|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Cytat:
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
apropo mleka, ja piję około szklankę, nawet 1,5 szklanki dziennie, mleko 0,5% z biedronki
i wcale nie zauważyłam żeby powodowało jakieś zaburzenia w chudnięciu. wiadomo żeby nie pić pół litra na raz ale 1-2 szklanki maksymalnie dziennie to napewno nie jest przesada. lepiej pić mleko niż jeść np. jogurty ala owocowe które mają kupę węgli ja bez mleka nie umiem żyć, wielbię je. szczególnie lubię kubek ciepłego kakao/kawy mlecznej rano hdy jest chłodno na dworze (np. dziś ) także wcale się nie przejmuję tym ![]() gardło i mnie boli. wszystko przez gwałtowną zmianę pogody ![]() upiekłam chlebek ziołowy i jest płaski jak nie wiem co, taki placuszek dałam za dużą formę. na tą co robiłam trzeba podwójną porcję...
szczęśliwa mężatka od 3.09.11 zapraszam na mój blog o tematyce urodowej - http://merczens.blogspot.com Edytowane przez zlotqo Czas edycji: 2010-08-26 o 18:14 |
|
|
|
#4383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oo to przejdę się do edeki jak mi się skończą. Ale w porównaniu do polskich cen, to te 2,60 euro to jednak sporawo wychodzi jakby przeliczyć. Ja mleko 0,5% widziałam w Rewe i Netto Ogólnie to kupuję jakąś polędwicę z indyka, kurczaka, piersi, mielone mięso (choć drogo) i quarki magerstufe- w sumie jak u nas homo z tym że tu są wszędzie i w dużych opakowaniach. Serki wiejskie też kupuję light, choć nie wszędzie są. No i jogurty Fettarm ![]() a gdzie Ty mieszkasz?
|
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lodówka swieci pustkami, cos czuje, ze bede jadla piers z kurczaka na kolacje
|
|
|
#4386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatni was zaniedbałam Muszę się pochwalić waga się ruszyła po przeszło dwutygodniowym zastoju zaliczyłam spadek o cały 1 kg ![]() W Toruniu kupisz skrobię w Uniwersamie (wiesz gdzie to?)na dole jest sklep z zdrową żywnością 0,5kg kosztuje 6 zł z groszami a słodzik do pieczenia znalazłam w aptece na broniewskiego tam koło tesco w słoiczku przeszło 11 zł - a ile żem sie nalatała zainm go znalazłam ![]() Ciężko Was nadrobić w czytaniu ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#4388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do mleka, zlotqo to ja do tych 2 szklanek bym się nie rozpędzała. To dwa razy tyle niż można jednak że Ty chudniesz to nie znaczy że tak można Info w 1 poście nie są wzięte sufitu ale z wywiadów i chatów z Dukanem, więc nie jest to wytwór wyobraźni dukanek...
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa i zapomniałam dziś mija mi miesiąc dukania
|
|
|
|
#4390 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, muszę się pożalić, strasznie dziś zgrzeszyłam.
Zjadałam ciabattę Należy mi się porządne lanie.Czy jeden karny dzień wystarczy by to odrobić ![]() Wczoraj po czterech dniach PP odnotowałam maleńki spadeczek - 300, niby niedużo ale zawsze cieszy. Wszystkim gratuluję spadeczków i spadków - niektóre naprawdę spektakularne i godne podziwu
|
|
|
|
#4391 |
|
Raczkowanie
|
Mam ok.12 kg
2 października wychodzę za mąż i zależy mi aby jak najwięcej schudnąć do tego czasu.
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- 12 kg do stracenia i 10 dni uderzeniówki to baaardzo głupi pomysł |
|
|
|
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
O rety jaka u Was jest frekwencja!!!
Przez 3 tygodnie byłam na diecie poniżej 1000kcal i udało mi się zrzucić 4,5kg. Przerzuciłam się na Dukana bo waga stanęła i w zasadzie już nie wiedziałam dlaczego. Na Dukanie jestem już 5 dni. I tak jak pisałam wyżej waga raz spada o 300dkg raz wrasta Ja mam tylko problem że nie potrafię zrezygnować z "weki" czy chleba tostowego... Śniadanie: 2 kanapki wekowe z twarożkiem wiejskim i plasterkami pomidora + kawa z mlekiem i 2 łyżeczkami cukru (ograniczenie z 4 łyżek) II śniadanie jogurt naturalny 2,5% + musli fit Obiad: gotowany udek kurzy albo duszona wątróbka Podwieczorek - kilka łyżek jogurtu naturalnego Kolacja zawsze przed godz. 18 i to zazwyczaj 2 kanapki wekowe z twarożkiem wiejskim i chudą wędliną albo serem żółtym i chudą wędliną. Piję wodę smakową grejpfrutową albo wodę niegazowaną... Prawdę mówiąc nie umiem się odnaleźć w diecie żeby schudnąć ![]() Do tego zmieniłam tabletki anty bo prawie miesiąc miałam okres. 2 miesiące temu przestałam karmić piersią po 15 miesiącach karmienia i całą moja gospodarka hirmonalna wariuje, myślęże to też możę być przyczyną wahania wagowego. ZApomniałam dodać że mam za sobą fatalny tydzień z zarwanymi nockami łącznie... Dodam jeszcze że dziennie ćwiczę.
|
|
#4394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wlasnie objadlam sie na kolacje i dobijam sie galaretka, a nastepna porcja z soczku malinowego juz sie robi |
|
|
|
|
#4395 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaręczam Ci, że taka tilapia jest zdrowsza niż słodzik tudzież tym podobne syropy z lidla czy innego kauflandu Nie wspomnę o jakiejkolwiek wędlinie dyskontowej Cytat:
![]() - cukier - pieczywo - ser żółty Koleżanko trzy surowo wzbronione rzeczy wcinasz, w ten sposób nie prowadzisz diety Dukana ale swoją własną W Dukanie bierzesz z zasad wszystko albo nic I nadal nie piszesz która to wg Ciebie faza, I czy II ale z jadłospisu wynika że żadna z nich, ani nawet III z tym cukrem....Przeczytaj książkę, pierwszy post - obczaj reguły
|
|
#4396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dziw się więc, że waga nie chce spadac ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
bo to absuradalne . Chodzi mi jedynie o porównanie między rybami Od slodzika to i panga lepsza . Wędlin nie jadam, a z tanich ryb zdecydowanie wolę kupić polskiego dorsza.
|
||
|
|
|
#4397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pogrubiłam te rzeczy, które stanowczo nie powinny się pojawić. Nie wiem co ma w składnie twarożek wiejski, do tego jogurtu naturalnego i sera żółtego też mam zastrzeżenia... |
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4399 |
|
Żona Idealna :)
|
Część..
Ja od jutra zaczynam dietę ![]() Mam nadzieję, ze pomoże.. Dziś poczyniłam pierwsze kroki w jej kierunku: 1. kupiłam wagę ![]() 2. kupiłam jedzonko: serki wiejskie, jogurty naturalne. piersi kurczaka itp. 3. kupiłam 12 l wody ![]() mam pytanko: czy można jeść salami - znalazłam takie w wersji light i nie wiem czy się nadaje czy nie ryzykować?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
skoro o alternatywie dla cukru rafinowanego i syntetycznych słodzików mowa to proponuje:
-xylitol (z brzozy) -stevia (z liści pewnej rośliny) -tagatoza (z mleka) to na razie tyle ale ciagle poszukuje na razie tym chciałam sie podzielić co znalazłam i jestem pod wrażeniem, tylko ja sie pytam czemu tak mało o tym wiemy jako konsumenci ![]() lobby prod. słodzików syntetycznych zapewne? lecę do obowiazków chętnie skorzystam z Waszej wiedzy bo do synte4tycznych słodzików jak i sacharozy to mam awersje ...
|
#4401 |
|
Zadomowienie
|
Mam listę produktów dozolonych, wydrukowaną mam wpis o chudych produktach nabiałowych w tym ser... Produkty z zawartością tłuszczu powyżej 4% są zakazane a przecież jogurt naturalny ma 2,5%
![]() Wszędzie gdzie czytałam jadłospisy pisało o SERKU nie twarożku (pomyliły mi się nazwy jak pisałam ) wiejskim z piątnicy.Wierzcie mi nie jest łatwo przejść z cukierkowej kawy na taką bez cukru dlatego stopniowo odstawiam cukier z kawy bo oprócz tego nic słodkiego nie ma w moim jadłospisie.
|
|
#4402 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
mnie osobiscie wydaje sie ze zastoje powoduje u mnie byle co.. tak czy siak, podejrzewam jeszcze pana sernika bo to ten nieszczesny ser z tesco zawsze byl, dlatego od nastepnego razu (zostalo mi jeszcze pol wiaderka i mi szkoda V_V) zaczne robic z serkow homo albo twarogów. jesli to nie bedzie to, to ja juz kompletnie nie wiem co. pojde sobie poczytac o plateau, czytalam jak sie tu pojawilam, ale nie zaszkodzi jeszcze raz
|
||
|
|
|
#4403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jougurtów jemy mało bo mają zwkle sporo węgli - a ich unikamy Tak więc albo wóz, albo przewóz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie od jutra muszę zrezygnować z tych nieszczęsnych dwóch łyżeczek cukru, weki, tostów i musli
![]() Jutro startuję od nowa.
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie mogę znaleźć a gdzies widziałam przepis dukanowy na pulpeciki z ryby nie mogę za chiny go znaleźć
pomóżcie
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
Możecie mi pomóc i napisać co jecie na śniadanie?
|
|
#4408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak coś to pytaj, ale najpierw przeczytaj wszystko z 1 postu ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- wiejski lekki+tuńczyk/słodzik/kakao/cynamon jajecznica na teflonie otrębianka (szklana mleka + otręby+słodzik - zagotować) jaja na twardo/miękko placki owsiane ryba wędzona etc
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4410 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
musimy sobie pomagac i sie poprawiac ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dobrze wymienic poglady. ja Tilapie jem 1-2 w tygodniu i chyba od tego nie umre, zwlaszcza ze zuzywam mnooostwo slodziku ![]() 100 razy bardziej wole lososia ale mnie nie stac, wiec ratuje sie tym co jestem w stanie sobie kupic ![]() a i tak najlepsza jest wedzona makrela
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-08-26 o 19:46 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

.

i wcale nie zauważyłam żeby powodowało jakieś zaburzenia w chudnięciu. wiadomo żeby nie pić pół litra na raz 
dałam za dużą formę. na tą co robiłam trzeba podwójną porcję...

Moje miasteczko i okoliczne to takie po 15-20 tys mieszkańców (więc niewielkie). Dlatego pytam czy znacie jakieś sklepiki (proszę o konkretną lokalizację cobym znalazła

że Ty chudniesz to nie znaczy że tak można
Info w 1 poście nie są wzięte sufitu ale z wywiadów i chatów z Dukanem, więc nie jest to wytwór wyobraźni dukanek...

jak coś to pytaj, ale najpierw przeczytaj wszystko z 1 postu