogi (chude i dlugie)...banki sa na `porzadku dziennym ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#3235 |
|
Konto usunięte
|
Ok kobieto, rozumiem, też tak miałam
Minie
|
|
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Dziwczyny, jak czytam o Waszych teściowych to naprawde sie dziwie co to za gatunek :/ mam szczera nadzieje ze niegdy nie bede taka upierdliwa dla przyszlej synowej (pod warunkiem ze bedzie sie ze mna zgadzac ;PPP). Ja dla odmiany mam fajna tesciowke. Do wzajemnej symaptii napewno przyczynia sie fakt ze mieszkamy dosc daleko od siebie Ale w sumie jest wyrozumiala, taktowna kobieta i nie bylo miedzy nami do tej pory zadnych spiec mimo ze poglady na temat wychowania i pielegnacji dzieci mamy skrajnie rozne. Ona - bardzo slusznie zreszta - dobrze wie, ze wnuki moze rozpieszczac ale wychowanie powinna pozostawic nam![]() Mialam isc z mlodym na spacer, ale wrzucilam go do wozka i zanim pozbieralam sie z wsyztskim to on mi zasnal. I teraz nie chce mi sie isc skoro moge w spokoju wypic kawke i posiedziec na wizazu ))Poczytalam sobie o rozwoju w poszczegolnych tygodniach i w sumie idziemy z wyszystkim o czasie. Tylko waga i wzrost ponad miare Ostatnio na wyprzedazy w mothercare wydalam mnostwo kasy na nowe ubranka bo z wiekszosci mi powyrastal. Kupowalam rozmiar 3-6mcy i jest akurat swoja droga ceny maja teraz bardzo atrakcyjne - 50% i -70% a ciuszki swietnej jakosci polecam!Kto mi poleci jakies fajne staniki do karmienia? Chodzi mi o to zeby nie byl to taki typowy biały karmnik ale zeby ladnie trzymal i modelowal biust (najlepiej fiszbiny), zeby byl w jakies ciekawszej kolorystyce no i przede wsyztskim wygodny. Co nosicie? |
|
|
|
#3237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziecko moze byc bez kupi do tygodnia ale tylko wtedy jak nie ma dolegliwosci i to jest normalne...w innym wypadku trzeba pomóc dziecku: masaze, herbatki typu Plantex lub czopki glicerynowe dla niemowlat.... mama tez musi w swojej diecie zadbac o to by nie brakowalo kiwi, sliwek...(2 szt. na czczo)
|
|
|
#3238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój blok to ten naprzeciw domków (tych przy stacji) ![]() Gratki za dwa m-ce ![]() I super,że Agatka pokazała co potrafi Ja jestem już przerażona,bo chyba 20 sierpnia jedziemy do Polski. A teściowie zwariowali na punkcie małego Sami się przyznają do tego I już się boję,bo nie pozwolę żeby mi dziecko na rękach nosili od rana do nocy A na bank tak będą chcieli biorąc pod uwagę fakt,że mały lubi sobie popłakać...Ale nawet małż już się przekonał,że np. jak mały leży w łóżeczku i już jest zmęczony (zaczyna płakać) to jak go weźmie na ręce to płacze jeszcze mocniej |
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3240 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20927831]
A rano małż ją położył na brzuszku, ta parę razy łepetynkę uniosła, ale częściej nogi - normalnie kołyskę robi [/QUOTE] U nas jest to samo! Mój małż oszukuje, dociąża jej dupkę i nóżki i mówi: "Jak nie podnosi, jak podnosi?" Dziwna sprawa z tą główką, w 6 tyg podnosiła wyżej i na dłużej niż teraz. Się z niej leń zrobił na stare lata![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20927831] Czyli dzisiaj 11 zaczynamy, a zawsze przy rozpoczęciu nowego tygodnia czytam sobie o rozwoju w danym tygodniu, tu macie: ROZWÓJ DZIECKA TYDZIEŃ PO TYGODNIU[/QUOTE] Też bardzo lubię tę stronkę, czasem tylko się podłamię, bo mała czegoś tam jeszcze nie robi, ale z drugiej strony coś innego robi z wyprzedzeniem, więc zawsze daję jej tolerancję, plus minus 2 tyg. Ale niepokój pozostaje A wogóle to czytam sobie zawsze 2 tyg do przodu, żeby wiedzieć czego się spodziewać, a TŻ jak widzi, że na początku 10 czytam 11 to się wkurza
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

[/QUOTE]
Zresztą Szaja świadkiem, że moje dziecko potrafi płakać dla sportu i nim się uspokoi próbuje wszystkiego, z histerią i kaszlem włącznie. 

Ale teściowej współczuje
Mały wykąpany zjadł o 20 i potem budził się o północy,3 nad ranem, 5 rano i 7 

a dziecie marudne ..