Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-23, 17:33   #3931
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Już kiedyś pytałam i mi nie odpowiedziałaś. Ile masz tych wód dokładnie?
.
norma czyli minimum to AFI 5, ja mam 8 wiec jest ok
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 17:36   #3932
enis84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
enis84
Maxi cosi city to najstarszy model
Cabrio fix jest nowszy, ma troszkę więcej ulepszeń
Pebble to model z tego roku - ze wzmocnionym kołnierzem przy głowie, do tego tworzywo ponoć lepiej absorbuje wstrząsy i pasy zostały lepiej zrobione.
Każdy z nich możesz kupić bez bazy. Baza isofix (jak masz w samochodzie system iso fix) czy basa Family Easy (czy jakoś tak), generalnie lepiej stabilizują fotelik (bo jest dodatkowa podpora). Niestety baza w maxi to niemal cena fotelika... I niestety do tych większych fotelików 9-36 nie pasuje

Ja oglądałam wszystkie, chciałam maxi cosi, ale po kilku filmach z crash testów i obejrzeniu sobie dokładnie przeszłam na fotelik Romera. Wprawdzie oceny mają takie same, ale w moim było lepiej przy główce. Zobaczymy jak się to w praniu sprawdzi, bo mam zamiar jeździć z dzieckiem
dzieki za info
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 17:36   #3933
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość
Gratuluje MAMUSIA i Dzidziusia po 2 stronie brzuszka

U mnie Dlugooo mnie nie bylo...

Kornelka-rozwija sie swietnie lobuzuje.....

ja po cichutku powiem ze.......Jestem w ciazy... wprawdzie to dopiero 6tc....ale.....mus byc dobrze tym razem...

pozdrawiam
gratulacje wszystkie trzymamy za was kciuki zaglądaj do nas

Czarnaelizabeth, Bordowa dziękuję kochane

a ja chciałam się pochwalić, że wypadł mi kawałek czopa co prawda nie jest różowy ale spory, twardy glutek czuję się podekscytowana jakbym jechała z górki na rowerze

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 17:39   #3934
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Klarissa - to ta lista ze strony szpitala jest nieaktualna?
Nie wiem, ale wydaje mi się strasznie "uboga".

Cytat:
ja jestem częsciowo spakowana, to znaczy mam:
koszulkę dla siebie do porodu i dwie na przebrania, pozyczony szlafrok, siatkowe majtki,recznik mały i dyżu, 2 opakowania ręczników papierowych(do wycierania krocza),szare mydło, dwie paki podkładów poporodowych, dla małej mam 2 czapeczki,jedne niedrapki,po porodzie śpioszki frotta plus kaftanik, potem dwa pajacyki,plus sweterek na powrót, 15 sztuk pieluszek i coś, co można nazwac rożkiem,bo kiedyś nim było, ale sie zużyło przy chłopcach,mam też krem dzidzius i oliwkę, zamierzam saszetkę tantum rosa dokupić i wodę niegazowaną ,plus kosmetyczkę dorzucić. aaa, zapakowane mam jesczze 10 tetrówek-po kąpieli w nie zawsze wycierali maluchy.Wyszła z tego jedna średnia torba, jest spokojnie miejsce na kosmetyczkę
Ja w sumie też mam koszulę do porodu + 2 koszule po, mam szlafrok ale nie wiem czy brać i tak nigdy nie używam..., majtki siatkowe 3 szt., 2 ręczniki duże i jeden mały (czarne), szamponetke, żel pod prysznic, laktacyd, gąbkę, tantum-rosa 1 szt., płyn do soczewek, szczoteczkę + pastę, chcę kupić 2 paczki podpasek Belli jeszcze i tyle. Dla dziecka mam wszystko to z listy szpitalnej z tym, że do pupy mam krem ziaja i do twarzy również a pieluchy mam z rosmanna i z biedronki. Nie kupiłam pampersów bo drogie...

Nie wiem ile pieluch wziąć tetrowych - mówisz, że 10 sztuk?

Cytat:
Bierzesz rogala do karmienia do szpitala? ja tego nie brałam pod uwagę , bo jest taka wielka ta poducha. Będę karmiła na poduszce lub w rożku.
Właśnie nie wiem czy brać - ale na początku jest najtrudniej karmić i wtedy właśnie rogal się przydaje najbardziej...
Stary 2010-08-23, 17:40   #3935
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
fotelik maxi cosi
MAXI COSI - Pebble 0-13kg czy CITY czy może CABRIO FIX
może pomożecie??[COLOR="Silver"]
Citi- jest tanszy i lzejszy od cabrio. Roznia sie ty
m ze citi przypinasz pasami, a cabrio pasami oraz na specjalne takie wtyki (ale musisz miec taka mozliwosc w aucie, ja nie mialam wiec bez sensu bylo go kupowac)
My kupilismy citi
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 17:57   #3936
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
a ja chciałam się pochwalić, że wypadł mi kawałek czopa co prawda nie jest różowy ale spory, twardy glutek czuję się podekscytowana jakbym jechała z górki na rowerze

ciekawe jak sie bedziesz czuła jak zaczniesz rodzic... z górki na rowerze bez trzymanki

moze ja tez sobie zaczne intensywanie marzyc i mloda urodzi sie przed krakowskim wyjazdem tatusiowym... eeee watpię

Dzis zmachałam sie jak kon na westernie odkurzajac, myjac podlogi... spocilam jak dziki osiol...pot płynął mi ciurkiem po plecach.... i co??? i nawet brzuch sie twardy nie zrobil... nie mowiac o jakimkolwiek skurczu.... no way... takimi czarami jej nie wygonie...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-23, 18:04   #3937
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

ciekawe jak sie bedziesz czuła jak zaczniesz rodzic... z górki na rowerze bez trzymanki

moze ja tez sobie zaczne intensywanie marzyc i mloda urodzi sie przed krakowskim wyjazdem tatusiowym... eeee watpię

Dzis zmachałam sie jak kon na westernie odkurzajac, myjac podlogi... spocilam jak dziki osiol...pot płynął mi ciurkiem po plecach.... i co??? i nawet brzuch sie twardy nie zrobil... nie mowiac o jakimkolwiek skurczu.... no way... takimi czarami jej nie wygonie...
na porodówce to będzie jak po wjechaniu w ścianę w z tej górki albo jakby okazało się że nie ma hamulców no odwrotu już nie ma

Poczekaj do wieczora, może wtedy cię natchnie a do kiedy chcesz się "wyrobić"?

Stary 2010-08-23, 18:04   #3938
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Zmolestowałam wczoraj tż i ku jego zdziwieniu nie jechaliśmy od razu na porodówkę
No to się pewnie zdziwił

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ech..mężuś wstał po imprezce i gada do mnie
- "no drzyj się na mnie'
wstawiam foty z wesela
Myślał, że moze bedziesz krzyczała na zawołanie? Jak był na to przygotowany to nic z tego, najlepiej powydzierać sie z zaskoczenia
Zdjęcia świetne, na tych ujęciach faktycznie mało widać brzuszek.

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
"czemu ty wlazłaś w moje życie czemu!!!"
nie chce mi się tego nawet komentować, nic mu nie odpisałam
Chyba też nie mam słów żeby to skomentować...

Cytat:
Mszu mam sesje, wśród kwiatków przy takim świetle to nawet brak makijażu nie przeszkadzał
Ale ty jesteś drobniutka, taka filigranowa I do tego tylko fajny brzuszek

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Zuziczko, ja też zbabiałam i dziś na ten festiwal smaków nie pojechałam.
Festiwal w Grucznie? Moi rodzice byli, mówili, ze taki dziwny pagórkowaty teren, że my ciężarne byśmy się umęczyły.
A ja się postanowiłam pochwalić kilkoma zdjęciami z sesji, którą cyknął nam mój braciak Jutro pewnie je usunę, a jak ktoś będzie chciał obejrzeć, to będą w mojej galerii.
Zdjęcia bardzo fajne Mój mąż to jakoś tak nie okazuje chyba swoich emocji odnośnie ciąży, twój to widać, ze z prawdziwą radoscią całuje brzuszek itp, a mój to by mówił, że to bez sensu takie zdjęcia...

Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
Pomidorko-super sesyjka, tryskacie na nich radoscia i tak sie zastanawialam ze kogos mi przypominasz i juz wiem Anite Lipnicka w krotkich wloskach-tyle ze kolor inny
Na żywo to tego podobieństwa nie widziałam, ale powiem, ze na zdjeciach faktycznie jest coś z Anity

Cytat:
ale własnie sobie sprawe zdałam, ze chyba jednak bede tesknic, za ciąża....
Ja też myślę, ze będę tęskniła za ciąża, tzn za brzuszkiem. Cały czas się rusza, gniecie w żebra, ale mogę go sobie głaskać, jest zawsze ze mną....Fakt, ze potem już w ramionach będzie można utulić maleństwo i to przecież więcej niż głaskanie brzuszka, ale jednak - to takie niesamowite. Ja chyba nadal nie wierzę, ze mały niedługo się urodzi i że BĘDE MIAŁA DZIECKO!!

cdn

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:05   #3939
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Lenka*, w razie porodu 31 sierpnia późnym wieczorem, możesz poprosić/uprosić żeby wpisali, że urodziłaś minutę czy dwie po północy. Zdarza się to dość często (nie oficjalnie), więc może by się udało
Mam nadzieję, że się obejdzie bez tego, jeszcze 9 dni tylko i będę robić co chcę

Cytat:
Tak się zastanawiam która się posypie następna może się przebignę po schodach? ciekawe czy któraś ubiegnie Pomi
Ja myślę, że Ty

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ile waza wasze dzieciaczki w 35 tygodniu? moj byl wazony w tamta srode i wazyl 2300 i zastanawiam sie czy jest duzy czy maly...hm
Moja mała ważyła w 32tc 2200 i lekarz mówił, że to tak mniej więcej tydzień do przodu, ale oczywiście to w normie wszystko.

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
A Wy pamiętacie o mnie jeszcze? Ja ciągle leżę i ogólnie czuję się do bani, jestem naćpana tymi lekami do tego strasznie ciężko mi się oddycha, brzuszek się stawia... Może niedługo moje Maleństwo przyjdzie na świat Dostałam zastrzyki na szybszy rozwój płucek u dzidziola, martwię się, aby wszystko było dobrze.
Pamiętamy Trzymaj się cieplutko, dasz radę Ja też się tak strasznie bałam parę tygodni temu, a tu już do 39 tc dociągnęłam Trzymam kciuki

naked21, dzielna dziewczyna z Ciebie

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o paciorkowca to pytałam mojego gina o to i powiedział, że wymaz biorą od razu jak do porodu przyjeżdżasz i że teraz nie muszę tego robić, więc może dlatego twoja ginka też ci nei zlecała tego badania (a oni z tego samego szpitala przecież)
Martynka, masz na myśli Jaczewskiego? Bo już mi się wszystko miesza.. Ja chcę tam rodzić i właśnie nie mam tego badania.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Maleństwa witamy w roli mamy się spełniamy – mamy wrześniowo październikowe 2010
Ten fajny

Jaga1111, gratuluję i trzymam kciuki, żeby Maleństwo zdrowo rosło

Cytat:
to fajnie Może to już niedługo

Ale sobie pyszną kawkę zrobiłam... Muszę się nacieszyć tymi ostatnimi sierpniowymi dniami
Stary 2010-08-23, 18:15   #3940
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

Cellaris a ty się nie wygłupiaj z tymi przeczuciami porodowymi, bo masz jeszcze czas.
Ja też mam takie bóle jak na miesiączkę. I rwanie w dole brzucha zdarzyło mi się wczoraj i dzisiaj i też się przestraszyłam, bo nawet nie mogłam się wyprostować, tak mnie bolało.
Ale wiem, że takie bóle i rwania są normalne i nie należy zawczasu panikować.
Ja wiem,że te pobolewania są normalne,no ale takie jakieś lęki mnie napadły. Kule bele jeszcze ze dwa tygodnie muszę wytrzymać

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Pomidora Tak sobie myślę po tym smsie od Niki - brać laktator do szpitala?
Ja chyba wezmę, tak na wszelki wypadek, nie wiem jak to będzie z pokarmem po cc. Może będę musiała rozkręcać mleczarnię,a może jakiś nawał pokarmu mnie nawiedzi? Wtedy też lepiej mieć laktator.

Cytat:

Maleństwa witamy w roli mamy się spełniamy – mamy wrześniowo październikowe 2010
Mnie się ten podoba

Cytat:

ja po cichutku powiem ze.......Jestem w ciazy... wprawdzie to dopiero 6tc....ale.....mus byc dobrze tym razem...

pozdrawiam
No to gratulujemy tym razem na pewno się uda.

Cytat:

Ten temat wraca już 3-ci raz
Ja będę szczepić tylko to co obowiązkowe.
I po rozmowie z dwoma zaprzyjaźnionymi pielęgniarkami/ położnymi zdecydowałam że będę korzystała ze szczepionek starego typu, czyli nic 5 w 1 itp.
Decyzja trudna, bo co pediatra to inna opinia, jednak przekonały mnie opinie osób zaufanych i literatura. Jednak boję się tych bomb wirusowych 3/4/5 w 1.
No i ja też słyszałam takie opinie,nawet moja szwagierka-pielęgniarka pracująca od 20 lat w zawodzie twierdzi,że ona zaszczepiłaby tylko na obowiązkowe szczepienia i to te zwykłe,a nie skojarzone. A kobitka ma wiedzę, jeździ na różne konferencje nt. nowinek medyczno-pielęgniarskich no i tak mi w głowie mąci

Kurcze resztę sytatów mi zeżarło

ray fajnie,że o tej rączce napisałaś, na szczęście okazało się,że moja gondolka ma przekładaną rączkę

czarna a ja już zastanawiałam się co u iebie ja jeszcze 16 dni zaciskam nogi

No panny, ja po wizycie u mojej neurolog. Na szczęście nic się nie pogorszyło u mnie mimo ciąży dostałam skierowanie na cc i ogólnie jest ok.
Torba prawie spakowana, nawet już białą czekoladę kupiłam, pewnie ją jeszcze przed wyjazdem na porodówke zjem

A teraz pytanie z innej beczki... Dużo pisałyśmy o teściowych i mamuśkach,a ja tak się zastanawiam co zrobię gdybym np chciała iść razem z tż na koncert, albo na dłuższe posiedzenie ze znajomymi?? Nie mówię oczywiście, że zaraz po porodzie no ale jak mała bedzie już miała skończony rok? Nie zabiorę jej przeież ze sobą, a obawiam się,że u mojej mamy nie przejdzie numer z przenocowaniem marty (no chyba że coś jej się odmieni), a teściówka po wylewie wiec wiadomo.... No i tak siedzę i myślę czy tylko ja mam takie myśli i problemy?
Stary 2010-08-23, 18:21   #3941
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Gabi... no albo niech wylazi przed 31 sierpnia, albo niech siedzi do 4 wrzesnia... byle nie wybrala pomiedzy , bo wtedy moge liczyc tylko na obecnosc brata, w tym wszytskim widze jednak pewien plus.... wiem ze młody nie spanikuje, skoro asystowal juz przy parunastu operacjach ginekologicznych

Stary 2010-08-23, 18:28   #3942
gabisun
Zakorzenienie

Abz dziękuje

Lenka he he no to już niedługo się okaże, bo Pomi ma na środę CC, może się wyrobię

Powiedziałam tz-owi o czopie, jego mina bezcenna

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Gabi... no albo niech wylazi przed 31 sierpnia, albo niech siedzi do 4 wrzesnia... byle nie wybrala pomiedzy , bo wtedy moge liczyc tylko na obecnosc brata, w tym wszytskim widze jednak pewien plus.... wiem ze młody nie spanikuje, skoro asystowal juz przy parunastu operacjach ginekologicznych
to albo nie szalej tak z tymi podłogami albo szalej tylko bardziej + szaleństwa w wyrku A Nadia już sama zadecyduje czy woli asystę tatusia czy wujka

Stary 2010-08-23, 18:32   #3943
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

ja właśnie po wizycie u gina

* termin mi się przesunął aż z 13 na 9 września
* słonik mój waży już 3550 g
* dogadaliśmy się, że jak tylko zacznie się akcja dzwonię i doktorek przyjedzie mnie wspierać (co do kasy to później się "dogadamy" )
* sprawdził mi dokładnie pępowinę- jest świetnie ułożona gdzieś w nóżkach i nie stwarza żanego zagrożenia póki co
* serduszko mały ma jak dzwon

Jaga1111
gratuluję i trzymam mocno kciuki!

martucha84
też mi się podoba ten 1.tytuł

ycnan
zazdroszczę tego bólu ja tak juz bym chciała jakiś choćby maleńki znak, że to już niedługo, a tu lipa... nawet jeden malutki skurczyk nie chce mnie nawiedzić

aniaj27
no sporo waży, rzeczywiście, ale bierz poprawkę na margines błędu.. a może masz źle wyliczony termin porodu?? W razie czego jakby mały był duży, zrobią Ci cesarkę Nic się nie martw Mój już ma zapowiedziana wagę min. 4 kg
Stary 2010-08-23, 18:39   #3944
abz
Zakorzenienie

Cytat:

Świetne informacje przynosisz Trzymam żeby wszystko było dobrze aż do samego rozwiązania

martucha co do tytułu nowego wątku to chyba jednak ten pierwszy, chociaż oba mi się podobają

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:47   #3945
martynka81
Rozeznanie

Cytat:
no i bym zapomniala

wymyslilam 2 tyt do odchowalni ktory wam sie bardziej podoba??

a jak zaden to podajcie jakas nazwe

Z brzuszkami się żegnamy – maleństwa na świecie witamy - mamy wrześniowo październikowe 2010

mi się pierwszy tytuł bardziej podoba

Cytat:
Gratuluje MAMUSIA i Dzidziusia po 2 stronie brzuszka

pozdrawiam
Gratulacje . Trzymamy kciuki

Lenka - tak pisałam o Jaczewskiego , mój doktorek jest z tego szpitala i tak mi powiedział, więc myślę że nie kłamał
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:50   #3946
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
No kochana,to gratulacje z powodu czopa.

Cytat:

Dzis zmachałam sie jak kon na westernie odkurzajac, myjac podlogi...
Oj bo to zazwyczaj tak jest,czyli odwrotnie niż by sie chciało

Kurde chyba tylko ja taka sierota,że nie mogę się z tym wózkiem pozbierać...Już mam dość,co jakiś wybiorę co znowu jakiś zonk wychodzi.Madafaka,chyba Młodą będę w plecaku nosić.Zawsze myślałam,że wybieranie wózka bedzie dla mnie przyjemnością,a jest straszną torturą...Pomóżcie coś

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:52   #3947
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

zaczęłam pranie ciuszków, podzieliłam na kolory i wyszło mi 6 prań. Trochę tego dużo...
A jeszcze pościel i prześcieradła, pieluszki flanelowe, bo tetrowe już poprane. W sumie wyjdzie min.8-10 pełnych pralek

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

mam do Was pytanko, bo może się orientujecie, chce zakupic fotelik maxi cosi dla maluszka
jednak jest ich kilka i róznią się one ceną, nie wiem który mam wybrać

MAXI COSI - Pebble 0-13kg czy CITY czy może CABRIO FIX
może pomożecie??
Cabrio fix możesz zamontować z bazą lub bez niej, ale jeśli z bazą to pasuje ona tylko do cabrio fix. Natomiast Pebble + baza to możliwość zakupu póżniej fotelika z wyższej grupy wiekowej (też maxi Cosi, ale nie pamietam modelu) i zamontowania go na tej samej bazie, co daje sporą oszczędnosć kasy. Jak jest z City - nie wiem.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki- bedziecie szczepic dzieci szczepionkami łaczonymi?
Ja raczej tak

Cytat:

pozdrawiam
Gratuluję i życzę Wam dużo zdrowia i bezproblemowej ciąży

Cytat:
Napisane przez aniaj27 Pokaż wiadomość
Witam jestem w 33 tygodniu ciąży byłam dzis na usg wyszło że moje maleństwo waży 3100 i według usg moja ciąża to 36 tydzień już :/Czy miała któraś z Was taką różnice i czy moje malenstwo nie jest zbytnio duże :/Pierwszego syna urodziłam to ważył 3100 a ten juz waży tyle aż się boje ile będzie ważył przy urodzeniu
Mój synuś podobno w ciągu 3 tyg. przybrał 900g, a w ciągu tyg. aż 500, ale trzeba to brać +/- 300-500g (a jak pokazuje życie dzidzia, która wg usg miała ważyć np. 4200 rodzi eis z wagą 3300 itp.).
Waga mojego maluszka w 33 tyg. (32t5d) - 2300 (podobno 2 tyg do przodu)

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
norma czyli minimum to AFI 5, ja mam 8 wiec jest ok
To ja juz nie wiem jak jest z tymi normami, bo ja w 32 tyg. miałam AFI - 13

Mój pomyśł na tytuł wątku na odchowlani to:

2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy

Dziś w SR położna obejrzała moje sutki i powiedziała, że nie jest dobrze... Są wklęsłe, ale kupiłam nakładkiw wyciagające sutki Medela i mam je nosić 8 godz. dziennie i po porodzie też. Mam w nich takie śmiesznie sterczące cycuszki i siara mi się troszkę leje... Ech, aby to pomogło.
Dobrze, że poradziłam się w sprawie tych nieszczęsnych sutków...

Kupiłam też stanik Alles o taki:
http://allegro.pl/item1188012123_biu...anca_75_c.html
W SR za 60 zł i zamówiłam jeszcze jeden:
http://allegro.pl/item1188014229_biu...ream_80_f.html

Oba mają miękkie fiszbiny, które nie uwieraja, a jednak nieco kształtują piersi.

gabisun - właśnie doczytałam o czopie... czyli poród tuż tuż, super

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-08-23 o 18:55
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:52   #3948
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
No i ja też słyszałam takie opinie,nawet moja szwagierka-pielęgniarka pracująca od 20 lat w zawodzie twierdzi,że ona zaszczepiłaby tylko na obowiązkowe szczepienia i to te zwykłe,a nie skojarzone. A kobitka ma wiedzę, jeździ na różne konferencje nt. nowinek medyczno-pielęgniarskich no i tak mi w głowie mąci
No więc właśnie wszyscy znani mi prywatnie lekarze i pielęgniarki odradzają szczepionki skojarzone. Mama mojej koleżanki (pielęgniarka pracująca przy pediatrach) wręcz "zabrania" szczepionek skojarzonych wszystkim znajomym i rodzinie.

Jeśli chodzi o wychodzenie w weekendy to raczej nie będę miała problemu, będę prosiła rodziców lub teściów o przyjazd na noc do nas. Wywozić dziecka nie planuję. A zarówno rodzice jak i teście ofiarują pomoc w takich kwestiach, mają podejście takie że młodzi (czyli my) powinni nadal korzystać z życia i żyć normalnie, spotykać się ze znajomymi, chodzić do kina, teatru itd. i takie przypilnowanie dziecka od czasu do czasu nam to zdecydowanie ułatwi.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:54   #3949
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak z innej beczki- bedziecie szczepic dzieci szczepionkami łaczonymi?
jeszcze nie wiem
Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Ja też mam takie bóle jak na miesiączkę. I rwanie w dole brzucha zdarzyło mi się wczoraj i dzisiaj i też się przestraszyłam, bo nawet nie mogłam się wyprostować, tak mnie bolało.
Ale wiem, że takie bóle i rwania są normalne i nie należy zawczasu panikować.
ja też tak mam- ale to chyba normalne

Cytat:
wymyslilam 2 tyt do odchowalni ktory wam sie bardziej podoba??

a jak zaden to podajcie jakas nazwe

Z brzuszkami się żegnamy – maleństwa na świecie witamy - mamy wrześniowo październikowe 2010
chyba ten drugi
Jaga1111 gratulacje i 3mam kciuki

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale wydaje mi się strasznie "uboga".

Ja w sumie też mam koszulę do porodu + 2 koszule po, mam szlafrok ale nie wiem czy brać i tak nigdy nie używam..., majtki siatkowe 3 szt., 2 ręczniki duże i jeden mały (czarne)ja biorę 2 małe tylko, szamponetke, żel pod prysznic, laktacyd, gąbkę nie biorę, tantum-rosa 1 szt. nie biorę, płyn do soczewek, szczoteczkę + pastę, chcę kupić 2 paczki podpasek Belli jeszcze i tyle biorę 1 paczkę, krem do twarzy, szczotka do włosów, klapki. Dla dziecka mam wszystko to z listy szpitalnej z tym, że do pupy mam krem ziaja i do twarzy również a pieluchy mam z rosmanna i z biedronki. Nie kupiłam pampersów bo drogie...

Nie wiem ile pieluch wziąć tetrowych - mówisz, że 10 sztuk ja biorę ze 3 sztuki- w razie czego TŻ dowiezie

Właśnie nie wiem czy brać - ale na początku jest najtrudniej karmić i wtedy właśnie rogal się przydaje najbardziej...
nie mam

Ja już na urlopie. Ale tak w zasadzie to zamiast się cieszyć, że póki co mam wolne od pracy to wychodząc z roboty mocno się poryczałam- nie wiem- hormony to czy pracoholizm?
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:56   #3950
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Talking Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Tak was czytam i myślałam ze to ja mam takie smieszne mysli związane z ciązą i po.
Hihi
Tez jestem ciekawa jak to jest Nie miec dzidziusia w brzuszku.
Tak sie przyzwyczaiłam do tego ze sie rusza i brzuch mi sie kołysze hihi
A wy juz mowicie o tym, ze za pare dni bedziecie mamusiami, a mi jeszcze 8 tygodni a wydaje mi sie ze to tak dlugo!!!
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:57   #3951
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Oj, kochana, to trzymam kciuki, żeby się reszta czopa szybko zebrała i wypadła

Cytat:
Ha! Okien nie myłaś i to dlatego

naked21, wcale nie taki wielki ten słonik. Spodziewałam się większej wagi Jest duży, ale nie wielki A Filipek się obrócił w końcu na nietoperka czy nie, bo nie pamiętam, żebyś pisała?
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:59   #3952
Majka232
Zakorzenienie

naked - co do byłego to bardzo dobrze postąpiłaś. Jesteś dzielna i odpowiedzialna
Twój Filipek wcale nie jest taki duży, bo właściwie już jesteś w terminie, a jak widać waga z usg - swoje, a życie - swoje
Stary 2010-08-23, 18:59   #3953
Zuziczka
Rozeznanie

Gabi- to juz niedlugo Szykuj sie Gabi, szykuj

Cellaris-no to super, ze u neurologa ok Pewnie mialas stresa rano.

Naked- a w ktorym ty jestes tygodniu? Filipek juz rzeczywiscie spory
Fajnie,ze juz ustalone z doktorem, mam nadzieje, ze cie nie zedrze.

Mszu- co do skurczy to ja mam, az nazbyt czesto Wcale to niefajne. Wizja tych skurczy jeszcze przez najlblizsze 4 tygodnie troche mnie przeraza, bo ja nie chce rodzic wczesniej U mnie moze byc nawet po terminie, nie mam nic przeciwko

Upieklam pieczen z szynki ze sliwkami i drozdzowca z jagodami
Stary 2010-08-23, 19:06   #3954
Szczęśliwa
Zadomowienie

Gabisun- gratuluję wytropienia czopa

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
ja właśnie po wizycie u gina
Super, że wszystko jest ok już całkiem niedługo.

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Zawsze myślałam,że wybieranie wózka bedzie dla mnie przyjemnością,a jest straszną torturą...Pomóżcie coś
Ja tam polecam Tako Warriora po domu super się prowadzi, jest skrętny na maksa poręczny, i ma wszystko co powinien ekstra torba, duży kosz itd.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Ale tak w zasadzie to zamiast się cieszyć, że póki co mam wolne od pracy to wychodząc z roboty mocno się poryczałam- nie wiem- hormony to czy pracoholizm?
hehe też płakałam jak wychodziłam ostatni dzień przed L4
chyba hormony plus świadomość że zaczyna się nowy/ inny etap życia

Stary 2010-08-23, 19:10   #3955
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

ycnan... a wiesz... z tymi oknami to za***... isty pomsyl, wczoraj sie TZowi zalilam, ze wstyd ze takie brudne! Jutro myje okna

kasienka... a ja Ci MUTSY TRANSPORTER polecam

Zuzi... wbijam do Ciebie na tego drozdzowca

Stary 2010-08-23, 19:13   #3956
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

pozdrawiam
trzymam kciuki!!!!

dziekuje za opinie co do tytulu na razie 1 wygrywa - to bedzie tytul zmieniajacy sie no chyba ze chcecie jeden staly to ten wymyslony rzez majke jest fajny, zdecydujcie wy :P

czyyyy uniwersalny:

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Mój pomyśł na tytuł wątku na odchowlani to:

2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy

gabisun gratluluje czopa!!

a moje dziecie dzis bije rekordy - krotko je i dlugooo spi
zdarzylam posprzatac zrbic obiad zdrzemnac sie poczytac wizaz i rozwiazac kilka krzyzowek no poprostu szok

a ogolnie to byla u mnie teraz tesciowa.. ehsss nieodezwala sie ani razu siedziala i patrzyla.. gadalam o *******ach byle by nie bylo ciszy a ta nic.. raz rzucila tektem ile on je.. to jej powiedzialam ze krotko bo zjadl w pol godziny (to powiedziala ze zdecydowanie za dlugo - ale nieskomentowalam i sie gadka urwala) jak mlody zjadl i zasnal to go wziela na rece i poszla do kuchni - ejj nie mam nic przeciwko niech go bierze ale sie we mnie zagotowalo jak z nim wyszla.. nie wiem czemu moze dlatego ze jej zupelnie nie ufam mam na nia zyly a ta z nim lazi sobie... - moje dziecko a ona mi go zabiera.. hmm nie wiem o co biega ale jestem wsciekla...chyba instynkt mi sie wkrecil... oj bedzie klopot zeby jej samej zostawic Pata... nie wiem nie mam tak z moja mama.. a z nia tak.. buuu....
Stary 2010-08-23, 19:18   #3957
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Co do cukru to mnie nie strasz Teraz laże caly dzien i sie martwie, bo ja ostatnio mam chcice na slodkie jak nie wiem. Chyba z tego wszystkiego pojde sobie zmierzyc cukier w poniedzialek
Gin mi nic nie mowil. Cieszyl sie, ze Mlody urosl, bo na poczatku zle uslyszal poprzednia wage i minorową mial mine, jak mu wyszly te 2kg.
Myslicie, ze dzieci moga za duzo przybierac na wadze?
Zestresowalam sie...
Już wczoraj miałam napisać, że nie chciałam Cię straszyć. Po prostu zapytałam, bo jak wiadomo co lekarz to opinia. W przypadku Olka to dobrze, że tyje szybciej musi przecież nadrobić ten chwilowy zastój.

Stary 2010-08-23, 19:19   #3958
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
ycnan... a wiesz... z tymi oknami to za***... isty pomsyl, wczoraj sie TZowi zalilam, ze wstyd ze takie brudne! Jutro myje okna

Zuzi... wbijam do Ciebie na tego drozdzowca
a ja sie zatsanawiam nad mutsy transporterem, prawde mówiąc to mamy do wyboru dwa albo mutsy albo x-lander xa i nie wiem ktory wybrac

a gdzie kupowałas swojego ??
bo może mogłabyś polecic jakis sklep gdzie są fajne ceny

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-08-23 o 19:27
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 19:25   #3959
Majka232
Zakorzenienie

Co do funkcji montowania spacerówki tyłem do kierunku jazdy to ja chciałam wózek z tą funkcją, bo przydaje się na początku jak się dziecko przesiada do spacerówki, bo jak nie widzi mamy (w gondolce widziało) to zdarza się, że płacze i co wtedy
Jednak generalnie ta funkcja jest potrzebna jedynie na chwilę ( i raczej nie powinna decydować o zakupie danego wózka) aż się dziecko przyzwyczai, a niektóre od razu wolą jazdę przodem do świata, ale niestety nie można przewidzieć jakie akurat będzie nasze bobo
Stary 2010-08-23, 19:33   #3960
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze bardzo mi się podobał,ale mój Tż jest jakoś anty nastawiony do kółek piankowych.Czy to faktycznie takie kiepskie jest podczas jazdy?
No,a jak z tą spacerówką jest?Da sie przełożyć w obu kierunkach czy nie?

Cytat:
a ogolnie to byla u mnie teraz tesciowa..
Widzę,że włączył Ci się mechanizm obronny wobec teściowej.Ja też tak czasem mam z moją.Nawet nie chcę myśleć jak to będzie jak Mała będzie...Wystarczy,że przez ostatnie 2 tygodnie widziałam jak się Tżta siostra na nią wkurzała,jak z synkiem była...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości