Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-31, 21:11   #1051
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

fem a troche wypoczelam ) ale najwazniejsze ze troche morza liznelam hehehe
tylko tak tesknilismy za corka z mezem ze szybciej wrocilismy
tak sie narzeka na dzieci a jak co do czego to sie wraca

jak bylismy sami to nam dziwnie jakos tak bylo.... i razems twierdzilismy ze bez dzieci to jakos tak nudno w zyciu
no bo sami co my tam mielismy robic najwiecej atrakcji dla dzieci albo juz tacy starzy jestesmy

za rok przyjedziemy na pewno z dziecmi

jedynie co brzuchata corka o sobie nie daje zapomniec tak mi dwa dni w boku siedziala ze az mnie bolalo jak kopala, ale moze sie przekreci , bo dzis tak sie tam krecila jak by sie przekrecala tylko pytanie w ktora strone

no i czkawke pierwszy raz poczulam wasze dzieci miewaja czkawki? moja pierwsza corka miala prawie non stop gupek opijal sie wod ile wlazlo i jej tak zostalo widac bo w domu na okrąglo tez pije

co do fotek to nie tak najgorzej na tych wyszlam mam ich wiecej mezus pstrykal beda na pamiatke
potem sie schudnie i jak bede miala dola ze gruba jestem to bede sobie ciazowe wlaczac

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-07-31 o 21:15
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 21:29   #1052
Zuziczka
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
fem, te dziecko by nawet chwili nie usiedziało w takim krzesełku. Chyba będzie wielki misio, bo innego pomysłu brak.

W ogóle to strasznie Wam dziękuję, ale jak same widzicie nie jest łatwo kupić prezent dla rocznego dziecka
Tifio- dlaczego trudno o prezent? Jesli to Twoja chrzesniaczka, to moze cos co jej sie przyda niekoniecznie teraz ale pozniej jak najbardziej? np. jakas fajna ksiazke (od bajek po biblie dla dzieci), plyta z muzyka lub łańcuszek? Jesli mala ma wszystko to kolejna zabawka pojdzie w kąt i tyle. Albo album ze zdjeciami malej, albo kalendarz z jej fotami tez (mozna samej zrobic albo zamowic). Ja tam widze milion opcji

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
wrocilam

uwaga chwale sie wylew wieloryba na plazy
Bardzo ładny i wylew i wielorybek

Edytowane przez Zuziczka
Czas edycji: 2010-07-31 o 21:30
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 21:43   #1053
NIKaP-n
BAN stały

Szczęśliwa przesyłam Tobie szarlotkę <szarlotka sypana od NIKi>, jutro piekę nową... tak poszła

Ray świetne fotki, "głupia babo" skąd Twoje kompleksy ?
Przy okazji zapytam, Ty robisz czernią włosy, czy brązem?

Dziewczyny ja tez już miałam w zystkie kolory, naked zastanów się, czy będziesz się czuła w ciemnych. Bo ja już dwa razy tak zrobiłam, że zafarbowałam na ciemno (żeby ich już nie męczyć odrostami blondzonymi), ale się nie czułam i wciąż wracałam do jasnych, co im nie pomogło ;D
Do włosów (regeneracja) polecam Waxa- odżywkę zalecana do wzmocnienia skóry głowy i włosów nawet po chemioterapii. Duże pudło w aptece ok 30zł, na pół roku spokojnie starczy. Raz na dwa mycia- nałożyć na włosy, na to folię i ręcznik i ponosić ok 20min.

Właśnie nażarłam się pizzą... i jestem zła

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Mój Pawcio miał taka czkawę, że chyba z 40 razy czkał w nocy wczoraj już się denerwowałam.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 21:50   #1054
Ray
Zakorzenienie

nikap ja wlosy farbuje fioletami, najepiej ciemny fiolet podchodzacy w czarny albo bardzo ciemny braz..
nikap kompleksy to wiesz hmm... ja zawsze bylam szczuplutka wiec dla mnie moje obecne gabarayty to przeraza mnie zawsze wazylam 53-55 kg przy wzroscie 163 a tu nagle mam wage 69 wiec nieprzyzwyczajona jestem do takich zaokraglen a ja w ciazy niestety rosne cala brrr

pizza ja dzis mialam robic moglabym codziennie jest ostatnio ale tz nie chcialo sie robic wiec wcinam tortile z salsa

czkawka to nic groznego tylko tak fajnie brzuch skacze moja corka miala non stop w pierwszej ciazy hehe pijak po ojcu
Stary 2010-07-31, 22:02   #1055
Zuziczka
Rozeznanie

Ja tez mam faze na pizze
I wczoraj i dzisiaj faze urzeczywistnilam

Ale chodza za mna lody z Maca, bo przecenione. Moni zazdroszcze ci tego Maca blisko. Ja musze dygac na glogowska najblizej, wiec lody u mnie rzadko.

Bylam dzis na zakupach i nakupowalam podpasek gigantow na "po porodzie" plus jakies platki bawelniane dla niemowlat i witaminy. Trafilam tez na staniki do karmienia w Tchibo (38zl) i przeceny bluzek do karmienia w HM. I jestem lzejsza, ale tylko w portfelu

Jesli chodzi o ciuszki dla bejbikow. To ja mam dosc sporo rozmiaru 50, 56. Ale tez 62 i 68, 74, 80 az po 120. Cos jakby wyprawke Fem pomnozyc razy pięc. Coreczka naszych znajomych mimo, ze ma juz 2 msc i 5kg jest taaaaka malenka. Mysle, ze ona tylko na wadze przybywa, bo po dlugosci to nie widac
Stary 2010-07-31, 22:02   #1056
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
fem, te dziecko by nawet chwili nie usiedziało w takim krzesełku. Chyba będzie wielki misio, bo innego pomysłu brak.

W ogóle to strasznie Wam dziękuję, ale jak same widzicie nie jest łatwo kupić prezent dla rocznego dziecka
słodki duży michol to też ciekawy pomysł hm ale na pewno są w sklepach jakies fajne nowe "bajery" dla rocznych dzieciaków, coś czego mała jeszcze nie ma

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
wrocilam

uwaga chwale sie wylew wieloryba na plazy
no pieknie kochana, sliczne zdjęcia a Tobie ciąża służy

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja tez już miałam w zystkie kolory, naked zastanów się, czy będziesz się czuła w ciemnych. Bo ja już dwa razy tak zrobiłam, że zafarbowałam na ciemno (żeby ich już nie męczyć odrostami blondzonymi), ale się nie czułam i wciąż wracałam do jasnych, co im nie pomogło ;D
Do włosów (regeneracja) polecam Waxa- odżywkę zalecana do wzmocnienia skóry głowy i włosów nawet po chemioterapii. Duże pudło w aptece ok 30zł, na pół roku spokojnie starczy. Raz na dwa mycia- nałożyć na włosy, na to folię i ręcznik i ponosić ok 20min.
miałam kiedyś pół roku ciemne i potem znów zapragnęłam blondu. Tym razem najwyżej też tak się stanie ja tam specjalnie włosami się nie przejmuję, z reguły chodzę w związanych a po porodzie to tym bardziej nie będę nosić ułożoych fryzur do dresu przechodzenie do blondu troszke trwało, ale też się dobrze czułam w karmelowych potem miodowych kolorach. A zmiany na głowie wrecz pragnę Wax miałam kiedyś- na mnie nie działał
Stary 2010-07-31, 22:12   #1057
angelikaw
Zakorzenienie

Wieczór przyjemny, ciepły.. oby więcej takich było, bo już mam dość deszczu....

Byłam u rodziców, wspomniałam coś o zakupie komody, a tata pyta po co nam ona, bo przecież tych małych ciuszków dość szybko się będę pozbywać, więc wystarczy zrobić miejsce w szafie (ta! jakbym miała gdzie) ...
Do tego moja mama twierdzi, że mam dość ciuszków i że mam już nic nie kupować. No cóż... mam troszkę -w sumie ok 50szt wszystkich ubranek (ale większość to body z krótkim rękawkiem!!!) ale naprawdę wszystkich ubranek, nawet takich dla półrocznego dziecka. Takich do 3 mca życia mam dosłownie 3-4 pary śpioszków + 2-3 pajace. Więc pytam w co będę ubierać małe dziecko jesienią/zimą? W samo body?!?
To odparła, ze body + kaftanik, a na dół ew. skarpetki, bo między nóżkami i tak będzie dodatkowa pieluszka, a dziecko będzie w beciku.... nosz kurde!
Odparłam jej że teraz odchodzi się od praktyki pieluszkowania, chyba, że zachodzi taka potrzeba, bo sam pampers generalnie wystarczy... Ale ona i tak wie lepiej!
wrrr mam nauczkę, by nic nie mówić, nie chwalić się... a z nowych rzeczy cieszyć się w samotności lub ewentualnie z mężem

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-07-31 o 22:16
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 22:35   #1058
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

dziewczyny bywacie czasem na forum babyboom?? Ja tam czasem zajrzę, jak np dziś i jestem wstrząśnięta tragedia, jaka spotkała 1 z tamtejszych forumowiczek, a w gruncie rzeczy jej rodzinę.

dziewczyna ta, też wrześniówka jak my, zginęła tragicznie w wypadku samochodowym, kierował jej mąż...osierociła 2 małych chłopców, miała ok 31 lat masakra po prostu. I ja smiem narzekać na mój los

http://www.tcz.pl/index.php?p=1,47,0...nsowanej-ciazy

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-07-31 o 22:36
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 23:18   #1059
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

naked czytalam o tym wczoraj bardzo smutna informacja... a dzis za kolkiem spedziłam tyle czasu... robilam pare kursow, zeby przywieźć wózek z calym ekwipunkiem, pozniej łożeczko... i jadac po lozeczko juz na parkingu ikei jakos zgapilam sie (bylo beznadziejna powietrze-tuż przed burzą) szukajac innej drogi niz zwykle i uderzylam kolem o zarąbiscie wysoki kraweżnik... TŻ myslalam ze zawału serca dostanie. Na szczescie odkruszył sie tylko kawałek kołapaka... ale rece trzesły mu sie jeszcze dobry kwadrans...

z rzeczy weselszych mam juz łozeczko+materacyk, wozek (gondola+spacerówka+fotel ik), brak mi poscieli, kocyka, i kosmetykow dla Nadii i robie ufff... i czekam na 10 wrzesnia ;]

Ray
... fajne zdjecia naprawde sie teskni za brzuchem...? ja poki co tesknie za stanem kiedy go nie mialam

Falbala... czyli jest szansa ze sie spotkamy na Wołoskiej

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-07-31 o 23:45
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 23:20   #1060
Ineczka33
Wtajemniczenie

tifio, jako mama mogę Ci podpowiedzieć 2 hity prezentowe, które wspominam najlepiej z Roczku mojej córki.
1. Huśtawka. O ta Córka buja się na niej do dzisiaj, a ma 3 lata, oczywiście po zdemontowaniu przedniej części. Wszystkie dzieci, które nas odwiedzają chcą się bujać na niej i zawsze jest 'wojna', kto następny
2. Stolik edukacyjny Chicco Ten jest używany. Weszły teraz jakieś inne, droższe. Przy tym dziecko może stać, majstrować a z drugiej strony są klocki. Córka długo się tym bawiła. Może poszperaj w necie, może gdzieś trafi się jeszcze nowy taki sam.
Stary 2010-08-01, 00:32   #1061
NIKaP-n
BAN stały

Ja nie czytam takich rzeczy, na każdym kroku tylko jakieś tragedie z ciężarnymi...

Jeżdżę codziennie autem, dość sporo. I (jak już wspomniała) zapewne zawiozę się na porodówkę
Nie umiem żyć bez samochodu, z resztą ciężko mi już "spacerować", więc tak czy siak autkiem wygodniej.

Zuzi nie ma czego zazdrościć, ten "mak" jest czasem utrapieniem, zwłaszcza, gdy w przerwie filmu można po lody skoczyć

naked z matrixa polecam zatem maskę, taką pomarańczową do włosów farbowanych (mam duże pudło), nie umiem też żyć bez jedwabiu Biosilku (wcieram po każdym myciu). Wax u mnie też od razu nie działał, dopiero po jakimś dłuższym stosowaniu ( i ogrzewaniu dodatkowo suszarką).

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Ray tez kiedyś się fioleciłam wszelkie bakłażany i odcienie fioletu, także czerń wpadająca w niebieski ale mam zbyt jasne naturalne włosy i zbyt szybko był odrost...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 06:54   #1062
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

Mamy już wózek
Jutro cyknę fotki to się pochwalę. Fotelik (z adapterami i bazą) doślą nam kurierem.
W domku mam już: stelaż, siedzisko spacerówki, gondolę, parasolkę, przedłużenie siedziska, śpiworek Mini-nest, moskitierę, folię przeciwdeszczową, torbę (z taka osłonka termoizolacyjną na butlę) - duża i pojemna, super , mufkę (ocieplenie na ręce montowane na raczce, super na zimę ), wkładkę redukcyjną do fotelika.
Muszę wszystko poprać, a jest to w miarę proste, bo wszystko łatwo sie zdejmuje i jest na napy i zamki.
Wózek ma też duży kosz na zakupy i bardzo mi się podoba nietypowy kształt ramy w kształcie lambdy
Podzieliłam się z Wami radością i to dosyć szczegółowo

Cytat:
No i jak zwykle zapomniałam, że chciałam Was o coś zapytać :/
Mam wielki problem i liczę na Waszą pomoc i pomysły. Chodzi o to, że nie mam żadnej koncepcji na prezent dla mojej chrześniaczki, która za dwa tygodnie kończy roczek. Szok!! nie wiem kiedy to zleciało, niedawno trzymałam ją taką maleńką, ledwo po porodzie... No, ale może któraś mi podpowie co można kupić dla takiego dziecka? Będę Wam bardzo wdzięczna
Ja ostatnio synkowi koleżanki (nie jestem chrzestną) na 1-sze urodzinki kupiłam zabawkę FP Garnuszek na Klocuszek. Może spytaj czy ma konkretna zabawkę i jeśli nie to kup np. stół interaktywny z FP. Fajne są też takie plastikowe zjeżdżalnie, ale to dla trochę starszych dzieci...

naked - ja staram się nie czytać o takich tragediach, nawet reklamy tv fundacji pomagających chorym dzieciom itd. np. TVN czy Polsat przełączam.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-08-01 o 06:59
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 07:35   #1063
elenka1
Rozeznanie

Dzień doberek ciężaróweczki

nie spie od 5 30, mąż obok chrapie a ja mam ochote go obudzic... bo jak to ja nie spie a on spi???
wstałam z ogromnym bólem nóg, moze na zmianę pogody...???

na dzisiejszy dzien nie mamy wogole planow, sama nie wiem na co mam ochote, chciałabym gdzies jechac (np. Kraków) ale to wiaze sie z kosztami więc sobie darujemy...

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 09:11   #1064
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
J

Jeżdżę codziennie autem, dość sporo. I (jak już wspomniała) zapewne zawiozę się na porodówkę
Nie umiem żyć bez samochodu, z resztą ciężko mi już "spacerować", więc tak czy siak autkiem wygodniej.
Ja też jeżdżę wszędzie autem i nie wiem co by było jakbym go nie miała. Co do zawiezienia siebie na porodówkę to już chyba takiej odwagi nie będę miała

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Dzień doberek ciężaróweczki

nie spie od 5 30, mąż obok chrapie a ja mam ochote go obudzic... bo jak to ja nie spie a on spi???
wstałam z ogromnym bólem nóg, moze na zmianę pogody...???
Moje nogi też mnie bolą i tez się zastanawiam czy to ciąża czy zmiana pogody bo miałam takie bóle przed ciążą.

Dodatkowo bolał mnie znowu wczoraj brzuch tzn skurcze twardnienia + ból

Jutro ajdę na USG to się zapytam tej pani Dr choc jej nie znam bo jade do niej w zastępstwie ale podobno bardzo fajna

Wczoraj byliśmy w Ikei kupiliśmy komodę nie ma kto jej na górę wnieść heheh TZ o kulach ja 20 kg nie wezmę sąsiad znajomy wyjechał i komoda leży w bagażniku
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 09:40   #1065
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
z rzeczy weselszych mam juz łozeczko+materacyk, wozek (gondola+spacerówka+fotel ik), brak mi poscieli, kocyka, i kosmetykow dla Nadii i robie ufff... i czekam na 10 wrzesnia ;]
no brawo, to te grubsze zakupy już za Wami reszte kupi się za jednym zamachem. pochwal się, jaki wózek

