Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 787 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-23, 11:52   #23581
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

O, jak cicho
Mam szanse ponadrabiać

Tymczasem witam z toną puchu na głowie. Podpięłam włosy, by nie straszyć, ale i tak puszak jest imponujący - oto zasługa dzisiejszych reanimatorów: żel z Rossa (w dużym opakowaniu przeźroczysty) i balsamu Nivea. Cud, miód - jeśli kto lubi puszaki

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

do 99
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
(tylko ze Ty porzadna jakosc jak juz czytasz to ani jednej literce nie przepuscisz)

Cytat:
(jednak dodajac reszte mojej osoby to juz mi sie nie podoba, krotkie wlosy nie pasuja do mojej osobowosci)
Włosy odrosną, a do tego czasu wsparcie masz tutaj
Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Myslisz, ze zel uzywam zlych srodkow stylizujacych?
Trudno mi powiedzieć, ponieważ tutaj nie piszesz ani słowem o stylizatorach, lecz o myciu włosów (więc wnioskuję :szampony i odżywki). No to o tym tez napisałam - o myciu i przetłuszczaniu.
Później jest też o reanimacji wodą i "coś" nałożę. Nie mogę powiedzieć, czy nakładasz złe stylizatory, bo nie napisałaś jakie Możesz nakładać je w nieodpowiedni sposób (każdy stylizator wymaga innego nakładania, tak samo, jak nie nakłada się tego samego jednego na wszystkie włosy) i dlatego włos wygląda na obciążony.
Próbuj rozwadniać żele (szczególnie jeśli włosy są cienkie).
Cytat:
Np zel do wlosow wysusza i skalp szybko produkuje sebum?
Jeśli żel do włosów ma denat w składzie to wysusza, ale skalpowi nic do tego - dokładnie tak, jak napisała Rybiorek. Anka.d też ma rację, to ja nic więcej nie dodam.
Cytat:
Eloe miala na mysli ze czasami proby reanimacji niestety sie nie udaja

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Eloe, dobrze, że zaglądasz czasami, podnosisz człowieka na duchu
przyjemność po mojej stronie
Cytat:
Co do wypadania. Wypadają mi tylko podczas mycia (ale już tylko trochę)
Czyli jeśli nie czeszesz ich na sucho pomiędzy myciami, to siłą rzeczy zgarniasz wszystko z kilku dni. Ponieważ włosy wypadają każdego dnia, to wyczesujesz to wszystko, co pozaczepiało się od poprzedniego mycia. Sprawdzaj tylko, czy ta liczba nie wzrasta. Jesli nie, to wszystko jest w porzadku.
Cytat:
Co do podpinania. Zrobiłam tak trzy razy, ale po kilku godzinach one znowu oklapły. Wina chyba jest w tym, że mają prawie równą długość
Może tak być. A kiedy podpinasz? Juz po nałożeniu żelu?
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21511908]wczoraj z waxem lbiotica ok godz, a napisz prosze wiecej o promotorach przejescia?[/QUOTE] Ojoj... spróbuję tak krótko, bo nie mam jeszcze na tyle pełnej wiedzy, na ile bym chciała.
Chodzi konkretnie o takie substancje, dzięki którym pozostałe lepiej wnikają. Najbardziej znane promotory przejścia to glikol propylenowy i alkohol (denat również, dlatego wcierki na denacie są przez nas polecane). W przypadku przenikania przezskórnego chodzi o osłabienie warstwy rogowej (czyli zewnętrznej) naskórka:
Cytat:
... tzw. promotorów przejścia przezskórnego, czyli związków zmieniających strukturę stratum corneum, a tym samym zwiększających jej przepuszczalność i przenikanie substancji czynnych z kosmetyku..
źródło Wówczas substancje, na których nam zależy mogą łatwiej wniknać w skórę. Dlatego dobry promotor przejścia dla wcierki to podstawa.
W przypadku włosa będzie chodziło raczej o uchylenie łuski (byle jej nie osłabić, co może mieć miejsce w przypadku denata).
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21511981]fotki robione rano[/quote] Cudeńko i ten kolor!
Cytat:
Napisane przez CherieK Pokaż wiadomość
myślę, ze to niekoniecznie wina zbyt krotkich wlosow, raczej sposobu w jaki fryzjerka je sciela..
A jak ścięła?
Cytat:
nie prostuje od dlugiego czasu uzywam suszarki- ale tylko po nalozeniu preparatu chroniącego przed wysoką temperatura
Ale takie preparaty mogą mieć w składzie silikon. Wiesz, jak pielęgnować włosy, to tez na pewno wiesz, jak zmywać silikon.
Cytat:
ale ok, zapytam tam skoro tu nie moge:P
Możesz. Tylko że na większość pytań odpowiedzi już udzielono. Często wystarczy zaczac od pierwszego posta - jak w podróży - od pierwszego kroku.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:29   #23582
blakinka
Raczkowanie

Wczoraj ugniotłam włoski własnoręcznie robionym żelem z siemienia lnianego, jak w środku nocy obudziła mnie burza, poszłam do łazienki, a na moim łebku tak fajnie pukielki się ułożyły zachwytu co nie miara !
ale! wstaje rano, a z zawijasów gniotki mi się porobiły
nie wiem, czy mnie w nocy piorun palnął, ale jakieś dziwaczne kłaki mi się porobiły

Poprawił mi sie humorek jak ujrzałam na półce w auchan nivea fc 5 zł taniej niż w ross

Zaintrygowała mnie dzisiaj odzywka Lorys Girl! do włosów kręconych z kiwi. Zastanawiam się czy to dobry wybór dla moich kręciołków
Czy któraś z Was zakręcone miała dotyczenia z tym produktem ?
Niestety składu nie mogę znaleźć
Stary 2010-08-23, 13:59   #23583
malgosia86
Zadomowienie

Postaram się dzisiaj więcej napisać, ale na razie do Rybiorka - dzisiaj w TBS widziałam odzywkę miodową (jeśli się nie mylę - miód na 3. miejscu, na opakowaniu plaster miodu).
Jeśli chciałabyś, to mogłabym Ci ją kupić i wysłać (na pocz. września, o ile jeszcze będzie w sklepie, ale myślę, że będzie, bo była cała półka odżywek - 6 szt.).

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 14:22   #23584
chocolate_monster
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blakinka Pokaż wiadomość
Wczoraj ugniotłam włoski własnoręcznie robionym żelem z siemienia lnianego, jak w środku nocy obudziła mnie burza, poszłam do łazienki, a na moim łebku tak fajnie pukielki się ułożyły zachwytu co nie miara !
ale! wstaje rano, a z zawijasów gniotki mi się porobiły
nie wiem, czy mnie w nocy piorun palnął, ale jakieś dziwaczne kłaki mi się porobiły

Poprawił mi sie humorek jak ujrzałam na półce w auchan nivea fc 5 zł taniej niż w ross

Zaintrygowała mnie dzisiaj odzywka Lorys Girl! do włosów kręconych z kiwi. Zastanawiam się czy to dobry wybór dla moich kręciołków
Czy któraś z Was zakręcone miała dotyczenia z tym produktem ?
Niestety składu nie mogę znaleźć
Jakie proporcje tego żelu? Nakładasz na noc i rano zmywasz, czy jak ;d?
chocolate_monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 14:30   #23585
paulownia
Zakorzenienie

Dzis jakos w miare...vatika od bladego ranka i po pieciu godzinach mycie plus Garnier Fructis na pol godzinki. Zaczelam znow metade nakladania odzywki bs na mokre, cieknace wlosy - potem juz ich nie czesze, tylko odrobinka stylizacji, nieco lepiej sie skrecaja. Ogolnie dalabym im teraz trojke z plusem mogloby byc lepiej. Chyba dzis ukrece sobie jakies nowe psikadlo odswiezajace.
Dziewczyny - dostalam prace - mniej czasu na wlosowe eksperymenty i wiecej pieniedzy na odzywki i inne cuda, musze to wyposrodkowac.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 15:01   #23586
blakinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chocolate_monster Pokaż wiadomość
Jakie proporcje tego żelu? Nakładasz na noc i rano zmywasz, czy jak ;d?
niewiele go użyłam, bo tak umiejętnie go ugotowałam, że mam glut i niechętnie wyłazi ze słoja
Nałożyłam go po umyciu, na długość włosków
To dopiero moje poczatki z pielęgnacją cg, więc prawdziwe loki jeszcze przede mną
Stary 2010-08-23, 15:29   #23587
chocolate_monster
Zakorzenienie

Ale jak w ogóle robi się ten żel ?
Stary 2010-08-23, 15:49   #23588
blakinka
Raczkowanie

TUTAJ jest temat o żelu z siemienia lnianego
znajdziesz tam przepis i opinie innych
Stary 2010-08-23, 16:17   #23589
chocolate_monster
Zakorzenienie

Baaaardzo dziękuję
Stary 2010-08-23, 22:22   #23590
kropcia007
Wtajemniczenie

Wstawiam foteczki

i powiem, że dziś trzeci dzień od mycia a włoski nadal ładne skręt się nie popsuł zero puchu, szkoda że te silikony w składzie ale coś za coś ...

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 23:27   #23591
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

robiac sobotnie zakupy kupilam siemie lniane coby zel ugotowac- wzielam mielone wiec w niedziele upichcilam zel z mielonego- dokladnie tak samo jak z niemielonego, ale odcisnelam przez pieluche (dziala doskonale )
a wiec.... ten zel (na moich wlosach) spisuje sie jakby lepiej
trudno mi opisac roznice, ale z tego co zauwazylam- jest jakby mniej lepki, mniej glutowaty, latwiej sie go naklada na suche wlosy (wrocilam z fikolow a wiec wlosy byly zwiazane wysoko gumka) i nie ma po nim ani odrobiny puchu, co (u mnie) pojawia sie prawie zawsze po "standarowym" zelu lnianym i (tak mi sie wydaje) lepiej definiuje loki, losy po nim nie sa tak sztywne
po 2-krotnym zastowaniu (raz na mokre- wczoraj po myciu) i raz na suche dzis wieczorem- efekt pozytywny, pozostaje do sprawdzenia jutro rano (zamiast bawelny TBS-owej)
zachecam do eksperymentu

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
ja też je uwielbiam ...
dziekuje Kropciu

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Chodzi konkretnie o takie substancje, dzięki którym pozostałe lepiej wnikają. Najbardziej znane promotory przejścia to glikol propylenowy i alkohol (denat również, dlatego wcierki na denacie są przez nas polecane). W przypadku przenikania przezskórnego chodzi o osłabienie warstwy rogowej (czyli zewnętrznej) naskórka:
źródło Wówczas substancje, na których nam zależy mogą łatwiej wniknać w skórę. Dlatego dobry promotor przejścia dla wcierki to podstawa.
W przypadku włosa będzie chodziło raczej o uchylenie łuski (byle jej nie osłabić, co może mieć miejsce w przypadku denata).
Cudeńko i ten kolor!
dziekuje za info o inhibitorach i kompemencik
od paru miesiecy dbam o lokasy jak nigdy wczesniej a one czasem sie odwdzieczaja, choc ostatnio coraz czesciej

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Możesz. Tylko że na większość pytań odpowiedzi już udzielono. Często wystarczy zaczac od pierwszego posta - jak w podróży - od pierwszego kroku.
a potem to juz nie ma odwrotu

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Dziewczyny - dostalam prace - mniej czasu na wlosowe eksperymenty i wiecej pieniedzy na odzywki i inne cuda, musze to wyposrodkowac.
super!
mam ten sam problem- praca ( i inne zajecia) pochlaniaja cenny czas ktorym mogla przeznaczyc na eksperymenty, wiec szukam kompromisu ale zdrugiej strony sa srodki finansowe na zachcianki (nie tylko wlosowe )
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 08:09   #23592
blakinka
Raczkowanie

zakręcone, czy któraś z Was miała do czynienia z tą odżywką?
(zdj. w załączniku) to Lorys Girl, do włosów kręconych z kiwi

Nie mogę znaleźć składu tego produktu (mogłam spisać wczoraj w sklepie ) dlatego pytam, bo może któraś z Was wie coś na temat tej odzywki?

moje zdolności oceniania składu są słabe ale wydaje mi sie, że skład jest całkiem przyjazny CG
Stary 2010-08-24, 09:36   #23593
kropcia007
Wtajemniczenie

hej laski

W końcu znalazłam odpowiedni dla siebie rytuał dzięki filmikowi który zamieściła (chyba) Eloe (poprawcie mnie jak się mylę!) ze stronki jessicurl. Wygląda to tak mycie i odżywkowanie różnie u mnie wygląda - czasem mycie odżywką, czasem omo, czasem sls-owiec by usunąć nadbudowane silikony. Ale zawsze kolejność jest taka sama po nałożeniu odżywcki/maski d/s
-przeczesuję włosy palcami
- spłukuję chłodną wodą
- w ociekające nakładam odżywkę b/s
-ugniatam odciskając przy tym resztę wody
- daję jakiś stylizator dalej ugniatam
- potem ugniatam t-shirtem i on wchłania nadmiar wody
- zawijam w chustę (plunking 15 min)
-żabkowanie
-na suche daję odrobinę kokosa/ kremu z bootsa /a teraz będzie tigi

Efekt mięsiste loczki bez korkociągów, dzięki żabkowaniu uniesione od nasady
Nawilżenie i skręt oczywiście zależy też od użytych kosmetyków dziś użyłam szamponu z sls, waxa zagranicznego w skalp i proteinowego na długość, b/s była joanna len i rumianek stylizator krem z boota troszkę w mokre troszkę w suche.
Włosy nie są tak dobrze nawilżone jak po tigi są troszeczkę suchawe i lekkie ale mięsiste i uniesione Grzywka dziś świetnie wygląda szkoda że nie mam aparatu zrobiłam zdjęcie komem ale jakość średnia wstawię popołudniu.
Następna dobra wiadomość odrost jest już mało zauważalny W ogóle mi nie przeszkadza

Stary 2010-08-24, 10:13   #23594
kasiahanka
Przyczajenie

Hej, ja mam pytanko... Napisalam je w innym temacie do ktorego zadko ktos zaglada tu wkleje link i bardzo prosze o odpowiedz bede wdzieczna bardzo
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post21562115
kasiahanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 13:04   #23595
venealin
Raczkowanie

Lokaski kochane !!
Musiałam! No musiałam!
Zobaczcie co się porobiło!
Myłam odżywką. Nałożyłam WAX'a. Spłukałam zimną. Odcisnęłam w koszulkę. Wgniotłam serum na końcówki z joanny i popsikałam na mokre psikadłem z BU z keratyną.
Wysuszyłam dyfuzorem - pół na pół, najpierw podsuszyłam ciepłym przy skórze a później chłodnym resztę. Nie do końca bo nie miałam już czasu.

Matko kochana. Mam nadzieję, że to oznacza, że jak odetnę to co zniszczone, to te moje włosiska nadal będą tak się zachowywały

(Boję się tylko, że to, że się kręcą/falują jest w jakiś sposób wymuszane przez tą trwałą, która na nich jeszcze jest )

Wiem, że widać nie najlepszy stan włosów, ale nie od razu Rzym zbudowano, a ja dopiero się nawróciłam

No i zdjęcia zrobiłam teraz, a włoski bez żadnego stylizatora. Widzę, że już się troszkę rozprostowały. NIC TO, ten niespodziewany postęp mnie zadziwił

Zapomniałam dodać, że dzisiaj mam traumatyczny dzień, bo zdecydowałam się też zapomnieć o czesaniu i dotykaniu włosów po myciu...oooj proste to nie jest, ale jakoś daję radę
Boże, czuję się jak jakaś różowa nastolatka jak czytam tego mojego posta
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY

Edytowane przez venealin
Czas edycji: 2010-08-24 o 14:22
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 13:37   #23596
blakinka
Raczkowanie

venealin - ślicznie Ci sie włoski pofalowaly
ja marzę, żeby mi się kiedyś cała długość włosów kręciła bo nna czubie mam jakieś płaskie

wczoraj myłam łepek szamponem leczniczym od dermatologa, żebym się nie tłuściła (kiedyś paskudnie włoski mi się przetłuszczały, pół dnia a na główce mało świeżości).
Szampon fajniuchny jest, cos tam z kokoska ma stosuje się go co kilka myć, żeby sie nie wysuszyć było odżywkowanie garnierem z masłem i awokado, na kilkanaście minut, później nivea fc i plopping
Rano jak wstałam byłam trochę potargana, ale ogólnie bardzo fajne skręty powstały

Wszystko fajnie, ale jak wracałam ze sklepu, dorwała mnie ogromna ulewa żeby to był normalny deszcz, a gdzie, tylko dupsko miałam suche, parasol mało dawał, a zacinało od przodu, spodnie tak mi namokły, że się wydłużyły, a w domu wylewałam wode z butów - autentycznie!
moje puszyste włoski zamieniły się w namoczone makaroniki, tylko to co pod kapelutkiem było suche
spsikałam je troszkę odżywką i doprowadziłam do ogólnego ładu, bo się poczochrały nieco na wietrze i właśnie sobie schną

moje wczorajsze włoski: http://i36.tinypic.com/2e4ygeh.jpg

Edytowane przez blakinka
Czas edycji: 2010-08-24 o 13:40
blakinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 14:10   #23597
Rybiorek
Zakorzenienie

Dziewczyny mam romans do kogos z Lodzi

w TBSie w Lodzi (malgosia86 wie ktory) sa ostatnie odzywki miodowe w starym skladzie, niestety malgosia86 bedzie w Lodzi dopiero 7.09 a sprawa polega na tym ze ja bym chciala te odzywki i w sklepie nie odkladaja na tak dlugi czas, niby obsluga powiedziala ze one nie schodza bo ludzie kupuja nowa serie (ktora sprawdzilam i to nie to samo dla mnie) ale nie wiem czy beda tak sobie staly przez ponad 2 tygodnie, czy ktos z Lodzi moglby pomoc? jakby co prosze sie odezwac na pv.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 14:28   #23598
kasiahanka
Przyczajenie

Hej od kilku dni (moze tygodnia- dwoch) namietnie czytam to forum. i chyba przez natlok informacji troszke sie w tym gubie. i chciałabym zadac tu pytanie (pozwolisz, drogi Moderatorze? ): dlaczego wlosy bardziej sie kreca po wysuszajacych szamponach (zwyklych, tych prostych i bez dodatkow) a jak zaczelam je intensywnie nawilzac i myc odzywkami to i owszem sa super miekkie i mile w dotyku, ale skret nie jest taki intensywny? rozumiem, ze nawilzanie "robi dobrze" wlosom, ale czemu w takim razie one sie nie chca krecic tak intensywnie?
Dodam ze tez probuje przywrocic sobie loczki, bo w zeszlym roku po nieudanej wizycie u fryzjerki musialam je podprostowywac i potem sie zrobily strasznie delikatne i nie krecily sie tak bardzo... nie mowiac juz o wlosach po nocy, czasm jest tak ze jak pojde w suchych spac to rano wstane z prawie prostymi:/ odczytuje to jako to ze sa delikatne i latwo sie rozprostowuja...
poratujcie bo kiedys mialam sliczne loczki i niestraszne im bylo farbowanie, suszenie i pianka:/ a teraz jest kicha:/

jeszcze zdjecia dodam

1- takie mialam...
2- odrosty po fryzjerze i prostowaniu
3 i 4 - po kolejnym fryzjerze i tym razem po dbaniu

efekty sa, ale do stanu swietnosci, jeszcze daleko:/
kasiahanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 14:29   #23599
venealin
Raczkowanie

A mnie jeszcze jedna sprawa nurtuje.
Naczytałam się ochów i achów na temat Joico K-Pak. Co więcej przeczytałam też, że jest sens stosowania tego zestawu tylko gdy ma się rzeczywiście zniszczone włosy.

Myślę nad tym, żeby to sprawdzić.
Czy któraś z zakręconych mentorek może mi podpowiedzieć czy ten pomysł ma sens i jak powinna wyglądać pielęgnacja falo/loków kiedy włączę serię Joico ?
Czy warto kupić zestaw razem z szamponem i odżywką, czy wystarczy sam rekonstruktor i nawilżacz?
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
Stary 2010-08-24, 14:37   #23600
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
A mnie jeszcze jedna sprawa nurtuje.
Naczytałam się ochów i achów na temat Joico K-Pak. Co więcej przeczytałam też, że jest sens stosowania tego zestawu tylko gdy ma się rzeczywiście zniszczone włosy.

Myślę nad tym, żeby to sprawdzić.
Czy któraś z zakręconych mentorek może mi podpowiedzieć czy ten pomysł ma sens i jak powinna wyglądać pielęgnacja falo/loków kiedy włączę serię Joico ?
Czy warto kupić zestaw razem z szamponem i odżywką, czy wystarczy sam rekonstruktor i nawilżacz?
mam tylko rekonstruktor, raczej nie widze sensu kupowania serii ale to juz kwestia gustu, rekonstruktor daje fajne efekty przy zniszczonych ale przy zdrowych wloskach juz nie bardzo, to esencja protein a czasami nadmiar protein to katastrofa - szorskie, nie ukladajace sie wlosy, proteiny sa potrzebne bo sa budulcem wlosa ale nadmiar (jak we wszystkim) moze byc szkodliwy

po rekonstruktorze ktorego uzywa sie jak maski - po myciu na wilgotne (odcisniete w koszulke) naklada sie na 5-20m, mozna zakryc czepkiem/folia - OBOWIAZKOWO odzywka nawilzajaca bez / z minimalna iloscia protein, inaczej po ktoryms razie okaze sie ze mamy suche siano na wlosach

rekonstruktora mozna w krytycznych przypadkach uzyc 2-3 tygodniwo ale po 2 tygodniach robic 1 x tygodniowo a po poprawie 1 raz na 2-4 tygodnie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 14:55   #23601
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mogę znaleźć składu tego produktu (mogłam spisać wczoraj w sklepie ) dlatego pytam, bo może któraś z Was wie coś na temat tej odzywki?

moje zdolności oceniania składu są słabe ale wydaje mi sie, że skład jest całkiem przyjazny CG
też się zainteresowałam tą odżywką, ale jej skład według mnie nie jest jakiś super ot taka sobie odżywka

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 15:16   #23602
venealin
Raczkowanie

Cytat:
mam tylko rekonstruktor, raczej nie widze sensu kupowania serii ale to juz kwestia gustu, rekonstruktor daje fajne efekty przy zniszczonych ale przy zdrowych wloskach juz nie bardzo, to esencja protein a czasami nadmiar protein to katastrofa - szorskie, nie ukladajace sie wlosy, proteiny sa potrzebne bo sa budulcem wlosa ale nadmiar (jak we wszystkim) moze byc szkodliwy

Jakoś tak tempa jestem na tą wiedzę, szczególnie jeśli chodzi o praktyczne jej wykorzystanie (wszystkie te proteiny, humektanty i inne czary ), ale rozumiem że nadmiar może zaszkodzić

Cytat:
po rekonstruktorze ktorego uzywa sie jak maski - po myciu na wilgotne (odcisniete w koszulke) naklada sie na 5-20m, mozna zakryc czepkiem/folia - OBOWIAZKOWO odzywka nawilzajaca bez / z minimalna iloscia protein, inaczej po ktoryms razie okaze sie ze mamy suche siano na wlosach

rekonstruktora mozna w krytycznych przypadkach uzyc 2-3 tygodniwo ale po 2 tygodniach robic 1 x tygodniowo a po poprawie 1 raz na 2-4 tygodnie
wszystko jasne
Właśnie taki miałam "plan". Początkowo co drugie mycie - czyli co 4 dni - joico.
Tak czy inaczej, najpierw wykończę to co mam, a wtedy być może zrobię test
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
Stary 2010-08-24, 15:24   #23603
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Coś cichutko tutaj

No to ja sobie popiszę

Cytat:
Dziewczyny - dostalam prace
GRATULUJĘ
Cytat:
Wstawiam foteczki
swietnie Ale wstawiłaś fotki zestawu - kusicielko - a nie włosów
Cytat:
i powiem, że dziś trzeci dzień od mycia a włoski nadal ładne skręt się nie popsuł zero puchu, szkoda że te silikony w składzie ale coś za coś ...
I jak tu nie czuć się kuszoną?
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21575832] zachecam do eksperymentu [/quote] Czuję się zachęcona. Nie mam co prawda pieluchy do odcedzenia, ale wykombinuję coś innego .
Obawiam się tylko, ze moim włosom teraz każdy żel lniany podejdzie, bo dawno go nie jadły No to chyba będzie niemiarodajny test.
Cytat:

Link do składu. Ale nie mam pewności, czy to na pewno to samo, bo ten skład dotyczy odżywki.
Anka.d miała coś w podobie.
Cytat:
W końcu znalazłam odpowiedni dla siebie rytuał

Cytat:
Efekt mięsiste loczki bez korkociągów, dzięki żabkowaniu uniesione od nasady

Cytat:
Napisane przez kasiahanka Pokaż wiadomość
Hej, ja mam pytanko... Napisalam je w innym temacie do ktorego zadko ktos zaglada tu wkleje link i bardzo prosze o odpowiedz bede wdzieczna bardzo
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post21562115
Odpowiedź na Twoje pytania.
Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
Zobaczcie co się porobiło!
jest szansa i do tego spora
Cytat:
No i zdjęcia zrobiłam teraz, a włoski bez żadnego stylizatora. Widzę, że już się troszkę rozprostowały. NIC TO, ten niespodziewany postęp mnie zadziwił
Stylizator też im nieco pomoże. Próbuj dalej I zapuść nieco - mogą mieć mało miejsca, by pokazać swoją prawdziwą naturę.
Cytat:
moje wczorajsze włoski: http://i36.tinypic.com/2e4ygeh.jpg
Też ładne, choć nieco ciemne zdjęcie Tu się zapowiada coś więcej

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 15:56   #23604
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
swietnie Ale wstawiłaś fotki zestawu - kusicielko - a nie włosów
I jak tu nie czuć się kuszoną?
Pani! Tylko bez tasaczka

Stary 2010-08-24, 17:35   #23605
blakinka
Raczkowanie

Cytat:
Link do składu. Ale nie mam pewności, czy to na pewno to samo, bo ten skład dotyczy odżywki.
Anka.d miała coś w podobie.
dziękuję pięknie
ruszam w poszukiwania czegoś odżywczego o super działaniu co się zaprzyjaźni z moimi kręciołkami

idę wertować forum
Stary 2010-08-24, 19:51   #23606
malgosia86
Zadomowienie

Nava, Yasimin Piękne loki

Wczoraj kupiłam odzywkę Artiste z keratyną i to jest coś, czego mi brakowało Odżywka jest wodnista i przez to inna od moich pozostałych odżywek. Włosy miałam takie dziwne, kiedy ją nałożyłam. Po spłukaniu wodą wszystko już było ok.

Muszę napisać, że pomógł mi olej położony na skalp (dziękuję Jumaatt). Włosy mi się mniej przetłuszczają, co oznacza, że nie muszę myć tak często szamponem (wcześniej to było nawet co 3 dni, teraz bez problemu wytrzymałam tydzień czasu, myjąc tylko odzywką).
Także zdecydowanie polecam, jeśli ktoś ma problem z szybkim przetłuszczaniem się włosów (nakładałam akurat olej jojoba na skalp i miejscami uzupełniałam też olejem kokosowym, który nakładałam na długość włosów).

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:28   #23607
anka.d
Wtajemniczenie

co do tego lorysa, to akurat moj nie ma kiwi, ale tez jest do kreconych. nie polubilam sie z nim. obciaza bardzo, dam mu jeszcze ostatnia szanse, ale to moze za miesiac :P

poki co po kazdym myciu jestem tak samo zadowolona z wlosów, ze nie chce nic zmieniac, ani (eloe nie bij) do fryzjera isc :P
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:41   #23608
cytrynowka
Przyczajenie

Rety dziewczyny, jakie Wy macie pięęękne loczki..
nie udzielam się często na forum ale po prostu muszę Wam napisać że zdjęcia waszych wlosow sa mega motywacją żeby zacząć w końcu dbac o swoje.. do tej pory traktowałam je troche po macoszemu i odwdzięczały mi się okropnym puszeniem
zaraz zacznę przekopywać się przez ten wątek żeby zorientować się co robicie że macie takie gładkie i równe loki, bo póki co jestem w tej materii całkiem zielona, ale chciałam się już przywitać

mam jeszcze takie pytanie czy po umyciu wlosow rozczesujecie je szczotką na mokro czy to faktycznie zbrodnia przeciwko lokom i wlosy się przez to strasznie niszczą?albo znacie może jakichś dobrych 'zakręconych' fryzjerów z okolic Trójmiasta?
cytrynowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 21:03   #23609
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cytrynowka Pokaż wiadomość
Rety dziewczyny, jakie Wy macie pięęękne loczki..
nie udzielam się często na forum ale po prostu muszę Wam napisać że zdjęcia waszych wlosow sa mega motywacją żeby zacząć w końcu dbac o swoje.. do tej pory traktowałam je troche po macoszemu i odwdzięczały mi się okropnym puszeniem
zaraz zacznę przekopywać się przez ten wątek żeby zorientować się co robicie że macie takie gładkie i równe loki, bo póki co jestem w tej materii całkiem zielona, ale chciałam się już przywitać

mam jeszcze takie pytanie czy po umyciu wlosow rozczesujecie je szczotką na mokro czy to faktycznie zbrodnia przeciwko lokom i wlosy się przez to strasznie niszczą?albo znacie może jakichś dobrych 'zakręconych' fryzjerów z okolic Trójmiasta?
witamy

Na początku polecam FAQ i pigułkę na początku spróbuj czesać włosy po nałozeniu odżywki do spłukiwania grzebieniem z szerokimi zębami później możesz samymi palcami czesząc je szczotką powodujesz puch i możesz je uszkodzic w ten sposób...

Dodaję foto grzywki i dzisiejszych włosów z koma jakość średnia ...

Stary 2010-08-24, 22:35   #23610
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
gratulacje! poradzisz sobie z pielęgnacją loczków, obyś tylko przez nie nie zasłużyła na zawiść współpracowniczek

Cytat:
niewiele go użyłam, bo tak umiejętnie go ugotowałam, że mam glut i niechętnie wyłazi ze słoja
Nałożyłam go po umyciu, na długość włosków
To dopiero moje poczatki z pielęgnacją cg, więc prawdziwe loki jeszcze przede mną
dobrze, że próbujesz żel lniany ma swoje kaprysy, mam nadzieję że będzie Twoim loczkom smakował

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21575832]robiac sobotnie zakupy kupilam siemie lniane coby zel ugotowac- wzielam mielone wiec w niedziele upichcilam zel z mielonego- dokladnie tak samo jak z niemielonego, ale odcisnelam przez pieluche (dziala doskonale )[/QUOTE]

hmm ciekawe, pewnie lepiej się uwalniają z niego te wszystkie składniki, zdobędę pieluchę to spróbuję

Cytat:

kiedyś ją oglądałam w auchanie ale się nie zdecydowałam, mam za to krem do loków b/s z tej serii, nie widzę różnicy między nim a niveą b/s, zamiennie je stosuję, chociaż ostatnio wydaje mi się że ten lorys jest lepszy trochę

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam odzywkę Artiste z keratyną i to jest coś, czego mi brakowało Odżywka jest wodnista i przez to inna od moich pozostałych odżywek. Włosy miałam takie dziwne, kiedy ją nałożyłam. Po spłukaniu wodą wszystko już było ok.
w końcu ktoś podziela moja zdanie o jego dziwności wczoraj go ukręciłam z 2 łyżeczkami vatiki kokosowej, ciągle mam wrażenie, że nie zachowuje się u mnie jak normalna odżywka, jakby całkiem wsiąkał i włosy sprawiają wrażenie suchych aż nałożę odżywkę b/s. Ogólnie po tej mieszance nawet spoko skręt chociaż kiepska objętość ale nawet się o nią nie starałam, rano ledwo otworzyłam oczy to musiałam wychodzić więc w sumie tylko popsikałam je śmierdzielem. A właśnie, w jakimś dziwnym odruchu kupiłam żel Joanny Prof. w płynie, taki żółty, strasznie, strasznie śmierdzi, muszę robić szybką akcję - rozpylić wokół głowy na wdechu i choduuu z łazienki, bo się uduszę ale z jego działania jestem zadowolona.

Cytat:
Napisane przez cytrynowka Pokaż wiadomość
witaj chyba większość dziewczyn nie czesze wcale, ewentualnie gdy są mokre/z odżywką grzebieniem o szerokim rozstawie zębów, albo mokre przeczesuje palcami. Ja wcale nie mam takiej potrzeby bo się nie plączą
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości