Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 18:00   #3331
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Kasienka, a to na Jaczewskiego? Bo ja słyszałam że tylko pampersy i chusteczki trzeba, a z kosmetyków to chyba nic?
Nie,akurat tak jest na Kraśnickiej,a na Jaczewskiego nie wiem,ale spytam moją położną jak na KTG pojadę

Najgorsze jest tylko to, że co wstanę to boli mnie bardzo brzuch, może po tym leżeniu długim:/ No i mam koszmarne mdłości :/
To mozliwe,że od leżenia boli,bo ja czasem jak po nocy wstaję,to mnie mocno boli brzuch,a potem przechodzi,ale u Ciebie leżenia było więcej,więc może tak być.

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 18:06   #3332
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Z ochraniacza wyjmuje się ten wkład i pierze i prasuje samą powłoczkę.
Nie koniecznie
Ja mam ochraniacz bez poszewki. Znaczy jest to taki wypełniony gąbką ochraniacz, kolorowy , w kolorze pościeli, z przymocowanymi sznurkami. Pierze się go w całości, bo nie ma czego z niego zdjąć
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 18:09   #3333
abz
Zakorzenienie

Wpadam tylko pozdrowić was z nad polskiego morza. Wyjechaliśmy w poniedziałek, wracamy w piątek, to w weekend postaram się napisać coś więcej. Wczoraj zwiedzaliśmy władysławowo, tyle się nachodziłam, że ledwo doszłam do domu. Potem tylko odpoczywałam, bo czułam, że przegięłam.....Ale dzisiaj luzik, czuje się dobrze.
Może późniejszym wieczorem będę miała czas was nadrobić to poczytam co tam u was. Tymczasem muszę uciekać bo idziemy chyba na gofry, mniam

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 18:45   #3334
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
ja tez mam hemoglobine niska bo ponizej 10...lekarz kazal lykac zelazo..lykalam ale po pol tabletki a teraz musze cala...noi najlepiej na zelazo jesc mieso,kalafior,brokul i rabarbar...ja dzis zaczynam to stosowac bo nie lubie faszerowac sie tablami...a wiadomo ze dziecko "ciagnie" to co najlepsze ..

Ja dzis bylam na wizycie i jest wszystko ok...tylko ta hemoglobina...ale ostatnio bylam lekko przeziebiona i moze to dlatego...a w dodatku wyskoczylo mi zimno......Dzieciacz ek nie byl mierzony ani wazony....a szkoda...nastepna wizyta za 2 tyg.wiec sie dowiem...a za miesiac bedzie badanie na paciorkowca..o ktorym tak teraz czesto piszecie...

A czy jak chodze prywatnie do lekarza to bede placic za to badanie?...
wiesz ja jem włąsnie to co dobre na żelazo,bo wcześniej położna mi mówiła pij pokrzywke i jedz naturalnie,ale wtedy miałam w normie,ale teraz spadła i nie wiem czy jednak tego żelaza nie powinnam przyjmować
a za paciorkowca bedziesz musiala zapłącić jesli chodzisz prywatnie

Cytat:

Ja też miałam chwilami takie myśli, zwłaszcza jak musiałam leżeć.. Teraz żałuję, chyba mi przeszło. Z tym że nagle panicznie boję się porodu i szpitala.. Za to mój TŻ nagle zmienił zdanie i chce być przy porodzie A ja już się nastawiłam na to że będę sama i tak się dziwnie czuję z tą myślą...

Wiecie co, ledwo wstałam z łóżka i już mnie energia rozpiera, układam ciuchy w szafkach, zrobiłam pierwszy od miesiąca obiad- rosół co prawda, ale wreszcie TŻ odpoczął
Najgorsze jest tylko to, że co wstanę to boli mnie bardzo brzuch, może po tym leżeniu długim:/ No i mam koszmarne mdłości :/
o to jednak tż bedzie,ano tez tu od zawsze myslalas,ze sama a tu nagle zmiana to tak dziwnie
a ciebie jak rozpiera energia to już niedługo

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

Wiesz co?Uważam,że skoro jesteś dorosłą osobą,odpowiedzialną za swój los i wkrótce los dziecka,to musisz sama zadecydować co będzie najlepsze,to,że ciągle drążysz temat i zadajesz nam pytania czy skrzywdzisz dziecko świadczy troszkę o tym,że sama nie jesteś tego pewna i masz jakieś obawy.Musisz to dobrze przemyśleć i podjąć decyzję SAMA.
wiesz ja wiem,że zrobie po swojemu czyli rodzina mnie nie przekona i ja już podjełam decyzje nie chrzczę
a spytałam w sumie nie potrzebnie,bo teraz wynikło,ze jakaś nie zdecydowana jestm,bo sie zapytałam co o tym sądzicie i zle odebrane zostało nie tak jak ja chciałam wiec zakoanczam ten temat a ja wiem co najlepsze i już wybrałam,podjełam decyzje dawno

tak samo o ślub rodzina nie dawała spokoju,ale postawiłam na swoim i teraz też tak będzie rodzinie nic do tego...
chodz wiem,ze czeka mnie bardzo duże stresu,nerwów....
Stary 2010-08-18, 18:51   #3335
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

no dobra, do 102 str włącznie mam nadrobione
Ja po tym wyjeździe stwierdzam, że nie nadaję się na żadne dłuższe spacerki 100 razy lepiej idzie mi leżenie, najlepiej w jakuzzi

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
To ja z mężolem podczas ostatniego weekendu na działce
Jeszcze zostało mi 5 tygodni, kto wie może i ja zostanę wielorybem
Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Dodaję fotkę z wczoraj, to 37 tydzień....Ja nawet dobrze się czuję ze swoim nowym ciałem, cieższym o 15kg..Myślałam, że bedę bardziej schizować na tym punkcie
Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
to ja wam pokaże brzuchol 36tc i porównanie 34tc a 36tc
jeszcze musze sobie takie porównanie od poczatku zrobic jak brzusio rósł

iii zrobiłam porównanie od poczatku
prześlicznie dziewczyny! szczupło i zgrabnie, nie to co ja

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
33 tydz
słodziutko!!

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Pytanie już było ale powtarzam napiszcie tydzień ciązy i ile macie na plusie???

Tż narazie nie wyjezdza nie ma roboty jestem załamana dobrze ze troszke odlozylam na wyprawke ale to jest malo 1000zł o ktorych mąż nie wie, boje sie ze sobie nie damy rady ;((( mam kryzys z tego powodu . Dobrze że dziadki kupią wozek.Mysli by cos otworzzyć wziasc to z Urzedu pracy i jego rodzice troche by dali ale nie mamy pomyslu co ;( chce zaczasc kompletowac wyprawke a jestesmy bez kasy, wszystko sie po sypało ;( i do tego ja ledwo chodze
nam się zaczął 37 tc i mam 17 kg na plusie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Zamówiłam pościel do wózka i drugi komplet do łóżeczka Chwalę się
Cytat:
A ja obiecałam, że jak skończę z łóżeczkiem to się pochwalę.
pięknie dziewczyny! oby te nasze pocieszki spały w miarę spokojnie w tych pieknościach

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Wklejam parę fotek z działki, gdzie paśliśmy się naszą 3 osobową rodzinką przez parę dni
o jak szczupło, cudnie!!
Stary 2010-08-18, 19:29   #3336
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
To takie niby oczywiste,a jednak ludzie nie wiedzą.Mnie ostatnio na zajęciach z SR dziewczyna dobiła,bo zapytała o masaż krocza i ,że to takie bolesne i ,że lekarz to robi itd,a chodziło oczywiście o masaż szyjki macicy w I okresie porodu...
A propo takich "kwiatków" to ostatnio siostra mojej koleżanki (8mc ciąży) pytała mnie czy przy lewatywie wkładają tę rurkę aż do żołądka ?Oj coś mi się wydaje,że dziewczynie się lewatywa z gastroskopią pomyliła
Stary 2010-08-18, 19:30   #3337
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja jak ktoś źle wygląda (zwłaszcza jeśli jest w ciąży, a wiadomo, że to ODMIENNY STAN) to mu tego nie mówię, bo i po co ale są takie wredne istoty, które wręcz czerpią z tego przyjemność
No właśnie o to mi chodzi - jeśli kobieta puchnie, to z pewnością o tym wie i mówienie jej "o rany ale jesteś napuchnięta" na pewno humoru nie poprawi... Zresztą mnie w ogóle wkurza to komentowanie wyglądu

Cytat:
Mi wszyscy mówią, że świetnie wyglądam i nie ukrywam, że jest to bardzo miłe ale jak będąc w 6 m-cu żona kuzyna powiedziała mi "brzuszek masz malutki, ale trochę przytyłaś..." to mnie wnerwiła i wkurza mnie też jak ktoś strasznie dobitnie podkreśla, że mój biust bardzo urósł
No właśnie mogli by mówić komplementy, albo nic nie mówić skoro mądrego nie mają co powiedzieć...

Cytat:
A co do chrzczenia w ogóle- u mnie też się wszyscy będą gorszyć bo chcemy ochrzcić wiosną/latem, a niby powinnam jak najszybciej, najlepiej w ciągu miesiąca, bo jakby się coś stało dziecku to....... no właśnie, CO??? Nie pójdzie do nieba:/ Babcia jest zgorszona że tego nie rozumiemy, a mi się płakać chce jak słucham jej argumentów.
Nie przejmuj się tym gadaniem głupim.

Cytat:
Boszzzz...to pewnie ja tak będę mieć,bo moje są ogromne,porównywałam z dziewczynami ode mnie z SR i tylko ja ma takie poduszkowce,więc pewnie mi zostaną większe...łeeeeee
Niekoniecznie. Mojej mamie podczas ciąży stopy "rosły" o 2-3 rozmiary, ale potem wracały do normy Po prostu puchną ci stopy, to normalne.

Cytat:
Wiesz,nie masz się czym przejmować.Ogólnie wyglądasz bardzo ładnie w ciąży,ale oczywiste jest,ze bywają dni,kiedy każdy gorzej wygląda.Ja tak samo,ogólnie każdy chwali itd i jak patrzę w lustro to też widzę,że jednego ndia wyglądam super promieniście,a jest dzień,że żaden mejkap mi sie pomoże,więc albo trafiłaś na taki właśnie dzień,albo koleżanka sama chciała sie dowartościować,mówiąc ci tą złośliwość.Ja jak mam powiedzieć komplemet to go mówię,a jak widzę,że u kogoś jest coś nie tak to wcale się nie odzywam,bo może komuś przykrośc sprawię...

-------------------------------
Ja jestem po wizycie u ginki. Mała waży ok. 2100g (35 tc) i najprawdopodobnie dociągnie do niespełna 3kg przed urodzeniem. Wszystko u mnie zamknięte, przedwczesny poród mi nie grozi. Dzieciak ułożony prawidłowo, raczej nie ma szans żeby się obróciła - ma mało miejsca. Mam ogromną listę badań, które mam zrobić no i teraz wizytę będę miała za 3 tygodnie a potem co tydzień. Ginka mi powiedziała jeszcze że z moją wagą i budową ciała prawdopodobnie zaraz po ciąży będę szczupła z powrotem - w sumie fajnie Na ktg mam chodzić od 37 tc do tego szpitala, w których chcę rodzić.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-08-18 o 19:32
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 19:39   #3338
Astorianka
Raczkowanie

I znowu nadrabiam Wpadłam się tylko pochwalić Hemoglobina wreszcie poszybowała w górę i z 10.5 w najsłabszym momencie poszybowała na 12.2 Jezu jak się cieszę
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 19:52   #3339
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem po wizycie u ginki. Mała waży ok. 2100g (35 tc) i najprawdopodobnie dociągnie do niespełna 3kg przed urodzeniem. Wszystko u mnie zamknięte, przedwczesny poród mi nie grozi. Dzieciak ułożony prawidłowo, raczej nie ma szans żeby się obróciła - ma mało miejsca. Mam ogromną listę badań, które mam zrobić no i teraz wizytę będę miała za 3 tygodnie a potem co tydzień. Ginka mi powiedziała jeszcze że z moją wagą i budową ciała prawdopodobnie zaraz po ciąży będę szczupła z powrotem - w sumie fajnie Na ktg mam chodzić od 37 tc do tego szpitala, w których chcę rodzić.
no super wiesci wszytsko dobrze
no ty chudzinka to zaraz wrócisz do swojej wagi i figurki

a co do puchniecia normalne przy koncowce mi tez mowiaa,ze opuchłam doskonale wiem,ale nie musza mi mówić
Stary 2010-08-18, 19:57   #3340
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dziewczyny ale pędzicie z pisaniem

Ja najadłam się bułeczek cynamonowych na ciepło (piekłam dzisiaj) i teraz mam lekką zgagę.

Piszecie, że nie macie ciuszków na jesień a nie wchodzicie w te z wiosny? Bo przecież jeszcze w maju chodziło się na długi rękaw i w cieplejszych bluzach. Ja mam z wiosny 2 pary rybaczek ciążowych na kancik (pod nie zakłam rajstopy) i 2 spódnice ciążowe cieplejsze- sztruksową i jeansową. I mam też kilka tunik na długi rękaw lub cieplejszych 3/4.
A na takie 18-20 stopni to wystarczy jakaś rozpięta marynarka lub katanka jeansowa i będzie ciepło.

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
niesamowite 3 ostatnie dni "urlopowałam we Wrocławiu nie wchodziłam na wizaż śniło mi się wczoraj że NIKaPN urodziła... ale córeczkę !!
Czarownica to może ja Ci się przyśnię chciałabym wiedzieć kiedy urodzę

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie orientujesz się ile kosztuje badania na HBS?
Ja płaciłam 12 zł;

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
A ja całkiem z innej beczki- dziewuszki- w sobote mam wesele i okazuje się, że nie mam ani jednych dobrych butów((wszystkie za małe
Ja też nie wchodzę w żadne swoje buty, w sobotę wesele a sukienka elegancka- satynowa więc japonek nie mogę. Przeleciałam pól miasta w poszukiwaniu czegoś w co wejdę. Szukałam w swoim rozmiarze ale szersze (rozm większy były za duże na długość). I zachęcam Cię do zajścia do jakiegoś CCC- tam są teraz takie przeceny, że nie będzie ci szkoda wydać 30-60 zł na buty na jedną okazję. W Rayach u nas też letnie są za 50%.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
A robi to gin czy trzeba iść do jakiegoś laboratorium ??
U mnie pobiera gin i sam wozi do laboratorium.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
U mnie to wygladalo tak, ze jak zobaczylam dwie kreski to sie zalamalam, ze mam torbiele na jajniku, no bo przeciez w ciazy byc nie moglam, to niemozliwe.
Niezła przygoda dobrze, ze się wszystko dobrze skończyło.

Z moją ciążą było tak, że objawy (silne mdłości) pojawiły się już 7 dni po owulacji, bardzo wcześnie i jeszcze tydzień musiałam czekać na zrobienie testu mimo, że byłam już pewna ciąży. Nie wiem czemu objawy miałam tak wcześnie, może dlatego, że 3 miesiące wcześniej poroniłam mdliło mnie tak wcześnie że myślałam że się czymś zatrułam (była zakrapiana impreza) ale mdłości nie mijały a ja z dnia na dzień upewniałam się że to ciąża- mdłości nie minęły nawet na chwilę przez kolejne 14 tygodni A test z krwi był tylko formalnością

Cytat:

U nas to po mojej i tż-ta babci. Obie miały na imię Janina i obie nie żyją już...
U nas tak miało być w przypadku synka- drugie imię po obydwu nieżyjących dziadkach moim i męża- Tadeusz.
No ale jest córeczka i chyba drugie imię dostanie po mamusi- Ewa
U nas jest tradycja dwóch imion i mi się to podoba, sama mam dwa i mi to nie przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Wszystko minęło kiedy przyśnił mi się mały- że wyszedł z brzucha ubrany w body Kazałam mu wracać z powrotem, a on tylko się rozkosznie uśmiechał i kiwał głową na boki, że nie chce
Fajne macie te sny dziewczyny co jedna to lepszy

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Wpadam tylko pozdrowić was z nad polskiego morza.
A pogodę chociaż macie dobrą? Miłego pobytu

Cytat:

Ja jestem po wizycie u ginki.
Super, że wszystko dobrze.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-08-18 o 19:59
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:05   #3341
dra
Zakorzenienie

szczęśliwa spodnie to ja mam,ale bluzek na chłodniejsze dni nie,w maju to jeszcze w bluzeczki cieplejsze sie miesciłam i dopinalam w bluzach teraz w bluzke wejsc juz nie daje rady,a dopiac sie w bluzie tez juz niet,ale zapinac sie nie musze to jeszcze dobrze
Stary 2010-08-18, 20:06   #3342
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Ale opadłam z sił nic mi się nie chce. A muszę jeszcze pojechać w jedni miejcie zaraz

Klarisa co do badań paciorkowca do moja gin mi mówi ze w szpitalu wymagają, bo jak nie to cię antybiotykami będą po porodzie męczyć i dzidzię też.

Ja muszę dokupić jeszce jedną koszulę do porodu, biutonosz do karmienia, Kilka kaftaników dla malucha, pampersy i to chyba tyle. A weny na te zakupy nie mam. Od kiedy macie spakowane torby ?

Ciekawa jestem jak Waniliaania bo pisałą że jest w szpitalu Pisałam jej na prv ale cisza. I w ogóle kilka dziewczyn przestało się nagle odzywać Shine na przykład...

Wyłączam się na dziś oczy mi się zamykają Spokojnej i przespanej nocki

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-08-18 o 20:40
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:17   #3343
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Piszecie, że nie macie ciuszków na jesień a nie wchodzicie w te z wiosny? Bo przecież jeszcze w maju chodziło się na długi rękaw i w cieplejszych bluzach. Ja mam z wiosny 2 pary rybaczek ciążowych na kancik (pod nie zakłam rajstopy) i 2 spódnice ciążowe cieplejsze- sztruksową i jeansową. I mam też kilka tunik na długi rękaw lub cieplejszych 3/4.
A na takie 18-20 stopni to wystarczy jakaś rozpięta marynarka lub katanka jeansowa i będzie ciepło.
Hehe, na wiosnę (nawet końcówka maja) to ja się jeszcze bez problemu mieściłam w swoje nieciążowe jeansy, bluzki, bluzy, swetry A teraz nawet ciążowe jeansy mi ledwie na zadek wchodzą. Bluzki żadnej nie mam tak obszernej, by zmieścił się w niej cały brzuszek.

Wszystkim mamusiom gratuluję kolejnych udanych wizyt i dobrych wyników Każdej z osobna nie wymienię, bo piszecie tyle, że szok
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:29   #3344
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A od kiedy to penis wchodzi do szyjki?? W życiu, kochana Może sie co najwyżej o nią poobijać, ale do środka nie wejdzie
Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
o matko... anilkadro... Ty antatomii nigdy nie mialas... ? przez szyjke to conajwyzej, wchodzą plemniki a wychodzi dziecko podczas porodu i to caly ruch jaki sie w szyjce odbywa... przy nastepnej wizycie u ginekologa popros go zeby Ci to moze pokazał na schemacie, praktycznie w kazdym gabinecie one wiszą.
Napisałam przecież że szyjka jest trochę dalej.
Chodzi mi o to, że może Ania poczuła pochwę bo do samej szyjki to jest dosyć daleko i chyba się nie da wyczuć palcem podczas mycia.
No ale co ja tam wiem, każdy może się mylić.

A z innej beczki, oświeciło nas dzisiaj, że od 2 tygodni jeździmy autem bez ważnego przeglądu Ciekawe co by było jak by nas złapali?
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:55   #3345
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym wyprała mój ochraniacz, ale jak? w pralce? będzie zmięty, nie wiem czy to potem można prasować
prałam w pralce, delikatne wirowanie (400 obr./min). Potem bez problemu wyprasowałam.

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Z ochraniacza wyjmuje się ten wkład i pierze i prasuje samą powłoczkę.
yyy ;/ to ja mam jakiś inny ochraniacz - bez dodatkowej powłoczki.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:57   #3346
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
A to jest obowiązkowe? Bo mnie w sumie nic nie dali... Teraz sobie poczytałam, że paciorkowiec może być dla maleństwa niebezpieczny...
niektóre szpitale wymagają, ale mój np-
Cytat:
aaa dziewczyny pomóżcie
znalazłam labolatorium co robia badanie na paciorkowca nadzwoniłam sie i nawet idac,ze u mnie jakies fatalne laboratorium w żadnym nie wykonuja,ale w koncu natrafiłam i 1 jest
ale dalej problem musi lekarz pobrac w sumie jakbym była u swojego jutro to bym powiedziała wymaz i zawioze i zapłace tylko pewno pojemniczka nie ma a może gdzies jest możliwosć kupna takiego to bym już poszła z pojemniczkiem i niech pobierze wymaz nie orjętujecie sie czy mozna samemu kupić??
wymazówki wraz ze sterylnym pojemniczkiem powinnaś dostać w aptece- przynajmniej w tych większych.

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
A z innej beczki, oświeciło nas dzisiaj, że od 2 tygodni jeździmy autem bez ważnego przeglądu Ciekawe co by było jak by nas złapali?
chyba zabierają dowód rejestracyjny. Trzeba zrobić przegląd w ciągu kilku dni i zgłosić się po odbiór dowodu- tak przynajmniej mówili ostatnio w "Piracie drogowym' w TVN Turbo
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:58   #3347
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dzis wyszlam ze szpitala. Zastanawiam sie jak was nadrobie..... bo tyle kartek.

Jejku widze ze niektore juz rozpakowane. GRATULACJE!!!!!!!!!!

Co do szpitala Ujastek- mam bardzo pozytywne zdanie. Lezalam na patologi i opieka naprawde super.
Przeraz mnie mysl o porodzie bo jak sie nasluchalam krzykow dziewczyn rodzacych (cos w stylu jaklby na zywca obdzierali ze skory. Mi sie kojarzyly te odglosy z filmem PILA)

Mnie lekarka wyslal do szpitala, poniewaz mialam mala ilosc wod plodowych (w normie ale na granicy). Chcieli sprawdzic czy mi nie wyciekaja (podobno niektorym dziewczynom wylatuja). Ale okazalo sie ze jest ok. Mam teraz lezec w domu wypoczywac i co tydzien sprawdzac czy nic sie nie zmienia.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:06   #3348
fem
Raczkowanie

Cytat:
"Pawcio urodził sie 17.08 o 22:10 przez cc.Nie było rozwarcia przez 6 h,tylko 3 cm"
GRATULACJE!!!
Juniorek ma prześliczne czarne oczyska szybko wracaj do formy...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:06   #3349
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi mi o to, że może Ania poczuła pochwę bo do samej szyjki to jest dosyć daleko i chyba się nie da wyczuć palcem podczas mycia.
Masz rację. Kiedyś powiedziałam lekarzowi, że wyczułam jakieś zgrubienie na szyjce macicy, a on na to, że to niemożliwe, bym jej dosięgła, bo jest za głęboko.

Poza tym przestrzegam przed dokładnym myciem się w środku! Wypłukuje się przez to florę bakteryjną, co z kolei powoduje, że jesteśmy podatne różne infekcje i zapalenia grzybicze.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:13   #3350
fem
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny,gdzie wy oglądacie te wasze zdjęcia ślubne,bo ja tysz chce zobaczyć i nie wiem gdzie szukać
ja znalazłam na stronie internetowej mojej fotografki...

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ilonalu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, czy któraś z Was rodzi w łodzi, jeżeli tak to w jakim szpitalu?
ja rodze w Łodzi... albo w Matce Polce albo w Rydygierze, to zależy gdzie aktualnie będę, czy u rodziców czy u siebie... ale raczej Matka Polka, bo mają lepsze zaplecze neonatologiczne... a poza tym mam tam wielu znajomych...

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
HA! Czy tylko mi się zdaje, czy on nam pokazuje środkowy palec?
pokazuje... pokazuje...

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Pytanie: czy was też krocze boli, jakby was ktoś tam skopał? Ja normalnie mam wrażenie, jakbym miała sztywny pal Azji w środku
oj boli... boli...
w nocy nie mogłam sobie znaleźć pozycji do spania, tak mnie bolało

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:39   #3351
Ray
Zakorzenienie

ja wrocilam do domku pojechalam po reczniki do jyska bo promocje sa i chyba calkiem sa ok zobaczymy

co do tego wygladu jeszcze..
to ja ostatnio w sumie to tak sobie myslalam...
ze :
sa kobiety ktorym jak mowia rosnie "tylko brzuszek" -szczesciary, ale to maly odsetek
a tak
no kurcze nie oszukujmy sie no na czyms cholera sie tez brzuchmusi trzymac, ja mysle ze natura tak zorganizowala to ze przeciez ten caly balast musi miec jakas solidna podsytawe i wyrownac przeciwewage w postaci wiekszej pupy czy masywniejszych ud to raz
dwa no a kurcze te narzady gdzies sie tez poprzesuwaly, przeciez zadna nie ma super jakiejs komory zapasowej tylko z macicy ktora jest wielkosci piesci prawie siega zeber! no chryste to gdzie ta watroba, jelita itp??? no gdzie siemusialo to rozejsc to i czlowiek szerszy
cycki tez wieksze i pelniejsze w koncu beda karmic

kiedys w ikei slyszalam rozmowe na temat ciazy i kobiet anorektyczek z brzuchami, i byla mowa ze niby ladnie sie wyglada ale potem sie ma ostre problemy z kregoslupem bo nie daje rady tego udzwignac i sie ostro wykrzywia i pozniej sa jakies wady, bole na starosc to juz w ogole masakra. i w sumie chyba cos w tym jest...

takze grubaski nie martwcie sie

klarissa mi na szczescie wygladu nikt nie komentuje haha sprobali by!!!! wiem jak wygladam bo mam lustro i po ciuchach widze ale no co ja zrobie .... ja jestem niska wiec gdzie sie to wszystko musialo upchac, nie obzeram sie i jem tyle samo co wczesniej nawet mniejsze porcje teraz mi sie wydaje... bede zrzucac po porodzie chodz przy dwojce to mysle ze problemu nie bedzie a jak, to se fundne dietytka i juz.

z myciem to mi gin na wizycie powiedzial ze szorowac to ja moge naczynia w zlewie a nie sobie tam flore wyplukiwac tymi zelami, kazal sie myc mydlem dla dzieci albo szarym
Stary 2010-08-18, 21:39   #3352
dziuba81
Raczkowanie

Cytat:

HA! Czy tylko mi się zdaje, czy on nam pokazuje środkowy palec?
Nie zdaje Ci sie Maly ma charakterek

Gratulacjeee NIKa!!!!
No i dla Taty oczywiscie tez!!!
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:43   #3353
dziuba81
Raczkowanie

Moj Boze dziewuchi ale Wy duuuzo piszecie.Nie dam rady wszystkiego nadrobic bo mnie juz oczy szczypia,podczas ciazy wzrok mi sie pogorszyl.Na jednym oku o 0,75 a na drugim 0,5 diopt.Masakra po porodzie moze sie jeszcze pogorszyc to ja chyba bede musiala miec takie bryle ze lba od ziemi nie oderwe.
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:45   #3354
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Masz rację. Kiedyś powiedziałam lekarzowi, że wyczułam jakieś zgrubienie na szyjce macicy, a on na to, że to niemożliwe, bym jej dosięgła, bo jest za głęboko.
Chyba jednak jest to mozliwe Przeciez sa kobiety (nawet u nas na watku), ktore badaly sobie same szyjke Poza tym z tego co dzisiaj wyczytalam to obserwacja szyjki macicy moze byc rowniez pomocna przy staraniach o dzidzie

Co do mycia w srodku to masz racje. Sama kiedys o tym czytalam. A to, ze robie tak od zawsze i juz sie raczej nie odzwyczaje to juz inna sprawa Na szczescie jeszcze nigdy nic sie do mnie przez to nie przyczepilo

Milego wieczoru dziewczyny

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:47   #3355
elenka1
Rozeznanie

I JA PRZYŁANCZAM SIĘ DO GRATULACJI DLA NIKI, SYNCIO CUDNY

oj troszkę dzisiaj nabazgroliłyście kobietki, zaraz będę nadrabiała, a co do nowych objawów ciążowych doszedł mu ból pachwin (2 noce z rzedu, a w dzień odpuszcza)

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:47   #3356
alicia4
Raczkowanie

-

maleństwo

Edytowane przez alicia4
Czas edycji: 2010-08-21 o 20:59
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:49   #3357
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
I znowu nadrabiam Wpadłam się tylko pochwalić Hemoglobina wreszcie poszybowała w górę i z 10.5 w najsłabszym momencie poszybowała na 12.2 Jezu jak się cieszę
Nie martw się, ja od kilkunastu tygodni mam koło 11 i lekarka mówi, że nie ma tragedii

Cytat:
no super wiesci wszytsko dobrze
no ty chudzinka to zaraz wrócisz do swojej wagi i figurki
Mam nadzieję, że tak będzie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja absolutnie nie wejdę w ubranka z wiosny. Na wiosnę nie miałam nawet brzuszka... Ale liczę że się wypakuję przed pierwszym chłodem

Cytat:
Z moją ciążą było tak, że objawy (silne mdłości) pojawiły się już 7 dni po owulacji, bardzo wcześnie i jeszcze tydzień musiałam czekać na zrobienie testu mimo, że byłam już pewna ciąży. Nie wiem czemu objawy miałam tak wcześnie, może dlatego, że 3 miesiące wcześniej poroniłam mdliło mnie tak wcześnie że myślałam że się czymś zatrułam (była zakrapiana impreza) ale mdłości nie mijały a ja z dnia na dzień upewniałam się że to ciąża- mdłości nie minęły nawet na chwilę przez kolejne 14 tygodni A test z krwi był tylko formalnością
Ja na początku byłam pewna, że zbiera mi się na grypę (podniesiona temp, bóle pleców, opóźniony okres... ).

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Klarisa co do badań paciorkowca do moja gin mi mówi ze w szpitalu wymagają, bo jak nie to cię antybiotykami będą po porodzie męczyć i dzidzię też.
Właśnie się dzisiaj zapytałam i mi powiedziała to samo - że jak nie będę miała wyniku to w szpitalu mnie potraktują tak, jakbym go miała i dostaniemy antybiotyki...

Cytat:
Ja muszę dokupić jeszce jedną koszulę do porodu, biutonosz do karmienia, Kilka kaftaników dla malucha, pampersy i to chyba tyle. A weny na te zakupy nie mam. Od kiedy macie spakowane torby ?
Też muszę kupić jakieś biustonosze... A pieluchy kupiłam dzisiaj w Biedronce, ale chyba jescze kupię jakieś inne bo ginka powiedziała, że dziecko będzie malutkie i boje się, że w takich od 3kg to mi utonie...

Cytat:
Zabraliby ci dowód rejestracyjny, obciążyli kosztami za lawetę na parking policyjny, potem zapłaciłabyś za przewiezienie auta do stacji diagnostycznej (także na lawecie) no i zrobili by ci badania - wtedy mogłabyś odzyskać dowód rejestracyjny.

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Dzis wyszlam ze szpitala. Zastanawiam sie jak was nadrobie..... bo tyle kartek.

Jejku widze ze niektore juz rozpakowane. GRATULACJE!!!!!!!!!!

Co do szpitala Ujastek- mam bardzo pozytywne zdanie. Lezalam na patologi i opieka naprawde super.
Przeraz mnie mysl o porodzie bo jak sie nasluchalam krzykow dziewczyn rodzacych (cos w stylu jaklby na zywca obdzierali ze skory. Mi sie kojarzyly te odglosy z filmem PILA)

Mnie lekarka wyslal do szpitala, poniewaz mialam mala ilosc wod plodowych (w normie ale na granicy). Chcieli sprawdzic czy mi nie wyciekaja (podobno niektorym dziewczynom wylatuja). Ale okazalo sie ze jest ok. Mam teraz lezec w domu wypoczywac i co tydzien sprawdzac czy nic sie nie zmienia.
Dobrze, że wszystko u ciebie w porządku. I dobrze, że szpital przeszedł pierwsze testy
Stary 2010-08-18, 21:57   #3358
kasienka1701
Zadomowienie

Sms od Niki:

"Przeciwbólowa kroplówa mi leci.Bardzo boli podbrzusze;-(.Która kolejna się szykuje?Buźka"

No,a teraz idę spać,bo się czuję jakby mnie ktoś zjadł i w-y-s-r-a-ł...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 22:07   #3359
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
A widzisz. Z Twojego postu wynikało, że wg Ciebie penis spokojnie mieści się w szyjce macicy Przynajmniej tak ja to zrozumiałam i kilka innych babeczek chyba też
W takim razie zwracam honor

waniliaania2009, dobrze, że wszystko jednak w porządku
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 22:14   #3360
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Mnie lekarka wyslal do szpitala, poniewaz mialam mala ilosc wod plodowych (w normie ale na granicy).
A ile dokładnie masz tych wód? Ja też mam niby dolną granicę Afi-11.

Cytat:

Ja absolutnie nie wejdę w ubranka z wiosny. Na wiosnę nie miałam nawet brzuszka... Ale liczę że się wypakuję przed pierwszym chłodem
No tak w sumie to zależy kto co nosił przed ciążą Ja zawsze lubiłam tuniki więc mam ich zapas na każdą porę roku, brzuchal zmieści się nawet taki z 9 miesiąca. Praktycznie żadnych bluzek nie kupowałam specjalnie na ciążę, wszystko miałam i mam z szafy.
Ale już tak tęsknię za eleganckimi princeskami i ołówkowymi spódnicami ciekawe czy na Boże Narodzenie będę mogła się już "wystroić"- marna nadzieja....

Cytat:
Sms od Niki:
"Przeciwbólowa kroplówa mi leci.Bardzo boli podbrzusze;-(.Która kolejna się szykuje?Buźka"
Biedulka :-( niestety tak to bywa przy cc, moja przyjaciółka pierwsze cc przeszła bardzo dobrze, szybko stanęła na nogi, a za to drugie miała ciężkie. Ból brzucha okropny- bardzo szybko obkurczała się macica podobno, mocno cierpiała.
Nika- przesyłamy trzymaj się dzielnie, za kilka dni będzie lepiej.

Cytat:
[SIZE=4]
No,a teraz idę spać,bo się czuję jakby mnie ktoś zjadł i w-y-s-r-a-ł...
Oh jak poetycko opisałaś swoje samopoczucie,

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości