Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 795 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 00:51   #23821
smerf3
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21721307]Smerfie, dla mnie to bardzo mily komplement choc podsztyty nutka zawisci

[/QUOTE]

Oj nie, nie zawiść to a mocne słowo to taka zazdrość w stylu "też chce takie cudne włosy", a nie "żeby jej te włosy wyglądały gorzej"
To jak podziwianie piękna natury, tyle że akurat to jest na głowie Navy

Zrobiłam dzisiaj dwie wersje żelu lnianego - jedną gotowaną, a drugą zalałam wrzątkiem. Gotowaną nałożyłam jako maskę, wyszła bardzo gęsta i glutkowa. Naparu użyłam do stylizacji. Do tej pory uważałam, że żel lniany ma być solidnym glutkiem, ale ten z naparu wyszedł rzadki. Był łatwiejszy w aplikacji, przyjemny w użyciu.
Po masce lnianej nałożyłam jeszcze mix: Garnier Aloesowy+Gloria maska+łyżka miodu.
Włoski schną spokojnie, po przebudzeniu zobaczę efekt;] na razie, na mokro, całkiem nieźle wyglądają.
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 01:39   #23822
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Dołączam po krótkiej przerwie. Donoszę, że żel lniany u mnie wywołuje brak objętości Muszę nadrobić zaległości w wątku
Dziś myjąc włosy(oczywiście odżywką) stwierdziłam, że faktycznie zniszczone włosy co by z nimi nie robić to miotła W przypływie emocji zostały ścięte. Sięgają delikatnie do ramion. Biorę się teraz ostro za pielęgnacje.
Donoszę dodatkowo, że Kauflandy Warszawskie oraz sklepy Społem nie mają żadnych produktów Romantic, za to pełno w nich Mrs. Potter's i b/s Joanny, której nigdzie nie mogłam znaleźć( hala marymoncka 4,6 zł chyba, hala Wola 3,7zł)
Niestety w końcu nie zdecydowałam się na balsam Leo bo chcieli za niego 15 zł więc uznałam, że po ostatnich zbyt obfitych zakupach odłożę go sobie na później.

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:07   #23823
Paulinka675
Zakorzenienie

próbowałyście może jako reanimatora żelu zmieszanego z wodą?
bo tak sobie pomyślałam czy by to się nie nadawało, oczywiście przelane do psikacza. I jakie proporcje?

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:43   #23824
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

I dodaję zdjęcia mojego wczorajszego testowego irokeza spokojnego (na podstawie nauk Mrs. Julci ) Włosy myte w czwartek wieczorem...
Piękne loki Eloe no i rzeczywiście sporo urosły

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Paulinko świetne włosy

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
Kropciu, ale co ja? Jakaś relacja z Tigi? Mam ostatnio problemy z wizażem lub z tym wątkiem z wielocytowaniem... no to tak.

Włosy umyłam w piątek wieczorem. Szampon - niezbyt dla mnie miły, moje włosy nie lubią szamponów ogólnie a bez sls to brrr. Odżywka - taka ciekawa w dotyku, bardzo gęsta, po roztarciu w dłoniach i na włosach dopiero pomału robi się życiowa, z początku ciężko się rozprowadza ale potem ładnie pokrywa włosy. Chociaż powiem wam, że jakiegoś szału nie było po niej, w sensie w dotyku podczas spłukiwania czy kręcenia jeszcze przed odżywką b/s, która jest fajna bardzo, dzisiaj zaraz będę ją nakładać to jeszcze jakieś spostrzeżenia dołączę. Potem dałam chyba ten kremożel, dla mnie trochę zbyt lepki, w sumie to takie mieszane uczucie tylko podczas nakładania go miałam bo nie miało to wpływu na skręt, nie rozprostowywały się po wgniataniu go. Serum nałożyłam w sobotę rano, jest bajeczne, ładnie nabłyszcza, włosy są miękkie, jedwabiste a skręt poprawia się nie tylko wizualnie. Efekt skojarzył mi się z olejem kokosowym ale z nim łatwo przegiąć i da to rezultat niezbyt ciekawy, to serum wydaje się bezpieczniejsze chociaż specjalnie nie wyleję na siebie pół buteleczki tylko żeby sprawdzić kiedy następuje moment krytyczny.

Ogólne wrażenia przepiękne, przepiękne zapachy. Zakochałam się w nich bardzo. Trochę szkoda, bo włosy po myciu podzieliły się na cienkie pasemka, nie wiem, czemu, może przeżywają jeszcze czesanie z poprzedniego mycia. W sumie to nie narzekam, zrobiły się bardzo ładne, eleganckie fale, po nocy (z włosami zwisającymi za brzeg łózka wbrew pozorom to wygodnie się mi tak śpi) i dodaniu serum w sobotę na szybko fale poskręcały się wokół siebie delikatnie i było bardzo ładnie, cała rodzina chwaliła, chociaż babcia zwykle narzekała na moje włosy to tak skręcone jej się spodobały a było to już po tym, jak wychodząc z bloku na dzień dobry na moje wychuchane włosięta spadł deszcz i musiałam je podsuszać w samochodzie lekkim nawiewem. Więc efekt dość wytrzymały.
Dzisiaj rano reanimowałam na szybko, zmoczyłam włosy dość solidnie, dałam trochę b/s, trochę kremożelu i lekką piankę, bardzo przyjemne fale powstały chociaż robiłam to w biegu i na dobrą sprawę nie miałam czasu ich ugnieść, dać im wyschnąć samym spokojnie. Także ogólnie jestem zadowolona, szczególnie ze stylizatorów, szampon pewnie znajdzie inną właścicielkę w rodzinie, nad odżywką się zastanowię jeszcze. Ale ogólnie jestem na tak

ło, elaborat.

pochwalę się jeszcze, że widok odżywek Isana za 2,99 mnie pokonał i w moje ręce trafiła nieśmiertelna różowa i babassu. A dzisiaj pielęgnację strzelam niezłą, najpierw umyłam barwą, poprawiłam myciem różową isaną, wmasowałam artiste proteinowego, lekko spłukałam ale niecałkiem i isana babassu jako maska pod czepek i czapkę. Zaraz zmyję, dam kroplę kończącej się joanny i tigi b/s, potem jako stylizator będzie lekka pianka tigi.
No to się cieszę, ze jesteś zadowolona, ja swój szampon i tą mocną piankę chyba sprzedam bo raczej ich nie będę używała.

W ogóle moje włoski zostały brutalnie potraktowane w sobotę, a właściwie niedzielę bo była godzina 00:40 Tż rzucił hasło ze jedziemy na imprezkę i miałam 20 min by się ubrać umalować i zrobić włosy ( dodam, że wcześniej chcieliśmy isć do pubu ale ja przez 2 godziny nie mogłam znaleźć nic do ubrania i włosy były jakieś nijakie i stwierdziłam, że nie wychodzę, zakupiliśmy winko i filmowy wieczór był) i zdążyłam zrobić wszystko Włosy ułożyły się ładne bo Tż mnie po głowie drapał i objętosć się zrobiła a winko wspomogło kreatywność ciuchową szybko palomę wtarłam spryszkałam lakierem, coś tam żabkami podpięłam a że pasma z przodu się rozprostowały skręciłam je prostownicą Wyglądało spoko, tylko rano włoski suche od lakieru wtarłam w nie olejek nyle, chciałam je dziś rano wypielęgnować ale po wczorajszym pubie nie bardzo miałam ochotę wstać o 6, bo teraz jest już zimniej i mi nie wysychają tak szybko a dyfuzora jak na razie brak

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
bo tak sobie pomyślałam czy by to się nie nadawało, oczywiście przelane do psikacza. I jakie proporcje?
ja próbowałam, żelu z wodą i z palomą efekt spoko przez pierwszą godzinkę później puch się pojawiał ale próbowałam tego gdy było bardzo parno na dworze więc nie wiem jak spisywałaby się ta kombinacja teraz, proporcje "na oko"

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:53   #23825
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Oj nie, nie zawiść to a mocne słowo to taka zazdrość w stylu "też chce takie cudne włosy", a nie "żeby jej te włosy wyglądały gorzej"

Zrobiłam dzisiaj dwie wersje żelu lnianego - jedną gotowaną, a drugą zalałam wrzątkiem. Gotowaną nałożyłam jako maskę, wyszła bardzo gęsta i glutkowa. Naparu użyłam do stylizacji. Do tej pory uważałam, że żel lniany ma być solidnym glutkiem, ale ten z naparu wyszedł rzadki. Był łatwiejszy w aplikacji, przyjemny w użyciu.
Po masce lnianej nałożyłam jeszcze mix: Garnier Aloesowy+Gloria maska+łyżka miodu.
Włoski schną spokojnie, po przebudzeniu zobaczę efekt;] na razie, na mokro, całkiem nieźle wyglądają.
Smerfie, nie chodzilo mi o zawisc w sensie negatywnym, tylko wlasnie bardziej o zazdrosc, cos wlasnie w stylu jak napisalas ze "tez chce takie"
cos mi slow ostatnio brakuje
to, ze fotki moich wlosow motywuja Cie do dzialania- to bardzo mily komplement

ja maske lniana uzywam jako zelu na mokre

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Dołączam po krótkiej przerwie. Donoszę, że żel lniany u mnie wywołuje brak objętości Muszę nadrobić zaległości w wątku
Dziś myjąc włosy(oczywiście odżywką) stwierdziłam, że faktycznie zniszczone włosy co by z nimi nie robić to miotła W przypływie emocji zostały ścięte. Sięgają delikatnie do ramion. Biorę się teraz ostro za pielęgnacje.
Donoszę dodatkowo, że Kauflandy Warszawskie oraz sklepy Społem nie mają żadnych produktów Romantic, za to pełno w nich Mrs. Potter's i b/s Joanny, której nigdzie nie mogłam znaleźć( hala marymoncka 4,6 zł chyba, hala Wola 3,7zł)
Niestety w końcu nie zdecydowałam się na balsam Leo bo chcieli za niego 15 zł więc uznałam, że po ostatnich zbyt obfitych zakupach odłożę go sobie na później.
Lady, to niezle ciachnelas....
ja swoje tez obcielam tak "pod wplywem chwili " - krotsze sa latwiejsze w pielegnacji
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 10:20   #23826
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Witam dziewczyny, wróciłam z wyjazdu a teraz zabieram się za nadrabianie zaległości- i na forach, i tych jeśli chodzi o włosy, ponieważ (tu sama jestem sobie winna) nie są w najlepszym stanie po wyjeździe. Zapomniałam odżywek z Garniera i Pantene (do dyspozycji miałam więc szampon Joanna z rzepą i odżywkę przeciwłupieżową z Oriflame), a do tego nie miałam zbyt dużo czasu na przesiadywanie w łazience, codziennie byłam na słońcu i codziennie nurkowałam w naprawdę słonej wodzie morskiej (oczywiście spłukiwałam sól od razu po wyjściu, no ale i tak zrobiła swoje :/) teraz siedzę z oliwą na kudełkach i biorę się ostro do roboty

