Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-02, 19:21   #1231
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
elenka - mój też by mnie nie spakował, bo nie wie gdzie co leży, a poza tym to skąd miałby wiedzieć jaka bieliznę czy ręcznik chce wziąć. On nie czyta co jest potrzebne, więc nie wie i tego od niego nie wymagam, a co do szkoły rodzenia to twierdzi, że jak będzie mógł (praca) to pójdzie, co mnie wkurza (chociaż myślę, że będzie chodził), bo można chyba sobie tak czas zorganizować, żeby na te kilka spotkań wybrać się razem...
noo moj to wogole czasem jakby nie myslal, ma czas ale poprostu nie chce mu sie pomyslec co jeszcze potrzebne (mimo ze mu mowilam 2 dni temu)

a z radośniejszych informacji dzisiaj urodzila bratowa TZ, córkę 3700 wagi na zdjęciach pulpet. Szkoda ze mieszkaja 200 km od nas takto polecialabym w odwiedziny, no ale juz na spokojnie moze w przyszłym tyg pojedziemy jak wyjda do domciu

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:26   #1232
bordowa
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

A ja muszę pochwalić mojego Tż On zawsze był taki biedny nieporadny chłopczyk, ja sprzątałam, zmywałam naczynia, prałam itd., on tylko czasem w gotowaniu pomagał. Zawsze leniwy i jak tylko się dało zwalał robotę na mnie. A jak poszłam do szpitala to wypucował całe mieszkanie, naczynia mył, pranie zrobił, nawet mi sukienkę na wesele w ręku wyprał i wysuszył, zakupy zrobił, komodę do pokoju Małej złożył, szafkę w kuchni zawiesił. Poza tym pisał do mnie całymi dniami (nie dzwonił bo w szpitalu kiepski zasięg), był u mnie w czwartek 2 razy, w piątek też, a w sobotę raz (bo mnie już wypuścili), a w sobotę musiał do fryzjera jechać, do moich i swoich rodziców i przygotować się do ślubu i kwiaty odebrać, samochód umyć (bo robił za kierowcę), a mimo to obiecał, że między ślubem a weselem jeszcze też do mnie zajrzy. Przed każdą wizytą pytał co mi przywieźć i jak zażyczyłam sobie marchewki to nawet mi je obrał w domku No mówię Wam, nigdy się tak o mnie nie troszczył I jeszcze po każdej wizycie jechał do mojej mamy, żeby dać jej znać co i jak, żeby się nie denerwowała. No po prostu anioł nie facet Coś mu się odmieniło A w sobotę jak się dowiedziałam, że jednak mnie puszczają do domu to nic mu nie mówiłam, tylko czekałam aż przyjedzie. Przyjechał i pyta, czemu w piżamie nie jestem i powiedziałam, że wychodzę do domu to miał taką minę szczęśliwą, łzy mu w oczach stanęły i mnie przytulił tak mocno i powiedział, że kamień mu spadł z serca, bo nie wyobraża sobie kolejnego dnia beze mnie ...
Stary 2010-08-02, 19:34   #1233
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Kasienka- dzwon koniecznie do poloznej. Mialas badania watroby? Ja wiem, ze jak swedzenie to moze byc cholestaza.
Wiem i tego obawiam się najbardziej.Jutro idę do dermatologa.Liczę na to,że da mi skierowanie na próby wątrobowe.Dzwoniłam do położnej z SR i powiedziała,że lepiej tego nie bagatelizować i ,że to może być ta cholestaza.za to wkurzyłam się niemiłosiernie,bo zadzwoniłam najpierw do mojej ginekolog prowadzącej,bo sądziłam,że tak będzie najlepiej i co?Bla,bla,bla,może coś panią pogryzło?No ku*** mać.Przepraszam bardzo,ale aż taka debilka nie jestem,żeby nie odróżnić ugryzień od wysypki.Poza tym chętnie zobaczyłam tego robaka,który akurat wybrał by sobie na gryzienie tylko przestrzenie między palcowe u rąk i stóp i zrobiłby miliona małych krostek(chyba od razu po tym umarł z wycieńczenia)...Co za głupia baba,nawet słowem nie wspomniała,że może bym do niej przyszła,to by obejrzała, czy to nie cholestaza.Powiedziała tylko tyle,że jak chcę,to mogę sie wybrać do poradni dermatologicznej.Ale mnie Zdenerwowała

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Gabisun tak sobie czytam... mąż Cię spakował do szpitala, super
mój w życiu by na to nie wpadł.
Oj tym się akurat nie przejmuj.Ja to bym nawet nie chciała,żeby mnie mój Tż pakował,bo pewnie nić potem nie mogłabym znaleźć...
Mnie też Tż często działa na nerwy,już nie wspominając o tym,że ogólnie stałam się ostatnio bardziej wrażliwa(lae widzę,że sporo dziewczyn tutaj to ma),a to chyba za sprawą naszych kochanych hormonków(estrogenu i progesteronu),których stężenie jest teraz największe

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:37   #1234
dash
Raczkowanie

bordowa to się nazywa MIŁOŚĆ super
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:44   #1235
gabisun
Zakorzenienie

Elenka no spakował, codziennie pytał kiedy pakujemy torbę, więc w końcu spakowaliśmy, ja leżałam sobie na kanapie i mówiłam co trzeba a on pakował a ze znalezieniem nie będę miała problemu, bo tż jest taki trochę pedantyczny i zawsze wszystko ładnie jest poskładane ( a jak super pakuje prezenty ) bardziej bym się martwiła, że jak sama się spakuję to nic potem nie znajdę a o torbę się dopominał, bo bał się, że będzie musiał którejś pięknej nocy mnie na szybko pakować
Jeszcze czytałam mu listę wyprawkową i latał po szafkach sprawdzał czy wszystko mamy Kazał się też nauczyć ciuszków, które to spiochy itp. na początku mial problem ale teraz to już jest ekspertem. Musiałam go wyszkolić, bo jak będę miała tą cc to wiadomo jego pomoc będzie mi bardzo potrzebna

I mój nie jest też żadnym wyjątkiem, bez mojej pomocy, sam by nie wiedział co trzeba spakować

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:55   #1236
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Jak już powyciągałam na światło dzienne (do wyprania) pościele to musiałam sprawdzić jak będzie wyglądać
Super łóżeczko, bardzo podobają mi się te płaskie szczebelki

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Z gorszych rzeczy to wysypka na dłoniach i stopach znowu wróciła i to ze wzmożoną siłą.Swędzi i do tego mam mega spuchnięte dłonie
Nieciekawie to wygląda. A ginka rzeczywiście się nie popisała, tak olać sprawę. Zobaczymy co powie dermatolog.

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
HAcha, jeszcze miałam się was pytać jak często chodzicie do lekarza?
Ja co 3 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Za mna chyba chodzi gotowana kukurydza, mniam.
mniaaammmm jeszcze w tym roku nie jadłam, a też uwielbiam tą amerykańską, polną masełkiem i solą posypane

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
jakoś ostatnio działa mi strasznie na nerwy.. wszystko mnie w nim denerwuje, juz sama nie wiem czy to hormony szaleja czy co ale nawet przestał mnie pociągac a czasem nie moge na niego patrzec
Może to hormony, ale szkoda że nie masz w nim wsparcia na codzień.
Im bliżej porodu tym ciężej idą prace domowe, u mnie już większość robi mąż.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:56   #1237
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
A ja muszę pochwalić mojego Tż
No to tylko się cieszyć trzeba

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:56   #1238
dra
Zakorzenienie

hej
jak wy dużo piszecie nie nadazm,ja ledwo chodze coś,kregoslup odmawia posłuszenstwa boli jak nie wiem nie wiem czy lezec,stac czy co ból usnieza tylko prysznic
pierwsze pranko zrobione i prasowanko i poskładane a jeszcze tyle tego-myślałam,ze bede miec siły,ale cos mi sie stalo,ze jestem mega zmeczona cos,kregosup nawala i nic mi sie nie chce eh
bordowa o patrz jak facet chce to potrafi,ale oni sa leniwi
a oto moja pierwsza tura ubranek
Stary 2010-08-02, 19:57   #1239
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
co do stanika
to ja z doswiadczenia napisze ze albo:
kupci dobry ale drogie
albo zwykly dobrac sobie
Właśnie zobacze, może zainwestuje w jeden porządny, a resztę takie domowe, ale zwykłe. Jak pisałam te tanie staniki do karmienia to taki szajs, że aż szkoda i 20 zł na nie wydać...

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Klarissa u mnie już dawno nie ma kopniaków tylko takie wygibasy, rozpychanie się i ewentualnie czkawka, dziecko rośnie i zaczyna mieć coraz mniej miejsca, więc już sobie tak nie pofika jak na początku
Podobne odczucie

Cytat:
Klarissa Nam się zawsze możesz wyżalić

Cytat:
Dziewczyny też tak macie, że "rzucacie nogami" w nocy? Ja to zauważyłam już parę dni temu, że się budzę, bo mam takie jakby "drgawki" nóg, nie wiem jak to dokładnie opisać ...
Skurcze takie jakby? Ja mam coś podobnego jak opisujesz. Mam to jak zasypiam właśnie, to chyba są jakieś skurcze...

Cytat:
Leci mi z piersi od kilku dni jak nie wiem co Siarę mam już od 6 mca chyba, ale od przedwczoraj to zalewam calutką koszulkę w kilka godzin ... I tak jak do tej pory siara była przezroczysta, tak teraz zrobiła się żółta
Lada chwila urodzi się Maleństwo Właśnie tak ma być - biała - żółta - mleko. Ty już jesteś gotowa do rozpakowania

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o podejście mamy do organizacji życia rodzinnego, to całe szczęście i u mnie w domu rodzinnym i u mojego męża było "równouprawnienie" i zarówno mama jak i tata pracowali i dzielili się obowiązkami domowymi. Tata prasował i zajmował się dziećmi, kąpał nas, robił mi warkoczyki itp. itd. wszystko wspólnie
I tak chce mieć u siebie w domu

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
musisz się do tego zdystansować, ale przy tym mieć swoje zdanie, trzymać się go. Ja bym jednak na Twoim miejscu poprosiła o nie mieszanie mnie tak bardzo w ten konflikot, ze względu właśnie na końcówkę ciąży. Z wakacji bym nie rezygnowała, tylko poprosiła o nie wracanie do tematu wyjaśniając, że też Ci przykro, nie tak miało być, ale bez sensu jest ciągnąc w niesończoność temat brata i bratowej. Poproś zwyczajnie o uszanowanie swojego zdania i sytuacji. Będzie dobrze
Właśnie jakoś próbuję. To znaczy zdania swojego nie zmienię, ale po prostu jestem zmęczona słuchaniem tych żali, tym bardziej, że jakbym im zaczęła mówić co ja na prawdę myślę to chyba by się obrazili wszyscy. Z drugiej strony może to jest jakiś sposób?

Cytat:
Nogami nie rzucam ale przed zaśnięciem zauważyłam u siebie coś w stylu niespokojnych nóg, tzn tak jakby mrowiły, zmuszając mnie do poruszenia nimi dziwne uczucie. A skurcze przeszły od czasu kiedy tylko magnezu przyjmuję
Ja w ogóle w nocy ciągle przebieram nogami...

Cytat:
Oj u mnie czasem bywa podobnie.Brat już jakiś czas po rozwodzie,temat niby zamknięty,a moja mam czasem lubi dalej męczyć ten temat,mimo,że ciągle powtarza,że nie chce o tym słyszeć,a sama zaczyna.Potem jest tylko zdenerwowana,i oczywiście wszyscy wkoło...
No właśnie niby nie chcą o tym gadać, ale ciągle mówią... A najbardziej mnie wkurza jak moja mama zaczyna coś w deseń "a wiesz mam już dość, ale co cię będę denerwować nic ci nie opowiem" - wtedy to mnie dopiero denerwuje jak nie wiem o co chodzi....

Cytat:
Wiesz co,ja mam podobnie.Brzuch stoi w miejscu,a Mała raczej nie kopie tylko się tak wygina,naciąga i wierci.Troche mnie to martwi,bo wydaje mi się,że ma mało miejsca,ale z drugiej strony musi je mieć,bo co dzień to w innej pozycji jest,raz ma głowę na dole,a raz na górze(wiem to po tym,jak ma czkawkę) i boję się,że jak potem jak już naprawdę nie będzie miała miejsca,to nie zdąży się przekręcić głową do dołu....
To właśnie bardzo podobnie u mnie jest. Nie ma już kopania tylko takie kręcenie i wiercenie...

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Hklarissa ja też tak zawsze się wszystkim przejmuję a jeszcze jak dotyczy to bliskiej rodziny... mój TŻ krzyczy wtedy, abym dbała o siebie i swoje zdrowie bo i tak nic nie naprawie, inni się pogodzą albo nie a ja i będę miała tylko zszarpane nerwy. Chyba ma trochę racji... Musisz teraz dbać o siebie i dzidziusia, dlatego odizoluj się troszkę od nich. Wiem, że łatwo tak pisać, ale oni też powinni zadbać o Ciebie i pomyśleć o tym, aby Cię nie stresować i nie dołować bo bardzo wszystko przeżywasz. Trzymaj się i pamiętaj, żeby dużo myśleć o przyjemnych rzeczach
Tak zrobię

---------------------------
Ja dzisiaj posegregowałam kolorkami i właśnie na balkonie schnie pierwszy rzut - zielono-żółte. Nawet tż się ofiarował pomóc w prasowaniu maleńkich ubranek.

No i dzisiaj dostałam z sesji trochę fotek, dlatego się pochwalę
http://momenty.net/work/brzuszek/
Tż mi zabronił go dawać, ale co tam
Stary 2010-08-02, 20:09   #1240
bordowa
Wtajemniczenie

Klarissa Nie strasz, ja chcę jeszcze chociaż 2 tygodnie pochodzić z Małą w brzuszku
Cudne zdjęcia
Stary 2010-08-02, 20:09   #1241
angelikaw
Zakorzenienie

wrrr zjadło mi całego posta no to zaczynam od początku:

Wszystkie zdjęcia super...
Martynka podziwiam za obcasy
Kalex - sukienka boska, uwielbiam takie

---

Pomi - u mnie podobnie, tylko przez te kilka mcy (!) się przyzwyczaiłam.. ale nic to.. zmaltretuję go przed porodem, bo teraz troszkę obawiamy się oboje wywołania przedwczesnego porodu...

aaa i dzięki za trzymanie kciuków i tez trzymam kciuki za Was na szczęście mój mąż jest zaradny i nie siedzi w domu, a i bezrobocie specjalnie go nie stresuje... namawiam go do założenia firmy.... jest coraz bliżej podjęcia ostatecznej decyzji

wkłady kupiłam z Belli.

---

bordowa - niezłe akcje w tym szpitalu odchodzą ;/ Ale najważniejsze, że z Wami ok. Dbaj o siebie i maluszka ;*

no i super, że Twój TŻ się tak zachował.. Czasem mężczyźnie potrzeba bodźca, by pokazał się z tej lepszej strony
ps. nie ryzykowałabym z seksem przy skróconej szyjce, jeśli nie chcesz przedwczesnego porodu...

---
linzey - trzymam kciuki, by wszystko było ok.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Na jednej ze stron z kalendarzem ciąży tydzień po tygodniu wyczytałam ostatnio coś typu: "Masz problemy z pamięcią? To normalne, kurczą Ci się komórki mózgowe. Ale spokojnie, wszystko wróci do normy po porodzie."
hahaha ale tekst
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A tak się jeszcze pochwalę, że dziś zaczynamy 34 tydzień Ależ to leci
super
my zaczynamy 34tc już jutro

no i jutro wizyta u gina Trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Dziewczynki, tak całkiem z innej beczki. Jak już było to bardzo przepraszam musiałam gdzieś przeoczyć. Jaki kupujecie rozmiar stanika do karmienia? Taki jak macie obecnie czy większy? Bo ja nie mam bladego pojęcia, a wydatek to też niemały :/

wiesz zadałam to pytanie kilka dni temu na innym forum... nie uzyskałam jednoznacznej odpowiedzi, ale rpzynajmniej mam jasność... Skoro przed ciążą nosiłam 75B, teraz 75C (chociaż pod biustem mam 80cm), to do karmienia kupię chyba 75D, żeby mieć zapas na wkładkę laktacyjną i żeby nie uciskał biustu... Wazne, by pod biustem rtozmiar był taki, jak przed ciążą, bo teraz się rozszerzamy, a po porodzie żebra wrócą do swoich pierwotnych rozmiarów. A miseczka troszkę większa niż teraz, bo wkładka tez zajmuje troszkę miejsca.
ps. ninaad dobrze to wyjaśniła

aaa i kupuje najtańszy, ale z odpinaną CAŁĄ miseczką (a nie z tymi kółkami, bo one powodują czasem zastoje w piersiach)

---
Dzisiaj wyprałam pierwsze (białe) ciuszki... Wyszła 1 cała pralka... głownie bodziaki, kilka cienkich koszulek i pajaców...
no i zostanie mi jeszcze 1 pralka kolorowych + 1 pranie z pościelą i kocykami... to pokazuje, jak niewiele mam ciuszków
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:31   #1242
Majka232
Zakorzenienie

Klarissa - śliczne fotki
Mój Tż chyba by mnie gdybym jego fotki w i-necie umieściła

Dziewczyny bardzo dobre jakościowo, a do tego ładne są staniki z Alles. Ja kupię w mojej SR - cenowo 50-70 zł, większość do 60 zł. Rozmiarówka do miseczki G. Oglądałam niektóre modele i maja taka fajna mięciutką fiszbinkę i super materiały.
Stary 2010-08-02, 20:32   #1243
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Klarissa... wooowww.... super sesja... pełna profeska A jakie Twój TŻ ma pióra... moja pierwsza milosc miala dlugie włosy, ale skubany mnie zlal, bardzo to cierpiałam i od tego momentu faceci w dlugich wlosach stracili w moich oczach... dzis z perspektywy czasu, znowu ma do nich slabosc

angelikaw, Dziewczyny... nie bojcie, sie ze seks na tym etapie moze wywowlac porod... slyszalyscie o takim przypadku?

gabisun... podeslij no swojego TŻ do mnie, moze mnie tez spakuje, ja w ogole nie mam na to ochoty a juz do pedantycznego składnia w ogole... jak byla u mnie tesciowa i pokazywalam jej ubranka to ona kazde obejrzane pieczołowicie składała... w zupelnie inny sposob niz ja mam zwyczaj... wrrr.. nie lubie tej baby

bordowa... no widzisz jak milo... moj miewa takie "dni dobroci" tylko wtedy ja mam humor "bez kija nie podchodz" ale wtedy to z reguly na mnie nie działa co sie tyczy siary... mleka...... to u Ciebie jest jakos dziwnie... bo z ego co czytalam to jest raczej na odwrót, najpierw żółta a pozniej przezroczysto-mleczna... zapytaj o to gina...

Kalex... zarabista kiecka! Powiem wiecej, na Tobie ona prezentuje sie lepiej niz na modlece happy mum

Szczesliwa
... jak tam wrazenie po pierwszym dniu na L4?

Cytat:
(...)No ku*** mać.Przepraszam bardzo,ale aż taka debilka nie jestem,żeby nie odróżnić ugryzień od wysypki.Poza tym chętnie zobaczyłam tego robaka,który akurat wybrał by sobie na gryzienie tylko przestrzenie między palcowe u rąk i stóp i zrobiłby miliona małych krostek (chyba umarałby z wycienczenia)
kasienka, rozlozyl mnie na lopatki Twój tekst odnosnie niedomniemanego robaka a z sie TZ zainteresowal co sie tak smieje do monitora.. a tak powaznie to lec do lekarza, to rzeczywiscie i niestety moze byc ta cholestaza... trzymam kciuki, zeby jednak moje przypuszczenia sie nie potwierdzily!!!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-02 o 20:42
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:38   #1244
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
angelikaw, Dziewczyny... nie bojcie, sie ze seks na tym etapie moze wywowlac porod... slyszalyscie o takim przypadku?
tak słyszałam.,..

Przeciwwskazania do podejmowania kontaktów seksualnych w okresie ciąży istnieją w przypadkach niektórych powikłań ciąży jak: krwawienie podczas ciąży, przedwczesne odpłynięcie wód płodowych, groźba poronienia lub niebezpieczeństwo porodu przedwczesnego.

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-08-02 o 20:42
Stary 2010-08-02, 20:41   #1245
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
pierwsze pranko zrobione i prasowanko i poskładane a jeszcze tyle tego-myślałam,ze bede miec siły,ale cos mi sie stalo,ze jestem mega zmeczona cos,kregosup nawala i nic mi sie nie chce eh
Ale ty masz już ładny komplet akcesoriów, ja poza ubrankami nic jeszcze nie mam, muszę tż-ta zmolestować do kupna łóżeczka i materacyka... i wózka, fotelika... dzisiaj sobie uświadomiłam, że już za 5 tygodni może się urodzić moje dziecko i to będzie jak najbardziej w terminie

Cytat:
Klarissa Nie strasz, ja chcę jeszcze chociaż 2 tygodnie pochodzić z Małą w brzuszku
Cudne zdjęcia
No może ona tam jeszcze z 2 tygodnie posiedzi, ale w razie czego piersi już masz gotowe
Stary 2010-08-02, 20:43   #1246
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
tak słyszałam.,..

Przeciwwskazania do podejmowania kontaktów seksualnych w okresie ciąży istnieją w przypadkach niektórych powikłań ciąży jak: krwawienie podczas ciąży, przedwczesne odpłynięcie wód płodowych, groźba poronienia lub niebezpieczeństwo porodu przedwczesnego.

rozumiem, ze Ciebie dotycza te przeciwskazania?

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-02, 20:47   #1247
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Klarissa - śliczne fotki
Mój Tż chyba by mnie gdybym jego fotki w i-necie umieściła
Mój nie wie

Cytat:
Dziewczyny bardzo dobre jakościowo, a do tego ładne są staniki z Alles. Ja kupię w mojej SR - cenowo 50-70 zł, większość do 60 zł. Rozmiarówka do miseczki G. Oglądałam niektóre modele i maja taka fajna mięciutką fiszbinkę i super materiały.
No ale to jest chyba tylko wysyłkowy sklep? Czy nie?

Cytat:
Klarissa... wooowww.... super sesja... pełna profeska A jakie Twój TŻ ma pióra... moja pierwsza milosc miala dlugie włosy, ale skubany mnie zlal, bardzo to cierpiałam i od tego momentu faceci w dlugich wlosach stracili w moich oczach... dzis z perspektywy czasu, znowu ma do nich slabosc
A to i tak mu obcięłam z 15 cm bo miał zniszczone Ja jakoś słabość miałam do długich włosów, ale w sumie to tylko tż takie długie ma. I mój pierwszy "poważny" facet miał długie, ale poza tym nie miał więcej zalet ...

Dziewczyny a ja jestem sierotka.. miałam dzisiaj wizytę u lekarza diabetologa i sobie o niej zapomniałam... muszę tam jutro zadzwonić i coś wymyśleć...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-08-02 o 21:12
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:48   #1248
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem, ze Ciebie dotycza te przeciwskazania?
mnie być może niekoniecznie (dowiem się jutro), ale brzuch mi twardnieje coraz częściej i mam niepokojące kłucia w podbrzuszu....

ale bordowej już dotyczą, dlatego zrobi, jak zechce, ale moim zdaniem to ryzyko w jej przypadku...
Stary 2010-08-02, 21:36   #1249
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie być może niekoniecznie (dowiem się jutro), ale brzuch mi twardnieje coraz częściej i mam niepokojące kłucia w podbrzuszu....

ale bordowej już dotyczą, dlatego zrobi, jak zechce, ale moim zdaniem to ryzyko w jej przypadku...
To ja w takim razie się wstrzymuję Chyba, że będziemy bardzo spragnieni to sobie pozwolimy na jeden ostatni raz, bo potem dłuuuuga przerwa
Stary 2010-08-02, 21:56   #1250
1985ewa
Rozeznanie

Dziewczyny no masakra normalnie was nadrobić. Wkońcu udało mi się ale wcięło mi większość postów
Cytat:
Dziewczynki, tak całkiem z innej beczki. Jak już było to bardzo przepraszam musiałam gdzieś przeoczyć. Jaki kupujecie rozmiar stanika do karmienia? Taki jak macie obecnie czy większy? Bo ja nie mam bladego pojęcia, a wydatek to też niemały :/
Ja na razie nie kupuję,na razie będę używać zwykłych a jeśli będzie taka potrzeba to kupię po porodzie
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Witam dziwczynki
Zuziczka ja przeszłam dzisiaj coś podobnego jak Ty tj mój lekarz do którego chodze prywatnie jest na urlopie -wizyte mam dopiero 16 sierpnia . W sobote zaczęły się jakieś dziwne mocne kłucia w pochwie czy gdzieś tam zwłaszcza jak wstałam to masakra i do tego brzuch coraz częściej mi twardnieje i sie spina.Wpadłam na genialny pomysł że sie przejdę na nfz żeby sprawdzić czy tam wszystko w porządku.Jakimś cudem udło mi sie w koncu trafić do przychodni w której jakis lekarz przyjmuje i z wielkim fochem i łaską mnie przyjęli.Okazało się że szyjka mocno skrócona i mam skierowanie do szpitalaWłasnie sie pakuje
Trzymajcie kciuki Strasznie sie boje
Trzymamy mocno kciukiBędzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dziewczyny zauważyłam coś dziwnego. Od kilku (kilkunastu??) dni moja córka już nie kopie w brzuszku, za to intensywnie czuję jak się kręci, obraca, podskakuje... Czy to oznacza, że ma mało miejsca? Pytałam na ostatnim USG lekarki, ale nic mi nie mówiła o tym, żeby dziecku było ciasno, ale to było 3 tygodnie temu. Jutro lub w środę idę do na USG (jeszcze nie wiem kiedy mnie przyjmą) to zapytam. Martwię się bo nie tyję nic, i brzuszek też się nie powiększa (ciągle mam obwód 95 cm i ważę ciągle 58,8 kg i tak od ponad miesiąca, pomimo tego, że dziecko rośnie prawidłowo).
To normalne Dziecko ma coraz mniej miejsca

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Nogami nie rzucam ale przed zaśnięciem zauważyłam u siebie coś w stylu niespokojnych nóg, tzn tak jakby mrowiły, zmuszając mnie do poruszenia nimi dziwne uczucie.
Mam to samo
Cytat:
Z gorszych rzeczy to wysypka na dłoniach i stopach znowu wróciła i to ze wzmożoną siłą.Swędzi i do tego mam mega spuchnięte dłonie.Zadzwonię chyba do położnej i zapytam co z tym robić,bo obawiam się,że to jednak nie od upału
Może to zwykła alergia. Spróbuj pić wapno musujące albo posmarować Sudokremem no i na wszelki wypadek skontaktuj się z lekarzem
Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki- czy wszystkie butelki Avent pasują do laktatora ręcznego Isis Avent? No bo kupiłam sam laktator bez butelki i teraz muszę dokupić jakąś/jakieś.
Butelki Avent będą pasować
Cytat:
A ja muszę pochwalić mojego Tż On zawsze był taki biedny nieporadny chłopczyk, ja sprzątałam, zmywałam naczynia, prałam itd., on tylko czasem w gotowaniu pomagał. Zawsze leniwy i jak tylko się dało zwalał robotę na mnie. A jak poszłam do szpitala to wypucował całe mieszkanie, naczynia mył, pranie zrobił, nawet mi sukienkę na wesele w ręku wyprał i wysuszył, zakupy zrobił, komodę do pokoju Małej złożył, szafkę w kuchni zawiesił. Poza tym pisał do mnie całymi dniami (nie dzwonił bo w szpitalu kiepski zasięg), był u mnie w czwartek 2 razy, w piątek też, a w sobotę raz (bo mnie już wypuścili), a w sobotę musiał do fryzjera jechać, do moich i swoich rodziców i przygotować się do ślubu i kwiaty odebrać, samochód umyć (bo robił za kierowcę), a mimo to obiecał, że między ślubem a weselem jeszcze też do mnie zajrzy. Przed każdą wizytą pytał co mi przywieźć i jak zażyczyłam sobie marchewki to nawet mi je obrał w domku No mówię Wam, nigdy się tak o mnie nie troszczył I jeszcze po każdej wizycie jechał do mojej mamy, żeby dać jej znać co i jak, żeby się nie denerwowała. No po prostu anioł nie facet Coś mu się odmieniło A w sobotę jak się dowiedziałam, że jednak mnie puszczają do domu to nic mu nie mówiłam, tylko czekałam aż przyjedzie. Przyjechał i pyta, czemu w piżamie nie jestem i powiedziałam, że wychodzę do domu to miał taką minę szczęśliwą, łzy mu w oczach stanęły i mnie przytulił tak mocno i powiedział, że kamień mu spadł z serca, bo nie wyobraża sobie kolejnego dnia beze mnie ...
Super się zachował

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
No i dzisiaj dostałam z sesji trochę fotek, dlatego się pochwalę
http://momenty.net/work/brzuszek/
Tż mi zabronił go dawać, ale co tam
Super sesja

Z postów które mi wcięło odpisze na te co pamiętam.
Dziewczyny super wyglądałyście na weselu
Pomidora ja też coraz bardziej się boję porodu.
Martucha chyba będziesz pierwsza.Zazdroszcze takiego opanowania.
Jeśli chodzi o termometr to ja mam taki: http://solidna-apteka.pl/vicks_foreh...gn=direct_link
Jeśli chodzi o włosy to moje w ciąży też się nie poprawiły Wax nie pomaga.Mogę polecić maseczkę Dolce Placenta albo odżywkę Pro Wash pomarańczową a z tabletek Vitapil.
A ja w weekend postanowiłam skorzystać z końcówki ciąży i doczłapałam się na imprezkę A tam koleżanka która nie widziała mnie tydzień powiedziała że brzuch mi opadł i że ona myśli że w ciągu 2 tygodni urodzę

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 22:12   #1251
tifio
Rozeznanie

linzey, mocno zaciśnięte!! Będzie dobrze - musi! Trzymaj się dzielnie w tym szpitalu

martucha84, dziękuję za odpowiedź, muszę się zastanowić co i jak z tymi moimi karmnikami

Klarissa, jak to nie ma 75E?? Dziś byłam na przeszpiegach w sklepach w moim mieście i Pani mi dokładnie taki pokazywała, bo właśnie takiego rozmiaru szukałam... Może słabo się zorientowałaś?
A co do kopania Twojej malutkiej to gdzieś czytałam, że jak już dzieciaczki są takie większe to właśnie nie czuć kopniaczków tylko takie kręcenie, obracanie itp. dlatego, że mają coraz mniej miejsca na swoje figle.
Cudna sesja! Żaluję, że ja nie będę miała takiej ślicznej pamiątki

ninaad, czyli jak mam teraz rozmiar 75D to jaki powinnam kupić stanik do karmienia?? Może być 75E czy źle myślę??

gabisun, z tymi rzeczami do wyjścia to niezły pomysł, bo później można śmiesznie wyglądać jak Tż coś skompletuje
dla Tż w wielkie zaangażowanie pakowania torby, sprawdzania wyprawki i nauki ubranek

anilkadro, śliczne pościelki i mamusia

Zuziczka, dawaj swoje zdjęcia. Napewno ślicznie wyglądasz, tylko tak jakoś na marudzenie Ci się zebrało!

dash, do tej pory miałam wizyty co 4 tygodnie, a raz się nawet zdarzyło, że minęło 5, ale między ostatnią a następną wizytą są 3 tygodnie. Jak będzie dalej nie wiem, okaże się w połowie sierpnia.

bordowa, super, że Tż tak sięo Ciebie troszczy - miło dla ducha, że aż się na serduszku ciepło robi. Mam jednak nadzieję, że nie był to jednaroazowy wybryk

angelikaw, ale mi się zbytnio żebra nie rozeszły, max 1-2cm. Ale może to jeszcze nie pora? Mnie też się wydaje, że lepszy z odpinaną całą klapą niż z takimi kółkami, bo wtedy piersi kojarzą mi się z wymionami
A ciuszków pewnie nie masz mało, tylko pralkę masz duża

1985ewa, też chcę kupić bliżej porodu, albo nawet Tż-ta po porodzie wyślę, ale musiałam zrobić rozeznanie i mniej więcej wiedzieć jaki rozmiar kupić. W jednym sklepie nawet się dogadałam, że można wymienić, gdyby był nietrafiony, także nie jest źle.

_________

Hmm... a jeszcze pytanko co do staników. Lepszy z fiszbiną czy bez? Jak myślicie?

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 22:13   #1252
fem
Raczkowanie

Cytat:
aż się wzruszyłam... anioł nie facet...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 22:27   #1253
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
A ciuszków pewnie nie masz mało, tylko pralkę masz duża
hehehe ciekawe wytłumaczenie

Cytat:
Hmm... a jeszcze pytanko co do staników. Lepszy z fiszbiną czy bez? Jak myślicie?
podobno bez fiszbiny lepsze (wg mojej koleżanki, która ma już dwoje dzieci - podobno przez fiszbiny robią się zastoje), ale to zależy, co kto lubi... zawsze można je wyjąć przecież
Stary 2010-08-02, 22:37   #1254
tifio
Rozeznanie

angelikaw, każde wytłumaczenie jest dobre
Ja chyba bym wolała z fiszbinami, chociaż sama nie wiem... Nie chcę mieć rozlaźniętych na boki cycków a miałam takie wrażenie przy tym staniku bez fiszbin, ale u szwagierki - jakoś nieestetycznie to wyglądało. Czy może we wszystkich stanikach do karmienia te cycki się tak układają? Albo może ona miała źle dobrany rozmiar? Już mam mętlik w głowie Moje komórki mózgowe się skurczyły

Stary 2010-08-02, 22:44   #1255
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
angelikaw, każde wytłumaczenie jest dobre
Ja chyba bym wolała z fiszbinami, chociaż sama nie wiem... Nie chcę mieć rozlaźniętych na boki cycków a miałam takie wrażenie przy tym staniku bez fiszbin, ale u szwagierki - jakoś nieestetycznie to wyglądało. Czy może we wszystkich stanikach do karmienia te cycki się tak układają? Albo może ona miała źle dobrany rozmiar? Już mam mętlik w głowie Moje komórki mózgowe się skurczyły

być może miała źle dobrany rozmiar, bo wiele kobiet po prostu tego nie potrafi... ja kupuję z fiszbinami, jeśli będzie się coś działo, to je wyjmę i po kłopocie
zmykam spać, jutro wizyta u lekarza..
Stary 2010-08-02, 22:53   #1256
tifio
Rozeznanie

Cytat:
być może miała źle dobrany rozmiar, bo wiele kobiet po prostu tego nie potrafi... ja kupuję z fiszbinami, jeśli będzie się coś działo, to je wyjmę i po kłopocie
zmykam spać, jutro wizyta u lekarza..
Najprawdopodobniej tak było. Ja też swego czasu nawet nie wiedziałam jaki mam rozmiar :/ ale teraz już jest lepiej z tą moją świadomością Więc może bez fiszbin też nie będzie tak strasznie. W sumie w cenie to tylko 10zł różnicy, więc chyba zainwestuję w ten z fiszbinami. Może będę się lepiej czuć - bardziej komfortowo.

Udanej wizyty u lekarza. Jak wrócisz to zdaj relację i pamiętaj, że nie chcemy tu żadnych złych wieści, więc masz przynieść same dobre

Dobrej Nocki Chuderlaczki!!

Stary 2010-08-02, 22:58   #1257
Astorianka
Raczkowanie

to znowu mam do czytania.. Dobrze, może zrobi mi się lepiej?

Co do staników, to dobrze dobrany nie ma prawa nigdzie cisnąć, uwierać itd bez względu czy jest z fiszbiną, usztywniany itd czy jesteśmy w ciązy/po porodzie czy normalnie. Fiszbiny na pewno będą lepiej "działac" gdy jest duży biust... Ja na razie nastawiam się na Alles, ale w tej mojej wsi nie ma takiego sklepu A z internetowym kupowaniem mam problem, bo raz, że mam duży biust teraz mam 85D/E, dwa, że nie wszystko pasuje, nawet jak rozmiar teoretycznie jest OK.

Siedzę i płaczę. Załapałam takiego doła, ze po prostu szok. Ech może jutro mi przejdzie? ZObaczymy... zamawiam wózek, fotelik, jeszcze jedną pościel i zostaną już tylko drobiazgi - kosmetyki, pieluszki i dla mnie staniki...
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 23:37   #1258
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
ninaad - do laktatora Avent pasują chyba wszystkie butle tej firmy.

Dziś w SR położna mówiła, że tylko Avent opatentował butelki 0%BPA (ja mam TT 0% BPA, więc nie wiem) i te nowe są takie przezroczyste z żółtą poświatą (jakby lekko brudne), a te starsze są całkiem przezroczyste, ale są też całkowicie bezpieczne, bo nic z nich nie przenika do mleka.
Ja kupiłam na all 2 buteleczki (te starsze) i sie martwiłam, że muszeęje wyrzucić, ale ta inf. mnie uspokoiła. Te nowe są podobno prawie 2 razy droższe...

Nie wiem na czym polega ten patent, ale butelki BPA free miało w ofercie wiele firm na długo przed wybuchem całej afery. BPA przenika z tych starych butelek do mleka, ale w takiej ilości, że nawet noworodek może łatwo go zmetabolizować. Osobiście już wolę butelki z BPA lub z polipropylenu niż te z innych tworzyw BPA free, które najzdrowsze też na pewno nie są.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 07:09   #1259
elenka1
Rozeznanie

Cześć brzuchatki

no ja wstałam w lepszym humorze (Astorianka mam nadzieję ze Ty też)
trochę sie dzisiaj pewnie bede nudziła, bo jakoś nic mi sie nie chce, no moze uprasuje pierwsze ciuszki które uprałam ( narazie jedną pralkę)
wogole najchętniej poszłabym pobiegac albo na fitness, mam ogromną ochotę sie poruszać... a tu jeszcze 2 msce

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 07:13   #1260
majka59
Raczkowanie

Elenka1-jeszcze sie nabiegasz przy bejbiku,teraz czas na zbieranie sil,wiec brzuszek do gory
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości