Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-29, 13:36   #4891
broadwaydream
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

Dziewczyny, w Bomi jest promocja 10 jaj M za 2.50, mięso mielone wołowe 500g za 6.99, ćwiartki kurczaka 5.49 za kilogram, serek wiejski z Ostrołęki 3% za 1.56 i twaróg z tej samej firmy 0% za 1.99.
Właśnie się obkupiłam i świętuję
Stary 2010-08-29, 13:38   #4892
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
a wogóle muszę wam powiedzieć coś co spowodowało u mnie wczoraj złość okrutną a zarazem śmiech... mój luby zrobił sobie wczoraj naleśniki. przebolałam bo ja też jem (oczywiście dukanowe). ale... wziął do nich dżem brzoskwiniowy (mój ukochany ) ... mało mi smażony kurczak w gardle nie uwiązł i język do nie uciekł... no i tak sobie podszeptywałam że jest niedobry... no i siedzimy, oglądamy film, ja leżę mu na kolanach, TŻ jadł tego naleśnika bez talerzyka i tak mówi "o kurde, dżem mi wypadł". no co ja wpadłam złowieszczy śmiech, że mu pożałowałam. a on do mnie "... na Twoje włosy" po czym zerwałam sie, spojrzałam na niego z taką złością w oczach a potem... śmialiśmy sie z pół godziny jak ten dżem wyskubywałam z włosów a on ciągle gadał "ale pamiętaj ze jesteś na diecie i nawet to co palec boży nałożył ci na włosy jest dla ciebie niejadalne". tak mi się to przypomniało

Sparta dobrze że wróciłaś

dobre dobre
Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Wróciłam dziś ze szpitala, masakra. W czasie zabiegu zemdlalam 2 razy...następnie 4 dni w szpitalu i jedzeniem szpitalnym( bułki z twarożkiem , zupy, ziemniaczki,fasola zielona ale tylko 1 bułka rano, obiad, bułka na kolacje)Kazali mi to jeść bo się tak gardło oczyszcza. Kroplówka 4 razy dziennie, przed każdym posiłkiem i na noc..
Ból w gardle mam niesamowity

Jutro zaczynam proteiny...nie wiem ile ważę, i kiedy będę miała III fazę...strasznie jest mi źle z tym wszystkim
o kurcze. dobrze ze juz jestes kochana!! jutro sie zwaz i daj nam znac. napewno nie bedzie najgorzej... dasz rade.
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:39   #4893
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Napisane przez AliceOne Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi co tam naszego dukanowskiego w Kauflandzie można kupić? Może skrobia, budyń bezcukrowy albo słodzik w proszku?
Głównie słodziki,bo najtaniej (tak przynajmniej ja zauważam),mi słoik za ok.5 zł służy już od czerwca i połowę dopiero zużyłam,ale też twarożki do 4%,szynki drobiowe,ostatnio też wieprzową 2% kupiłam,aromaty smakowe,cole laitowe,cacao.
Ze skrobią i otrębami owsianymi raczej ciężko...
Acha i jeszcze ryby tam spoko,wędzone i filety dostaniesz...i budynie bezcukrowe(ale na podwójnej skrobii)...

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2010-08-29 o 13:42
barbra66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:46   #4894
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez barbra66 Pokaż wiadomość
Głównie słodziki,bo najtaniej (tak przynajmniej ja zauważam),mi słoik za ok.5 zł służy już od czerwca i połowę dopiero zużyłam,ale też twarożki do 4%,szynki drobiowe,ostatnio też wieprzową 2% kupiłam,aromaty smakowe,cole laitowe,cacao.
Ze skrobią i otrębami owsianymi raczej ciężko...
Acha i jeszcze ryby tam spoko,wędzone i filety dostaniesz...i budynie bezcukrowe(ale na podwójnej skrobii)...
w kauflandzie u mnie otrebow jest mnostwo i najtaniej w miescie 2,19zl.
a budynie lepiej kupic w lidlu, tam sa dla nas dozwolone, tylko na skrobi kuku, bez ziemniaczanej.
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:46   #4895
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

kurde, zrobiłam serniczek, z tego przepisu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=125, no i trochę zamotałam, bo się spieszyłam i dosypałam od razu do całej porcji kakao.... no i w końcu zrobiłam z porcji podwójnej - jedna ciemna druga jasna. No i jest on już chyba z godzinę w piekarniku, rozkroiłam go bo z wierzchu ok, a w środku surowe ciasto nie wiem czy to ma tak być, czy co.... teraz trzymam tylko na dół włączony no i zobaczymy.
Stary 2010-08-29, 13:51   #4896
ferguusson
Zakorzenienie

Witam Dukaneczki

Obiecałam kiedyś Simply pare pomysłów dukanowych uwiecznionych na zdjęciach-nic specjalnego, ale może Wam się spodoba

U mnie wagowo-uff.. ruszył ten uparty kilogram, siedział i siedział w biodrach Zauwazyłam że wiecej chudnę na warzywnych dniach-czy to nie dziwne?
I napewno zestaw ćwiczeń pomaga, choć i tak nie mam tyle energii co zawsze..

Gratuluje wszystkim Wam spadków !!

MAC

exchange
ferguusson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:54   #4897
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość

dobre dobre

o kurcze. dobrze ze juz jestes kochana!! jutro sie zwaz i daj nam znac. napewno nie bedzie najgorzej... dasz rade.
Witaj moja oblubienico!
Nie mam jak się zważyć bo mam L4 i zawsze się w pracy ważyłam, a w domu wagi brak
Też się cieszę że znowu jestem z Wami.

Wiecie co, napisałam do Glamour odnośnie tego artykułu, że to stek bzdur, nie ma nawet jednej prawdy, no może to że trzeba pić wodę, ale żeby nawet napisali nazwisko źle??? DUCAN? żal dupę ściska...

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ferguusson Pokaż wiadomość
Witam Dukaneczki

Obiecałam kiedyś Simply pare pomysłów dukanowych uwiecznionych na zdjęciach-nic specjalnego, ale może Wam się spodoba

U mnie wagowo-uff.. ruszył ten uparty kilogram, siedział i siedział w biodrach Zauwazyłam że wiecej chudnę na warzywnych dniach-czy to nie dziwne?

O dżizas

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-29, 13:58   #4898
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Witam Dukaneczki

daj przepis na kalmary z krewetkami, bo to i to mam w zamrażalniku, a pomysłu brak

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:03   #4899
Lajo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
a czym się stresujesz? czyżby pisane nam było spotkać się na poprawce?

Na szczęście nie
Mam wakacje do października.
A apetytu brak nadal. Stres natury damsko-męskiej

Powodzenia 7 !!!
A jak waga? Ja dzisiaj 81,3 kg Już nie mogę się 7 z przodu doczekać.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Chyba 7- w sumie skąd mam wiedzieć, z czego masz poprawkę
W każdym razie powodzenia na poprawce
Lajo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:06   #4900
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Ja też używam nafty i nie zauważyłam puszenia
Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
wiesz co ja mysle ze przyczyna moze byc wlasnie w szamponie badz w odzywce. Ja tez od niedawna uzywam nafty i ona w moim przypadku zwalcza puszenie sie wlosow, nawilaza je i wkoncu jestem w stanie je ogarnac
Uzylam nafty do tej pory chyba ze 3 razy i juz jestem z niej bardzo zadowolona, mysle ze nierozstane sie z nia juz tak łatwo
no to chyba faktycznie wina szamponu albo odżywki.. tej drugiej zostało mi jeszcze na 1-2 razy, to zaraz zmienię, ale szampon jest wydajny jak cholera i mam jeszcze drugi taki sam kupiłam w promocji w Tesco 2 szampony + odżywka Elseve do włosów suchych i zniszczonych za niecałe 19zł
Cytat:
Jestem zszokowoana, co napisało Glamour moja ulubiona gazeta!!!
Artykuł pt "5 naj...głupszych diet"

miejsce 1 Dieta Duncana (piszę to tak jak w gazecie jest, co dosłowa)
Wysokobiałkowa,.Chudła na niej po ciąży Jennifer Lopez. Omijasz warzywa i owoce, za to wcinasz wołowinę z jajkami i popijasz colą light. NIE: Za dużo białka, za mało błonnika, co może prowadzić do zaparć. Od nadmiaru mięsa i jaj skacze cholesterol. Jeśli zapomnisz dużo pić, grożą Ci problemy z nerkami oraz niedobór witamin B1,B5,C,K, chromu, fosforu, magnezu i potasu.

Skandal, chyba napisze do tej redkacji
dieta Duncana to to może i jest napisz do nich, ochrzań ich! koniecznie!

Cytat:
Witam Dukaneczki

zaśliniłam klawiature! ide cos zjeść

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Lajo Pokaż wiadomość
Na szczęście nie
Mam wakacje do października.
A apetytu brak nadal. Stres natury damsko-męskiej

Powodzenia 7 !!!
A jak waga? Ja dzisiaj 81,3 kg Już nie mogę się 7 z przodu doczekać.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Chyba 7- w sumie skąd mam wiedzieć, z czego masz poprawkę
W każdym razie powodzenia na poprawce
nie-dziękuję
no to ja mam stres podwójny - i wojny z TŻem i poprawki... niestety nie tylko 7 :/ to nie był najlepszy semestr, miałam "moment" strasznego zwątpienia i poległam... eh, no nic, trzeba nadrobić

A waga pisałam 79!
Stary 2010-08-29, 14:07   #4901
ferguusson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
daj przepis na kalmary z krewetkami, bo to i to mam w zamrażalniku, a pomysłu brak

Nie opisałam zdjęć, ale chyba mniej więcej widać co i jak
Jest ratatouille z grilowanym cycem, meatballs z mozarellą light w środku i sosem pomidorowo-paprykowo-cebulowym, chlebek dukana(tżtowi tak posmakował że tylko ten je teraz, normalnego nie kupujemy Tylko złą formę miałam, wyszedł duzy a płaski), sniadaniowa pasta z twarogu light i tuńczyka itp..

sweeney Tu na zdjęciu jest wersja kolacyjna, na obiad dodaje jeszcze duzą pierś z kurczaka lub dwie, ostrygi i tofu.
Nic nie kombinuje z nimi, gotuje chwile na wodzie z trawą cytrynową, chilli, przyprawą z krewetek(dozwolona) i kolendrą. Poźniej na patelni rozgrzewam pare łyżek wody z gotowania z dosłownie kroplą sosu ostrygowego(lub mozesz dać sojowy light-sprawdzałam, obydwa "ujdą", poza tym to śladowe ilości), podduszam na tym czosnek i imbir starty, wrzucam miesko i gotowe 10 min i obiad gotowy

MAC

exchange
ferguusson jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-29, 14:13   #4902
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Proszę bardzo:
http://super-sylwetka.pl/dieta/38-od...coz-za-nonsens
A co do dietetyków to moja mama też ładnie schudła, a jak tylko przestała chodzić to było duuuże jo-jo, więc z dietetykami należy uważać. Widzę, że Ty trafiłaś na jakiegoś dobrego.
xal nie chcę polemizować, każdy ma prawo mieć swoją rację, ten artykuł mnie nie przekona. Nie widzę w nim wzmianki o jedzeniu 0.5h przed snem i z racji na to, przyśpieszonym metaboliźmie. Oczywiście, że osoby ćwiczące na siłowni mogą zjeść węgle a po siłowni obowiązkowo piją białko ( w naszym przypadku takie białko nie wchodzi w grę ), ale to nie oznacza, że jak zjesz ostatni posiłek o 19.00. o 22.00 pójdziesz spać, to masz spowolniony metabolizm. Znam środowisko kuturystów, to ludzie wiedzący o przemianie materii, dietach, metaboliźmie, więcej niż nie jeden dietetyk.
Oczywiście zjeść o 18.00 ostatni posiłek i iść spać o 24.00 to też bzdura. Regularne jedzenie o równych porach przyśpiesza metabolizm, bo organizm nie wchodzi w fazy magazynowania. Miałam fajną dietę, ale wtedy odchudzałam się z moim TŻ, który ubzdurał sobie, że musi 10kg. Odchudzam się z Wami, bo jesteście moim wsparciem i ja tego potrzebuję. Jeśli TŻ znowu by się odchudzał, to pewnie wybrałabym tamtą dietę
aaa wcale nie mówie, że się przytyje od tego posiłku białkowego 0.5h przed snem, ale nie ma to żadnego związku z przyśpieszeniem metabolizmu

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Witajcie kochane
Wróciłam dziś ze szpitala, masakra. W czasie zabiegu zemdlalam 2 razy...następnie 4 dni w szpitalu i jedzeniem szpitalnym( bułki z twarożkiem , zupy, ziemniaczki,fasola zielona ale tylko 1 bułka rano, obiad, bułka na kolacje)Kazali mi to jeść bo się tak gardło oczyszcza. Kroplówka 4 razy dziennie, przed każdym posiłkiem i na noc..

Jutro zaczynam proteiny...nie wiem ile ważę, i kiedy będę miała III fazę...strasznie jest mi źle z tym wszystkim
Sparta jesteś wreszcze z nami. Podkarmiali Cię tam trochę. Najważniejsze, że jesteś cała i zdrowa i dzielnie do nas wróciłaś

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:16   #4903
Sparta
Wtajemniczenie

A jak ja się upase i nie schudnę...smutno mi buuu

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

[QUOTE=avataris;2171360
Sparta jesteś wreszcze z nami. Podkarmiali Cię tam trochę. Najważniejsze, że jesteś cała i zdrowa i dzielnie do nas wróciłaś[/QUOTE]
Witaj kochana

Stary 2010-08-29, 14:17   #4904
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
oj, mi tez wyrosla do polowy juz dawno a teraz chyba ma zamiar wylezc do konca. na szczescie nie puchne, ale dziaslo mam cale podraznione.

ja robilam, kawowe (jeny, wszystko robie kawowe ) i wyszly przepyszne - nie przesadzalam ze slodzikiem, dzieki temu tak nie mulily. zrobilam dwie blach i wsunelam od razu jedna

z herbat to jeszcze polecam czerwone, pu-erhan szczegolnie, bo naturalnie wzmaga spalanie tluszczyku

jak to ograniczenie na proszek do pieczenia? o nieeee, to jak ja bede robic pany serniki i w ogole wszystko? mozna zastapic soda oczyszczona ? ja nawet do chlebka daje proszek..:< a jedno i drugie pieke co 2-3 dni

uwaga dziewczyny! JEST SPADEK!<3
i to jaki - od wczoraj -0,8 i to na warzywkach.. a wiecie co to oznacza?
waga: 64,7 - pokonalam magiczna granice! dzis zaczynam PP i oby to bylo stale, oby ruszylo, oby sie okazalo ze wreszcie po ponad miesiacu pojde w dol!

wszystkim Wam gratuluje spadzików i spadziorów (Konczita, do Ciebie to pije :P) i wytrwalosci i sobie i Wam!
sobie w dodatku gratuluje, ze dotrwalam do tego momentu a nie poddalam sie zastojowi ^^
nic mnie dzis juz chyba nie zdemotywuje
osz ty, gratuluje spadu klaski:. Wczoraj narzekałaś na to, że nie spada a tu masz, mega spadek

Stary 2010-08-29, 14:27   #4905
adrijah
Zakorzenienie

pogoda się popsuła, a ja zrobiłam lody

Stary 2010-08-29, 14:33   #4906
Lajo
Raczkowanie

Cytat:
nie-dziękuję
no to ja mam stres podwójny - i wojny z TŻem i poprawki... niestety nie tylko 7 :/ to nie był najlepszy semestr, miałam "moment" strasznego zwątpienia i poległam... eh, no nic, trzeba nadrobić

A waga pisałam 79!
Ajjj zazdroszczę 7 z przodu. Powodzenia więc kiedy tam trzeba Nie daj się
No ja mam stres pojedynczy. Ale sprawia, że chudnę, więc oby wszystko dobrze się skończyło, to jeszcze chwilę mogę się postresować....
Lajo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:35   #4907
mamawmw
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do mamawmw Send a message via Skype™ to mamawmw

Cytat:
Witajcie kochane

zycze szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
dzięki

Z tego co kojarzę, sporo osób w wątku zaczęło używać nafty do włosów. Ja też się skusiłam bo strasznie mi włosy wypadają... ale to też tarczyca, no nie ważne mam problem... bo razem z naftą zmieniłam szampon i odżywkę i strasznie mi się puszą włosy. Wam też? czy może jednak przyczyny powinnam szukać nie w nafcie, a właśnie szamponie/odżywce?
ja skorzystalam z rady jednej z forumowiczek i jestem mega zadowolona!!
podaje link do opisu ten jest dla ciemnych wlosow Jasmin dla jasnych
http://www.helfy.pl/amla-olejek-do-wlosow

a ja po obiadku piers z indyka z sosem czosnkowym
II Faza 71->21.08przerwa od10.11.start 70 -> ->cel 60
mamawmw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:36   #4908
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:

Jesteś moim guru, ucz mnie mistrzu Twych umiejętności
jaki jest przepis, trudny?

Stary 2010-08-29, 14:40   #4909
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lajo Pokaż wiadomość
Ajjj zazdroszczę 7 z przodu. Powodzenia więc kiedy tam trzeba Nie daj się
No ja mam stres pojedynczy. Ale sprawia, że chudnę, więc oby wszystko dobrze się skończyło, to jeszcze chwilę mogę się postresować....
nie ma czego zazdrościć, bo zaraz przez tę zazdrość będę miała wzrost i tyle z tego będzie, o
Cytat:
Napisane przez mamawmw Pokaż wiadomość
ja skorzystalam z rady jednej z forumowiczek i jestem mega zadowolona!!
podaje link do opisu ten jest dla ciemnych wlosow Jasmin dla jasnych
http://www.helfy.pl/amla-olejek-do-wlosow
dziękuję czyli to zamiast nafty? czy może razem z nią? bo ja i tak zamierzam ją zużyć a wydajna jest bardzo

Cytat:
Jesteś moim guru, ucz mnie mistrzu Twych umiejętności
jaki jest przepis, trudny?
a kliknij w zdjęcie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-29, 14:46   #4910
CzarnaKropka
Raczkowanie

Cytat:
Jestem zszokowoana, co napisało Glamour moja ulubiona gazeta!!!
Artykuł pt "5 naj...głupszych diet"

miejsce 1 Dieta Duncana (piszę to tak jak w gazecie jest, co dosłowa)
Wysokobiałkowa,.Chudła na niej po ciąży Jennifer Lopez. Omijasz warzywa i owoce, za to wcinasz wołowinę z jajkami i popijasz colą light. NIE: Za dużo białka, za mało błonnika, co może prowadzić do zaparć. Od nadmiaru mięsa i jaj skacze cholesterol. Jeśli zapomnisz dużo pić, grożą Ci problemy z nerkami oraz niedobór witamin B1,B5,C,K, chromu, fosforu, magnezu i potasu.

Skandal, chyba napisze do tej redkacji
też właśnie kupiłam Glamour i to przeczytałam żenada i tyle...a czytałyście może artykuł na dieta. pl : http://dieta.pl/nowosci/diety/dieta_...edalu-857.html .

Sparta, miło, że wróciłaś! I nie zamartwiaj się tak wagą, kochana, zdrowie ważniejsze a schudniesz i tak przecież

ferguusson mniam jakie jedzonko i jak elegancki wygląda

adrijah..Ty to zawsze smaka narobisz...ale jak dla mnie za zimno na lody :P zwłaszcza, że u mnie leje, leje i leje, paskudny dzień.

Kobietki, polecicie coś na wypadanie włosów i rozdwajanie się paznokci?? Jakieś suplementy, tabletki, itp.i...w miarę taniej wersji

Edytowane przez CzarnaKropka
Czas edycji: 2010-08-29 o 14:49 Powód: dodać coś
CzarnaKropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:48   #4911
Achika
Zadomowienie

jezusiu przesadzilam;/ zjadlam makaron pelnozianristy z sosem bolonese...ale z racji ze jestem sama chwilowo to gotuje sama dla siebie....zrobilam z polowy 500 gramowego miecha mielonego....co i tak wyszlo mega duzo.....makaronu dalam niewiele ale te miesiwo mnie dobilo.....sterta garow czeka na umycie a mnie boli brzuch;//

nie powiem sosu jeszcze zostalo, makaron dalam psu ale cos nie cche go jesc
- 4 kg
12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com
Achika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:54   #4912
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnaKropka Pokaż wiadomość
też właśnie kupiłam Glamour i to przeczytałam żenada i tyle...a czytałyście może artykuł na dieta. pl : http://dieta.pl/nowosci/diety/dieta_...edalu-857.html .

Sparta, miło, że wróciłaś! I nie zamartwiaj się tak wagą, kochana, zdrowie ważniejsze a schudniesz i tak przecież

ferguusson mniam jakie jedzonko i jak elegancki wygląda

adrijah..Ty to zawsze smaka narobisz...ale jak dla mnie za zimno na lody :P zwłaszcza, że u mnie leje, leje i leje, paskudny dzień.

Kobietki, polecicie coś na wypadanie włosów i rozdwajanie się paznokci?? Jakieś suplementy, tabletki, itp.i...w miarę taniej wersji
u mnie tez zimno, ale jeszcze nie pada. Musiałam je zrobić, bo miałam straszną ochotę na lody, a świadomość, że w zamrażarce mam prawie litr normalnych, sklepowych lodów zmusiła mnie do zrobienia własnej wersji, która powstrzymała mnie od grzechu

na paznokcie polecam witaminę a+e w kapsułkach, np capivit. Ale nie koniecznie do łykania, tylko smarowania tym olejkiem z kapsułki
Stary 2010-08-29, 15:05   #4913
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki
Ja polecam Belissę, ale musisz ze 3 miesiące brać, działa bo jadłam ją i super!

Co do artykułu to masakra, taka gazeta a taki artykuł, aż mejla do nich wysłałam. ty też napisz że jesteś zdziwiona artykułem w którym wszystko jest źle łącznie z nazwiskiem lekarza hehe

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Achika Pokaż wiadomość
jezusiu przesadzilam;/ zjadlam makaron pelnozianristy z sosem bolonese...ale z racji ze jestem sama chwilowo to gotuje sama dla siebie....zrobilam z polowy 500 gramowego miecha mielonego....co i tak wyszlo mega duzo.....makaronu dalam niewiele ale te miesiwo mnie dobilo.....sterta garow czeka na umycie a mnie boli brzuch;//

nie powiem sosu jeszcze zostalo, makaron dalam psu ale cos nie cche go jesc
czyżby III faza?

Stary 2010-08-29, 15:14   #4914
Rozeznanie

Cytat:

adrijah , lecę na Twojego bloga

Stary 2010-08-29, 15:16   #4915
mamawmw
Raczkowanie

Cytat:

dziękuję czyli to zamiast nafty? czy może razem z nią? bo ja i tak zamierzam ją zużyć a wydajna jest bardzo

tak zamiast nafty ja jej nie uzywalam wiec nie wiem ale ponoc ciezko sie splukuje natomiast z Dabur nie ma problemow schodzi natychmiast i nie ma tlustych wlosow wlaosy sa miekkie zdrowe blyszcze i mniej wypadaja( dop pol buteleczki zuzylam)wiec moze calkiem przestana

Cytat:
Kobietki, polecicie coś na wypadanie włosów i rozdwajanie się paznokci?? Jakieś guusson mniam jakie jedzonko i jak elegancki wygląda
Ja polece zwykla oliwke bambino wcierana w paznokcie a na wlosy wlasnie http://www.helfy.pl/amla-olejek-do-wlosow
Stary 2010-08-29, 15:18   #4916
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
adrijah , lecę na Twojego bloga
zapraszam a ja idę się malować
Stary 2010-08-29, 15:21   #4917
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
w kauflandzie u mnie otrebow jest mnostwo i najtaniej w miescie 2,19zl.
a budynie lepiej kupic w lidlu, tam sa dla nas dozwolone, tylko na skrobi kuku, bez ziemniaczanej.
Ale owsiane właśnie??,bo tu też ful wybór(orkiszowe,żytnie,ps zenne,mieszane....ale na owsiane trzeba trafić),może w mojej okolicy na Dukanie większość mieszkańców...,ale mam swoje wydeptane ścieżki,to robię zapasy jak już tam dotrę.
Stary 2010-08-29, 15:21   #4918
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
zapraszam a ja idę się malować
A gdzie się wybierasz chudzielcu

Stary 2010-08-29, 15:22   #4919
mamawmw
Raczkowanie

Dziewczyny mieszkam w UK powiedzcie czym zastapic skrobie kukurydziana bo nie moge znalezc a maka kukurydziana byc nie moze prawda??

jest tu kilka dukanek z UK moze wy doradzicie proszeeeee: prosi:
Stary 2010-08-29, 15:23   #4920
Sparta
Wtajemniczenie

A jak wyglądają te budynie z Biednej Ręki (Biedronka ) ??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości