|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: etorebka.pl - część XIII
Cytat:
|
|
#4172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwrot owszem dostałam ale nijak się miał do tego co zarobiłabym nie będąc studentką. I co mi po zwrocie w lipcu np. skoro pieniędzy potrzebuję w marcu ![]() Pewnie, że zależy od pracodawcy-może być ok a może powiedzieć-jak się nie podoba to są inni chętni Och bo ty w ogóle jesteś super hiper ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
Dowcip polega na tym, że moje obowiązki i zmienniczki były takie same,a w ogóle to tam co chwila kogoś szukali widać nie tylko mnie takie "specjalne" traktowanie nie cieszyło.Nie jasne ja podałam przykłady tego, że może pracodawca robić co chce jak ma okazję, a na takich co wszystkich traktowali ok też trafiłam
|
|
|
#4173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ciężki też sobie zawód wybrałaś, nauka na całe życie Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawód wybrałam już bardzo dawno temu, zdaję sobie sprawę z tego, że nie będzie lekko, ale nie wyobrażam sobie siebie w innym zawodzie
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No też z tamtymi się pożegnałam, resztki godności mi nie pozwoliły robić z siebie niewolnika ![]() Ja nie mogę dziewczyny padłam http://www.joemonster.org/filmy/2802...a_u_ginekologa Osobiście uważam, że każda kobieta powinna mieć "tam" kły
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz." Szymborska Edytowane przez Danula Czas edycji: 2010-08-26 o 19:11 |
|
|
|
|
#4176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przez moment rozważałam go, ale wiem, że odpowiedzialność zabiła by mnie psychicznie. A co do tego, że będziesz może musiała, to rozumiem doskonale, bo u mnie było identycznie. Może np. da radę pracować w wakacje i potem w roku mieć z tym spokój? Albo może już teraz zacznij po trochu odkładać, żeby w razie czego coś tam mieć na czarną godzinę? Cytat:
Z ubezpieczeniem jest tak, że do 26 roku życia, możesz się ubezpieczać na uni, czy przez członka rodziny (mamę, męża etc.), ale potem już musisz sama. Czyli - w momencie jak kończysz 26 lat, musisz skądś to ubezpieczenie mieć. Wyjściem jest umowa o pracę lub własna działalność, przy której opłacasz sobie sama wszystko. Cwancyk jest teraz taki, że w momencie jeśli otwierasz własną działalność, możesz się ubiegać o dofinansowania. Wymóg - 3 miesiące bezrobocia + ukończony specjalny kurs (w UP za free). Czyli przy studiach dziennych koło się zamyka i wyjściem pozostaje umowa o pracę. Można też żyć bez ubezpieczenia. Tak było w zeszłym roku przynajmniej, jak się dowiadywałam. Chyba nic się nie zmieniło. Cóż, to jest właśnie Polska. Wszędzie na świecie młodym ludziom pomagają, jak ktoś się chce rozwijać, a u nas się upieprza.
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu poważne tematy
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No czy wszędzie to nie wiem, dobrze, że nie żyjemy w azji np.w Chinach, tam byśmy zapieprzały za miskę ryżu bez gadania ![]() To daj inny, ja bardzo chętnie pogadam o pierdołach
|
|
|
#4179 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Mam pytanie do dziewczyn, które sprzedawały torebki na allegro, wykorzystujecie zdjęcia ze strony etorebki? Chciałabym sprzedać Alice, bo jakoś mi nie leży i nie wiem, czy nikt mi głowy nie urwie A sama takich ładnych zdjęć raczej nie zrobię.
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek, porównujemy się do rozwiniętych krajów Europy, modelowo traktujemy USA w wielu kwestiach. Szkoda tylko, że na kolankach błagamy o wizy, a nie np. o dofinansowania w rzadkich projektach naukowych. Zwłaszcza, że polscy naukowcy od zawsze są wysoko w świecie stawiani. No ale cóż, brak nam instynktu samozachowawczego. Kto jest mądry i tak da radę.
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4182 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest podobnie że nie jestem przekonana co chciałabym robić zawodowo,m a studia traktuję już teraz trochę bardziej dla siebie jako coś co mi w życiu może dodatkowo pomóc Cytat:
swoją drogą mam znajomą na KFiEZ tyle że ona powiedzmy że pod zawód studia robi Cytat:
zawsze zazdrościłam osobom które od początku łapią bakcyla który może się wiązać z życiem zawodowym też Cytat:
bo gdzieś przeoczyłam ![]() Cytat:
bo dyplom to teraz w sumie nie tylko nic wielkiego, ale i tak jakby podstawowy obowiązek .... i zawsze można doszkolić teoretycznie pracownika Ważne żeby robić to co się chociaż trochę lubi eee tam poważne (tak, wiem że poprawna forma to filozofowanie .. ale ja wolę fizolować )
For beautiful lips, speak only words of kindness And for poise, walk with the knowledge that you are never alone." /A.H/ Edytowane przez farfalla Czas edycji: 2010-08-26 o 19:43 |
|||||
|
|
|
#4183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie bardziej przeraża teraz to, że być może będę kiepska w swoim zawodzie, a to by z kolei mnie zabijało psychicznie. Bo jeśli mam mieć taki zawód to muszę być bardzo dobra w tym, nie wyobrażam sobie bycia lekarzem przeciętnym Świadomość, że nie jestem dostatecznie dobra, że mam jakieś braki ( w nauce, psychice, charakterze itd.) byłaby okropna. Jak mam coś robić to już na 100%. Już odkładam Co miesiąc mam małe wpływy z ZUSu, które leżą sobie grzecznie na koncie na czarną godzinę Ze względów zdrowotnych nie będę mogła pracować za rok ( jeszcze w międzyczasie muszę praktyki zrobić ), ale jak najbardziej jestem za pracą w wakacje.
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech to już zupełnie inna historia ![]() Może da, może nie
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chcesz mieć 100% pewnosć że nikt się nie doczepi to musiałabyś pod zdjeciem podać link strony, z której ono pochodzi, ale wtedy oczywiście miałabyś małe szanse żeby sprzedać torebkę za cenę równą/wyższą tej etorebkowej ![]() ja swoją Alice też sprzedałam torebki noszę tylko na zgieciu łokcia i jej uszy wydawały mi się nieco za długie..,
|
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie znajdziesz "działkę" w której będziesz dobra i będziesz się dobrze czuła ważne że masz parcie na to żeby już pracować
|
|
|
#4187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiesz, co Cię czeka. Zwykle ten rodzaj strachu mija, jak się zaczyna coś robić i teoria staje się praktyką Bo na razie to są obserwacje i oczekiwania, a sprawdzianem będzie życie ![]() Ja wiem, że jestem za cienka na taką pracę. Moja psychika pęka już przy odpowiedzialności za wiedzę moich uczniów, a co dopiero, jakbym miała decydować o czyimś życiu. Do tego trzeba mieć uczucie i siłę Cytat:
A praktyki są zwykle super Dla mnie to najprzyjemniejsza część studiów ![]() Biorąc pod uwagę ustrój i reżim tam panujący, krótko bym żyła ![]() Cytat:
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
![]() później myślałam o zmianie kierunku, ale wiązałoby się to z ponownym pisaniem matury z odpowiednich przedmiotów wiec dałam sobie spokój. dużo jest u mnie osób jak twoja znajoma, pracują już jako instruktorzy, pedagodzy, a studia mają im dać tylko tytuł mgr
|
|
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście to? http://demotywatory.pl/2027509/Zasta...-razy#comments
|
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wersja z Rysiem z klanu i "krzyża nikt nie ruszy" mnie rozwaliły ![]() Cytat:
![]() nie wiem też jak bym zniosła sytuację, gdyby przeze mnie ktoś ucierpiał, choć podejrzewam, że pracując w tym zawodzie czlowiek sie uodparnia. |
||
|
|
|
#4191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Choć na 5tym roku juz sie inaczej na to patrzy, zaczynam coraz częściej myśleć że tylko rok i koniec ![]() Cytat:
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ćwiczeń nie jest mi szkoda ![]() no i stresuje mnie wizja wystąpienia przed komisją z pracą mgr ponieważ będę w niej mieć osoby, za którymi nie przepadam. |
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale samo pisanie mnie nie stresuje, sporo materiałów mam już zebranych, boję się tylko wystąpienia. |
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale także powiedziałam sobie, że we wrześniu porządnie się za to wezmę i zacznę szukać więcej materiałów. W jednym rozdziale pracy będę wykorzystywać ankiety (których jeszcze nie mam), ale najpierw musi mi je zatwierdzić promotorka, więc z przeprowadzaniem ankiet na pewno do października muszę poczekać, ale będę próbowała pisać resztę...
Edytowane przez moniuleczka Czas edycji: 2010-08-26 o 20:31 |
||
|
|
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Temat jest, książki zaczęłam czytać i ![]() Ale ja jestem zdolna-podgrzewałam sobie bułkę nad ogniem żeby była chrupiąca i nagle bułka zaczyna płonąć Już dzisiaj się za nic nie łapię bo jeszcze sobie coś zrobię, rano prawie sobie zrobiłam dziurę w dłoni nożem
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz." Szymborska Edytowane przez Danula Czas edycji: 2010-08-26 o 20:33 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

Miło jest sobie pomarzyć, że się ma już przynajmniej połowę za sobą