|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
sylwiasol moze czuje zbyt duza przestrzen w wozku kolezanki synek tez ponad 2mc nie chcial w wozku lezec tylko fotelik mu pasowal a teraz juz jest ok a co do karmienie to probowalas sciagnac pokarm aby sprawdzic ile go masz? mysle ze jesli lekarz mowi ze jest ok to wie co mowi
![]() jaszczka super ze z Patrysiem wszystko ok ![]() ![]() ![]() ![]() a my mamy ortopede 1 wrzesnia
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-08-24 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
no z tym pokarmem to generalnie anomalia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Rozeznanie
|
Czesc Sylviasol dawno Cie nie bylo.
Moja Dagusia byla kompana godzine temu, ale nie zamierza spac. Przespala dzis prawie caly dzien. Przed kapiela zrobila kupke po dwoch dniach, ale mamcia wypila dzis maslanke zjadla 2 jablka i wypila duzo wody. Od razu mala spokojniejsza. wczoraj w nocy przez sen nawet probowala zrobic kupke.
#2524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze odnośnie tych wstrętnych odchodów... Dostałam od położnej karteczkę o pielęgnacji siebie i dziecka i tam jest napisane, że najpierw odchody są krwiste, po 4-6 dobach brunatne, a po 10-12 dobach niby żółte. U mnie 12 doba i mam cały czas pełno krwi i dość duże skrzepy ![]() Aha i Igusi w końcu odpadł kikutek ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- alutka cieszę się, że zmiana diety pomogła Dagmarce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
podgrzewacz wzięłam TT i faktycznie podgrzewa szybciutko ale co mnie zdziwiło trzeba sobie pilnować temperatury ![]() więc takie dziwne to trochę bo myslałam, że będzie takie coś, że rozgrzewa do powiedzmy 40 stopni i tyle a nie ciągle w górę ![]() anoxa mój mały w 3 tygodnie i 2 dni przytył 1130 ![]() Cytat:
![]() ide spać bo dzisiaj spałam 4 h ![]() ![]() więc mi się go szkoda zrobiło i go wzięłam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiolek - nie przyzwyczaj, bo pozniej bedzie ciezko ![]() anuszka - ja nie mialam duzo skrzepow, raczej sluz pozniej przezroczysty lub zolty ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-24 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie ale sie dzisiaj zdenerwowałam, zamówiłam wkładki laktacyjne z allegro a że do firma z Sosnowaca to sobie je chciałam smam odbrać bo jest takla mozliwość wysłalam maila do faceta kiedy je moge odebrać a ona mi odpisał żeby zadzwonić do niego w poniedziałek i podał nr tel. Dzwonoe wczoraj a on mi mówi, że dzisiaj do mnie przedzwoni i umówimy się na odbiór bo aktualnie towaru nie mają w magazynie (?) trochę mnie to zdziwiło bo skoro nie maja czekoś to po co wystawiają na allegro. No ale nic myslę sobie poczekam do jutra i co nie zadzaoniła dzisiaj za to wieczorem wysłał mi maila z treścią "
witam, do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy wpłaty za wylicytowany przedmiot, w przeciwnym razie bedziemy zmuszeni poinformować Allegro o nie wywiązaniu się z transakcji oraz złożyć wniosek o zablokowanie Państwa konta". Wiec mu odpisąłm, że byłam z nim umówiona na odbiór osobisty i płatne przy odbiorze ![]() ![]()
#2529 |
Wtajemniczenie
|
misiulka nie przejmuj sie jakims debilem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
Tęsknię za Wami dziewczyny... ale przyznaję, że szkoda mi czasu by tutaj siedzieć, gdy mąż jest w domu, gdy Łucja chce się bawić... dzisiaj mąż wrócił do pracy już... niestety na noc... więc chwilę mam i jestem... choć Julcia powoli się budzi do jedzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam kilka zdjęć z telefonu... Julinek nasz kochany, Łucja... i na koniec Mamuśka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Wtajemniczenie
|
witaj basienko! fajnie ze znajdujesz choc chwilke czasem zeby do nas zajrzec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() michal jak wychodzilismy ze szpitala wazyl 3100 a tydzien temu jak mial 6,5 tygodnia 4970 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale po cc dziewczyny tylko kilka dni mialy odchody to moze lepiej chociaz zadzwonic do gina czy do poloznej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() palant jakis. chyba ze ktos inny z toba rozmawial a ktos inny wyslal maila uff nadrobilam was. damian mi zabral lapka i nie bylam na bierzaco. posiedzimy jeszcze troche i spadamy spac. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
jaszczka moj jak sie urodzil mial 58cm ale jutro az z ciekawosc sprawdze ile teraz mniej wiecej ma ale mysle ze duzo nie urusl bo jakos nie wyrasta mi z ciuszkow
a moj maly w dzien spal po kapieli polozylam go jak co wieczor na moi lozku i ogarnialam wszystko a ten zasnal przespal poltoragodziny pore karmienia az go na spiaco nakarmilam odlozylam do kolyski i znowu spi oby cala noc tak zostalo zawsze sie boje jak w dzien duzo spi zeby w nocy ladnie pospal
#2535 |
Zakorzenienie
|
czytam was w miare na biezaco, przez telefon gdy karmie Julie, alepisac nie ma kiedy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | ||
Rozeznanie
|
ale sliczna śmieszka
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2538 |
Wtajemniczenie
|
Basiu wszystkie dziewczyny śliczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
lee czyli Hubert az strasznie duzo nei przytyl raczej normalnie
![]() basienka sliczne masz coreczki i ty tez slicznie wygladasz ale wam zazdroszcze strojenia dziewczynek w rozne kiecki chociaz mojego synka bym na nikogo innego nie zamienila a w kieckach tez by glupio wygladal i co gorsza boje sie zeby kiedys nie mial zalu ze tak go ubieralam wiec wole nie probowac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- aniaa Hubert tez ale boje sie zeby mu sie nie pozmienialo ![]() dziewczyny kiedy planujecie druga dzidzie? czy jeszcze o tym nie myslicie? bo ja mysle ze jak maly z dwa i pol roku bedzie mial to zaczniemy staranka tak zeby do przedszkola poszedl
#2540 |
Wtajemniczenie
|
Ja może za 4-5 lat chciałabym kolejne,ale tak jak pisałam cały czas się boję,że ono już jest w drodze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Zakorzenienie
|
basia - silcznie wszystkie wygladacie
![]() anoxa - narazie nie mam okresu, wiec ![]() ![]() Przebralam mala bo cisnela kupke, jakies baczki, ale po co ma miec mokro i ja to draznic i spi sobie ![]() Udalo sie przeciagnac kapiel, zobaczymy jak bedzie dzis wygladala nocka ![]() Ide sie polozyc dobranoc ![]() farminka - oj nie strasz ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-24 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
Ja więcej dzieci nie planuje. U nas różnicy jest 2 lata i 7,5 miesiąca. I myślę że całkiem niezła ta różnica i dobra.
Co do makijażu,to dziennie mam ta chwilę dla siebie,dziennie ja znajdę. Dobrze się tak czuje. Choć te zdjęcia tu,to akurat z weekendu weselnego. A czas jest na wszystko,staram się cyc dobrze zorganizowana. Ale np przez to na wizazu jako tako nie bywam,bo mam ważniejsze rzeczy na głowie hihi. Tzn staram się lepiej spożytować czas. Teraz pisze,bo mała na piersi wisi,ja na telefonie,a mąż w pracy jest. Dziękuję za mile słowa dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzidzie jesli juz druga to planuje za 4 lata Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-08-24 o 22:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Zakorzenienie
|
No u mnie babiniec,mąż się raczej syna nie doczeka...
Co do malowania paznokci,to Łucja ostatnio wpadła na pomysł żeby pomalować pazurki Julii. Ta to ma pomysły. Moja mała ma okres aktywności teraz,ale nie ma problemu,byle do północy padła,bo narazie nawet nie jestem zmęczona A właśnie co do chusteczek nawilżanych to u mnie ponad wszystko są Dady z biedronki. Zarówno do dupki,jak i dla starszej córki np na spacerze by jej buzię czy rączki wytrzeć,jak i dla mnie do demakijażu. Są mocno nawilżone. Miałam kilka paczek z pampersa i dupa,wszystko suche mi się trafiło,a w różnych sklepach były kupowane. A jakie pampersy używaćie? U mnie ponad wszystko też te z biedronki. Ostatnio testowałam z rossmana...tak to mięciutkie,cena super,ale coś się Julci przyklejały dziwnie do pupy,więc więcej ich nie kupię. Chce jeszcze spróbować z Lidla |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś dzień niemal złoto.. 19:40 jedzenie 21:00 sen 05:25 jedzenie i sen 08:20 jedzenie i usypianie bardzo fajne bo krótkie i efektywne 11:00 herbatka 20ml 11:30 jedzenie i zabawa do 12:15 12:30 sen do 14:00 14:00 herbatka 50ml i wyjście na spacer 15:30 jedzenie i marudzenie, momentami ryk 17:00 sen podczas powrotu ze spaceru do 18:00 19:30 jedzenie i ryczenie niemiłosierne.. armagedon jaki miałam na codzień cały dzień.. do 23:00 w międzyczasie podałam herbatkę uspokajającą hippa i paracetamol w syropie bo był cały rozpalony ale chyba z tego krzyku. 23:00 sen.. do teraz - a miał jeść o 22:30 ale zasypiał już więc nie rozbudzałam ![]() Dziś dzień nieco nam te herbatki spaskudziły ale starałam się mu wcisnąć bo generalnie on bardzo mało pije.. staram się wpasować mniej więcej w połowie przerw między jedzeniem ale dzis coś wypadało inaczej. I tak jestem zadowolona z dnia bo ryczał tylko przed snem nocnym.. choć już od 16:00 miałam pełne gacie bo zapowiadało się nieciekawie.. ratował nas smoczek i szuszanie. Wydaje mi się, ze zaczynam łapać kiedy i jak on płacze jak jest zmęczony ale pewna nie jestem.. Boję się jaka będzie ta nocka bo zazwyczaj dzień był rykliwy a noc spokojna.. a jak dziś dzień był spokojny w miarę to jaka będzie noc..
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-25 o 07:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
Nocne karmienie
![]() Mały spał od 21-wszej do 3-ciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
Teraz miałam czas aby Was nadrobić.
Śliczne maluchy ![]() Jak dobrze, że w obecnych czasach aparat fotograficzny jest na porządku dziennym i możemy uwiecznić te nasze skarby. Szymek juz tak sie wierci i przekręca, że nie mogę go samego zostawić na kanapie a mały oczywiście woli kanapę i nasze towarzystwo niz własne łóżeczko (przynajmniej w ciągu dnia). Na zdjęciu - mały akrobata ![]() Załącznik 3358022 |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zakorzenienie
|
No i jeszcze jedno zdjęcie
Matka zmęczona po nocnym karmieniu ![]() Załącznik 3358023 |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.