Zapuszczam włosy, dbam o skręt, jestem sobą, robię to co kocham i żyję chwilą
Typ włosów: 3b/C/ii
so_fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 10:34   #23827
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

za miłe słowa

Cytat:
Oto fotki
No nie... przecież wcale nie jest tak źle, jak napisałaś Ładniutkie loczki
Tylko może warto by było nieco wycieniować. Wyglądają jakby były cieniowane tylko przy buzi i przez to brakowało im lekkości. Myślałaś o tym?
Cytat:
dostałam telefon i zaproszono mnie dziś na rozmowę w sprawie pracy

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21714396]Eloe, ale irokezika sobie zmontowalas
wloski-pokrecony cud mam wrazenie ze niezle urosly[/quote] Dziękuję Rzeczywiście trochę ich dłużej , bo więcej niestety nie Już naprawdę poważnie myślę o fryzjerze. Spodnia warstwa odstaje w widoczny sposób.

Link, gdyby ktoś reflektował na zrobienie irokeza.

Danusiaes - jak zwykle tajemniczo - nie podałaś długości
Mieszaj rycynkę z oliwą z oliwek. Ma podobne właściwości, jeśli idzie o przyciemnianie, a będzie Ci łatwiej nałożyć.

Cytat:
Napisane przez blakinka Pokaż wiadomość
ale macie prześliczne loczki ach, żeby mi się tak kręciły, na całej długości, aż od nasady, marzenie !
Daj sobie nieco czasu i regularnie pielęgnuj,a też będziesz się cieszyła pięknymi lokami
Cytat:
jantar w sprayu
Mam nadzieję, ze to Jantar z buteleczki szklanej przelałaś do psikacza, bo ten z buteleczki z psikaczem nadaje się tylko na wcierki - denat w składzie.
Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Przymierzam się do kupna fioletowego, chyba że znacie jakis inny godny polecenia?
Bardzo lubiłam ten fioletowy Artiste. Mogę Ci polecić jeszcze żel Delii super mocny (można kupić w Karfurze) i Fructis z czerwoną kropką, ale jest dość drogi i nie nadaje się zawsze i wszędzie.
Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
ja jutro mam rozmowę w sprawie pracy, już kombinuje jakby tu upiąć włosy, żeby wyglądać profesjonalnie

Małgosia wywołała temat, który i mnie zaprząta głowę. Fakt, są miejsca o ścisłym dres-kodzie i wówczas włoski spinamy i udajemy, ze nas nie ma
Często słyszy się, że co na głowie to i w głowie, a loki uważa się za bałagan... To przykre, bo gdyby twórcy i propagatorzy tego stereotypu wiedzieli, ile wkładamy pracy w ich uporządkowanie, to w życiu nie określiliby naszych fryzur takim mianem.
Podobno też spięte włosy są bardziej eleganckie - odsłaniają smukłą szyję i stwarzają miejsce do pokazania biżuterii . No, ale to tez stereotyp.
Cóż - chyba pozostaje podjąć decyzję własną.
Cytat:
strasznie fajny ten irokezik. Przymierzam się już od dawna, żeby sobie zrobić, tylko chyba mam trochę za długie włosy - nie będzie tak fajnie sterczał jak u Ciebie
Wyżej podczepiłam filmik, w którym zobaczysz, jak je lekko postawić. Naprawdę same się utrzymują, bo upinasz je na czubku głowy i dzięki temu nie trzeba robić tapira.
Z przodu robisz coś na kształt banieczki i też podpinasz. Ja użyłam spinek do loków, którymi podpinam włosy do suszenia. Chciałam uzyskac jeszcze wyższy irokez
Cytat:
Rzeczywiście malutko masz tych rozjaśnionych końcówek, zazdroszczę... u mnie to cały kilometr jeszcze do obcięcia
ale cierpliwie poczekam i będę się ciachać sukcesywnie
Ciacham je już od roku sukcesywnie. Miałam całość rozjaśnioną i tyle mniej więcej czasu zeszło, by pozbyć się większości.
Nie martw się, Tobie tez się uda
Cytat:
Mam pytanko, zrobiłam w końcu serum keratynowe z panthenolem i pogubiłam się kiedy powinnam nim spryskać włosy - po czy przed odżywka b/s?
Używałam przed odżywką b/s, by miało większą szansę dostać się do środka. Może odciśnij przed spryskaniem włosy rękami, by całość nie spłynęła.
Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
tylko chodziło mi o to, że fakt identyfikowania się Sosnowca z Zagłębiem nie ma nic wspólnego z identyfikacją bądź jej brakiem miast Górnego Śląska ze Śląskiem, bo to inne regiony po prostu

Cytat:
A ostatnio widziałam jakąś gazetkę marketową z Mikołowa gdzie wszystko było po śląsku, więc językowa specyfika Śląska jest tu pielęgnowana
Cudownie Popieram takie akcje.
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Dzisiaj swędzi mnie skalp
Najgorsze jest to, że wczoraj nie myłam włosów (a więc nic na nie nie nakładałam), a swędzieć zaczęło mnie dzisiaj.
A jakie są warunki pogodowe?
Na swędzenie używałam Palomy, póki ją miałam, a teraz soku z liścia aloesu, Jantara albo Gorvity Pantenol. A gdy jest już naprawdę strasznie, nakładam kapkę olejku herbacianego (mam go głównie na estrach jojoby).
Mam nadzieję, że wkrótce przestanie.
Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
mi pomaga olej kokosowy, ale tylko doraźnie... ogólnie mam z tym problem czegokolwiek bym nie uzywała
Mnie na wieczny świąd skalpu pomogło odstawienie szamponu i mycie odżywką. Unikam SLSów, szczególnie w towarzystwie betainy kokamidopropylowej, oraz wcierek na alkoholu (nawet taka na bazie oliwy a tylko z dodatkiem 40-procentowego alkoholu jako promotora dla ziół robi mi krzywdę).
Może Tobie też przeszkadza któryś z tych składników?
Cytat:
Zameczek, rondo i targ to te same okolice;]
Nie trafiłam, a tak blisko
[quot] Pójdę za Twoją radą i skupię się na nawilżaniu[/quote] To tak na początek. Jeśli zobaczysz, że nadal jest źle, wówczas przerzuć się na keratynę i odstaw nawilżacze.
Cytat:
ale jutro rozmowę mam na wysokie stanowisko, a ja niestety wyglądam jak dziecko. zwykle mnie to cieszy, ale w takich sytuacjach przegrywam przez wygląd dziecka
Skąd ja to znam... Ale

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 10:45   #23828
agison
Zakorzenienie

Eloe, superancki irokez i jak Ci włoski ściemniały
no i rzeczywiście dużo urosły

a propos ciemnych włosów - dorwałam w weekend orzechy włoskie wczoraj wyprodukowałam pierwszą porcję maceratu i podobnie jak gubis zastanawiam się czy- i co- z tego wyniknie

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 10:50   #23829
Eloe77

Cytat:
no właśnie dziwny dzień jak na rozmowę o pracę, ale udało się zaczynam we wtorek (a poszłam w rozpuszczonych włosach)
gratuluję
Cytat:
zaczynam się denerwować tą jutrzejszą rozmową
Będzie dobrze Napisz jak poszło.
Cytat:
obie macie cudne włosy
Cytat:
Aleś im dała nawilżaczy
Cytat:
do ramion? Czuję się winna
Cytat:
Proporcje wyjściowe to 1:2. Potem zwiększasz ewentualnie ilość żelu, jeśli nie chwyta. U mnie działa 1:1 jako reanimator. Tyle że wówczas nie ugniatam a harmonijkuję arafatką.
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Piękne loki Eloe no i rzeczywiście sporo urosły
Daleko im jeszcze do Twojej długości (i obawiam się, ze nigdy takie nie będą - za mało ich ), ale ciesze się z tego, co mam. Nigdy nie były w tak dobrej kondycji.
Cytat:
ja próbowałam, żelu z wodą i z palomą efekt spoko przez pierwszą godzinkę później puch się pojawiał ale próbowałam tego gdy było bardzo parno na dworze więc nie wiem jak spisywałaby się ta kombinacja teraz, proporcje "na oko"
Paloma ma sporo humektantów, więc zawsze jest ryzyko puchu. Można spróbować ze zwykłym żelem (choćby Delia nie ma ani jednego humektanta). U mnie fajnie się to sprawdzało.
Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
teraz siedzę z oliwą na kudełkach i biorę się ostro do roboty
Witaj po wakacjach
Co popływałaś to Twoje. A teraz do roboty

Powiem Wam, ze dziś pada nieustannie i włosy są szczęśliwe (ja mniej, bo będę miała mokre spodnie po powrocie do domu.
Powrót do żelu lnianego zakończony sukcesem. Nawet dostałam dziś komplemencik włosowy
Mnie tydzień zaczął się kolorowo, czego i Wam życzę

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
Eloe, superancki irokez i jak Ci włoski ściemniały
no i rzeczywiście dużo urosły
dziękuję
Urosły sporo, fakt, ale juz nosze się z zamiarem podcięcia. We wrześniu ma być fryzjer. A kiedy tak piszecie, ze tyle urosły, to waham się potwornie...
Cytat:
a propos ciemnych włosów - dorwałam w weekend orzechy włoskie wczoraj wyprodukowałam pierwszą porcję maceratu i podobnie jak gubis zastanawiam się czy- i co- z tego wyniknie
Długo musisz czekać, by użyć macerat?
Na nalewkę brzuszkową trzeba nico czekać, ale za to działa bez zarzutu

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-08-30, 11:01   #23830
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77;21730279[COLOR=Silver
[/COLOR]
Urosły sporo, fakt, ale juz nosze się z zamiarem podcięcia. We wrześniu ma być fryzjer. A kiedy tak piszecie, ze tyle urosły, to waham się potwornie...
Długo musisz czekać, by użyć macerat?
Na nalewkę brzuszkową trzeba nico czekać, ale za to działa bez zarzutu
nie dziwię Ci się że się wahasz ja też myślę o podcięciu swoich, ale na razie za bardzo mi ich szkoda, więc jakiś czas pewnie jeszcze pomyślę

na macerat trzeba czekać dwa tygodnie. Nalewki brzuszkowej nie robiłam, chociaż zastanawiam się nad tym bo jeszcze trochę łupinek mi zostało
ale nie wiem czy jest sens, skoro nie nadaje się na włosy

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-08-30, 11:18   #23831
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
No nie... przecież wcale nie jest tak źle, jak napisałaś Ładniutkie loczki
Tylko może warto by było nieco wycieniować. Wyglądają jakby były cieniowane tylko przy buzi i przez to brakowało im lekkości. Myślałaś o tym?
to jest moja grzywa, właśnie ją zapuszczam. Cieniowania się boję, nie wiem jak to by wyglądało, wolę mieć wszystkie włosy równej długości i do tego dążę. Wogóle boję się chodzić do fryzjera i kombinować-nigdy mi to na dobre nie wyszło, szczególnie że fryzjerzy włosy kręcone traktują tak samo jak proste.

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Stary 2010-08-30, 11:26   #23832
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Mnie na wieczny świąd skalpu pomogło odstawienie szamponu i mycie odżywką. Unikam SLSów, szczególnie w towarzystwie betainy kokamidopropylowej, oraz wcierek na alkoholu (nawet taka na bazie oliwy a tylko z dodatkiem 40-procentowego alkoholu jako promotora dla ziół robi mi krzywdę).
Ostatnie 3 tygodnie myłam jedynie babydreamem i tak się zastanawiam czy to przypadkiem nie przez rumianek... Alkoholu też unikam jak ognia, tak samo jak dmdm hydantoin. Muszę jeszcze sprawdzić czy winowajcą nie jest to połączenie detergentów jak u Ciebie. A do codziennego mycia odżywką jakoś nie mogę się przekonać...

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 11:34   #23833
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnie 3 tygodnie myłam jedynie babydreamem i tak się zastanawiam czy to przypadkiem nie przez rumianek...
rumianek niestety może uczulać
może spróbuj odstawić BD i zobacz czy przejdzie ...

a mycie odżywką jest ok (chociaż wiele osób nie może na początku sie przekonać), tylko trzeba wybrać właściwą odżywkę. Ja na początku strasznie sie zniechęciłam po myciu dawnym Youngiem i Hegronem, a teraz używam Pottersa i jest git
zawsze możesz spróbować OMO

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-08-30, 11:52   #23834
kropcia007
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy któraś z Was spotkała sie z odżyką Majlo? W mojej drogerii są takie 3 rodzaje. Zainteresowała mnie aloesowa prosty, krótki skład zawierała dimethicone ale ten zmywalny wodą, aloes. Pewnie byłaby dobra do mycia kosztowała 5 zł i miała ze 300 ml

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:21   #23835
LadyMadalena
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21728934]Smerfie, nie chodzilo mi o zawisc w sensie negatywnym, tylko wlasnie bardziej o zazdrosc, cos wlasnie w stylu jak napisalas ze "tez chce takie"
cos mi slow ostatnio brakuje
to, ze fotki moich wlosow motywuja Cie do dzialania- to bardzo mily komplement

ja maske lniana uzywam jako zelu na mokre

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Lady, to niezle ciachnelas....
ja swoje tez obcielam tak "pod wplywem chwili " - krotsze sa latwiejsze w pielegnacji [/QUOTE]
Woziłam się z tą dezycją już trochę, ciągle nie mogłam się zdecydować aż zrobiłam sobie bilans zysków i strat i stwierdziłam jednak duże korzyści w krótszych włosach.
Swoje kudły musiałam czesać co zajmowało mnóstwo czasu żeby delikatnie się z nimi obejść i strasznie się z tym męczyłam, kołtuniły się niemiłosiernie. Teraz mam nadzieję, że będzie delikatnie grzebieniem bądź paluszkami tylko

Cytat:
do ramion? Czuję się winna
Proporcje wyjściowe to 1:2. Potem zwiększasz ewentualnie ilość żelu, jeśli nie chwyta. U mnie działa 1:1 jako reanimator. Tyle że wówczas nie ugniatam a harmonijkuję arafatką.

Paloma ma sporo humektantów, więc zawsze jest ryzyko puchu. Można spróbować ze zwykłym żelem (choćby Delia nie ma ani jednego humektanta). U mnie fajnie się to sprawdzało.
Witaj po wakacjach

Powiem Wam, ze dziś pada nieustannie i włosy są szczęśliwe (ja mniej, bo będę miała mokre spodnie po powrocie do domu.
Powrót do żelu lnianego zakończony sukcesem. Nawet dostałam dziś komplemencik włosowy
Mnie tydzień zaczął się kolorowo, czego i Wam życzę

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

dziękuję
Sama najpierw sobie sprawdziłam czy to prawda więc nie obwiniaj się
Podobają mi się poza tym, miła odmiana
Po miesiącu zauważyłam tylko minimalną poprawę od mycia do mycia i tyle.

Przymierzam się do tego żelu Delii ale mam 500ml żelu z rossmana i głupio tak z kolejnym
O ten mam:
* Rossmann - Styling Gel - Żel stylizujący ultra mocny
Zresztą on chyba też nie ma żadnego z humektantów.
Trochę tylko za słaby dla mnie i zastanawiałam się czy najmocniejszy Artiste czy może Delia byłyby lepsze?

Nie doczytałam chyba, o jakim maceracie mówicie?

Eloe77 super irokez
Paulinka675 z zdjęcia na zdjęcie coraz ładniejsze loczki Tak btw farbujesz?

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21716607]lniany dziala skretotworczo i nie obciaza, nie mozna z nim przesadzic- jak wlosy wyschna (wazne!), wystarczy pougniatac i gotowe [/QUOTE]
Niestety u mnie nadmiar szkodzi. Brak objętości, włosy sklejone, nie puszcza nawet po spaniu i prysznicu porannym.
Może jakiś dziwny żel upichciłam

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
rumianek niestety może uczulać
może spróbuj odstawić BD i zobacz czy przejdzie ...

a mycie odżywką jest ok (chociaż wiele osób nie może na początku sie przekonać), tylko trzeba wybrać właściwą odżywkę. Ja na początku strasznie sie zniechęciłam po myciu dawnym Youngiem i Hegronem, a teraz używam Pottersa i jest git
zawsze możesz spróbować OMO
Kiedyś kiedy zaczynałam myć odżywką chciałam kupić do tego Yunga, nie było tego z olejkiem z babassu więc trafiłam na tą z Quaternium i tymi B/C chloride daleko w składzie. Znienawidziłam przez to mycie odżywką i porzuciłam na dobre. Dopóki aż trfiłam tutaj Najlepszy jest dla mnie Mrs Potter's, efekt super mycia daje mi też Crema al Latte.

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:40   #23836
i_lonka
Raczkowanie

Witam wszystkie kręciołki po wakacyjnej przerwie. Melduję się gotowa do dalszej pielęgnacji. Nadrobiłam już lekturę nowych wątków, teraz zabieram się za regenerację włosów. Niestety na wakacjach nie miałam za bardzo możliwości o prawidłowe dbanie - pozostał mi tylko szampon i odżywka. Do tego dochodzi pogoda, duża wilgotność, mega wiatr, słona morska woda i twarda karnówa. Wszystko to spowodowało, że włosy musiałam spinać. Jutro będę próbować dalej z metodą kubeczkową i olejkiem rycynowym. Mam też ochotę na przygotowanie żelu lnianego, kusi mnie...

Eloe, kojarzę, że na 103 stronie pytałaś o odżywkę Artiste z kreatyną. Mam ją, jestem z niej zadowolona, ale nie mogę przesadzić z jej używaniem, w moim przypadku na raz na tydzień wystarczy, inaczej mam obciążone, oklapnięte włosy. Ale sama odżywka jak najbardziej na tak jeżeli chodzi o nawilżenie, rozczesywanie po niej włosów, a nawet zapach. I cena kusząca...

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Eloe, strasznie podoba mi się Twój lokowy irokez. Zdradzisz jak go zrobić?
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:17   #23837
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

i_lonka Widzę, że nie tylko ja mam taki problem.

Dziewczyny, mam pytanko, bo znów mi się we łbie miesza. A mianowicie- jak nakładam oliwę na dłuższy czas (koło 4 godzin ) i zmywam ją szamponem z sls (Joanna rzepa, inaczej nie schodzi) to czy psuję tym całe dobroczynne działanie oliwy? I czy jest jakis sposob na łatwe zmycie oliwy bez uzywania tego szamponu?

Stary 2010-08-30, 13:21   #23838
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinka675 z zdjęcia na zdjęcie coraz ładniejsze loczki Tak btw farbujesz?
kolor farbowany, od 2 wizyt u fryzjera próbuję przyciemnić do naturalnego żeby już nie męczyć włosów i nie mogę. Farby majirel spierają mi się po miesiącu. Włosy długo nie zobacza fryzjera, a co sobie ktoś tam pomyśli o moim odroście to mnie to już nie obchodzi.

Dziś 2 dzień testów:
myłam włosy odżywką(leo maska regenerująca) i użyłam żelu delii, czekam aż wyschną do końca.

no niestety metoda z głową w dół i ugniatanie nie jest chyba dla mnie
mam na głowie jakieś gniazdo, przedziałka nie ma tylko takie poplątane coś, niektóre loki poplątały się ze sobą, spodnia warstwa mi się nie podoba. ale po myciu odżywką są bardzo miękkie i wydają się być nawilżone

następnym razem umyję włosy normalnie, zrobię przedziałek i dopiero wtedy z głową przechyloną na bok będę odciskać

so_fantastic ja zmywam oleje szamponem dla dzieci, ale dla bezpieczeństwa robię to 2 razy

po użyciu żelu delii mam pozytywne wrażenia-mi się zawsze żel kojarzył ze sklejonymi włosami a wcale tak nie jest

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Edytowane przez Paulinka675
Czas edycji: 2010-08-30 o 13:25
Stary 2010-08-30, 13:22   #23839
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanko, bo znów mi się we łbie miesza. A mianowicie- jak nakładam oliwę na dłuższy czas (koło 4 godzin ) i zmywam ją szamponem z sls (Joanna rzepa, inaczej nie schodzi) to czy psuję tym całe dobroczynne działanie oliwy? I czy jest jakis sposob na łatwe zmycie oliwy bez uzywania tego szamponu?
Ja mam dosc zniszczone wlosy i jak poloze sobie jakies oleje to przewaznie one sie tak wchlaniaja, ze samo splukanie woda - wystarcza. Ale ja proponowalabym jakis szampon bez sls-ow a najlepiej umycie sama odzywka, wtedy najwiecej zostanie na wlosie i nie zmyjesz tej oslonki, ktora powstala dzieki olejom.
natalczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:30   #23840
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Dzięki dziewczyny, oliwę nakładam dość obficie, czasem olejuję też skalp, następnym zakupem będzie na pewno Babydream, co do zmycia wodą to chyba nie będzie dla mnie, postaram się jakoś zmywać to bez użycia tego szamponu

Stary 2010-08-30, 13:38   #23841
Haylee
Zakorzenienie

Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie
wracam z "podkulonym ogonem", zaniedbywałam ostatnio moje loczki nie pomagałam im się kręcić a wręcz przeciwnie, prostowałam palcami i na szczotce i zostawały takie niezbyt fajne fale
Ale zakupiłam w końcu olej kokosowy i na razie jestem po jednej takiej "kuracji" olejowo-oliwowej Widzę poprawę, jest lepiej, ale do ideału jeszcze dużo brakuje
Zamierzam przejść już całkiem na OMO, gdzie pierwsze O to będzie właśnie olej
Stary 2010-08-30, 14:19   #23842
i_lonka
Raczkowanie

so_fantastic
Stary 2010-08-30, 14:47   #23843
Eloe77

Cytat:
nie dziwię Ci się że się wahasz ja też myślę o podcięciu swoich, ale na razie za bardzo mi ich szkoda, więc jakiś czas pewnie jeszcze pomyślę
Może przyłączę się do Twojej zadumy?
Cytat:
na macerat trzeba czekać dwa tygodnie. Nalewki brzuszkowej nie robiłam, chociaż zastanawiam się nad tym bo jeszcze trochę łupinek mi zostało
ale nie wiem czy jest sens, skoro nie nadaje się na włosy
Sens jest, jeśli masz kłopoty żołądkowe. Wytrzymuje długo (czysty spirytus) i działa bajecznie
Cytat:
to jest moja grzywa, właśnie ją zapuszczam. Cieniowania się boję, nie wiem jak to by wyglądało, wolę mieć wszystkie włosy równej długości i do tego dążę. Wogóle boję się chodzić do fryzjera i kombinować-nigdy mi to na dobre nie wyszło, szczególnie że fryzjerzy włosy kręcone traktują tak samo jak proste.
Zgadzam się z Tobą. Możesz sama sobie ją wycieniować - odnoszę wrażenie, że przydałoby się lekkie cięcie na sucho.
Widać, że spód ma tendencję do bardzo ładnego kręcenia, a zapuszczając wszystkie włosy na równo, nie pokażesz go. Ale co kto lubi
Cytat:
Ostatnie 3 tygodnie myłam jedynie babydreamem i tak się zastanawiam czy to przypadkiem nie przez rumianek...
możliwe. Mnie swędział skalp straszliwie po BD.
Cytat:
Alkoholu też unikam jak ognia, tak samo jak dmdm hydantoin. Muszę jeszcze sprawdzić czy winowajcą nie jest to połączenie detergentów jak u Ciebie. A do codziennego mycia odżywką jakoś nie mogę się przekonać...
Zerknij jeszcze czy parabenów nie masz gdzieś w pielęgnacji (szczególnie w gromadzie pięciu. Ja je wyczuwam).
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was spotkała sie z odżyką Majlo? W mojej drogerii są takie 3 rodzaje. Zainteresowała mnie aloesowa prosty, krótki skład zawierała dimethicone ale ten zmywalny wodą, aloes. Pewnie byłaby dobra do mycia kosztowała 5 zł i miała ze 300 ml
Nie masz pełnego składu? Można by sprawdzić, czy ma substancje odpowiedzialne za mycie - cetrimonium czy bechentrimonium chloride lub inne.
Cytat:
Woziłam się z tą dezycją już trochę, ciągle nie mogłam się zdecydować aż zrobiłam sobie bilans zysków i strat i stwierdziłam jednak duże korzyści w krótszych włosach.
Skoro tak, to mogę odetchnąć
Cytat:
Przymierzam się do tego żelu Delii ale mam 500ml żelu z rossmana i głupio tak z kolejnym
O ten mam:
* Rossmann - Styling Gel - Żel stylizujący ultra mocny
Zresztą on chyba też nie ma żadnego z humektantów.
Fakt, wygląda dość bezpiecznie, jeśli idzie o puszenie.
Cytat:
Trochę tylko za słaby dla mnie i zastanawiałam się czy najmocniejszy Artiste czy może Delia byłyby lepsze?
Ja postrzegam Delię jako mocniejszą, ale co kto lubi.
Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Mam też ochotę na przygotowanie żelu lnianego, kusi mnie...
Rób! Ja jestem zachwycona po raz kolejny. Nie dość,ze od początku jestem fanką, to jeszcze po powrocie jestem coraz bardziej za
Cytat:
Eloe, kojarzę, że na 103 stronie pytałaś o odżywkę Artiste z kreatyną. Mam ją, jestem z niej zadowolona, ale nie mogę przesadzić z jej używaniem, w moim przypadku na raz na tydzień wystarczy, inaczej mam obciążone, oklapnięte włosy. Ale sama odżywka jak najbardziej na tak jeżeli chodzi o nawilżenie, rozczesywanie po niej włosów, a nawet zapach. I cena kusząca...
dziękuję za relację
Cytat:
Eloe, strasznie podoba mi się Twój lokowy irokez. Zdradzisz jak go zrobić?
Natchnął mnie filmik podłączony do posta ms. Julci. Tyle że nie tapirowałam przodu, a lekko podniosłam i podpięłam. Użyłam tez tych samych spinek, którymi podpinam.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-08-30, 15:23   #23844
i_lonka
Raczkowanie

Eloe
a ten żel lepiej nakładać na mokre czy suche, czy to już zależy od indywidualnych upodobań?
Stary 2010-08-30, 15:34   #23845
Eloe77

Ilonko według własnych upodobań.
Ja nakładam na początek na mokre i tak sobie schną. Później używam jako reanimatora na suche. Sprawdza się u mnie pod każda postacią

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-08-30, 15:49   #23846
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Może przyłączę się do Twojej zadumy?
Sens jest, jeśli masz kłopoty żołądkowe. Wytrzymuje długo (czysty spirytus) i działa bajecznie
zapraszam będzie nam raźniej w owej zadumie trwać

kłopotów z żołądkiem niestety nie mam, a szkoda ... byłoby alibi dla łyknięcia czegoś mocniejszego
no chyba że taka orzechówka na spirytusie też przyciemnia wlosy - od wewnątrz

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-08-30, 16:22   #23847
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Zyrteca nie cierpię, czuję się po nim fatalnie, zasypiam na stojąco
może wypij wapno?
Wapno piję w dużych ilościach
Zyrtec na mnie też działa podobnie, ale raz na rok moge się przemęczyć, byleby pomogło

Na szczęście obyło się bez leków. Wieczorem i w nocy() jeszcze swędziało. Rano już słabiej, ale wytrzymałam i się nie drapałam
Teraz jest lepiej.
Nie mam pojęcia, co mogło wywołać swedzenie, dlatego, że:
- wczesniej nie myłam włosów i niczego na nie nie nakładałam,
- ostatnio nie używałam niczego nowego (a już na pewno nie na skalp, bo odżywek na skalp nigdy nie nakładam).
Cytat:
jeśli Cię skóra swędzi to może coś zjadłaś co jest alergizujące?
Nie pomyślałam o tym, choć od lat nie zauważyłam u siebie alergii na żadne pokarmy (miałam też robione testy i były ok). Na pewno poobserwuję, jaki wpływ ma jedzenie

Cytat:
a jesli chodzi o skalp to jeśli mnie swędzi uważam z nakładaniem masek i odżywek tak, aby nie dostały się do skóry, nakładam od linii ucha
No właśnie, ja nigdy odzywek na skalp nie nakładam. Jednie używałam na skalp (do mycia) Hegrona, BD, Hipp i ostatnio oleje: jojoba i kokosowy. To są produkty, które używam od dawno (nawet nie zaczynałam ostatnio nowych opakowań) i nie powinny mnie uczulić

Cytat:
A jakie są warunki pogodowe?
Pada - wczoraj przelotny deszcze kilka razy w ciągu dnia, dzisiaj praktycznie cały czas.

Cytat:
Na swędzenie używałam Palomy, póki ją miałam, a teraz soku z liścia aloesu, Jantara albo Gorvity Pantenol. A gdy jest już naprawdę strasznie, nakładam kapkę olejku herbacianego (mam go głównie na estrach jojoby).
Dla mnie było dziwne to że Paloma mi nie pomaga Do tej pory była zawsze skuteczna.
Cytat:
Mam nadzieję, że wkrótce przestanie.
Jest lepiej

Cytat:
Jak wcześniej pisałam, myję włosy codziennie, a tu akurat jeden raz nie umyłam i następnego dnia swędzi mnie skalp:/
Szamponów ostatnio nie używałam (dopiero wczoraj zmyłam maskę szamponem BD, ale nie pogorszyło to swędzenia).

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 16:24   #23848
Paulinka675
Zakorzenienie

kupiłam dziś kallosa mlecznego jako myjadło, kupując w hurtowni dałam 21zł czyli tyle ile by mnie wyszło z allegro z wysyłką a nawet chyba parę złotych mniej

dla wizażanek mieszkających w wawie, na 11 listopada 22 jest hurtownia mają duży wybór i na ostródzkiej 190 jest drogeria gdzie są maski chantal, mila, kemon, seria joanny pro, i pani zaproponowała, że można coś zamówić do czego ma dostęp w hurtowni więc zamówiłam maskę scandica i 2 butelki jantara

dzisiaj nie jest źle z włosami, choć końcówki mi się rozprostowują rok temu nie miałam z tym problemu-pewnie miałam mniej zniszczone włosy

Eloe kiedyś na spodzie robiły mi się ładne ruloniki, teraz w sumie też ale to już nie to samo-dałam włosom nieźle popalić
przydałoby się podciąć kilka cm, ale najpierw muszę znaleźć kompetentnego fryzjera, bo sama też się boję

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Edytowane przez Paulinka675
Czas edycji: 2010-08-30 o 16:40
Stary 2010-08-30, 16:47   #23849
Eloe77

Cytat:
zapraszam będzie nam raźniej w owej zadumie trwać
To ja już zaczynam ale tylko do czasu, aż stwierdzę, że jednak z objętością jest naprawde licho.
Cytat:
kłopotów z żołądkiem niestety nie mam, a szkoda ... byłoby alibi dla łyknięcia czegoś mocniejszego
no chyba że taka orzechówka na spirytusie też przyciemnia wlosy - od wewnątrz
W zasadzie trudno mi powiedzieć Moge popróbować
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Na szczęście obyło się bez leków. Wieczorem i w nocy() jeszcze swędziało. Rano już słabiej, ale wytrzymałam i się nie drapałam
Teraz jest lepiej.
Bardzo się cieszę
Cytat:
Pada - wczoraj przelotny deszcze kilka razy w ciągu dnia, dzisiaj praktycznie cały czas.
Zastanawiałam się, czy to nie wina pogody właśnie... Ale nasze włosy i skalpy lubią deszcz...
Wcierałaś coś ostatnio? Może skalp jest wysuszony?
Cytat:
Dla mnie było dziwne to że Paloma mi nie pomaga Do tej pory była zawsze skuteczna.
Mogłaś się uodpornić na nią.
Ale najważniejsze, że już lepiej

Czekaj, czekaj... pisałas ostatnio, ze olejowałaś skalp przy jakiś z nim problemach. Może to nieco opóźniona reakcja na to? Syrenka podawała linki do NH, gdzie nie zaleca olejowania skalpu przy problemach.
Zerknij tam.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Eloe kiedyś na spodzie robiły mi się ładne ruloniki, teraz w sumie też ale to już nie to samo-dałam włosom nieźle popalić
przydałoby się podciąć kilka cm, ale najpierw muszę znaleźć kompetentnego fryzjera, bo sama też się boję
W wątku o fryzjerach Marta_super podawała adresy fryzjerów w Wawie, z których była zadowolona. Zerknij tam (link w pierwszym poście).

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-08-30, 16:53   #23850
i_lonka
Raczkowanie

malgosia86, łącze się w bólu. Doskonale wiem, jak to jest mieć wrażliwy skal i to swędzenie . Ja teraz muszę odstawić zachwalany przeze mnie ostatnio szampon z żeń-szeniem- za bardzo wysuszył i swędzenie murowane.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 17 (0 użytkowników i 17 gości)

Zasady wysyłania wiadomości