Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 775 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 10:57   #23221
anka.d
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
chciałam byc dziś CG i znów nie wyszło ale o ile się nie myle było tylko 1 dimethicone mycie naturią b/s mak i bawełna, później był avocado oil treatment wax i jako odżywka b/s potters aloes (to on niedobry miał ten silikon) i jest bardzo ładnie obstawiam że to dzięki avocado bo on zawsze mi ładnie włoski nawilży ale również pozbawi objętości ale za to są ładne nawilżone, rozdzielone mięsiste loczki
potters ma dimethicone copolyol, zmywalny wodą, nie ma sie co martwic o lamanie reguł
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 11:38   #23222
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość

Mam cienkie delikatne, nie stosuję żadnych środków do układania, bo każdy je obciąża, na małe żabki podpinam newralgiczne punkty /np. grzywkę, bo inaczej smętnie wisi albo mi spada, a nie cierpię mieć włosów na twarzy a potem i tak wszystkie w ananasa/. Moje włosy potrafia być po kitce noszonej przez cały dzień i podniesione i klapnięte. One w ogóle mają własne życie, więc w nie nie ingeruję tylko wychowujęwięc pewnie to indywidualna sprawa. Wiem tylko, że jak moje są źle obcięte to jest dramat a drugi dramat jest jak są przesuszone więc staram się je nawilżać i wciąż szukam dobrych nawilżających środków.
Dzięki, czasami też mam wrażenie, że moje włosy mają swoje własne życie i raczej chodzą swoimi ścieżkami.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 11:39   #23223
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
potters ma dimethicone copolyol, zmywalny wodą, nie ma sie co martwic o lamanie reguł
czyli dziś jestem 100 % CG

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 12:00   #23224
Paulinka675
Zakorzenienie

u mnie jak na razie widać poprawę w stanie włosów. Już od 1,5 miesiąca nie używam suszarki i intensywnie pielęgnuję loki.
to moje kłaczki na 1 zdjęciu wczoraj, na 2 dzisiaj, chyba po nocy lekko się rozprostowały ale i tak jest dobrze

tylko kolor mi jakoś dziwnie wyszedł na zdjęciach, w rzeczywistosci mam ciemniejszy

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych

Edytowane przez Paulinka675
Czas edycji: 2010-08-16 o 12:17
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 12:24   #23225
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
u mnie jak na razie widać poprawę w stanie włosów. Już od 1,5 miesiąca nie używam suszarki i intensywnie pielęgnuję loki.
to moje kłaczki na 1 zdjęciu wczoraj, na 2 dzisiaj, chyba po nocy lekko się rozprostowały ale i tak jest dobrze

tylko kolor mi jakoś dziwnie wyszedł na zdjęciach, w rzeczywistosci mam ciemniejszy
piekne, wygladaja zdrowo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 12:33   #23226
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Właśnie, a co będzie przyczyną odkształceń loków? Słaby skręt, delikatne, cienkie włosy? Mnie czasami włosy się odkształcają, np. jak je zepnę albo zwiąże, ale jak wcześniej pisałam, czasami wygląda to całkiem ładnie.
Ja mam grube włosy, a bardzo podatne na odkształcanie. Może to wina zbyt małej elastyczności włosa? Naprawdę nie wiem.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hej kobietki
wpadam do was coraz rzadziej, bo coraz rzadziej jestem zadowolona z moich włosów
Już nie pamiętam kiedy miałam ładne loki
Co najgorsze, mam wrażenie że lepsze były jak traktowałam je silikonami itp
Jestem bezradna
Bo jak się ma kiepskie włosy, to trzeba wpadać do nas częściej, a nie rzadziej
Co się dokładnie dzieje?

Cytat:

Bardzo ładnie
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 12:34   #23227
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:

Włoski śliczne . Zdradzisz początkującym, czego używasz?
Stary 2010-08-16, 12:40   #23228
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Włoski śliczne . Zdradzisz początkującym, czego używasz?
wejdź w mój blog tam napisałam wszystko czego używałam do pielęgnacji w ciągu ostatnich kilku miesięcy

a konkretna wczorajsza pielęgnacja w dzienniku kręconych

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Stary 2010-08-16, 12:57   #23229
kropcia007
Wtajemniczenie

może jakieś dziewczyny z okolic Gdyni będą zainteresowane bonem

http://www.groupon.pl/oferty/trojmiasto

Stary 2010-08-16, 13:20   #23230
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Dzwoniłam przed chwilą do hali w ząbkach, podobno jest balsam Romantic ale jakieś dziwne pojemności zostały mi podane. Dziś jadę do makro to sprawdzę
Pewnie tej masce Bioetika też się nie oprę
i jak były romantic w makro??

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-08-16, 13:58   #23231
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Niestety nie Pisałam o tym wcześniej, że komuś się tam przez tel. pomieszały balsamy Mrs. Potter's z balsamem Romantic, pojechałam i d...
Był tylko jak mówisz 5 litrowy szampon.
Gdybyś była zainteresowana to znalazłam maskę z tej serii w internetowej drogerii dominique cosmetics za 8.39zł/500ml(odbiór osobisty mają w Warszawie na ul. Kłopotowskiego)
Ach i Anka.d pisała, że widziała Romantici ostatnio w sklepach społem i kauflandzie. Jak któregoś będę miała po drodze to nie daruję.

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:10   #23232
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
wejdź w mój blog tam napisałam wszystko czego używałam do pielęgnacji w ciągu ostatnich kilku miesięcy

a konkretna wczorajsza pielęgnacja w dzienniku kręconych
Dziękuję .
Stary 2010-08-16, 14:13   #23233
aniabaniaa
Zakorzenienie

dziewczyny, muszę się wam pochwalić moją młodszą siostrą ;]
- z włosami kompletnie nic nie robiła, zero układania... pięknie jej sie skręciły wg mnie
dobiły mnie te jej włosy, bo miałam podobne dopóki nie poszłam do fryzjera. sobie też zrobiłam zdjęcia, ale wstyd je wrzucać....
zakupy już zrobiłam, zgodne z waszymi zaleceniami jeszcze tylko masło shea i olej kokosowy, balsam nivea

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 16:12   #23234
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie Pisałam o tym wcześniej, że komuś się tam przez tel. pomieszały balsamy Mrs. Potter's z balsamem Romantic, pojechałam i d...
Był tylko jak mówisz 5 litrowy szampon.
Gdybyś była zainteresowana to znalazłam maskę z tej serii w internetowej drogerii dominique cosmetics za 8.39zł/500ml(odbiór osobisty mają w Warszawie na ul. Kłopotowskiego)
Ach i Anka.d pisała, że widziała Romantici ostatnio w sklepach społem i kauflandzie. Jak któregoś będę miała po drodze to nie daruję.
no ja dziś byłam i nie ma, ale za to kupiłam Loton rosa 2 sztuki w cenie 8zł

właśnie zamówiłam romantica z tej drogerii

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-08-16, 16:38   #23235
wrily_curly
Rozeznanie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21390673]danusia, gdzie widzialas takiego fryzjera? w 99% fryzjer= nie potrafia ciac ani nie maja doswiadczenia z kreconymi wlosami[/QUOTE]

mnie to mów

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Żeby nie było, mam zamiar podejść do sprawy profesjonalnie i kupić nożyczki fryzjerskie Widziałam takie w Rossmannie

A fryzjerzy chcą Ci prostować włosy, bo pewnie się boją kręciołów i co z nich wyjdzie
tak, w rossmanie są? Muszę sobie takie sprawić w końcu

myślę, że chcą prostować bo wcześniej nakładą tyyyle silikonów i tych innych dziwnych mazideł że... na loki marne szanse są

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hej kobietki
wpadam do was coraz rzadziej, bo coraz rzadziej jestem zadowolona z moich włosów
Już nie pamiętam kiedy miałam ładne loki
Co najgorsze, mam wrażenie że lepsze były jak traktowałam je silikonami itp
Jestem bezradna
walcz z kryzysem, nie poddawaj się, tutaj zawsze znajdziesz wsparcie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
gdyby wtedy wiedziec o wlascicwej
pielegnacji to teraz mialabym wlosy jak marzenie
ach, gdyby człowiek był mądrzejszy miesiąc temu, rok... nie ma co rozpamiętywać

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ja dziś nie jestem zadowolona z fal, włosy mam prawie proste, ale sama sobie jestem winna
Wczoraj byłam tak padnięta, że po umyciu nałożyłam odżywkę b/s, potem żel różowy z rosmana i tylko chwilkę pogniotłam, położyłam się wręcz w mokrych, bo suszarkę gdzieś wcięło. Ehh, już nie dopuszczę do takiej sytuacji i muszę znaleźć suszarkę na takie awaryjne sytuacje
Myślicie, że to efekt zbyt krótkiego ugniatania włosków czy położenia się w mokrych?
pewnie się potargały, ja nawet w lekko wilgotnych się kłąde to potrafię mieć potem kilka takich pokracznych loków, pozagniatanych w dziwne strony ale ogólnie staram się spać z takim wałkiem z poduszki pod karkiem, na plecach obowiązkowo, włosy z tyłu ułożone starannie na materacu, tak jak przy harmonijkowaniu trudno tak zasnąć ale inaczej bym tak się w nocy potargała że ojej... na szczęście sama śpię (albo nie na szczęście )
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 16:43   #23236
malgosia86
Zadomowienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21393259]
malgosiu
trzymam kciuki zebys trafila na dobrego lekarza [/QUOTE]
Nie mam skierowania na żadne badania, pozostaje czekać do końca września na wizytę u laryngologa
Dzisiaj się dowiedziałam, że odchodzi się od robienia wymazów, bo to nie są pewne badania (mamy dużo różnych bakterii w gardle i w nosie)
A wydawało mi się, że nie tak dawno w mediach mówiło się, że przed przepisaniem antybiotyków, wskazane jest zrobienie wymazu

Cytat:
W tamtym roku na cięcie w sobotę umawiało się z 2 miesiecznym wyprzedzeniem, w tygodniu można było z dnia na dzień.
Danusia Bardzo Ci dziękuję za informacje.
Pójdę w tygodniu, to, mam nadzieję, nie będę długo czekać

Cytat:
Na pewno spróbuję

Cytat:
Nie wklejałam, bo mi wstyd, wskutek słońca, to co zawsze jesienią przykrywam farbą przypomniało sobie, że było rozjaśnione do białości i do białości wróciło więc aktualnie mam ciapki na włosach, tu trochę białego, tam trochę zółtego, gdzieniegdzie rudawe.
To może szamponetka Mariona?
I pokaż nam swoje zdjęcia jak najszybciej

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 16:46   #23237
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:

piękne, oby tak dalej

Cytat:
tak, ja też widziałam w społem wtedy tego romantica, chociaż może to tylko w naszym mieście, w kauflandzie na legnickiej nie zauważyłam

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
- z włosami kompletnie nic nie robiła, zero układania... pięknie jej sie skręciły wg mnie
dobiły mnie te jej włosy, bo miałam podobne dopóki nie poszłam do fryzjera. sobie też zrobiłam zdjęcia, ale wstyd je wrzucać....
zakupy już zrobiłam, zgodne z waszymi zaleceniami jeszcze tylko masło shea i olej kokosowy, balsam nivea
podrzuć jej parę odpowiednik kosmetyków to w ogóle będzie aaach!

Cytat:
no ja dziś byłam i nie ma, ale za to kupiłam Loton rosa 2 sztuki w cenie 8zł

właśnie zamówiłam romantica z tej drogerii
ta rosa fajna jest? Co konkretnie robi? Z Lotona ostatnio kupiłam mamie psikadło na skalp przeciw wypadaniu ale jeszcze nie wiem, jak jej zadziałało.

chcę niedługo zrobić eksperyment, moja ciocia w młodości miała takie sprężyny że szok, teraz cały czas prostuje może namówię ją na eksperyment z lokami, może by jej się spodobało?
Stary 2010-08-16, 17:14   #23238
aniabaniaa
Zakorzenienie

wrily - ogólnie dba, a jak jej się uda ułożyć, to kompletny odlot, zakochać się można :P

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:20   #23239
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
ta rosa fajna jest? Co konkretnie robi? Z Lotona ostatnio kupiłam mamie psikadło na skalp przeciw wypadaniu ale jeszcze nie wiem, jak jej zadziałało.
no według składu jest ok, ale jeszcze nie używałam

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-08-16, 18:22   #23240
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:

Paulinka- ladniutkie loczki

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:

Bo jak się ma kiepskie włosy, to trzeba wpadać do nas częściej, a nie rzadziej
Co się dokładnie dzieje?
dokladnie, zgadzam sie z jumatt

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
piekne lokasy
jaka pielegnacje stosuje Twoja siostra?

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
pewnie się potargały, ja nawet w lekko wilgotnych się kłąde to potrafię mieć potem kilka takich pokracznych loków, pozagniatanych w dziwne strony ale ogólnie staram się spać z takim wałkiem z poduszki pod karkiem, na plecach obowiązkowo, włosy z tyłu ułożone starannie na materacu, tak jak przy harmonijkowaniu trudno tak zasnąć ale inaczej bym tak się w nocy potargała że ojej... na szczęście sama śpię (albo nie na szczęście )
wrily jak Ci sie to udaje???

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Nie mam skierowania na żadne badania, pozostaje czekać do końca września na wizytę u laryngologa
Dzisiaj się dowiedziałam, że odchodzi się od robienia wymazów, bo to nie są pewne badania (mamy dużo różnych bakterii w gardle i w nosie)
A wydawało mi się, że nie tak dawno w mediach mówiło się, że przed przepisaniem antybiotyków, wskazane jest zrobienie wymazu
jak to??? dlaczego musisz czekac na wizyte az tak dlugo

co do spania z mokrymi wlosami, to poczatkowo probowalam zawijac je w koszulke, scierke, bluzke, pieluche- rano nadal mokre i w dodatku odksztalcone
pozniej- spanie w siateczkowym czepku- wlosy mniej mokre (ale wciaz nie suche ) mniej odksztalone- generalnie lepiej niz po koszulce, pielusze, itd
ostatnie pare razy- nalozenie na mokre duzej ilosci zelu lnianego-rano brak odksztalcenia (nie sypiam spokojnie, strasznie sie wierce ) , nawet 2 lub 3 razy wlosy rano byly suche, no i nie ma puchu, - ten sposob sie u mnie jak najbardziej sprawdza

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-08-16 o 18:32
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 18:34   #23241
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
no według składu jest ok, ale jeszcze nie używałam
tak, skład czytałam, ale czekam na opis efektów

Cytat:
wrily - ogólnie dba, a jak jej się uda ułożyć, to kompletny odlot, zakochać się można :P
wierzę całkowicie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21409505]
wrily jak Ci sie to udaje???[/QUOTE]

trochę gimnastyki to wymaga, źle też zasypiam, zdecydowanie wolę spać na brzuchu i ogólnie robić co mi się podoba, a tutaj niestety, trzeba tak leżeć i się nie ruszać. O dziwo, jak już tak zasnę to się nie ruszam i nie burzę tej konstrukcji dlatego włosy po nocy też nie są tragiczne
Stary 2010-08-16, 18:35   #23242
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
mnie to mów

I wygodnie Ci? Ja nie mogę iść spać z mokrymi. Ba nawet z lekko poduszonymi nie mogę iść, bo zaraz pojawiają się mega odkształcenia i loki stają się takie płaskie. Spanie z mokrymi nie służy mi. A czy w ogóle to dobrze wpływa na loki - spanie z mokrymi włosami? Nie występuje wtedy większe ryzyko uszkodzeń mechanicznych włosa? Dobrze myślę, czy kombinuję ?
Stary 2010-08-16, 18:37   #23243
wrily_curly
Rozeznanie

ja raz spałam w koszulce na mokrych włosach - część loków była normalna a część odkształcona, zwłaszcza przy skórze pozagniatało się no i oczywiście nie wyschły, więcej tak nie kombinuję

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

nie, ale czego się nie robi dla urody w mokrych włosach chyba łatwiej pokruszyć łuski, więc w jakiś sposób mechanicznie je uszkodzić
Stary 2010-08-16, 19:02   #23244
jaksy
Zasiedzenie

Można się przyłączyć?
Choć to mój pierwszy post to przyznam się, że podczytuję to forum (nieregularnie) już od...hmm...jakiegoś roku. Teraz jestem bardziej świadoma i bardzo wam za to dziękuję. Co prawda moja wiedza o składach opierała się jak dotąd na unikaniu silikonów i SLS/SLES, a o proteinach, humektantach itd nie mam już pojęcia, obiecuje poczytać co by nie zadawać głupich pytań (właśnie robię notatki z polyquaterniums ).
Włosy nie kręcą mi się od zawsze. W dzieciństwie były całkiem proste, potem zaczęły się wywijać na końcach, aż do pewnej wizyty u fryzjera, kiedy to po cieniowaniu zaczęły się skręcać jak szalone. Niestety każda kolejna wizyta (w innych salonach) kończyła się już tragicznie.
Poza tym, nie kręcą mi się też tak jak kiedyś. Kiedyś ten skręt był większy, grubszy, choć właściwie o niego nie dbałam. Teraz męczę i dręczę te włosy, a i tak kręcą się słabiej i drobniej. Domyślam się, że powodów może być wiele: 2-letnie rozjaśnianie (niemal do bieli), tabletki anty, przeprowadzka do dużego miasta na studia (nie ja jedna narzekam tam na wodę) etc. A właśnie, co do tej przeprowadzki. W ubiegłe wakacje myłam włosy odżywką. Po przeprowadzce ta metoda kompletnie się nie sprawdziła. Wypróbowałam kilka odżywek i nic, wlosy były po prostu brudne.

Wrzucam zdjęcia moich włosów. Pielęgnacja ta sama: mycie OMO, potem ugniatanie emulsją Glorii i żelem Artiste. Różni je to, że raz rozczesałam na mokro po myciu, a raz podczas mycia głową w dół + plopping (jeszcze trochę wilgotne, ale po wyschnięciu skręt się nie zmienił; a włosy tak błyszczą od lampy, nie same z siebie, niestety ). Niby fajnie, ale nie jestem zadowolona. Raz, po ploppingu mam na głowie mały kontun. Dwa (to już niezależnie od metody), włosy z każdą godziną się stopniowo puszą (nie wspomnę co się dzieje podczas deszczowych dni). Trzy, następnego dnia, budzę się z jedną wielką szopą - ni to loki ni to proste, a po ugniataniu (Gloria + żel) są wręcz obleśnie drobne i posklejane. Czuje, że zbliża się kolejny włosowy kryzys, więc zgłaszam się na terapię (mam nadzieję, że Was nie zanudziłam )
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 19:25   #23245
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Mają potencjał, ale, moim zdaniem, trzeba by nad nimi trochę popracować
Włosy kręcą się w dolnej części, ale przy odpowiedniej pielęgnacji być może mogłyby na całej długości

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21409505]
jak to??? dlaczego musisz czekac na wizyte az tak dlugo [/QUOTE]
Termin wizyty ustalałam w końcu czerwca
Tak wygląda u nas leczenie
(dlaczego tak jest? lekarz na NFZ przyjmuje 1 raz w tyg. przez 2 godz.; to chyba wiele tłumaczy)

Opowiem Wam o tym, co wczoraj widziałam w programie "Mała piękność". Jeśli nigdy nie oglądałyście - to program o dzieciach (od takich co ledwo chodzą), ew. nastolatkach (12-13 lat) w USA, które startują w konkursach piękności. Co tam można zobaczyć (dziewczynki w wieku 5 lat mają makijaż, sztuczną opaleniznę, regulowane brwi, manicure, osobistych trenerów itp.; roczne koszty udziału w konkursach to 6.000 - 7.000 $).
W tym programie była 5-letnia dziewczynka, Afroamerykanka z pięknym afro (podnie jak jej mama). Najpierw się zachwyciłam matką, bo miała zdefiniowane, regularne loki. Entuzjazm mi minął jak matka przyniosła peruki i zaczęła córce przymierzać. Stwierdziła, że łatwiej jest założyć perukę niż zajmować się włosami, kręcić je na lokówkę (?). W ten sposób zaoszczędza się kilka godzin. Pewnie sama matka też miała perukę
(na koniec matka stwierdziła, że ona dopuszcza wszelkie sposoby, mogące poprawić wygląd)

Nie dziwię się, jak z takim podejściem matki, dziewczynka będzie miała później problem z zaakceptowaniem swoich włosów

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 19:48   #23246
pieterowa
Przyczajenie

witam ;D ja tez jestem zakręconowłosą ;p
i wiecie co?? tak czytam i czytam jakie wy cuda stosujecie na swoje włosy, jak o nie dbacie i aż mi wstyd za siebie
ja katuje moje suszarka i prostownicą
ostro je zapuszczam więc moje końcówki pozostawiają wiele do życzenia, ale mam uraz do fryzjerów więc rzadko się tam pojawiam ;D a stosuje jedynie maseczkę do włosów suchych i jak sobie przypomnę jedwab
wstyd ale zazdroszczę wam

"Chodź, pokażę Tobie świat w moich barwach, tam gdzie wiatr unosi nas nad obłoki i te miasta"
pieterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 20:17   #23247
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

dziewczyny ja tylko na moment bo zalatana jestem strasznie

wczoraj użyłam pierwszy raz odżywki TBS rainforest do suchych włosów
wcześniej całą noc kokosik
włosy naprawdę mnie zaskoczyły
probowałam zrobić fotki, ale aparat nie łapał ostrości i nawet w połowie nie ujął piękności loczków

co do samej odżywki to jest fajna, po nałożenu na włosy zapach się zmienił i zrobił się bardzo wyraźny
za to po spłukaniu gdy schły bardzo mocno pachniały miodem, ale z tego co pamietam miód daleko w składzie

a wogóle włosy ciachniętę mocniej sie skręciły, a długość najkrótszych jest do ucha - te zlokowały się najmocniej
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 20:21   #23248
201605090958
Konto usunięte

Kobietki
co lepsze z kokosa Parachute czy Vatika?
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 20:34   #23249
jumaatt
Rozeznanie

Komu włosy jaksy na 3 ostatnich zdjęciach przypominają obcięte włosy msk ręka do góry

Jaksy - skąd pomysł nakładania glorii jako odżywki bez spłukiwania? Może to stąd to obciążenie, bo tak mi się kojarzą "zlepione loczki".

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Termin wizyty ustalałam w końcu czerwca
Tak wygląda u nas leczenie
(dlaczego tak jest? lekarz na NFZ przyjmuje 1 raz w tyg. przez 2 godz.; to chyba wiele tłumaczy)
Nie mogę czytać takich rzeczy

Cytat:
Opowiem Wam o tym, co wczoraj widziałam w programie "Mała piękność". Jeśli nigdy nie oglądałyście - to program o dzieciach (od takich co ledwo chodzą), ew. nastolatkach (12-13 lat) w USA, które startują w konkursach piękności. Co tam można zobaczyć (dziewczynki w wieku 5 lat mają makijaż, sztuczną opaleniznę, regulowane brwi, manicure, osobistych trenerów itp.; roczne koszty udziału w konkursach to 6.000 - 7.000 $).
W tym programie była 5-letnia dziewczynka, Afroamerykanka z pięknym afro (podnie jak jej mama). Najpierw się zachwyciłam matką, bo miała zdefiniowane, regularne loki. Entuzjazm mi minął jak matka przyniosła peruki i zaczęła córce przymierzać. Stwierdziła, że łatwiej jest założyć perukę niż zajmować się włosami, kręcić je na lokówkę (?). W ten sposób zaoszczędza się kilka godzin. Pewnie sama matka też miała perukę
(na koniec matka stwierdziła, że ona dopuszcza wszelkie sposoby, mogące poprawić wygląd)

Nie dziwię się, jak z takim podejściem matki, dziewczynka będzie miała później problem z zaakceptowaniem swoich włosów
Obawiam się, że dziewczynka będzie miała ogólne problemy z osobowością, nie tylko z włosami

Cytat:
Napisane przez pieterowa Pokaż wiadomość
witam ;D ja tez jestem zakręconowłosą ;p
i wiecie co?? tak czytam i czytam jakie wy cuda stosujecie na swoje włosy, jak o nie dbacie i aż mi wstyd za siebie
ja katuje moje suszarka i prostownicą
ostro je zapuszczam więc moje końcówki pozostawiają wiele do życzenia, ale mam uraz do fryzjerów więc rzadko się tam pojawiam ;D a stosuje jedynie maseczkę do włosów suchych i jak sobie przypomnę jedwab
wstyd ale zazdroszczę wam
No to mam nadzieję, że wjechałyśmy Ci na ambicję i teraz zajmiesz się porządnie włosami

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość

wczoraj użyłam pierwszy raz odżywki TBS rainforest do suchych włosów
wcześniej całą noc kokosik
włosy naprawdę mnie zaskoczyły

Cytat:
probowałam zrobić fotki, ale aparat nie łapał ostrości i nawet w połowie nie ujął piękności loczków
A ja tak chciałam zobaczyć Następnym razem zatrudnij męża do pomocy

Cytat:
co do samej odżywki to jest fajna,
Niedobrze, niedobrze..

Jak będzie okazja, zrób zdjęcia

Danusia, ja nie pomogę, nie miałam żadnego z nich.
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 20:48   #23250
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kobietki
co lepsze z kokosa Parachute czy Vatika?
mam parachute i vatikę tą z cytryną i czymś tam i nie widzę między nimi różnicy ale może spróbuj parachute bo to kokos bez dodatków

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości)

Zasady wysyłania wiadomości