Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-17, 09:06   #3031
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Kupujecie pojemniki na mleko? takie do mrożenia/ jeśli tak to ile?
ja kupiłam jedno opakowanie woreczków (chyba 25 sztuk)- jak się okażą przydatne, zakupię więcej
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 09:06   #3032
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Misqa- to nieprawda. Jesli oboje oplacacie skladke do PZU to OBOJE dostaniecie pieniadze i tu firma nie ma nic do rzeczy. Najlepiej sama zadzwon do PZU i spytaj.
Ja spokojnie moglam zapisac meza do mojego ubezpieczenia i tez dostalby pieniadze. Tyle ze on ma duzo lepsze ubezpieczenie w pracy i sie nie oplacalo (niestety ja tam nie moglam sie zapisac).
Za to zapisalismy TZ do ubezpieczenia u jego mamy w pracy. Przyznam sie ,ze z premedytacja, bo robili jakies zmiany i zniesli karencje i zrobilismy to tylko dla kasy za urodzenie dziecka 2000zl Potem TZ wypisuje sie z ubezpieczenia u mamy.

Piszecie, ze wasze dzieciaki wariuja nad ranem, moj ma odwrotnie. On nad ranem spi jak kamien (co mnie czasem o palpitacje przysparza) Moge go szturchac, pukac i przesuwac, Mały ma matke i jej nerwy gleboko. Czasem leniwie mi machnie lub sie przekreci.
ON RANO sPI i juz! Paskud Maly. Wlasnie dzis sie bardzo tym zdenerwowalam. No i chyba zaraz go poszturcham jeszcze.
aaa to wprowadzili mnie w błąd... przejdę się któregoś dnia i popytam w oddziale

Cytat:
no właśnie też o tym myslałam na pewno na receptę są dużo tańsze ( dziewczyny na innym watku pisały), Może Martucha nam coś podpowie w tej kwestii a z tym ubezpieczeniem to jakie macie? bo my mamy p plus i właśnie wiem tylko że koło tysiaka się dostaje. Też jestem podczepiona pod męża i dostaniemy dwa a raczej 3 bo tż zmienił pracę i zapisał się do nowego ubezp.

Mszu to twoje koty identycznie jak mój pieso, budzi mnie chce się bawić, a jak wstanę to idzie spać ja wstałam o 7.30 a on dalej spi zwykle tak po 10 wyłazi

Zamówiłam dzisiaj jeszcze 10 pieluch tetrowych i kilka flanelek, tak żeby nie prać co chwilę a cena bardzo korzystna 1,90 za podwójnie tkaną tetrę 80x80

Kupujecie pojemniki na mleko? takie do mrożenia/ jeśli tak to ile?
a też właśnie mamy te p plus i tam jest 1600 zł

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 09:13   #3033
Majka232
Zakorzenienie

Ja mam w pracy ubezp. z pzu i przy danej składce za urodzenie dziecka jest 950 zł. Dodatkowe ubezp. wykupiliśmy z myślą o dziecku i wybraliśmy takie (polisa życie) w ktorym za ur. dziecka jest najwięcej przy niezbyt wysokiej składce 2000 zł (składka 51 zł).
Stary 2010-08-17, 09:16   #3034
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja kupiłam jedno opakowanie woreczków (chyba 25 sztuk)- jak się okażą przydatne, zakupię więcej
a gdzie cuś takiego mozna dostać bo widziałam pojemniki TT 50ml 4 sztuki za 19zl więc mi się nie uśmiecha kupować jeśli nie wiadomo czy się przydadzą, zresztą musiałabym kilka takich zestawów zakupić ( jeśli oczywiście bym miała co przechowywać )
Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość

a też właśnie mamy te p plus i tam jest 1600 zł
ooo...a ja myslałam, że 1000zł, no to poprawiłaś mi dzisiaj humor

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 09:17   #3035
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
cellaris, Klari my też powsinogi
Moja siostra jak usłyszała, że siedziałam sama w głuszy (mąż do pracy dojeżdżał) to prawie zawału dostała (Ona tę głusze zna), a jeszcze nie wiem, że gdybym w ten weekend nie była w szpitalu, to jechalibyśmy do Sierakowa na 3 dni
Dlatego zakupiliśmy łóżeczko turystyczne i nic nas nie zatrzyma
No mnie ostatnio ostro skrytykował kuzyn tż-ta za jeżdżenie autem w 8 miesiącu, a gdyby wiedział, że wtedy co mnie spotkał miałam za sobą traskę na jakieś 200 km to chyba by na zawał padł A ja tak sobie na działkę kursowałam, do przyczepki

Cytat:
ja miałam cukier 140- czyli na granicy, bo do 140 jest norma. Więc może też dlatego tak mi się wszystko wyklarowało?
Ja też taki miałam a dietę mam trzymać w zasadzie do porodu... Ale może dlatego, że mimo iż po jedzeniu jak sprawdzam cukry to mam ok, ale na badaniach nadal mi wychodzi tak na granicy...

Cytat:
no właśnie widzę, że bardzo przyjazna...
W teorii to sieć aptek "przyjazna diabetykom", niestety sama aptekarka przyjazna nie była.

-------------------------------
Uprawiacie jeszcze seks? My wczoraj usiłowaliśmy, ale takich akrobacji to jeszcze nie robiłam nigdy, a zmęczyłam się jakbym w polu orała . Więcej z tego było śmiechu niż seksu bo w ogóle ciężko znaleźć jakąś pozycję, żeby się w niej dało kochać, żeby dziecko nie fikało w brzuchu a mnie nic się nie zgniatało... Tragedia...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-08-17 o 09:18
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 09:22   #3036
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

ninaad, majka232 taaa... przy zamowieniach hurtowych (kilka produktow) moze takie kupowanie sie opłaca... ale jak ja tak nie cierpie poczty polskiej, a nie daj bog jak musze stać w kolejce z awizo, za jakas smierdzaca babcia, albo innym smierdzacym typem...

gabisun...nie, bo narazie nie wiem czy wogole bede mrozic, moje dwie kolezanki odcigaly mrozily, a ich dzieci w nosie to mialy bo z butelki ani innych takich za chiny nie chcialy pic, tylko z cycka. jak sie okaze, ze Młodej nie bedzie przeszkadzało picie np. butelki to sie przeciez kupi... po co wyrzac kase na cos co moze sie w ogole nie przyda...?

z tym, ze moje koty beda spały az do powrotu mojego meza... takie sa cholernie towarzyskie

klarissa... tak, jakoś dajemy rade ale ja sie staram nie przemeczac, poza tym ze mam brzuch jak balon to nadal jestem dosc elastyczna, wiec zawsze jakos uda mi sie cialem wymanewrowac, zeby mi bylo wygodnie a propos fikania dziecka, to mnie to jakos nie rusza. Lekarze mowia, ze to nie przeszkadza, gazetki to samo, wiec ja o tym w ogole nie mysle

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-17 o 09:29
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 09:39   #3037
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Hej dziewuszki))
Nie mam czasa do was zagladać Mamuśka jest, ciagle gdzieś ją woże. jak nie do szpitala do wujka, to do cioci do domku. ALe juz dzis wujka wypisują ze szpitala więc będzie mniej jezdzenia bo mieszkają blisko nas
Wujek mial udar w zeszly poniedzialek jak pisała, z pamięcią mu się polepszyło i jest ok, ale z chodzeniem ma dosc duzy problem nio i z chodzeniem do wc- tzn prostata masakryczna i siusia w pampersy. na szczescie z drugą opcją chodzi do wc
Musimy mu zalatwić balkonik do domku nio i jakies pielucho-majtki, żeby mogł sobie sam zakladac...ah okropne zycie czasem jest

Mężuś w sobote wieczorkiem przyjechał z Gdyni i jest ok, nawet lepiej niż sądziłam dogadaują się z moją mamą
A ona już pomyła mi okna wiec mam luz

Klarissa -w sobotkę jak męzuś wrocił to dalismy radę)) jakoś tak klasycznie, fakt brzusio przeszkadzal nio ale ...było miło az się mezus zdziwił, że mu "dałam" eheheheh

W ogóle poryczałam się przez niego już bo jak wrócił to stwerdził, że jestem wielka jak BOJLER nio a jaka mam być, skoro w brzusiu dzidzia jest???

A w sobote na wesele przyjaciołki... mialam byc swiadkową, ale odmowiłam, bo roznie bywa.. i w sumie nie wiem nawet czy w buty jakeis wejde hehe i czy sukienka w ktorej bylam w czerwcu bedzie jeszcze dobra eheh

Wczoraj byłam na KTG, wszystko w normie, znow ide w czwartek i tak juz do konca- czyli 2x w tygodniu Moj gin tak robi wszystkim

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-08-17 o 09:42
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 09:50   #3038
Czekooladowaa
Raczkowanie

witam znow po czasie
pedzicie jak szalone ! kolejna czesc a ja dopiero teraz sie melduje niestety podczytuje was kiedy tylko moge ale mialam problemy z zalogowaniem sie wiec pisac nie pisalam tylko podczytywalam po trochu jednak przyznam sie ze troszke jestem do tylu wiec juz za chwile zabieram sie za nadrobienie

Kubus wciaz naciska mi na zebra i juz poprostu nie mam sil do tego te klopoty z oddychaniem..
wczoraj odwiedzila mnie polozna , myslalam ze dopiero po porodzie sie zjawi a ona wczoraj przyciekla
nie mialam okazji pogratulowac naszej rozpakowanej mamusi wiec teraz mam okazje

wizyta w czwartek
zmykam nadrabiac, trzymajcie sie

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 10:02   #3039
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
klarissa... tak, jakoś dajemy rade ale ja sie staram nie przemeczac, poza tym ze mam brzuch jak balon to nadal jestem dosc elastyczna, wiec zawsze jakos uda mi sie cialem wymanewrowac, zeby mi bylo wygodnie a propos fikania dziecka, to mnie to jakos nie rusza. Lekarze mowia, ze to nie przeszkadza, gazetki to samo, wiec ja o tym w ogole nie mysle
Ja nie mogę jak mała fika, myślę wtedy o dziecku a nie o seksie... no jakoś tak nie mogę i już Dlatego muszę się tak ułożyć żeby dziecko dało mi spokój co nie jest proste, bo teraz z kładzeniem się to w ogóle mam problem i najchętniej wcale bym się nie kładła... No i też nie w każdej pozycji mogę się kochać bo w niektórych mnie boli, więc musimy kombinować

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki))
Nie mam czasa do was zagladać Mamuśka jest, ciagle gdzieś ją woże. jak nie do szpitala do wujka, to do cioci do domku. ALe juz dzis wujka wypisują ze szpitala więc będzie mniej jezdzenia bo mieszkają blisko nas
Wujek mial udar w zeszly poniedzialek jak pisała, z pamięcią mu się polepszyło i jest ok, ale z chodzeniem ma dosc duzy problem nio i z chodzeniem do wc- tzn prostata masakryczna i siusia w pampersy. na szczescie z drugą opcją chodzi do wc
Musimy mu zalatwić balkonik do domku nio i jakies pielucho-majtki, żeby mogł sobie sam zakladac...ah okropne zycie czasem jest
Współczuję wujkowi. Mój pradziadek miał problemy z prostatą i właśnie nie mógł sam do kibelka tylko miał założony cewnik... Niech wujek szybko wraca do zdrowia.

Cytat:
Klarissa -w sobotkę jak męzuś wrocił to dalismy radę)) jakoś tak klasycznie, fakt brzusio przeszkadzal nio ale ...było miło az się mezus zdziwił, że mu "dałam" eheheheh

W ogóle poryczałam się przez niego już bo jak wrócił to stwerdził, że jestem wielka jak BOJLER nio a jaka mam być, skoro w brzusiu dzidzia jest???
Fajnie, że się udało A co do "komplementu" to faktycznie wyskoczył jak guma z gaci...

---------------------
Ja dzisiaj mam wene na sprzątanie. Rano poprałam śpiworki małej, teraz dywanik z balkonu, poodkurzałam, jeszcze umyję podłogi a potem popiorę ciuszki - ostatni rzut już i od jutra będę się brała za prasowanie. Jakiś wewnętrzny głos mi podpowiada, że powinnam sobie wszystko już przygotować (rzeczy dla siebie do szpitala też).

Codziennie obserwuję śluz w obawie przed czopem
Stary 2010-08-17, 10:03   #3040
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
a gdzie cuś takiego mozna dostać
na alledrogo W sklepach z art dla dzieci pewnie też są
Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Uprawiacie jeszcze seks? My wczoraj usiłowaliśmy, ale takich akrobacji to jeszcze nie robiłam nigdy, a zmęczyłam się jakbym w polu orała . Więcej z tego było śmiechu niż seksu bo w ogóle ciężko znaleźć jakąś pozycję, żeby się w niej dało kochać, żeby dziecko nie fikało w brzuchu a mnie nic się nie zgniatało... Tragedia...
ja mam zakaz- od jakichś 2 miesięcy
Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
ninaad, majka232 taaa... przy zamowieniach hurtowych (kilka produktow) moze takie kupowanie sie opłaca... ale jak ja tak nie cierpie poczty polskiej, a nie daj bog jak musze stać w kolejce z awizo, za jakas smierdzaca babcia, albo innym smierdzacym typem...
ja z reguły zamawiam duże paki albo większe (w sensie droższe) zakupy- wtedy zamawiam kurierem
Stary 2010-08-17, 10:06   #3041
ycnan
Zadomowienie

Witam, kochane
Musiałam Was troszkę nadrobić, bo wczoraj przyszła za***iaszcza burza i wysiadł mi internet, a zaraz potem prąd Prąd odzyskałam po około 2h, ale netu nie było do rana.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze

Maggie1983, bardzo ładne ubranka

Ineczka33, super wyglądacie. A Ty strasznie szczuplutka jesteś
Cytat:
Uprawiacie jeszcze seks?
Heh, chyba od miesiąca już nie Ja już nie daje rady fizycznie. Tzn, jakby mi się bardzo chciało, to pewnie bym dała radę. Ale problem w tym, że jak mi się zachce, to zaraz mi się odechciewa, jak tylko pomyślę, jak mam się przy tym namęczyć. Ale chyba się niebawem "zmuszę" bo może już nie być szansy przed porodem, a potem trzeba tyyyle czekać...
...Tęsknię za normalnym, regularnym seksikiem

Mpik82, super, że Twoja mama dogaduje się z TŻ
A z tym bojlerem to przegiął pałę

U mnie nic nowego, żadnej głupoty jeszcze dziś nie zrobiłam
A co do parówek, to nie wiedziałam, że można gotować w tej folii
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 10:09   #3042
elenka1
Rozeznanie

Klarissa ja juz dawno nie uprawiam seksu bo:
-mimo ze chwilę przed zrobie siku to jak tylko coś sie zacznie to musimy przerwać bo znowu mi sie chce
-mąż jakoś boi się (ze dziecku tam niewygodnie) i nie naciska
-ja za chiny nie mogę osiągnąc orgazmu

no ale teraz zamierzam dopadać mojego męza coraz częsciej bo to niby przyśpiesza poród

Mpik też mu sie zachciało bojlerem Cię nazywać a swoją drogą olać tooooo

Gabisun ja nie mam zamiaru narazie kupowac nic do mrożenia, nie wiem czy dobrze robie ale zawsze apteka jest blisko wrazie czego

ja wczoraj o mało zawału nie dostałam jak zaczęłam się przeglądać po wyjsciu spod prysznica
rozstępy na moich pośladkach sa okrutne, długie czerwone pręgia do tego cellulitis i chyba zaczynam dostrzegać początki rozstępów na wewnętrznych stronach ud
twarz szara bez wyrazu, oczy jakby zapadniete bez makijażu wyglądam okropnie
juz naprawde marze o tym zeby się wziąść za siebie i zaczać ćwiczyć

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 10:09   #3043
dra
Zakorzenienie

witajcie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość

co do lumpkowych ciuszków ja tez mam zamiar sie wybrac na takie zakupy tylko czekam az mama znajdzie troszkę czasu bo we 2 raźniej, a TZta do ciucholandu w zyciu nie wyciagnę
no wyciągaj mame,a tż oj mojego też bym nie wyciągneła-ale to nic strasznego

Cytat:

wczoraj było bardzo fajnie w SR, był wykład o karmieniu piersią, i ku mojemu zdziwieniu spora większość przyszła z mężami...tylko mojego jak zwykle nie było... i nawet nie przyjechał po mnie, obraziłam się za to

Boże, ja to mam szczęście do idiotów.... wczoraj gin, a póóxniej jeszcze szef zaczynał robić problemy i chyba chce zrobic wszystko zeby PZU nie wypłaciło nam za urodzenie dziecka kasy.... bo placilismy z TZ-em takie dodatkowe ubezpieczenie i 1600 z tego ma byc...

kochana ty sie nie przejmuj,ze męża nie było-szkoda,ale cóż zrobić

oj ciebie się uczepili tak jak ja mam pecha do ginów co ide to okazuja sie jeszcze gorsi od poprzednich
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

Po południu tzn na 15 mamy wizytę u GINA

Pomi i Dra nie wiem czy zaglądacie na staraczki tzn czasem was tam widzę CORA ma dwie krechy
to daj po wizycie co i jak
ja zagladam,ale tam nie pisze,ale jeszcze pisze na walczymy i tam tez sie pochwaliła kurcze tez sie ciesze,bo tyle czekania,wrogi śluz a jednak cud się zdazył

Cytat:

oj ciężko jest,ale jakoś ostatnio daliśmy radę
ale ja to w ciąży jakaś nie wyrzyta chcice mam jak nie wiem tak przed ciążą nie było,a odlatuje az za szybko

Cytat:

Wczoraj byłam na KTG, wszystko w normie, znow ide w czwartek i tak juz do konca- czyli 2x w tygodniu Moj gin tak robi wszystkim
czy cii nasi tżtowie na mózg padło ostatnio czy co i kochana sie nie przejmuj wiadomo przykre to jest,ale miej to gdzies oni to opalna cos a dopiero poznej mysla
o to fajnie,ze wszytsko ok i 2 razy ktg masz dobrze ja to ani razu nie bede miec chyba,ze jak bede rodzic
Stary 2010-08-17, 10:18   #3044
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam zakaz- od jakichś 2 miesięcy
Uuuuuu... Ale to już niedługo

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Heh, chyba od miesiąca już nie Ja już nie daje rady fizycznie. Tzn, jakby mi się bardzo chciało, to pewnie bym dała radę. Ale problem w tym, że jak mi się zachce, to zaraz mi się odechciewa, jak tylko pomyślę, jak mam się przy tym namęczyć. Ale chyba się niebawem "zmuszę" bo może już nie być szansy przed porodem, a potem trzeba tyyyle czekać...
...Tęsknię za normalnym, regularnym seksikiem
Ja też tęsknię za takim normalnym seksem. W ciąży seks jest po prostu inny... na początku było super bo wszystko intensywnie odczuwałam, ale teraz jest mi właśnie niewygodnie i rezultat taki, że ochotę mam, ale jak sobie pomyślę jak ten seks wygląda to mi przechodzi...

Ciekawa jestem jak to będzie po ciąży...
Pewnie jeszcze inaczej.

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Klarissa ja juz dawno nie uprawiam seksu bo:
-mimo ze chwilę przed zrobie siku to jak tylko coś sie zacznie to musimy przerwać bo znowu mi sie chce
-mąż jakoś boi się (ze dziecku tam niewygodnie) i nie naciska
-ja za chiny nie mogę osiągnąc orgazmu

no ale teraz zamierzam dopadać mojego męza coraz częsciej bo to niby przyśpiesza poród
Ja też tak mam - siku zaraz przed, siku zaraz po Ale orgazmy jak już mam to są ekstra, tyle, że dojść do nich to jak "droga przez mękę"

Cytat:
ja wczoraj o mało zawału nie dostałam jak zaczęłam się przeglądać po wyjsciu spod prysznica
rozstępy na moich pośladkach sa okrutne, długie czerwone pręgia do tego cellulitis i chyba zaczynam dostrzegać początki rozstępów na wewnętrznych stronach ud
twarz szara bez wyrazu, oczy jakby zapadniete bez makijażu wyglądam okropnie
juz naprawde marze o tym zeby się wziąść za siebie i zaczać ćwiczyć
Nie martw się kochana, żadna z nas już tak super nie wygląda. Ja też widzę po sobie że coraz częściej wyglądam na twarzy jak po całonocnej libacji... no i teraz ten mój potłuczony tyłek... mam takie obrzydliwe czarne krwiaki na pośladkach Na całym ciele wylazły mi żyły (nawet w miejscach intymnych), a przez bieganie w spodenkach i koszulka z ramiączkami po działce jestem opalona we wszelkie możliwe wzroki... brzuch mam bielusieńki a dekolt strzaskany słońcem, w połowie uda mam białe, w połowie opalone... wyglądam tragicznie

A co do cellulitu to nigdy nie przypuszczałam, że można go mieć nie tylko na tyłku i udach ale też nawet nad kolanami... Mam nadzieję, że to mi zejdzie...

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
oj ciężko jest,ale jakoś ostatnio daliśmy radę
ale ja to w ciąży jakaś nie wyrzyta chcice mam jak nie wiem tak przed ciążą nie było,a odlatuje az za szybko
Czyli zmiany na plus
Stary 2010-08-17, 10:20   #3045
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Nam się zdarza, ale bardzo rzadko Odkąd lekarz przy mężu mówił o tym, że głaskanie brzuszka i stymulacja piersi moze wywołać skurcze mój luby ma stracha..
Też jest raczej śmiesznie niż namiętnie, szczególnie gdy po wszystkim on mnie bacznie obserwuje, sprawdza czy mały sie rusza, pyta co chwilę czy coś mnie nie boli
Cytat:
Nie przejmuj się, ludzie się nawet nie zastanawiają, co mówią i niby to ma być śmieszne..Taa tylko ciekawe dla kogo...
Ostatnio mój tata przywitał mnie słowami "Cześć gruba belo", więc ja mu na to "Cześć stary pryku"- podziłało.
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 10:22   #3046
gabisun
Zakorzenienie

ninaad dzięki za info i w ogóle dziewczyny dziękuje za opinie
Mszu no bo właśnie słyszałam ,ze przy nawale mleka to dobrze jest sobie zostawić takie zapasy na "czarną godzinę" w mojej super aptece nawet octeniseptu nie mogłam dostac, a co dopiero jakieś pojemniki czy woreczki także muszę pomyśleć trochę wcześniej

Mpik pocieszę cię że starsi ludzie duzo szybciej dochodzą do siebie po wylewie niż młodzi na pewno nie bedzie już taki sprawny jak kiedyś, ale dobra rehablitacja postawi go na nogi, przynajmniej żeby był w miarę samodzielny

Klarissa a ja mam ostatnio taką ochotę na przytulanki ,ze szok i nawet jeszcze daję radę rózne akrobacje poczyniać, tylko tż się boi odkąd się dowiedział, że mam rozwarcie teraz ma tak zakodowane sex= zaraz jedziemy na porodówkę

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 10:23   #3047
Ewcia811211
Raczkowanie

"borowkowa-To super! Bo tak myślałam od początku, ale ostatnio mnie coś na Lutycką wzięło. Jednak chyba pokontynuuję tradycję rodzinną i wyląduję w św.Rodzinie, zresztą tam mam najbliżej"
no ja tez Poznanianka i św.rodzina, bo to juz rodzinne hehe
a co do seksu-ciezko coraz bardziej ale jeszcze dajemy rade choc akrobacje by nie dusic brzuszka sa niezle i smiac mi sie chce przy tym, no ale potem to niestety tak szybko nie bedzie mozna op porodzie i nieraz sie zastanawiam jak to bedzie.....
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 10:25   #3048
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Ostatnio mój tata przywitał mnie słowami "Cześć gruba belo", więc ja mu na to "Cześć stary pryku"- podziłało.
dobre!!!!!!

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 10:27   #3049
Ewcia811211
Raczkowanie

dziewczyny czy to ze czlek caly czas taki spuchniety to normalne???
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 10:36   #3050
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
u mnie jest problem tego typu, że ja nie wiem kiedy jest mój tp
No miejmy nadzieje,ze wkrótce urodzisz i nie będziesz chodzić jak Słonica jeszcze z rok

Cytat:
Jakieś uczulenie na rękach mi wyszło i już drugi dzien z nim walczę... Jak do jutra nie przejdzie, to lecę do dermatologa. Kurcze, mam dość lekarzy
O to moe masz to co ja miałam.Takie malutkie krosteczki na dłoniach?U mnie to było swędzące,byłam u dermatologa i dostałam jakąś maść,ale gó... mi ona dała.Przestałam smarować i po paru dniach mi przeszło

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość

Wklejam parę fotek z działki, gdzie paśliśmy się naszą 3 osobową rodzinką przez parę dni

Ślicznie,a jaka figurka zgrabna

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
Napiszę jeszcze tylko, że byłam u doktorka dziś i jak na razie spoko, szyjka 2,5cm, główka dość nisko i powiedział że mogę nie dotrwać do 12.09 . Oczywiście 100% pewności nie ma, ale tak to wygląda na dziś.
O no proszę,no to będzime czekać na przebieg wydarzeń i czy lekarz miał racjęA wybrałaś już spzital?Bo jeśli Ci się poród przesunie,to chyba warto już podjąć decyzję.
JA po ostatniej wizycie(wycieczce) na porodówce na Krasnickiej mam jeszcze większe wątpliwości gdzie rodzić.Tam jest całkiem sympatycznie(przynajmniej nie leży sie na korytarzu).Jeszcze jak pojadę na ktg na Jaczewskiego to tam będę chciała oblukać co i jak i wtedy będę musiała podjąc decyzję

Cytat:
aaaa i jeszcze takie pytanie mam - te wit D i K to trzeba od samego poczatku dla dzieciaczka podawac każdego czy mam to z jakims lekarzem konsultowac?
Trzeba to skonsultować z lekarzem pediatrą,on Ci wszystko powie co i jak.Na własną rękę lepiej nie brać.Wit K to na pewno się bierze,jeśli się karmi piersią.Wit. D bierze się chyba dopiero potem(tzn nie od urodzenia). Ale to i tak od początku będziesz chodzić z dzieckiem na kontrole do pediatry to wszystkiego się dowiesz

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 10:43   #3051
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Mszu no bo właśnie słyszałam ,ze przy nawale mleka to dobrze jest sobie zostawić takie zapasy na "czarną godzinę" w mojej super aptece nawet octeniseptu nie mogłam dostac, a co dopiero jakieś pojemniki czy woreczki także muszę pomyśleć trochę wcześniej
Ale chyba Kochana gabisun nie doczytalas tego co Ci napisałam, obie moje kolezanki przy nawale mleka je odciągały i mroziły i obie pozniej te "zapasy" musily wyrzucic do kosza, bo dziecko nie chcialo jesc inaczej niz z piersi... ja proponuje narazie wystopowac z takim zakupem, bo TO naprawde moze sie okazać sie zbyteczne.. poza tym, nawet jesli... to allegro działa 24h/dobe

Stary 2010-08-17, 10:45   #3052
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Witam,
ależ wczoraj była burza nad Kielcami - pierwszy raz widziałam takieee grzmoty i błyskawice, do tego lało niemiłosiernie, i jeszcze wiatr....
a teraz znów słońce i ciepło

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Zamówiłam pościel do wózka i drugi komplet do łóżeczka Chwalę się
bardzo ładna najbardziej podoba mi się zestaw z żółwikiem, jest słodki
Cytat:
Napisane przez sasasaPATIsasasa Pokaż wiadomość
Kalex- ja będe rodziła na prostej. Masz na Czarnowie załatwioną jakaś polżna?>
Mam

Cytat:

Oto sypialnia mojej Natalki:
piękna że tak powiem: w moich kolorach uwielbiam takie połączenia
ja wczoraj kupiłam dla Matiego drugi komplet pościeli i zamówiłam firankę do pokoiku - będzie w piątek do odbioru

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Piszecie, ze wasze dzieciaki wariuja nad ranem, moj ma odwrotnie. On nad ranem spi jak kamien (co mnie czasem o palpitacje przysparza) Moge go szturchac, pukac i przesuwac, Mały ma matke i jej nerwy gleboko. Czasem leniwie mi machnie lub sie przekreci.
ON RANO sPI i juz! Paskud Maly. Wlasnie dzis sie bardzo tym zdenerwowalam. No i chyba zaraz go poszturcham jeszcze.
mój też rano sobie smacznie śpi za to wieczorem daje czadu, dziś w nocy znów mnie atakował kopie mnie tam "w dole" strasznie, aż mi się wszystko rusza
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 10:46   #3053
ycnan
Zadomowienie

elenka1, ja tez nie wyglądam za ciekawie bez makijażu i ubrania Ale pocieszam się, że to już niedługo i będzie można zacząć starania ...nad powrotem do formy i normalnego wyglądu

Cytat:
Ja też tęsknię za takim normalnym seksem. W ciąży seks jest po prostu inny... na początku było super bo wszystko intensywnie odczuwałam, ale teraz jest mi właśnie niewygodnie i rezultat taki, że ochotę mam, ale jak sobie pomyślę jak ten seks wygląda to mi przechodzi...
Dokładnie Choć po tym jak Borys się obrócił na nietoperka, to się zrobiłam... hmm... ciaśniejsza, co mi się baaardzo spodobało Mężowi pewnie też

Cytat:
Klarissa a ja mam ostatnio taką ochotę na przytulanki ,ze szok i nawet jeszcze daję radę rózne akrobacje poczyniać, tylko tż się boi odkąd się dowiedział, że mam rozwarcie teraz ma tak zakodowane sex= zaraz jedziemy na porodówkę
Ty to chudzinka jesteś a brzuszek masz malutki, więc nie dziwne, że akrobacje Ci wychodzą. Ja sapę jak jakiś prosiak...

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Argh... normalnie udusić Bardzo dobrze mu odpowiedziałaś
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 10:53   #3054
martynka81
Rozeznanie

Dzień dobry, no to nadrabiam was dalej kochane

Bordowa - super pościel, bardzo ładna

Malwina - ja mam 36t2d i mam prawie 10 kg na plusie

Klarissa - pięknie wyszedł Ci ten kącik dla Małej

Lenka -

Ineczka - ale z ciebie laseczka

Kasienka - a kiedy masz to ktg??? poczekam może na Twoją opinię . Tak naprawdę to na Jaczewskiego mam jeszcze taki plus że siostra moja cioteczna ma tam koleżankę, która jest położną i może uda mi się z nią umówić, więc wtedy wybór będzie prosty . No nic jeszcze kilka dni mam na decyzję...

dziś przynajmniej pogoda dużo lepsza, już dość miałam tego prażącego słońca, tak 23 stopnie to temp. optymalna jak dla mnie .
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 11:08   #3055
Zuziczka
Rozeznanie

Gruba Belo? Bojlerze?

Faceci przeginaja, zero empatii i wyczucia... Jeszcze pewnie mysla, ze to ma byc smieszne i taka ciezarna doceni wysilek.

To ja pochwale mojego Tatusia, ktory widzial mnie ostatnio w szpitalu w koszuli nocnej (przyjechali z mama, a mama z wałówka jak dla pol wojska jakies rosoly, pieczone miesa itd.), dlugo nie siedzieli (3h w jedna strone w koncu).
No wiec moj Rodziciel zadzwonil po spotkaniu do mnie, bo zapomnial mi powiedziec.. UWAGA...- Coreczko, zapomnialem ci powiedziec, ze slicznie wygladasz w ciazy i ze ci sluzy. I ze powinnas miec duzo dzieci, co by czesto tak pieknie wygladac.

Ja wiem, ze to moj tato i zem ja jego corka, ale wiecie co, baaardzo mi sie milo zrobilo.

Co do seksu, to ja tez troche schizuje z rozwarciem moim, choc szyjka dluga. Moj TZ tez byl troche na dystans, ale ostatnio cos mnie molestuje, a ja sie daje. Nie zawsze kochamy sie standardowo, powiedzialabym nawet, ze raczej rzadziej. Ale macanki pieszczoszanki jak najbardziej
Z pozycjami nie mamy problemu, najlepiej nam na lyzeczki teraz wychodzi.
Choc to wszystko w porownaniu z poczatkiem roku kiedy bylam jak suczka w rui to naprawde jak celibat .
Szkoda, ze ja taki dlugodystansowiec jestem....
Stary 2010-08-17, 11:25   #3056
_borowka_
Raczkowanie

Zuziczka, fajnie, to przynajmniej będę miała świeże porównanie

NIKaP-n, no ja chyba też Lutycką obstawię jako drugi typ. Choć w sumie tam jest najgorszy dla nas dojazd

Ewcia811211, ale się cieszę Chodziłyście/chodzicie tam do szkoły rodzenia albo macie załatwioną położną, czy lekarza znacie? Bo ja nie, nie i nie i trochę zaczynam trząść nóżkami
_borowka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 11:33   #3057
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Nie no panowie osiągaja szczyty bezczelności...
Powiedzmy, jeszcze jestem w stanie "zrozumiec" meża Mpik, bo jest młody i jeszcze wiele musi sie nauczyc i niestety rolą zony jest douczyc to czego matka nigdy nie nauczyła (ja nie raz powiedziałam TŻtowi "wez sie spakuj do mamusi i niech nadrobi luki w twoimwychowaniu"), ale stary facet i z takim tekstem do corki wyjezdza... no normalnie...

Mpik a ty nie rycz w takich sytuacjach, tylko nastepnym razem, go tak ochrzan, ze mu w piety pojdzie

edit: aż sie wkurzyłam, jak to przeczytałam... ide sie wyzyć przy żelazku

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-17 o 11:36
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 11:34   #3058
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _borowka_ Pokaż wiadomość
Zuziczka, fajnie, to przynajmniej będę miała świeże porównanie

NIKaP-n, no ja chyba też Lutycką obstawię jako drugi typ. Choć w sumie tam jest najgorszy dla nas dojazd

Ewcia811211, ale się cieszę Chodziłyście/chodzicie tam do szkoły rodzenia albo macie załatwioną położną, czy lekarza znacie? Bo ja nie, nie i nie i trochę zaczynam trząść nóżkami
Borowka- ja dopiero co spedzilam na Lutyckiej dluzszy czas i naprawde polecam. Co do Sw. Rodziny to nigdy nie bylam i nie mam pojecia jak tam jest (Nika jest specjalista od sw Rodziny ) Za to na Polnej tez lezalam i no coz, ja bym tam wrocic dobrowolnie nie chciala

Szkoly Rodzenia nie mam, poloznej nie mam, a moj lekarz dyzuruje na Lutyckiej (choc zeby to mialo znaczenie to nie zauwazylam, w przeciwienistwie do Polnej!) Polozne i pielegniarki i lekarze super mili Dla dzidziusiow praktycznie wszystko jest, dla mamus tez (posciel mozesz miec nawet 2 razy dziennie zmieniona) Taka domowa atmosfera ogolnie, nawet salowe sa mile No i godziny odwiedzin, ze tak powiem sa do naciagniecia. A jak masz pojedyncza sale to juz w ogole! (na Polnej nie chcieli poza godzinami wpuszczac nawet tatusiow do urodzonych dzieci!!!)
Stary 2010-08-17, 11:35   #3059
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Uuuuuu... Ale to już niedługo
no może i niedługo, ale na krótko, bo po porodzie też trzeba będzie przecież odczekać...
Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy to ze czlek caly czas taki spuchniety to normalne???
no raczej nie jest to normalne, ale dosyć częste w ciąży. Jak mocno spuchłaś w krótkim czasie to lepiej skonsultuj to z lekarzem
Stary 2010-08-17, 11:56   #3060
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

heh... no jak czytam te teksty facetów to naprawde rece opadają.... ale kobitki nie przejmujcie sie, to Wasza ciąża tak im na mózg pada

ja własnie umówiłam się na wizytę do swojego doktorka na przyszły wtorek... co prawda prywatnie, bo w państwowej przychodni w tym czasie on jest na urlopie ale potrzebuje zwolnienia wiec niestety.... no i przy okazji usg bede miala i może sie upewnie czy Julka została Julką

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości