Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 742 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-26, 18:11   #22231
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
To może Ci herbata z kranu leci?;> Nałęczowianka też nie do końca bo z minerałami i przez to twardsza (jak przypuszczam). Musiałaby być chyba woda destylowana
wymiękam chyba przeczekam aż woda będzie nomalna

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
W ogóle to chciałam zaznaczyć że idąc spać o 3:30 wstałam o 7 (choć mogłam to olać) by pielęgnować włosy
podziwiam i wielkie dla Ciebie
Cytat:
Dodaję fotki (wiem że widać odrost i włosy takie troche wypłowiałe ale staram się nie farbować i proszę mi pomóc w tym postanowieniu a nie mnie dołować )
śliczne są, ja tam nie widzę żadnego wypłowienia

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Yasmin woda może być winna (szczególnie, że nie powinna przybierac takiej barwy ). Piszesz jednak, że użyłas Balsamu Nivea, a on również czesto odpowiada za szorstkie włosy.
Nivea używam po każdym myciu, małą kropelkę i zwykle jest ok . Chyba że się nie lubi z keratyną, albo z suszeniem bez suszarki
Cytat:
Poza tym nieuporządkowanie może wynikać z tego, że zbyt długo stylizowałaś włosy. Trzeba dobrać optymalny czas i optymalną wilgotność włosów. Znam ból z autopsji - nie zawsze przestaję ugniatać w odpowiednim czasie i mam bajzel (dlatego zwykle jest bajzel na głowie ).
czyli przedobrzyłam? OMG
Cytat:
Poza tym jak na włosy przechodzące czas kryzysu nie jest źle i puchu tez nie ma dużo.
z ciekawostek: po nocy puch zniknął ale po przebiegnięciu się dziś po deszczu mam piękna puchową aureolkę

Cytat:
KOCHAJ LOKA SWEGO
Eloe, ja chyba sobie to skopiuję do podpisu

Cytat:
Ni wyglądają na obciążone czy przesuszone, raczej na lekko zdezorientowane.
zdezorientowane? to niech się lepiej ogarną

Cytat:
Potwierdzam Z czasem też dochodzi się do wprawy i zajmuje to coraz mniej czasu.
już się boję, że zrobię się nałogową ciachaczką

Cytat:
Wiesz, że te wszystkie powody sa prawdopodobne?
wiem, i byłabym happy gdyby to był któryś z tych powodów przyczyną puchu i szorstkich włosów. ale pewnie chodzi jeszcze o coś innego..
Cytat:
Właśnie tu nie ma nic pewnego. Proteiny maja różne funkcje, a ponieważ keratyna jest również humektantem, to można mówić, że nawilża (będzie regulowac poziomy nawilżenia).
Na dodatek u każdego proteiny tej samej funkcji moga działać inaczej.
I bądź tu mądra, kręconowłosa
Nie może to być bardziej proste??? zabiłaś mnie teraz

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-07-26 o 18:41
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 18:16   #22232
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
tylko podczytalam co slychac i juz musze uciekac ale pokaze Wam mojego loka sprezynke choc chyba fotka jest nie teges, ale moze sie dopatrzycie, w kazdym razie sciecie bylo konieczne, uzupelnilam codziennik a tu tylko dodam reszte: wlosy sa delikatne, mile w dotyku, puchu nie ma bo jest stylizator, mam 2 loki, na grzywce taki zawijas i z tylu na spodniej warstwie sprezynka, niestety na fotkach nie chcialy sie ladnie zaprezentowac
to na tyle, wracam do mniej milych zajec, niech lok bedzie z Wami moje drogie
Rybionku naprawde ciachlas
sprezynka z tylu wyglada bardzo ladnie oby wiecej takich sie pojawilo

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Nie może to być bardziej proste??? zabiłaś mnie teraz
czasme tak mysle, ze to wszystko jest tak proste jak nasze wlosy
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 18:38   #22233
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Kropcia Mam kilka zdjęć po wczorajszym kokosowaniu i innych podobnych jeśli macie ochotę pooglądać, załączam
ale masz piękny skręt

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Bardzo się przyłożyłaś, odwołuję bicie
ufff.... ale okazuje się, że mogłam przedobrzyć

Cytat:
Szczerze mówiąc, przeraża mnie to, co piszesz o tej wodzie..Śmiem stwierdzić, że mogła dużo zawinić, tym bardziej, że widziałam w Codzienniku, że poprzedni zestaw był taki sam i byłaś zadowolona z efektu.
woda masakra, idę zaraz sprawdzić co leje się z kranu
staram się przez dłuższy czas stosować ten sam zestaw kosmetyków, żeby wiedzieć co zawini jak będzie źle, a co włoskom się podoba - zresztą zgodnie z Waszą radą

Cytat:
Nie pozostaje nic innego, jak znowu władować keratynę do garniera i zobaczyć, co będzie się działo. Ale może zrób na jedno mycie przerwę od keratyny? I pamiętaj o jakiejś nawilżającej odżywce. Może coś z aloesem?
tak, właśnie zrobię a z aloesem mam tylko mypę, nie za słaba jak na odżywkę?

Cytat:
U mnie akurat im krótsze, tym się lepiej kręcą. No ale może Twoje są akurat z tych, które do skrętu potrzebują długości
też nie wiem,póki nie ciachnę to się nie dowiem... chociaż pamiętam, że jak miałam krótkie włosy (5-6cm) to wywijały się niesfornie, każdy w inną stronę

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
nie ma co marudzic, 3 dzien po myciu moje wygladaja jak zupelnie proste, sfochowane, istne siano na glowie, nic tylko spiąć. Ladne sa
dziękuję moje zwykle 3 dnia też się prostują, ale może to ta keratyna tak zadziałała
Cytat:
ojej ale dlugo ukladasz wlosy, tzn ja njlepsze mam zaraz po umyciu, wgniote odzywke, doslownie chwila ugniatania i na mokrych widac juz skret. A potem odciskam itp i juz widze jak robia sie fale. Juz nie wiem czy dlugo ugniatac, stylizowac czy krotko. Dzis bedzie minimalizm, zobaczymy
u mnie po nałożeniu odżwyki po chwili ugniatania, właściwie odciskania wody są najmocniej skręcone. Prostują się gdy swobodnie wiszą i sobie schną. Zwykle tak długo ich nie harmonijkuje,bo po prostu rano nie mam na to czasu. Myślałam wczoraj, że "wygniotę" z nich max, ale przesadziłam chyba...

Cytat:
a po co tak konkretnie? ja juz sie przyzwyczailam do dlugosci, obcielam 8-10 cm i wlosy powolichyba sie przyzwyczajaja. Ale radze Ci obcinac etapami po troszke, bo to szok moze byc
bo chętnie bym obcięła cały rudy, farbowany włos. Po miesiącu nowej pielęgnacji włosy te bez farby już wyglądały pięknie, a te farbowane się brzydko wywijają. Ale chyba masz rację, będę obcinała stopniowo.

Cocaine essence bardzo ładne loczki
Rybiorku ale króciutko, jaka sprężynka

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-07-26 o 18:44
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 18:39   #22234
jumaatt
Rozeznanie

Smerfie - co za mocny skręt!

Rybiorko -
Ale muszę Ci powiedzieć, że podziwiam Cię za tę męską (Syrenko - mam zagwozdkę feministyczno-językową ) decyzję. Widzę, że jak coś Ci nie pasuje, nie boisz się drastycznych rozwiązań i działasz. Mi czegoś takiego brakuje w postępowaniu w moimi włosami.
W każdym razie jestem pewna, że jak włosy odrosną, będą boskie. Sprężyna mówi sama za siebie

Cytat:
ojej ale dlugo ukladasz wlosy, tzn ja njlepsze mam zaraz po umyciu, wgniote odzywke, doslownie chwila ugniatania i na mokrych widac juz skret. A potem odciskam itp i juz widze jak robia sie fale. Juz nie wiem czy dlugo ugniatac, stylizowac czy krotko. Dzis bedzie minimalizm, zobaczymy
Dużo w procesie stylizacji zależy od podatności włosa na skręt. Taka np. Nava nie musi robić nic, a i tak ma sprężyny Smerf, jak widziałyśmy, też ma mocny skręt z definicji. A np. ja muszę się namęczyć.
Kurcze, muszę sprawdzić, jak wyglądałyby moje włosy bez żadnej stylizacji, bo już nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
dziś się wybrałam do makro po maskę romantic, ale niestety nie było. za to kupiłam coś takiego:

Bioetika, intensywny preparat odbudowujący na bazie protein mleka
500ml 15zł

skład: aqua, propylene glycol, cetrimonium chloride, myristyl alcohol, lactis proteinum, citric acid, methilchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, benzyl alcohol, parfum

co myślicie o tej masce?
Składnik teoretycznie myjący w odżywkach jest wysoko, więc powinna się nadawać, ale z drugiej strony tych mlecznych protein jest też sporo, więc musisz uważać i uważnie obserwować włosy, czy nie ma objawów obciążenia. Ewentualnie używać tej odżywki przy co którymś myciu, a nie każdorazowo.

Cocaine essence - możesz mi zdradzić, czy masz z tyłu wycieniowane włosy na długości? W sensie, osobną warstwę?
I zapraszamy do wątku, włoskie odpowiednio pielęgnowane będą piękne Popieram Ewelkę, że na początek przydałoby się małe cięcie.
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 19:58   #22235
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Wirly_curly BD jest OK, choć plącze włosy lub podraznia skalp. U mnie to drugie.
Szampony perłowe moga zawierać sól i inne substancje, które niekoniecznie są dla naszych włosów dobre. Pewnie nie robią Ci masakry na głowie własnie z powodu tych substancji (najcześciej to polimery, dzięki którym łatwiej szampon rozprowadzić, a włosy potem rozczesać). Zadaniem szamponu jest myć. Reszta to zadanie odżywki. I tez nie idzie o jej ilość, ale o jakość.
dlatego też nie używam perłowych bo wiem, że nic ciekawego z BD trochę ciężko, właśnie trochę watowate włosy ale i tak nakładam odżywkę, dzisiaj kupiłam kolejny szampon i będę testować zaraz
a propos podrażnienia, przypomniałam sobie, jak może z 3 tygodnie temu umyłam włosy szamponem z sodą oczyszczoną 3 dni się drapałam.

ale dzisiaj zaszalałam... kupiłam szampon barwy pokrzywowy, wodę brzozową, maski i odżywki glorii, lorysa nutraloe, dulgony z awokado&mango i oliwką&zboże i krem lorys girl mam odżywek do końca życia, krótkiego zresztą, bo pewnie jak rodzicielka zobaczy, ile znowu tego do domu naniosłam...

ale teraz mam taki wybór jak nigdy, aż nie wiem, z czym się udać do łazienki
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:30   #22236
madamoiselle
Raczkowanie

cześć Dziewczyny.. podziwiam te wasze włoski i jestem załamana że swoje tak zaniedbuje.. ja tylko myję odżywką różową z rosmana, a potem w ręcznik zawijam a potem mieszam odrobinę żelu z gumą joanny i trochę ugniatam... czasem efekt jest niezły ale czasem po prostu masakra..

na czym polega to kokosowanie?? i czym?? normalnie olejek kokosowy na włosy i pod ręcznik??

z góry dzięki za odp i obiecuję poprawę

56.

madamoiselle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:55   #22237
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madamoiselle Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny.. podziwiam te wasze włoski i jestem załamana że swoje tak zaniedbuje.. ja tylko myję odżywką różową z rosmana, a potem w ręcznik zawijam a potem mieszam odrobinę żelu z gumą joanny i trochę ugniatam... czasem efekt jest niezły ale czasem po prostu masakra..

na czym polega to kokosowanie?? i czym?? normalnie olejek kokosowy na włosy i pod ręcznik??

hej olej kokosowy dostaniesz nawet w niektórych delikatesach, ja lubię ten http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...j-kokosowy.htm smaruję włosy (na lokach nie jest to łatwe) ale tak, żeby nie kapało, i po prostu spinamna czubku głowy, nie mam potrzeby zawijania bo u mnie jakoś się wchłania, czasami pochodzę tak godzinę, czasami i dobę, do spania też zwykle nie zabezpieczam głowy a poduszka nie jest utłuszczona. Ale efekty są

koniecznie pooglądaj podwieszone tematy, dużo można się nauczyć i szybko się poprawisz
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:59   #22238
Paulinka675
Zakorzenienie

na allegro jest promocja vatika za 16zł(150ml) i wysyłka za darmo
kiedyś kupowałam 300ml za 30zł ale teraz nie było

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 21:03   #22239
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madamoiselle Pokaż wiadomość

Cześć

przed ręcznikiem jeszcze folia albo w ogole bez ręcznika i folii jeśli nie ma ryzyka, że coś pobrudzisz.

zajrzyj sobie tu
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704
i tu
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=442680

znajdziesz podstawowe wiadomości.

Edytowane przez smerf3
Czas edycji: 2010-07-26 o 21:13
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 21:40   #22240
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
na allegro jest promocja vatika za 16zł(150ml) i wysyłka za darmo
kiedyś kupowałam 300ml za 30zł ale teraz nie było

już chyba nie ma

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 22:14   #22241
smerf3
Raczkowanie

Cytat:

ale ladnie i blyszczace
mocny skret masz!
zawsze mnie zastanawia, jak je rozczesujesz przy myciu? troche roboty musi byc
Normalnie się rozczesują pod warunkiem, że się nie zrobią kołtunki jakiś czas temu wynalazłam metodę czesania po nałożeniu odżywki (przed myciem). Emulsja Glorii jest dla mnie niezastąpiona w rozplątywaniu

Kropcia, _Ewelka___ , Syrenka, anka.d, nava, Yasmin, jumaatt dziękuję kochane

Rybiorku ja Cię podziwiam, nie umiałabym się sama ciachnąć;] wydaje mi się, że jednak nie przypominasz kozy;> ten loczek za uchem, mniam

Nava nie są już takie długie, w czerwcu były sporo obcięte po długotrwałej samowolce ale dobrze się czuję w tej długości.

Cytat:
Smerfie - co za mocny skręt!

Dużo w procesie stylizacji zależy od podatności włosa na skręt. Taka np. Nava nie musi robić nic, a i tak ma sprężyny Smerf, jak widziałyśmy, też ma mocny skręt z definicji. A np. ja muszę się namęczyć.
Kurcze, muszę sprawdzić, jak wyglądałyby moje włosy bez żadnej stylizacji, bo już nie pamiętam

ja bez stylizacji miałabym z pewnością mniejszy skręt i jakiegoś puszaka;] ale kiedyś chciałam sobie zrobić fale i zaplotłam warkocz bez stylizacji. Nie wiem jakim cudem, ale wyszły mi z tego normalne loki

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość

smerf - cudo.
a Ty żeś zmieniła avatar i Cię nie poznałam;>

raz jeszcze dziękuję za wszystkie zachwyty wyimaginowana lokówka to jednak cudowne urządzenie hyhyhy
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 22:18   #22242
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsTseTse Pokaż wiadomość
już chyba nie ma

ooo rzeczywiście, a wczoraj jeszcze były

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 22:31   #22243
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20939786]Rybionku naprawde ciachlas
sprezynka z tylu wyglada bardzo ladnie oby wiecej takich sie pojawilo
[/QUOTE]

Ja tylko prawde pisze, czy jest dobrze czy jest zlesama sie dziwie ze Wam pokazalam to samozwancze ciecie

Sprezynka malo widoczna ale moze uda mi sie lepsza fotke kiedys cyknac
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 22:36   #22244
mhm_
Raczkowanie

Cytat:
mhm zdrowe zadbane wloski! jestes jedyna osoba jaka znam, tu forum, gdzie gorna warstwa mocniej sie kreci ale to pewnie chodzi o dlugosc,na gorze krotsze i mocniej wycieniowane
Cytat:
mhm_ - za wpis. Widać znaczną różnicę! I faktycznie bardzo ciekawie Ci się kręcą włosy - górna warstwa tak mocno skręcona, a spodnia mocno falowana
Dziękuję
nawet jak spodnia warstwa jest króciutka to i tak nie chce się kręcić tak jak loczki z wierzchu, także nie mam już żadnego pomysłu jak można by je obciąć żeby zmusić pofalowaną część włosów do kręcenie

jestem absolutnie zakochana w tigi kremie do włosów w życiu żadny środek stylizacyjny nie dawał takich efektów włosy są świetnie podkreślone i przede wszystkim nie puszą się i nie odkształcają przez cały dzień
mhm_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 22:40   #22245
Konto usunięte

Cytat:

Nava nie są już takie długie, w czerwcu były sporo obcięte po długotrwałej samowolce ale dobrze się czuję w tej długości.
ja swoje teraz postanowilam puscic samopas po niedawnym drastycznym cieciu- a niech rosna ladne i krecone
a jesli dobrze sie czujesz z ta dluoscia to najwazniejsze
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 22:41   #22246
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorko -
Ale muszę Ci powiedzieć, że podziwiam Cię za tę męską (Syrenko - mam zagwozdkę feministyczno-językową ) decyzję. Widzę, że jak coś Ci nie pasuje, nie boisz się drastycznych rozwiązań i działasz. Mi czegoś takiego brakuje w postępowaniu w moimi włosami.
W każdym razie jestem pewna, że jak włosy odrosną, będą boskie. Sprężyna mówi sama za siebie
Generalnie kiedys umialam podjac szybciej i energiczniej meska decyzje, teraz mi troche schodzi

Co do rzeczy co mi nie pasuja to potrafie czekac czy cos sie zmieni ale jak widze ze cos jest chore, zepsute, zniszczone - pozbywam sie (przerobilam fajna ksiazke kiedys z zakresu feng shui "jak pozbyc sie balaganu" traktujaca zarowno o balaganie w domu jak i tym emocjonalnym), generalnie nie podoba mi sie krotka fryzurka, niektore babki fajnie wygladaja ale ja sie zle czuje, jednak musialam, i zeby siebie sama pocieszyc to sobie mowie ze jak byly dlugie i farbowane na czerwono to owszem przeszlabym na CG ale farbowanie byloby a przy dlugich wlosach trudno zejsc z razacego koloru i nie wiem czy obcielabym bo choc wygladaly ok to lata farbowan odcisly pietno, moze pokretne to tlumaczenie ale jakos sie dzieki temu trzymam

wlosy upinam z bokow malymi zabkami (slynny irokez Eloe), po 3 z kazdej strony, jakos obleci
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-26, 22:42   #22247
kropcia007
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20939416]
ladne kudelki
podziwiam Cie...
[/QUOTE]

Cytat:
podziwiam i wielkie dla Ciebie
śliczne są, ja tam nie widzę żadnego wypłowienia

dziękuję za miłe słowa

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 22:44   #22248
Konto usunięte

Cytat:
Ja tylko prawde pisze, czy jest dobrze czy jest zlesama sie dziwie ze Wam pokazalam to samozwancze ciecie

Sprezynka malo widoczna ale moze uda mi sie lepsza fotke kiedys cyknac
Rybionek, sprezyna jest wyraznie widoczna za fotce i oby takich wiecej
a co do ciecia... chyba nie mialas wyjscia, jak tylko sciac to co zepsulas
Rybionku- zadnych farb
Stary 2010-07-26, 22:48   #22249
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku ja Cię podziwiam, nie umiałabym się sama ciachnąć;] wydaje mi się, że jednak nie przypominasz kozy;> ten loczek za uchem, mniam
jak pomysle to po pierwszym myciu po obcieciu to wygladalam jakby mnie koza oskubala, koncowki tak sterczaly na czubku glowy i widac blo jakie suche sa, moze dlatego malzonek mial takie skojarzenie wiem ze to nie nozyczki bo mamy super fryzerskie uzywane wylacznie do ciecia wlosow

po drugim myciu dalam maske nawilzajaco-proteinowa i koncowki zrobily sie gladsze

pozyjemy, zobaczymy, za niedlugo dojdzie problem duzych odrostow,

dobra spadam bo ledwo widze na slepka

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20947129]Rybionek, sprezyna jest wyraznie widoczna za fotce i oby takich wiecej [/QUOTE]

za wpatrywanie sie

Cytat:
a co do ciecia... chyba nie mialas wyjscia, jak tylko sciac to co zepsulas
Rybionku- zadnych farb
tak jest! tylko prosze nie bic
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-26, 22:50   #22250
Konto usunięte

Cytat:
j

tak jest! tylko prosze nie bic
hm... to Cie obrzuce pomidorem
Stary 2010-07-26, 22:52   #22251
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20947333]hm... to Cie obrzuce pomidorem [/QUOTE]

spryciara bo chcesz zebym oddala ogorkiem ktorego uwielbasz
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-26, 22:57   #22252
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mhm_ Pokaż wiadomość
Dziękuję
nawet jak spodnia warstwa jest króciutka to i tak nie chce się kręcić tak jak loczki z wierzchu, także nie mam już żadnego pomysłu jak można by je obciąć żeby zmusić pofalowaną część włosów do kręcenie

jestem absolutnie zakochana w tigi kremie do włosów w życiu żadny środek stylizacyjny nie dawał takich efektów włosy są świetnie podkreślone i przede wszystkim nie puszą się i nie odkształcają przez cały dzień
mhm, przegapilam Twoj wpis
ale roznica pomiedzy tymi a poprzednimi fotkami
za pielegnacje
ladne i zadbane masz kudelki
pierwsza fotka Twojego pierwszego dziennikowego wpisu przypomina mojego puchacza z poczatku tego roku

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
spryciara bo chcesz zebym oddala ogorkiem ktorego uwielbasz

do ogorka palam miloscia wlascicielki warzywniaka
ogorka sposuje wewnetrznie i zewnetrznie

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-07-26 o 22:58
Stary 2010-07-27, 11:13   #22253
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
ufff.... ale okazuje się, że mogłam przedobrzyć
Próby, testy, kombinacje...Takie życie z kręciołem

Cytat:
tak, właśnie zrobię a z aloesem mam tylko mypę, nie za słaba jak na odżywkę?
Wiem, że miałam odlewkę od Eloe i podobała mi się, ale nie pamiętam ani składu ani czy jest wystarczająco treściwa. Eloe, Ty miałaś całą butlę, co radzisz?

Cytat:
. Prostują się gdy swobodnie wiszą i sobie schną.
Mam tak samo. Wydaje mi się, że to cena długich włosów, które się siłą rzecze rozprostowują pod swoim ciężarem.
U mnie pomaga żel - od razu usztywnia pierwotny kształt loka. No ale wiadomo, ma przy tym swoje wady.

Cytat:
ale kiedyś chciałam sobie zrobić fale i zaplotłam warkocz bez stylizacji. Nie wiem jakim cudem, ale wyszły mi z tego normalne loki
No widzisz, mówiłam, że Twój skręt jest nie do zabicia

Cytat:
Napisane przez mhm_ Pokaż wiadomość
Możesz mi powiedzieć, jak dokładnie/w jakiej ilości/z jakim zestawem kosmetyków go stosujesz?
Ja też go mam i nie mogę jakoś do końca rozszyfrować, nie przynosi u mnie AŻ takich świetnych efektów, o jakich dużo osób pisze
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 12:26   #22254
malgosia86
Zadomowienie

Nie pisałam, bo przez kilka dni byłam odcięta od internetu

Teraz muszę nadrobić tych kilkanaście stron, a na początek podaję obiecaną wcześnie maskę proteinowo - nawilżającą:
  • bardzo dojrzałe awokado
  • miód
  • odżywka - według własnego wyboru (autorka przepisu używa majonezu)
  • olej kokosowy
  • odrobina stopionego masła Shea (opcjonalnie)

Składniki należy ze sobą zmiksować, najlepiej blenderem, na gładką masę. Inaczej we włosach mogą pozostać drobiny awokado (tak samo jest z bananami).
Po umyciu i odciśnięciu włosów z wody, należy nałożyć maskę na min. 10 min. Zalecany jest dłuższy czas trzymania maski.
Maskę zmyć ciepłą wodą (tylko? ), a następnie spłukać zimną wodą - aby włosy nabrały blasku. Na końcu należy nawilżyć włosy.

Wiem, że może maska nie jest zbyt innowacyjna, ale może ktoś spróbuje

Źródło

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 12:43   #22255
agra20
Przyczajenie

Dot.: fryzury z włosów kreconych

Witam drogie Kręconowłose
Z moimi włosami też miałam przeróżne perypetie aż do czasu gdy znalazłam na nie sposób. Nie używam juz szamponu ( i odżywki) do włosów kręconych. Po tego typu produktach moja czupryna nadal była sianowata, sucha a wlosy, które teraz sięgają prawie do pasa - nie kręciły sie tak jak powinny:/ Przerzuciłam się na produkty do włosów... prostych. Są to najczęściej: szampon nivea straight&easy (prostujący) i odżywka schwarzkopf - proste i lśniące. Nawet nie wiecie jakie było moje zdziwienie jak po umyciu i nałożeniu tej odżywki moje włosy nadal były kręcone ale juz nie suche tylko głaskie i miłe w dotyku ponadto nie są już tak matowe.
Każda posiadaczka kręconych włosów ma inne metody na ich pielęgnację - to co dobre dla jednej będzie całkowitym niewypałem dla innej. Chyba najlepszym sposobem uzyskania ładnej fryzurki i zadbanych włosów będzie metoda prób i błędów oraz ciągłego testowania nowinek kosmetycznych dla kręconych włosów.
Pozdrawiam gorąco drogie Panie i przepraszam za tak długi wywód ;P
agra20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 12:52   #22256
kropcia007
Wtajemniczenie

Nie mogę
na wątku walka o zdrowe i piękne włosy dziewczyny się zachwycają naszym żelem lnianym i nakładają go jako maskę, "stwierdziłam, że położę sobie na włosy. Nazwałam to - żel z siemienia lnianego" myślą że Amerykę odkryły a kręconowłose dawno już to znają tylko nakładamy jako żel a nie maskę

Stary 2010-07-27, 13:27   #22257
Pinsleepe
Rozeznanie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20939416]z zadowoleniem uzywam pieluch- szybciutko nasiakaja woda, jakby byly do tego stworzone
dziekuje Pinsleepe
[/QUOTE]

No to super, że spełniają swoją funkcję Mam nadzieję, że chodzenie po domu w pielusze nie naraża Cię na niczyje ataki złośliwości?

Cytat:
Generalnie kiedys umialam podjac szybciej i energiczniej meska decyzje, teraz mi troche schodzi

Co do rzeczy co mi nie pasuja to potrafie czekac czy cos sie zmieni ale jak widze ze cos jest chore, zepsute, zniszczone - pozbywam sie (przerobilam fajna ksiazke kiedys z zakresu feng shui "jak pozbyc sie balaganu" traktujaca zarowno o balaganie w domu jak i tym emocjonalnym), generalnie nie podoba mi sie krotka fryzurka, niektore babki fajnie wygladaja ale ja sie zle czuje, jednak musialam, i zeby siebie sama pocieszyc to sobie mowie ze jak byly dlugie i farbowane na czerwono to owszem przeszlabym na CG ale farbowanie byloby a przy dlugich wlosach trudno zejsc z razacego koloru i nie wiem czy obcielabym bo choc wygladaly ok to lata farbowan odcisly pietno, moze pokretne to tlumaczenie ale jakos sie dzieki temu trzymam

wlosy upinam z bokow malymi zabkami (slynny irokez Eloe), po 3 z kazdej strony, jakos obleci
Brawo za determinację i konsekwencję Oby i mi jej starczyło w powrocie do naturalnego koloru

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Nie pisałam, bo przez kilka dni byłam odcięta od internetu

Teraz muszę nadrobić tych kilkanaście stron, a na początek podaję obiecaną wcześnie maskę proteinowo - nawilżającą:
  • bardzo dojrzałe awokado
  • miód
  • odżywka - według własnego wyboru (autorka przepisu używa majonezu)
  • olej kokosowy
  • odrobina stopionego masła Shea (opcjonalnie)

Składniki należy ze sobą zmiksować, najlepiej blenderem, na gładką masę. Inaczej we włosach mogą pozostać drobiny awokado (tak samo jest z bananami).
Po umyciu i odciśnięciu włosów z wody, należy nałożyć maskę na min. 10 min. Zalecany jest dłuższy czas trzymania maski.
Maskę zmyć ciepłą wodą (tylko? ), a następnie spłukać zimną wodą - aby włosy nabrały blasku. Na końcu należy nawilżyć włosy.

Wiem, że może maska nie jest zbyt innowacyjna, ale może ktoś spróbuje

Źródło
Chętnie wypróbuję, tylko nie mam blendera No a jak z proporcjami w tej masce, czego ma być najwięcej?

Cytat:
Nie mogę
na wątku walka o zdrowe i piękne włosy dziewczyny się zachwycają naszym żelem lnianym i nakładają go jako maskę, "stwierdziłam, że położę sobie na włosy. Nazwałam to - żel z siemienia lnianego" myślą że Amerykę odkryły a kręconowłose dawno już to znają tylko nakładamy jako żel a nie maskę
Ktoś z naszego wątku też używał żelu jako maski, ale nie pamiętam kto. Swoją drogą, dawno nie gotowałam. Niech mnie ktoś pogoni za lenistwo
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 13:30   #22258
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Mam nadzieję, że dziś Explorer mnie nie wywali

Kropcia007 dziś się domyłam i nie mam już smalczyku.
W kwestii odcienia włosów - rzeczywiście, skoro masz typ urody taki, że winny być chłodne barwy, to nie da się inaczej. W takim wypadku dziewczyny pomogą Ci w miarę naturalnie przyciemnić Poza tym są też szamponetki.

Smerf3 Twój skręt należy do moich ulubionych Uwielbiam takie mocne spirale.
Opowieść o endo powala
Cytat:
Muszę zrehabilitować autora, w dalszej części podane są warunki, w jakich należy przechowywać roztwór oraz co może zwiększyć jego trwałość Nie wklejałam tutaj, żeby cytat nie wyszedł na pół strony
To zmienia postać rzeczy

Rybiorku Ale poszło...
A sprężynka wspaniała Widać ją pięknie. Ciekawe, jak będa się prezentować, gdy odrosną.

Cocaine essence za prostowanie takich ładnych loczków! Przydałoby się jednak je nieco wyrównać.

Paulinka675 składy wrzucamy do składowego.
W dwóch słowach - nic spejalnego.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 13:31   #22259
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Chętnie wypróbuję, tylko nie mam blendera No a jak z proporcjami w tej masce, czego ma być najwięcej?
ja na szczęście kiedys kupiłam z biedrony za 79 zł robiłam raz maskę ze świeżego awokado ale gniotłam widelcem efekt ok tylko pamiętam, ze zapach mi się nie podobał

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Ktoś z naszego wątku też używał żelu jako maski, ale nie pamiętam kto. Swoją drogą, dawno nie gotowałam. Niech mnie ktoś pogoni za lenistwo
ja też dawno nie gotowałam, chyba się zabiorę dzisiaj

Stary 2010-07-27, 13:39   #22260
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
ja na szczęście kiedys kupiłam z biedrony za 79 zł robiłam raz maskę ze świeżego awokado ale gniotłam widelcem efekt ok tylko pamiętam, ze zapach mi się nie podobał
O tak, niech żyje Biedronka
A łatwo ci było spłukać taką maskę z rozgniecionym tylko widelcem awokado?
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości