Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 749 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 10:34   #22441
janiaw
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Gubis- nie denerwuj mnie. Bez stylizatora?? Taki efekt niektórzy mają jedynie po tonie stylizatora

Małgosiu86- to się nazywa objętość. Nie puchacz

Jumamatt-jakies propozycje stosowania takowej żelatyny? Na pogrubienie-to by było coś

Baybe3-ja kupowałam na ebayu. Z samego Hollywood, szybko i można było negocjowac koszt wysyłki.

Edytowane przez janiaw
Czas edycji: 2010-07-30 o 10:44
janiaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:46   #22442
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez janiaw Pokaż wiadomość
Gubis- nie denerwuj mnie. Bez stylizatora?? Taki efekt niektórzy mają jedynie po tonie stylizatora

Małgosiu86- to się nazywa objętość. Nie puchacz

Jumamatt-jakies propozycje stosowania takowej żelatyny? Na pogrubienie-to by było coś

Baybe3-ja kupowałam na ebayu. Z samego Hollywood, szybko i można było negocjowac koszt wysyłki.
Ja bym proponowała kochana nałożyć od razu galaretkę cytrynową,od razu zakwaszenie odpowiednie
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:02   #22443
baybe3
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki. Nie mam konta na ebayu, buuu
baybe3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:04   #22444
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
moje własne doświadczenie mówi mi, że z dużych zniszczeń włosy się nie otrząsają. zastanów się, ile te końcowe partie mają już lat - poza tym warto pamiętać, że włosy są martwe niestety i nie mają zdolności samoregeneracji
Dokładnie tak, raz zniszczone włosy można co najwyżej oblepić kondycjonerami czy proteinami

Cytat:
postanowiłam uzupełnić zdjęćia. niestety są 'z gorszego dnia' i na dodatek włosy mokrawe, ale złamałam się i jutro idę ciachać więc... dla potomności bez stylizatora.
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=70151
Faktycznie, na dalszym zdjęciach widać, że mogą być śliczne, na tych najnowyszych nie są w najlepszej formie.
Mam nadzieję, że cięcie pomoże

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21018454]
jesli nie ma skarg i zazalen- to ustalam dzien

13 piatek- Dzien Fali i Loka

regulamin tego szczegolnego dnia w przygotowaniu
uprasza sie zakrecono-falowane kolezanki o czynny udzial w jego tworzeniu [/QUOTE]

Mnie się data baaaardzo podoba

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Słyszałam o tych pomidorach, że podobno przetworzone (keczupy, koncentraty, zupy pomidorowe itp.) są bardziej odżywcze niż surowe pomidory
Cytat:
to prawda w przetworzonych pomidorach znajduje się chociażby więcej likopenu niż w surowych
Bardzo ciekawe rzeczy piszecie dziewczyny, muszę poczytać na ten temat.

Cytat:
Załączam obiecane zdjęcia. Puszak nie wyszedł taki, o jaki mi chodziło, a to dlatego, że włosy mi trochę zmokły od deszczu i ogólnie było wilgotno w powietrzu.
Zdjęcia też nie najlepszej jakości, ale jak będzie sucho to zrobię je jeszcze raz i wtedy zobaczycie wieeeeelkiego puszaka
Łeee...jestem zawiedziona, włosy są stanowczo za ładne Po prostu rozczesane, ale i tak w świetnej formie. Wiedziałam, że tak będzie

Cytat:
Napisane przez Zelka_93 Pokaż wiadomość
Kupiłam ostatnio ocet jabłkowy i w składzie oprócz octu ma "przeciwutleniacz: E 223". Nie zaszkodzi włosom ?
Nie zaszkodzi. Najważniejsze, żeby był na pewno z jabłek, a nie spirytusowy.

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21020663]szczegolnie jak bylam na studiach- mylam wlosy szamponem jakim popadnie, kiedys koleznanka spytala czy mam przetluszczajce sie wlosy bo uzywam takiego szamponu- odp ze nie wiem odzywki nie uzywalam wogole.
[/QUOTE]

Nie mogę tego czytać, oszczędź...

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
chyba brak mi tego chemicznego zacięcia, poza tym... jak jeszcze zawalę dom półproduktami... jeśli sama się nie pogubię to mogę zostać skrzywdzona, same wiecie, jak chociażby Wasi panowie reagują na nowe nabytki
jak skończy się psikacz Mypa to spróbuję rozcieńczyć żel aloesowy. Ani ten psikacz, ani żel zbyt do mnie teraz nie przemawiają, ale może po takim eksperymencie będzie lepiej
Do mnie np. psikacze jako reanimacja w ogóle nie przemawiają
Ale do moich włosów to ogólnie nic nie przemawia jako reanimacja

sylvi_86 - oczywiście, że możesz się przyłączyć. Na czas obozu masz jeszcze taryfę ulogową, ale jak wrócisz, to już my się tutaj Tobą i Twoimi włosami zajmiemy

Cytat:
Napisane przez baybe3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy kosmetyki Kinky-Curly można gdzieś kupić w sieci z wysyłką do Polski ?
Można.
Cytat:
Tutaj Małgosia wszystkie pięknie opisała.

Lavenda - cudne włoski ma ta pani Ech..mieć takie po wstaniu
Jak się udały zakupy odżywkowe?
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:13   #22445
Zelka_93
Raczkowanie

GG do Zelka_93

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Nie zaszkodzi. Najważniejsze, żeby był na pewno z jabłek, a nie spirytusowy.
ok dzięki

GUMed 2013->Przyszły lekarz
Zelka_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:21   #22446
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Pewnie, ze mozesz się przyłączyć no i po obozie zabiarasz sie za włosy pełną parą!
Obiecujesz

A więc w piątek 13-nastego piwko dla każdego zakręconego,
lejemy do buźki i włosy na całego
obiecuje
Cytat:
sylvi_86 - oczywiście, że możesz się przyłączyć. Na czas obozu masz jeszcze taryfę ulogową, ale jak wrócisz, to już my się tutaj Tobą i Twoimi włosami zajmiemy
hihi juz sie doczekac nie moge

no to po obozie ruszam pełną para.. z wasza pomocą napewno sie uda
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:27   #22447
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Dziewczyny, heeeelp! W końcu skończyłam tą feralną, nic nie dającą odżywkę z Timotei i dzisiaj pędzę kupić nową. Tylko tu pojawia się problem- jaką? Obecnie jestem w takiej okolicy że nie mam zbyt wielkich sklepowych możliwości, poza Inter Marche. No więc w grę wchodzą tylko te 'pierwsze lepsze' odżywki i sama nie wiem co wybrać, co z nich będzie najlepsze. Nie bić, wytłumaczyć, naczytałam się tego wszystkiego i mi się we łbie miesza, sama nie wiem juuż co brać Miała któraś z Was może 'doświadczenie' z Nivea Flexible Curls? Chodzi o tą odżywkę do spłukiwania, daje coś, czy pic na wodę? Czytałam na KWC o niej i przekonana nie jestem

Zapuszczam włosy, dbam o skręt, jestem sobą, robię to co kocham i żyję chwilą
Typ włosów: 3b/C/ii

Edytowane przez so_fantastic
Czas edycji: 2010-07-30 o 11:35
so_fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:30   #22448
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Doskonałe
Cytat:
Offtop do Eloe
Masz pozdrowienia od Fridy Kahlo
Żeby się dostać do muzeum na wystawę czekałam 7 h w kolejce,miałam wrażenie,że odpadnie mi kręgosłup.
Ale mam swoją teorię,że oni robią to specjalnie,żebyśmy się poczuli trochę jak sama malarka wiecznie nękana pooperacyjnymi bólami kręgosłupa...
Dziękuję Wprawiona w odpowiedni nastrój mogłaś mocniej odebrać malarstwo. Ech, Frida Chyba z tęsknoty rozejrze się za filmem na dvd, by sobie znów obejrzeć. Wstyd, jeszcze nie mam własnego...
Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
a piątek 13tego to nie będzie za rzadko? bo to taka przestępcza data ...
Idealnie, skoro przestępcza
To mamy swój teledysk i swoje święto
Cytat:
Ciekawa teoria z tą gotowaną marchewką. Szkoda, że nie napisali, jak witamina A ma przeżyć gotowanie
"Dostrzegli to także chemicy z uniwersytetu w Toronto w Kanadzie. Ich analizy wykazały, że keczupy i sosy pomidorowe zawierają o wiele więcej łatwo przyswajalnych karotenoidów niż świeże pomidory".
Dam sobie loka (ale tylko jednego!) uciąć, że te badania sponsorowało lobby keczupowe. Keczup zdrowszy pod świeżego pomidora
Zgadzam się z Małgosią, też słyszałam, że więcej pektyn jest w keczupie niż w pomidorze.
Jednak zastanawiam się, czy to zdanie:
Karotenoidy to grupa czerwonych lub żółtych barwników roślinnych, które doskonale rozpuszczają się w tłuszczach.
nie będzie kluczowe dla naszych rozważań. Czy dla naszych włosów nie byłoby lepiej marchewkę łączyć z olejami? Co Wy na to?
Cytat:
Poczytałam trochę o tej żelatynie i okazuje się, że powstaje z hydrolizy kolagenu, czyli podejrzewam, że będzie mieć podobne działanie
Pamiętam, jak kiedyś połączenie kolagen+elastyna robiło karierę w kosmetykach do skóry.
Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
postanowiłam uzupełnić zdjęćia. niestety są 'z gorszego dnia' i na dodatek włosy mokrawe, ale złamałam się i jutro idę ciachać więc... dla potomności bez stylizatora.
A ja się zastanawiam, czy cięcie jest Ci potrzebne... Wycieniowałbym je lekko jedynie i dała czas na odrośnięcie. Wyglądają tak, jakby były nadal za krótkie, by pokazać się od najlepszej strony.
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
No i walczę z odrostami. Unikam luster Ostatnio przymierzałam się do jakiego koloru, ale nic mi nie odpowiadało więc nie kupiłam TŻ chciałby, abym wróciła do czarnych włosów, ale ja zdecydowanie mówię "tylko nie czarne".
nie poddawaj się
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21018454]eksperymentujac- dzis zmylam olejki mieszanka odzywki i octu- zmywa sie rewelacyjnie [/quote] Mówisz? Trzeba będzie spróbować. Do tej pory mieszałam tylko odżywke z cytrynką. Ale ocet... Mama ma jabłkowy, a dziś będę u niej myć czupuraski-puszaczki. Czuję się zmotywowana
Cytat:
jesli nie ma skarg i zazalen- to ustalam dzien

13 piatek- Dzien Fali i Loka
Ja już napisałam - obowiązek noszenia loka i fali
Cytat:
1.Alkohol szkodzi Twoim włosom.Zamiast na głowę lej go w głowę.

Słabsze alkohole dozwolone
Cytat:
Napisane przez Zelka_93 Pokaż wiadomość
Kupiłam ostatnio ocet jabłkowy i w składzie oprócz octu ma "przeciwutleniacz: E 223". Nie zaszkodzi włosom ?
znalazłam na szybko tylko takie coś:
Może obniżyć zawartość witamin w produktach na skutek utlenienia.
To dwusiarczyn sodu. Odnosze wrażenie, że nie powinien źle podziałać na włosy.
Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
chyba brak mi tego chemicznego zacięcia, poza tym... jak jeszcze zawalę dom półproduktami... jeśli sama się nie pogubię to mogę zostać skrzywdzona, same wiecie, jak chociażby Wasi panowie reagują na nowe nabytki
Po jakims czasie zaczynaja się przyzwyczajać. A jak prócz kremu czy odzywki przygotujesz i dla niego cośpysznego, to tym nardziej nie będzie komentował. Będzie miał buzię zajęta jedzeniem
Cytat:
w Społem na ul. pomorskiej jest efavit po 15 zł, w delikatesach przy popowickiej chyba 13 z groszami (mówię na wypadek, gdyby którejś wrocławiance było po drodze, zawsze kilka zł się zaoszczędzi)
Dziękujemy Dla mnie jednak nieco za daleko w oba miejsca

Małgosiu jakie długasne masz włosy! Gdy sa skręcone tak bardzo tego nie widać. No i zdrowe - to widac :ehem

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:39   #22449
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:

Lavenda - cudne włoski ma ta pani Ech..mieć takie po wstaniu
Jak się udały zakupy odżywkowe?
A to wy takich po wstaniu nie macie???Ja zawsze Oczywiście do momentu,kiedy nie przestanę śnić i nie pójdę do łazienki,gdzie mam lustro

Zakupy połowicznie mi się udały.Po tej wystawie co zabrała mi cały dzień biegiem ruszyłam do DM i znalazłam taką niewielką,gdzie wszystkiego nie było.
Jednak udało mi się odciążyć trochę Twój bagażnik,bo kupiłam też dla dziewczyn z offtopu.
Stary 2010-07-30, 11:48   #22450
baybe3
Rozeznanie

Cytat:
dzięki
baybe3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:49   #22451
janiaw
Rozeznanie

Jumamatt-dziekujęślepak ze mnie. I Małgosi też podziekowania się należą

Polelavendove-ja wiem ze Tobie wszystko się ostatnio z galaretką kojarzy jakies klopsy?A cytrynowa na deserek zabroniona na razie, wiesz?

A marchew plus olej, to np. macerat z marchwi, hę?:
http://www.zrobsobiekrem.pl/?73,macerat-z-marchwi
janiaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:51   #22452
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Małgosią, też słyszałam, że więcej pektyn jest w keczupie niż w pomidorze.
Ale na pewno nie w sklepowym W takim, co robi moja mama, to i owszem

Cytat:
Jednak zastanawiam się, czy to zdanie:
Karotenoidy to grupa czerwonych lub żółtych barwników roślinnych, które doskonale rozpuszczają się w tłuszczach.
nie będzie kluczowe dla naszych rozważań. Czy dla naszych włosów nie byłoby lepiej marchewkę łączyć z olejami? Co Wy na to?
Ja zawsze słyszałam, że marchewkę najlepiej jest jeść w towarzystwie tłuszczy, ponieważ witamina A się w nich rozpuszcza.
A zgodnie z Wiki " Karotenoidy należą do prekursorów witaminy A i są głównym dietetycznym źródłem tej witaminy u człowieka", więc chyba marchewa z olejami to dobry pomysł

Cytat:
A to wy takich po wstaniu nie macie???Ja zawsze Oczywiście do momentu,kiedy nie przestanę śnić i nie pójdę do łazienki,gdzie mam lustro

Cytat:
Jednak udało mi się odciążyć trochę Twój bagażnik,bo kupiłam też dla dziewczyn z offtopu.
Dzięki, mój bagażnik i mąż, który będzie musiał zataszczyć do niego 10 litrów odżywek są Ci bardzo wdzięczni

A propos:
Dziewczyny, chciałam potwierdzić, że w Polsce będę od poniedziałku 30 sierpnia.
Także proszę o informację na PW, jakie odżywki i w jakiej ilości sobie życzycie.
Dajcie proszę znać tak do połowy sierpnia, żebym miała czas wszystko spokojnie kupić (bo podejrzewam, że na raz tego wszystkiego nie zabiorę ze sklepu )
Stary 2010-07-30, 11:52   #22453
Eloe77

Cytat:
to prawda w przetworzonych pomidorach znajduje się chociażby więcej likopenu niż w surowych
z marchewką gotowaną podobno jest tak samo (łatwiejsza przyswajalność), chociaż tutaj ciągle trwa dyskusja, podobna do tej o wyższości masła nad margaryną (lub odwrotnie)
Dziękuję Ja bym jeszcze poprosiła o wypowiedź w kwestii rozpuszczania się w tłuszczach (jak w moim poprzednim poście).
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
A więc w piątek 13-nastego piwko dla każdego zakręconego,
lejemy do buźki i włosy na całego

Cytat:
Ja bym proponowała kochana nałożyć od razu galaretkę cytrynową,od razu zakwaszenie odpowiednie
I usztywnienie - cukier
Cytat:
Do mnie np. psikacze jako reanimacja w ogóle nie przemawiają
Ale do moich włosów to ogólnie nic nie przemawia jako reanimacja
Bo za małą moc prądu dajesz

So_fantastic będzie problem, bo z tego co pamiętam, o Marszaku nie rozmawiałyśmy Nie wiem, czy będzie tam cokolwiek godnego uwagi. Chyba na kosmetykach nie mają nic poza reklamowanymi produktami. Dawno nie byłam. Poszperaj po najniższych półkach, może znajdziesz jakąś Joannę (maski/kompresy mogą mieć silikony, łącznie z Naturiami w pudełeczkach).

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-30, 11:54   #22454
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Bo za małą moc prądu dajesz
Stary 2010-07-30, 11:59   #22455
Eloe77

Cytat:
Ale na pewno nie w sklepowym W takim, co robi moja mama, to i owszem
No przecież
Musze wyśledzić, gdzie mieszka. Przyjdę ze słoikiem. Takim 5-litrowym i zrobię oczy kota ze Shreka 2
Cytat:
Ja zawsze słyszałam, że marchewkę najlepiej jest jeść w towarzystwie tłuszczy, ponieważ witamina A się w nich rozpuszcza.
A zgodnie z Wiki " Karotenoidy należą do prekursorów witaminy A i są głównym dietetycznym źródłem tej witaminy u człowieka", więc chyba marchewa z olejami to dobry pomysł
Ano właśnie. Myslałam o zrobieniu takiej mieszaniny marchewy i oleju sposobem domowym. W końcu jesień się zbliża, to czemu nie skorzystać z tego, co natura nam daje

A ja mam dziś puszaka na głowie. I to takiego 2-3 centymetrowego Jest nam razem jakoś raźniej, nie przeszkadza mi.
Ale to przedziwne, bo mimo nałożenia odżywki b/s bez gliceryny, która miała go ujarzmić (musiałam wieczorem i rano wmasować wcierkę na żelach aloesowych - nie wiem, o co skalpowi chodzi ) puszak zrobił się jeszcze większy.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-30, 12:03   #22456
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Polelavendove-ja wiem ze Tobie wszystko się ostatnio z galaretką kojarzy jakies klopsy?A cytrynowa na deserek zabroniona na razie, wiesz?
Galaretka z trawy cytrynowej jest na pewno bardzo dobra na wszystko,nie tylko wlosy...
Stary 2010-07-30, 12:06   #22457
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
No przecież
Musze wyśledzić, gdzie mieszka. Przyjdę ze słoikiem. Takim 5-litrowym i zrobię oczy kota ze Shreka 2
Przecież wiesz Przyjdź przyjdź, ona ma ten sam nienadający się do życia, zbyt dobry charakter, co ja, na 100% ulegnie
Stary 2010-07-30, 12:07   #22458
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ja bym jeszcze poprosiła o wypowiedź w kwestii rozpuszczania się w tłuszczach (jak w moim poprzednim poście).
jeżeli mówimy o marchewce, to karotenoidy rozpuszczają się w tłuszczach, jak najbardziej
przepraszam jestem dziś zalatana i zestresowana, czytam uchem a nie brzuchem

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:07   #22459
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Eloe, poszperam, może znajdę coś sensownego nie wiem tylko jeszcze czy kupię samą d/s czy jeszcze b/s. Zależy od tatusiaa, a on ma sceptyczne podejście do moich eksperymentów
No a takie np. z pantene, elseve albo dove nie nadają się? ;>

Czas edycji: 2010-07-30 o 12:10
Stary 2010-07-30, 12:08   #22460
Paulinka675
Zakorzenienie

dzisiejsze zakupy: odżywki

enliven coconut&vanilla
organic aid, wild strawberries

ciekawe co to za wynalazki

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:46   #22461
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, chciałam potwierdzić, że w Polsce będę od poniedziałku 30 sierpnia.
Także proszę o informację na PW, jakie odżywki i w jakiej ilości sobie życzycie.
Dajcie proszę znać tak do połowy sierpnia, żebym miała czas wszystko spokojnie kupić (bo podejrzewam, że na raz tego wszystkiego nie zabiorę ze sklepu )
robię listę

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:51   #22462
Eloe77

Cytat:
Przecież wiesz Przyjdź przyjdź, ona ma ten sam nienadający się do życia, zbyt dobry charakter, co ja, na 100% ulegnie

Cytat:
jeżeli mówimy o marchewce, to karotenoidy rozpuszczają się w tłuszczach, jak najbardziej
przepraszam jestem dziś zalatana i zestresowana, czytam uchem a nie brzuchem
Ale nie masz za co przepraszać - napisałam post później, niz Ty sie wypowiedziałaś. Chciałam tylko zwrócić Twoją uwagę
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Eloe, poszperam, może znajdę coś sensownego nie wiem tylko jeszcze czy kupię samą d/s czy jeszcze b/s. Zależy od tatusiaa, a on ma sceptyczne podejście do moich eksperymentów
Tatusiowie kochają swoje córeczki Da się podejść
Cytat:
No a takie np. z pantene, elseve albo dove nie nadają się? ;>
zależy czego oczekujesz, ale raczej nie Za mało w nich wszystkiego jak na kasę, którą trzeba za nie zapłacić - to raz. Mogą być napakowane polimerami - to dwa. Moga wcale nie zawierać tego, co obiecuje producent - to trzy.
Ale decyzja jest Twoja. Zaprezentowałam jedynie własne stanowisko w stosunku do reklamowanych produktów.
Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
dzisiejsze zakupy: odżywki

enliven coconut&vanilla
organic aid, wild strawberries

ciekawe co to za wynalazki
O! Jakie ciekawostki! Wrzuciłas do Analizowego?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-30, 12:58   #22463
agison
Zakorzenienie

Cytat:

Ale nie masz za co przepraszać - napisałam post później, niz Ty sie wypowiedziałaś. Chciałam tylko zwrócić Twoją uwagę
Dziękuję
w ten sposób wydalo się że dziś jeszcze nie czytałam forum ... rzucałam tylko okiem ale wstyd

żeby nie było nie na temat to dodam z dumą że mam na stoku macerat marchwiowy od Emeski ( ) i będę testować prawdopodobnie w weekend o efektach nie omieszkam dać znać

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:06   #22464
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Eloe Powiem, że to po to, żeby się te moje piórka lepiej kręciły, to podziała Tak myślę... To ja już całkiem nie wiem, co kupić... Spędzę w tym sklepie ze 3 godziny na czytaniu składów i porównywaniu najwyżej, hahah
Hmm, cały czas mi chodzą po głowie jakieś nowe pomysły, może wynajdę jakiś cudowny naturalny specyfik mało znanej firmy... Będę testować, a nóż widelec pomoże

Czas edycji: 2010-07-30 o 13:09
Stary 2010-07-30, 13:20   #22465
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
O! Jakie ciekawostki! Wrzuciłas do Analizowego?
truskawkową tak, a kokosowa jest 2 strony wstecz, ale jeszcze nikt nie zanalizował

strasznie tanie były truskawa 5,50 225ml, a kokos 3,50 400ml no i + wysyłka

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych

Edytowane przez Paulinka675
Czas edycji: 2010-07-30 o 13:21
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:26   #22466
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Eloe Powiem, że to po to, żeby się te moje piórka lepiej kręciły, to podziała Tak myślę... To ja już całkiem nie wiem, co kupić... Spędzę w tym sklepie ze 3 godziny na czytaniu składów i porównywaniu najwyżej, hahah
Hmm, cały czas mi chodzą po głowie jakieś nowe pomysły, może wynajdę jakiś cudowny naturalny specyfik mało znanej firmy... Będę testować, a nóż widelec pomoże
a moze bedzie garnier? te nowe odzywki z awokado, maslem karite...
Stary 2010-07-30, 13:54   #22467
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
a moze bedzie garnier? te nowe odzywki z awokado, maslem karite...
Jestem pewna, że coś z Garniera tam widziałam... Dobra będzie któraś z nich? Bo ja po przeczytaniu paru wątków, pigułki, artykułów o odżywkach, szperaniu w necie i na KWC wiem tyle, co nic.

Stary 2010-07-30, 14:24   #22468
Zelka_93
Raczkowanie

GG do Zelka_93

Cytat:
znalazłam na szybko tylko takie coś:
Może obniżyć zawartość witamin w produktach na skutek utlenienia.
To dwusiarczyn sodu. Odnosze wrażenie, że nie powinien źle podziałać na włosy.
ok, to zaraz idę myć włosy i robić płukankę

GUMed 2013->Przyszły lekarz
Zelka_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:48   #22469
Rybiorek
Zakorzenienie

Dziewczyny na moment jestem i musze zmykac

Po pierwsze dzisiaj otrzymalam przesylke od kochanej Jumaatt z dostawa odzywek Alvedre, powiem krotko Jumaatt jestes wielka!!!!!!! Taaaka paka, kolega z biura ja odbieral i nie przewidzial ze taka ciezka, az mu sie kolana ugiely jak lapal paczke zeby jej nie upuscic

obwachalam juz wszystkie i zakochalam sie w tej kawowej jutro bedzie test, ta z orzecha jest na drugim miejscu

Po drugie wychodzi ze najlepiej obecnie jako stylizator sprawuje sie zel lniany

zalaczam fotke z wczoraj, wlosy po wyschnieciu zanim roztrzepalam zel lniany

lece uzupelnic codziennik i do uslyszenia... nie wiem kiedyale napewno wroce
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:59   #22470
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
zalaczam fotke z wczoraj, wlosy po wyschnieciu zanim roztrzepalam zel lniany

lece uzupelnic codziennik i do uslyszenia... nie wiem kiedyale napewno wroce
Rybiorku wróciłaś w wielkim stylu a raczej Twoje wróciły

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości