|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Ja mam ochraniacz bez poszewki. Znaczy jest to taki wypełniony gąbką ochraniacz, kolorowy , w kolorze pościeli, z przymocowanymi sznurkami. Pierze się go w całości, bo nie ma czego z niego zdjąć
|
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko pozdrowić was z nad polskiego morza. Wyjechaliśmy w poniedziałek, wracamy w piątek, to w weekend postaram się napisać coś więcej. Wczoraj zwiedzaliśmy władysławowo, tyle się nachodziłam, że ledwo doszłam do domu. Potem tylko odpoczywałam, bo czułam, że przegięłam.....Ale dzisiaj luzik, czuje się dobrze.
Może późniejszym wieczorem będę miała czas was nadrobić to poczytam co tam u was. Tymczasem muszę uciekać bo idziemy chyba na gofry, mniam
|
#3334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za paciorkowca bedziesz musiala zapłącić jesli chodzisz prywatnie Cytat:
a ciebie jak rozpiera energia to już niedługo ![]() Cytat:
a spytałam w sumie nie potrzebnie,bo teraz wynikło,ze jakaś nie zdecydowana jestm,bo sie zapytałam co o tym sądzicie i zle odebrane zostało nie tak jak ja chciałam wiec zakoanczam ten temat a ja wiem co najlepsze i już wybrałam,podjełam decyzje dawno tak samo o ślub rodzina nie dawała spokoju,ale postawiłam na swoim i teraz też tak będzie rodzinie nic do tego... chodz wiem,ze czeka mnie bardzo duże stresu,nerwów....
|
|
#3335 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
no dobra, do 102 str włącznie mam nadrobione
Ja po tym wyjeździe stwierdzam, że nie nadaję się na żadne dłuższe spacerki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() słodziutko!! Cytat:
pięknie dziewczyny! oby te nasze pocieszki spały w miarę spokojnie w tych pieknościach ![]() Cytat:
|
|
#3336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3337 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Po prostu puchną ci stopy, to normalne. Cytat:
------------------------------- Ja jestem po wizycie u ginki. Mała waży ok. 2100g (35 tc) i najprawdopodobnie dociągnie do niespełna 3kg przed urodzeniem. Wszystko u mnie zamknięte, przedwczesny poród mi nie grozi. Dzieciak ułożony prawidłowo, raczej nie ma szans żeby się obróciła - ma mało miejsca. Mam ogromną listę badań, które mam zrobić no i teraz wizytę będę miała za 3 tygodnie a potem co tydzień. Ginka mi powiedziała jeszcze że z moją wagą i budową ciała prawdopodobnie zaraz po ciąży będę szczupła z powrotem - w sumie fajnie Na ktg mam chodzić od 37 tc do tego szpitala, w których chcę rodzić.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-18 o 19:32 |
|||||
|
|
|
#3338 |
|
Raczkowanie
|
I znowu nadrabiam
Wpadłam się tylko pochwalić Hemoglobina wreszcie poszybowała w górę i z 10.5 w najsłabszym momencie poszybowała na 12.2 ![]() ![]() Jezu jak się cieszę
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ty chudzinka to zaraz wrócisz do swojej wagi i figurki a co do puchniecia normalne przy koncowce mi tez mowiaa,ze opuchłam doskonale wiem,ale nie musza mi mówić
|
|
#3340 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale pędzicie z pisaniem
![]() Ja najadłam się bułeczek cynamonowych na ciepło (piekłam dzisiaj) i teraz mam lekką zgagę. Piszecie, że nie macie ciuszków na jesień a nie wchodzicie w te z wiosny? Bo przecież jeszcze w maju chodziło się na długi rękaw i w cieplejszych bluzach. Ja mam z wiosny 2 pary rybaczek ciążowych na kancik (pod nie zakłam rajstopy) i 2 spódnice ciążowe cieplejsze- sztruksową i jeansową. I mam też kilka tunik na długi rękaw lub cieplejszych 3/4. A na takie 18-20 stopni to wystarczy jakaś rozpięta marynarka lub katanka jeansowa i będzie ciepło. Cytat:
to może ja Ci się przyśnię chciałabym wiedzieć kiedy urodzę ![]() Ja płaciłam 12 zł; Cytat:
U mnie pobiera gin i sam wozi do laboratorium. Cytat:
dobrze, ze się wszystko dobrze skończyło.Z moją ciążą było tak, że objawy (silne mdłości) pojawiły się już 7 dni po owulacji, bardzo wcześnie i jeszcze tydzień musiałam czekać na zrobienie testu mimo, że byłam już pewna ciąży. Nie wiem czemu objawy miałam tak wcześnie, może dlatego, że 3 miesiące wcześniej poroniłam mdliło mnie tak wcześnie że myślałam że się czymś zatrułam (była zakrapiana impreza) ale mdłości nie mijały a ja z dnia na dzień upewniałam się że to ciąża- mdłości nie minęły nawet na chwilę przez kolejne 14 tygodni A test z krwi był tylko formalnością ![]() Cytat:
No ale jest córeczka i chyba drugie imię dostanie po mamusi- Ewa ![]() U nas jest tradycja dwóch imion i mi się to podoba, sama mam dwa i mi to nie przeszkadza. Cytat:
![]() A pogodę chociaż macie dobrą? Miłego pobytu ![]() Super, że wszystko dobrze.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-08-18 o 19:59 |
|||||
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
szczęśliwa spodnie to ja mam,ale bluzek na chłodniejsze dni nie,w maju to jeszcze w bluzeczki cieplejsze sie miesciłam i dopinalam w bluzach teraz w bluzke wejsc juz nie daje rady,a dopiac sie w bluzie tez juz niet,ale zapinac sie nie musze to jeszcze dobrze
|
#3342 |
|
Zadomowienie
|
Ale opadłam z sił nic mi się nie chce. A muszę jeszcze pojechać w jedni miejcie zaraz
![]() Klarisa co do badań paciorkowca do moja gin mi mówi ze w szpitalu wymagają, bo jak nie to cię antybiotykami będą po porodzie męczyć i dzidzię też. Ja muszę dokupić jeszce jedną koszulę do porodu, biutonosz do karmienia, Kilka kaftaników dla malucha, pampersy i to chyba tyle. A weny na te zakupy nie mam. Od kiedy macie spakowane torby ? Ciekawa jestem jak Waniliaania bo pisałą że jest w szpitalu Pisałam jej na prv ale cisza. I w ogóle kilka dziewczyn przestało się nagle odzywać Shine na przykład... Wyłączam się na dziś oczy mi się zamykają Spokojnej i przespanej nocki
Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-08-18 o 20:40 |
|
|
|
#3343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz nawet ciążowe jeansy mi ledwie na zadek wchodzą. Bluzki żadnej nie mam tak obszernej, by zmieścił się w niej cały brzuszek.Wszystkim mamusiom gratuluję kolejnych udanych wizyt i dobrych wyników Każdej z osobna nie wymienię, bo piszecie tyle, że szok |
|
|
|
|
#3344 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chodzi mi o to, że może Ania poczuła pochwę bo do samej szyjki to jest dosyć daleko i chyba się nie da wyczuć palcem podczas mycia. No ale co ja tam wiem, każdy może się mylić. A z innej beczki, oświeciło nas dzisiaj, że od 2 tygodni jeździmy autem bez ważnego przeglądu |
||
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyy ;/ to ja mam jakiś inny ochraniacz - bez dodatkowej powłoczki.
|
|
|
#3346 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3347 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis wyszlam ze szpitala. Zastanawiam sie jak was nadrobie..... bo tyle kartek.
Jejku widze ze niektore juz rozpakowane. GRATULACJE!!!!!!!!!! Co do szpitala Ujastek- mam bardzo pozytywne zdanie. Lezalam na patologi i opieka naprawde super. Przeraz mnie mysl o porodzie bo jak sie nasluchalam krzykow dziewczyn rodzacych (cos w stylu jaklby na zywca obdzierali ze skory. Mi sie kojarzyly te odglosy z filmem PILA) Mnie lekarka wyslal do szpitala, poniewaz mialam mala ilosc wod plodowych (w normie ale na granicy). Chcieli sprawdzic czy mi nie wyciekaja (podobno niektorym dziewczynom wylatuja). Ale okazalo sie ze jest ok. Mam teraz lezec w domu wypoczywac i co tydzien sprawdzac czy nic sie nie zmienia.
|
#3348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Juniorek ma prześliczne czarne oczyska
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym przestrzegam przed dokładnym myciem się w środku! Wypłukuje się przez to florę bakteryjną, co z kolei powoduje, że jesteśmy podatne różne infekcje i zapalenia grzybicze.
|
|
|
#3350 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- pokazuje... pokazuje... ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
w nocy nie mogłam sobie znaleźć pozycji do spania, tak mnie bolało
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|||
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
ja wrocilam do domku pojechalam po reczniki do jyska bo promocje sa i chyba calkiem sa ok zobaczymy
co do tego wygladu jeszcze.. to ja ostatnio w sumie to tak sobie myslalam... ze : sa kobiety ktorym jak mowia rosnie "tylko brzuszek" -szczesciary, ale to maly odsetek a tak no kurcze nie oszukujmy sie no na czyms cholera sie tez brzuchmusi trzymac, ja mysle ze natura tak zorganizowala to ze przeciez ten caly balast musi miec jakas solidna podsytawe i wyrownac przeciwewage w postaci wiekszej pupy czy masywniejszych ud to raz dwa no a kurcze te narzady gdzies sie tez poprzesuwaly, przeciez zadna nie ma super jakiejs komory zapasowej tylko z macicy ktora jest wielkosci piesci prawie siega zeber! no chryste to gdzie ta watroba, jelita itp??? no gdzie siemusialo to rozejsc to i czlowiek szerszy ![]() cycki tez wieksze i pelniejsze w koncu beda karmic ![]() kiedys w ikei slyszalam rozmowe na temat ciazy i kobiet anorektyczek z brzuchami, i byla mowa ze niby ladnie sie wyglada ale potem sie ma ostre problemy z kregoslupem bo nie daje rady tego udzwignac i sie ostro wykrzywia i pozniej sa jakies wady, bole na starosc to juz w ogole masakra. i w sumie chyba cos w tym jest... takze grubaski nie martwcie sie ![]() klarissa mi na szczescie wygladu nikt nie komentuje haha sprobali by!!!! wiem jak wygladam bo mam lustro i po ciuchach widze ale no co ja zrobie .... ja jestem niska wiec gdzie sie to wszystko musialo upchac, nie obzeram sie i jem tyle samo co wczesniej nawet mniejsze porcje teraz mi sie wydaje... bede zrzucac po porodzie chodz przy dwojce to mysle ze problemu nie bedzie a jak, to se fundne dietytka i juz. z myciem to mi gin na wizycie powiedzial ze szorowac to ja moge naczynia w zlewie a nie sobie tam flore wyplukiwac tymi zelami, kazal sie myc mydlem dla dzieci albo szarym
|
#3352 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Raczkowanie
|
Moj Boze dziewuchi ale Wy duuuzo piszecie.Nie dam rady wszystkiego nadrobic bo mnie juz oczy szczypia,podczas ciazy wzrok mi sie pogorszyl.Na jednym oku o 0,75 a na drugim 0,5 diopt.Masakra po porodzie moze sie jeszcze pogorszyc to ja chyba bede musiala miec takie bryle ze lba od ziemi nie oderwe.
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do mycia w srodku to masz racje. Sama kiedys o tym czytalam. A to, ze robie tak od zawsze i juz sie raczej nie odzwyczaje to juz inna sprawa Na szczescie jeszcze nigdy nic sie do mnie przez to nie przyczepilo ![]() Milego wieczoru dziewczyny
|
|
#3355 |
|
Rozeznanie
|
I JA PRZYŁANCZAM SIĘ DO GRATULACJI DLA NIKI, SYNCIO CUDNY
![]() oj troszkę dzisiaj nabazgroliłyście kobietki, zaraz będę nadrabiała, a co do nowych objawów ciążowych doszedł mu ból pachwin (2 noce z rzedu, a w dzień odpuszcza)
|
#3357 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3358 |
|
Zadomowienie
|
Sms od Niki:
"Przeciwbólowa kroplówa mi leci.Bardzo boli podbrzusze;-(.Która kolejna się szykuje?Buźka" No,a teraz idę spać,bo się czuję jakby mnie ktoś zjadł i w-y-s-r-a-ł...
|
#3359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przynajmniej tak ja to zrozumiałam i kilka innych babeczek chyba też W takim razie zwracam honor waniliaania2009, dobrze, że wszystko jednak w porządku |
|
|
|
|
#3360 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zawsze lubiłam tuniki więc mam ich zapas na każdą porę roku, brzuchal zmieści się nawet taki z 9 miesiąca. Praktycznie żadnych bluzek nie kupowałam specjalnie na ciążę, wszystko miałam i mam z szafy.Ale już tak tęsknię za eleganckimi princeskami i ołówkowymi spódnicami Cytat:
Nika- przesyłamy Cytat:
,
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

..
...Dzieciacz ek nie byl mierzony ani wazony....a szkoda...nastepna wizyta za 2 tyg.wiec sie dowiem...a za miesiac bedzie badanie na paciorkowca..o ktorym tak teraz czesto piszecie...

przez szyjke to conajwyzej, wchodzą plemniki a wychodzi dziecko podczas porodu i to caly ruch jaki sie w szyjce odbywa... przy nastepnej wizycie u ginekologa popros go zeby Ci to moze pokazał na schemacie, praktycznie w kazdym gabinecie one wiszą.