|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3062 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
na początku ciąży ja miałam zakaz bo miałam plamienia Drugi trymestr TZ się bardzo bał ale dawał rade teraz jest coraz ciężej No i w drugim trymestrze odczuwałam wszytko inaczej niż teraz. I już się nie mogę doczekać aż wrócę do pozycji których teraz niestety albo nie można albo nie daje rady Wróciliśmy z wizyty TZ ściągnęli mu płyn i ogólnie jest ok, Teraz się biorę za obiadek i po 14-stej jedziemy na wizytę do Ginki |
|
|
|
|
#3063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na tych kilku osobowych odwiedzac moze jedna osoba naraz. Jak jest ze znieczuleniem to nie wiem, bo ja mam wskazania do cesarki i nie pytalam. A z dzieciaczkami, to polozna mowila, ze po porodzie SN mamusia odpoczywa kilka godzin (chyba 6) i potem idzie na sale i ma dzidziusia przy sobie. Po cesarce lezy sie jakos 12h. Jak ma sie problem z dzieciaczkiem to polozne chetnie pomagaja.
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze teraz wszystko można zwalić na te kurczące się w ciąży komórki mózgowe |
|
|
|
|
#3065 |
|
Raczkowanie
|
Witam po krótkiej przerwie!
Widzę, że u Was sporo się dzieje, u mnie zresztą też. Wczoraj byłam u Gin i mam juz o polowe skróconą szyjkę, bóle i główka już napiera. Leżę w domu i mam doła bo dzidziuś jeszcze mały- 2500 poza tym pokoik jeszcze nie urządzony i ogólnie teraz mam trochę ważnych spraw do załatwienia, ale oczywiście mała najważniejsza i grzecznie leżymy plackiem Do dziewczyn, które kupowały pościel na all mogłybyście podać mi linki? jeżeli oczywiście nie jest to problem. Podczytuję Was, ale trochę niewygodnie mi się pisze. Trzymajcie kciuki Pozdrawiam Was i mocno całuję |
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga mam wiadomość od NIKi!!!!
"Właśnie nam odeszły wody,Tatuś już z nami w domu.Czekamy rozwój akcji.A miała być Lenka...;-)
|
#3067 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Chociaż mnie wkurza ogólnie komentowanie wyglądu ciężarnej. Niech się ludzie patrzą na siebie i nad sobą zastanawiają kiedy i jak im lepiej/gorzej lub ładniej/brzydziej. Cytat:
W sumie to nie wiem jak ja wytrzymam 6 tygodni połogu Odkąd jestem z moim mężem nigdy nam się nie zdarzyła przerwa dłuższa niż 4 tygodnie ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że z twoim tż-tem wszystko dobrze. Do "wesela" (porodu ) się zagoi Smacznego i udanej wizyty
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIKA trzymamy kciuki za szybką i mało bolesną akcję ![]() ![]() ![]()
|
|
#3069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z jednej strony kusi mnie św.Rodzina, bo zabierają dzieciaczki i można odsapnąć po porodzie i wiele kobiet to ceni. Jednak z drugiej strony fajnie mieć Małą od razu przy sobie i samemu się nią zajmowac, tym bardziej, że ja tak zupełnie na świeżo i martwię się, czy podołam i taka pomoc położnej jak na Lutyckiej przydałaby się oj bardzo![]() Nika zaczęła rodzić! |
|
|
|
|
#3070 |
|
Zadomowienie
|
Musze przyznać,że jakoś wzorowo nam się te porody zaczęły.Na razie według kolejności...Oby tak dalej
![]() Ja akurat byłam w sklepie,jak mi przyszedł sms od Niki i oczywiście połowy zakupów nie zrobiłam,tylko pędem do domu Zjadłam z wrażenia 3 krówki naraz i teraz mam tango milonga w brzuchu
|
#3071 |
|
Raczkowanie
|
Nika-kciuki za szybki i jak najbardziej bezbolesny poród!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3072 |
|
Raczkowanie
|
no jak ładnie. Niki oby szybko poszło. boleć musi na da rady na to.
aż się trzęsę..., która następna? Gabi? tak Was będziemy, wrześniówki, poganiać co by Nam szybciej zleciało.
|
#3073 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam koleżanki
![]() Ale dzisiaj super, ochłodziło się i jest tylko 22 stopnie, super od razu inaczej człowiek funkcjonuje. Szkoda tylko, że od rana mocno boli mnie głowa, i nie przeszło po apapie. Zaraz zabieram się za robienie ogórkowej. A o 17:15 wizyta u gin, mam nadzieję, że ilość wód się nie zmniejszyła i że wszystko jest ok. Cytat:
jeśli chcesz się znaleźć na liście, napisz prywatną wiadomość do Pomidory ona zarządza listą ![]() Cytat:
![]() Podobno w końcówce ciąży to normalne, czytałam i słyszałam, że ma się wtedy wilczy apetyt ![]() Cytat:
teraz parówki są super i podczas gotowania "nic im nie grozi"Cytat:
![]() Cytat:
Ja się właśnie zastanawiam, może kupię ale dosłownie 2-3 na w razie czegoś. Cytat:
Dacie radę ![]() NIKA trzymam kciuki za szybki i łatwy poród
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-08-17 o 13:00 |
||||||
|
|
|
#3074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakiś podły mam dziś nastrój- tzn jakoś brakuje mi chyba dziś ciszy i spokoju- nawet koleżanki w pracy wkurzają mnie swoim trajkotaniem . I jakoś na płacz mi się zbiera...Ale jakoś dam radę- jeszcze 2 godziny i do domu. Praktykantkom też kazałam już iść dziś do domu, więc jeszcze tylko się trochę poobijam |
|
|
|
|
#3075 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale tż tak trudno przekonac oj trudno,bo na poczatku sie bal przeszlo mu na troche i teraz tez nie chce za bardzo,bo wgniecie główkę ale jak mam mocna chcice nie ma ,ze nie tez mu brakuje normalnego seksu mi tez,ale co zrobicjeszcze troche a wezmiesz sie za siebie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3076 |
|
Raczkowanie
|
dra, szczęśliwa bardzo Wam dziękuję za wsparcie
|
|
|
|
#3077 |
|
Zadomowienie
|
Widzę,że sporo dziewczyn przestało się udzielać na wątku,ale nas podczytuje.PAULA SHIN-I can see youuuuuu
![]() Martuchę też widzę,chyba Mały przycina komarka
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
no no zaczyna się
![]() trzymam kciuki za Nike ![]() hehe niedługo pewnie codziennie takie rewelacje się zaczną na watku
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Nika no to trzymam kciuki, żeby gładko poszło
martucha a jak Ty się masz kochana I co słychać u Patryka? Powiedz korzystasz z tych wszystkich pozycji z wyprawki- typu laktatory, sterylizatory, te konkretne ilości ubranek.. itp.. A jeśli coś jest na wagę złota to też daj znać przyszłym mamusiom plisss... Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-08-17 o 13:34 |
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
aaannnnnnaaa Eveliouses dziuba81 alicia4 szokoladka74 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pomidora bordowa dziekuję za miłe słowa ![]() Ray Glowa do góry już niedługo ciąża się skończy urodzisz słodziuchnego dzidziołka i będzie git ![]() Maggie zaklepany zaklepany aczkolwiek coraz więcej panien się o niego bije wiec wiesz..![]() Elenka gratuluje dzidziołka w rodzinie cieszę się że kuzynce poszło tak szybko mam nadzieje że i tobie tak pójdzie ja nie sciskam niczym brzucha musze tylko kupić cos ujędrniającego na brzuch bo mi skóra lata ![]() Gabisun.. czyżby? tuż tuż.. Lenka trzymam za was kciuki Szokoladka współczuje sytuacji z mężem… przytulam cieplutko głowa do góry pamiętaj że masz cudowne dzieci dla których wato się uśmiechać… Ewcia dbaj o was… Dziuba Klarissa aaannnnnnaaa dra Ray Ineczka super brzuchole Ilona trzymam kciuki żeby ci się poprawilo Misqu udanych zajec w Sr Bordowa mam taki sam komplet poscieli w pieski :P Martynka gratuluje udanej wizyty trzymam za was kciuki Zuziczka super jest ten twój rodziciel :P NIKaP trzymam za was kciuki oby bylo szybko i bezbolesnie!!!!!
|
|
#3081 |
|
Rozeznanie
|
NIKA powodzenia szybkiej akcji i żebyś mało cierpiala czekamy na info
co do SEXU nie mamy z tym zadnego problemu najlepsza pozycja jak dla mnie i żebym doszła jest jak ja jestem na tż a jak mi sie nie chce dosc do konca i troszke udaje orgazm to od tyłu żeby tż miał nie poszedł w bok hihihihi![]() ![]()
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Nika - trzymaj się dzielnie! Życzę szybkiego porodu
![]() Ja chyba już codziennie będę miała sny ciążowe i zawsze w nich jest coś nie tak dziś np. śniło mis ie, że mały ważył 3,5 kg i miał 99cm długości
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
u nas ok :P powoli sie docieramy jest juz coraz lepiej
![]() no i co wazne humorki odpuscily...popsul nam sie aparat.. cholera musimy kupic nowy coby fotografowac Pata.. dodaktowy wydatek... no a z niemilych wiadomosci to jedna mleczarenka mi kuleje.. ubralam w niedziele top i gumka mnie ucuisnela mam to miejsce twarde i czerwone do tego mialam dreszcze lamanie w kosciach i 38.5 temp, ale jak maly zaczal spijac to temp i dreszcze ustaly robie oklady z kapusty na zmiane z cieplym prysznicem a do tego rozmasowuje w strone brodawki jak pat pije, mam nadzieje ze szybko minie, jutro przyjdzie polozna zobaczymy co powie... a ogolnie to jest naprawde dobrze ![]() buziaki
|
|
#3084 |
|
Rozeznanie
|
Klarissa co do clellulitu to nigdy nie mialam bo cwiczylam duzo a teraz w ciązy cwiczylam mniej niz przed a teraz musialam odpuscić przez to że kuleje i nie moge cwiczyc wrr i tez zauwazylam na udach i tylku oznaki cellulitu miejmy nadzieje ze po urodzeniu wezmiemy sie za siebie i bedzie dobrze, co do rozstepow to mam tylko po bokach jak majtki troche widac jak sie przyjrze ale biale nie rozowe a biale juz nie znikną;(
|
|
|
|
#3085 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
,a ja z tego szczęścia piekłam już o 6rano ciasto, jakiegoś takiego "speeda" dostałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do witamin to myślę,że w odpowiednim czasie dowiemy sie wszystkiego od pediatrów na wizytach kontrolnych. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też super pogoda, nareszcie nie ma upałów więc siedzę sobie na balkoniku ....uwaga....W NORMALNEJ POZYCJI, popijam kawkę i wcinam moje poranne ciasto netbook na kolankach i nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba . Ja normalnie od wczoraj to się czuję jakby mnie ktoś z więzienia wypuścił.
|
|
#3086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poróddash, wcale nie tak mało waży Twoje dzieciątko. Chyba w sam raz na ten tydzień ciąży A moja mamcia mówi, że 2,800 wystarczy ![]() Ano muszę Wczoraj była szansa, jak prądu nie było, ale zamiast za siebie, zabraliśmy się za ...grę w Scrabble Nie do pomyślenia. A ja zawsze taka chętna na małe co nieco byłam BTW, zrobiłam sobie właśnie prawdziwą kawkę z ekspresu Pycha... ...Pierwszą w ciąży. Do tej pory zadowalałam się saszetkami 3w1 ale dzis nie wytrzymałam...
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-17 o 13:52 |
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki za szybki i jak najmniej bolesny porod ![]() W koncu cos sie zaczyna na tym naszym watku dziac i Martucha nie bedzie juz sama ![]() Z wrazenia az zglodnialam i ide jesc krokiety
|
|
#3088 |
|
Rozeznanie
|
NikaP - Powodzenia Kochana
![]() , oby szybko i bezboleśnie Martucha - fajnie że wszystko się układa u was no i szybciutko z tym aparatem bo Ciotki chcą oglądać Patryczka jak rośnie |
|
|
|
#3089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nika Trzymam kciuki |
|
|
|
|
#3090 | ||
|
Rozeznanie
|
MONI- trzymaj sie! Sciskamy kciuki z Alkiem za Ciebie i Pabla! Oby Senior nie zemdlal, a Mlody za duzy do wypchniecia nie byl
Cytat:
Cytat:
Ja wlasnie z Biedony wrocilam, wkur...lam sie cholernie. STalam 15min w kolejce, malo nie zdechlam, NIKT mnie nie puscil. Nie mialam sily sie pchac do przodu. No i skurcze znowu A jak wrocilam, to TZ dzwonil 100razy, Nika rodzi, a kot mi zezarl papier toaletowy- zlosliwie. Ma Małpa dzisiaj dzien zlosnicy i nic jej nie pasuje. Chyba sobie jak ycnan walne kawke i zagryze czekoladka do tego, a co!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

) Za to na Polnej tez lezalam i no coz, ja bym tam wrocic dobrowolnie nie chciala 

. Więcej z tego było śmiechu niż seksu bo w ogóle ciężko znaleźć jakąś pozycję, żeby się w niej dało kochać, żeby dziecko nie fikało w brzuchu a mnie nic się nie zgniatało... Tragedia...
na początku ciąży ja miałam zakaz bo miałam plamienia Drugi trymestr TZ się bardzo bał ale dawał rade teraz jest coraz ciężej No i w drugim trymestrze odczuwałam wszytko inaczej niż teraz. I już się nie mogę doczekać aż wrócę do pozycji których teraz niestety albo nie można albo nie daje rady 

dobrze, ze teraz wszystko można zwalić na te kurczące się w ciąży komórki mózgowe
teraz ma tak zakodowane sex= zaraz jedziemy na porodówkę 

a do tego cellulitis i chyba zaczynam dostrzegać początki rozstępów na wewnętrznych stronach ud

trzymam mocno kciuki za szybki i jak najmniej bolesny porod