|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarnaelizabeth, Bordowa dziękuję kochane a ja chciałam się pochwalić, że wypadł mi kawałek czopa co prawda nie jest różowy ale spory, twardy glutek czuję się podekscytowana jakbym jechała z górki na rowerze
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ale wydaje mi się strasznie "uboga".
Cytat:
Nie wiem ile pieluch wziąć tetrowych - mówisz, że 10 sztuk? Właśnie nie wiem czy brać - ale na początku jest najtrudniej karmić i wtedy właśnie rogal się przydaje najbardziej...
|
|
#3935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
m ze citi przypinasz pasami, a cabrio pasami oraz na specjalne takie wtyki (ale musisz miec taka mozliwosc w aucie, ja nie mialam wiec bez sensu bylo go kupowac) My kupilismy citi
|
|
#3936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe jak sie bedziesz czuła jak zaczniesz rodzic... z górki na rowerze bez trzymanki ![]() moze ja tez sobie zaczne intensywanie marzyc i mloda urodzi sie przed krakowskim wyjazdem tatusiowym... eeee watpię Dzis zmachałam sie jak kon na westernie odkurzajac, myjac podlogi... spocilam jak dziki osiol...pot płynął mi ciurkiem po plecach.... i co??? i nawet brzuch sie twardy nie zrobil... nie mowiac o jakimkolwiek skurczu.... no way... takimi czarami jej nie wygonie...
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jakby okazało się że nie ma hamulców Poczekaj do wieczora, może wtedy cię natchnie a do kiedy chcesz się "wyrobić"?
|
|
|
|
|
#3938 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zdjęcia świetne, na tych ujęciach faktycznie mało widać brzuszek. Cytat:
Cytat:
I do tego tylko fajny brzuszek ![]() Cytat:
Mój mąż to jakoś tak nie okazuje chyba swoich emocji odnośnie ciąży, twój to widać, ze z prawdziwą radoscią całuje brzuszek itp, a mój to by mówił, że to bez sensu takie zdjęcia...Cytat:
Cytat:
cdn
|
|
#3939 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też się tak strasznie bałam parę tygodni temu, a tu już do 39 tc dociągnęłam Trzymam kciuki![]() naked21, dzielna dziewczyna z Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jaga1111, gratuluję i trzymam kciuki, żeby Maleństwo zdrowo rosło Cytat:
Może to już niedługo![]() Ale sobie pyszną kawkę zrobiłam... Muszę się nacieszyć tymi ostatnimi sierpniowymi dniami
|
|
#3940 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tym razem na pewno się uda.Cytat:
![]() Kurcze resztę sytatów mi zeżarło ray fajnie,że o tej rączce napisałaś, na szczęście okazało się,że moja gondolka ma przekładaną rączkę czarna a ja już zastanawiałam się co u iebie ja jeszcze 16 dni zaciskam nogi ![]() No panny, ja po wizycie u mojej neurolog. Na szczęście nic się nie pogorszyło u mnie mimo ciąży Torba prawie spakowana, nawet już białą czekoladę kupiłam, pewnie ją jeszcze przed wyjazdem na porodówke zjem ![]() A teraz pytanie z innej beczki... Dużo pisałyśmy o teściowych i mamuśkach,a ja tak się zastanawiam co zrobię gdybym np chciała iść razem z tż na koncert, albo na dłuższe posiedzenie ze znajomymi?? Nie mówię oczywiście, że zaraz po porodzie no ale jak mała bedzie już miała skończony rok? Nie zabiorę jej przeież ze sobą, a obawiam się,że u mojej mamy nie przejdzie numer z przenocowaniem marty (no chyba że coś jej się odmieni), a teściówka po wylewie wiec wiadomo.... No i tak siedzę i myślę czy tylko ja mam takie myśli i problemy?
