![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XVII
Branoc
![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2010-08-06 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
grozi wypollizowaniem
|
a ja wziełam 3 apapy i popiłam colą-pomogło
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- a jak zaczełam pracowac w poprzedniej pracy to tam było tak ze mozna było do pracy nie przychodzic-bez zadnego zwolnienia-tylko sie kasy nie dostawało za te dni
#1053 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
Miałam dziś pojechać do rodziców, wyszłam z domu o 19 a wróciłam o 22 po 1,5 godziny siedzenia w pociągu na dworcu wschodnim. Burza, coś tam z torami czy trakcją się stało, cała Warszawa w ogóle jak podczas wojny a w okolicach wschodniej dzikie pustki, jeszcze tak nie widziałam..
Za to problem z kuszetką się rozwiązał bo okazało się że ten pociąg ma też zwyczajne miejsca siedzące więc kupiłam te, uff. Cytat:
Wykonanie przepiękne. Cytat:
![]() Polly, jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy i determinacji, szacun. Odnośnie zastępstw - wg mnie to zależy przede wszystkim od tego jak podejmowane są w firmie decyzje. Chęci mogą nie wystarczyć. U mnie np. od kilku dobrych miesięcy nie ma jednej koleżanki, była przez dłuższy czas na leczeniu zamkniętym, teraz co najmniej trzy miesiące będzie miała terapię dochodzącą. Pracowo jest ona bardzo ważna - administracyjno-organizacyjnie, jest druga osoba, owszem równie dobrze oblatana w tym wszystkim, ale już ledwo zipie bo ma też swoją pracę - z szefostwem o zastępstwie pogadać się po prostu nie da, choć sami dobrze wiedzą że trzeba. Ale proces podejmowania decyzji, choćby o wzięciu młodej laski na zastępstwo, trwa wieki.....
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Zakorzenienie
|
Ja rano zapiłam ibuprom kawą - pomogło błyskawicznie
![]() Co do lewych L4 - mieliśmy, w jednej z poprzednich prac, koleżankę i kolegę. Brali zwolnienie praktycznie średnio raz w tygodniu (albo urlop) - "bo się czymś struli". Wszyscy wiedzieli znakomicie czym ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2010-08-06 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co zrobi w takiej sytuacji szef to inna para kaloszy. Wiem co powinien zrobić dobry szef, ale takich chyba jest niewielu ![]()
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
Skarbiątko, ale co ja mam zrobić???
Załóżmy sytuacja taka, jak teraz- obrazy wiszą w knajpie, ktoś dzwoni, mówi, że interesuje go dany obraz i pyta, ile kosztuje. Jak powiem 1000, to nie kupi, choć wiem (taki np. Koń z Kokardką, ten wielki, pierwszy tu wklejony), że wart jest nawet i 1500zł. A poszedł za 700. Próbowałam sprzedawać drożej, poczuć się cenioną malarką (sama się cenić i swoją robotę). I co? Niczego nie sprzedałam przez całą tamtą wystawę. No i co ja mogę zrobić? Co innego, gdybym miała nazwisko, albo wisiała w galerii, gdzie bohomazy chodzą w tysiące. Ale tak, to sprzedaję 20 obrazów, a nie jeden na pół roku. Pytanie podstawowe, to jak mam dotrzeć do ludzi, którzy ceny w tysiącach za obraz traktują jak ceny normalne. Dodam, że nie mam żadnych układów. Przy tym środowisko artystów- plastyków nie jest skłonne do pomocy. To zagryziaki. Trzymają swoje i niczym się nie podzielą. Nie mam pretensji- tak już jest.
#1057 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
co do zastępstw-własnie tak mi sie wydaje ze wszystko mozna zorganizowac tylko muszą byc checi...
![]() |
#1058 | ||
Zakorzenienie
|
No wiem że łatwo nie masz.
![]() Bo tak to kurczę niewiele mnie albo i tyle samo kosztują fotokopie obrazów-masowa produkcja, a Twoje obrazy są unikalne.Piękne. Wiem,wiem..łatwo mi mówić,nie ma lekko jak się nie ma tzw "pleców" ,układów,chodów itd....może stopniowo podnoś ceny....
![]() |
#1059 |
grozi wypollizowaniem
|
kameno-a jak Ci sie widzi piosenka z mojego podpisu?
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- ju- to moze na początek staraj sie troche podnieśc...jak masz zamiar powiedziec 150 to szybko w głowie dodaj 30% i powiedz 200 ![]() ![]()
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie raz podwalał się filozof (tak mówił), a że byłam miła, to ani odmocz, ani odskrob. I bardzo, ale to bardzo przemądrzały. Przybliżę Wam jego postać- otóż, był to przykład pyzy zaklętej w mężczyznę. Małej pyzy na cienkich nóżkach, z plamami pod pachami, twarz bezkrwista, ale mokra, i chude sinawe paluszki jakby pozbawione stawów. Ciało takie, że jakby mocniej dotknąć, zostałby dołek. No, jakbym go widziała. ![]() Pewnego dnia powiedział, że napisał dla mnie wierszem traktat filozoficzny pt. "Ziarno" i z przejęciem wręczył mi to dzieło. Jak zwykle w wypadkach beznadziejnych, zwróciłam się o radę do Taty. "Justysiu, powiedz mu tylko jedno, oddając "poemat"- że jest to złe i głupie". Zastosowałam. Podziałało. ![]()
![]() |
#1061 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak się wszyscy pochorują, to firma pójdzie z torbami ![]() I myślę,że w wielu firmach tak właśnie by się stało. Wtedy pewnie zarząd dokonał by odkrycia,że na optymalizacji kosztów kosztem cięć kadrowych idzie się nieźle przejechać. Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2010-08-06 o 22:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
Ale widzisz, ktoś, kto nie kupił, to wie, ale co z tego? Ta wiedza nie idzie dalej.
#1063 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki aby wreszcie zaczęli Cię doceniać ![]()
![]() |
#1064 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko ceny nie na moja kieszeń ![]() No dobra, teraz to już spadam spać, bo się zasiedziałam przy wyszukiwaniu muzyki ![]() P.S. dla fanek Vretha foto za młodu - słitaśny ![]() http://www.metal-archives.com/images...7162_photo.JPG
![]() |
#1065 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() A propos lewych L4 etc. Mnie denerwują sytuacje jak ta, która miała miejsce u mnie w robocie - koleżanka zaciążyła, drugi miesiąc ledwo się zaczynał. Do pracy chodziła tylko po to żeby narzekać: tego nie zrobi bo zmęczona, tego nie powinna, tego nie chce, to jej podaj, to przynieś, to napisz etc. Odetchnęliśmy kiedy poszła na konkretne zwolnienie a pracodawca z miejsca zatrudnił zastępstwo. A co mam na swoje usprawiedliwienie niecnych planów? Hmm, nic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
strasznie zawiłe dziś tematy jak na piątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Nindżopesz
|
A właśnie, zapomniałam napisać jaką tu mieliśmy potworną burzę. Drzewa powyrywane, gałęzie na ulicy, prądu zabrakło, bloku naprzeciwko w ogóle nie bylo widać przez ścianę deszczu a z dachu niezłe fale spadały. Miałam farta, że tuż przed burzą dotarłam do domku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | ||||||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mail poleciał. Nawet dwa ![]() Chyba w jakimś milutkim, ciepłym kraju się wakacjuje Cytat:
Cytat:
No co Ty, koty są cudowne. Mamy takiego przygabinetowego, który na powitanie wybiega do mnie przed furtkę, a jak nie ma pacjentów to cały czas siedzi na kolanach ![]() Cytat:
Ja przez całe studia najwięcej uzerania się miałam z pierdołami, z którymi nikt nie miał problemu ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | ||
Zakorzenienie
|
Chciałabym napisać coś co każe zastanowić się dlaczego za zdradę zawsze wini się kobietę,dlaczego zdradzający facet jest usprawiedliwiany - że biedny "bo żona nie dawała" a zdradzająca kobieta to od razu puszczalska,czemu pozwoliłysmy na to żeby to tylko na nas spoczywała odpowiedzilaność za szczęście w związku.....czemu to my ,kobiety musimy się bardziej starać, i często godzić się na to na co wcale nie mamy ochoty się godzić....
lata temu o ile mnie pamięc nie myli w Cosmo troszeczkę buntowano kobiety,żeby się nie dawały,teraz W Cosmo przeczytać można jak zadowolić faceta ,jak go zatrzymac ,jak sprawić ,żeby było mu dobrze itd,itp..... Rozumiem już skąd bierze się coraz większa ilość zimnych i wyrachowanych kobiet,które nie chcą się ani wiązać na stałe ,ani zakładać rodzin. W końcu ...czy jest sens brać do domu prosiaka dla 30 dkg kiełbasy......??? Brakuje mi pisma dla kobiet która utwierdzałoby nas ,że to my jesteśmy lepsze,mamy takie samo prawo do orgazmu i do zdrady jak każdy samiec. Że tak jak Oni ,może miałyśmy powód,może On nei spełniał naszych oczekiwań Skoro im wolno mieć "ciśnienie" to i nam....... tak mnie naszło jakoś..... uprzedzając ewentualne pytania: nie ,nie zdradziłam ani nie zostałam zdradzona(tzn w tym związku ![]() Po rpostu przeczytałam w sieci coś...znowu... edit: o jessssu ale elaborat walnełam ![]()
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2010-08-06 o 23:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba kompromitujących fot, to my se nie robili... ![]() Cytat:
![]() To jeszcze coś na miłe sny dla spragnionych długowłosego metala ![]() klik! (na to nawet ja nie wpadłam ![]() ![]() Dobranoc ![]() Kolorowych snów ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-08-06 o 23:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Masz rację, stuprocentową ![]() Nie, ale jako miniasta osoba na zupełnie niewinnej fotce mogę wyglądać kompromitująco ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Zakorzenienie
|
Skończyłam Żyrafę!
![]() Załącznik 3312271 Załącznik 3312274 Ide se zapalić. ![]()
#1073 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja sie nie zgadzam-jak cos nie pasi wale prosto z mostu do TZa... a co do zdrady ![]() ![]() ![]() co do gazet-cosmo było kiedys gazetą na poziomie a od kilku lat to sie chyba z bravo girl zrównało ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za małe są! ![]() ![]() Teziak, licz się ze słowami nt. kotów (a szczególnie tutaj) ![]() Tak delikatnie ![]() Ostatnio sam sobie drinki robiłem (szwagier zasnął przy drugim), a że jakieś słabe mi się widziały, to w końcu pół na pół, drink za drinkiem... i w dwie godziny wysuszyłem prawie 0,7 litra ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kofeina wspomaga działanie p/bólowe ![]() --- Ju, za mało się cenisz ![]() Skarbek - popieram Twoją "manifę" ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cieszę się że nie tylko ja się buntuję przeciwko takiemu myśleniu. Polly -tak właśnie jest. Tylko Ty nie wiesz bo może się nei zagłębiałaś w tym-znasz za to cały kodeks pracy.Podziwiam ![]() Ju piękna ta żyrafa ![]() Kurczę..koty się bawią moje wykładają sie z tej strony balkonowych drzwi o znajda z drugiej.... a ja sie wzruszam i sie zaraz popłaczę że nie mogę wziąć kocinki.... ![]() Mam nowe fotki: Załącznik 3312366Załącznik 3312367 muszę znaleźć miejsce gdzie już jest kotek albo kotki bo On strasznie towarzyski jest i ufny. Gyxiu dziękuję ![]()
![]() |
#1076 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój pies wpadł pod samochód i już go nie ma... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak pisałam,przedstawiłam mój punkt widzenia mojemu Jarzynkowi ,tak jak dziś w nocy Wam i On mi potwierdził że rzeczywiście takie przekonanie panuje ,że facetom więcej uchodzi....itd... Jak to dzisiaj wpadł??? Jejuuuu strasznie mi przykro ![]()
![]() |
#1079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dzisiaj rano.. mama mówiła, że kręcił się koło domu... i się wkręcił ![]() edit: a niedługo zawożę mamę, bo obiad pielgrzymce ma dawać (u nas w parafii jest taki zwyczaj i tym razem padło na moją wiochę ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-08-07 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam nad mało dla mnie satysfakcjonującą sprzedażą obrazów i uświadomiłam sobie, jakie zdanie słyszę najczęściej "Mnie na to nie stać". I to jeszcze zanim padnie jakakolwiek cena.
Skarbiątko, cieszę się, że mówisz o mnie znajomym, ale czy ktokolwiek się ze mną skontaktował? Nie piszę tego, broń Boże, z pretensją, ale głośno myślę- ... Gryxiu pisze, że za mało się cenię- ale i tak, nawet przy takich cenach, mój obrót jest zbyt mały. Dać sobie na wstrzymanie i nie sprzedawać za takie kwoty- na razie- też słyszałam. Ale co się ma zmienić? Na co mam czekać? Że jak nie sprzedam od razu, to trafi się ktoś za wyższą cenę? A niby dlaczego? Wybaczcie mi to wszystko, ale po skończeniu Żyrafy tak mnie naszło.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.