Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-26, 14:43   #451
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Klarisa, Tulumka ja też będę pod empikiem o 18-stej Ale miało być nas więcej chyba?? halo Krakowianki
Będę na 18-stą. Ja mam czarne kudełki jakby co, myślę, że się jakoś poznamy
Stary 2010-07-26, 15:05   #452
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

witajcie
moich "przygód" ciąg dalszy. byłam dziś na pobieraniu krwi i na glukozie. 75g babka rozrobiła mi ją z cytryną ale w ciepłej wodzie zeszłam na dwór na ławkę żeby to świństwo wypić, jakoś w miarę szło. do czasu... zemdliło mnie strasznie. i trochę a tu nagle widziałam już "kaplicę" tak mnie zatkało że oddechu nie mogłam złapać . ani nosem, ani ustami. jakiś facet pobiegł po pielęgniarkę, ale w tym czasie zdążyłam już wrócić do żywych. straszne to było...

i przez te moje przygody, omdlęcie i teraz to dopadł mnie jakiś dół. mam już wszystkiego serdecznie dość. a gdzie tu październik??

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 15:07   #453
cellaris
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

zuziczka a ja się właśnie zastanawiałam gdzie ty się podziewasz? Oj jak ja ci zazdroszczę tych zakupów, to niestety smutny fakt że u nas w Polandzie te niezbędne rzeczy codziennego użytku są droższe Ja też jak jeżdżę do danii to przywożę pół samochodu chemii i spożywki. A na to rozwarcie uważaj, chociaż już za 4 tyg. dzidziol będzie donoszony....w razie czego.

Pomi ja zrobiłam tak jak szczęśliwa, najpierw wybrałam szpital, ważne dla mnie było żeby neinatologia była i oddział intensywnej terapii dla mnie. Ale sama na to nie wpadłam tylko moja neurolog mi to zasugerowała. A potem szukałam lekarza. Ja na twoim miejscu zrobiłabym tak...jeśli cc to szpital A, bo tam jest twój lekarz, jeśli sn to szpital B, ale z pod ziemi zdobyłabym namiary na jakąś położną z tamtąd i bym się wcześniej z nią umówiła.

Kasienko to ty o tej wysypce pisałaś? JAk przypomina ona taką jakby kaszkę mannę i trochę sęwdzi to prawdopodobnie reakcja organizmu po tych upałach. Moja siostra właśnie wróciła od lekarza bo ncoś takiego miała i lekarka powiedziała ze teraz b.dużo ludzi to ma,ale dla spokoju ducha skocz do internisty.

asia-23 ja mam podobnie, już nigdzie nie wychodzę bo mdleję, no dobra omdlewam, mam tylko nadzieję że po ciąży przejdzie mi to.

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-07-26 o 15:10
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 15:26   #454
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
poznacie się po brzuchach miłego spotkania dziewczyny

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 15:27   #455
tulumka
Raczkowanie

Cytat:

A ja mam ciemne włosy, ale nie czarne i jestem drobna
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 16:46   #456
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
poznacie się po brzuchach miłego spotkania dziewczyny
He he he racja

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
A ja mam ciemne włosy, ale nie czarne i jestem drobna
Ok, ja idę w dżinsach - także czarna kobieta w dżinsach, w ciąży i niezbyt wielka to ja
Stary 2010-07-26, 16:58   #457
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Ja też będe na pewno A myśle że po brzuszkach się poznamy Ale chyba tylko we 3 będziemy do zobaczenia za godzinkę
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 17:17   #458
Ray
Zakorzenienie

ja juz po wizycie i juz wsio wiem

szyjke mam skrocona ale tragedi nie ma uffff..
a to ze czuje tak nisko dziecko to niestety nie glowka tylko pupa i nogi, dziecko sie nieobrocilo i lekarz twierdzi ze watpliwe szanse czy juz to zrobi.... twierdzi ze jest juz duze scisniete i mam za malo wod by sie moglo obrocic chodz cuda sie zdarzaja...
wiec czeka mnie w 90% cesarka ......
do tego jest male 1200 ale corka urodzila sie 2,5 wiec tu tez bedzie male dziecko, jedyne co mam jakies badanie za mc zrobic nie pamietam dokladnie nazwy jakis plynow czy cos bo z alicja mialam niewydolne lozysko i mozliwe ze tu bedzie tak samo i trzeba to sprawdzic bo wtedy nie beda czekac na akcje porodowa do konca tylko jak juz lozysko bedzie kiepskie to tnac beda

echhhhh musze sie nastawic psychicznie bo w ogole nie bralam pod uwage cesarki boje sie tego bolu po i ze nie bede mogla sie sprawnie poruszac itp jakos tak cesarka mnie przeraza no ale jak mus to mus

dajcie znac dziewczyny jak po spotkaniu

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-07-26 o 17:19
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 17:31   #459
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
----------------------
Dostałam rzeczy od bratowej dla małej - 3 pudełka, jest tego tyle, że niepotrzebnie kupowałam swoje Samych łapek - niedrapek mam z 12 par ale powybieram tylko te ładniejsze ubranka skoro mam już też własne nowe, a resztę schowam dla innych pokoleń. W paczkach znalazłam też rożek, chyba z 5-6 różnych śpiworków i kombinezoników, nie zliczę ile bluzeczek, bodziaków i pajacy...
znowu cudne ciuszki a szlafroczek naprawdę pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Taka przykrość jak dzisiaj to mnie chyba przez całą ciążę nie spotkała
współczuję stresu, a na tą starą dewotę to po prostu brak słów

Cytat:
No ja mam to szczęście, że jestem druga czy tam nawet 3 w kolejce więc zbieram od bratowej i jej siostry rzeczy. Jeszcze dostanę (to znaczy bratowa mi pożyczy) taki bujaczek dla maluszka z Fisher Prica, w sumie nie zamierzałam czegoś takiego kupować, ale jak będę miała za darmo pożyczony to chętnie wezmę bo jak bym np. chciała małą zabrać z sypialni do kuchni albo pokoju to będę miała ją na czym położyć a tak to musiała by być na ziemi/u mnie na rękach.

Dziewczyny, jeśli ktoś jest zainteresowany materiałami ze szkoły rodzenia mogę przesłać na maila (proszę o pw) bo mam wszystko w wordzie lub pdf albo możecie spróbować ściągnąć z poniższych linków (klikając)
no rzeczywiście, szczęściara i dzięki za linki, na pewno się przydadzą

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Tak piszecie, że co raz dostajecie ubranka albo coś innego dla dzidziusia od znajomych i rodziny, którzy mają już pociechę, że aż mi się przykro zrobiło, że nie mam tak domyślnej rodziny.
nie martw się ja musze całą wyprawkę zakupić zupełnie sama licze po cichu na paczuszkę od kuzynki z Anglii, która rodziła pół roku temu chłopczyka, ale do tej pory nic nie proponowała.. A ja sama bym nie poprosiła zresztą w tej chwili już wszystko mam

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

Ciekawe, w którym szpitalu tak dobrze u nas dziecko jest przy matce cały czas - dostajesz je po porodzie naturalnym (jeśli wszystko jest ok) zaraz po ważeniu, mierzeniu, badaniu, ubraniu itp. a po cesarce po kilkunastu godzinach (na drugą dobę) i sama przy dziecku wszystko robisz (przebierasz, karmisz itp.) Tylko na kąpanie przychodzą do pomocy (kąpią w zlewie- brodziku w pokoju w Twojej obecności) a ubierasz też już sama. Dobrze, że u nas mąż może być i pomagać.
No i jedzenie w szpitalach fatalne.

Ja to oczywiście olewam i kupuję tez używane- tylko jej o tym nie mówię, jak przyjedzie to w życiu nie odróżni nowego od używanego!
no w naszym szpitalu tak właśnie jest i osobiście leżąc ostatnio, byłam tego świadkiem położne latają nad mamuskami na każde zawołanie, a jedzonko całkiem dobre.

Dagmara bardzo mi się podoba

Co do używanych ubranek- to zamówiłam kilka zestawów z allegro i jestem super zadowolona, bo stan jest super a wyglądem biją wiele nówek ze sklepu na łeb . Większość jednak mam nowych W przyszłości będę więcej zamawiać używanych

Pomidora wybrałabym szpital B, ale chętnie poszukałabym opinii na temat personelu i zwyczajów w tym szpitalu

udanego spotkania, Krakowianki
Stary 2010-07-26, 17:45   #460
bordowa
Wtajemniczenie

ycnan A ja dziś miałam okazję zaadoptować kotka... Chodził taki biedny brudny maleńki po trawniku, ale nie mogę wziąć, bo kiedyś Tż miał alergię i dopóki nie sprawdzimy to nie ma szans na kotka ...

NIKaP-n i martucha84 Ja wczoraj miałam po raz drugi skurcze, co kilka minut, nie wiem, może to już przepowiadające? Ale ja nie chcę przed Wami

mszu Ja to dopiero jestem wyrodna matka, bo jak mi sprawia ból wbijąjąc się pod żebra to pcham z całej siły, ale ona ani myśli drgnąć Ale ona się nie chce przesuwać ...

Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Gdybym była na Twoim miejscu to nie obyłoby się bez rękoczynów

Pomidora Ja bym wybrała Chełmżę, słyszałam dobre opinie o tej porodówce Ja Cię świetnie rozumiem, też łazienka jest dla mnie bardzo ważna.
Dziś już Tż czuje się dobrze, odbija mu, czyli zdrowy jest

Szczęśliwa Jeśli coś się dzieje Twejmu dziecku po porodzie to ZAWSZE zabierają Cię razem z dzieckiem.

Mam łóżeczko i wózek w końcu Łóżeczko trzeba jeszcze złożyć i Tż dziś to zrobi A wózek mam Coneco V3 w pięknym zielonym kolorze

Śniło mi się dziś, że Tż mnie zostawił ... Nie wiem, skąd mi się te sny biorą, ale jak się obudziłam w nocy i zobaczyłam, że śpi koło mnie i że to był tylko sen to aż mi łzy poleciały z radości I już go do rana nie puściłam
Stary 2010-07-26, 17:47   #461
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

szyjke mam skrocona ale tragedi nie ma uffff..
a to ze czuje tak nisko dziecko to niestety nie glowka tylko pupa i nogi, dziecko sie nieobrocilo i lekarz twierdzi ze watpliwe szanse czy juz to zrobi.... twierdzi ze jest juz duze scisniete i mam za malo wod by sie moglo obrocic chodz cuda sie zdarzaja...
do tego jest male 1200 ale corka urodzila sie 2,5 wiec tu tez bedzie male dziecko, jedyne co mam jakies badanie za mc zrobic nie pamietam dokladnie nazwy jakis plynow czy cos bo z alicja mialam niewydolne lozysko i mozliwe ze tu bedzie tak samo i trzeba to sprawdzic bo wtedy nie beda czekac na akcje porodowa do konca tylko jak juz lozysko bedzie kiepskie to tnac beda
E kochana nie martw się tak cc ja też mam mieć cesarkę i trudnoby mi było się teraz przestawić na sn, ale rozumię ze jest to coś zupełnie nowego dla ciebie, ale damy radę . Najważniejsze,ze z córuchną wszystko ok i z szyjką tragedii nie ma ja sobie powtarzam codziennie że jeszcze tylko 8 tygodni
Stary 2010-07-26, 17:47   #462
Marcia2507
Raczkowanie

Witajcie Mamuśki
Ło matuś ile nadrabiania
Około dwóch tygodni mnie nie było i tyle naskrobane że szok

Właśnie wczoraj wieczorkiem wróciłam do mojego mężusia i Kobitki przestrzegam nie zostawiajcie swoich mężów samych w domach bo mieszkania nie poznacie jak wrócicie....no chyba że tylko ja tak mam
Nie dość że troszkę brudno to przemeblowanie zrobione tak że jedna strona komody się nie otwiera bo nie ma jak(miejsca nie ma)nie wiem jak on to zrobił ale śmiechu co nie miara Chciał dobrze, podziwiam jego wenę twórczą.
Idę dalej czytać
Pozdrawiam
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 18:21   #463
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Dziewczyny, bardzo Wam dziekuję za podniesienie mnie na duchu, bo juz calkiem zgupialam z tym przepychaniem!

Ja dzis po prawie, dwóch miesiacach byłam na wizycie u mojego "kochanego" ginekologa I... ciąża przebiega książkowo, Nadia waży ok 2080g, szyjka twarda i długa, po prostu okaz zdrowia .... dzis tylko zdołowało mnie jedno... ile przytyłam juz ....!!!! Dzis stanełam na wadze, to mnie zamurowalo... 13 kg!!! nie podoba mi sie to w ogole

Acha, byłam dzis w na oddziale połozniczym... kolezanka mojego męza mnie zabrała... jak weszlam i uslyszalam płacz noworodka to myslalam, ze sie rozbecze ... a ja naprawde nie naleze do osob łatwo sie wzruszajacych...chyba dotarło do mnie, ze za miesiac i troche bede tam lezec ze swoją Nadia

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-26, 18:24   #464
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Nie wolno miec pomalowanych paznokci na dloniach I stopach. Ale ALBO dlonie, ALBO stopy moga byc. Bo jesli jedne sa pomalowane, to moga sprawdzac na drugich Przynajmniej tak jest tam, gdzie ja bede rodzic.
A co do bizuterii to pierwsze slysze Ale trudno, mam nadzieje, ze nie spuchne, ale na wszelki wypadek zdejme. dzieki

Pomi my kupujemy mega paczki (poki co mamy jedna mega paczke pampers 2, sto pare sztuk. Sa jeszcze takie 90-pare sztuk)
A paznokcie to chyba i u rąk i u stóp trzeba zmyc, bo jak niedokrwienie obejmuje górną część ciała to zsinieją paznokcie u rąk a jak dolna to u nóg

Ray, ale ty masz jeszcze sporo czasu więc może akurat się Mała obróci do 36 tygodnia

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 18:50   #465
ycnan
Zadomowienie

Szczęśliwa, dziwnie musi być tak pakować wszystkie rzeczy i się "wynosić".

Klarissa, super, że teściowa wyraża chęć zakupu wózka

Pomidora, nie będę oryginalna - wybrałabym szpital B
Na lekarza nie masz co liczyć. Będzie albo i nie. Wystarczy, że będzie robił w tym czasie cesarkę i klops

NIKaP-n, ja tam o paznokciach wiedziałam

Ray, super, że doczekałaś się w końcu pomocy
Szkoda, że mała się nie przekręciła. Ale cc ma też swoje plusy.

Zuziczka, fajnie, że zakupy udane.

asia-23, współczuję takiej glukozy...

bordowa, ach te alergie...
Mój wózek też dziś przyszedł... do sklepu. Jutro idziemy odebrać I też Coneco V3 zielony, tylko że Mustang (większe koła przednie).

mszu, z takiego powodu możesz płakać (ze wzruszenia oczywiście)

Oto moja sunia
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 19:02   #466
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Oto moja sunia
ycnan............ jjjjeeeeeeeeeeeejuuuuuuuu uuu,
jaka piękna! też taka chce....

Stary 2010-07-26, 19:07   #467
gabisun
Zakorzenienie

Ycnan jaki kochany psinek

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 19:11   #468
Astorianka
Raczkowanie

Ycnan śliczna ta Twoja psica Słodziak I jezeli dziś świętujesz to wszystkiego najlepszego!!!

W ogóle to wszystkim Aniom wszystkiego najlepszego

Pomidora - ja wybrałabym szpital B ze względu na warunki. W przypadku porodu i jeżeli nie ma operacji, tak naprawdę całą robotę odwalają położne. Lekarza możesz nawet nie zobaczyć, poza tym stare szpitale lubią bakterie...

A ja dzisiaj przebiegałam cały dzień. Zaczęło się dziwnie, mój mąż po raz pierwszy w życiu zapomniał, że mam imieniny... Dopiero widok mojego taty z ogromnym bukietem kwiatów uprzytomnił mu, że chyba coś jest nie tak. Jest zapracowany, wiem... ale mimo wszystko jakoś dziwnie mi się zrobiło. A potem wywołali mnie do pracy, poszło o pierdołę (jak zwykle). Nie rozumiem jednego - jeżeli miałybyście szansę dostać dodatkową kasę dla pracowników (dofinansowanie 85%) to czy nie próbowałybyście zmotywować ludzi, nagrodzić, tym bardziej, że zabawa przy projektach unijnych (inwestycyjnych) oznacza naprawdę czasami szaleńczą jazdę, o biurokracji, procedurach itd nie wspomnę? A tu pilnowanie każdej złotówki i dbanie żeby pan X czasami nie zarobił więcej niż pani Y...Ech...

A przed chwilką miałam wizytę pani od projektowania wnęk. Spojrzała na mój brzuch (wiem, jest duży ) i spytała -oooo chyba rodzi pani na dniach? Nie.... to jeszcze dwa miesiące

No i mam 5 małych rozstępów po jednej stronie brzucha i 4 po drugiej (poniżej pępka), smarowanie nie pomogło
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 19:26   #469
cellaris
Rozeznanie

Cytat:

Oto moja sunia
Cudo poprostu

astorianko ty mnie tu rozstępami nie stresuj bo mnie od kilku dni tak skóra na brzuchu swędzi od czasu do czasu,mam nadzieję,ze to nie rozstępy szykują się do wyjścia
Stary 2010-07-26, 19:33   #470
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość

Szczęśliwa Jeśli coś się dzieje Twejmu dziecku po porodzie to ZAWSZE zabierają Cię razem z dzieckiem.
Z tego co ja wiem to nas jest inaczej, zabierają dziecko a Ty zostajesz, po wypisie możesz odwiedzić dziecko w drugim szpitalu.

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
z

no w naszym szpitalu tak właśnie jest i osobiście leżąc ostatnio, byłam tego świadkiem położne latają nad mamuskami na każde zawołanie, a jedzonko całkiem dobre.
Ale latają i "doglądają" czy robią za Ciebie? Chyba by raczej nie zdążyły zająć się każdym dzieckiem z osobna.
Tak czy siak, dobrze jeśli pomagają mamie

Cytat:
Może się jednak jeszcze przekręci? Ma sporo czasu a dzieciaczki są bardzo sprytne.

Cytat:
Oto moja sunia
Słodki psiak

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
No i mam 5 małych rozstępów po jednej stronie brzucha i 4 po drugiej (poniżej pępka), smarowanie nie pomogło
To jak u mnie, smarowanie nie dało rady. Zaczęło się niewinnie 2-ma rozstępami wokół pępka.... a później z dnia na dzień co raz gorzej. w 1,5 miesiąca od pojawienia się pierwszego w rozstępach mam cały brzuch.
Okropnie to wygląda, w dolnej części brzucha są bardzo ciemne, powyżej pępka delikatniejsze.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 19:53   #471
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
To jak u mnie, smarowanie nie dało rady. Zaczęło się niewinnie 2-ma rozstępami wokół pępka.... a później z dnia na dzień co raz gorzej. w 1,5 miesiąca od pojawienia się pierwszego w rozstępach mam cały brzuch.
Okropnie to wygląda, w dolnej części brzucha są bardzo ciemne, powyżej pępka delikatniejsze.

Astorianka, Szczesliwa...O kurcze dziewczyny... niefajnie... a moze wyprobujecie MUSTELLE, ja naleze do osob ze sklonnosciami do rostepow, jak dojrzewałam i rosłam to porobily mi sie na piersiach, i na biodrach, dzis juz ich prawie nie widac, ale ja wiem ze są.... wtedy nawet nie wiedziałam, ze takie cos sie rozstepami nazywa.
Teraz praktycznie od poczatku ciazy uzywam MUSTELLI i poki co ani sladu... z tego co przeczytalam na opakowaniu, to działa ona tez w jakis sposob na rozstepy kotre sie pojawily... ale niestety o tym nic nie moge powiedziec....

Stary 2010-07-26, 19:58   #472
NIKaP-n
BAN stały

ycnan piękny

bordowa
ja już dzisiaj stale do kibelka biegam, bo mam wrażenie, że coś mi tam leci, mały bardzo się rusza i spina brzuszek... skurcze są już powoli bolesne i powoli zaczynam chcieć, żeby się rozwiązało

Szczęśliwa u nas w szpitalu położne sa przemiłe dla wszystkich, same przychodzą i pytają, czy coś trzeba, czy pomóc, szok. To tez wpłynęło na mój wybór (tam leżałam wtedy w 16tc i miałam okazję poznać ich zwyczaje). W tym drugim, są same znajomości i i tak wszyscy na Ciebie warczą. Sami znajomi znajomych, a już się utwierdziłam w przekonaniu, że czasem lepiej być po prostu nieznajomym Co do opieki nad dzieckiem w tym szpitalu, w którym rodzimy- możesz się sama zajmować dzieckiem- licząc na pomoc położnych, a jak nie masz siły to położne same się dzidzią zajmują. W tym drugim, nawet po cesarce jesteś zdana na siebie, mają Cię głęboko... Szwy nie szwy- wstajesz i zasuwasz.

Ciekawe jak spotkanko?

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Właśnie Mustella była w promocji w Superpharm.

Astorianko nie martw się, taki dzień widocznie Cię dopadł. Jutro będzie lepiej
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:03   #473
Ray
Zakorzenienie

szczesliwa oj chcialabym zeby sie przekrecila ale lekarka na moje slowa " a moze jeszcze sie przekreci" powiedziala ze moze ale watpi bo jest bardzo scisnieta i mam za malo wod by dalo to rade bo obrot musi o 180 stopni zrobic echhhh no nic...

cellaris no trzeba dac rade mnie sam zabieg cesarki nie przeraza tylko wiesz to po bo jak sie nasluchalam o cewnikach jakis kurcze bolach tej rany itp to mnie skreca.... po sn wstalam jak od dentysty i w ogole to po cc dluzej sie lezy w szpitalu??? napiszcie mi jak to wyglada po cc... bo ja sie tym nie interesowalam...
jak to jest z karmieniem po cc i w ogole chodzeniem, robieniem czego kolwiek i gdzie to sie lezy potem jakas inna sala jest czy jak?

ycnan slodziuchny piesek

ja sie troche zaczelam martwic jakies czarnowidztwo mi sie wlaczylo, bo moja dzidzia mala wage ma 1200 :/ w 30 tyg.
i boje sie ze znow to glupie lozysko niewydolne jest chyba za mc to zaplace i pojde prywatnie na porzadne usg z tymi przeplywami itp...
i chyba kupie sobie witaminy w sumie duzo jem owocow i warzyw ale jak lozysko malowydolne to wieksza procja witamin wskazana bo i tak wszystko niedochodzi do dzidzi :/

ja roztepy mialam w pierwszej ciazy a w drugiej nie mam poki co ... smaruje sie tym balsamem z rossmana
Stary 2010-07-26, 20:12   #474
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ninaad, a co ty miałaś za imprezę, że takie pyszności robiłaś? Jakbym wcześniej doczytała, to pewnie bym do ciebie przyleciała
imieniny dziś (Ania jestem)- ale ja często piekę, bo lubię (piec, choć jeść niestety też..)
Cytat:
ja sie troche zaczelam martwic jakies czarnowidztwo mi sie wlaczylo, bo moja dzidzia mala wage ma 1200 :/ w 30 tyg.
uu...to rzeczywiście malutko. Mój maluch w 31tc ważył jakieś 1700g i lekarz mówił, że to normalna waga
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:13   #475
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Ale najpierw jedna rzecz: wczoraj byliśmy w tym drugim szpitalu na porodówce i teraz mam zagwostkę, gdzie rodzić Nie miała baba problemu, to sobie dwie porodówki obejrzała
Pomidorko wiem, ze ci zależy na zzo więc tu nie masz wyjścia pozostaje ci szpital B. Ja mam podobny problem, bo szpital, z którego jest mój lekarz ma ciut gorsze warunki od tego drugiego, który brałam pod uwagę, bo ten drugi jest świeżo po rocznym remoncie więc wszystko jest cacy i sa tylko pojedyncze sale (pokoje) porodowe. Ale po ostatniej rozmowie z moim lekarzem chyba i tak będę rodzić u niego no i tak jak zaproponował pojedziemy ten szpital obejrzeć. Dla mnie zzo nie ma znaczenia, nie biorę go pod uwagę a i tak żaden ze szpitali mi go nie oferuje.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ale miałam dzisiaj sen, że próbowałam moje maleństwo zawinąc w rożek i nie mogłam sobie poradzić
W rzeczywistości to nie powinno być skomplikowane

Cytat:
Abz, a mi się wydawało, ze wy też nad imieniem Adam się zastanawialiście - dobrze pamiętam? Filipów ostatnio dużo słyszę, a Krzysiów mało, a to takie śliczne imię A może coś wam do głowy przyjdzie jak już małego zobaczycie?
Bardzo dobrze pamiętasz, aż jestem zdziwiona. Adam odszedł jakoś chwilowo na boczny tor. I tez odnoszę wrażenie, ze jest chyba wielu Filipów (nawet tutaj kilku). I tak już każdy w rodzinie powoli mówi na małego Krzysiu więc pewnie tak zostanie, ale na 100% to ja chyba nie jestem pewna. Do zadnego imienia nie jestem przekonana

Cytat:
a tu prosze.. mam jechac na dwa dni nad morze pod koniec tygodnia, tesciowa wydzwania ze chce przyjechac pomoc kiedy bedziemy chcieli, mama nagle czas znalazla i tz nagle nabral ochoty i sa pieniazki :/
Wiesz, juz teraz nie ważne jakim sposobem, ważne, ze odpoczniesz, bo ci się to przyda. Widać rodzinka potrzebowała wstrząsu.

Zuziczka Gratuluję udanych zakupów no i wózka

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
moich "przygód" ciąg dalszy. byłam dziś na pobieraniu krwi i na glukozie. 75g babka rozrobiła mi ją z cytryną ale w ciepłej wodzie zeszłam na dwór na ławkę żeby to świństwo wypić, jakoś w miarę szło. do czasu... zemdliło mnie strasznie. i trochę a tu nagle widziałam już "kaplicę" tak mnie zatkało że oddechu nie mogłam złapać . ani nosem, ani ustami. jakiś facet pobiegł po pielęgniarkę, ale w tym czasie zdążyłam już wrócić do żywych. straszne to było...
Szkoda, ze nie piłas przy pielęgniarce. Współczuję, bo strasznie musiałaś to przeżyć.

Cytat:
Kolejny dzieciaczek uparty ie chce sie odwrócić? No cóż, jeszcze się nie narodziły a już rządza

Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Właśnie wczoraj wieczorkiem wróciłam do mojego mężusia i Kobitki przestrzegam nie zostawiajcie swoich mężów samych w domach bo mieszkania nie poznacie jak wrócicie....no chyba że tylko ja tak mam
Ale tak pod dzidzię robił przemeblowanie?

Cytat:
Oto moja sunia
Takie małe zwierzaczki zawsze mnie rozczulają i to spojrzenie

To teraz się pochwalę, ze wybraliśmy i zamówiliśmy wózek. Stanęło na Q12 w kolorze niebieskim. Jeszcze wpłacając zaliczkę miałam wątpliwości, ale jednak wielkość gondoli (i to, ze można ją złożyć do pozycji siedzącej) zadecydowało. Wózek generalnie jest wielki, duża jest odległość między przednimi i tylnymi kółkami, póki jest gondola to ok, ale potem będzie z niego duuuża spacerówka. Ale w końcu jestem duża baba to wózek mam duży Czas oczekiwania od tygodnia do miesiąca. Wybrany kolor był na miejscu, ale chcieliśmy taki zupełnie nowy, bo ten w sklepie już był macany i miał porysowane "alusy".

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:23   #476
NIKaP-n
BAN stały

Zuzi no nareszcie jesteś
Super, że Ci się udalo takie zakupki zrobić Ja też Penaten kupiłam, brakuje mi tylko oliwki. W razie czego będę się uśmiechać jak będziesz na zakupy do Niemców jeździła

ninaad wszystkiego, co najlepsze, a w szczególności szybkiego i bezbolesnego rozwiązania, o czasie oczywiście i zdrówka dla Ciem i Dzieciątka

daj ciasta...
Ja dziś rożki pożarłam

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

abz ja do Krzysia się nie przekonam hehe mój były tak ma na imię

Nie podoba mi się w tym imieniu jedno: albo jest Krzychu (tak ordynarnie), albo Krzysztof (oficjalnie) albo Krzysiek (tak niepoważnie).

A tak serio, po prostu mi się kojarzy
sorry za prywatę
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:31   #477
angelikaw
Zakorzenienie

Ja wogóle nie maluję paznokci (u rąk tylko od wielkiego święta), nie lubię lakierów... A co do biżuterii u nas w szpitalu też rozcinają obrączkę i pierścionki, jeśli nie chcą zejść... Dlatego ja swojej już nie noszę jakiś czas....

Cytat:
Oto moja sunia
jaka słodddkaaaaa!!!

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
A przed chwilką miałam wizytę pani od projektowania wnęk. Spojrzała na mój brzuch (wiem, jest duży ) i spytała -oooo chyba rodzi pani na dniach? Nie.... to jeszcze dwa miesiące
och jak dobrze znam ten tekst.. nie przejmuj się gadaniem innych

Zapomniałam, że to dziś imieniny Anny..
Tobie Astorianko i wszystkim innym solenizantkom życzę wszystkiego naj i przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania!!!

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Byłam w Biedronce, kupiłam ostatnią Lovelę (kolor), mam już w domu do białego, wiec na początek wystarczy... Potem przerzucam się na Vizir Sensitive.
Kupiłam też 2 fioletowe koszyki (z tych 2szt za 24,99zł) - będą na jakieś pierdoły dziecka

-------
wklejam też dowcip, który podesłała mi koleżanka:

Dziewczyna się pyta:
- czy można jeść grzyby w ciąży?
pada odpowiedź:
- Nigdy w życiu nie jadłam grzyba w ciąży.. nie wiedziałam, że one w ogóle zachodzą w ciążę.

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-07-26 o 20:27
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 21:02   #478
linzey
Rozeznanie

Witam mamusie
Wszystkiego najlepszego świętującym dziś Aniom
co do rozstepów to na brzuszku odpukać nie mam zadnego ale piersi mam jak śłońca poorane calutkie biust mi urósł z 75B na 75 E i smarowanie nic nie dało
Pomidora gdybym miała taki wybór to tez zdecydowałabym sie na wersję B. W szpitalu w którym zamierzam rodzic
niestety ani ZZO ani super opieki a do tego wygląd porodówki to jakby cofnąc sie w czasy PRL-u ale mój lekarz tam pracuje, może będę tam miała położna i kuzynka jest pielęgniarką na innym oddziale ale to już coś - przynajmniej ja wpuszczą na po porodzie bo nawet mężów nie wpuszczają Z resztą w moim mieście to bardziej wybór mniejszego zła.
Od piatku byliśmy u teściow .Przyjechała do nich na wakacje z Anglii siostra Tż z synkami(3 i 1,5 roczku). Dzisiaj mam takie zakwasy od biegania za nimia jak po siłowni Maluszki przecudone
Nam sie dostały od niej 2 pudła ciuszków - większość chłopczykowych także trzeba będzie poprzebierać żeby Zosia nie chodziła w samochodzikach i traktorkach
Dzisiaj miałam egzamin i się pochwale- zdałam na 5
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 21:02   #479
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
abz ja do Krzysia się nie przekonam hehe mój były tak ma na imię

Nie podoba mi się w tym imieniu jedno: albo jest Krzychu (tak ordynarnie), albo Krzysztof (oficjalnie) albo Krzysiek (tak niepoważnie).

A tak serio, po prostu mi się kojarzy
sorry za prywatę
No właśnie dlatego na samym początku odrzuciłam to imię, ale z czasem jakoś mi minęło. A przez te skojarzenia to nam cała lista imion się wykreśliła

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Dziewczyna się pyta:
- czy można jeść grzyby w ciąży?
pada odpowiedź:
- Nigdy w życiu nie jadłam grzyba w ciąży.. nie wiedziałam, że one w ogóle zachodzą w ciążę.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 21:04   #480
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Dzisiaj miałam egzamin i się pochwale- zdałam na 5
gratulacje!
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości