Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-17, 12:02   #3061
_borowka_
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Borowka- ja dopiero co spedzilam na Lutyckiej dluzszy czas i naprawde polecam. Co do Sw. Rodziny to nigdy nie bylam i nie mam pojecia jak tam jest (Nika jest specjalista od sw Rodziny ) Za to na Polnej tez lezalam i no coz, ja bym tam wrocic dobrowolnie nie chciala

Szkoly Rodzenia nie mam, poloznej nie mam, a moj lekarz dyzuruje na Lutyckiej (choc zeby to mialo znaczenie to nie zauwazylam, w przeciwienistwie do Polnej!) Polozne i pielegniarki i lekarze super mili Dla dzidziusiow praktycznie wszystko jest, dla mamus tez (posciel mozesz miec nawet 2 razy dziennie zmieniona) Taka domowa atmosfera ogolnie, nawet salowe sa mile No i godziny odwiedzin, ze tak powiem sa do naciagniecia. A jak masz pojedyncza sale to juz w ogole! (na Polnej nie chcieli poza godzinami wpuszczac nawet tatusiow do urodzonych dzieci!!!)
A dzieciaczki są zabierane, czy z mamusią cały czas? Jak to wygląda ze znieczuleniem, porodem rodzinnym? Płaci się za wszystko? A za salę pojedynczą? No i rodzinka wchodzi na salę, czy trzeba gdzieś pójść?
_borowka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:09   #3062
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

-------------------------------
Uprawiacie jeszcze seks? My wczoraj usiłowaliśmy, ale takich akrobacji to jeszcze nie robiłam nigdy, a zmęczyłam się jakbym w polu orała . Więcej z tego było śmiechu niż seksu bo w ogóle ciężko znaleźć jakąś pozycję, żeby się w niej dało kochać, żeby dziecko nie fikało w brzuchu a mnie nic się nie zgniatało... Tragedia...
No my próbujemy heheh ale to wygląda tak Tz się pyta "wszytko ok" ja się pytam Tz "kolano Cie nie boli" i śmiech jak jakieś dwie kaleki na początku ciąży ja miałam zakaz bo miałam plamienia Drugi trymestr TZ się bardzo bał ale dawał rade teraz jest coraz ciężej No i w drugim trymestrze odczuwałam wszytko inaczej niż teraz. I już się nie mogę doczekać aż wrócę do pozycji których teraz niestety albo nie można albo nie daje rady

Wróciliśmy z wizyty TZ ściągnęli mu płyn i ogólnie jest ok,
Teraz się biorę za obiadek i po 14-stej jedziemy na wizytę do Ginki
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:21   #3063
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _borowka_ Pokaż wiadomość
A dzieciaczki są zabierane, czy z mamusią cały czas? Jak to wygląda ze znieczuleniem, porodem rodzinnym? Płaci się za wszystko? A za salę pojedynczą? No i rodzinka wchodzi na salę, czy trzeba gdzieś pójść?
Porod rodzinny jest za darmo. Sal pojedynczych jest kilka i jak sie trafi. Jest pare dwuosobowych i trojek.
Na tych kilku osobowych odwiedzac moze jedna osoba naraz.
Jak jest ze znieczuleniem to nie wiem, bo ja mam wskazania do cesarki i nie pytalam.
A z dzieciaczkami, to polozna mowila, ze po porodzie SN mamusia odpoczywa kilka godzin (chyba 6) i potem idzie na sale i ma dzidziusia przy sobie. Po cesarce lezy sie jakos 12h.
Jak ma sie problem z dzieciaczkiem to polozne chetnie pomagaja.
Stary 2010-08-17, 12:24   #3064
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Ale chyba Kochana gabisun nie doczytalas tego co Ci napisałam, obie moje kolezanki przy nawale mleka je odciągały i mroziły i obie pozniej te "zapasy" musily wyrzucic do kosza, bo dziecko nie chcialo jesc inaczej niz z piersi... ja proponuje narazie wystopowac z takim zakupem, bo TO naprawde moze sie okazać sie zbyteczne.. poza tym, nawet jesli... to allegro działa 24h/dobe
achaaaaaa... dobrze, ze teraz wszystko można zwalić na te kurczące się w ciąży komórki mózgowe

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:32   #3065
dash
Raczkowanie

Witam po krótkiej przerwie!
Widzę, że u Was sporo się dzieje, u mnie zresztą też. Wczoraj byłam u Gin i mam juz o polowe skróconą szyjkę, bóle i główka już napiera. Leżę w domu i mam doła bo dzidziuś jeszcze mały- 2500 poza tym pokoik jeszcze nie urządzony i ogólnie teraz mam trochę ważnych spraw do załatwienia, ale oczywiście mała najważniejsza i grzecznie leżymy plackiem
Do dziewczyn, które kupowały pościel na all mogłybyście podać mi linki? jeżeli oczywiście nie jest to problem. Podczytuję Was, ale trochę niewygodnie mi się pisze. Trzymajcie kciuki Pozdrawiam Was i mocno całuję
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:42   #3066
kasienka1701
Zadomowienie

Uwaga mam wiadomość od NIKi!!!!

"Właśnie nam odeszły wody,Tatuś już z nami w domu.Czekamy rozwój akcji.A miała być Lenka...;-)

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:42   #3067
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Nam się zdarza, ale bardzo rzadko Odkąd lekarz przy mężu mówił o tym, że głaskanie brzuszka i stymulacja piersi moze wywołać skurcze mój luby ma stracha..
Też jest raczej śmiesznie niż namiętnie, szczególnie gdy po wszystkim on mnie bacznie obserwuje, sprawdza czy mały sie rusza, pyta co chwilę czy coś mnie nie boli
Ci lekarze to też czasem nagadają takich głupot i nastraszą bez sensu. Ja tam od początku głaskam brzuszek, smaruję sutki kremem, tż jak to ładnie napisałaś "stymuluje piersi" i jakoś mała siedzi tam gdzie jej miejsce póki co

Cytat:
Ostatnio mój tata przywitał mnie słowami "Cześć gruba belo", więc ja mu na to "Cześć stary pryku"- podziłało.
Mój teść wita mnie ciągle "cześć grubasie" albo "cześć ciężarówko" i już mnie tak złości, że chyba wykorzystam twoje "cześć stary pryku"

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Klarissa a ja mam ostatnio taką ochotę na przytulanki ,ze szok i nawet jeszcze daję radę rózne akrobacje poczyniać, tylko tż się boi odkąd się dowiedział, że mam rozwarcie teraz ma tak zakodowane sex= zaraz jedziemy na porodówkę
No ty jesteś szczuplutka to możesz robić akrobacje, a ja chociaż chuda, ale bęben mam nisko i mi przeszkadza, mogę leżeć tylko na boku albo przez chwilkę na plecach. U nas to tż robi akrobacje

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
piękna że tak powiem: w moich kolorach uwielbiam takie połączenia
ja wczoraj kupiłam dla Matiego drugi komplet pościeli i zamówiłam firankę do pokoiku - będzie w piątek do odbioru
Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Dokładnie Choć po tym jak Borys się obrócił na nietoperka, to się zrobiłam... hmm... ciaśniejsza, co mi się baaardzo spodobało Mężowi pewnie też
O widzisz - ja nie zauważam różnicy jak mała zmienia pozycję (to znaczy w seksie nie zauważam różnicy). A co do sapania to ja muszę powiedzieć, że też jestem strasznie niegramotna, może nie jestem wielka ale czuję i poruszam się jak słoń...

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
Klarissa - pięknie wyszedł Ci ten kącik dla Małej
Dzięki

Cytat:
Coreczko, zapomnialem ci powiedziec, ze slicznie wygladasz w ciazy i ze ci sluzy. I ze powinnas miec duzo dzieci, co by czesto tak pieknie wygladac.
Bardzo miłe

Cytat:
Co do seksu, to ja tez troche schizuje z rozwarciem moim, choc szyjka dluga. Moj TZ tez byl troche na dystans, ale ostatnio cos mnie molestuje, a ja sie daje. Nie zawsze kochamy sie standardowo, powiedzialabym nawet, ze raczej rzadziej. Ale macanki pieszczoszanki jak najbardziej
Z pozycjami nie mamy problemu, najlepiej nam na lyzeczki teraz wychodzi.
Choc to wszystko w porownaniu z poczatkiem roku kiedy bylam jak suczka w rui to naprawde jak celibat .
Szkoda, ze ja taki dlugodystansowiec jestem....
Mnie się przez dłuższy czas sprawdzało na łyżeczki, ale teraz mnie boli... no i trzeba kombinować. Ostatnio tż obił sobie kolana a wczoraj to już w ogóle się zmasakrował biedak - dla miłości trzeba cierpieć

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Nie no panowie osiągaja szczyty bezczelności...
Powiedzmy, jeszcze jestem w stanie "zrozumiec" meża Mpik, bo jest młody i jeszcze wiele musi sie nauczyc i niestety rolą zony jest douczyc to czego matka nigdy nie nauczyła (ja nie raz powiedziałam TŻtowi "wez sie spakuj do mamusi i niech nadrobi luki w twoimwychowaniu"), ale stary facet i z takim tekstem do corki wyjezdza... no normalnie...
Ano też by się czasem chciało tak powiedzieć... To znaczy akurat mój tż ciągle mi powtarza, że jestem bardzo ładna i bardzo mu się podobam, ale właśnie myślałam o teściu czy tam innych głupich facetach. Ja akurat nazbierałam dużo komplementów - od mamy, od brata mojego usłyszałam, że jeszcze takiej ładnej kobiety w ciąży nie widział, a kiedyś jak wdepnęłam do starej pracy to tam jeszcze od koleżanek i kolegów się nasłuchałam jaka jestem piękna. Dobrze, że od tego wszystkiego nie popadłam w samozachwyt

Chociaż mnie wkurza ogólnie komentowanie wyglądu ciężarnej. Niech się ludzie patrzą na siebie i nad sobą zastanawiają kiedy i jak im lepiej/gorzej lub ładniej/brzydziej.

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no może i niedługo, ale na krótko, bo po porodzie też trzeba będzie przecież odczekać...
To też prawda.

W sumie to nie wiem jak ja wytrzymam 6 tygodni połogu Odkąd jestem z moim mężem nigdy nam się nie zdarzyła przerwa dłuższa niż 4 tygodnie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
No my próbujemy heheh ale to wygląda tak Tz się pyta "wszytko ok" ja się pytam Tz "kolano Cie nie boli" i śmiech jak jakieś dwie kaleki na początku ciąży ja miałam zakaz bo miałam plamienia Drugi trymestr TZ się bardzo bał ale dawał rade teraz jest coraz ciężej No i w drugim trymestrze odczuwałam wszytko inaczej niż teraz. I już się nie mogę doczekać aż wrócę do pozycji których teraz niestety albo nie można albo nie daje rady

Wróciliśmy z wizyty TZ ściągnęli mu płyn i ogólnie jest ok,
Teraz się biorę za obiadek i po 14-stej jedziemy na wizytę do Ginki
Uważajcie, ja tak w zeszłym roku z mężem figlowałam po zabiegu że mi szwy na plecach popękały

Fajnie, że z twoim tż-tem wszystko dobrze. Do "wesela" (porodu ) się zagoi Smacznego i udanej wizyty
Stary 2010-08-17, 12:43   #3068
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

"Właśnie nam odeszły wody,Tatuś już z nami w domu.Czekamy rozwój akcji.A miała być Lenka...;-)
O kurcze!
NIKA trzymamy kciuki za szybką i mało bolesną akcję
Stary 2010-08-17, 12:48   #3069
_borowka_
Raczkowanie

Cytat:
Porod rodzinny jest za darmo. Sal pojedynczych jest kilka i jak sie trafi. Jest pare dwuosobowych i trojek.
Na tych kilku osobowych odwiedzac moze jedna osoba naraz.
Jak jest ze znieczuleniem to nie wiem, bo ja mam wskazania do cesarki i nie pytalam.
A z dzieciaczkami, to polozna mowila, ze po porodzie SN mamusia odpoczywa kilka godzin (chyba 6) i potem idzie na sale i ma dzidziusia przy sobie. Po cesarce lezy sie jakos 12h.
Jak ma sie problem z dzieciaczkiem to polozne chetnie pomagaja.
No to mam teraz dylemat... Ale ostatecznie się nie pali, do 8 października sporo czasu, zdążycie wszystkie urodzić i wtedy podejmę decyzję, no i przejadę się w międzyczasie na mały rekonesans szpitalny Z jednej strony kusi mnie św.Rodzina, bo zabierają dzieciaczki i można odsapnąć po porodzie i wiele kobiet to ceni. Jednak z drugiej strony fajnie mieć Małą od razu przy sobie i samemu się nią zajmowac, tym bardziej, że ja tak zupełnie na świeżo i martwię się, czy podołam i taka pomoc położnej jak na Lutyckiej przydałaby się oj bardzo

Nika zaczęła rodzić! Trzymam kciuki za Nią i Maluszka!
_borowka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:50   #3070
kasienka1701
Zadomowienie

Musze przyznać,że jakoś wzorowo nam się te porody zaczęły.Na razie według kolejności...Oby tak dalej

Ja akurat byłam w sklepie,jak mi przyszedł sms od Niki i oczywiście połowy zakupów nie zrobiłam,tylko pędem do domu

Zjadłam z wrażenia 3 krówki naraz i teraz mam tango milonga w brzuchu

Stary 2010-08-17, 12:52   #3071
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Nika-kciuki za szybki i jak najbardziej bezbolesny poród!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-08-17, 12:54   #3072
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

no jak ładnie. Niki oby szybko poszło. boleć musi na da rady na to.

aż się trzęsę..., która następna? Gabi? tak Was będziemy, wrześniówki, poganiać co by Nam szybciej zleciało.

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:55   #3073
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam koleżanki
Ale dzisiaj super, ochłodziło się i jest tylko 22 stopnie, super od razu inaczej człowiek funkcjonuje.
Szkoda tylko, że od rana mocno boli mnie głowa, i nie przeszło po apapie.
Zaraz zabieram się za robienie ogórkowej.
A o 17:15 wizyta u gin, mam nadzieję, że ilość wód się nie zmniejszyła i że wszystko jest ok.

Cytat:
Napisane przez _borowka_ Pokaż wiadomość
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i chyba przyszła pora się przywitać
Witamy jeśli chcesz się znaleźć na liście, napisz prywatną wiadomość do Pomidory ona zarządza listą

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ja już po wizycie. Mała waży już prawie 2,5kg pod koniec 33tc.
Super, że sprawy mają się lepiej. Spora ta Twoja córa, moja w połowie 32 tyg miała 1706g i podobno była w normie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Wraca mi apetyt...
Podobno w końcówce ciąży to normalne, czytałam i słyszałam, że ma się wtedy wilczy apetyt

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
wiesz, ja pamiętam, że kiedyś u mnie w domu (jak w sklepach były tylko badziewiaste parówki) to się je gotowało właśnie w folii i folię ściągało się na gorąco- chyba dlatego, że inaczej często się te parówki rozpadały w garnku
Taaak kiedyś gotowało się w osłonkach i dopiero później ściągało na talerzu, w przeciwnym razie baaaardzo puchły i podwajały swoją objętość teraz parówki są super i podczas gotowania "nic im nie grozi"

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Wklejam parę fotek z działki, gdzie paśliśmy się naszą 3 osobową rodzinką przez parę dni
Super wyglądasz. A rodzinka to już właściwie 4-osobowa

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Co do ubezp. to ja jestem ubezp. w pracy i dodatkowo wykupiliśmy ubezp. wiec za urodzenie bejbika dostaniemy 2950 + 1000 zl becikowe, także fajny zastrzyk gotówki
U nas podobnie 3200 zł ubezpieczenia (łącznie mojego i męża) plus 1000 zł becikowe. Wyprawka się zwróci.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
n
Kupujecie pojemniki na mleko? takie do mrożenia/ jeśli tak to ile?
Ja się właśnie zastanawiam, może kupię ale dosłownie 2-3 na w razie czegoś.

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u Gin i mam juz o polowe skróconą szyjkę, bóle i główka już napiera. Leżę w domu i mam doła bo dzidziuś jeszcze mały- 2500 poza tym pokoik jeszcze nie urządzony i ogólnie teraz mam trochę ważnych spraw do załatwienia, ale oczywiście mała najważniejsza i grzecznie leżymy plackiem
Za kilka dni maluch skończy 36 tyg więc jest już bezpieczny, nie ma się czym martwić. A do urządzania pokoju i załatwiania ważnych spraw pogoń męża Dacie radę

NIKA trzymam kciuki za szybki i łatwy poród

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-08-17 o 13:00
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:56   #3074
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Nika-kciuki za szybki i jak najbardziej bezbolesny poród!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ciekawe, która będzie następna?

Jakiś podły mam dziś nastrój- tzn jakoś brakuje mi chyba dziś ciszy i spokoju- nawet koleżanki w pracy wkurzają mnie swoim trajkotaniem. I jakoś na płacz mi się zbiera...Ale jakoś dam radę- jeszcze 2 godziny i do domu. Praktykantkom też kazałam już iść dziś do domu, więc jeszcze tylko się trochę poobijam. W sumie to mogłabym nawet wcześniej wyjść, ale TŻ pracuje do 15 i po drodze odbiera mnie ze stacji kolejki...
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:59   #3075
dra
Zakorzenienie

Cytat:

Heh, chyba od miesiąca już nie Ja już nie daje rady fizycznie. Tzn, jakby mi się bardzo chciało, to pewnie bym dała radę. Ale problem w tym, że jak mi się zachce, to zaraz mi się odechciewa, jak tylko pomyślę, jak mam się przy tym namęczyć. Ale chyba się niebawem "zmuszę" bo może już nie być szansy przed porodem, a potem trzeba tyyyle czekać...
...Tęsknię za normalnym, regularnym seksikiem
no jeszcze przed porodem musisz sie skusić
Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Klarissa ja juz dawno nie uprawiam seksu bo:
-mimo ze chwilę przed zrobie siku to jak tylko coś sie zacznie to musimy przerwać bo znowu mi sie chce
-mąż jakoś boi się (ze dziecku tam niewygodnie) i nie naciska
-ja za chiny nie mogę osiągnąc orgazmu

no ale teraz zamierzam dopadać mojego męza coraz częsciej bo to niby przyśpiesza poród

ja wczoraj o mało zawału nie dostałam jak zaczęłam się przeglądać po wyjsciu spod prysznica
rozstępy na moich pośladkach sa okrutne, długie czerwone pręgia do tego cellulitis i chyba zaczynam dostrzegać początki rozstępów na wewnętrznych stronach ud
twarz szara bez wyrazu, oczy jakby zapadniete bez makijażu wyglądam okropnie
juz naprawde marze o tym zeby się wziąść za siebie i zaczać ćwiczyć
ja za to orgazm osiagam oj za szybko,a przed ciaza tak nie było,plus jeden ale tż tak trudno przekonac oj trudno,bo na poczatku sie bal przeszlo mu na troche i teraz tez nie chce za bardzo,bo wgniecie główkę ale jak mam mocna chcice nie ma ,ze nie tez mu brakuje normalnego seksu mi tez,ale co zrobic
jeszcze troche a wezmiesz sie za siebie
Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Witam po krótkiej przerwie!
Widzę, że u Was sporo się dzieje, u mnie zresztą też. Wczoraj byłam u Gin i mam juz o polowe skróconą szyjkę, bóle i główka już napiera. Leżę w domu i mam doła bo dzidziuś jeszcze mały- 2500 poza tym pokoik jeszcze nie urządzony i ogólnie teraz mam trochę ważnych spraw do załatwienia, ale oczywiście mała najważniejsza i grzecznie leżymy plackiem
Do dziewczyn, które kupowały pościel na all mogłybyście podać mi linki? jeżeli oczywiście nie jest to problem. Podczytuję Was, ale trochę niewygodnie mi się pisze. Trzymajcie kciuki Pozdrawiam Was i mocno całuję
to zaciskaj nóżki zaciskaj i wypoczywaj kochana

Cytat:

o kurcze następna wg kolejności leci i szybkiego plum życzę
Stary 2010-08-17, 13:02   #3076
dash
Raczkowanie

dra, szczęśliwa bardzo Wam dziękuję za wsparcie
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:04   #3077
kasienka1701
Zadomowienie

Widzę,że sporo dziewczyn przestało się udzielać na wątku,ale nas podczytuje.PAULA SHIN-I can see youuuuuu

Martuchę też widzę,chyba Mały przycina komarka

Stary 2010-08-17, 13:06   #3078
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

no no zaczyna się
trzymam kciuki za Nike

hehe niedługo pewnie codziennie takie rewelacje się zaczną na watku

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:29   #3079
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Nika no to trzymam kciuki, żeby gładko poszło

martucha a jak Ty się masz kochana I co słychać u Patryka?
Powiedz korzystasz z tych wszystkich pozycji z wyprawki- typu laktatory, sterylizatory, te konkretne ilości ubranek.. itp..
A jeśli coś jest na wagę złota to też daj znać przyszłym mamusiom plisss...

Edytowane przez aaannnnnnaaa
Czas edycji: 2010-08-17 o 13:34
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:32   #3080
martucha84
Zakorzenienie

aaannnnnnaaa Eveliouses dziuba81 alicia4 szokoladka74 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pomidora bordow
a dziekuję za miłe słowa

Ray Glowa do góry już niedługo ciąża się skończy urodzisz słodziuchnego dzidziołka i będzie git

Maggie zaklepany zaklepany aczkolwiek coraz więcej panien się o niego bije wiec wiesz..

Elenka gratuluje dzidziołka w rodzinie cieszę się że kuzynce poszło tak szybko mam nadzieje że i tobie tak pójdzie ja nie sciskam niczym brzucha musze tylko kupić cos ujędrniającego na brzuch bo mi skóra lata

Gabisun.. czyżby? tuż tuż..

Lenka trzymam za was kciuki

Szokoladka współczuje sytuacji z mężem… przytulam cieplutko głowa do góry pamiętaj że masz cudowne dzieci dla których wato się uśmiechać…

Ewcia dbaj o was…

Dziuba Klarissa aaannnnnnaaa dra Ray Ineczka super brzuchole

Ilona trzymam kciuki żeby ci się poprawilo

Misqu udanych zajec w Sr

Bordowa mam taki sam komplet poscieli w pieski :P

Martynka gratuluje udanej wizyty trzymam za was kciuki

Zuziczka super jest ten twój rodziciel :P

NIKaP trzymam za was kciuki oby bylo szybko i bezbolesnie!!!!!
Stary 2010-08-17, 13:34   #3081
malwina1204
Rozeznanie

NIKA powodzenia szybkiej akcji i żebyś mało cierpiala czekamy na info

co do SEXU nie mamy z tym zadnego problemu najlepsza pozycja jak dla mnie i żebym doszła jest jak ja jestem na tż a jak mi sie nie chce dosc do konca i troszke udaje orgazm to od tyłu żeby tż miał nie poszedł w bok hihihihi

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:36   #3082
Majka232
Zakorzenienie

Nika - trzymaj się dzielnie! Życzę szybkiego porodu

Ja chyba już codziennie będę miała sny ciążowe i zawsze w nich jest coś nie tak dziś np. śniło mis ie, że mały ważył 3,5 kg i miał 99cm długości i był taki jakby namalowany na kartce i jak go niosłam to odpadła ta część kartki z głową i wszędzie jej szukałam i nie mogłam znaleźć - k o s z m a r jakiś normalnie
Stary 2010-08-17, 13:40   #3083
martucha84
Zakorzenienie

u nas ok :P powoli sie docieramy jest juz coraz lepiej no i co wazne humorki odpuscily...

popsul nam sie aparat.. cholera musimy kupic nowy coby fotografowac Pata.. dodaktowy wydatek...

no a z niemilych wiadomosci to jedna mleczarenka mi kuleje.. ubralam w niedziele top i gumka mnie ucuisnela mam to miejsce twarde i czerwone do tego mialam dreszcze lamanie w kosciach i 38.5 temp, ale jak maly zaczal spijac to temp i dreszcze ustaly robie oklady z kapusty na zmiane z cieplym prysznicem a do tego rozmasowuje w strone brodawki jak pat pije, mam nadzieje ze szybko minie, jutro przyjdzie polozna zobaczymy co powie...

a ogolnie to jest naprawde dobrze
buziaki
Stary 2010-08-17, 13:45   #3084
malwina1204
Rozeznanie

Klarissa co do clellulitu to nigdy nie mialam bo cwiczylam duzo a teraz w ciązy cwiczylam mniej niz przed a teraz musialam odpuscić przez to że kuleje i nie moge cwiczyc wrr i tez zauwazylam na udach i tylku oznaki cellulitu miejmy nadzieje ze po urodzeniu wezmiemy sie za siebie i bedzie dobrze, co do rozstepow to mam tylko po bokach jak majtki troche widac jak sie przyjrze ale biale nie rozowe a biale juz nie znikną;(

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:45   #3085
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Cellaris- swietnie, ze masz wiecej luzu! No i Mała jaka duza! Moj w porownaniu to maly okruszek. ale nadrobi jeszcze
No jasne,że Oluś nadrobi kilogramki ,a ja z tego szczęścia piekłam już o 6rano ciasto, jakiegoś takiego "speeda" dostałam
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
----------

cellaris, Klari my też powsinogi
Moja siostra jak usłyszała, że siedziałam sama w głuszy (mąż do pracy dojeżdżał) to prawie zawału dostała (Ona tę głusze zna), a jeszcze nie wiem, że gdybym w ten weekend nie była w szpitalu, to jechalibyśmy do Sierakowa na 3 dni
Dlatego zakupiliśmy łóżeczko turystyczne i nic nas nie zatrzyma
To może jakiś klubik mamuś podróżniczek założymy ?

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Boże, ja to mam szczęście do idiotów.... wczoraj gin, a póóxniej jeszcze szef zaczynał robić problemy i chyba chce zrobic wszystko zeby PZU nie wypłaciło nam za urodzenie dziecka kasy.... bo placilismy z TZ-em takie dodatkowe ubezpieczenie i 1600 z tego ma byc...

aaaa i jeszcze takie pytanie mam - te wit D i K to trzeba od samego poczatku dla dzieciaczka podawac każdego czy mam to z jakims lekarzem konsultowac?
Oj ja mam wrażenie,ze ten wasz szef to was chce w maliny wpuścić, no bo co mu do waszego ubezpieczenia? Chyba,że.....był mega ch...... i wam tych składek nie płacił i teraz kombinuje? Jest taka możliwość? Czy sami wpłacaliście kaskę do PZU ?
A co do witamin to myślę,że w odpowiednim czasie dowiemy sie wszystkiego od pediatrów na wizytach kontrolnych.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A co do cellulitu to nigdy nie przypuszczałam, że można go mieć nie tylko na tyłku i udach ale też nawet nad kolanami... Mam nadzieję, że to mi zejdzie...
A ja mam już cellulit na ramionach...wyobrażacie to sobie, nie mam pojęcia skąd on się tam wziął

Cytat:

Trzymamy kciukasy i czekamy na dalsze wieści

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
no no zaczyna się
trzymam kciuki za Nike

hehe niedługo pewnie codziennie takie rewelacje się zaczną na watku
No też tak mi się wydaje

U mnie też super pogoda, nareszcie nie ma upałów więc siedzę sobie na balkoniku ....uwaga....W NORMALNEJ POZYCJI, popijam kawkę i wcinam moje poranne ciasto netbook na kolankach i nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba . Ja normalnie od wczoraj to się czuję jakby mnie ktoś z więzienia wypuścił.
Stary 2010-08-17, 13:50   #3086
ycnan
Zadomowienie

Cytat:

POWODZENIA NIKA!!Trzymam kciuki za szybki i mało bolesny poród

dash
, wcale nie tak mało waży Twoje dzieciątko. Chyba w sam raz na ten tydzień ciąży Ja mam nadzieję, że mój Borys dociągnie do 3kg przed porodem A moja mamcia mówi, że 2,800 wystarczy

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
no jeszcze przed porodem musisz sie skusić
Ano muszę Wczoraj była szansa, jak prądu nie było, ale zamiast za siebie, zabraliśmy się za ...grę w Scrabble Nie do pomyślenia. A ja zawsze taka chętna na małe co nieco byłam

BTW, zrobiłam sobie właśnie prawdziwą kawkę z ekspresu Pycha... ...Pierwszą w ciąży. Do tej pory zadowalałam się saszetkami 3w1 ale dzis nie wytrzymałam...

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-08-17 o 13:52
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 14:06   #3087
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

Wow NIKaP, wiadomosc dnia trzymam mocno kciuki za szybki i jak najmniej bolesny porod
W koncu cos sie zaczyna na tym naszym watku dziac i Martucha nie bedzie juz sama
Z wrazenia az zglodnialam i ide jesc krokiety

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 14:07   #3088
martynka81
Rozeznanie

NikaP - Powodzenia Kochana , oby szybko i bezboleśnie

Martucha - fajnie że wszystko się układa u was no i szybciutko z tym aparatem bo Ciotki chcą oglądać Patryczka jak rośnie
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 14:13   #3089
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Nika Trzymam kciuki
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 14:14   #3090
Zuziczka
Rozeznanie

MONI- trzymaj sie! Sciskamy kciuki z Alkiem za Ciebie i Pabla! Oby Senior nie zemdlal, a Mlody za duzy do wypchniecia nie byl

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja chyba już codziennie będę miała sny ciążowe i zawsze w nich jest coś nie tak dziś np. śniło mis ie, że mały ważył 3,5 kg i miał 99cm długości i był taki jakby namalowany na kartce i jak go niosłam to odpadła ta część kartki z głową i wszędzie jej szukałam i nie mogłam znaleźć - k o s z m a r jakiś normalnie
Maja- haha, przestan bo ja mam dzisiaj duzo skurczy

Cytat:
Ano muszę Wczoraj była szansa, jak prądu nie było, ale zamiast za siebie, zabraliśmy się za ...grę w Scrabble Nie do pomyślenia. A ja zawsze taka chętna na małe co nieco byłam
ycnan-... kolejna bez litosci

Ja wlasnie z Biedony wrocilam, wkur...lam sie cholernie. STalam 15min w kolejce, malo nie zdechlam, NIKT mnie nie puscil. Nie mialam sily sie pchac do przodu. No i skurcze znowu czesto i mocno.

A jak wrocilam, to TZ dzwonil 100razy, Nika rodzi, a kot mi zezarl papier toaletowy- zlosliwie. Ma Małpa dzisiaj dzien zlosnicy i nic jej nie pasuje.

Chyba sobie jak ycnan walne kawke i zagryze czekoladka do tego, a co!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości