|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
witam was dziewczynki, właśnie dzisiaj dręczona różnymi emocjami znalazlam wasz wątek i skromnie stwierdzam, ze też moglabym do niego nalezec
o ile oczywiscie mnie przyjmiecie...W poprzedni poniedzialek dowiedzialam sie ze zostane szczesliwa mamusia, test wyszedl juz po chwili bardzo konkretne kreseczki takze mąż bardzo zadowolony,chyba nawet bardziej niz ja ![]() Z moich wyliczeń wynika, ze to 6 tydzien, dzidzius przyjdzie na swiat w pierwszej polowie kwietnia,niestety ciągle mam czasem takie bóle jak podczas owulacji, jakby takie skurcze, jak mocniej kichne to gwiazdy mozna zobaczyc niewiem co sie dzieje, oprocz tego zadnych objawow, oprocz sennosci, moglabym spac caly dzien. W przyszlym tyg wybieram sie do lekarza, mieszkam w irlandii wiec najpierw lekarz pierwszego kontaktu, a pozniej dluuuuugie oczekiwanie na jakakolwiek wizyte w szpitalu. Ta opieka tutaj jest bardzo dziwna, nie ma mowy o zadnych usg, o ile nic zlego sie nie dzieje z dzidzia. W kazdym razie podlaczam sie do tematu i bede czekac razem z wami na pierwsze dzieciatko |
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
[QUOTE=paulac1;21367954]witam was dziewczynki, właśnie dzisiaj dręczona różnymi emocjami znalazlam wasz wątek i skromnie stwierdzam, ze też moglabym do niego nalezec
o ile oczywiscie mnie przyjmiecie...W poprzedni poniedzialek dowiedzialam sie ze zostane szczesliwa mamusia, test wyszedl juz po chwili bardzo konkretne kreseczki takze mąż bardzo zadowolony,chyba nawet bardziej niz ja ![]() Z moich wyliczeń wynika, ze to 6 tydzien, dzidzius przyjdzie na swiat w pierwszej polowie kwietnia,niestety ciągle mam czasem takie bóle jak podczas owulacji, jakby takie skurcze, jak mocniej kichne to gwiazdy mozna zobaczyc niewiem co sie dzieje, oprocz tego zadnych objawow, oprocz sennosci, moglabym spac caly dzien. W przyszlym tyg wybieram sie do lekarza, mieszkam w irlandii wiec najpierw lekarz pierwszego kontaktu, a pozniej dluuuuugie oczekiwanie na jakakolwiek wizyte w szpitalu. Ta opieka tutaj jest bardzo dziwna, nie ma mowy o zadnych usg, o ile nic zlego sie nie dzieje z dzidzia. W kazdym razie podlaczam sie do tematu i bede czekac razem z wami na pierwsze dzieciatko Witamy i gratulujemy! ![]() Nie martw się,takie objawy są na porządku dziennym.Organizm przechodzi teraz niesamowitą metamorfozę,stąd ciągła senność i bóle brzucha.Naprawdę nie masz czym się martwić! Co do opieki lekarskiej-coś o tym wiem,bo sama mieszkam w UK. Już jestem po 2 wizytach w przychodni,a w zeszlym tygodniu odwiedziła nas położna w domu.Cieszy mnie jedynie fakt,że już czekam na list ze szpitala,w którym będzie podana data pierwszego USG(potencjalnie 1,bo już jedno mam za sobą :P ) oraz to,że we wtorek będę w 11 tygodniu ciąży...
|
|
#3303 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale może jakoś dam sobie radę ![]() Mnie na razie mdłości nie męczą, jedynie zgaga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pozdrawiam serdecznie
|
|||
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę kiedy najlepiej iść na pierwszą wizytę do gina?
Od razu czy lepiej poczekać trochę żeby było coś widać na USG? Wczoraj 2 testy wyszły mi pozytywne, dziś 33 d.c. Nie wiem czy sie w poniedziałek umawiać na wizyte czy to jeszcze za wcześnie? |
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wśród nas są różne opinie na ten temat.Czasem bywa tak,że kiedy pójdzie się za wcześnie,lekarz odsyła nas i prosi o ponowne przyjście za kilka dni,bo niestety nic nie widać na ekranie...a to jest niepotrzebny stres dla nas ciężarnych! Ja natomiast poszłam w 7 tygodniu i moja fasolka była już widoczna
|
|
|
#3306 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie tak myślałam, to moje pierwsze dzieciątko więc nie jestem wtajemniczona za bardzo, oczytałam się na ten temat,bo byłam troszke zaniepokojona, większość dziewczyn pisała ze to właśnie zagnieżdzanie się zarodka i powiekszająca sie macica, ale mimo to człowiek się denerwuje. Dopoki nie bedzie zadnego krwawienia i nie bede sie zwijac z bólu to nie wydaje mi sie zeby bylo tragicznie. A dodatkowy stres tylko szkodzi dziecku
![]() 87czarna: właśnie to jest ten ból, tutaj na wyspach, człowiek przyzwyczajony do innej opieki, a tu pierwsze wrazenie jakby nikt sie toba nie interesowal. Dlatego tez nie spieszylam sie z pojsciem do lekarza bo wiem, ze i tak by mi nic nie powiedzial. Ale w przyszlym tyg zobaczymy, to juz w sumie 7 tydz bedzie wiec chyba czas najwyzszy |
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dopiero 33 d.c. więc w przyszłym tygodniu raczej na USG nic nie będzie widać. |
|
|
|
|
#3308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby bylo coś nie tak,to zawsze możesz znaleźć w swoich okolicach polską klinikę...ja z takowej skorzystałam,bo dostałam plamień.A teraz możesz się cieszyć błogoslawionym stanem! Jeszcze raz gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#3309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do gin to najlepiej tak od 6 tyg. ja jeszcze nie byłam a to początek 8 tyg. za tydz idę A tak pozatym to dzięki dziewczyny za rady i jednak nie pojechałam na pogrzeb, w sumie to się cieszę bo dziś u mnie 36 stopni i lepiej z domu nie wychodzić. ale by mi się teraz wiatrak przydał
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic mi nie dolega, piersi tylko bolą. Jak myślisz, kiedy powinnam iść? |
|
|
|
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
ale mnie tu znowu długo nie było, chyba ponad tydzień, bo trzeba było odwiedzic siostrę w stolicy, a tam ani chwili czasu na wizaż. mam tyle czytania do nadrobienia, że się chyba nie wyrobię, ale zaraz się biorę za zaległości
zauważyłam tylko, że znowu pojawiła się lista, komu mam wysłac dane?? co z MONIKĄ??
|
#3312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Aleście się dziewczyny rozpisały
Prawie godzinę czytałam Właśnie wróciliśmy z Zakopanego, ale fajnie było MONIKA1850, Angel166 Bardzo mi przykro dziewczyny ale jeszcze będzie dobrze, pamiętajcie Cytat:
Mart989, ego_ego, beatryczka, paulac1 Witamy Dziewczyny co do l4 mam pytanie bo w sumie nie wiem jak to rozegrać. Do końca przyszłego tygodnia mam urlop a teraz w poniedziałek idę do lekarza. Chciałabym iść na zwolnienie, bo dojeżdżam do pracy 50km pociągiem i wolałabym odpoczywać w domu żeby dzidzi się nic nie stało. Tylko czy lekarz może dać l4 na "za tydzień"? Chyba nie... W takim razie albo będę musiała zrezygnować z tego urlopu ( tylko u mnie w roku trzeba mieć jeden dwutygodniowy a ja bym tylko tydzień wykorzystała) albo przyjść do niego jeszcze raz za tydzień, co mi się nie uśmiecha bo znowu kasa... Co myślicie? |
|
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
oj jakie niedobre wieści
MONIKO i Angel strasznie mi przykro
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
witam nowe mamusie
![]() ja dziś już padam z nóg, nie dość że upał niemiłosiermy to normalnie tyle narobiłam dziś że już chodzić nie mogę - byłam rano na zakupach, potem pranie, prasowanie, sprzątanie całego domu wraz z myciem podłóg odkurzaniem, upiekłam obwarzanki z serem i jeszcze mam zamiar zrobić sałatkę z kalafiora bo już ugotowany, opadłam z sił ![]() a wieczorem grill ze znajomymi, nawet mi się już go nie chce, zmęczona jestem ![]() a jeszcze siostra mnie tak wkurzyła ze brzusio mnie rozbolał strasznie aż musiałam poleżeć skulona na łozku troche ehhha wiecie co możliwe jest to ze dzidzia mi wlozyla nozke pod zebra?bo wczoraj tak mnie zaklulo pod zebrami ze zaczełam krzyczec i nikt nie wiedzial co sie dzieje a mnie tak strasznie bolało że szok, ale za chwilkę przestało ![]() miłego weekendziku wam życze |
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
castia szczerze to wątpie ale lepiej jak się wypowiedzą bardziej doświadczone mamy
|
#3317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w sprawie tego urlopu bo miałam dość podobnie, możesz zrezygnować z urlopu na rzecz L4, wtedy urlop przechodzi w niewykorzystany i będzie Ci przysługiwał do wybrania do końca marca 2011 , do wtedy mozesz go wykorzystać, a jeśli to nie będzie możliwe (bo np dalek będziesz na L4 lub na macierzyńskim) to Ci szef wypłaci kasę za urlop .
|
|
|
|
|
#3318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
he, he, pewnosc to mozna miec dopiero jak juz dzidzius sie urodzi, na pewno niejedna z nas slyszala o przypadkach gdzie rodzice do samego konca mysleli, ze to bedzie taka plec- i to wychodzilo na roznych usg, a koniec koncow rodzila sie plec przeciwna. dzidzius nie zawsze sie ustawia do badania tak, ze ewidentnie na 100 % widac narzady plciowe. czasem to co jest brane za gentalia okazuje sie czyms innym, czasem mysla ze np jest cipka a okazuje sie ze jednak chlopiec tylko narzady sie jakos schowaly, poza tym plec widac na usg w dosc krotkim okresie, bo potem dzidzius jest juz za duzy... ja zawsze zakladam, ze w 90 5 pewnosci , a 10 ze moze byc pomylka, i to przy 2-3 usg gdzie widac bylo plec, zeby sie totalnie nie rozczarowac
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny, widzę że mam trochę do nadrobienia, bo mnie za 2 dni nie było...
WiTAM SERDECZNIE NOWE MAMUSIE i gratuluję oczywiście.Mart989, ego_ego, beatryczka, paulac1 (jeśli ktoś jeszcze dołączył to do niego też ta wiadomość) proszę Was o dane do listy. Lista znajduje się na 1 stronie tego wątku w poście nr 2. Bardzo proszę o wysyłanie wiadomości prywatnych w tej sprawie, bo tych na pewno nie ominę buziaczki dla wszytkich, mi wczoraj zakończył się 12 tydzień, teraz liczę, że będzie już tylko lepiej ![]() Aha, jak Wasze brzuszki? Ja mam już brzuchol że o ho ho! jak będę mieć chwilę to wkleję foto może jutro
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja też mam zamiar nanieść jakiś margines błędu
![]() planowałam fioletowy wózek dla dziewczynki, ale chyba wybiorę coś unisex, nie zniosłabym widoku mego synka w różowo fioletowym wózku
|
#3322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest siostra Twojego meza, tak? ja generalnie uwazam, ze takie sprawy spadkowe itd powinny rozwiazywac osoby, ktore sa stronami w takich sprawach, czyli tutaj to sa babcia, tesciowa, Twoj maz i jego siostra, powinni usiasc w 4 i sie dogadac co i jak, ale bez udzialu tzw dochodzacych do rodziny, czyli synowych zieciow itd... bo tak naprawde spadki sa majatkiem odrebnym malzonkow i wspolmalzonkowie nie maja nic do tego. ja np sie w ogole nie wtracam w sprawy majatkowe miedzy moim mezem i jego siostra, chociaz wiem ze tesciowie chca zapisac jej mieszkanie swoje a mojemu mezowi pozostale rzeczy na pol z siostra, ja wyrazilam swoja opinie ale sie nie wtrzcam, nie namawiam itd... bo np. ja tak samo bym sobie nie zyczyla zeby moj maz wtracal sie do dzielenia majatku w mojej rodzinie, chociaz na szczescie jestem jedynaczka i nie mam tego problemu, ale mam dzieci i w przyszlosci pewnie tez bede tesciowa i nie zyczylabym sobie zeby w rozmowach na temat np majatku ktory my wypracujemy z mezem i podzialu mialy uczestniczyc osoby typu synowa czy ziec. bo wiecie, po 1 sze to nasz majatek rodzinny, wiezy krwi zostaja na zawsze, brat czy siostra, beda zawsze bratem i siostra, a maz czy zona moga np odejsc, moze sie nie ulozyc w malzenstwie... i takich decyzji nie powinno sie podejmowac pod ich wplywem. jak sie dogadaja tak beda mieli i tyle, z mojego doswiadczenia wynika ze wlasnie najgorsze klotnie to sa wtedy gdy sie zaczynaja osoby nieuprawnione do tych spadkow wtracac, macic itd
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-08-14 o 17:34 |
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zobaczę w takim razie co powie ginekolog, jeśli będzie chętny mi dać to zwolnienie to idę, wolę dmuchać na zimne
|
|
|
|
|
#3324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niemozliwe
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
hah teraz to sobie wyobraziłam takie pare milimetrów umiejscowione niziutko i długa stopa pod żebrami
|
#3326 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam moje brzuchatki ..
Te nowe i te stare.... Ja własnie zjadłam ogromna miske sałatki owocowej ![]() Nie mogło w niej oczywiscie zabraknac połowy ananasa ![]() Cytat:
![]() Ciesz sie i spij ile w lezie...bedziesz mamusia ![]() ![]() Ja tez jestem z Irlandii dokladnie z Dublina... a Ty?? Opieka tutaj jest własnie taka ale ja jestem za... Pierwsze usg nie ma sansu robic za wczesnie (powtarzam sie )Najlepiej 10-12 tydz... Bo wtedy dzidziolek przypomina człowieka i mozna juz konkretnie okreslic czy wszystko z nim ok.... W razie krwawien do szpitala na pogotowie marsz... jak masz jakies pytanka to pytaj.... No i jak jestes bardzo niecierpliwa to mozesz sie wybrac do jakiejs polskiej kliniki prywatnie.. tylko tez nie wczesniej niz 7-8 tydz.. bo naprawde nie ma sensu ahaaaa... mamy tu na wizazu watek mamus z irlandiii.... sa tam mumusie i brzuchatki które chetnie słuza rada i powiedza jak tutaj wszystko funkcjonuje.. tutaj masz link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=426387 Cytat:
Narazie relaks.... ![]() Test raczej w ta strone sie nie myli i bedziesz mamusia... ![]() Poczekaj spokojnie do 7-8 tyg i smialo wtedy mozesz isc na usg.... (Jak masz jakies krwawienia to wczesniej....) No ale najlepiej to po 10 tyg... Narazie jest bardzo bardzo wczesnie i nie ma sensu cokolwiek robic ![]() Cytat:
To dopiero pod koniec drugiego symestru tak mocno czuc kopniaki, bo na poczatku to sie czuje jakby takie przesuwanie pod skóra.. troche to przypomina gazy i na poczatku z Alanem to myslałam ze to własnie gazy a to juz on mnie tam dotykal ![]() Natomiast mogł byc to jakis nerw... Maluszek zajmuje coraz wiecej miejsca i moze naciskac jakies nerwy.... Mi Alan pod koniec 8 miesiaca siadł centralnie na nerwie i jak chodziłam to czulam własnie takie promieniujace kłucie od kregosłupa do połowy uda... najgorsze jest to ze jak juz ci dzidziolek gdzies przygniecie tego nerwa to do konca ciazy juz tak sie meczysz z tym bólem, no bo nic nie da sie z tym zrobic ![]() masakra to była..... No ale to inna bajka i 3 trymestr .... zobaczycie pozniej...![]() Te wszystkkie nudnosci to nic w porównaniu z koncówka Cytat:
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2010-08-14 o 17:58 |
||||
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
pokażcie swoje brzuchy jak już macie
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
hahahah ja mam Ale to nie brzuch ciązowy tylko spaślaczek... takze nie ma co pokazywac.... Zrobie za miesiac jak juz maluch bedzie wiekszy to bede mogła zganiac ze to dziecko a nie otyłosc mamusi |
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
e to mi chodzi o ciążowe
któraś z was napisała ( nie pamiętam kto ) że jej pani w busie miejsca ustąpiła dlatego w szoku jestem ![]()
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo z pierwsza ciaza to mi dopiero jako taki brzuszek wywaliło pod koniec 3 miesiaca (no ale tez jadłam za dwóch nawet przy mdłosciach Z drugim dzieciatkiem to skora juz nie ta ...naciaga sie od razu ![]() No a poza tym ja byłam przed ciaza na diecie i schudłam 6 kg... A jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to od razu diete przerwałam i zaczełam normalnie jesc.. No a to dieta dukana i powinnam przesc najpierw na 3 faze zeby utrzymac wage... No i przez to 3 kilogramki juz przytyłam ![]() Mam jednak nadzieje ze teraz to jakos wolniej ta waga bedzie szła... No i ze sie opanuje z jedzeniem.... Ide sobie chyba słaba kawke zrobic bo taka ospala jestem a tu zaraz moje dziecko wstanie i czeba sie bawic, biegac itp.. nie ma zmiłuj sie...hihihih Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2010-08-14 o 18:20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

o ile oczywiscie mnie przyjmiecie...
niewiem co sie dzieje, oprocz tego zadnych objawow, oprocz sennosci, moglabym spac caly dzien. W przyszlym tyg wybieram sie do lekarza, mieszkam w irlandii wiec najpierw lekarz pierwszego kontaktu, a pozniej dluuuuugie oczekiwanie na jakakolwiek wizyte w szpitalu. Ta opieka tutaj jest bardzo dziwna, nie ma mowy o zadnych usg, o ile nic zlego sie nie dzieje z dzidzia. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zauważyłam tylko, że znowu pojawiła się lista, komu mam wysłac dane?? co z MONIKĄ??

ehhh
zeby sie totalnie nie rozczarowac