Cytat:
naked z matrixa polecam zatem maskę, taką pomarańczową do włosów farbowanych (mam duże pudło), nie umiem też żyć bez jedwabiu Biosilku (wcieram po każdym myciu). Wax u mnie też od razu nie działał, dopiero po jakimś dłuższym stosowaniu ( i ogrzewaniu dodatkowo suszarką)
ta pomarańczowa to chyba sleek look- wygładzająca a do farbowanych jest we fioletowym słoiku?? rozglądałam się ostatnio na all i tak mi się zdaje... no jedwab to obowiązek, a Waxowi postanawiam dać ostatnia szansę bo przecież jest nawet wątek na fryzjerskim, gdzie dziewczyny wychwalają go pod niebiosa.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
naked - ja staram się nie czytać o takich tragediach, nawet reklamy tv fundacji pomagających chorym dzieciom itd. np. TVN czy Polsat przełączam.
pewnie, masz rację ale weszłam tam i mnie normalnie zmroziło... koniecznie wrzuć fotki wózka, pozachwycamy sę razem
Stary 2010-08-01, 10:11   #1066
martucha84
Zakorzenienie

zarab bede was nadrabiac najpierw rewelacje z nocy

moj syn uznal ze warto dac rodzicom znac ze to bedzie juz niedlugo i zafundowal nam skurcze przepowaiadajace ale takie typowo przepowiadajace...

ok 3;20 obudzily mnie skurcze - wszystkie rodzace juz mamy mialy racje nie da sie ich przegapic i wiadomo ze to jest to - u mnie najpierw bol pachwin potem bardzo twardnial brzuch no i po chwili brzuch odpuszczal na koncu pachwiny... zaczelam chodzic po pokoju ale chodzenie tylko mnie denerwowalo wiec sie wystrachalam ze to jednak dzis (przeciez przy przepowiadajacych podobno chodzenie pomaga..) no ale...
ciezko jest liczyc czas skurczy gdy sie go ma - ja niepotrafilam sie skoncentrowac... ale moj dzielny maz sie obudzil i zrypal mnie ze go nie budze i "bawilismy sie" razem... skrcze byly na maxa nieregularne np przerwa 6 minutowa skurcz 42 s potem nastepny po 3 minutach ale trwal 23 sek potem np 7 minut przerwy a nastepny za 2 ... no masakra jako ze niedalo sie nic z tego wywnioskowac kolo 4:40 wlazlam do wanny i to skutecznie poprawilo mi humor i bardzooooo zlagodzilo skurcze zaczely pojawiac sie co 12 minut i byc bardzo krotkie po 19 17 sekund.... ostatni jaki mamy zapisany mielismy o 5:56 potem zasnelam
(maz kazal na siebie mowic kalkulator bo wszytko liczy no i notuje na karce rzekomo chce sie przed synem pochwalic jakie to biuro prowadzil ale bardzo mi pomogla jego obecnosc - gadanie miedzy skurczami poczucie humoru itd.. no i jego stwierdzenie spoko razem go urodzimy no spoko spoko ale pomoc kogos naprawde pomaga jestem dumna z niego a on ze mnie bynajmniej tak od rana powtarza )

bol jest do zniesienia nawet nie jakis straszny tylko na maxa wkurzajacy.... no ale ten wlasciwy bedzie wiekszy.. no ale... oddychalam dzielnie mimo ze wcale to jakos ulgi nie przynosi to wiedzialam ze dziecko jest dotlenione...

no i wiecie co mnie najbardziej zdziwilo.. to ze miedzy skurczami jak byl ten okres blogi bez bolu niepamietalam jak to boli, teraz tez nie potrafie sily bolu sobie przypomniec... wylaczasz sie i mechanicznie oddychasz.. a potem szybkooo o tym zapominasz...

tak pocieszajaco napisze ze matka natura tak nas stworzyla ze damy rade!
niechcialo mi sie w to wierzyc ale teraz juz na sobie sie przekonalam (mimo ze to tylko przedbiegi)

no ale reasumujac.... dziewczynki szykujcie sie niedlugo otwieramy sezon zbiorow

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-08-01 o 10:14
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 10:16   #1067
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Witam Was Kochane
Znowu po długiej nieobecności..ale już od dziś będę zaglądać częściej
Od wczoraj na dobre opuściłam miasto lat studenckich i przeniosłam się na razie do rodziców. Muszę się tu na nowo klimatyzować, bo od liceum mieszkam poza domem rodzinnym..
W moim mieszkanku ciąg dalszy remontu i okazuje się prawdą, że czas i koszty takiej zabawy trzeba mnożyć przez dwa
Ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że dzidzię przywitam już u siebie
Czkawka..Mały codziennie budzi się i przez parę minut ćwiczy przeponę..aż czasem się boję, bo taka czkawka potrafi przecież nieźle człowieka zmęczyć
Teodor waży ponad dwa kilo i ciągle na dole ma pośladki..Lekarka na ostatniej wizycie łagodnie gasiła mój entuzjazm co do porodu naturalnego. Wg niej dziecko po 34 tygodniu rzadko zmienia pozycję na główkową! Nie wiem, co o tym myśleć i czy już się psychicznie nastawiać na cesarkę.. skoro dookoła słyszę historie, że dzieciaki odwracają się nawet w ostatnich dniach..?
IlonaN2 i NIKaP-n ja do jeżdżenia przekonałam się dopiero w ciąży i to niedawno! Nie wiem skąd ta mobilizacja, mimo że prawko mam trzy lata dopiero teraz zebrałam się na odwagę i teraz śmigam ku przerażeniu rodzinki
martucha ale miałaś nockę! Brawa dla Ciebie i mężulka!
Ja to bym chyba spanikowała...

Edytowane przez aaannnnnnaaa
Czas edycji: 2010-08-01 o 10:19
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 10:23   #1068
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
no ale reasumujac.... dziewczynki szykujcie sie niedlugo otwieramy sezon zbiorow
no no... w końcu dziś 1 sierpnia Rzeczywiście już wkrótce możemy zacząć się rozpakowywać...

---
Przeczytałam ten artykuł, aż mnie zmroziło ;/ Dlatego ja opitalam mojego męża, gdy jedzie z nami zbyt szybko.. tłumaczę mu wtedy, że nie jedzie sam, lecz z żoną i swoim nienarodzonym dzieckiem... Uwielbiam szybką jazdę autem i sama jeżdżę czasem, jak wariat, ale ciąża nauczyła mnie ostrożności, bo jestem odpowiedzialna nie tylko za siebie, ale i za drugiego człowieka.

---
z innej beczki: dziewczyny, Wy pierzecie pokrycia NOWYCH wózków My tylko wietrzymy - wystawiam na dwór, przykrywam delikatnie folia przeciwdeszczową i wózek się wietrzy....
Stary 2010-08-01, 10:26   #1069
fem
Raczkowanie

witam brzuchatki w piękny poranek
ale sobie dzisiaj pospałam, dopiero co podniosłam swoje zwłoki z łóżka, ale przynajmniej dobrze mi się spało, chyba dlatego, że u rodziców na mega wygodnym łóżku

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Ale chodza za mna lody z Maca, bo przecenione.
oj robią smaka na tego maca...

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
wrrr mam nauczkę, by nic nie mówić, nie chwalić się... a z nowych rzeczy cieszyć się w samotności lub ewentualnie z mężem
...albo pochwalić sie nam...hehe...

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
dziewczyna ta, też wrześniówka jak my, zginęła tragicznie w wypadku samochodowym, kierował jej mąż...osierociła 2 małych chłopców, miała ok 31 lat masakra po prostu. I ja smiem narzekać na mój los
co za tragedia

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Mamy już wózek
Jutro cyknę fotki to się pochwalę.
pochwal się... pochwal... czekamy na foty

Cytat:
to super... kamień z serca pewnie... pochwal się zakupami

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 10:31   #1070
martucha84
Zakorzenienie

Czekooladowaa gratuluje udanej wizyty

Majka232 bardzo fajna ta posciel podoba mi sie

elenka1 kurcze fajna tylko malo wzorow do wyboru.. musze pomyslec...

naked21 o tak zgadzam sie ja tez uwielbiam prasowac te maciupkie ubranka spiochy body spodniaki.. duzooo bardziej niz wlasne czy mezowe ciuchy

Ray morze widac ale gdzie ten wieloryb? wygladasz super

angelikaw ehsss niestety rodzice czasem maja "stare" podejscie... glowa do gory...

Majka232 ja tez nie czytam o takich rzeczach i tez reklamy z fundacji czy o chorych dzieciach automatycznie przelaczam.. nie potrafie tego ogladac....
Stary 2010-08-01, 10:33   #1071
angelikaw
Zakorzenienie

fem, martucha - dzięki

Dziś już mi lepiej, pogadałam o tym z mężem i mnie uspokoił... Po prostu tyle lat naiwnie wierzę, że moja mama się kiedyś zmieni, a to niemożliwe
Stary 2010-08-01, 10:36   #1072
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
martucha ale miałaś nockę! Brawa dla Ciebie i mężulka!
Ja to bym chyba spanikowała...
trzymam kciuk izeby dzidzia sie obrocila... a co do panikowania ja tez tak myslalam ale naprawdeee spokoj jakos dziwnie sam przychodzi.. no bo przeciez nie mamy wyjscia...

Cytat:
no no... w końcu dziś 1 sierpnia Rzeczywiście już wkrótce możemy zacząć się rozpakowywać...
no tak wkoncu to juz niedlugo... ja tez lubie szybka jazde ale teraz czuje sie odpowiedzialna za malenka istotke wiec wole uwazac...
Stary 2010-08-01, 10:38   #1073
fem
Raczkowanie

Cytat:
zarab bede was nadrabiac najpierw rewelacje z nocy
...
ale mieliście nockę gratuluję podejścia męża oj straszysz nas martucha... oj straszysz...

Cytat:
z innej beczki: dziewczyny, Wy pierzecie pokrycia NOWYCH wózków My tylko wietrzymy - wystawiam na dwór, przykrywam delikatnie folia przeciwdeszczową i wózek się wietrzy....
no mam zamiar prać... bo nie za bardzo mam gdzie wywietrzyć....

co do samochodów, to mój mąż od kiedy jestem w ciąży to jakoś ostrożniej jeździ... sam nawet nabąknął mi kiedyś, że boi się żeby nic nam się nie stało... a już napewno nie darował by sobie gdyby to było z jego winy... kochany...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-08-01, 10:59   #1074
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
moj syn uznal ze warto dac rodzicom znac ze to bedzie juz niedlugo i zafundowal nam skurcze przepowaiadajace ale takie typowo przepowiadajace...
czyli gdzieś za 2 tygodnie będziesz już tulić Waszego juniorka

ja już po śniadanku 2 jaja na miękko, chlebek razowy i kakao mniam
bardzo bym pragnęła, żeby zachciało mi się dziś pisać prackę mgr
do Kościoła już od miesiąca nie chodzę, więc nie musze się malować, szykować tylko "na wieśniaka" w dresie i bez make upu do wieczora
Stary 2010-08-01, 11:13   #1075
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

na życzenie naked i fem zamieszczam pare fotek, pierwszych czterech kólek tj Musty Transportera Nadii

martucha
... pogratulowac stoickego spokoju... ja pewnie kazalabym sie zawiezc do szpitala :P

p.s. na lozeczku, lezy przewijak turystyczy

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-01 o 11:32
Stary 2010-08-01, 11:13   #1076
martucha84
Zakorzenienie

fem nie strasze ostrzegam hahahaha ale na poczatku myslalam ze jedziemy do spitala bo tu skurcz 40 sekund tu 50 a podobno mialy byc do 30 s. no ale byly tak nieregularne ze stwierdzialm ze czekamy no i jak weszlam do wanny to wszytko odpuscilo zrobily sie krotke no a przerwy dluzsze wiec ciepla kapiel o 5 rano to jest to

naked21 oj tak za 2 tyg pewnie bedziemy go mieli z tej strony

MAM PYTANIEEE

chce kupic posciel do lozeczka 120x60 i o ile podusie wszystkie sa 40x60 to spotykam sie z roznymi rozmiarami koldry - 120x90 i 135x100 ktora kupic mniejsza czy wieksza bo nie wiem ktora pasuje wydaje mi sie ze mniejsza ale nie jestem pewna jakie wy macie? (chodzi mi o to zeby za bardzo niewystawalo itd)
Stary 2010-08-01, 11:13   #1077
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Po pierwsze, żadnego zagrożenia przedwczesnym porodem nie ma, bo jakbyś umiała czytać, to wiedziałabyś, że lekarka jej nawet nie zbadała tylko od razu wypisała skierowanie do szpitala. Mają ją zbadać tam i dopiero będzie wiadomo. Czasem takie napinanie się brzucha spowodowane jest po prostu ruchami dziecka, więc jakie zagrożenie?
Po drugie, nie radzę, żeby się wypisała, tylko POCIESZAM. Wiesz co to takiego?
I nie życzę sobie komentarzy na temat mojego "podejścia" bo, za przeproszeniem gó**o o nim wiesz. Naucz się może najpierw czytać ze zrozumieniem, a dopiero potem komentuj czyjeś wypowiedzi.
I po co taka chamska reakcja z Twojej strony? Czy ja Ciebie obraziłam? Nie, a Ty mnie tak. Czytałam wypowiedź Bordowej i każdą inną bardzo dokładnie i chyba logiczne jest, że jeśli w szpitalu, powiedzą jej, że wszystko jest ok, to spokojnie może iść na ślub siostry.
Jednakże jeśli istnieje jakiekolwiek zagrożenie, to chyba pisanie, że ma wziąć przepustkę nie jest pocieszaniem, a radą, prawda?

Czytać ze zrozumieniem potrafię, a Tobie doradzę trzymanie nerwów na wodzy, bo jak juz pisałam, ja Ciebie nie obraziłam, tylko skomentowałam Twoją wypowiedź.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 11:17   #1078
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Czy wam sie pojawiaja na twarzy takie plamki przypominajace piegi? wlasnie dzis zaobserwowalam u siebie. Nigdy nie mialam piegow aniu nic takiego.

Moja kuzynka poradzila mi aby kupic sobie mleko dla dzidziusia takie sztuczne, na wszelki wypadek. Jaklby np byl problem z karmieniem i zeby wtedy nie biegac po nocy i szukac mleka w sklepie. Czy kupujecie? jezeli tak to jakie?
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 11:17   #1079
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Czkawka..Mały codziennie budzi się i przez parę minut ćwiczy przeponę...
Mam to samo od paru dni... poki co wiem, ze ona meczy na pewno mnie bo Mala przy okazji nerwowo sie wierci i przeciaga...

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Czy wam sie pojawiaja na twarzy takie plamki przypominajace piegi? wlasnie dzis zaobserwowalam u siebie. Nigdy nie mialam piegow aniu nic takiego.

Moja kuzynka poradzila mi aby kupic sobie mleko dla dzidziusia takie sztuczne, na wszelki wypadek. Jaklby np byl problem z karmieniem i zeby wtedy nie biegac po nocy i szukac mleka w sklepie. Czy kupujecie? jezeli tak to jakie?
Nie, ale wobec tego powinnas unikac slonca, lub wychodzic wysmarowana wysokim flitrem... bo moge to byc początki ostudy...
Ostuda, melanodermia (łac. chloasma, melasma) - występowanie ostro odgraniczonych, przebarwionych (zwykle brązowych), symetrycznych plam na policzkach, czole, rzadziej na karku lub górnej wardze, bez poprzedzającego i towarzyszącego stanu zapalnego, związane z następującymi stanami:

Z tym kupowaniem mleka modyfikowanego to nie przesadzalabym... jesli w pierwszych chwilach nic nie zje, na pewno nic mu z tego powodu nie bedzie... trzeba myslec optymistycznie i myslec ze bedzie wlasne mleczko! wiecej wiary w siebie!

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-01 o 11:30
Stary 2010-08-01, 11:32   #1080
fem
Raczkowanie

Cytat:
na życzenie naked i fem zamieszczam pare fotek, pierwszych czterech kólek tj Musty Transportera Nadii
fajna bryka

Cytat:
fem nie strasze ostrzegam hahahaha

chce kupic posciel do lozeczka 120x60 i o ile podusie wszystkie sa 40x60 to spotykam sie z roznymi rozmiarami koldry - 120x90 i 135x100 ktora kupic mniejsza czy wieksza bo nie wiem ktora pasuje wydaje mi sie ze mniejsza ale nie jestem pewna jakie wy macie? (chodzi mi o to zeby za bardzo niewystawalo itd)
dobra... dobra.. od kiedy zaczęłaś pisać o skurczach to ja zaczęłam mieć stracha cobym nie urodziła za wcześnie...
co do pościeli to ja kupiłam nietypową, bo 100/70 i jest taka akuratnia do łóżeczka, ale chyba ta 120/90 tez byłaby okej

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości