Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 10:21   #1711
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
waniliaania ja ci podawałam kiedyś,ale nie wiem czy o mnie ci chodziło.
dziekuje, wlasnie o ten mi chodzilo dzis tez go zamowie.

ilonalu - ja z Nivei kupilam plyn do kapieli (dodatkowo mam do kapieli typowo apteczny emolium, bede ich uzywac na zmiane). Mi koolezanki z kosmetykow sklepowych polecaly - Nivee, Hippa, Bambino.
Aha mam jeszcze z Nivei- krem na kazda pogode (tak sie chyba nazywa)

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-08-05 o 10:34
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:22   #1712
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
To mnie tak samo wkurzyła,ale teściowa.Bo oczywiście stała nade mną jak pranie nastawiałam i mówi,ale tego masz wszystkiego dużo...
Wiecie co to juz zaczyna sie robic smieszne Bo widze że każda musi miec swojego hamulcowego mowiącego "za duuuużo!" U aneglikaw jest to mama, u Ciebie kasienka tesciowa, u mnie TŻ Normalnie moze urzadzmy im wszytskim jakis wspólny meeting, bedą mogli sobie ponarzekac jakie to jestesmy beznadziejne, i ile to niepotrzebnych rzeczy juz mamy no masakra po prostu....
Mój TŻ argumentuje swoje hamuclowanie... "no zabierasz mozliwosc innym kupienia/ zrobienia Nadii prezentow, chcesz miec milion kocykow?"... A co mnie k!#%... inni obchodza?! Poki co "inni" procz rodzicow moich i tesciowow srednio sie mna intersują. zreszta nie mam ochoty liczyc na dobre gusta innych, bo chce miec takie rzeczy jak mi sie podobaja, a nie takie jakie z łaski dostane, czesto gesto kupowane na ostatnia chwile przed wizytą,bo przeciez nie wypada pojsc z pustymi rekami...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-05, 10:26   #1713
tifio
Rozeznanie

ilonalu, przykro mi ale wózek jest zapakowany w kartonie, bo jesteśmy przed malowaniem pokoiku dla maluszka, więc nie byłoby go gdzie trzymać rozłożonego. Mam tylko nosidełko oddzielnie, więc jeśli chodzi tylko o kolor to mogę cyknąć mu fotkę

angelikaw, mam nadzieję, że to nic poważnego. Chociaż chciałabym był urodzić przed terminem, ale znając moje szczęście to jeszcze przenoszę Bo kompletnie nic mi nie dolega, aż od dzisiejszej nocy ten ból brzuszka i ciągnięcie. Stresów nie mam (nie widuje mamusi ), więc to nie jest powodem.

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:29   #1714
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Próbuję znaleźć na alledrogo jakąś koszulę do karmienia, ale większość jakaś taka infantylna, w żyrafki, misie, jak dla dzieci
Chyba za stara jestem na takie emblematy, szukam dalej

ja ostatnio wymiękłam i kupiłam 2 z jakimiś nadrukami, ale starałam się wybrać jak najmniej dziecinne i rzucające się w oczy
No i udało mi się znaleźć jeszcze TAKĄ koszulkę - praktycznie bez nadruków. Materiał porządny, nic się z nią nie stało w praniu- więc mogę polecić
Cytat:
To mnie tak samo wkurzyła,ale teściowa.
teściowe od tego chyba są
Oprasowałam się wczoraj jak głupia.I jak mi jescze raz ktoś powie,że w prasowaniu dziecięcych ubranek jest coś mistycznego,to chyba go opluję ze śmiechu.Może ja jakaś wyrodna matka będę,ale to było straszne.
i dlatego ja nie mam zamiaru prasować. No chyba, że pojedyncze, mocno pogniecione rzeczy..
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:29   #1715
ilonalu
Raczkowanie

tifio
super może byc tylko nosidełko
ilonalu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:30   #1716
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
zreszta nie mam ochoty liczyc na dobre gusta innych, bo chce miec takie rzeczy jak mi sie podobaja, a nie takie jakie z łaski dostane, czesto gesto kupowane na ostatnia chwile przed wizytą,bo przeciez nie wypada pojsc z pustymi rekami...
No to prawda.Ja w sumie zostawilam kilka rzeczy na liscie dla"gości",ale będę na tyle beczelna,ze jak ktos zadzwoni i zapyta co mi potrzeba,to powiem z dokładnością do nazwy firmy,modelu i koloru Reszta tych co nie zapyta tylko wparuje z parą obleśnych śpiochów frotte,będzie musiała liczyć,się z tym,że moja córka nigdy tych rzeczy nie założy

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:34   #1717
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
No to prawda.Ja w sumie zostawilam kilka rzeczy na liscie dla"gości",ale będę na tyle beczelna,ze jak ktos zadzwoni i zapyta co mi potrzeba,to powiem z dokładnością do nazwy firmy,modelu i koloru Reszta tych co nie zapyta tylko wparuje z parą obleśnych śpiochów frotte,będzie musiała liczyć,się z tym,że moja córka nigdy tych rzeczy nie założy
frotte jest do... toleruje ten material tylko i włacznie w recznikach, dobrze wypłukanych w porządnym płynie zmiekczajacym!!!! Swoja droga bardzo jestem ciekawa co ujełaś na tej lisciec dla gosci bo czuje ze mamy podobne gusta

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-05 o 10:38
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:43   #1718
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam rankiem
Za godzinkę ruszam do kina na Shreka z bratankami mojego męża

Wczoraj wieczorem wcięło mi sporo cytatów i nie podziękowałam za miłe słowa i wsparcie mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
Któraś z Was pytała czy nie ufam lekarzowi? Ufam, jest dobrym specjalistą przyjmuje w poradni patologii ciąży, więc trudne przypadki ma na co dzień. Pewnie dla niego niewdolne łożysko to chleb powszedni, ale ja się martwię bo to silniejsze ode mnie.
Dopiero wczoraj jak się wystraszyła dotarło do mnie jak bardzo kocham już to maleństwo które w sobie noszę.......... musi być dobrze

Martucha- Patryś świetny Taki malutki.

Lenka- trzymam kciuki żeby u Ciebie było dobrze.

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
A teraz opowiem Wam o moim małym dzisiejszym zmartwieniu.
I tak jesteś dzielna, nie wiem czy bym wytrzymała cały dzień bez odczuwania ruchów. Ja się niepokoję już po 2-3 godzinach.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
zuziczka nic sie nie martw, ja mialam tak z corka byla za mala z powodu niewydolnego lozyska urodzila sie w 38 tyg, w szpitlu dadza ci pewnie zastrzyki na rozwoj szybszy pluc bo jak lozysko niewydolne to moze sie wczesniej urodzic bo organizm nie bedzie mial jak "dokarmic" ale to nie oznacza nic zlego
Ray a kiedy u Ciebie stwierdzili to niewydolne łożysko? W którym tygodniu? No i na czym to polegało? Były jakieś zwapnienia? Lekarz mówił coś o grożącym niedotlenieniu? W którym tygodniu córa przestała przybierać na wadze?

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość

Bardzo mnie wkurzyła wczoraj moja mama, która stwierdza, że kupuję wszystkiego za dużo!]
Moja też próbowała coś marudzić w stylu "Ty chyba kupujesz za dużo niepotrzebnych pierdół" ale odpowiedziałam jej, że się nie zna i po temacie

Cytat:
Mój TŻ argumentuje swoje hamuclowanie... "no zabierasz mozliwosc innym kupienia/ zrobienia Nadii prezentow, chcesz miec milion kocykow?"
Tak mówi moja teściowa ja jej grzecznie odpowiadam, że pierwsi goście to pojawią się ok 1,5 miesiąca po porodzie (nie licząc rodziców i rodzeństwa) i zapytałam grzecznie czy do tego czasu moje dziecko ma spać z gołym tyłkiem w oczekiwaniu na prezenty??
Zresztą jestem matką i moim obowiązkiem i przyjemnością jest przygotować wszystko do przyjęcia dziecka, a nie czekać co dadzą inni po porodzie.
Zresztą większość gości pyta co ma kupić, i wtedy się coś podpowie.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:44   #1719
Weronisia
Zakorzenienie

Mszu biedactwo. Współczuję rozstępów. Ale może lepiej, że wyszły na pośladkach niż na brzuchu? Przynajmniej można je ukryć

Ja mam rozstępy z pierwszej ciąży tylko na wewnętrznej stronie ud i na bokach nad biodrami. Wygląda okropnie. A na brzuchu nie mam nic.

Cytat:
Napisane przez ilonalu Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie kosmetyki z Nivea dla niemowlaczka najlepiej kupić?
Nie doradzę w sprawie Nivei, bo jej nie lubię. Miałam jakiś czas dla córki i mi za mocno to pachniało. Poza tym podrażniło skórę Oliwii, ale to może dlatego, że ona miała bardzo wrażliwą alergiczną skórę.

Co do kosmetyków dla dzieci, to ja kupię PENATEN. Sprawdziłam chyba wszystkie dostępne kosmetyki na rynku na moich dzieciach. I Penaten wygrał

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-08-05 o 10:47
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:49   #1720
gabisun
Zakorzenienie

witam!
Jeśli chodzi o te żylaki, to ich aż tak bardzo nie widać, po prostu wargi są bardziej obrzmiałe i takie twarde się robią jak się dłużej stoi. Czasem też jest takie dziwne uczucie napierania Mam nadzieję, że mi szybko zlezie dziadostwo
Chociaż rozstępy mnie ominęły tfu tfu..lepiej nie kraczę

A to badanie AFI to mam na wydruku z usg, koło 35 tygodnia się robi, dostałam taką kartkę z pomiarami bez zdjęcia

Ciekawe jak Martucha z karmieniem sobie radzi

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:50   #1721
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Moja też próbowała coś marudzić w stylu "Ty chyba kupujesz za dużo niepotrzebnych pierdół" ale odpowiedziałam jej, że się nie zna i po temacie
no ale moja pozjadała wszystkie rozumy.. wiesz, taki typ człowieka, który uważa, że ZAWSZE ma rację

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Tak mówi moja teściowa ja jej grzecznie odpowiadam, że pierwsi goście to pojawią się ok 1,5 miesiąca po porodzie (nie licząc rodziców i rodzeństwa) i zapytałam grzecznie czy do tego czasu moje dziecko ma spać z gołym tyłkiem w oczekiwaniu na prezenty??
Zresztą jestem matką i moim obowiązkiem i przyjemnością jest przygotować wszystko do przyjęcia dziecka, a nie czekać co dadzą inni po porodzie.
Zresztą większość gości pyta co ma kupić, i wtedy się coś podpowie.
też tak uważam
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:56   #1722
tifio
Rozeznanie

Szczęśliwa, taka dzielna to ja nie jestem, ale Tż powtarzał, że napewno nic się nie dzieje, że tylko mały śpi. Przez cały dzień to może, ze dwa razy zrobił gulkę, co jest do niego nie podobne, bo zazwyczaj to już od rana skacze i się wierci - będzie kręcony dzieciak Jutro idę na ktg, więc będę spokojniejsza...

A co do teściowych, to ja swojej zapowiedziałam, że nie będzie żadnego noszenia Franka na rękach, bo później sama go w domu nie ogarnę, to się na mnie obraziła i już

Nosidełko i torba, bo tylko tyle mam na wierzchu

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-08-05 o 11:02
Stary 2010-08-05, 10:57   #1723
Pomidora
Zakorzenienie

Dzień dobry

Martucha, Patryczek wspaniały, nie mogę uwierzyć, że jeszcze przed chwilą był w brzuszku Gratulacje od Nika-p

Majka, mnie ta żyrafa wydaje się taka sobie, a na pewno bym tyle pieniędzy na nią nie wydała - zwykła gumowa zabawka z atestem

Mpik, dziękuję za link do podliczania powrotu do pracy. Gdybym urodziła 25 sierpnia (a tak mi się marzy) to bym miała wrócić 12 kwietnia, chyba, ze bym mogła wykorzystać ferie z 2011, ale nie wiem, jak to wygląda w przepisach. Ale i tak jakoś sobie załatwię L4, bo nawet dyrka chce, żeby mnie cały rok nie było Przynajmniej ktoś inny staż zrobi.

Cellaris, fajnie masz z tym urlopem dla poratowania zdrowia - nie musisz kombinować

Aaneczko, dobrze, ze z synkiem wszystko w porządku

Mszu, ciesz się, że na pupie! Ja już przestałam patrzeć w lustro. Boczki mam w ciemnych krechach, nawet ich nie liczę, bo schodzą na uda aż. Pupę też w kilku miejscach "zdobią" rozstępy. A najgorsze, ze na łydkach mi się zrobiły! Gdzie łydki mi nie przytyły! Mój tata ostatnio spytał, co mnie pogryzło, a ja na to, ze takie małe robaczki rozstępy Mam tylko nadzieję, ze zjaśnieją i tyle.

Tifio, ale musiałaś się przestraszyć niebotycznie! Dobrze, że mały jednak się odezwał! Uważaj na siebie

Aaaannnnaaaa, powodzenia w szukaniu lekarza i położnej.

Klarissa, czekamy na wiadomości po wizycie

Angelikaw, szkoda, ze twoja mama pewnych rzecyz nie rozumie. Moja się czepiała, ze chcemy wanienkę ze stelażem, ale powiedziałam, że to nasza sprawa i się odczepiła a tak na szczęście się nie czepia.

Ineczko, ja też nie znoszę infantylnych piżam, bo wychodzę z założenia, że ja duża dziewczynka jestem, a nie dziecko i nie potrzebuję misia na piżamie Bom ciągle kobieta i jako taka chcę być postrzegana. Więc kupiłam (tylko nie na all, ale w normalnym bieliźniarskim) dwie koszule firmy muzzy. Jestem nimi zachwycona, na pewno będzie prosto wyjąć pierś i karmić. Podaję przykładową aukcję, żebyś zobaczyła, o jakie koszule mi chodzi http://moda.allegro.pl/item116173084...rmienia_s.html

Kasienko, dojdziecie w koncu do jakiegoś wniosku z tym wózkiem i coś znajdziecie A teściowa - szkoda słów...

Ja o 14 na wizytę do lekarza - chyba mi powie już, czy będzie poród sn czy cc. Mam stracha
A jeszcze w nocy zrobiłam sobie krzywdę. Śpimy przy otwartym oknie, a ono otwiera się jakby na łóżko i nigdy nie było z tym problemów. A że mnie ostatnio w nocy niebotycznie bolą biodra, to rzucam się po łóżku jak zdychająca flądra No to jakoś o 5 rano jeden rzut i przydzwoniłam z całych sił kolanem w róg otwartego okna! Jak się nie wydarłam krowim rykiem, jak nie wierzgnęłam, tak mój luby już stał nad łóżkiem z lodem i plastrami. Zrobiłam sobie dziurę w kolanie, krew lała się na wszystkie strony, mąz już myślał, że do kości doszło, ale potem okazało się, że nie było tak źle. I teraz jak małe dziecko mam plasterek na kolanie Jednak w tej ciąży to jest się omecznym na maksa

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:59   #1724
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Hej ja Was chyba nie nadrobię 10 stron w jeden dzionek

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
J

Dzięki Klarissa. Widzisz nie doczytałam. Wczoraj (30t + 1d) marianek (imię tymczasowe ) ważył ponad 1700. Zaczyna mi się to wszystko nie podobać. Póki co mam rodzić sn. Wstępnie umówiłam się z położną, żeby była przy porodzie.
Tulumka no faktyczni chyba sporo większy ten Twój marianek u mnie 1300 w 29+1

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

Ilona- ty to masz sajgon ostatnio Trzymam kciuki za tate, oby mu rozpuscili szybko ten zator Dobrze, ze szybko wykryty!
no mam jak nie urok to s******

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Wiadomośc od martuchy84

'Halo to ja Patryk, urodziłem sie o 16.50 i mam 56cm dlugości i waze 3,24kg.
CHiałem się przywitać'

Gratulujemy
Jezu GRATULUJE aż mi się płakać chce

Tata dalej w szpitalu większych zmian nie ma dlatego na razie zostaje w Opocznie może jutro się zbiorę Już wiem że pracy nei oddam na 16-stego bo nic tu nie wzięłam i nie mam możliwości jej pisać a maiłam wrócić do KrK po 2 dniach No ale co tam

Ja czuję się coraz większa a tu jeszcze 9 tygodni do porodu Ufff oby zleciało jak wrócimy do Krakowa do kupujemy wózek i będzie już cały komplet

Trzymajcie się dziewuszki
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:03   #1725
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

angelikaw - wielkie dzięki za tę stronkę o Sophie

Zuziczka - trzymaj się, na pewno będzie wszystko ok, podadzą leki, przebadają, ale wiem, że bardzo się denerwujesz

Dziuba81 - witaj!

tifio - dobrze, że maluszek w końcu sie poruszył leniuszek mały, stracha mamie napędził. Mój też wczoraj malutko się ruszał i też pykałam, a on pojedyncze znaki dawał. Chyba dzieciaczki jak każdy mają dni gdy przepełnia je energia i takie gdy nic i m się nie chce
Ty juz będziesz miała KTG? Ja mam podobny tp (09.10) i nic nie wiem o ktg, a nast. wizyta za 2 tyg. (33 t.c.)

Wiecie co, ja na wizytach nigdy nie dostaję wydruku z usg (gin nic nie drukuje) , gin. bada tętno i mierzy chyba główkę i brzuszek maluszka i podaje mi wagę i tyle. Nigdy mi nic nie mówiła o wodach płodowych o ich indeksie... Moze go mierzy i u siebie zapisuje, nie wiem... Pytam czy nie mam za mało wod płodowych, bo brzuszek niewielki, ale mówi, że jest w porządku.
Stary 2010-08-05, 11:08   #1726
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Martucha - przeogromne gratulacje dla waszej trójeczki : jupi: Patryś jest boski!!!!!:ju pi:

Pomi - kciuki za wizytę!!!
Stary 2010-08-05, 11:10   #1727
ycnan
Zadomowienie

Bry babeczki
Po wczorajszych emocjach spałam jak zabita
Pogoda u mnie dziś znośna. Jest ciepło, ale nie gorąco, słońca nie ma i chyba popada wieczorkiem.

tifio
, twojemu maleństwu po prostu tęskniło się za ciotkami z wizażu
A brzuszek wcale nie musi rosnąć cały czas. Mój w ciągu 2 tygodni zyskał tylko 1cm w obwodzie
Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
ycnan kurde ja tez miewam takie bóle skurczowo promieniujące... czy jakoś takie... a ja mam termin niby na 3 października... mówię wam że wcześniej urodzę jak nic!!!
Hehe. Pewnie połowa z nas tak myśli, a potem się okaże, że termin minął, a dzieciaki jak siedziały, tak siedzą w brzuchach

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
wapno piję. A do lekarza pewnie pójdę, ale jeszcze spróbuję poobserwować dziś i jutro co się będzie działo...
HA! tylko, że pojutrze to będzie sobota i będziesz musiała czekać do poniedziałku Możesz się też przejść do apteki, zapytać farmaceutki, bo większość z nich zna się tak samo jak lekarze, a może nawet i lepiej Wiem z doświadczenia

Klarissa, kciukaski za wizytę

angelikaw, nie przejmuj się mamą. Nie zna się

Ineczka33, "grubasku" A ciekawe ile Twoja mama przytyła w ciąży

kasienka1701, może teściowa stwierdziła, że już Ci nie potrzebne te ciuszki, skoro tak "dużo" masz A niech ściska, sama sobie nie założy
Co do prasowania, to ja uwielbiam , więc sądzę, że jak się zabiorę za prasowanie maleńkich bodziaków, to aż tak mnie to nie zmęczy
Jeśli chodzi o wózek, to ja olałam troszkę kilka minusów, bo inaczej bym nie wybrała żadnego. Patrzyłam bardziej na zalety, a nie wady.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:10   #1728
ilonalu
Raczkowanie

Nosidełko i torba, bo tylko tyle mam na wierzchu [/QUOTE]

tifio
Faktycznie sliczny kolorek jak to zrobiliście że uszyli wam wózek takiego koloru, czy TAKO ma w swojej kolekcji juz ten kolor, ten kolor to taka oliwka jak się nie myle
ilonalu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:23   #1729
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

mszu nie przejmuj się rozstępami, sama mam na tyłku od lat, ważne że na brzuchu póki co ni ma

mamurami się też nie ma co przejmować, bo one teraz chcą się czuć mocno ważne i najlepiej tylko ich słuchać, wtedy będą przeszczęśliwe ehh

byłam dziś rano na wizycie u gina. Miało nie być usg ale zrobił, ostatnie i moje dziecko w 35 tc waży 3 kg
jest ułożony na nietoperka i koniecznie chce się rodzić sn tylko nie wiem jak będą mnie musieli chyba na pół rozkroić żeby go wydobyć ...

mykam teraz obierać jabłka do zaprawiania będą kompoty na czas karmienia
Stary 2010-08-05, 11:23   #1730
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

w życiu nie nadrobię tego co wypisałyście
ja własnie piorę pierwszą turę ubranek wczoraj byłam z mamą i siostrą na większych zakupach dla maluszka spędziłyście 1,5 godz w sklepie dywagując np. nad tym , które nożyczki do obcinania paznokci kupić a jak skupiłyśmy się na ubrankach to już była masakra, bo najchętniej to bym wszystko wzięła - przesłodkie są te małe ciuszki
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:25   #1731
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ja o 14 na wizytę do lekarza - chyba mi powie już, czy będzie poród sn czy cc. Mam stracha
A jeszcze w nocy zrobiłam sobie krzywdę. (...)
Matkoooo, Przyszła Matko, uwazaj na siebie...ycnan cos tak pisała o zanikaniu komórek nerwowych w ciąży, ale u Ciebie nie posuneło chyba aż tak daleko...

za wizyte!

Weronisia, Szcześliwa, Pomi, ycnan..... dzieki za wsparcie, co nie zmienia faktu, ze z takim nerwem poszlam wczoraj spac, ze snilo mi sie ze na calym ciele porobily mi sie bąble jakbym do wrzątku wpadła...

naked
... uuuu... cos niestety czuje, ze szykuje Ci sie niezly sajgon na porodówce, jak Młody bedzie sie rodził siłami natury...

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-05 o 11:28
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:25   #1732
tifio
Rozeznanie

Cytat:

Tifio, ale musiałaś się przestraszyć niebotycznie! Dobrze, że mały jednak się odezwał! Uważaj na siebie

A jeszcze w nocy zrobiłam sobie krzywdę. Śpimy przy otwartym oknie, a ono otwiera się jakby na łóżko i nigdy nie było z tym problemów. A że mnie ostatnio w nocy niebotycznie bolą biodra, to rzucam się po łóżku jak zdychająca flądra No to jakoś o 5 rano jeden rzut i przydzwoniłam z całych sił kolanem w róg otwartego okna! Jak się nie wydarłam krowim rykiem, jak nie wierzgnęłam, tak mój luby już stał nad łóżkiem z lodem i plastrami. Zrobiłam sobie dziurę w kolanie, krew lała się na wszystkie strony, mąz już myślał, że do kości doszło, ale potem okazało się, że nie było tak źle. I teraz jak małe dziecko mam plasterek na kolanie Jednak w tej ciąży to jest się omecznym na maksa
Oj, stracha to ja miałam. Mało brakowało i już bym dzwoniła do położnej żeby mnie pod ktg podłączyła, ale jakoś tak mi moja intuicja mówiła, że wszystko jest w porządku.
Nie strachaj się, co ma być to będzie - najważniejsze, aby Tymek był zdrowy.
Nieźle przyszalałaś w nocy z tym kolanem, ale dobrze, że masz ratownika medycznego i zaraz udzielił Ci pierwszej pomocy

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
tifio - dobrze, że maluszek w końcu sie poruszył leniuszek mały, stracha mamie napędził. Mój też wczoraj malutko się ruszał i też pykałam, a on pojedyncze znaki dawał. Chyba dzieciaczki jak każdy mają dni gdy przepełnia je energia i takie gdy nic i m się nie chce
Ty juz będziesz miała KTG? Ja mam podobny tp (09.10) i nic nie wiem o ktg, a nast. wizyta za 2 tyg. (33 t.c.)
Oj, napędził, napędził... Kiedyś mu to powiem Po prostu jakiś leniuszek mu się włączył, ale na szczęście w końcu się odezwał.
To już będzie moje trzecie KTG, ale nie u lekarza tylko u położnej, którą sobie wybrałam. Każda kobieta ciężarna ma prawo do opieki położnej od 26 tygodnia ciąży i od tego czasu moja położna robi KTG, tylko na początku co dwa tygodnie. Ja trafiłam do niej w 29 tygodniu, więc powiedziała, że będziemy spotykać się co tydzień. Później po porodzie ta sama położna będzie odwiedzała mnie w domku. Musisz dowiedzieć się jak to jest w Twoim mieście.

ycnan, ale do południa śledziłam co się na Wizażu dzieje i ani drgnął. Dopiero na wieczór zatęsknił, albo powitał w ten sposób swojego kolegę - Patryczka, który już przyszedł na świat

ilonalu, na kartonie mam napisane - zgniła zieleń. Nie mam pojęcia czy mają już ten kolor w swojej kolekcji, ale w moim mieście niestety takiego bym nie dostała, bo sklep musiałby zamówić co najmniej 10sztuk tego koloru. A wczoraj byłam na spacerze i widziałam ten kolor na żywo i cieszę się strasznie, że się na niego nie zdecydowałam http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=271
Owszem widziałam go wcześniej, ale nie miałam porównania do mojej ślicznej zieleni i nie wydawał mi się taki straszny

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-08-05 o 11:32
Stary 2010-08-05, 11:27   #1733
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Życzę udanej wizyty. Przynieś same dobre wieści
Cytat:
Klarissa, czekamy na wiadomości po wizycie
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Klarissa, kciukaski za wizytę
Dzięki dziewczyny ja już po. Oczekałam się jak głupia - nie wiem po co karzą przyjść na 9, jak sama lekarka dopiero po 10 przyszła... No ale najważniejsze, że byłam. Maleńka rośnie ładnie, w tej chwili waży ok. 1800g (33 tc 3dc). Moja cukrzyca jest w stanie nawet opanowanym, chociaż nadal na czczo mam wysokie cukry. Szyjkę mam zamkniętą i zwartą, poród przedwczesny mi nie grozi.

Gorzej, że moja infekcja zupełnie nie przechodzi wzięła mi pani jeszcze jeden wymaz, wynik ma być we wtorek, a w najgorszym razie dostanę globulki, ale jeśli mi nie minie to muszę pożegnać się z rodzeniem w wannie a szpital, który wybrałam ZZO daje tylko teoretycznie więc w razie czego będzie heja na żywca czyli dokładnie tak, jak nie chciałam. No trudno... Pani mi powiedziała, że niestety ale do cukrzycy gratis występują atrakcje w postaci grzybic i infekcji pochwy.

Ja sama znowu schudłam i teraz ważę 58,5 kg w 8 miesiącu, czyli mniej niż ważyłam w 6-tym. Ale skoro dziecko rośnie to kazali mi się nie przejmować. Wczoraj wydawało mi się i mężowi, że mam większy brzuch - zmierzyłam się taśmą krawiecką i faktycznie, nieco mi przybyło na obwodzie

Nie dostałam zwolnienia z pracy bo mam po nie przyjść we wtorek . Tylko, że ja chciałam pojechać w sobotę na działkę i zostać tam do końca przyszłego tygodnia. Teraz szukam "frajera" , który mi odbierze we wtorek zwolnienie, wyniki badań z wymazu oraz receptę na globulki (bo na 100% moja infekcja nie minęła). Najpierw myślałam o teściowej, ale nie chcę żeby ona mi brała te wyniki z wymazu bo jak ją znam to się tą cenną wiedzą, że mam jakieś infekcje zaraz z kimś podzieli Już tak było parę razy jak jej coś powiedziałam w tym względzie o chorobach "intymnych"...

---------------------
Przez wczorajszy poród Martuchy uświadomiłam sobie, że to wszystko dzieje się na prawdę i że ja za chwilę też będę mamą trzymającą na rękach swoje maleństwo. Do tej pory czułam się jak w takim jakby półśnie - tzn. wiem i czuję przecież, że już mam dziecko, szykuję dla niego ubranka, robię pranie, kupuję rzeczy itd. Ale nie miałam takiego wewnętrznego poczucia, że to "już" raczej to macierzyństwo wydawało mi się odległe. Tymczasem widzę, że ono jest coraz bliższe. W poradni diab dali mi "pozwolenie na poród" na "wszelki wypadek gdybym urodziła w sierpniu" to mi uświadomiło, że np. za 3-4 tygodnie moja ciąża będzie donoszona.

Wybieramy się dzisiaj z tż-tem po łóżeczko dla małej
Stary 2010-08-05, 11:49   #1734
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Wybieramy się dzisiaj z tż-tem po łóżeczko dla małej
my też
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:54   #1735
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

powoli was nadrabiam i widzę, że Martucha już rozpakowana! GRATULACJE
Stary 2010-08-05, 11:54   #1736
Majka232
Zakorzenienie

naked - no niezła waga maluszka. Zapowiada się na min. 4300 w 40 t.c. Możliwe, że zaplanują Ci cc.

klarissa - super, że wszystko w porządku!

klarissa, naked - życzę owocnego wyboru łóżeczek!

Jem śliwki i właśnie znalazłam robaka
Stary 2010-08-05, 11:57   #1737
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Swoja droga bardzo jestem ciekawa co ujełaś na tej lisciec dla gosci bo czuje ze mamy podobne gusta
na pewno nie ma na niej ubranek(wolę nie zdawać się na czyjś gust),no chyba,że ktoś kupi coś w większym rozmiarze(takie na zaś).Ale na pewno nie mam zamiaru kupować teraz sobie sama rzeczy typu jakieś bujaczki,karuzele,maty edukacyjne czy nianie elektroniczne,nie mam też cieplejszego kocyka,takiego hiszpańskiego czy jak mu tam,a na pewno się przyda.Wczoraj nawet oglądałam,ale jak zobaczyłam cenę,to uznałam,że na pewno znajdzie sie jakaś ciocia,która nie pożałuje

Cytat:
Mszu, ciesz się, że na pupie! Ja już przestałam patrzeć w lustro.
A jeszcze w nocy zrobiłam sobie krzywdę.
Ja też niby nie patrzę w lustro w celu liczenia nowo powstałych rozstępów,ale niestety/stety mam pod ręką niezawodny detektor w postaci mojego Tżta,który to wszystko na bieżąco wyłapuje

Co do nocnego wypadku to współczuję i wiem co czujesz,bo mi w nocy Tż przsunął łóżeczko małej i jak wspawałam na siusiu to go nie zauważyłam i tak przygrzmociłam stopą,że myślałam,że mam złamamy palec,ale na szczęście nie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wózek, to ja olałam troszkę kilka minusów, bo inaczej bym nie wybrała żadnego. Patrzyłam bardziej na zalety, a nie wady.
Wiem,że zawsze będzie coś nie tak,bo idealnych nie ma.Wczoraj np napalilismy się na jeden model(espiro) i już nawet byliśmy zdecydowani,a to facet mówi,że spacerówka może być ustawiona tylko przodem do kierunku jazdy i lipa.Mówi,ze bylo kilka par,co kupili i potem musieli kupować nową spacerówkę,bo dziecko nie chciało jeździć przodem,więc ja wolę tego problemu uniknąć No trudno,może niedługo znajdziemy ten nasz jedyny....

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
. Miało nie być usg ale zrobił, ostatnie i moje dziecko w 35 tc waży 3 kg
Słuchaj,ale wcale nie musi być taki duży przy narodzinach.Pamiętam,że u martuchy też tak było,że patryk rósł jak szalony,a w sumie nie ważył dużo,bo 3,24kg,więc może i u ciebie tak będzie,że do porodu już wiele nie urośnie

No,a najwazniejsze.Martucha napisała smsa

"Cześć wizażowe ciocie My się grzecznie meldujemy Jest ok,Patryk zjadł cyca,teraz śpiA ja odpoczywam,a co ważne czuje się dobrze Patryk miał badany słuch,wszystko jest ok,pobrali mu krew,wieczorem będą wyniki,jutro usg bioderek.Pan doktor powiedział,że jak będę grzeczna to wyjdę jutro wieczorem,a jak nie to w sobotę ranoBuziaki"

Stary 2010-08-05, 12:01   #1738
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ooo SMS od Martuchy bardzo fajnie, pozdrawiamy

my w sobotę wybieramy się z mężem na kolejny rajd po sklepach
Stary 2010-08-05, 12:02   #1739
bordowa
Wtajemniczenie

angelikaw Już chciałam Ci pisać, żebyś się przed mamą "chowała" i odmówiła pomocy, a tu patrzę, że piętro wyżej mieszka ... Nieciekawa sytuacja.

ninaad Widzę, że nie jestem sama z prasowaniem Swoich rzeczy zazwyczaj nie prasuję, chyba, że tego wymagają, więc ciuszków Małej też prasować nie będę, jeśli nie będą wyglądały jak psu z gardła wyjęte

gabisun Też ciągle myślę, jak tam Marta daje radę z karmieniem ...
A w podpisie chyba powinnaś mieć 37 tydzień? Bo tak Cię obserwowałam i zawsze w tym samym dniu co ja zmieniałaś, ale Ty tydzień dalej

tifio Właśnie, noszenie na rękach ... Ja jestem przeciwniczką i boję się, że jak zostawię Małą mamie czy teściowej to i tak będą nosić ... Mojej mamie już niby mówiłam, żeby tego nie robiła i mnie poparła, ale jak Mała będzie się drzeć to kto wie czy z wygody nie będzie jej nosić ...

Pomidora Kiedy na kawę wpadasz?
Te koszule są śliczne, ale nie wiem czy wzięłabym je do szpitala, bałabym się, że mi biust ucieknie
Niezła akcja z kolanem Trzeba było dzwonić, mój Tż był w domu to zaraz by Ci profesjonalnej pomocy udzielił

naked21 To pewnie do ostatniego dnia nie będziesz wiedziała czy sn czy cc jak on taki duży i nadal rośnie

Klarissa Ja sobie uświadomiłam, że to "już" jak leżałam w szpitalu. Widziałam te wszystkie kobietki chodzące po korytarzu w skurczach itp. i dotarło do mnie, że ja zaraz będę na ich miejscu.

Jak tak czytam ile ważą Wasze maluszki to dochodzę do wniosku, że moje dziecię jednak nie takie całkiem malutkie I dobrze, bo już się bałam, że jak się pospieszy to takie maleństwo będzie...

Zabrakło mi klamerek do Joaśkowych ciuchów
Stary 2010-08-05, 12:07   #1740
kasienka1701
Zadomowienie

Klarissa mam podobne odczucia do ciebie.Dziecko będzie już za miesiąc,a ja w ogóle jakoś nie mogę przyswoić tej myśli.Ciągle mam wrażenie,że to wszystko mi sie tylko wydaje.Niby czuję jak się rusza,przygotowuję rzeczy,ale nie mogę sobie uświadomić,że ten fuglujący w moim bębnie stworek to moje prawdziwe dziecko,którym za chwilę będę musiała się zająć.Jak patrzę na to zdjęcie Partyka martuchy,to myślę se "Boże,on naprawdę juz jest",a przecież był cały czas,ale w brzuchu,a jakoś to inaczej jednak było...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości