|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#22681 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
![]() wloski na zdjeciu wygladaja ladnie, napisz jakiego szamponu & odzyki uzywasz na poczatek zajrzyj pierwszego postu tego watku milego czytania ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() zakrecony watek rosnie w sile ![]() fajnie ze zdazylas zapoznac sie z pigulka co do farbowania.... bez jego ograniczenia/ zaprzestania obawiam sie ze Twoje wysilki pielegnacjne moga spelznac na niczym, ale to juz sprawa indywidualna
|
||
|
|
|
#22682 |
|
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21156505]witaj dell87
![]() wloski na zdjeciu wygladaja ladnie, napisz jakiego szamponu & odzyki uzywasz na poczatek zajrzyj pierwszego postu tego watku milego czytania ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- [/QUOTE] szampon- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...slo-karite.htm odżywka- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...slo-karite.htm Pozdrawiam
|
|
|
|
#22683 | ||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Z czasem włosy przestaną reagować tak samo i będzie trzeba dać im coś innego. Na tę chwilę nakładałabym zgodnie z zamierzeniami. Dell87 witaj. Włosy na zdjęciu wyglądają ładnie i nie na bardzo zniszczone. Zrezygnowałabym jednak z ręcznika na rzecz jakiegoś bawełnianego materiału (ręcznik frotte przyczynia się do powstawania puchu). Przysposobiłabym poza tym jakąś maskę czy emolientową odżywkę (nie wiem, co teraz dokładnie nakładasz) lub postawiła na olejowanie oraz odżywkę bez spłukiwania (tego nie wymieniłaś, a jest potrzebna, by włos zabezpieczyć przed mechanicznymi uszkodzeniami - żel Ci tego nie da). Mokry łupież? A jaki dokładnie masz szampon? To sięgnij po ocet jabłkowy lub winny, a cytrynkę sobie daruj. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Normalnie to noworosnący włos wypycha stary. Kończy się jego faza wzrostu (jest indywidualna) i zaczyna obumierać w tej części, w której do tej pory był żywy. Ale skoro brak będzie odpowiedniego krążenia krwi w skórze, to na pewno włos wypadnie z braku substancji odżywczych. Wówczas zgadzałoby się twierdzenie o "wypychaniu" włosa przez skórę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie mogę się doczekać, jeśli coś znajdziesz Withoout witaj. Napisz może coś więcej o swojej pielęgnacji, bo poza tym, że myjesz, nie napisałaś nic więcej. Obecnie skupiasz się wyłącznie na samej stylizacji, a włosy takie jak kręcone potrzebują o wiele więcej niż produkty do układania. Tył najprawdopodobniej masz przesuszony i póki nie zostanie nawilżony i wzmocniony, to może nie być szans na jakąkolwiek falę. Będzie się buntował. Zaczynamy więc od porządnej pielęgnacji, a stylizację - szczególnie pianką, bo większość z nich zawiera alkohol - darujemy sobie na czas bliżej nieokreślony.
|
|
#22684 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam ten mój żel wczoraj
wrzuciłam już do analizy, za wiele w składzie to on nie ma
|
|
#22685 | |||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym, jakie masz te odżywki? Cytat:
Cytat:
Cytat:
ślicznieA co z moim build-up i brakiem build-in (abstrahując od going into/through i podobnych)? ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() Ale napiszesz coś więcej o tej parafinie i nafcie?
|
|
#22686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#22687 |
|
Raczkowanie
|
To chyba nie do mnie?
bo ja na ten temat zielonniutka jestem
|
|
#22688 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki jak stosujecie żelatynę/pektynę?
Nie mogę się doszukać przepisu
|
#22689 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#22690 |
|
Przyczajenie
|
Byłam dzisiaj w Rossmanie i ani śladu Yunga. Została tylko plakietka z mocno obniżoną ceną, więc chyba wycofali. Pojawiła się za to odżywka Isana Hair w bardzo podobnym opakowaniu. Skład ma identyczny jak Yung.
|
|
|
|
#22691 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może masz rację ![]() Cytat:
![]() Ewelka Musze się teraz do czegoś przyznać: wczoraj podcięłam sobie włosy. Takie długie włosy nie są dla mnie Stwierdziłam, że się z nimi męczę i teraz mam je o parę cm (nie za dużo) krótsze. Do wizyty u fryzjera odrosną (nie zamierzam ich do tego czasu sama obcinać). Z ogólnego efektu jestem zadowolona, na szczęście i tak nie widać, jeśli gdzieś jest nierówno ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
Jest nawet odżywka z olejem z Babbassu - ciągle zgodna z CG, tylko w nowym opakowaniu i pod nazwą Isana. |
|||
|
|
|
#22692 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu, może jakieś fotki?
a ja muszę się pozachwycać TBSowym pomidorem. Jest super! i Lavenda miała rację, działa skrętotwórczo, dostrzegłam po nim nieśmiałe spiralki ![]() aż je obfociłam z tej radości ![]() Lavendo i pomidorze, kocham Was!
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-08-05 o 19:49 |
|
|
|
#22693 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Popieram Cytat:
|
||||
|
|
|
#22694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A chodziło ci chyba o Yes to Tomatoes, tak? Bo TBS chyba nic pomidorowego nie ma
|
|
|
|
|
#22695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Mam nadzieję, że uda się coś ustalić, jakość foty pozostawia troszkę do życzenia![]() Mój naturalny kolor był jakiś bliżej nieokreślony, ni rudy, ni blond ani brąz. Coś pomiędzy tymi wszystkimi kolorami niestety od farbowań ściemniał i teraz mam takie bure odrosty Boję się więc powrotu do naturalnego koloru. Mogę mieć tylko nadzieję, że powiecie iż płukanka (chyba cytrynka i rumianek - nie doczytałam dokładnie) działają cuda![]() ![]() Wczoraj odważyłam się po myciu hegronem(do którego też się chyba przekonam do mycia choć strasznie dużo muszę go zużyć) położyć odżywkę regenerującą Artiste ( z keratyna i jedwabiem hydrolizowanym). Efekt? Mniejszy skręt, choć może nie jest to wina Artiste. Mam jeszcze drugą odżywkę d/s Garnier NP Awokado i masło Karite . Wszystko zapisałam w wątku o kolekcji kosmetyków do kręciołków [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21156505] Witaj LadyMadalena ![]() zakrecony watek rosnie w sile ![]() fajnie ze zdazylas zapoznac sie z pigulka co do farbowania.... bez jego ograniczenia/ zaprzestania obawiam sie ze Twoje wysilki pielegnacjne moga spelznac na niczym, ale to juz sprawa indywidualna [/QUOTE]Nie kupiłam dotychczas nowego opakowania Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-08-05 o 20:28 |
|
|
|
|
#22696 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i jaki tbsowy pomidor? wlasnie wrocilam z tbsa- takowego warzywka nie ma ![]() Eloe, jak uzywasz bawelne? na suche czy mokre? czy jedno i drugie
|
|
|
|
|
#22697 |
|
Zakorzenienie
|
spirale się zawstydziły i zniknęły
![]() dziękuję w imieniu spiral, moje drogie to napawa mnie nadzieją że może dawne lokasy wrócą ![]() yes - mój bląd, kojarzę wszelkie dobro z TBSem, a pomidorek był oczywiście z Yes to ... możecie mnie
|
#22698 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co one takie wstydliwe , Agison, przyznaj sie co im zrobilas? ![]() LadyMadalena, ale dluugasne intensywne nawilazanie i odzywianie bedzie jak najbardziej potrzebne sprobuj nie uzywac farb- to trudne- wiem cos o tym po 10 latach farbowania na blondowate rudosci ![]() Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-05 o 20:59 |
|
|
|
|
#22699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tam nawet jestem zwolenniczka podcinania, ale wiadomo jak kto zapuzcza to sie boi mam podobnie jak piszesz, moje wlosy dluzsze, nie wygladaja za dobrze, jak przerzedzone. No coz, taki urok cieniasow Cytat:
![]() doczytalam ze to yes to tomatoes...z sephory? ten ze zmywalnym silikonem? juz mi sie pomieszalo calkiem a probowalas keratyny na skret? sama sie czaje, ciekawe czy mozna przywocic skret ktory oslabl---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- ja standardowo polecilabym podciecie, zeby sprawdzic, bo moze sie okazac, ze wlos lepiej sie bedzie krecil kiedy bedzie krotszy, lzejszy? moje przy takiej dlugosci byly by proste, jetem prawie pewna no i krotsze wlosy, szybciej odzywisz, mniej wycilku w to wlozysz![]() o dziwo, koncowki wygladaja lepiej niz wlosy przy skalpie, tak jest czy to tylko zdjecie?
|
|
#22700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie moge bez niej żyć, zawsze po myciu spryskuje włosy mieszanką wody destylowanej i keratyny włosy kręcą się pięknie a końcówki się nie rozdwajają podobno proteiny sa idealne dla cieńkich włosów, bardzo wspomagają ich skret
|
|
|
|
|
#22701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to super ![]() czytalam wiele razy tutaj, ale agison ma troszke problem jak ja, ze wlosy byly proste, potem krecone, teraz fale ![]() to juz nie ma odwrotu, czas na napad na mazidla
|
|
#22702 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21178844]
LadyMadalena, ale dluugasne intensywne nawilazanie i odzywianie bedzie jak najbardziej potrzebne sprobuj nie uzywac farb- to trudne- wiem cos o tym po 10 latach farbowania na blondowate rudosci ![]() I niestety są suche Nawet bardziej niż na tym zdjęciu to wygląda. Szkoda mi trochę tej długości ale coraz bardziej uświadamiam sobie, że nie ma sensu posiadania suchego acz długiego siana ![]() Cytat:
Wiem, że tak byłoby lepiej i w sumie ładniej bo mam cienkie włosy, które lubią sobie klapnąć przy skórze głowy, czego osobiście nienawidzę . Końcówki to pozostałości dawnej wizyty u fryzjerki, która stopniowała mi włosy tak aby zniszczone z wierzchu obciąć a dolne, zdrowsze warstwy zostawić dłuższe. Więc jest to ta dolna "lepsza" ale i mniej kręcąca się warstwa, która faktycznie wygląda lepiej niż włosy przy skalpie Myślicie, że cięcie włosów na równo będzie ok czy stracę wtedy mój i tak niezbyt fajny skręt? BTW rozmawiacie na tyle ciekawych tematów, aż ciężko się od komputera oderwać ale i niestety jako nowej również połapać w tym wszystkim. ![]() Cytat:
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-08-05 o 22:06 |
||
|
|
|
#22703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aaa i za pierwszym razem jak zafarbowałam te rozjaśnione na brąz to odpadła mi grzywka, na szcześćie tylko część.... myśle że jeszcze jedno rozjaśnianie i zostałabym bez włosów albo z jeżem... w dobrym momencie się wycofałam wiem, że rozjaśnianie to najgorsze co może być dla moich włosów ... |
|
|
|
|
#22704 |
|
Zakorzenienie
|
ciecie na rowno masz na mysli na calej dlugosci? czy tylko na rowno tyl? ja u siebie musze miec wycieniowane wlosy, ale tez nie za mocno bo robi sie widoczna granica miedzy najdluzsza a nakrotsza warstwa. Podetnij 5 cm,co Ci szkodzi przy takiej dlugosci
wlosy beda lzejsze, podniesione u nasady, przyda sie takie ozywienie fryzury
|
#22705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
testowałam Lavendovego pomidorka ( ) a czy on jest z sephory to już nie wiem, wiem że dziewczyny na all qpują w przystępniejszych cenach![]() też bym w niego zainwestowała, tylko, qrczę, powinnam zuzyć to co mam ... mam dylemat ![]() a co do keratyny - przekonałyście mnie przy następnym zamówieniu z mazideł biorę keratynę ![]() Cytat:
może na początek spróbujesz olejowania? zobaczysz czy ono coś Ci da? ja też miałam przesuszone włosy kiedy popełniłam mój pierwszy wpis w tym wątku olejowanie szybko postawiło je na nogi, co prawda ja tak namiętnie nie farbowałam, przyciemniałam naturalnymi sposobami ale co Ci szkodzi spróbować?
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-08-06 o 08:29 |
||
|
|
|
#22706 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czasem zaluje ze nie scielam wlosow na poczatku pielegnacji- nie ma sensu meczyc sie z bardzo zniszczonymi, krotkie sa latwiejsze w pielegnacji- szczegolnie ze w gre wchodzi nieustanne eksperymentowanie |
|
|
|
|
#22707 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21186510]a ja sie ustawie w koalicji
czasem zaluje ze nie scielam wlosow na poczatku pielegnacji- nie ma sensu meczyc sie z bardzo zniszczonymi, krotkie sa latwiejsze w pielegnacji- szczegolnie ze w gre wchodzi nieustanne eksperymentowanie ale niech wie że może poexperymentować też przed ścięciem pewnie że krótkie są łatwiejsze w pielęgnacji
|
#22708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale fajnie też by było mieć włoski krótkie, niefarbowane ściete na jedną długość takie "dziewicze" i wtedy je pielęgnować
|
|
#22709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postanowiłam zapuszczać dopóki się nie zbuntują![]() a takie "dziewicze" miałam jakieś trzy lata temu, kiedy schodziłam z farbowanych do naturalnych (trzecia fotka w moim pierwszym wpisie do Dziennika). Rzeczywiście było fajnie, ale prędzej czy później zachciało mi się zapuszczania ... ![]() zawsze można iść na kompromis i na początek podciąć końcówki
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-08-06 o 10:11 |
|
|
|
|
#22710 | ||||||
|
|
Zgodzę z Jumaatt: wielkocząsteczkowe build-up, a małocząsteczkowe build-in. Tylko niektóre mogą włazić głębiej, jak choćby keratynka.
I teraz - do którego etapu uznamy build-in, a do którego coming/going through? Oj, przepraszam... Pomyliłam z Danusią. To ciekawe, co pisze i chcę więcej ![]() Cytat:
Sama czekam na jabłka z wiadomego źródła i przyrządzę sobie pektynę. Zamierzam sprawdzić ją samodzielnie jako żel, dodać do żelu lnianego lub innych cudowności (typu choćby pantenol, napar z szałwii, skrzypu i pokrzywy, sok z aloesu). Zamierzam wzorować się na KCCC Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale przeżyję ![]() A gdzie? Bo albo zdjecia były i już nie ma Albo są w innym miejscu...Po opisach wnioskuję, że straciłam jakieś piękne widoki O! Choćby ten wpis - i jak mam się nie złościć ![]() Ale długość ![]() Odrosty zawsze wyglądają gorzej niż się wydaje. Gdy jest ich już więcej, okazuje się, że kolor potrafi być ładniejszy, niż sądziłyśmy. Mnie tez się wydawało, że będzie szaro-bury, a tymczasem - dzięki właściwej pielęgnacji - jest głęboki, naturalny i chłodny rudo-brązowy. Jestem zachwycona. Acha - włosów w naturalnym kolorze nie miałam od jakiś 18 lat. Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21178162]Eloe, jak uzywasz bawelne? na suche czy mokre? czy jedno i drugie [/QUOTE] Próbowałam tak i tak, ale włosy po nocy straciły kształt (mycie wieczorne) w spodniej warstwie. Na tę chwilę preferuję na suche, ale choć trochę zmoczonymi rękami. Cud malina Chyba sie uzależniłam---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

od ponad roku całe włosy prostuje sporadycznie, mniej wiecej 2 razy na pół roku, grzywke co 1-2 dni
to wtedy bym mogła wstawić tu foto?
) popełniam jakąś zbrodnię na włosach. 

bo całe nogi mam pożarte

ślicznie

mam podobnie jak piszesz, moje wlosy dluzsze, nie wygladaja za dobrze, jak przerzedzone. No coz, taki urok cieniasow