![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XII
utrzymanie
lepiej??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
kochanie jesteś na P dopiero 1,5 tygodnia, okres nie zalezy tylko i wyłacznie od wagi, tu chodzi o regulacje hormonalna organizmu także, wszystko musi sie jakos poukładać, organizm musi miec czas , nie jestesmy robotami, spokojnie, stres ci niepotrzebny
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ps. zjadłam więcej niż wczoraj, a nie czuję się taka pełna i nie mam wzdęć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
U:
1. podłużna grahamka maźnięta "sollą"- obie połówki grubo obłożone twarogiem półtłustym i na wierz rodzynki ![]() 2. kanapka z 2 kromek żytniego-razowego z "sollą", szynką z wędzonego indyka, pomidorkiem i sałatą; jogurcik "finezja" ananasowy 3. ok. pół woreczka kaszy jęczmiennej, kotlet z mielonego filetu z indyka wstępnie podsmażony a później podgotowany w sosie koperkowym, pół brokuła gotowanego+ d: 2 nadziewane jajeczka lindt-1 białe i 1 czekoladowe; herbata zielona ok. 30 min. hula-hop 4. miseczka mrożonych (niestety ![]() 5. bułka żytnia- pół maźnięta "sollą" z szynką z indyka, ogórkiem (prawie ![]() do oceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Jem 2000 kcal na utrzymaniu.Wychodzilam z diety 1000kcal.Po jakim czasie mogę zacząc jesc normalne bez liczenia kalorii ,ktore staly się moją obesją.
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zalezy od Ciebie. tylko i wylacznie
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Liczyłam na odpowiedź bez cynizmu.
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Dzisiaj zjadłam 3000 kcal i mam plus 1 cm w udzie...Jest to dość dziwne bo rano go nie było... |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Czemu nie jesz masła? Cytat:
Zjesz kiedyś w końcu te pięć posiłków? Cytat:
![]() Może po prostu trochę spuchłaś, i tyle. Cytat:
Kochać i tracić, pragnąć i żałować; Edytowane przez Winky Czas edycji: 2010-08-10 o 20:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Mierzysz swoje uda dwa razy dziennie?
![]() Może po prostu trochę spuchłaś, i tyle. Tak mierzę je kilka razy dziennie ponieważ zbyt wiele mnie kosztowało aby zgubić chociaż pare cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
eRRRRR
Śniadanie: owsianka (40g) na mleku (0,5%), garść różnych orzechopodobnych (włoskie, migdały, słonecznik), 150g melona skropionego cytryną, dwie łychy wieśniaka; kawa z mlekiem II śniadanie: sałatka: trochę wieśniaka, sałata, pomidor, kilka ząbków konserwowego czosnku, łyżeczka musztardy, mała kromka ciemnego chleba; mała kawa z mlekiem skondensowanym Lunch: sałatka: pół puszki tuńczyka, sałata, pomidor, kilka ząbków konserwowego czosnku, łyżeczka musztardy, mała kromka ciemnego chleba; Obiad: smażone krewetki, makaron ciemny z pomidorami, brokułem i chyba sałatą o ile dobrze pamiętam; na deser śliwka; Kolacja: papryka wypełniona do połowy wieśniakiem i tuńczykiem, od połowy pomidorem Waga znowu ma przestój, ale już tak było i zaczynało spadać, więc wierzę, że zaraz znowu zacznie. Na jutro skończyły mi się płatki owsiane - czy można je zastąpić raz Corn Flakesami? I jak zwykle proszę o ocenę ![]()
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
w zasadzie to nie wiem. jak rodzice kupują masło to schodzi tak szybko, że nawet nie jestem w stanie tego ogarnąć i nigdy nie udaje mi się go "dorwać" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie jadłospis masz bardzo ładny, jest i białko, i warzywka, i NNKT, ale za dużo jesz wieśniaka. Kilka razy dziennie?! Toż to jakaś paranoja jest. Rozumiem, że wiele cię kosztował spadek cm, ale co ci teraz po szczupłych udach skoro nie potrafisz myśleć o niczym innym jak o żarciu?
Kochać i tracić, pragnąć i żałować; Edytowane przez Winky Czas edycji: 2010-08-10 o 20:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Owszem.Jednego może i nikt nie zauważy ale jeśli będę jadła "normalnie" to zaraz może być +5 cm-a to raczej już jest zauważalne. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
dobre ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Kilka razy dziennie?! Toż to jakaś paranoja jest. Rozumiem, że wiele cię kosztował spadek cm, ale co ci teraz po szczupłych udach skoro nie potrafisz myśleć o niczym innym jak o żarciu?[/QUOTE
Tak,masz rację. Bardzo często myślę o jedzeniu i przeliczam kalorie. Chciałam już z tym skończyć ale boje się ,że minął zbyt krótki okres czasu abym mogła jeść jak dawniej i nie tyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
tak sobie wmawiaj ...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chcieć to móc, najwidoczniej ty nie chcesz.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
dzieki
![]() za mało? to mi sie wydaje że zjadłam dzisiaj jak słoń ![]() ![]() zresztą chetnie przezucilabym sie na redukcje ale nie dalabym dlugo rady a potem pewnie byłoby yo-yo i wole nie ryzykowac wiec zostaje na utrzymaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
nie wiem jak sobie poradzić z napadami głodu ok.16-17...
![]() 1 śniadanie jem ok.7...potem wpada cos ok.10...a potem dopiero ok. 17.... wczesniej nie jestem głodna,poźniej też nie....dlatego nie wmuszę 4 i 5 posiłku.. i co z tym fantem? |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---Chcę, ale jednoczenie nie chcę stracić tego co ciężko osiągnęłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zadomowienie
|
Więc twoim hobby jest myślenie o udach; fascynujące zajęcie.
Już coś straciłaś, jakbyś nie zauważyła, a tym czymś jest nie przejmowanie się jedzeniem i nie liczenie kalorii. Cytat:
![]() Trochę żenujące.
Kochać i tracić, pragnąć i żałować; Edytowane przez Winky Czas edycji: 2010-08-10 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
podałam te godziny mniej więcej,nie zerkam przecież na zegarek spozywajac każdy kęs
![]() chodzi mi to to,że na ogół po 17 już nie mam apetytu.... tak właśnie myślę,że chyba za długą przerwę robię miedzy 2 śniadaniem ,a obiadem.. |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() Może jeśli nie masz możliwości zjeść obiadu wcześniej, to jedz śniadanie, drugie śniadanie i coś jak trzecie śniadanie - ja tak zawszę robię jak jestem w szkole. No a potem obiad ![]() Edytowane przez carmel_ Czas edycji: 2010-08-10 o 21:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
no wlasnie irish moze nie masz napadu glodu tylko poprostu jestes glodna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
To może o 7 jedź to śniadanie tylko trochę większe, o 10 zjedź drugie np. jakąś sałatkę, kromkę chleba i owoc, a potem około 13 - trzecie śniadanie np. jogurt z orzechami i jakimś owocem, potem o tej 17 obiad, ale mniejszy niż zwykle (cztery skrzydełka, kilka ziemniaków i 450g warzyw na patelnię to dużo, jak zjesz ten posiłek o 13, to nie będziesz wygłodzona i spokojnie najesz się połową tej porcji), a o 20 zjedz kolację (jak zjesz mniej na obiad, to i później będziesz głodna). I po problemie.
#208 |
Zadomowienie
|
Winky...
dziękuję....ale czy jedząc tak często nie przytyję????? |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Straszne... i smutne ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A i jutro już oczekuję jakiś zmian, inaczej ode mnie rad już nie dostaniesz. Cierpliwość mi się zaczyna kończyć.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.