|
|
#3941 |
|
Zadomowienie
|
Gabi... no albo niech wylazi przed 31 sierpnia, albo niech siedzi do 4 wrzesnia... byle nie wybrala pomiedzy
, bo wtedy moge liczyc tylko na obecnosc brata, w tym wszytskim widze jednak pewien plus.... wiem ze młody nie spanikuje, skoro asystowal juz przy parunastu operacjach ginekologicznych
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Abz dziękuje
Lenka he he no to już niedługo się okaże, bo Pomi ma na środę CC, może się wyrobię Powiedziałam tz-owi o czopie, jego mina bezcenna ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
A Nadia już sama zadecyduje czy woli asystę tatusia czy wujka |
|
|
|
|
#3943 |
|
Wtajemniczenie
|
ja właśnie po wizycie u gina
![]() * termin mi się przesunął aż z 13 na 9 września * słonik mój waży już 3550 g * dogadaliśmy się, że jak tylko zacznie się akcja dzwonię i doktorek przyjedzie mnie wspierać (co do kasy to później się "dogadamy" )* sprawdził mi dokładnie pępowinę- jest świetnie ułożona gdzieś w nóżkach i nie stwarza żanego zagrożenia póki co * serduszko mały ma jak dzwon Jaga1111 gratuluję i trzymam mocno kciuki! ![]() martucha84 też mi się podoba ten 1.tytuł ycnan zazdroszczę tego bólu ja tak juz bym chciała jakiś choćby maleńki znak, że to już niedługo, a tu lipa... nawet jeden malutki skurczyk nie chce mnie nawiedzić ![]() aniaj27 no sporo waży, rzeczywiście, ale bierz poprawkę na margines błędu.. a może masz źle wyliczony termin porodu?? W razie czego jakby mały był duży, zrobią Ci cesarkę Nic się nie martw Mój już ma zapowiedziana wagę min. 4 kg
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam żeby wszystko było dobrze aż do samego rozwiązania martucha co do tytułu nowego wątku to chyba jednak ten pierwszy, chociaż oba mi się podobają
|
|
#3945 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi się pierwszy tytuł bardziej podoba Cytat:
. Trzymamy kciuki ![]() Lenka - tak pisałam o Jaczewskiego
|
||
|
|
|
#3946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj bo to zazwyczaj tak jest,czyli odwrotnie niż by sie chciało ![]() Kurde chyba tylko ja taka sierota,że nie mogę się z tym wózkiem pozbierać...Już mam dość,co jakiś wybiorę co znowu jakiś zonk wychodzi.Madafaka,chyba Młodą będę w plecaku nosić.Zawsze myślałam,że wybieranie wózka bedzie dla mnie przyjemnością,a jest straszną torturą...Pomóżcie coś
|
|
#3947 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
zaczęłam pranie ciuszków, podzieliłam na kolory i wyszło mi 6 prań. Trochę tego dużo... ![]() A jeszcze pościel i prześcieradła, pieluszki flanelowe, bo tetrowe już poprane. W sumie wyjdzie min.8-10 pełnych pralek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Waga mojego maluszka w 33 tyg. (32t5d) - 2300 (podobno 2 tyg do przodu) To ja juz nie wiem jak jest z tymi normami, bo ja w 32 tyg. miałam AFI - 13 ![]() Mój pomyśł na tytuł wątku na odchowlani to: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy ![]() Dziś w SR położna obejrzała moje sutki i powiedziała, że nie jest dobrze... Są wklęsłe, ale kupiłam nakładkiw wyciagające sutki Medela i mam je nosić 8 godz. dziennie i po porodzie też. Mam w nich takie śmiesznie sterczące cycuszki i siara mi się troszkę leje... Ech, aby to pomogło. Dobrze, że poradziłam się w sprawie tych nieszczęsnych sutków... Kupiłam też stanik Alles o taki: http://allegro.pl/item1188012123_biu...anca_75_c.html W SR za 60 zł i zamówiłam jeszcze jeden: http://allegro.pl/item1188014229_biu...ream_80_f.html Oba mają miękkie fiszbiny, które nie uwieraja, a jednak nieco kształtują piersi. gabisun - właśnie doczytałam o czopie... czyli poród tuż tuż, super
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-23 o 18:55 |
||||
|
|
|
#3948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o wychodzenie w weekendy to raczej nie będę miała problemu, będę prosiła rodziców lub teściów o przyjazd na noc do nas. Wywozić dziecka nie planuję. A zarówno rodzice jak i teście ofiarują pomoc w takich kwestiach, mają podejście takie że młodzi (czyli my ) powinni nadal korzystać z życia i żyć normalnie, spotykać się ze znajomymi, chodzić do kina, teatru itd. i takie przypilnowanie dziecka od czasu do czasu nam to zdecydowanie ułatwi.
|
|
#3949 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaga1111 gratulacje i 3mam kciuki Cytat:
Ja już na urlopie
|
||||
|
|
|
#3950 |
|
Raczkowanie
|
Tak was czytam i myślałam ze to ja mam takie smieszne mysli związane z ciązą i po.
Hihi Tez jestem ciekawa jak to jest Nie miec dzidziusia w brzuszku. Tak sie przyzwyczaiłam do tego ze sie rusza i brzuch mi sie kołysze hihi ![]() A wy juz mowicie o tym, ze za pare dni bedziecie mamusiami, a mi jeszcze 8 tygodni a wydaje mi sie ze to tak dlugo!!!
|
|
|
|
#3951 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() naked21, wcale nie taki wielki ten słonik. Spodziewałam się większej wagi A Filipek się obrócił w końcu na nietoperka czy nie, bo nie pamiętam, żebyś pisała?
|
||
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
naked - co do byłego to bardzo dobrze postąpiłaś. Jesteś dzielna i odpowiedzialna
![]() Twój Filipek wcale nie jest taki duży, bo właściwie już jesteś w terminie, a jak widać waga z usg - swoje, a życie - swoje
|
#3953 |
|
Rozeznanie
|
Gabi- to juz niedlugo
Szykuj sie Gabi, szykuj ![]() Cellaris-no to super, ze u neurologa ok Naked- a w ktorym ty jestes tygodniu? Filipek juz rzeczywiscie spory ![]() Fajnie,ze juz ustalone z doktorem, mam nadzieje, ze cie nie zedrze. Mszu- co do skurczy to ja mam, az nazbyt czesto Wcale to niefajne. Wizja tych skurczy jeszcze przez najlblizsze 4 tygodnie troche mnie przeraza, bo ja nie chce rodzic wczesniej Upieklam pieczen z szynki ze sliwkami i drozdzowca z jagodami
|
#3954 | ||
|
Zadomowienie
|
Gabisun- gratuluję wytropienia czopa
![]() Super, że wszystko jest ok już całkiem niedługo.Cytat:
po domu super się prowadzi , jest skrętny na maksa poręczny, i ma wszystko co powinien ekstra torba, duży kosz itd.---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
![]() chyba hormony plus świadomość że zaczyna się nowy/ inny etap życia
|
|
#3955 |
|
Zadomowienie
|
ycnan... a wiesz... z tymi oknami to za***... isty pomsyl, wczoraj sie TZowi zalilam, ze wstyd ze takie brudne! Jutro myje okna
![]() kasienka... a ja Ci MUTSY TRANSPORTER polecam Zuzi... wbijam do Ciebie na tego drozdzowca
|
#3956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje za opinie co do tytulu na razie 1 wygrywa - to bedzie tytul zmieniajacy sie no chyba ze chcecie jeden staly to ten wymyslony rzez majke jest fajny, zdecydujcie wy :P Maleństwa witamy w roli mamy się spełniamy – mamy wrześniowo październikowe 2010 czyyyy uniwersalny: Cytat:
gabisun gratluluje czopa!! a moje dziecie dzis bije rekordy - krotko je i dlugooo spi ![]() zdarzylam posprzatac zrbic obiad zdrzemnac sie poczytac wizaz i rozwiazac kilka krzyzowek no poprostu szok![]() ![]() a ogolnie to byla u mnie teraz tesciowa.. ehsss nieodezwala sie ani razu siedziala i patrzyla.. gadalam o *******ach byle by nie bylo ciszy a ta nic.. raz rzucila tektem ile on je.. to jej powiedzialam ze krotko bo zjadl w pol godziny (to powiedziala ze zdecydowanie za dlugo - ale nieskomentowalam i sie gadka urwala) jak mlody zjadl i zasnal to go wziela na rece i poszla do kuchni - ejj nie mam nic przeciwko niech go bierze ale sie we mnie zagotowalo jak z nim wyszla.. nie wiem czemu moze dlatego ze jej zupelnie nie ufam mam na nia zyly a ta z nim lazi sobie... - moje dziecko a ona mi go zabiera.. hmm nie wiem o co biega ale jestem wsciekla...chyba instynkt mi sie wkrecil... oj bedzie klopot zeby jej samej zostawic Pata... nie wiem nie mam tak z moja mama.. a z nia tak.. buuu....
|
|
|
#3957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie kupowałas swojego ?? bo może mogłabyś polecic jakis sklep gdzie są fajne ceny Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-23 o 19:27 |
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Co do funkcji montowania spacerówki tyłem do kierunku jazdy to ja chciałam wózek z tą funkcją, bo przydaje się na początku jak się dziecko przesiada do spacerówki, bo jak nie widzi mamy (w gondolce widziało) to zdarza się, że płacze i co wtedy
Jednak generalnie ta funkcja jest potrzebna jedynie na chwilę ( i raczej nie powinna decydować o zakupie danego wózka) aż się dziecko przyzwyczai, a niektóre od razu wolą jazdę przodem do świata, ale niestety nie można przewidzieć jakie akurat będzie nasze bobo
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze bardzo mi się podobał,ale mój Tż jest jakoś anty nastawiony do kółek piankowych.Czy to faktycznie takie kiepskie jest podczas jazdy?
No,a jak z tą spacerówką jest?Da sie przełożyć w obu kierunkach czy nie? Widzę,że włączył Ci się mechanizm obronny wobec teściowej.Ja też tak czasem mam z moją.Nawet nie chcę myśleć jak to będzie jak Mała będzie...Wystarczy,że przez ostatnie 2 tygodnie widziałam jak się Tżta siostra na nią wkurzała,jak z synkiem była...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

tym razem na pewno się uda.
, bo wtedy moge liczyc tylko na obecnosc brata, w tym wszytskim widze jednak pewien plus.... wiem ze młody nie spanikuje, skoro asystowal juz przy parunastu operacjach ginekologicznych 

Wcale to niefajne. Wizja tych skurczy jeszcze przez najlblizsze 4 tygodnie troche mnie przeraza, bo ja nie chce rodzic wczesniej