|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#22231 | |||||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
chyba przeczekam aż woda będzie nomalnaCytat:
dla CiebieCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale po przebiegnięciu się dziś po deszczu mam piękna puchową aureolkęCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-26 o 18:41 |
|||||||||||
|
|
|
#22232 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
naprawde ciachlas sprezynka z tylu wyglada bardzo ladnie ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- czasme tak mysle, ze to wszystko jest tak proste jak nasze wlosy |
|
|
|
|
#22233 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ufff.... ale okazuje się, że mogłam przedobrzyć ![]() Cytat:
staram się przez dłuższy czas stosować ten sam zestaw kosmetyków, żeby wiedzieć co zawini jak będzie źle, a co włoskom się podoba - zresztą zgodnie z Waszą radą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cocaine essence bardzo ładne loczki Rybiorku ale króciutko, jaka sprężynka Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-26 o 18:44 |
|||||||
|
|
|
#22234 | ||
|
Rozeznanie
|
Smerfie - co za mocny skręt!
Rybiorko - Ale muszę Ci powiedzieć, że podziwiam Cię za tę męską (Syrenko - mam zagwozdkę feministyczno-językową ) decyzję. Widzę, że jak coś Ci nie pasuje, nie boisz się drastycznych rozwiązań i działasz. Mi czegoś takiego brakuje w postępowaniu w moimi włosami. W każdym razie jestem pewna, że jak włosy odrosną, będą boskie. Sprężyna mówi sama za siebie ![]() Cytat:
Smerf, jak widziałyśmy, też ma mocny skręt z definicji. A np. ja muszę się namęczyć. Kurcze, muszę sprawdzić, jak wyglądałyby moje włosy bez żadnej stylizacji, bo już nie pamiętam ![]() Cytat:
Cocaine essence - możesz mi zdradzić, czy masz z tyłu wycieniowane włosy na długości? W sensie, osobną warstwę? I zapraszamy do wątku, włoskie odpowiednio pielęgnowane będą piękne |
||
|
|
|
#22235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a propos podrażnienia, przypomniałam sobie, jak może z 3 tygodnie temu umyłam włosy szamponem z sodą oczyszczoną ale dzisiaj zaszalałam... kupiłam szampon barwy pokrzywowy, wodę brzozową, maski i odżywki glorii, lorysa nutraloe, dulgony z awokado&mango i oliwką&zboże i krem lorys girl ![]() ale teraz mam taki wybór jak nigdy, aż nie wiem, z czym się udać do łazienki
|
|
|
|
|
#22236 |
|
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny.. podziwiam te wasze włoski i jestem załamana że swoje tak zaniedbuje.. ja tylko myję odżywką różową z rosmana, a potem w ręcznik zawijam a potem mieszam odrobinę żelu z gumą joanny i trochę ugniatam... czasem efekt jest niezły ale czasem po prostu masakra..
na czym polega to kokosowanie?? i czym?? normalnie olejek kokosowy na włosy i pod ręcznik?? z góry dzięki za odp i obiecuję poprawę
|
#22237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
olej kokosowy dostaniesz nawet w niektórych delikatesach, ja lubię ten http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...j-kokosowy.htm smaruję włosy (na lokach nie jest to łatwe) ale tak, żeby nie kapało, i po prostu spinamna czubku głowy, nie mam potrzeby zawijania bo u mnie jakoś się wchłania, czasami pochodzę tak godzinę, czasami i dobę, do spania też zwykle nie zabezpieczam głowy a poduszka nie jest utłuszczona. Ale efekty są ![]() koniecznie pooglądaj podwieszone tematy, dużo można się nauczyć i szybko się poprawisz
|
|
|
|
|
#22238 |
|
Zakorzenienie
|
na allegro jest promocja vatika za 16zł(150ml) i wysyłka za darmo
kiedyś kupowałam 300ml za 30zł ale teraz nie było
|
#22239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przed ręcznikiem jeszcze folia albo w ogole bez ręcznika i folii jeśli nie ma ryzyka, że coś pobrudzisz.zajrzyj sobie tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 i tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=442680 znajdziesz podstawowe wiadomości. Edytowane przez smerf3 Czas edycji: 2010-07-26 o 21:13 |
|
|
|
|
#22240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już chyba nie ma
|
|
#22241 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pod warunkiem, że się nie zrobią kołtunki![]() Kropcia, _Ewelka___ , Syrenka, anka.d, nava, Yasmin, jumaatt dziękuję kochane Rybiorku ja Cię podziwiam, nie umiałabym się sama ciachnąć;] wydaje mi się, że jednak nie przypominasz kozy;> ten loczek za uchem, mniam ![]() Nava nie są już takie długie, w czerwcu były sporo obcięte po długotrwałej samowolce ale dobrze się czuję w tej długości.Cytat:
ja bez stylizacji miałabym z pewnością mniejszy skręt i jakiegoś puszaka;] ale kiedyś chciałam sobie zrobić fale i zaplotłam warkocz bez stylizacji. Nie wiem jakim cudem, ale wyszły mi z tego normalne loki![]() ![]() raz jeszcze dziękuję za wszystkie zachwyty wyimaginowana lokówka to jednak cudowne urządzenie hyhyhy
|
||
|
|
|
#22242 |
|
Zakorzenienie
|
|
#22243 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20939786]Rybionku
naprawde ciachlas sprezynka z tylu wyglada bardzo ladnie ![]() [/QUOTE] Ja tylko prawde pisze, czy jest dobrze czy jest zle ![]() sama sie dziwie ze Wam pokazalam to samozwancze ciecieSprezynka malo widoczna ale moze uda mi sie lepsza fotke kiedys cyknac
|
#22244 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nawet jak spodnia warstwa jest króciutka to i tak nie chce się kręcić tak jak loczki z wierzchu, także nie mam już żadnego pomysłu jak można by je obciąć żeby zmusić pofalowaną część włosów do kręcenie ![]() jestem absolutnie zakochana w tigi kremie do włosów włosy są świetnie podkreślone i przede wszystkim nie puszą się i nie odkształcają przez cały dzień
|
||
|
|
|
#22245 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a jesli dobrze sie czujesz z ta dluoscia to najwazniejsze |
|
|
|
|
#22246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rzeczy co mi nie pasuja to potrafie czekac czy cos sie zmieni ale jak widze ze cos jest chore, zepsute, zniszczone - pozbywam sie (przerobilam fajna ksiazke kiedys z zakresu feng shui "jak pozbyc sie balaganu" traktujaca zarowno o balaganie w domu jak i tym emocjonalnym), generalnie nie podoba mi sie krotka fryzurka, niektore babki fajnie wygladaja ale ja sie zle czuje, jednak musialam, i zeby siebie sama pocieszyc to sobie mowie ze jak byly dlugie i farbowane na czerwono to owszem przeszlabym na CG ale farbowanie byloby a przy dlugich wlosach trudno zejsc z razacego koloru i nie wiem czy obcielabym bo choc wygladaly ok to lata farbowan odcisly pietno, moze pokretne to tlumaczenie ale jakos sie dzieki temu trzymam wlosy upinam z bokow malymi zabkami (slynny irokez Eloe), po 3 z kazdej strony, jakos obleci
|
|
#22247 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20939416]
ladne kudelki podziwiam Cie... [/QUOTE] Cytat:
![]() dziękuję za miłe słowa
|
|
#22248 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a co do ciecia... chyba nie mialas wyjscia, jak tylko sciac to co zepsulas Rybionku- zadnych farb
|
|
|
|
|
#22249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugim myciu dalam maske nawilzajaco-proteinowa i koncowki zrobily sie gladsze pozyjemy, zobaczymy, za niedlugo dojdzie problem duzych odrostow, dobra spadam bo ledwo widze na slepka ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20947129]Rybionek, sprezyna jest wyraznie widoczna za fotce i oby takich wiecej Cytat:
![]()
|
|
#22250 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#22251 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20947333]hm... to Cie obrzuce pomidorem
[/QUOTE]spryciara bo chcesz zebym oddala ogorkiem ktorego uwielbasz
|
#22252 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale roznica pomiedzy tymi a poprzednimi fotkami ![]() za pielegnacjeladne i zadbane masz kudelki pierwsza fotka Twojego pierwszego dziennikowego wpisu przypomina mojego puchacza z poczatku tego roku ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- do ogorka palam miloscia wlascicielki warzywniaka ![]() ogorka sposuje wewnetrznie i zewnetrznie
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-26 o 22:58 |
|
|
|
|
#22253 | ||||
|
Rozeznanie
|
Próby, testy, kombinacje...Takie życie z kręciołem ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie pomaga żel - od razu usztywnia pierwotny kształt loka. No ale wiadomo, ma przy tym swoje wady. Cytat:
![]() Cytat:
Ja też go mam i nie mogę jakoś do końca rozszyfrować, nie przynosi u mnie AŻ takich świetnych efektów, o jakich dużo osób pisze
|
||||
|
|
|
#22254 |
|
Zadomowienie
|
Nie pisałam, bo przez kilka dni byłam odcięta od internetu
![]() Teraz muszę nadrobić tych kilkanaście stron, a na początek podaję obiecaną wcześnie maskę proteinowo - nawilżającą:
Składniki należy ze sobą zmiksować, najlepiej blenderem, na gładką masę. Inaczej we włosach mogą pozostać drobiny awokado (tak samo jest z bananami ).Po umyciu i odciśnięciu włosów z wody, należy nałożyć maskę na min. 10 min. Zalecany jest dłuższy czas trzymania maski. Maskę zmyć ciepłą wodą (tylko? ), a następnie spłukać zimną wodą - aby włosy nabrały blasku. Na końcu należy nawilżyć włosy.Wiem, że może maska nie jest zbyt innowacyjna, ale może ktoś spróbuje ![]() Źródło |
|
|
|
#22255 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: fryzury z włosów kreconych
Witam drogie Kręconowłose
![]() Z moimi włosami też miałam przeróżne perypetie aż do czasu gdy znalazłam na nie sposób. Nie używam juz szamponu ( i odżywki) do włosów kręconych. Po tego typu produktach moja czupryna nadal była sianowata, sucha a wlosy, które teraz sięgają prawie do pasa - nie kręciły sie tak jak powinny:/ Przerzuciłam się na produkty do włosów... prostych. Są to najczęściej: szampon nivea straight&easy (prostujący) i odżywka schwarzkopf - proste i lśniące. Nawet nie wiecie jakie było moje zdziwienie jak po umyciu i nałożeniu tej odżywki moje włosy nadal były kręcone ale juz nie suche tylko głaskie i miłe w dotyku ponadto nie są już tak matowe. Każda posiadaczka kręconych włosów ma inne metody na ich pielęgnację - to co dobre dla jednej będzie całkowitym niewypałem dla innej. Chyba najlepszym sposobem uzyskania ładnej fryzurki i zadbanych włosów będzie metoda prób i błędów oraz ciągłego testowania nowinek kosmetycznych dla kręconych włosów. Pozdrawiam gorąco drogie Panie i przepraszam za tak długi wywód ;P
|
|
|
|
#22256 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogę
![]() na wątku walka o zdrowe i piękne włosy dziewczyny się zachwycają naszym żelem lnianym i nakładają go jako maskę, "stwierdziłam, że położę sobie na włosy. Nazwałam to - żel z siemienia lnianego" myślą że Amerykę odkryły a kręconowłose dawno już to znają tylko nakładamy jako żel a nie maskę
|
#22257 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20939416]z zadowoleniem uzywam pieluch- szybciutko nasiakaja woda, jakby byly do tego stworzone
dziekuje Pinsleepe [/QUOTE] No to super, że spełniają swoją funkcję Mam nadzieję, że chodzenie po domu w pielusze nie naraża Cię na niczyje ataki złośliwości?![]() Cytat:
![]() Cytat:
No a jak z proporcjami w tej masce, czego ma być najwięcej?Cytat:
|
|||
|
|
|
#22258 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Mam nadzieję, że dziś Explorer mnie nie wywali
Kropcia007 dziś się domyłam i nie mam już smalczyku. W kwestii odcienia włosów - rzeczywiście, skoro masz typ urody taki, że winny być chłodne barwy, to nie da się inaczej. W takim wypadku dziewczyny pomogą Ci w miarę naturalnie przyciemnić Smerf3 Twój skręt należy do moich ulubionych Uwielbiam takie mocne spirale.Opowieść o endo powala Cytat:
![]() Rybiorku Ale poszło... ![]() A sprężynka wspaniała Widać ją pięknie. Ciekawe, jak będa się prezentować, gdy odrosną. Cocaine essence za prostowanie takich ładnych loczków! Przydałoby się jednak je nieco wyrównać. Paulinka675 składy wrzucamy do składowego. W dwóch słowach - nic spejalnego.
|
|
#22259 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
robiłam raz maskę ze świeżego awokado ale gniotłam widelcem efekt ok tylko pamiętam, ze zapach mi się nie podobał![]() Cytat:
|
|
#22260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A łatwo ci było spłukać taką maskę z rozgniecionym tylko widelcem awokado? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

chyba przeczekam aż woda będzie nomalna
dla Ciebie
)
). Piszesz jednak, że użyłas Balsamu Nivea, a on również czesto odpowiada za szorstkie włosy.

ja juz sie przyzwyczailam do dlugosci, obcielam 8-10 cm i wlosy powolichyba sie przyzwyczajaja. Ale radze Ci obcinac etapami po troszke, bo to szok moze byc
Smerf, jak widziałyśmy, też ma mocny skręt z definicji. A np. ja muszę się namęczyć. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
sama sie dziwie ze Wam pokazalam to samozwancze ciecie
), a następnie spłukać zimną wodą - aby włosy nabrały blasku. Na końcu należy nawilżyć włosy.