Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 765 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-12, 09:52   #22921
bernadka20
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

kropcia007
Ktore to są szampony ? Moglabys jakies zdjęcie wrzucic ? )

Syrenka
One są suche i zniszczone takze z tym sie zgadzam. Jednak chcialam uzywac szamponow bez SLS :P
Mam swiadomosc tego, ze sa takie niestety
Dziekuje Ci jednak za odp

malgosia86
Sprobuje go wymieszac z wodą. Dziekuje
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 10:56   #22922
malgosia86
Zadomowienie

Ostatnio były problem z zakupem produktów Babydream w Rossmannie.
Okazało się, że wyprowadzają nowe opakowania
Także szampon babydream wygląda trochę inaczej, ale skład pozostał dokładnie taki sam (sprawdzałam)
Cena szamponu w promocji trochę niższa - 2,79 zł.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:02   #22923
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

A taki właśnie np. Babydream może być stosowany do codziennego mycia zamiast szamponu z SLS? Bo się tak ostatnio zastanawiałam. No i myślę też, czy jeszcze jutro rano nałożyć oliwę albo maskę i spłukać tuż przed wyjazdem- jest sens? : o

Zapuszczam włosy, dbam o skręt, jestem sobą, robię to co kocham i żyję chwilą
Typ włosów: 3b/C/ii
so_fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:02   #22924
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
kropcia007
Ktore to są szampony ? Moglabys jakies zdjęcie wrzucic ? )
http://allegro.pl/item1174178298_apt...l.html#gallery

wpisz w allegro biovax szampon i Ci wyskoczą wszystkie Tylko nie daj sobie wcisnąć starej wersji tak jak mi chciano ostatnio w aptece dać bo stara ma sls-y

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:16   #22925
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Anka Twoje loczki mnie powalily, co ja bym dala zeby moje wlosy tak wygladaly, Piekne. Mozesz mi zdradzic tajemnice jakiej są długości na mokro, bo zastanawiam się nad mocnym cięciem.

Rybiorku, slicznie jest a odrosty zawsze widzi tylko właściciel. Moje odrosty są już wieeelgachne, ale jak mówię, że mam odrosty to każdy pyta gdzie???

Za mną chodzą nożyczki raz nawet śniło mi się, że obcięłam sobie włosy sama do połowy ucha
podcięłam sobie sama końcówki, jakieś 4 cm, ale nie widać różnicy, więc czuje niedosyt

Co robić, co robić

Chciałam się jeszcze pochwalić, że wczoraj otworzyłam w końcu mój olej kokosowy kupiony przed urlopem. Na włosach siedział tylko 2 godziny, ale efekt bardzo pozytywny. Żałuje, że nie zdążyłam wczoraj zrobić zdjęcia włosom.
Acha i zrezygnowałam z nivea FC i z żelu - jako stylizator tylko odzywka b/s. Jest trochę puchowato, ale za to drugiego dnia mniejszy bajzel na głowie.
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:20   #22926
i_lonka
Raczkowanie

Zgłasza się nowa kręconowłosa. Postanowiłam zacząć od wątku pielęgnacyjnego, ponieważ jestem na etapie dobierania, poszukiwania produktów odpowiednich dla mojego "przewrażliwionego" skalpu oraz niepokornych loków. Po długiej i wnikliwej lekturze wątków o silikonach i produktach dla kręconych, a także dzięki pomocny radom niektórych a Was (tutaj szczególny ukłon w stronę Eloe 77, dzięki której odważyłam się do Was dołączyć) od ponad miesiąca jestem na pielęgnacji bez silikonowej. Dla mnie jest to jaki sukces i znaczna poprawa kondycji włosów. Choćby to, że nie przetłuszcza mi się już tak skalp, a włosy nie wyglądają na przyklapnięte, zmęczone. Po długich poszukiwaniach wybrałam szampon NaturVital z żeń-szeniem. Przymierzam się teraz do odżywki z tej samej serii. Produkty te są polecane raczej dla nieortidkosyjnych kręconych (powód:sylikon cykliczny). Teraz chciałabym dobrać dla siebie jeszcze jedną metodę pielęgnacji. Zastanawiam się na olejowaniem. Tutaj zaznaczam, że moja największa obawa to obciążenie włosów. I nad wykorzystaniem nafty, ale szczerze powiem, że nie wiem, jakich rezultatów spodziewać się po jej stosowaniu. Liczę na opinię dziewczyn, które stosowały naftę. I na koniec pytanie co sądzicie na temat płukanek ziołowych (szałwia, pokrzywa, nagietek itd.)? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Pozdrawiam.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:42   #22927
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Też mam problem z włosami przy twarzy. Mam wrażenie, że tak sobie po prostu zupełnie beznamiętnie i bez ładu i składu wiszą.
Po ostatnim fryzjerze przez parę dni się ładnie układały wokół twarzy, a teraz znowu takie nie wiadomo co
Zawsze proszę fryzjerów, żeby mi bardziej wycieniowali przy twarzy/zrobili jakąś pseudo grzywkę, ale boją się tego jak ognia. A jak słyszą grzywka, to w ogóle popłoch w oczach.
ja sie z tymi przy twarzy mecze od ostatniej wizyty u fryzjera. najpierw byl sciety tak krotko ze najkrotsze pasmo naciagniete siegalo czubka nosa. nie wiem co robic, bo wole jak mi cos na twarz leci, nie lubie siebie w opaskach itp. a z drugiej strony mam nawyk dawani a wlosow za ucho wiec 3-4 godziny po myciu te przednie pasma sa juz tylko skrecone na koncowkach. mysle zeby przod zapuscic równo z tylem (pomijajac lekkie cieniowanie), ale wtedy tez - wszystkie wlosy beda razem, z tylu, nic przy twarzy. chyba ze indiosowa czarodziejka-fryzjerka cos wymysli

yasmin- dziekuje
mega naciagniete na mokro, najdluzsze kosmyki siegaja pachy. druga warstwa mniej wiecej do brody, ciut za.

ilonka - u mnie zadne obciazenie po olejeach nie wystepuje, jesli je dobrze zmyje pod wzgledem obciazenia boje sie tylko parafiny.
jesli chodzi o plukanki to jesienią i zimną robiłam plukanki z korzenia łopianu. miał działać na porost i wzmocnienie. ale czy on sam podziałał to nie wiem bo wtedy bylam we wcierkowo-pielegnacyjnym szale i robiłam wszystko co sie dało (wcierki, olejowanie, plukanki, masaze itp) efekt - cala masa baby hair na całej głowie, teraz to juz nie baby, a normalnej grubości wlosy, tyle ze krotkie.

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2010-08-12 o 11:44
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:39   #22928
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
j

ilonka - u mnie zadne obciazenie po olejeach nie wystepuje, jesli je dobrze zmyje pod wzgledem obciazenia boje sie tylko parafiny.
jesli chodzi o plukanki to jesienią i zimną robiłam plukanki z korzenia łopianu. miał działać na porost i wzmocnienie. ale czy on sam podziałał to nie wiem bo wtedy bylam we wcierkowo-pielegnacyjnym szale i robiłam wszystko co sie dało (wcierki, olejowanie, plukanki, masaze itp) efekt - cala masa baby hair na całej głowie, teraz to juz nie baby, a normalnej grubości wlosy, tyle ze krotkie.
Dzięki. A na ile nakładasz olej, rozumiem, że robisz to przed myciem? I jeszcze pytanie, czy możesz zdradzić jaki to olej. I jeszcze pytanie o płukanki. Jak Ty to robiłaś? Ja chyba z nimi przedobrzyłam. Robiłam sobie płukani z szałwii, nagietka i czasami pokrzywy (taki miks) przed każdym umyciem. Włosy miałam pięknie błyszczące, super nawilżone, świetnie podkreślony skręt, ale przy skalpie wyglądały jak niemyte od tygodnia. Pewnie używałam za dużej ilości wywaru i za często. Może powinnam polewać tylko włosy, a skalp zostawić w spokoju.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:50   #22929
paulownia
Zakorzenienie

Ja wczoraj zaliczylam niewypal. Oliwa z oliwek i miod to jest mieszanka ktora powinnam byla zmyc szamponem. A ja najpierw umylam wlosy odzywka a potem nalozylam te kuracje. Wiec wlosy ma dzis w stanie nie do ogladania i bede musiala je jeszcze raz umyc po poludniu. Ogolnie kreca sie dobrze, ale ciezko mi je idealnie upiac po myciu tak zeby wyschly i nabraly ladnej formy.
i-lonka - nafta mi daje dobre efekty jak jestem za leniwa zeby olej na noc polozyc. Smaruje sie na 20 minut a potem mycie. Plukanek ziolowych nie probowalam, zdaje sie ze niektore moga wysuszac wlosy, wyprobowywalam plukanie herbata z hibiskusa i herbata zenszeniowa - daje dobre efekty bo lekko kwasne. A lekkie oleje jak kokosowy czy migdalowy zmywaja sie nawet odzywka i ja bym sie obciazenia nie bala.
Dzis w desperacji sprobuje upiac sie w ananasa do schniecia.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:54   #22930
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Rockbunny Pokaż wiadomość
Jedwabiu już nie używam, tzn. tego Joanny, za to mam ten z mazideł
To właśnie chciałam przeczytać
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
No to ja wrzucam moje wloski ktore dzisiaj wreszcie zrobily mi przyjemnosc
A mnie zrobiłaś przyjemność zdjęciami. Pani dyrektor ma świetne ruloniki na czubku głowy
Odrost delikatnie widać. Szykuje się ładny kolorek I teraz widać, jak dynamiczna jest fryzurka, którą zrobiłaś.
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Witam Siostrzyczko, dziekuje za poparcie.

Cytat:
ps. A co dobrego im zafundujesz?
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
cóż takiego
Planowałam coś emolientowego, ale bez olejów, by móc dać liposomy i nawilżacze.
Był więc Kallos Latte, NMF, ekstrakt wzmacniający z ZSK i HA. Byłoby ładniej, gdyby nie szampon, ale ostatnio grzeszę z Kadusem, więc trzeba zmyć. No i ten pył po kuciu ściany w łazience nadal czuję w zębach
Cytat:
Eloe - rowniez dziekuje
jak ładne, to komplementuję
Cytat:
(chociaz wyszly mi nowe plany wakacyjne, jade na swój ostatni obóz studencki i dopiero po powrocie bede mogla jechac - wracam 4 wrzesnia - info dla Eloe i Indios )
Nie ma sprawy. Może być następny weekend. Moje plany urlopowe wcięło. Pewnie kolejny urlop na przełomie marca i kwietnia
Tym razem nie przywiozę pamiątki
Cytat:
Napisane przez asia093 Pokaż wiadomość
No właśnie problem w tym ze na raz sie puszą i robi mi sie afro jeżeli wiesz o co mi chodzi
Nie rozumiem, a to z prostego powodu. Jeśli afro, to mamy do czynienia ze skrętem typu 4. Włosy stoją, ale są mocno skręcone. Fakt, wyglądają na napuszone, ale tez są potwornie suche i niezwykle delikatne. Jeśli masz afro, to miałabyś na głowie wszystkie typy skrętu (fale, loki i drobne spiralki jak przy afro), a wydaje mnie się, ze nie o tym chcesz tutaj powiedzieć
Puch to zupełnie inna bajka - włosy też stoją, ale najczęściej nie ma na nich śladu loka. To takie odstawanie w różnych kierunkach, jakby nie obowiązywały tych włosów prawa grawitacji.
Problem jest taki, że mylimy pojęcia i afro - zupełnie niesłusznie - zyskuje konotacje negatywne. Tymczasem puch i busz idzie sobie, a afro i jego specyficzne problemy - sobie.
Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
ja natomiast mam problem ze zbyt miekkimi wlosami
Z problemem nadmiernej miękkości borykała się Syrenka po przesadzeniu z proteiną jedwabiu. Jeśli w Twoim Biowaxie są te proteiny, to być może doprowadziłaś do tego samego - przesadziłaś z nawilżaniem. Wówczas będziesz musiała poprawić równowagę proteinowo-wodnej. Przyda się keratyna.
Nadto nadmiar emolientów może sprawiać, że włosy szybciej klapią.
Szamponik, keratynka do odżywki (odstaw Waxa, jeśli ma hydrolizowany jedwab) i do dzieła
Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
Eloe
ja właśnie dbałam o włosy, mimo to się spłukało. aczkolwiek nie olejowałam wtedy
Zrozumiałam, ze od nich dowiedziałaś się o tym wypłukiwaniu, a nie że wynika to z Twoich doświadczeń.
Zależy też - jak dbałaś. Mnie tez przed zmianą pielęgnacji wydawało się, że dbam o włosy.
Cytat:
ps. - jutro trzeci test schaumy na objetosc. jak znowu bedzie dobry efekt to chyba okrzykne ja KWC (pomimo polyquata )
shauma jako KWC kręconowłosej? Czekam na info!
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Pewnie
Nie wiem, co dokładnie tam chcesz zmieniać, bo widziałam, że linki do mojego blogu już są (i bardzo dobrze).
Jedynie, to nie za bardzo podoba mi się sformułowanie "ortodyksyjna CG", bo mi się kojarzy negatywnie
Ale ortodoksi, starsi bracia w wierze mają pejsy - loki Żartowałam.
Mnie się to aż tak negatywnie nie kojarzy. Wskazuje tylko na ścisłe trzymanie się metody bez odstępstw. A co byś ewentualnie proponowała?
Cytat:
Niestety, to że biorę antybiotyki, nie zmieniło faktu, że jak położyłam się spać z wilgotnymi włosami (przez nieuwagę), to rano wstałam z bólem głowy i problemami z uszami Także bez suszarki ani rusz.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:03   #22931
anka.d
Wtajemniczenie

oleje nakladalam na noc przed porannym myciem
stosowalam przerozne, rzadko kiedy czysty jeden olej, zazwyczaj mieszanki (kokos, awokado, shea, nagietek, pestki winogron, jojoba)

plukanki robilam po myciu, ostatnie splukanie, po prostu polewalam glowe chlodnym wywarem (skalp tez, w koncu to mialo byc na porost). proporcje robilam tak jak na opakowaniu bylo napisane - lyzka korzenia na szklanke wody, napar przygototwywalam wieczorem - poki byl cieply to ok 30 ml stosowalam jako baze do wcierki, a reszta splukiwalam glowe rano.

nie sadze zeby to plukanki byly winne nieświeżości włosów. co wtedy stosowalas do mycia?

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy. Może być następny weekend. Moje plany urlopowe wcięło. Pewnie kolejny urlop na przełomie marca i kwietnia
Tym razem nie przywiozę pamiątki
miejmy nadzieje trzeba uwazac na konczyny

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
shauma jako KWC kręconowłosej? Czekam na info!
nie bylo dzis testow. tak sobie pomyslalam, ze moze moje wlosy tak po prostu maja dobre dni i cokolwiek na nie nie poloze beda wygladaly dobrze, wiec siedze sobie z dulgonem mangowym wzmocnionym przeterminowana keratyna :P
jak bedzie gorszy efekt to do schaumy wroce przy nastepnym myciu
Stary 2010-08-12, 13:43   #22932
bernadka20
Wtajemniczenie

so fantastic
Jesli nie masz takiego problemu, ze wlosy sa suche i zniszczone to dlaczego nie ?
Szampon Hipp dobrze oczyszcza wlosy z olejkow przynajmniej tak wyczytalam sprawdzajac w tym forum. Odwazylam sie kupic Hipp. Co prawda nie testowalam sama, gdyz nie mam narazie na to warunkow (jestem na wakacjach) Ale jak wroce z wakacji (poczatek wrzesnia) to dam Ci znac
Aha a co do samego olejowania. Na noc sobie naloz olejki badz oliwke. I nad ranem splukaj. Chodzi o dobre efekty. Olejki dobrze jest trzymac od 2-8 godzin. Albo i nawet dluzej niektore calymi dniami tez chodza z olejkami

Malgosia86
nie kupowalam nigdy Babydream szamponu to nie wiem, ale zakupilam oliwke Babydream, ale nie mam okazji jej uzycia, gdyz nie skonczylam oliwki Hipp a tak poza tym nie zabralam tych produktow ze soba na wakacje ( nie zmiescily sie haha)

kropcia007
Znow uklony w Twoja strone Dziekuje zapewne go kupie, jesli zle beda moje wlosy tolerowac szampon Hipp
Stary 2010-08-12, 13:46   #22933
solaola
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim zakręconym i falowanym
Loki wróciły do Polski w niedzielę, także teraz mogą cieszyć się nizszymi temperaturami(ich właścicielka chyba bardziej ) i naszym pięknym, polskim językiem dookoła.
Na samym początku, żebym nie zapomniała Anka.d, masz cudowne wlosy:l ove:!
Przedwczoraj z babcią nakładałam na głowę naftę i żółtko- myłam SLS i straaaasznie ciężko schodziła, a wypadlo mi tyle włosów, że po prostu jestem w szoku! Nigdy tylu na raz nie widzialam! Nie wiem, czy to wina nafty, czy tego, że przez 4 dni nie myłam głowy. Babcia wspominała, że 'w telewizji' wypowiadały się fryzjerki, które mówiły, żeby nie używać odżywek, bo 'na starość będę łysa'

Powiem wam szczerze, że od pewnego czasu chodzi za mną fryzjer(wrzucam aktualne foty). Mam ochotę ściąć tę ostatnią, najdłuższą warstwę, która jest strasznie cienka...Co o tym myślicie?

Edit:
Zapomniałabym Podczytuję was ciągle i Rybiorku, masz cudowną fryzurę, strasznie mi się podoba, a grzywka skręca się super

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/

Edytowane przez solaola
Czas edycji: 2010-08-12 o 13:47
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:51   #22934
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

danusiaes dziękuję za info
Powtórzę się - im więcej wiem o nafcie, tym mniejszą mam na nią ochotę.
Cytat:
w większości cytuję za moim Tatusieminformacje o ziołach mam swoje własne, żywieniowe od kuzynki po biotechnologii żywienia-idealna rodzinka
O tak Zazdraszczam
Cytat:
I przepraszam, że jeszcze nie umiem dobrze pisać na tym forum
Nie szkodzi. Po prostu chodzi o możliwość zrozumienia, co napisałaś.
Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
No i myślę też, czy jeszcze jutro rano nałożyć oliwę albo maskę i spłukać tuż przed wyjazdem- jest sens? : o
Ale co chcesz w ten sposób osiągnąć? I dlaczego ma nie mieć sensu?
Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
podcięłam sobie sama końcówki, jakieś 4 cm, ale nie widać różnicy, więc czuje niedosyt

Co robić, co robić
Ciachnij włosy komuś. To pomaga
Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Zgłasza się nowa kręconowłosa
Bardzo się cieszę
Cytat:
Liczę na opinię dziewczyn, które stosowały naftę
Mnie nie posłużyła, ale sama musisz sprawdzić.
Cytat:
I na koniec pytanie co sądzicie na temat płukanek ziołowych (szałwia, pokrzywa, nagietek itd.)? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Pozdrawiam.
Najwięcej doświadczeń z płukankami ziołowymi ma Agison i Małgosia. Sama robię je rzadko i płucze włosy nimi jako ostatnie płukanie po myciu. Zwykle zaparzam torebkę szałwii i pokrzywy, czasem dodaję jeszcze miętę.
Zakwaszająco zadziała na pewno płukanka z hibiskusa (przepis w receptariuszu).
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Dzis w desperacji sprobuje upiac sie w ananasa do schniecia.
Testujesz nowe sposoby?
Fajnie, że się znów pokazujesz
Cytat:
nie bylo dzis testow. tak sobie pomyslalam, ze moze moje wlosy tak po prostu maja dobre dni i cokolwiek na nie nie poloze beda wygladaly dobrze, wiec siedze sobie z dulgonem mangowym wzmocnionym przeterminowana keratyna :P
jak bedzie gorszy efekt to do schaumy wroce przy nastepnym myciu
szalona kobietka... Ale tylko się cieszyć, że włosy mają dobre dni
Daj znać, jak się Szauma spisze dalej.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:01   #22935
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

kropcia007
Znow uklony w Twoja strone Dziekuje zapewne go kupie, jesli zle beda moje wlosy tolerowac szampon Hipp

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Na samym początku, żebym nie zapomniała Anka.d, masz cudowne wlosy:l ove:!

Dołączam sie do ochów i achów!

Cytat:
Przedwczoraj z babcią nakładałam na głowę naftę i żółtko- myłam SLS i straaaasznie ciężko schodziła, a wypadlo mi tyle włosów, że po prostu jestem w szoku! Nigdy tylu na raz nie widzialam! Nie wiem, czy to wina nafty, czy tego, że przez 4 dni nie myłam głowy. Babcia wspominała, że 'w telewizji' wypowiadały się fryzjerki, które mówiły, żeby nie używać odżywek, bo 'na starość będę łysa'
Mi teraz też na potęgę wypadają

No i też od starszych osób i Tż słyszałam teksty tego typu że mi włosy wypadną od tych wszystkich odżywek

Stary 2010-08-12, 14:01   #22936
anka.d
Wtajemniczenie

sola ola - dziekuje!
twoje wlosy na zdjeicach wygladaja tak miękko ze chcialoby sie pomacac
ja bym ciachnela najdluzsza warstwe! masz moje blogoslawienstwo cala fryzura bedzie wydawac sie pełniejsza

Eloe - na pewno dam znac
Stary 2010-08-12, 14:02   #22937
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Bernadka Wiem to, co napisałaś o olejach bo olejuję włosy już jakiś czas Co do szamponu nie byłam pewna, bo niby dla dzieci, a ponoć właśnie przesusza włosy. Ale dzięki
Eloe Zastanawiam się, czy to włosom pomoże i może jakoś zabezpieczy na pierwsze dwa dni wyjazdu, do następnego mycia, czy tylko pogorszy sprawę. No i obawiam się że może to spowodować kolejny kryzys, a tego na wyjeździe bym nie chciała

Stary 2010-08-12, 14:11   #22938
bernadka20
Wtajemniczenie

kropcia007
Spojrz na moje zdjecia w profilu
Pytalam sie Ciebie o ocene balsamu nadajacego skręt z Nivea i sama zobacz

so_fantastic
Tez nakladalam olejki ale teraz mam przerwe, ale tylko chwilową
Stary 2010-08-12, 14:14   #22939
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
kropcia007
Spojrz na moje zdjecia w profilu
Pytalam sie Ciebie o ocene balsamu nadajacego skręt z Nivea i sama zobacz

Wiesz a jeszcze niedawno zastanawiałam się czy to avatar jakiś czy Ty Czyli jak u mnie bo ja tez mam siebie w avatarze
Super zdjecie i włoski oczywiście Cieszę sie że ja taki niedouczony robaczek/prosiaczek mogłam w jakiś sposób pomóc i zwerbować kogoś do dbania o kręciołki
Jestem w trakcie werbowania następnej ofiary z innego wątku na Nasz hehe

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-08-12 o 14:15
Stary 2010-08-12, 14:20   #22940
bernadka20
Wtajemniczenie

Hehehe Prosiaczek :P
Nie no w avatarze to nie ja :P Znalazlam w google, ale w albumie owszem
Zrezygnowalam calkowicie z prostowania i suszenia wlosow suszarka :P
Jedynie grzywke prostuje :P
Dziekuje za mily komentarz
No Twoj komentarz sprawil, ze zajrzalam na forum dla kreconowlosych i postanowilam wtedy wlasnie zrezygnowac z prostownicy
Naprawde cholernie niszczy wlosy...:X
No niedlugo to i ja powinnam tez zachecac do zagladania na to forum.
Stary 2010-08-12, 14:35   #22941
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehehe Prosiaczek :P
Nie no w avatarze to nie ja :P Znalazlam w google, ale w albumie owszem
Zrezygnowalam calkowicie z prostowania i suszenia wlosow suszarka :P
Jedynie grzywke prostuje :P
Dziekuje za mily komentarz
No Twoj komentarz sprawil, ze zajrzalam na forum dla kreconowlosych i postanowilam wtedy wlasnie zrezygnowac z prostownicy
Naprawde cholernie niszczy wlosy...:X
No niedlugo to i ja powinnam tez zachecac do zagladania na to forum.
Super zaczynają falować ale grzywka wyprostowana widzę Ale ja kiedyś też grzywkę prostowałam

Stary 2010-08-12, 14:36   #22942
anka.d
Wtajemniczenie

moze "wychowamy sobie" pierwsza fryzjerke, która bedzie wiedziała co zrobić z kręciołami
Stary 2010-08-12, 14:49   #22943
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Dzień dobry, można dołączyć?

Na razie stosuję pielęgnację silikonową i mimo to moje włosy troszkę falują (bardzo delikatnie, ale mam nadzieję, że po paru miesiącach z CG będę się cieszyć pięknymi falami). Jakieś osiem lat temu mialam cudne loki, niestety teraz wszystko mi się wyprostowało. Zaopatrzyłam się w rossmannową odżywkę wygładzającą do mycia i Joannę b/s, zrobiłam też żel lniany. Dzisiaj czeka mnie oczyszczanie włosków ze wszystkich silikonów i od jutra oficjalnie zaczynam
Stary 2010-08-12, 14:53   #22944
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
sola ola - dziekuje!
twoje wlosy na zdjeicach wygladaja tak miękko ze chcialoby sie pomacac
ja bym ciachnela najdluzsza warstwe! masz moje blogoslawienstwo cala fryzura bedzie wydawac sie pełniejsza

Eloe - na pewno dam znac
Nie ma za co,wielkie dzięki za błogosławieństwo,myślę, że włosom się to przyda Rzeczywiście są baaaaaaaaardzo miękkie, nic, tylko dotykać
Cytat:
moze "wychowamy sobie" pierwsza fryzjerke, która bedzie wiedziała co zrobić z kręciołami
Też o tym pomyślałam-byłoby super

Kropciu, mnie chyba też...Mam wrażenie, że po tych morskich wakacjach włosów na głowie mam dużo mniej...

Cześć, Dotka Trzymam kciuki za nową pielęgnację!

Stary 2010-08-12, 14:53   #22945
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Rybiorku - masz śliczną fryzurkę. Jestem naprawdę pod wrażeniem, że wyszła spod Twoich rąk. Żaden fryzjer by się nie powstydził
dziekuje, nie wiem jakim cudem mi to wyszlo, teraz po dwoch tygodniach (chyba tyle minelo) wygladaja lepiej bo chyba sie przyzwyczaily (ja nie), nie wiem co zrobie jak bede musiala podciac koncowki, nie to ze chce, ale wlosy sa rozjasnione i za pare miesiecy bede tego prawdopodobnie potrzebowac, to sa wlosy zniszczone i wiadomo ze takich sie nie naprawi

Cytat:
A włoski wyglądają coraz ładniej.
nareszcie, bo zaczynalam watpic

Cytat:
Na zdjęciach nie widać ani żadnych zniszczeń, ani odrostów
zniszczen faktycznie i w realu nie widac, nawet z bliska, ale odrosty sa, w weekend cykne fotke odrostom to zobaczycie, mam to szczescie ze wloski nie sa przyklapniete i jak odstaja sobie od skalpu to niejako zaslaniaja sie nawzajem (glupio brzmi ale najlepiej oddaje o co mi chodzi)

dzisiaj znow nie bylo 100% CG i mam wiecej loczkow niz wczoraj, musze pochwalic maske loreala elseve (ma modifikowany silikon pod koniec skladu) - Full Restore 5 i maske miodowa TBS (amodimethicone lub dimethicone oraz pq-10 lub 11, niestety nie pamietam), loreala trzymalam 45m pod czepkiem i recznikiem a potem miodowa 10m, wczoraj tez je mialam ale kazda po5 min bo zaspalam, i fryzurka naprawde wyszla fajna i wczoraj i dzisiaj

do dziewczyn ktore zamawiaja na BC - niesamowite polaczenie u mnie dalo:
- jako odzywka b/s na mokre - Coffee-Cocount Creme Lite z Curl Junkie (podluzne bialo-niebiesko-zolte opakowanie, lzejsza wersia tego w pudelku)
- potem na wilgotne jako stylizator Spiral Spiritz z Kinky Curly

bede testowac przed tydzien to polaczenie zeby sprawdzic powtarzalnosc, dzisiaj byl dzien drugi i jest nawet ladniej niz wczoraj
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:55   #22946
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Dziękuję, Solu, przyda się. Mam nadzieję, że wytrwam
Stary 2010-08-12, 14:56   #22947
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Dotka witamyy

Stary 2010-08-12, 14:59   #22948
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropciu, mnie chyba też...Mam wrażenie, że po tych morskich wakacjach włosów na głowie mam dużo mniej...
To straszne jest podczes mycia lub czesania/przeczesywania palcami wyjmuję je po kilka sztuk na raz jak tak dalej pójdzie nie doczekam się objętości bo zostaną trzy pióra ...

Dotka

Stary 2010-08-12, 15:03   #22949
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Dziękuję za powitanie

Mnie też mnóstwo włosów wypadło, chyba połowa Jak wezmę je w garść to jest ich tak żałośnie mało
Stary 2010-08-12, 15:07   #22950
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Dziękuję, Solu, przyda się. Mam nadzieję, że wytrwam
Na pewno wytrwasz, bo jak nie to Warto wytrwać, bo efekty są naprawdę
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
To straszne jest podczes mycia lub czesania/przeczesywania palcami wyjmuję je po kilka sztuk na raz jak tak dalej pójdzie nie doczekam się objętości bo zostaną trzy pióra ...

Dotka
Też tak mam i to mnie właśnie najbardziej przeraża
Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Dziękuję za powitanie

Mnie też mnóstwo włosów wypadło, chyba połowa Jak wezmę je w garść to jest ich tak żałośnie mało
Dokładnie czuję się tak samo...
Gdyby nie to degażowanie, to pewnie nie byłoby aż takiego problemu...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości