|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#22381 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
zauwazylam ze im mniej robie cokolwolwiek z mokrymi wlosami- tym lepiej, ale czesto trudno sie powstrzymac ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
pocieszam sie ze odrosna zdrowe i ladne- wreszcie co nie co wiem jak je pielegnowac postuluje powolanie Dnia Zakreconego ![]() jakis czas temu czytalam ze wlosy latem bardziej wypadaja
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-29 o 09:51 |
||
|
|
|
#22382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dysponujesz półproduktami? Albo jakimś żelem aloesowym, który można by było rozcieńczyć? W Receptariuszu podwieszonym na górze dziewczyny powklejały dużo przepisów na reanimatory skrętu, które mają też składniki odżywcze. Jeszcze jedyne, co mi przychodzi do główy, to ten sprej Balea, który lubi Eloe. Ale on chyba jakiś szczególnie odżywczy nie jest. Nava - fajny pomysł na Zakręcony Dzień, podoba mi się Agison, widziałam wpis w Codzienniku, gratuluję dzisiejszych włosów
Edytowane przez jumaatt Czas edycji: 2010-07-29 o 10:00 |
|
|
|
|
#22383 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21001707] postuluje powolanie Dnia Zakreconego [/QUOTE]jestem za ! [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21001707]jakis czas temu czytalam ze wlosy latem bardziej wypadaja [/QUOTE]mam nadzieję, ze to prawda bo miałabym wytłumaczenie dlaczego moje sie tak zachowują ...
|
|
#22384 |
|
Konto usunięte
|
poprosze o sugestie dotyczace daty
![]() przyszla moja paczuszka |
|
|
|
#22385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm zrobiłam nalot na trzy sklepy w tym dwa te większe zdecydowanie i w żadnym nie było, nawet tesco nie miało takiego czegoś. Ale "szukajcie, a znajdziecie" nie? Dzisiaj też wyruszam na poszukiwania. ![]() Rybiorku, olej z oliwy= oliwa z oliwek? bo mi się już wszystko we łbie miesza. No ale będę królikiem doświadczalnym, spróbuję wszystkiego, co mam w domu i się nadaje
Edytowane przez so_fantastic Czas edycji: 2010-07-29 o 10:25 |
|
|
|
|
#22386 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Baybe3
Trochę to mrówcza robota, ale się opłaci Na tę chwilę musisz sprawdzać wszystko, by dowiedziec się jak najwięcej o włosach. Najważniejsze, by nie sprawdzać wszystkiego na raz, bo niczego się nie dowiesz. Nie wiem kosmetyki za Tobą się nie zgadzają Cytat:
Wrily_curly z TBS to raczej krem do loków niż psikacz, ale spisuje się naprawdę doskonale Yasmin skoro końcówki w dobrym stanie, to może ich nie strzępił, ale właśnie wycinał to, co za bardzo dostawało od regularnego kosmyka? Ważne jest jeszcze narzedzie. Muszą być zwykłe, ostre nożyczki. [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20993438]dziekuje Eloe Malgosia86 zastanawia mnie, co zrobiłaś z marchewką - starłaś na małych oczkach? Dziękuję Ci ślicznie za przepis Myslę o pektynie od czasów testów KCCC - efekt, jaki jest po nim u mnie lepszy niż po żelu - i utrwalenie i skręt po prostu rewelacja. A to wszystko bez grama polimerów. Stąd poszukiwanie pektyny, bo moim zdaniem ona odpowiada w proukcie za tak doskonałe utrwalenie.W kwestii żelatyny nadal mam wątpliwości czy nie będzie za duża i nie zadziała jak kondycjoner. Anka.d będę zamawiać w sierpniu na BU. Jesli chcesz, dołącz się Bidulka A co się stało z Mypą? Pod namiot - delikatny szampon i mocna odżywka to dobry pomysł Przyłączam się do nieczeszące go się towarzystwa. Paluchy przy odżywce d/s rulez ![]() Paulinka675 raczej wieczorem, rano brak na to czasu i odżywienie niepełne. Rano tylko wtedy, gdy przede mną wolny dzień, a i tak lepiej się układają po przespanej nocy.
|
|
#22387 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
a "komplement" mi się dostał "w stanie wstałym" cudowne uczucie, kiedy Twój mężczyzna Cię doceni ![]() ale muszę przyznać ze rzeczywiście ostatnio jestem raczej zadowolona z własnych włosów, ja - włosowa pesymistka i dziwi mię to ogromnie
|
|
#22388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzadko mi się zdarzy przejechać palcami po włosach, kiedy mam na nich odżywkę d/s - żeby ją dobrze rozprowadzić. Tak, jak napisała anka.d - mi się też włosy nie plączą. Splątane mam jedynie po myciu Babydreamem, ale po nałożeniu odżywki d/s już są gładkie i rozplatane. Moje włosy rozczesane na sucho wyglądają koszmarnie (jedna wielka szopa) Pomyślałam, że dzisiaj je rozczeszę wieczorem i wstawię zdjęcia. Same zobaczycie![]() Czesanie na mokro - na pewno psuje mi loki, które mam po nałożeniu odżywki b/s. Włosy po jakimś czasie pewnie wracają do swojego normalnego stanu, ale już dawno tego nie robiłam, więc dokładnie nie pamiętam. Mogę spróbować w ramach eksperymentu ![]() Jeśli mi nie zależy tak bardzo na wyglądzie włosów (np. mam wakacje, jak teraz), to myję je wieczorem i z reguły nie kładę nic do stylizacji. Jeśli natomiast zależy mi na wyglądzie włosów (np. mam zajęcia na uczelni) - myję rano i nakładam produkty do stylizacji. |
|
|
|
|
#22389 | |||
|
|
Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21001707]postuluje powolanie Dnia Zakreconego [/quote] Jestem za ![]() Cytat:
Przy czym odnosze wrażenie, że to wszystko jest raczej winą samego lata - to chyba najgorsza dla włosów pora roku: temperatury, słońce, odkryte włosy narazone na wiatr i wodę różnej jakości. Rozpulchnione chłoną wszystko, co wokół się znajdzie. Tak... nie ma jak zima i czysta, nieskazitelna biel śniegu ![]() Cytat:
A skąd dokładnie jesteś? Mój ulubiony olej kokosowy z Efavitu (wychodzi taniej niż zamawianie z neta) i cały wybór różnistych do dostania w EPI Markecie naprzeciwko Arkad.
|
|
#22390 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Cytat:
)Cytat:
|
|||
|
|
|
#22391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wygląda to następująco:
|
|
#22392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może zrobimy święto "ruchome" zawsze w piątek 13
|
|
#22393 |
|
BAN stały
|
Janiaw no to wit.C śmiało na główkę albo na stopy
![]() Chemiczka już całą resztę wyjaśniła.Ja się nie znam,tylko napisałam co wyczytałam na Mazidłach,co nadaje się na włoski. Kropcia-spiralki jak malowane |
|
|
|
#22394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeszukam całe miasto, teraz wpadł mi na myśl sklep ze zdrową i organiczną żywnością, może tam będzie
|
|
|
#22395 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(moze byc kilka razy do roku propozycja jets nastepujaca: kazdy piatek 13- "Dzien Fali i Loka " czekam na komentarze
|
|
|
|
|
#22396 |
|
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21003788]to ja moge przy okazji swietowac urodziny
(moze byc kilka razy do roku propozycja jets nastepujaca: kazdy piatek 13- "Dzien Fali i Loka " czekam na komentarze [/QUOTE]Czyli w sierpniu wypada ten "Dzień fali i loka" , może dzień zmieni etykietkę z pechowego na szczęśliwy
|
|
#22397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kopiuję sobie fragmenty i robię z tego księgę mądrości Aż się ostatnio TŻ spytał czy ja czasem nie wybieram się znów na jakieś sudia bo w tych papierzyskach non stop ślęczę
|
|
|
|
|
#22398 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#22399 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21004089]cieszyc
na uwage zasluguje fakt ze mezczyzna zauwazyl roznice ![]() Agison, a Twoj TZ to inzynier [/QUOTE]oj, różnicę to on już dawno zauważył, już moja w tym głowa i wiele razy mi powtarzał że moje włosy teraz są naprawdę piękne w porównaniu z tym co kiedys, kiedy jeszcze farbowałam i prostowałam![]() i że jest bardzo zdziwiony że efekty pielęgnacji naprawdę widać no i on uważa że w ogóle rewelacja, ma tylko jedno zastrzeżenie - pielęgnacja pochłania mi zbyt dużo czasu taaaaaaa .... inżynier ale z innej branży niż moja
|
#22400 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#22401 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale mam dzisiaj fryz, jade teraz do nowego domu i nie mam jak wrzucic fotek ale zrobie to wieczorem, dzisiaj opuscilam mycie i nalozylsm maske i potem odzywke ds, gora jak wczoraj ale za to dol sie mocniej pofalowal
Eloe przeczytalam tylko do postu o korkociagu, no to fakt mam korkociagi. 3. z tym ze one sa skrecone od glowy ale konce sa proste, mysle ze to jeszcze odcinki chorych wloskow, ale codziennie coraz lepiej. Na razie, moj przystanek, musze wysiadac, zajrze pozniej
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-29 o 12:02 |
|
|
|
#22402 |
|
Zakorzenienie
|
chyba sobie kupię taką siatkę na włosy
![]() http://allegro.pl/item1152939174_sia...osy_wenco.html
|
#22403 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() spie w nia jak mam mokre wlosy- u mnie sie sprawdza |
||
|
|
|
#22404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#22405 | ||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym na jakimś forum ktoś napisał, że znalazł w markecie przy produktach z posypką. Na innym forum uznano ją za roślinny odpowiednik zwierzęcej żelatyny... Ma odbudowywać ściany komórkowe, czyli pomoże nam we wzmacnianiu włosów Ale nadal mam wątpliwości w kwestii żelatyny. Ta odzwierzęcość... Brr... Cytat:
![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21003788]propozycja jets nastepujaca: kazdy piatek 13- "Dzien Fali i Loka " czekam na komentarze [/QUOTE] Świetny pomysł ![]() Obowiązkiem każdej kręconowłosej w Dzień fali i loka jest nosić kręcone włosy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może daj mu wygrać czasem podczas wyścigów rowerowych ![]() Cytat:
Cytat:
I zgodnie z przewidywaniami - DP spadł o 2 stopnie, temperatura wzrostła o 4, wilgotność spadła o 28% - włosom się z deka rozprostowało...
|
|
#22406 |
|
Wtajemniczenie
|
jumaatt
W sumie bardziej mi zalezy na dokladnym zmyciu olejkow. Chciałabym rozpoczac znowu olejowanie. A szampon z Garniera niezbyt sie sprawdza. Takze potrzebuje delikatnego szamponu, ktory by zmyl olejki i nie podraznial mojej skory glowy. Co do oczyszczania to raz w tygodniu bede musiała myc wlosy Joanna Naturia, by oczyscic swoja skore glowy i wlosy z silikonow. Az tak duzo ich nie mam. ![]() Ja wiem, ze sklady są, ale masz racje przejrze zaraz ten podwieszony temat.
|
|
|
|
#22407 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze, chyba dam nieczesaniu jeszcze jedną szansę i zobaczę, co się będzie działo. A jak nakładasz odżywkę b/s, że nie przeczesujesz palcami? Wgniatasz? Cytat:
![]() Cytat:
)To może spróbuj po prostu któregoś ze standardowo polecanych tutaj łagodnych szamponów: Hipp, Babydream, Fitomed z mydlnicą. Eloe, cykłaś wczoraj jakieś zdjęcia włosom?
|
|||
|
|
|
#22408 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Narobiłaś mi ochoty na ocet własnej roboty. Może spróbuję? ![]() Cytat:
Chętnie bym je dodała do maski lub żelu lnianego. Fakt - żelatyna jest odzwierzęca, ale pektyny już nie, więc wydaje się, że można je spokojnie stosować. Cytat:
Spłukuje odżywkę d/s z głową w dół. Następnie na takiej ociekające wodą włosy (ciągłe głowa w dół) nakładam odżywkę b/s - w ten sposób, że ugniatam włosy ( tym samym "ociskam" je z wody). Przestaję ugniatać, jeśli widzę, że w ten sposób już więcej wody z włosów nie wycisnę. Wtedy biorę taką małą ściereczkę i przez nią ugniatam włosy. Kiedy jest już mokra, włosy ugniatam T-shirtem. Odżywkę b/s nakładam tylko ugniatając włosy rękami (na rękach mam rozprowadzoną odżywkę b/s). Nigdy tutaj nie przeczesują włosów palcami Kiedy ugniatam włosy z odzywką b/s, włosy dzielą się już na pasma. A jak mają lepszy dzień, to nawet są już loczki. Więc jeśli w tym miejscu rozczeszę je to włosy się porozdzielają zgodnie z ząbkami grzebienia i później od nowa muszą się zbijać w swoje własne loki. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#22409 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny mam nadzieje że wybrałam dobry wątek do tego pytania
moje włosy sa lekko falowane.. naprawde lekko raz sa bardziej pofalowane raz prawie proste dlatego mam pytanie czy jeśli nie są kręcone a tylko falowane to ich struktura bedzie jak włosów kręconych czy bardziej jak prostych? Chodzi mi tu o to czy powinnam je pielęgnować jak włosy kręcone?
|
|
|
|
#22410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może się z czasem nawet okazać, że masz nie fale, a właśnie kręcone włosy ![]() A możesz wstawić zdjęcia włosów? Tak byłoby nam łatwiej coś więcej napisać. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

i wtedy musze rozdzielac palcami znow i nie wiem czy w ten sposob nie niszcze ich ukladania. 
a za rok bedzie tak

kosmetyki za Tobą się nie zgadzają
Myslę o pektynie od czasów testów KCCC - efekt, jaki jest po nim u mnie lepszy niż po żelu - i utrwalenie i skręt po prostu rewelacja. A to wszystko bez grama polimerów. Stąd poszukiwanie pektyny, bo moim zdaniem ona odpowiada w proukcie za tak doskonałe utrwalenie.

)