Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-28, 07:10   #3541
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Capri, gratuluję przyjścia na świat Alusi mam nadzieję, że poród bez komplikacji i bez ogromnych bólów

metkaa, pochwal się jak będziesz wiedziała

weźcie mnie na wesele, pliz.. będę grzeczna

a tak poza tym mam twarz jak muchomorek, całą mnie pryszczami wysypało! żenada!
ok, to szykuj się na poniedziałek idzimy na weselisko do mojego kuzyna!

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No a my musieliśmy donieść po ślubie.
Akurat trafiliśmy w kancelarii na tego samego księdza.
Powiedziałam, że uznajemy, że pogrzeb też już mamy opłacony
nieźle

dziewczyny, śniło mi sie dzisiaj weselisko i ślub najpierw byliśmy w kościele, potem na weselisku tak jakoś było dziwnie .. potem niby się skończyło i mieliśmy do domu już jechać z tż'tem a ja miałam taki zanik pamięci i nic ze ślubu i weseliska nie pamiętałam, nie potrafiłam sobie przypomnieć jak ślubowałam tż'towi byłam bliska płaczu bo tak chciałam pamiętać te piękne chiwle, a potem na szczęście tż'towi zadzwonił budzik i sie obudziłam

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2010-08-28 o 07:30
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 08:26   #3542
certina4
Wtajemniczenie

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Asiulku na nową drogę życia życzę Tobie zaufania, cierpliwości i duuużo miłości

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 10:42   #3543
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
dołączam się do życzeń
Stary 2010-08-28, 12:10   #3544
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
dołączam się do życzeń
Ja również, cudownego tego najpiękniejszego dnia
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 12:38   #3545
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulku, ja również zyczę Ci wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, niech ten dzień będzie taki jak sobie wymarzyłaś, a cała Wasza wspólna droga usłana różami
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 13:54   #3546
Martoolka87
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki
Znalazłam wreszcie chwilkę, żeby wleźć na wizaż
Pozwolę sobie napisać relacji ciąg dalszy
O ile mnie pamięć nie myli skończyłam na końcu mszy. Jak wyszliśmy z kościoła na szczęście nie padało, więc nie musieliśmy kombinować gdzie się schować O dziwo goście wzięli pod uwagę, że nie chcemy grosików i wszyscy sypnęli nas tylko płatkami kwiatów - nikt się nie wyłamał Mieliśmy też 2 tuby z konfetti wystrzałowym (też płatki kwiatów), ale trochę za szybko je wystrzelili i na fotkach ani filmie nie będą ujęte. Tylko huk spory się zrobił i chrześniak TZta się popłakał. Zrobiliśmy fajne panoramiczne grupowe zdjęcie, odebraliśmy życzenia i pojechaliśmy na salę. Dobrze, że się uzbroiliśmy w 2 specjalne pudła na kwiaty/bombonierki/winka itp. i do tego kosz na koperty, bo przynajmniej świadkowie mieli gdzie to wszystko odkładać
Przy wchodzeniu na salę mąż by mnie o mały włos zapomniał przenieść przez próg ale mu przypomniałam Później standard - życzenia, powitanie, sto lat i obiad. Aaa zapomniałam dodać chyba, że mnie świadkowa za lekko zawiązała i mi się w kościele suknia trochę obsunęła, że mi lekko stanik wystawał, ale na szczęście pod bolerkiem nie było widać Mama mnie dowiązała mocniej, ale dopiero po pierwszej serii tańców. Pierwszy taniec bardzo romantycznie i nawet się nie przejęłam, że TŻ z nerwów kompletnie improwizował. Co prawda nie mieliśmy ustalonego układu, ale mniej więcej kiedy będzie 1 na 1 a kiedy 2 na 1 i kilka obrotów w refrenie, a ostatecznie się pobujalismy i też ładnie wyszło podobno
Ja tak mocno byłam ściśnięta suknią (bo przed samym ślubemj trochę schudłam i mnie mama musiała naprawdę solidnie ścisnąć), że nawet mi się jeść nie chciało, a poza tym nie było na to czasu i przez całą imrezę zjadłam pół kawałka mięsa, kilka łyżek rosołu i nad ranem trochę barszczu Za to w podróży poślubnej nadrobiłam, bo jadłam 2 razy więcej niż zwykle
Zabawa super się udała, konkursy bardzo śmiechowe, welon i krawat złapali 11-latka i 12 latek Przed oczepinami miałam mały kryzys, bo mi kręgosłup wysiadł i musiałam tabletki przeciwbólowe łykać, ale i tak przykleiłam sztuczny uśmiech na twarz i bawiłam się dalej Praktycznie nie schodziliśmy z parkietu i udało nam się zatańczyć prawie ze wszystkimi. Niby się mówi, że na własnym weselu się człowiek nie wybawi, ale my bawiliśmy się świetnie Ja to się w ogóle czułam jak na cudzym weselu

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Relacji ciąg dalszy:
Mieliśmy małą wpadkę z tortem, bo kelnerzy nie pomyśleli, że w marcepan nie powinni wsadzać rac, no i nam się ta polewa marcepanowa trochę zaczęła topić i ciężko było ten tort pokroić. A do tego wstążka miała być jadalna, a nie była i nie mogłam jej przekroić, a kelnerzy uciekli do kuchni, żeby nie musieć kroić reszty tortu i nawet nie miałam jak ich o nożyczki poprosić. Wrócili dopiero jak ostatnią warstwę kroiliśmy, ale im wtedy powiedziałam, że skoro 2/3 gości dostało od nas tort, to nie wypada, zeby resztę obsłużył kelner i do końća kroiliśmy sami. Cały tort rozkroiłam Przez ten marcepan musiałam większe kawałki kroić. Ostatni kawałek został dla mnie i TŻta, ale nawet nie zdążyliśm spróbować, bo zaraz trzeba było iść tańczyć
DJ był rewelacyjny, goście się śmiali, że jest lepszy niż 3 orkiestry razem wzięte Wesele trwało do 4, po wszystkim poznosiliśmy jedzenie i zawieźliśmy wszystko do domu, gdzie trzeba było wszystko posortować i do lodówki włożyć
Zdjęcia plenerowe zrobiliśmy teraz w środę. Fajnie było znów założyć suknię ślubną Chyba będą fajne fotki, bo wpuścili nas na stadion piłkarski i tam pobiegaliśmy trochę w trampkach Później trochę fotek do albumu na tle katedry i nad jeziorem wśród zieleni zrobiliśmy

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Asiulku
Wspólnej radości i zrozumienia
Gromadki dzieci i dużego mienia
Zaufania, cierpliwości i duuużo MIŁOŚCI
Niech nie zabraknie i nutki zazdrości
A oprócz tego udanego życia
Słodkości, czułości i razem bycia
Siły na co dzień, męstwa i bliskości
I tak na koniec: jeszcze raz miłości!
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 15:21   #3547
acelinka
Zakorzenienie

Martoolko, śliczna relacja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-28, 15:24   #3548
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Znalazłam wreszcie chwilkę, żeby wleźć na wizaż
Pozwolę sobie napisać relacji ciąg dalszy
Martoolka, piękna relacja
Jeszcze raz gratuluję
Stary 2010-08-28, 16:09   #3549
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Martoolka87 tez mi sie bardzo podoba twoja relacja

dzisiejszej PM wszystkiego naj
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 17:46   #3550
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

dzisiejszej PM wszystkiego naj
Dziewczyny, u mnie pogoda jest koszmarna Pada, jest zimno i wieje.. masakra i to ostatni weekend wakacji....
Mam nadzieję, że Asiulek ma lepszą pogodę
Stary 2010-08-28, 20:23   #3551
silvyetta
Raczkowanie

Martoolka piekna relacja!!!Super,ze wszystko tak pieknie sie udalo
Asiulek wszystkiego czego sobie zamarzysz zapragniesz i zazyczysz na Waszej Nowej Wspolnej Drodze
Musze uciekac,bo jutro znowu na rano do pracy a wieczorkiem do tesciow,dobranoc Kochane,kolorowych snow zamiast slubnych koszmarkow!!!
silvyetta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-28, 20:42   #3552
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Witam, nie mialam jakis czas internetu, chcialam sie pochwalic ze 12.08 przyszla na swiat moja corcia, waga 3730, 56cm, 10 pkt
Gratulacje Duża dziewczynka

Wszystkim dzisiaj ślubującym wszystkiego naj naj naj
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 08:23   #3553
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
dołączam się do życzeń
ja tak samo .,wszystkiego najlepszego
Martoolka: fajna relacja, jeszcze raz moje gratulacje
Stary 2010-08-29, 12:16   #3554
Martoolka87
Zakorzenienie

Cześć
To ja Was teraz trochę ponadrabiam, żeby być na bieżąco

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

No to teraz wyskakuję ze "starociami" z kilku stron wstecz:

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
chciałam się pytać, czemu Tż pokazałaś zdjęcia, ale przypomniało mi się właśnie, że on "współtworzył" Twoją sukienkę podczas narad rodzinnych
Na wszystkich przymiarkach był
I powiem Wam, że przez moment się zawahała czy nie zrezygnować ze wstążki jak się okazało, że musi być pod biustem a nie w talii, ale TŻ powiedział, że mam zostawić i teraz jak oglądam fotki to się cieszę, że z niej nie zrezygnowałam, bo fajnie ten akcent kolorystyczny wygląda

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Ja chcę zobaczyć Twoją sukienkę
Zaraz coś w tym kierunku wykombinuję, tylko najpierw nadrobię

Cytat:
no 7 h na sesji to rzeczywiście bardzo długo... my mieliśmy 6h i byłam wymęczona... i jeszcze w przyszłym tygodniu zrobimy sobie małą sesje wieczorkiem na starówce.
Strasznie długo U nas były 3 godziny i napstrykaliśmy mnóstwo fotek. Na razie dostaliśmy od foto zdjęcia z mszy i wesela, a film i plener dostaniemy do końca tygodnia. Już się nie mogę doczekać

Cytat:
Martoolka ze tez ty jeszcze w tak waznym dniu mialas czas zeby wejsc na wizaz
Ale to tylko dlatego, że nam plener wypadł przez pogodę. Gdybym siedziała bezczynnie to pewnei bym się zaczęła stresować, a jak do Was zajrzałam, to się przynajmniej zrelaksowałam

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
ty to jesteś niesamowita znając życie w dokładnym planie tego dnia wpisałaś sobie punkt: "zajrzeć na wizaż"
Tego nie było w planie. W ogóle kosmetyczka mnie przepraszała, że ma obsuwę, a ja do niej "Spoko i tak już mi się cały plan dnia posypał" I o dziwo wcale się tym nie zdenerwowałam Normalnie jak mi ktoś zmienia plany, o się strasznie wkurzam, ale w tym dniu miałam luz totalny i nic nie było w stanie mnie z równowagi wyprowadzić

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
oj dziewczyny nie stresujcie mnie. ledwo dwa tygodnie wcześniej macie ślub ode mnie a już tyle rzeczy załatwionych a ja jeszcze mam np. 3/4 zaproszeń do rozdania
aaa w ogóle to u mnie dziś 2 miesiące tylko zostały
Będzie dobrze. Jakby co to ja teraz będę już częściej na wizażu (przynajmniej mam taką nadzieję), więc służę radą jakby co
Aaa... i już od razu mam taką podpowiedź: koniecznie weźcie do samochodu wodę mineralną ze słomką (żeby błyszczyka nie rozmazać), bo po kościele strasznie się pić chce.

Cytat:
p.s. i teraz wnerw! siostra tż kupiła sobie na nasze wesele suknię długą, z tiulu i tafty i uwaga----> w kolorze złamanej bieli przecież mnie krew zaleje! co ja mam z tym teraz zrobić?????? doradźcie coś bo ja już odpadłam po prostu..............
Ja by wprost powiedziała. Z resztą miałam podobną sytuację i właśnie powiedziałam wprost i spoko Jestem ciekawa jak rozwiązałaś tą sprawę, ale pewnie jak nadrobię resztę postów to się dowiem

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
mariiasia Co do sukienki swiadkowej to ciesz sie ze mas na nia jeszcze jakis wplyw- gorzej gdyby to jakas ciotka tak przyszla ubrana.
U nas TŻta chrzestna miała białą suknię (no taką lekko kremową), ale to przysadzista kobita koło 50-tki, więc mnie to nie wkurzyło. No i moja 6-letnia chrześniaczka na sali się przebrała w białą sukienkę, ale to akurat było słodkie

Cytat:
oboje z tż'tem nie bardzo lubimy fotografowanie a jak tą kamere przeżyjemy ciągle obok nas to niewiem, jakoś bedzie trzeba

ciekawe jak tam Martoolka pewie też wszystko było jak z bajki a teraz to moze już pojechała w podróż
Miło, że o mnie myślałaś
My też nie lubimy aparatu i kamery, ale mieliśmy super fachowców. W kościele nie widziałam kamery, a do zdjęcia nawet zapozowałam Na weselu też mi nie przeszkadzało, że mi robią fotki i kręcą kamerą. A na plenerze to już w ogóle rewelacja. Koleś nas tak rozśmieszał, mówił do nas "mysie pysie", podśpiewywał piosenki, a jak się na trawie położył, żeby zrobić ujęcie od dołu, to stwierdził, że z głową w pokrzywie się nie wygodnie leży
Najbardziej się uśmiałam jak mi kazał się oprzeć o TŻta plecami i dchylić głowę, żeby na niego popatrzeć. A ja wybuchnęłam śmiechem, bo widziałam tylko TŻta dziurkę od nosa Ale foto stwierdził, że na fotce przecież nei będzie widać, że mężowi w dziurkę od nosa zaglądam, tylko wyjdzie romantyczne ujęcie
Stary 2010-08-29, 12:44   #3555
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
i musze teraz uważać na moje uczulenie, bo jestem uczulona na wszelkie detergenty i właściwie wszystko powinnam robić w rękawiczkach, ale jak mam zmywać w rękawiczkach to mnie cholera bierze, albo myć podłoge no ale teraz się poświęce, bo mam takie "szczęście" że akurat przed imprezami najbardziej się pokazuje to uczulenie. Więc się poświęce i będe sprzątac w rękawiczkach
Albo nie sprzątaj wcale
Ja miałam wpadkę dzień przed plenerem, bo sobie wydepilowałam ręce kremem do depilacji (którego już wcześniej 2 razy używałam i było wszystko ok), a tu nagle mi bąble na rękach wyskoczyły Na szczęście jak kiedyś mi wyszła taka uczuleniowa wysypka, to mi lekarka przepisała encorton - taki bardzo silny lek na reakcje alergiczne i jeszcze miałam go w domu, więc szybko łyknęłam tą tabletkę i po godzinie mi zeszły te bąble

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
omg, ja robiłam tylko makijaz i fryz raz w dniu ślubu, a potem sama się malowałam i wlosy miałam rozpuszczone szkoda mi kasy było na to...
Ja na plener czesałam się u fryzjerki, ale dużo tańszej niż na ślub, a makijaż robiłam w tym samym miejscu.

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
jestem taka zła ze szkoda gadać ...
jak wcześniej pisałam ze mamy składać się na dekoracje kościoła w 3 pary no i nikt się nie odzywał ja pisałam do tych par i echo i jedna z dziewczyn dzisiaj mi dzwoni ze ta druga dziewczyn poszla sama sobie do kwiaciarni i zamowila strojenie za 700 zl czyli wychodzi ok 230-250 od pary Powiedzcie mi dziewczyny jak moze byc ustrojony kosciol za 700 zl to jest dla mnie kwota nie do przyjecia i tak tych dekoracji nie zauwarze w czasie mszy na prawde jestem tak zla ze az chce mi sie plakac a nie wiem jak sie z tego wymigac teraz nawet nie wiem za co place co tam ma byc itp doradzcie co mam dalej robic
Miała podobne "przeboje" z kwiatami do kościoła, więc rozumiem Twoją złość...

Cytat:
Dziewczyny kupiłam buty do ślubu

Załącznik 3325082
Załącznik 3325083
Cudne butki

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
cesc piekne slub juz za mna 31 lipca to byl najpiekmiejszy dzien w naszym zyciu bylo slicznie pieknie cudnie i boskorelacja pozniej lece spac pa
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
O 16 mamy lekcję tańca a później z zespołem się spotkamy i właśnie szukam jakiejś zabawy-konkursu, najlepiej tanecznego, takiego aby były nagrody dla najlepszych ale kompletnie nie wiem jaka ta zabawa mogła być. Może coś podpowiecie?
Wiem, że już za późno, ale może komuś innemu sie przyda - my mieliśmy taniec pokoleniowy i wyszedł genialnie - goście płakali ze śmiechu. Kiedyś wrzucałam opis, ale mogę wrzucić jeszcze raz jakby ktoś chciał.

Cytat:
Ja mialam na weselu DJ i tylko powiedzialam mu o tym pomysle. Zaczerpnietym zreszta z wizazu i on zorganizowal
kilka druzyn po pare osob, kawalek piosenki i odgadywanie tytulu i wykonawcy. Jak w TV
My mieliśmy mieć ten konkurs, ale DJ zasugerował, że może nie wypalić i zmieniliśmy go na "wycieczkę do cyrku" (coś na zasadzie karety) i wyszło bardzo fajnie
Stary 2010-08-29, 13:08   #3556
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Witam wszystkie panny młode, czy to przed czy to po mam nadzieję, że mnie przymiecie do siebie )
Witam

Cytat:
Dziewczyny, w sobote byłam na próbnym makijażu i nie jestem zadowolona. Makijaż miałam o 8 a o 11 już na oczach nie miałam cienia prawie w ogóle do tego jak mnie mama zobaczyła, a nie wiedziała ze byłam na próbnym to sie mnie spytała czy jestem chora bo takie mam oczy dziwne i blada jestem i że jak sie sama maluje na codzień to mi ładniej. Teraz niewiem, czy zostać przy tej makijażystce i powiedzieć jej żeby mnie inaczej i mocniej pomalowała i bardziej utrwalaczem popsikała czy zrezygnować z tej kosmetyczki. Zastanawiam się, czy sama się nie pomalować, kupie sobie kosmetyki brakujące i ten utrwalacz i może jakoś pójdzie
Koniecznie zmień makijażystkę No chyba, że się odważysz sama pomalować. Ja bym się bała, że mi się będą łapki trzęsły. Na pewno nie zostałabym przy tej makijażystce, bo makijaż powinien się trzymać bez zarzutów całą noc. U mnie świadkowa się śmiała, że nawet jakby mnie na tydzień na antarktydę wysłała, to wróciłabym w idealnym makijażu - tak dobrze się trzymał. Tylko usta musiałam poprawić ze 2 razy, no ale to normalne.

Cytat:
a może po prostu ja jestem tak brzydka, że nieda się mnie ładnie pomalować
Ale głupoty gadasz

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Pierwszy salon do którego weszłyśmy z siostrą, pierwsza suknia, którą zobaczyłyśmy, pierwsza, którą przymierzyłam.... i jeszcze babka mi zeszła z ceny z racji tego, że była z ekspozycji i była już mierzona przez klientki, z 2400 była przeceniona na 1900, a zbiłyśmy z ceny na 1550!!!
Umówiłam się z nią że do godziny wróce z pieniędzmi (nie byłam przygotowana na zakup bo weszłyśmy tam przypadkiem), wszystko pięknie ładnie, nie było problemu żeby ją na godzinę "odłożyć", wychodziłam ze słowami "Będzie na Panią czekać!"
Kiedy wróciłam po suknie okazało się że Panie ją sprzedały, bo trafiła się okazja...
Powiedzialam Panią kilka słów od serca bo tak się nie robi...... beczałam całą drogę do domu, i całą sobotę w domu.... przeszukałam internet, obdzwoniłam firmy, sklepy, salony.... okazało się, że mogę ją sprowadzić z krakowa ale za prawie 3000! a na to mnie nie było stać z racji tego, że wesele placimy sami, a jest raczej duże bo prosimy ponad 200 osób (okaże się ile potwierdzi przybycie)...

W końcu ją znalazłam, na forum wizaż! Dziewczyna pisała, że ma już kupioną suknie i to była właśnie ta! Udało mi sie ją uprosić i sprzedala mi swoją suknie radocha nieziemska no i jest już wyczyszczona, czeka w szafie na ten wielki dzień
Niezła historia. Chyba bym te baby zatłukła o tak
No ale najważniejsze, że masz juz swoją wymarzoną suknię

Cytat:
ależ proszę bardzo już dziewczyny pewnie mają dość - mnie, mojej kiecy i słynnego "badyla" którego w ogóle nie będzie

Załącznik 3340421
Omawianie badyla to był jeden z wątkowych hitów
Ale wcale nie mamy dość. Nie możemy się doczekać, żeby zobaczyć tą kieckę na Tobie ze wszystkimi dodatkami

Cytat:
ale dziś w pracy mnie mały powalił kłade go do łożeczka w południe zeby zasnął i on swoim zwyczajem wtedy ma najwięcej do gadania, i zacząła sobie coś nucić, śpiewać .. i nagle mi śpiewa:
posła kalolina za todołe sać co w tłumaczeniu znaczy oczywiście: poszła karolinka za stodołe s*ać myślałam, że się przesłyszałam wiec pytam go co poszła robić? A on mi: no kupe

Cytat:
Kurczę od wczoraj boli mnie migdał, nie mogę przełykać Obawiam się, że mogę się rozchorować, ja tak mam, jak już mnie gardło zaczyna boleć to prawdopodobnie za kilka dni będę mieć gorączkę i jakies zapalenie. Chyba sobie kupię jakiś gripex i już zacznę łykać, nie ma takiej opcji żebym była chora, za tydzień ślub!!!!
Bidulka
Mnie parę dni przed slubem zaczęło boleć gardło, ale zaraz się zaopatrzyłam w tabletki do ssania i aspirynę rozpuszczalną i jakoś mi się udało wykurować do ślubu. A stracha miałam niezłego, bo siora miała to samo kilka dni wcześniej i skończyło się na tym, że musiała antybiotyki brać

Cytat:
dziewczyny, moja mama ostatnio przejęła się błogosławieństwem, a mianowicie nigdy wcześniej go nie udzielała i zrobi to raz w życiu i się zastanawia co w ogóle powiedzieć Może macie jakies podpowiedzi?
Moja sobie jakiś tekst ułożyła, a powiedziała zupełnie coś innego, bo się zestresowała, ale i tak wyszło super Każdy z rodziców powiedział coś szczerze od serca i nie klepali żadnych regułek.

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Jak to mówią: Lepiej późno niż wcale więc dołączam się do PMek 2010 Jeśli można oczywiście
Witam
Stary 2010-08-29, 13:26   #3557
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko na chwilkę. dziś (a w zasadzie wczoraj, bo już jest po 1 w nocy) miałam przymiake sukni. i jestem totalnie załamana. nic nie jest tak jak miało być!!!! a wszystko miało być już na gotowo. poprawek milion. w biodrach zupełnie za mała, na wiązaniu na plecach wygląda jakby była przynajmniej 5 nr za mała. biust mi spłaszczyły tak, że wyglądam jak decha, a falbanę-zakładkę, którą zrobiły tak tylko na wzór, żebym widziała koronkę przypięły zamiast po skosie to na prosto. no żesz k...a mać! ryczeć się chce....
Spokojnie Kochana, jest jeszcze sporo czasu. Poprawią sukienkę i w dniu ślubu będziesz wyglądać prześlicznie

Cytat:
Mam pytanie: czy robiła któraś z was fotoksiążkę sama, nie przez fotografa?
Znalazłam takie firmy, które tym się zajmują.
Pierwsza jest np w Rossmanie http://www.fotoksiazka.pl/
a druga w wielu innych punktach www.fotoprint.com.pl
Pierwsza jest troszkę droższa. Ale zadnej książki ani nawet zdjęcia z tych firm nie miałam w ręce.
Ja dla rodziców na podziękowanie zrobiłam fotoksiążkę w Empiku (ściągnęłam program ze stronki - jest dość łatwy w obsłudze, przygotowałam projekt, wysłałam im go i później odebrałam gotową fotoksiążkę w empiku). Wyszła bardzo fajnie

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
no i jeszcze te wszystkie dokumenty trzeba zalatwiac tzn. dowod, prawko i inne *******y
Oooo dobrze, że o tym napisałaś. Napiszcie mi proszę jakie papierkowe sprawy trzeba załatwić, żebym niczego nie pominęła. Na razie mam tylko odebrane dokumenty z USC i złożony wniosek o dowód Prawka nie mam, więc jeden problem odpada

Cytat:
Dlaczego zastanawiałam się nad samodzielnie zrobioną fotoksiążką? Bo fotograf u mnie w miasteczku powiedział 900 za książkę około 40 stron.
My za 34 strony, o ile dobrze pamiętam, płaciliśmy 100 zł. Co prawda trafiliśmy na promocję, bo normalnie jest chyba o 30 zł drożej, no ale i tak różnica jest kosmiczna
Stary 2010-08-29, 13:39   #3558
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:

a w ogóle mieliśmy wczoraj dostać zdjęcia od foto i dostaliśmy... na zwykłej płycie, zdjęcia ze ślubu i z pleneru. Zdjęć z wesela brak! Zdjęcia które miały być zrobione np. w sepii były normalnie w kolorze, miałam wrażenie że ten foto wybrał tylko te zdjęcia które nie były rozmazane i po prostu nam dał. A w ogóle to TŻ się z nim umówił na starówce i dzwoni do niego gdzie ten jest a on mówi że pojechał już do domu bo pada i że zostawił nam zdjęcia w... LODZIARNI! Obejrzeliśmy je i zadzwonił TŻ do niego a on mówi że to tylko próbki mieliśmy dostać w końcu wszystkie zdjęcia i nie było mówione o jakiś próbkach, w ogóle facet przesadził. Teraz mamy ponoć dostać zdjecia w sobotę po południu, a film który miał byc pod koniec tygodnia będzie- we wtorek normalnie już mi się nerwy na tego typa skończyły i przyszedł tylko śmiech z jego nieporadności i tego, że znowu zdjęć nie mamy
Cytat:
co za koleś
Dokładnie to samo chciałam napisać

Cytat:
no wlasnie za 2 tygodnie sie wyjasni czy to fasolek czy fasolinka
Ale fajnie Mam nadzieję, że nam powiesz, jak tylko będziesz wiedzieć

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Witam, nie mialam jakis czas internetu, chcialam sie pochwalic ze 12.08 przyszla na swiat moja corcia, waga 3730, 56cm, 10 pkt
Super Gratulacje Ale duża i silna dziewczynka

Cytat:
W piątek położyłam się późno spać, bo jeszcze dużo spraw załatwialiśmy z Tztem. TZ pojechał do siebie, a ja jeszcze robiłam pedicure, czytałam wizaż, wzięłam kąpiel. Czułam, że coś mnie drapie w gardle, to na noc wzięłam jeszcze aspirynę i spałam jak dziecko. Obudziłam się 2 min. przed budzikiem niestety zachrypnięta i z objawami zapalenia tchawicy
Pogoda była przepiękna, idealna na ślub.Dobrze, że nie było 36 stopni, bo chyba bym się rozpłynęła.

Do fryzjera miałyśmy z mamą na 8:30, więc spokojnie wstałam, umyłam głowę, zjadłam sobie kanapkę i kawkę wypiłam. Potem poszłyśmy z mamą dekorować klatkę. Miałam tego nie robić, ale stwierdziłam, ze chociaż tą paskudną poręcz zakryję organtyną, a że mieszkam na parterze to dużo roboty nie było.
Potem zawiozłam mamę do fryzjera, a sama pojechałam do kwiaciarni zobaczyć bukiety i odebrać kwiatek do włosów i wróciłam do fryzjera.

Wróciłam do domu (masakra, jak niewygodnie prowadzi się samochód w welonie wpiętym we włosy), znowu coś zjadłam, wzięlam szybki prysznic i poszłam sobie do kosmetyczki Makijaż wyszedł lepiej niż próbny
Potem wróciłam do domu, i powoli zaczęłam sie ubierać. Przyjechała moja świadkowa do pomocy przy sukni Chwilę zeszło nam z tym ubieraniem.
Potem przyjechali kamerzysta i fotograf, i byli w szoku, że ja w ogóle zdenerwowana nie jestem i mówili, że TZ strasznie sie stresuje Potem przyjechała orkiestra i nie mogli się zmieścić u mnie w domu
A potem TZ, błogosławieństwo i pojechaliśmy do kościoła (za wcześnie )
Na mszy było ok, TZ się denerwował, a ja dalej nic. Zapomnieliśmy kartek do spowiedzi, i swiadek prawie się o to w zachrystii z księdzem pokłócił, bo nie chciał nam ksiądz komunii udzielić!! A na koniec kazania życzył wszystkim miłej uroczystości pogrzebowej
O mało nam goście się nie wywrócili
Pierwszy taniec nam wyszedł ładnie, wszystkim się podobał bardzo, trochę za szybko chyba tańczyliśmy bo zostalo nam muzyki, ale nieważne
No i potem zabawa. Goście bawili się dobrze, my też. Wszyscy mówili, ze tak wyluzowanej panny młodej w zyciu nie widzieli, a ja po prostu byłam szczęśliwa, więc czym się miałam stresować??
Wesele skończyło się przed 3, a w hotelu byliśmy ok. 5 dopiero, bo musieliśmy wszystko z sali pozabierać ( w niedzielę było następne wesele, i lodówki musiały być wolne).
Ja jestem zadowolona A przede wszystkim szczęśliwa, że już jestem zoną mojego kochanego TZcika
Świetna relacja
A ksiądz niezłą wtopę walnął

Cytat:
Martoolko, śliczna relacja
Cytat:
Martoolka, piękna relacja
Jeszcze raz gratuluję
Cytat:
Cytat:
Napisane przez silvyetta Pokaż wiadomość
Martoolka piekna relacja!!!Super,ze wszystko tak pieknie sie udalo
Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
ja tak samo .,wszystkiego najlepszego
Martoolka: fajna relacja, jeszcze raz moje gratulacje
Dziękuję
Stary 2010-08-29, 14:38   #3559
Konto usunięte

Martoolak jak zawsze dokładna, szczegółowa relacja. Dziękujemy, super się czytało!

Pokazuj sukienkę, bo wszystkie jesteśmy ciekawe
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:58   #3560
Martoolka87
Zakorzenienie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;21714303]Martoolak jak zawsze dokładna, szczegółowa relacja. Dziękujemy, super się czytało!

Pokazuj sukienkę, bo wszystkie jesteśmy ciekawe [/QUOTE]

No już pokazuję
Stary 2010-08-29, 15:05   #3561
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
No już pokazuję
hihi, jaka cenzura

dobre i to

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 15:07   #3562
Konto usunięte

Cytat:
No już pokazuję
Super wyszło!!
Bardzo mi się podoba akcent kolorystyczny wstążki
Widzę, że mąż miał święcący garniutur, mój też chociaż przed mówił, że nigdy w życiu takiego
Wiesz, że czekamy na fotki nie??
Stary 2010-08-29, 15:21   #3563
Martoolka87
Zakorzenienie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;21714937]Super wyszło!!
Bardzo mi się podoba akcent kolorystyczny wstążki
Widzę, że mąż miał święcący garniutur, mój też chociaż przed mówił, że nigdy w życiu takiego
Wiesz, że czekamy na fotki nie??[/QUOTE]

Wiem, wiem
Dzięki
Stary 2010-08-29, 15:44   #3564
agawoo
Zakorzenienie

Martoolka, cudo sukienka
A ta różowa wstążka Dobrze, że z niej nie zrezygnowałaś
Stary 2010-08-29, 16:51   #3565
emila730
Zadomowienie

witam. to i ja sie pochwale swoimi fotkami ze slubu 5 czerwca 2010:P
slub w Suwałkach plener w Pałandze:P (fot. usuniete)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=761907

Edytowane przez emila730
Czas edycji: 2010-08-31 o 13:12
emila730 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 17:06   #3566
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Martoolka, cudo sukienka
A ta różowa wstążka Dobrze, że z niej nie zrezygnowałaś
Dzięki

Cytat:
Napisane przez emila730 Pokaż wiadomość
slub w Suwałkach plener w Pałandze:P
Śliczne fotki
Stary 2010-08-29, 17:37   #3567
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Prześliczne zdjęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! O takich artystycznych fotografiach marzę!!!
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 18:40   #3568
mmmmmm
Zakorzenienie

Dziewczyny bardzo dziękuję za życzenia
Jak będę miała fotki to wrzucę
Znowu wpadam na krótko bo mąż mnie bardzo absorbuje

Caprica gratulacje!!!
Metka jak tam Twoja dzidzia sie sprawuje?

Wszytskim wczorajszym PMkom wszystkiego co najlepsze
Stary 2010-08-29, 19:31   #3569
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Martoolka: ślicznie wyglądałaś w tej sukni
A co do dokumentów tez narazie zalatwilam tyle co Ty Ja sobie przypominam tylko tyle, ze musze wymienic prawo jazdy, karte chipowa do lekarza, mąż mnie musi zarejestrowac na swoje ubezpieczenie iii nie pamietam juz jak sobie przypomne to napisze
Stary 2010-08-29, 19:38   #3570
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Albo nie sprzątaj wcale
Ja miałam wpadkę dzień przed plenerem, bo sobie wydepilowałam ręce kremem do depilacji (którego już wcześniej 2 razy używałam i było wszystko ok), a tu nagle mi bąble na rękach wyskoczyły Na szczęście jak kiedyś mi wyszła taka uczuleniowa wysypka, to mi lekarka przepisała encorton - taki bardzo silny lek na reakcje alergiczne i jeszcze miałam go w domu, więc szybko łyknęłam tą tabletkę i po godzinie mi zeszły te bąble

a widzisz nie czytałaś dokładnie moje relacji j amiałam to samo z kremem do depilacji tylko że w dniu ślubu wydepilowałam sobie na wieczór a rano moje ręce pokryte były piekącymi krostkami

fajna relacja, uwielbiam je czytać

Cytat:
Napisane przez emila730 Pokaż wiadomość
slub w Suwałkach plener w Pałandze:P
bardzo ładne zdjęcia

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości