etorebka.pl - część XIII - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 18:38   #4171
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dot.: etorebka.pl - część XIII

Cytat:
Napisane przez 135nudziara Pokaż wiadomość
:d dzięęęęękuję za kciuki!!! Przydały się
z historii na koniec roku 3!!! Cała moja klasa zaliczyła. Większość na 2. Ja i jeden chlopak dostaliśmy po trójach
Byłam zdenerwowana strasznie, pytania trafiły mi sie srednie, ale jakoś poszło. Kiedy dyrektorka zapytała sie mnie kiedy bylo rozbicie dzielnicowe jak zaczęłam mówić o krzywoustym to dostałam takiej amnezji Ale całe szczęście sobie przypomniałam.
No i po ustnym sie wychodziło i za chwile prosili z powrotem i dyrektor wstała i zaczeła mówic "w imieniu komisji (...) ocenę dostateczną" to tak tak się zaczełam cieszyc i ja "o boże o boże dziękuję!" a ta druga nauczycielka "o boże o boże prosze"

Jestem szczęśliwa strasznie
gratuluję
Stary 2010-08-26, 18:44   #4172
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Nieprawda, wbrew pozorom, to student ma więcej korzyści z tego, niż pracodawca. Po pierwsze - pracodawca nie opłaca zusu, ale student i tak jest ubezpieczony przez uniwersytet do 26 roku życia. Wtedy też zaczyna się liczyć wiek emerytalny, a wcześniej, składki emerytalne odciągane są na innych zasadach i i tak potem się nic z tego nie ma praktycznie. Za to na umowę zlecenie US robi potem spore zwroty z tego, co zostało odciągnięte z umowy zlecenia.

A czy niewolnik? To chyba jednak zależy od pracy, pracodawcy i studenta samego. Jak sie daje, tak ma. Ja pracowałam na takich zasadach ponad 4 lata i w każdej pracy było super.
Prawda bo ja studiuję zaocznie a wtedy nie ma ubezpieczenia
Zwrot owszem dostałam ale nijak się miał do tego co zarobiłabym nie będąc studentką. I co mi po zwrocie w lipcu np. skoro pieniędzy potrzebuję w marcu

Pewnie, że zależy od pracodawcy-może być ok a może powiedzieć-jak się nie podoba to są inni chętni
Och bo ty w ogóle jesteś super hiper

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Kica. Pokaż wiadomość
hm, tzn pracowałas na takiej samej umowie jak zmienniczka, czy byłaś na jakimś stażu?
oczywiście, że to moze przeszkadzać, ale każdy ma wybór, może z takiej pracy zrezygnować. mnie chodziło tak bardziej ogólnie, że fajnie jeśli studenci bez większych problemów mogą znaleźc jakąś pracę i pogodzić ją z tokiem studiów.

i zgadzam się z martini -studenci też mają korzyści, nie tylko pracodawcy
Miałam "specjalną" umowę podpisywaną co miesiąc-specjalnie dla studentów Dowcip polega na tym, że moje obowiązki i zmienniczki były takie same,a w ogóle to tam co chwila kogoś szukali widać nie tylko mnie takie "specjalne" traktowanie nie cieszyło.
Nie jasne ja podałam przykłady tego, że może pracodawca robić co chce jak ma okazję, a na takich co wszystkich traktowali ok też trafiłam

"Tak, jestem szczęśliwa,
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz."
Szymborska
Danula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:49   #4173
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nebya Pokaż wiadomość

Praca w czasie studiów chyba odpada, tzn. przynajmniej na początku Nie wiem jak będzie na 4,5,6 roku, ale podejrzewam, że tak samo ciężko, ale może się przyzwyczaję i dam radę trochę popracować Zresztą nie mówię, że na pewno nie będę pracować, może życie mnie zmusi do tego

Zawód to prawda piękny Ale jeszcze kupa lat nauki przede mną Miło jest sobie pomarzyć, że się ma już przynajmniej połowę za sobą
U Ciebie może być ciężko Ale ciężki też sobie zawód wybrałaś, nauka na całe życie Podziwiam, ja bym straciła zapał

Cytat:
Napisane przez Danula Pokaż wiadomość
Prawda bo ja studiuję zaocznie a wtedy nie ma ubezpieczenia
Zwrot owszem dostałam ale nijak się miał do tego co zarobiłabym nie będąc studentką. I co mi po zwrocie w lipcu np. skoro pieniędzy potrzebuję w marcu
No tak, ale to zawsze tak jest. Z drugiej strony, to ma swoje plusy i minusy. Bo np. ja teraz skończyłam 26 lat, nie mam statusu studenta, a UP traktuje studia dzienne jak cały etat. Więc jestem w kropce. A ZUS możesz sobie sama opłacać, bo mają taką opcję.

Cytat:
Pewnie, że zależy od pracodawcy-może być ok a może powiedzieć-jak się nie podoba to są inni chętni
I inne prace też są.

Cytat:
Och bo ty w ogóle jesteś super hiper
Przez grzeczność nie zaprzeczę
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:54   #4174
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
U Ciebie może być ciężko Ale ciężki też sobie zawód wybrałaś, nauka na całe życie Podziwiam, ja bym straciła zapał
Może być ciężko, ale tak jak pisałam- może będę musiała pracować. Wiem co prawda, że rodzina zawsze mi pomoże, bo 'moim obowiązkiem jak na razie jest się uczyć', ale zdaję sobie sprawę, że może być tak, że oni nie dadzą rady choćby nie wiem jak chcieli.

Zawód wybrałam już bardzo dawno temu, zdaję sobie sprawę z tego, że nie będzie lekko, ale nie wyobrażam sobie siebie w innym zawodzie

nebya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:55   #4175
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale to zawsze tak jest. Z drugiej strony, to ma swoje plusy i minusy. Bo np. ja teraz skończyłam 26 lat, nie mam statusu studenta, a UP traktuje studia dzienne jak cały etat. Więc jestem w kropce. A ZUS możesz sobie sama opłacać, bo mają taką opcję.

I inne prace też są.

Przez grzeczność nie zaprzeczę
Ale co z tym UP nie kojarzę o co chodzi? Że nie masz ubezpieczenia jako bezrobotna bo studiujesz? Nie znam się bo jeszcze mam 25 i sprytnie się leczę na ubezp. mamusi

No też z tamtymi się pożegnałam, resztki godności mi nie pozwoliły robić z siebie niewolnika

Ja nie mogę dziewczyny padłam http://www.joemonster.org/filmy/2802...a_u_ginekologa Osobiście uważam, że każda kobieta powinna mieć "tam" kły

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska

Edytowane przez Danula
Czas edycji: 2010-08-26 o 19:11
Stary 2010-08-26, 19:19   #4176
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Może być ciężko, ale tak jak pisałam- może będę musiała pracować. Wiem co prawda, że rodzina zawsze mi pomoże, bo 'moim obowiązkiem jak na razie jest się uczyć', ale zdaję sobie sprawę, że może być tak, że oni nie dadzą rady choćby nie wiem jak chcieli.

Zawód wybrałam już bardzo dawno temu, zdaję sobie sprawę z tego, że nie będzie lekko, ale nie wyobrażam sobie siebie w innym zawodzie
To dobrze, bo do tego zawodu trzeba mieć powołanie Ja przez moment rozważałam go, ale wiem, że odpowiedzialność zabiła by mnie psychicznie.

A co do tego, że będziesz może musiała, to rozumiem doskonale, bo u mnie było identycznie. Może np. da radę pracować w wakacje i potem w roku mieć z tym spokój? Albo może już teraz zacznij po trochu odkładać, żeby w razie czego coś tam mieć na czarną godzinę?

Cytat:
Ale co z tym UP nie kojarzę o co chodzi? Że nie masz ubezpieczenia jako bezrobotna bo studiujesz? Nie znam się bo jeszcze mam 25 i sprytnie się leczę na ubezp. mamusi
UP - jak masz studia dzienne, to nie możesz dostać statusu bezrobotnego (trzeba być 3 miesiące bez pracy), a skoro studiujesz dziennie (czyli dla nich pracujesz na cały etat), nie ma takiej możliwości. Wszelkie inne studia nie liczą się dla nich wcale i formalnie jesteś bezrobotna.

Z ubezpieczeniem jest tak, że do 26 roku życia, możesz się ubezpieczać na uni, czy przez członka rodziny (mamę, męża etc.), ale potem już musisz sama.

Czyli - w momencie jak kończysz 26 lat, musisz skądś to ubezpieczenie mieć. Wyjściem jest umowa o pracę lub własna działalność, przy której opłacasz sobie sama wszystko.

Cwancyk jest teraz taki, że w momencie jeśli otwierasz własną działalność, możesz się ubiegać o dofinansowania. Wymóg - 3 miesiące bezrobocia + ukończony specjalny kurs (w UP za free). Czyli przy studiach dziennych koło się zamyka i wyjściem pozostaje umowa o pracę. Można też żyć bez ubezpieczenia.

Tak było w zeszłym roku przynajmniej, jak się dowiadywałam. Chyba nic się nie zmieniło. Cóż, to jest właśnie Polska. Wszędzie na świecie młodym ludziom pomagają, jak ktoś się chce rozwijać, a u nas się upieprza.
Stary 2010-08-26, 19:23   #4177
Dotka81
Zakorzenienie

Ale tu poważne tematy

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:28   #4178
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, bo do tego zawodu trzeba mieć powołanie Ja przez moment rozważałam go, ale wiem, że odpowiedzialność zabiła by mnie psychicznie.

A co do tego, że będziesz może musiała, to rozumiem doskonale, bo u mnie było identycznie. Może np. da radę pracować w wakacje i potem w roku mieć z tym spokój? Albo może już teraz zacznij po trochu odkładać, żeby w razie czego coś tam mieć na czarną godzinę?

UP - jak masz studia dzienne, to nie możesz dostać statusu bezrobotnego (trzeba być 3 miesiące bez pracy), a skoro studiujesz dziennie (czyli dla nich pracujesz na cały etat), nie ma takiej możliwości. Wszelkie inne studia nie liczą się dla nich wcale i formalnie jesteś bezrobotna.

Z ubezpieczeniem jest tak, że do 26 roku życia, możesz się ubezpieczać na uni, czy przez członka rodziny (mamę, męża etc.), ale potem już musisz sama.

Czyli - w momencie jak kończysz 26 lat, musisz skądś to ubezpieczenie mieć. Wyjściem jest umowa o pracę lub własna działalność, przy której opłacasz sobie sama wszystko.

Cwancyk jest teraz taki, że w momencie jeśli otwierasz własną działalność, możesz się ubiegać o dofinansowania. Wymóg - 3 miesiące bezrobocia + ukończony specjalny kurs (w UP za free). Czyli przy studiach dziennych koło się zamyka i wyjściem pozostaje umowa o pracę. Można też żyć bez ubezpieczenia.

Tak było w zeszłym roku przynajmniej, jak się dowiadywałam. Chyba nic się nie zmieniło. Cóż, to jest właśnie Polska. Wszędzie na świecie młodym ludziom pomagają, jak ktoś się chce rozwijać, a u nas się upieprza.
Acha
No czy wszędzie to nie wiem, dobrze, że nie żyjemy w azji np.w Chinach, tam byśmy zapieprzały za miskę ryżu bez gadania

Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
Ale tu poważne tematy
To daj inny, ja bardzo chętnie pogadam o pierdołach

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska
Stary 2010-08-26, 19:30   #4179
nelly!
Raczkowanie

Hej!
Mam pytanie do dziewczyn, które sprzedawały torebki na allegro, wykorzystujecie zdjęcia ze strony etorebki? Chciałabym sprzedać Alice, bo jakoś mi nie leży i nie wiem, czy nikt mi głowy nie urwie A sama takich ładnych zdjęć raczej nie zrobię.
nelly! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:35   #4180
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Acha
No czy wszędzie to nie wiem, dobrze, że nie żyjemy w azji np.w Chinach, tam byśmy zapieprzały za miskę ryżu bez gadania
Znając siebie, to pewnie bym pyskowała jednak
Aczkolwiek, porównujemy się do rozwiniętych krajów Europy, modelowo traktujemy USA w wielu kwestiach. Szkoda tylko, że na kolankach błagamy o wizy, a nie np. o dofinansowania w rzadkich projektach naukowych. Zwłaszcza, że polscy naukowcy od zawsze są wysoko w świecie stawiani. No ale cóż, brak nam instynktu samozachowawczego. Kto jest mądry i tak da radę.
Stary 2010-08-26, 19:37   #4181
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelly! Pokaż wiadomość
Hej!
Mam pytanie do dziewczyn, które sprzedawały torebki na allegro, wykorzystujecie zdjęcia ze strony etorebki? Chciałabym sprzedać Alice, bo jakoś mi nie leży i nie wiem, czy nikt mi głowy nie urwie A sama takich ładnych zdjęć raczej nie zrobię.
mysle ze nikt Ci glowy nie urwie jak je wykorzystasz

Zakochana
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:38   #4182
farfalla
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie największym problemem jest chyba to, że sama nie do końca wiem, czym bym się chciała zawodowo zajmować (bo raczej nie tym co studiuję :/ ), do tego przyznaję, że trochę się rozleniwiłam siedząc w domu bo studia mi mało czasu już zajmują.
najgorsze, że wiem, że czym dłużej nie będe mieć żadnego doświadczenia zawodowego, tym większy będę mieć problem w przyszłości
hehehe u mnie jest podobnie że nie jestem przekonana co chciałabym robić zawodowo,m a studia traktuję już teraz trochę bardziej dla siebie jako coś co mi w życiu może dodatkowo pomóc
Cytat:
ja też lubię wykłady ćwiczenia już mniej bo nie lubię być aktywna na zajęciach, udzielać się, czy mieć wystąpienia publiczne-to jest dla mnie najgorsze.
ale naukę samą w sobie lubię. pewnie gdybym pracowała to bym nie lubiła bo zabierałaby mi wolny czas
a co do egzaminów to chodzę na nie tylko gdy jestem dobrze przygotowana, jeśli nie czuję się na siłach to odwlekam termin (jesli jest taka możliwosć) dlatego je lubię, bo nie czuje stresu, że mi coś nie pójdzie

licencjat mam z edukacji zdrowotnej z promocją zdrowia, a teraz jestem na uzupełniających -kultura fizyczna i edukacja zdrowotna
ogólnie to studia są ok, ale niestety dają możliwość głównie pracy z dziećmi, a ja za nimi nie przepadam :/
a to nie lepiej było iść na jakąś edukację dla dorosłych albo animację i cośtam ? swoją drogą mam znajomą na KFiEZ tyle że ona powiedzmy że pod zawód studia robi

Cytat:
A ja bym już chciała pracować tzn. przynajmniej mieć studia za sobą, być już na 5-6 roku A przede mną jeszcze tyle lat nauki, interesują mnie moje studia, bardzo bardzo je lubię, ale chciałabym już pracować
to masz dobrze zawsze zazdrościłam osobom które od początku łapią bakcyla który może się wiązać z życiem zawodowym też

Cytat:
Tak, wiem, że wielu pracodawców chętnie zatrudnia studentów, ale szczerze, ja sobie nie wyobrażam pracowania na tych studiach tzn. przynajmniej na początku No i pisząc, że chciałabym pracować, miałam na myśli pracę w zawodzie, chciałabym być już po studiach
zdradź mi na czym jesteś bo gdzieś przeoczyłam

Cytat:
Napisane przez ankhax1 Pokaż wiadomość

Powiem wam jako osoba, która zajmuje się m.in. rekrutacją, że istotne dla pracodawcy jest to, co się robi w ogóle poza nauką, ważna będzie jakakolwiek aktywność zawodowa, bo to może świadczyć w oczach pracodawców o tym, że dana osoba przejmuje inicjatywę, chce się rozwijać, radzi sobie z wieloma obowiązkami itd...
Lepiej np. pokazać w CV, że się układało produkty na półkach w supermarkecie niż wyłącznie sam dyplom (choćby z najlepszymi wynikami).
Co nie znaczy, że chcę powiedzieć, że jak ktoś nie pracuje i poświęca się w 100% studiom to nie ma tych cech.

Sama jestem od 8 lat na rynku pracy i pracuję zupełnie nie w swoim zawodzie, choć wbrew pozorom studia i tak mi się przydają w tym co robię aktualnie
zawsze bardziej się liczyło doświadczenie niż papierek o ukonczeniu studiów bo dyplom to teraz w sumie nie tylko nic wielkiego, ale i tak jakby podstawowy obowiązek .... i zawsze można doszkolić teoretycznie pracownika
Ważne żeby robić to co się chociaż trochę lubi

Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
Ale tu poważne tematy
eee tam poważne takie fizolowanie (tak, wiem że poprawna forma to filozofowanie .. ale ja wolę fizolować )
/A.H/

Edytowane przez farfalla
Czas edycji: 2010-08-26 o 19:43
farfalla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:40   #4183
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:

Odpowiedzialność będzie ogromna, nie wiem jeszcze jak będę dawała sobie z tym radę, bo tak naprawdę nie umiem teraz powiedzieć jak będę sobie radziła z czymś w przyszłości. Mam jednak nadzieję, że udźwignę Mnie bardziej przeraża teraz to, że być może będę kiepska w swoim zawodzie, a to by z kolei mnie zabijało psychicznie. Bo jeśli mam mieć taki zawód to muszę być bardzo dobra w tym, nie wyobrażam sobie bycia lekarzem przeciętnym Świadomość, że nie jestem dostatecznie dobra, że mam jakieś braki ( w nauce, psychice, charakterze itd.) byłaby okropna. Jak mam coś robić to już na 100%.

Już odkładam Co miesiąc mam małe wpływy z ZUSu, które leżą sobie grzecznie na koncie na czarną godzinę Ze względów zdrowotnych nie będę mogła pracować za rok ( jeszcze w międzyczasie muszę praktyki zrobić ), ale jak najbardziej jestem za pracą w wakacje.

nebya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:42   #4184
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Znając siebie, to pewnie bym pyskowała jednak
Aczkolwiek, porównujemy się do rozwiniętych krajów Europy, modelowo traktujemy USA w wielu kwestiach. Szkoda tylko, że na kolankach błagamy o wizy, a nie np. o dofinansowania w rzadkich projektach naukowych. Zwłaszcza, że polscy naukowcy od zawsze są wysoko w świecie stawiani. No ale cóż, brak nam instynktu samozachowawczego. Kto jest mądry i tak da radę.
A pyskować to byś mogła, tylko co by ci to dało

Ech to już zupełnie inna historia
Może da, może nie

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska
Stary 2010-08-26, 19:43   #4185
Kica.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelly! Pokaż wiadomość
Hej!
ja robiłam swoje zdjęcia, wiadomo, ze wyglądały nieco gorzej niż etorebkowe, ale ponieważ sama nie chciałabym, zeby ktoś wykorzystywał moje zdjecia, to sama nie wykorzystuje cudzych.

jeśli chcesz mieć 100% pewnosć że nikt się nie doczepi to musiałabyś pod zdjeciem podać link strony, z której ono pochodzi, ale wtedy oczywiście miałabyś małe szanse żeby sprzedać torebkę za cenę równą/wyższą tej etorebkowej

ja swoją Alice też sprzedałam torebki noszę tylko na zgieciu łokcia i jej uszy wydawały mi się nieco za długie..,
Stary 2010-08-26, 19:46   #4186
farfalla
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiedzialność będzie ogromna, nie wiem jeszcze jak będę dawała sobie z tym radę, bo tak naprawdę nie umiem teraz powiedzieć jak będę sobie radziła z czymś w przyszłości. Mam jednak nadzieję, że udźwignę Mnie bardziej przeraża teraz to, że być może będę kiepska w swoim zawodzie, a to by z kolei mnie zabijało psychicznie. Bo jeśli mam mieć taki zawód to muszę być bardzo dobra w tym, nie wyobrażam sobie bycia lekarzem przeciętnym Świadomość, że nie jestem dostatecznie dobra, że mam jakieś braki ( w nauce, psychice, charakterze itd.) byłaby okropna. Jak mam coś robić to już na 100%.

Już odkładam Co miesiąc mam małe wpływy z ZUSu, które leżą sobie grzecznie na koncie na czarną godzinę Ze względów zdrowotnych nie będę mogła pracować za rok ( jeszcze w międzyczasie muszę praktyki zrobić ), ale jak najbardziej jestem za pracą w wakacje.
już dopatrzyłam co studiujesz
spokojnie znajdziesz "działkę" w której będziesz dobra i będziesz się dobrze czuła ważne że masz parcie na to żeby już pracować
/A.H/
farfalla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:51   #4187
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
To jest chyba normalne Nie wiesz, co Cię czeka. Zwykle ten rodzaj strachu mija, jak się zaczyna coś robić i teoria staje się praktyką Bo na razie to są obserwacje i oczekiwania, a sprawdzianem będzie życie

Ja wiem, że jestem za cienka na taką pracę. Moja psychika pęka już przy odpowiedzialności za wiedzę moich uczniów, a co dopiero, jakbym miała decydować o czyimś życiu. Do tego trzeba mieć uczucie i siłę

Cytat:
No to nie będzie tak źle. Niestety, ale czasem trzeba sobie "zabezpieczyć tyły" A praktyki są zwykle super Dla mnie to najprzyjemniejsza część studiów

Cytat:
A pyskować to byś mogła, tylko co by ci to dało
Biorąc pod uwagę ustrój i reżim tam panujący, krótko bym żyła

Cytat:
Ech to już zupełnie inna historia
Może da, może nie
Jak nie da, to znaczy, że nie był tak mądry jak zakładał.
Stary 2010-08-26, 19:53   #4188
Kica.
Zakorzenienie

[
Cytat:
Napisane przez farfalla Pokaż wiadomość
a to nie lepiej było iść na jakąś edukację dla dorosłych albo animację i cośtam ? swoją drogą mam znajomą na KFiEZ tyle że ona powiedzmy że pod zawód studia robi
te studia to są takie trochę z przypadku -kończąc liceum w ogóle nie miałam pojęcia co ze sobą zrobić dalej, a ponieważ intersesuję się zdrowym stylem życia, odżywianiem, ruchem to wybrałam edukacje zdrowotną, bez większych przemyśleń
później myślałam o zmianie kierunku, ale wiązałoby się to z ponownym pisaniem matury z odpowiednich przedmiotów wiec dałam sobie spokój.

dużo jest u mnie osób jak twoja znajoma, pracują już jako instruktorzy, pedagodzy, a studia mają im dać tylko tytuł mgr
Stary 2010-08-26, 19:57   #4189
Danula
Zakorzenienie

Widziałyście to? http://demotywatory.pl/2027509/Zasta...-razy#comments

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska
Stary 2010-08-26, 20:05   #4190
Kica.
Zakorzenienie

Cytat:
rewelacja
wersja z Rysiem z klanu i "krzyża nikt nie ruszy" mnie rozwaliły

Cytat:
Ja wiem, że jestem za cienka na taką pracę. Moja psychika pęka już przy odpowiedzialności za wiedzę moich uczniów, a co dopiero, jakbym miała decydować o czyimś życiu. Do tego trzeba mieć uczucie i siłę
ja także bym się nie nadawała do brania za kogoś odpowiedzialności. u mnie nie tyle chodzi nawet o słabosć psychiki, co bardziej o taki komfort psychiczny, że nic aż tak ważnego ode mnie nie zależy. ale ja generalnie mam charakter, że wolę jesli nawet za mnie to inni są odpowiedzialni, a nie ja sama
nie wiem też jak bym zniosła sytuację, gdyby przeze mnie ktoś ucierpiał, choć podejrzewam, że pracując w tym zawodzie czlowiek sie uodparnia.
Stary 2010-08-26, 20:05   #4191
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
zazdroszczę Wam tych rabatów, mój kod stracił ważność... a mając mały rabat to będzie musiało mnie coś nieziemsko skusić, żebym zakupiła [tak jak Flavia może ]

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

kolor to chyba bez znaczenia na zimę, zależy jakiego koloru będziesz mieć płaszczyk/kurtkę i buty Oba kolory prezentują się fajnie
Jak coś to mój kodd zawsze do dyspozycji
Cytat:
dzięęęęękuję za kciuki!!! przydały się
z historii na koniec roku 3!!! cała moja klasa zaliczyła. większość na 2. ja i jeden chlopak dostaliśmy po trójach
byłam zdenerwowana strasznie, pytania trafiły mi sie srednie, ale jakoś poszło. kiedy dyrektorka zapytała sie mnie kiedy bylo rozbicie dzielnicowe jak zaczęłam mówić o krzywoustym to dostałam takiej amnezji ale całe szczęście sobie przypomniałam.
no i po ustnym sie wychodziło i za chwile prosili z powrotem i dyrektor wstała i zaczeła mówic "w imieniu komisji (...) ocenę dostateczną" to tak tak się zaczełam cieszyc i ja "o boże o boże dziękuję!" a ta druga nauczycielka "o boże o boże prosze"

jestem szczęśliwa strasznie
gratulacje..!
Cytat:
ja też lubię wykłady ćwiczenia już mniej bo nie lubię być aktywna na zajęciach, udzielać się, czy mieć wystąpienia publiczne-to jest dla mnie najgorsze.
ale naukę samą w sobie lubię. pewnie gdybym pracowała to bym nie lubiła bo zabierałaby mi wolny czas
a co do egzaminów to chodzę na nie tylko gdy jestem dobrze przygotowana, jeśli nie czuję się na siłach to odwlekam termin (jesli jest taka możliwosć) dlatego je lubię, bo nie czuje stresu, że mi coś nie pójdzie
licencjat mam z edukacji zdrowotnej z promocją zdrowia, a teraz jestem na uzupełniających -kultura fizyczna i edukacja zdrowotna
ogólnie to studia są ok, ale niestety dają możliwość głównie pracy z dziećmi, a ja za nimi nie przepadam :/
Ja też nie lubie ćwiczeń pod tym względem Choć na 5tym roku juz sie inaczej na to patrzy, zaczynam coraz częściej myśleć że tylko rok i koniec
Cytat:

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:09   #4192
an.ka
Zadomowienie

Cytat:
o jaaaaa, sen o mnie, o proszę
zdało 100% całe szczęście

Gratuluję!
an.ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:13   #4193
Modraszka
Zadomowienie

Cytat:
Padłam! Genialne!

Modraszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:13   #4194
Kica.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość

Ja też nie lubie ćwiczeń pod tym względem Choć na 5tym roku juz sie inaczej na to patrzy, zaczynam coraz częściej myśleć że tylko rok i koniec

w październiku zaczynam właśnie V rok i też mi szkoda, ale samego końca studiów, wykładów, życia uczelnianego ćwiczeń nie jest mi szkoda
no i stresuje mnie wizja wystąpienia przed komisją z pracą mgr ponieważ będę w niej mieć osoby, za którymi nie przepadam.
Stary 2010-08-26, 20:13   #4195
moniuleczka
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, ale się uśmiałam

moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:15   #4196
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
w październiku zaczynam właśnie V rok i też mi szkoda, ale samego końca studiów, wykładów, życia uczelnianego ćwiczeń nie jest mi szkoda
no i stresuje mnie wizja wystąpienia przed komisją z pracą mgr ponieważ będę w niej mieć osoby, za którymi nie przepadam.
A mnie stresuje pisanie pracy mgr mialam coś tworzyć w wakacje, yhy a wyszło jak zwykle

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:19   #4197
Kica.
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie stresuje pisanie pracy mgr mialam coś tworzyć w wakacje, yhy a wyszło jak zwykle
też sobie obiecywałam, że w wakacje coś stworze, teraz obiecuje sobie że wrzesniu będę pisać
ale samo pisanie mnie nie stresuje, sporo materiałów mam już zebranych, boję się tylko wystąpienia.
Stary 2010-08-26, 20:25   #4198
an.ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dor1kaaaa Pokaż wiadomość
a to czekamy na zdjęcia na nowe torebki musisz miejsce zrobić?
Szczególnie, że brązowych czy beżowych mam już sporo, więc jeśli jednej z nich nie sprzedam, miałabym wyrzuty sumienia decydując się na kolejną
Cytat:
Napisane przez dor1kaaaa Pokaż wiadomość
to miłego popołudnia w pracy
Już po
Cytat:

Uczelnia może opłacać ubezpieczenie zdrowotne studenta również jak przekroczy on 26. rok życia. Ja do 26. roku życia byłam ubezpieczona przez któregoś z rodziców, potem pracowałam na umowę o pracę. W ostatnich miesiącach studiów (już po przekroczeniu 26. roku życia) zmieniłam pracę i zaczęłam pracować na umowę o dzieło, w związku z czym złożyłam wniosek na uczelni i do końca studiów ubezpieczenie zdrowotne opłacała mi uczelnia
an.ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:29   #4199
moniuleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
też sobie obiecywałam, że w wakacje coś stworze, teraz obiecuje sobie że wrzesniu będę pisać
ale samo pisanie mnie nie stresuje, sporo materiałów mam już zebranych, boję się tylko wystąpienia.
Ja mam to samo, przez wakacje miałam się zabrać do pisania pracy inżynierskiej i marnie mi to idzie.
Ale także powiedziałam sobie, że we wrześniu porządnie się za to wezmę i zacznę szukać więcej materiałów. W jednym rozdziale pracy będę wykorzystywać ankiety (których jeszcze nie mam), ale najpierw musi mi je zatwierdzić promotorka, więc z przeprowadzaniem ankiet na pewno do października muszę poczekać, ale będę próbowała pisać resztę...

Edytowane przez moniuleczka
Czas edycji: 2010-08-26 o 20:31
moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:30   #4200
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Mam to samo Temat jest, książki zaczęłam czytać i Jak znam siebie to się zmobilizuję w marcu albo kwietniu

Ale ja jestem zdolna-podgrzewałam sobie bułkę nad ogniem żeby była chrupiąca i nagle bułka zaczyna płonąć Już dzisiaj się za nic nie łapię bo jeszcze sobie coś zrobię, rano prawie sobie zrobiłam dziurę w dłoni nożemWłącze sobie film o dziewczynie, która ma zęby w tych drugich wargach

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska

Edytowane przez Danula
Czas edycji: 2010-08-26 o 20:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości