Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 13:58   #451
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
C

A tak z innej beczki. Nie wiem czy ogladalysci wczoraj na tvp info wystapienie Kaczora a po nim Heni Krzywonos? Ja ogladalam i powiem Wam jedno- jesli bedziemy miec wiecej takich kobiet/osob w naszym kraju to nie zginiemy. Gdyby nie brzuch, to bym telewizor z Henią w srodku normalnie wysciskala! TAK TRZYMAC!
Heniu jestes WIELKA i masz wiecej jaj niz całe to szanowne grono ważnych osobostosci co tam siedziały.

http://www.youtube.com/watch?v=Rmibi...layer_embedded

Ja oglądałam i nie moge patrzeń na tych oszołomów w PIS-u a Babka dała czadu i tak trzymać Powiedziałą mądrze "Co my sobie wywalczyliśmy po 30 latach ?"
Ja stwierdziłam że po studiach ide do polityki heheheh muszę zrobić porządek

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

Wróciłam od lekarza i wiecie co????Mam zapalenie oskrzeli....
Co za pech!!!Dostałam kilka leków,w tym antybiotyk,który podobno można brać w ciąży,ale przyznam szczerze,że mam jakiś opór(zwłaszcza,że na ulotce jest napisane,że mozeli do płuc juz kna tylko w ostateczności).Poza tym mam jakiś lekki syrop,maść majerankową pod nos i olejek do inhalacji(właśnie się inhaluję)...Że też musiało mnie dopaść.Boję się,żeby Małej to nie zaszkodziło.Aż mnie brzuch z tego wszystkiego rozbolał,teraz jest taki twardy i napięty-ajjj..
Jak Ci lekarz przepisał antybiotyk to bierz Od zapalenia oskrzeli do płuc jest krótka droga. Trzymaj sie i kuruj

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-08-31 o 14:36
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:09   #452
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie

każda z nas jest inna i każdy zrobi po swojemu,ale chyba nie jest tak,ze ta co w pampkach to super mama,a ta co w tetrach to zla matka,tak samo mozna doczepic sie do pielegnacji jedna bedzie kąpała w oilatum to super mama,a druga tylko mydełko to zła matka??

dobra kończę ten temat,bo i tak sensu nie ma powiem tylko tak niech każda słucha samej siebie i nie tak postępuję

Oczywiście Kochana, masz rację. Ja tez myślałam niegdyś o tetrze, ale po porodzie jest masakra z czasem i ze wszystkim i widzę, że ta tetra- ma się nijak do "starej" tetry. Obadasz sama po porodzie, jak Ci będzie terta pasować, to przy niej zostaniesz
Ja kupuję pieluszki babydream z rossmanna, polecam. Są jak pampersy, a cena lepsza.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:19   #453
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

Zuzka to nie egoistyczne, to normalne. Ja nie wierzę, że Pawełka kiedyśz nami nie było albo, że siedział u mnie w brzuchu
Najpiękniejsze uczucie- być mamą, mieć to małe "coś" obok i być za nie odpowiedzialną No ale ja zawsze chciałam być mamą
hehe, moja mama mowi to samo- Zobaczysz, jak sie dziecko urodzi, to nie bedziesz sobie mogla wyobrazic, ze wczesniej go nie bylo.
Ja tez zawsze chcialam byc mama i w bardzo sie ciesze, ze bedzie syn. Jakby urodzila sie taka mala "Zuzanka" to bym ja chyba rozszarpala
Z facetami zawsze łatwiej mi bylo sie dogadac.

Nika- a brzuch juz ci troche spadl? Czy jak to w ogole wyglada po cc?

Gabi sie nie odzywa, moze rodzi???
Stary 2010-08-31, 14:21   #454
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny, ale duzo piszecie. Nie bylo mnie 2 dni i nie moge Was nadrobic

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Śliczny. To tak dodatkowo po za łóżeczkiem?
Dziekuje pieknie Tak, to tak dodatkowo co bym sie przemeczac nie musiala wstajac w nocy Postawie sobie koszyczek przy samym lozku i dzieki temu nie bede musiala wstawac z lozka za kazdym razem, zeby tylko podac smoczek, itp Tak to sobie wykombinowalam

Misqa trzymaj sie kochana i dbaj o siebie i o Mala Dobrze, ze nic Wam sie nie stalo.

ycnan bardzo ladne dzielo Tym bardziej, ze zrobione wlasnorecznie

kasienka1701 przykro mi z powodu choroby Dbaj o siebie i wracaj szybko do zdrowia

IlonaN2 trzymam mocno kciuki Daj znac jak Wam poszlo

Przepraszam, ze odpisuje tak po lebkach ale musze sie zbierac i isc robic obiad Chyba przy okazji znowu upieke jakies ciacho Ostatnio jem slodkie bez opamietania Dobrze, ze moja waga stoi zepsuta. Wole nie wiedziec ile juz waze

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:22   #455
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie była więc tak nagła syt., że było zagrożenie życia dziecka itp. U Ciebie chyba była cesarka ze wzgl. na brak rozwarcia?
Majka nie wiem skąd masz te info, ale większość cesarek nagłych jest normalnie zzo, przecież to działa od razu narkoza przy cesarce to naprawdę ostateczność. Moja koleżanki miały cc z powod spadania tętna dziecka, a druga krwotoku ( odklejanie się łożyska) i obie normalnie zzo

Ale lecicie z produkcją, jak tak dalej pójdzie to ja w tej częsci nie urodzę

Maggie nie wiem czy używałaś kiedyś tego kremiku, ale on zostawia taką warstwę na skórze ( przez ten cynk) i jest taki dosyć ciężki, więc do buźki tak średnio się nadaje, bo no nie wchłania się całkiem. Ten do ciała i buzi jest bez cynku za to z pantenolem. Spróbuj u siebie na skórze posmarować trochę i sama ocenisz a do pupy jest dobry, bo smarujesz, zostawiasz ta warstwę i zakładasz pieluchę

Nikuś a jak tam z karmieniem?

A ja coś nie mam kompletnie natchnienia na pisanie jakaś chandra mnie bierze

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:26   #456
Majka232
Zakorzenienie

gabisun - tak słyszałam o cesarkach (m.in. od lekarzy), że w nagłej syt. jest podawana narkoza, bo nie ma czasu czekać nawet 10 min. aż zacznie działać inne znieczulenie. Nie jest to zzo, a podpajęczynówkowe (też w kręgosłup, ale to nie to samo, bo przy zzo możesz ruszać nogami, a przy tym drugim jesteś unieruchomiona od pasa w dół). Pomi nie miała narkozy?
Stary 2010-08-31, 14:32   #457
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
gabisun - tak słyszałam o cesarkach (m.in. od lekarzy), że w nagłej syt. jest podawana narkoza, bo nie ma czasu czekać nawet 10 min. aż zacznie działać inne znieczulenie. Nie jest to zzo, a podpajęczynówkowe (też w kręgosłup, ale to nie to samo, bo przy zzo możesz ruszać nogami, a przy tym drugim jesteś unieruchomiona od pasa w dół). Pomi nie miała narkozy?
przy zzo nie ruszasz nogami dlatego trzeba leżeć te 12 godzin i jest to to samo co przy porodzie sn tylko przy sn masz dużo mniejszą dawkę
Pomi miała narkozę, ale to jest naprawdę rzadkość

Stary 2010-08-31, 14:33   #458
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć kochane
Czytam was troszkę, ale na razie to się aklimatyzujemy w domku. Musze się pochwalić, ze siłą woli wygrałam walkę o karmienie piersią Po prostu sama nie wierzę Jednej nocy siedziałam od 22 do 4 nad ranem z wyjącym małym (jak mnie P. zobaczył potem, to mnie skrzyczał strasznie, bo przecież ja wtedy byłam 5 dni po cc, a zamiast trochę odpocząć, to wyczynialam harce z Tymkiem) i w końcu się nauczył Żegnajcie laktatory, mogę karmić normalnie Stabilizujemy się, Tymek dziś w nocy spał po 3h, karmienie, znowu 3h. Jest bardzo grzeczny i po prostu zakochuję się w nim z każdym dniem coraz bardziej

Wiecie, co jest najśmieszniejsze? Że ja mam wrażenie, ze on od zawsze jest z nami i nie mogę sobie jakoś przypomnieć, ze jeszcze tydzień temu z brzuchem szłam do szpitala (własnie doczytałam, ze nie tylko ja mam takie wrażenie, czyli to normalnie )

Z opisu porodu dla was chyba zrezygnuję, bo nie chcę nikogo straszyć, a mój przypadek bardzo indywidualny...

Lecę czytać was dalej

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-08-31 o 14:41
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:37   #459
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Zuzka to nie egoistyczne, to normalne. Ja nie wierzę, że Pawełka kiedyśz nami nie było albo, że siedział u mnie w brzuchu
Najpiękniejsze uczucie- być mamą, mieć to małe "coś" obok i być za nie odpowiedzialną No ale ja zawsze chciałam być mamą
Jak miło się takie wypowiedzi czyta Eh... i już niedługo sama tak będę mówiła o moim synku

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Ycnan przepiękne arcydzieło a mi sie jeszcze coś wydaje ze miałaś wstawić fotke nowej fryzurki, no chyba ze gdzies przeoczyłam...
Dziękuję
Miałam wstawić i jakieś zdjęcia wstawiałam (robione telefonem ale zawsze).

Cytat:
podkreślam tera w domku pampki na wyjscia/spacery
I to jest dobre podejście
A z tym chodzeniem z mokrym tyłkiem to chodziło mi o to, że nie zawsze da się zauważyć od razu, że dziecko się zmoczyło, np jak śpi, to nie zapłacze, że mu mokro. No i wtedy, moim zdaniem, jednorazówki są lepsze, bo przynajmniej część tego wchłoną.
A reszta to już kwestia tego jak i kiedy zamierzamy stosować tetrę. Ja jestem zdania, że zdecydowanie łatwiej zaszkodzić dziecku nieumiejętnie stosując tetrę. Jednorazówki są zbyt proste w obsłudze

Cytat:
Ja kupuję pieluszki babydream z rossmanna, polecam. Są jak pampersy, a cena lepsza.
A kupujesz, kochana, rozmiar 1(jasnożółte, maleńka paczka) czy 2?
Cytat:
Gabi sie nie odzywa, moze rodzi???
Hehe, tez tak pomyślałam, ale zaraz się odezwała i rozwiała moje nadzieje

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A ja coś nie mam kompletnie natchnienia na pisanie jakaś chandra mnie bierze
Może to ta zmiana nastroju TUŻ przed porodem??

Pomidora, super, że udało Wam się przejść na karmienie piersią Brawo dla Tymka
A opis porodu możesz dać na biało, jak ktoś nie będzie chciał, to nie przeczyta i już

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-08-31 o 14:40
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:42   #460
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
każda z nas jest inna i każdy zrobi po swojemu,ale chyba nie jest tak,ze ta co w pampkach to super mama,a ta co w tetrach to zla matka,tak samo mozna doczepic sie do pielegnacji jedna bedzie kąpała w oilatum to super mama,a druga tylko mydełko to zła matka??

dobra kończę ten temat,bo i tak sensu nie ma powiem tylko tak niech każda słucha samej siebie i nie tak postępuję
Absolutnie nie uważam ,że ktoś kto się decyduje na tetrę jest złą matką.Często zmieniana i dopilnowana na pewno jest zdrowsza niż zmiana pampka 3 razy na dobę(nie oszukujmy się takie przypadki z oszczędnościo-glupoty się zdarzają),bo przecież ma sucho.Ale tyle w tym pracy że to na pewno nie dla mnie,jestem za leniwa.Trzymaj się swego i nie przejmuj się opinią innych,bo niczego złego nie robisz.A to że niektórzy uważają że pampki są lepsze nie jest równoznaczne z tym,że cie uważają za złą mamuśkę .

kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:44   #461
gabisun
Zakorzenienie

he he niestety jeszcze tu jestem ale na pewno w drodze na porodówe wyślę esa
Ycnan no mam nadzieję, że to ten nastrój przed
Nie no mam w planach jeszcze wieczorną pizzę, więc chciałabym zdążyć ją zjeść bo dzisiaj Kini dziadek ma urodziny może będzie chciała mu prezent zrobić

Stary 2010-08-31, 14:45   #462
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
przy zzo nie ruszasz nogami dlatego trzeba leżeć te 12 godzin i jest to to samo co przy porodzie sn tylko przy sn masz dużo mniejszą dawkę
Pomi miała narkozę, ale to jest naprawdę rzadkość
Jeśli jest odpowiednia dawka to można, wiem to od położnych i lekarza, który wczoraj miał wykład w SR, a odbiera kilka-kilkanaście porodów w m-cu
Czasami położna dla bezpieczeństwa mamy nie pozwala jej chodzic a leżeć, ale można chodzić

Ps. Twój brak chęci do pisania i lekkie rozdrażnienie moze zwiastuje poród w niedługim czasie

pomidora - super, że mały się przyssał

Bordowa - a co u Ciebie. Już chyba wyszłyście z córcią ze szpitala?
Stary 2010-08-31, 14:51   #463
Zuziczka
Rozeznanie

Pomi- klask i: dzielnas Mamusia! Bardzo sie ciesze, ze Wam sie udalo! Oby Tymek juz tylko ciagnal z cycucha

A wy Kobitki rozpakowane cos sie udzielacie na Odchowalni czy czekacie na reszte?
Stary 2010-08-31, 14:57   #464
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli jest odpowiednia dawka to można, wiem to od położnych i lekarza, który wczoraj miał wykład w SR, a odbiera kilka-kilkanaście porodów w m-cu
Czasami położna dla bezpieczeństwa mamy nie pozwala jej chodzic a leżeć, ale można chodzić

Ps. Twój brak chęci do pisania i lekkie rozdrażnienie moze zwiastuje poród w niedługim czasie

pomidora - super, że mały się przyssał

Bordowa - a co u Ciebie. Już chyba wyszłyście z córcią ze szpitala?
a to widzisz, jeszcze się nie spotkałam z czymś takim a miałam praktyki we wrocławskim szpitalu gdzie cesarek mnóstwo i babki wstawały dopiero po 8-10 godzinach jak puszczało znieczulenie i mogły nogami ruszyć zresztą po podaniu znieczulenia każą ruszyć nogą i dopiero jak już nie możesz ruszyć to zaczynają ciąć. A znieczulenie tak jakby "paraliżuje" nerwy od miejsca podania w dół czyli do samych stóp.
Przyznam że pierwszy raz się z czymś takim spotykam a znasz kogoś kto miał taką dawkę znieczulenia że ruszał nogami przy cc?

No mam nadzieję, że ten nastrój to od tego, bo inaczej by to znaczyło, że przeziębienie jakieś mnie dopadło

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Pomi- klask i: dzielnas Mamusia! Bardzo sie ciesze, ze Wam sie udalo! Oby Tymek juz tylko ciagnal z cycucha

A wy Kobitki rozpakowane cos sie udzielacie na Odchowalni czy czekacie na reszte?
buszują na odchowalni Bordowa też już wyszła

Stary 2010-08-31, 15:00   #465
Marcia2507
Raczkowanie

Ja to mam dzisiaj jakąś dolinkę
I to nie ze względu na tą sytuację w pracy ani na pokaźnych rozmiarów brzuszek (co nawet bardzo mi się podoba) tylko z powodu swojego wyglądu, dziś przypominam istnego potwora z bagien Buzia okrągła jak księżyc w pełni, rośnie mi już drugi podbródek... Włosy wczoraj myte a dziś po prostu ... ehmm ... smalczyk Nawet nie mam dla kogo dobrze wyglądać bo mąż do 22 w pracy. Miałam jechać do ZUS-u ale odpuściłam bo nigdzie nie wybiorę się w tym stanie. Jedyne co mnie cieszy to rozpychanie się córci, pewnie wyczuwa że mama nie w sosie . Pierwszy raz od tak dawna czuje się źle z moją górną częścią ciała...Eehh oby to szybko minęło
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 15:01   #466
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
generalnie Ciociu ok
Tylko spuchło mi pół cycka- dziwnie tak od dołu i miałam wczoraj stan podgorączkowy, zaraz będę kombinować z kapustą, bo znalazłam fajny artykuł, co ninaad wkleiła
Nikuś ja wczoraj bawiłam się z kapucha bo miałam guzki na piersiach i strasznie bolało... chodziłam z nia chyba z godzine i powiem ze pomogło,na początku mocno szczypało.,ale potem przeszło.Pewnie za mocno utłukłam te liście i było dużo soku))
Cytat:
Na czwartek umawiam się z położną i obada pępek, może trzeba będzie spirytus wprowadzić. Ale moja mama mówi, że mi też się długo trzymał, także pewnie synus ma to po mnie
Ja mam jutro wizytę położnej o 11.. zobaczymy co powie,
Moja niunia ma 10 dni i tez ma jeszcze pępuszek - myjemy spirytusem, tak kazali w szpitalu

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Stabilizujemy się, Tymek dziś w nocy spał po 3h, karmienie, znowu 3h. Jest bardzo grzeczny i po prostu zakochuję się w nim z każdym dniem coraz bardziej
Zazdraszczam moja Milenka lubi mamie w nocy dac popalić. Dziś budziła się czasem co godzine... a teraz grzecznie spi... chyba jej sie noc z dniem pomyliła
Pogoda nie nastraja- u nas leje i leje i jest mega zimno a myslalam, że wyjdziemy niedlugo na spacerek... moze w sobotę, bo cos ma sie poprawic pogoda...OBY

ycnan - twórczość pierwsza klasa Podziwiamklask i:

co do pampków mama mi dzis kupiła z Biedronki- DADA i bedziemy probowac, za 72szt 27zl chyba... choc troszke duze bo od 3kg-6 a mój KURCZACZEK malutki...
babydream tez mam i są super nic nie przecieka.

Gabi - może paznokcie u nóg sobie pomaluj ja w sobote jak się szykowałam na wesele to sobie malowałam i jeszcze naklejki wykałaczką naklejałam... nawyginałam się nieźle... i może dlatego Milenka tak się pospieszyła heheheheh
Stary 2010-08-31, 15:03   #467
Majka232
Zakorzenienie

Kurcze gabisun Ty chyba naprawdę zaraz zaczniesz rodzić, bo jesteś strasznie rozkojarzona
Pisałam, ze znieczulenie zzo to nie to samo co podpajęczynówkowe.

zzo - w kręgosłup, ale można się ruszać, podawane przy porodzie sn

podpajęczynówkowe - podawane również w kręgosłup, ale unieruchamiające na kilkanaście godzin. (mój Tż miał je przy operacji kolana), po nim trzeba leżeć, żeby nie było bólu głowy, ale teraz też są cienkie cewniki i ryzyko tego bólu głowy jest dużo mniejsze niż kilka lat temu.
Stary 2010-08-31, 15:05   #468
NIKaP-n
BAN stały

Zuza spadł trochę, ale jeszcze sie musi zejść do kupy

gabi daję cyca dwa razy dziennie, po ok 40 min, ale Mały już bez flachy nie uśnie w kazdym razie położna mówi, że to co ma ważnego ode mnie wziąć, to bierze.
Nie używam laktatora, obojętne ile nim pompuję, guzik leci...
Jak Mały się przyssa, to leci

ycnan no juz niedługo
Kupuję 1 żółte i jeszcze Mu wiszą

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Mpiczku przy kapuście ważne, aby schować brodawkę, żeby tam sok nie doszedł
Stary 2010-08-31, 15:11   #469
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze gabisun Ty chyba naprawdę zaraz zaczniesz rodzić, bo jesteś strasznie rozkojarzona
Pisałam, ze znieczulenie zzo to nie to samo co podpajęczynówkowe.

zzo - w kręgosłup, ale można się ruszać, podawane przy porodzie sn

podpajęczynówkowe - podawane również w kręgosłup, ale unieruchamiające na kilkanaście godzin. (mój Tż miał je przy operacji kolana), po nim trzeba leżeć, żeby nie było bólu głowy, ale teraz też są cienkie cewniki i ryzyko tego bólu głowy jest dużo mniejsze niż kilka lat temu.
z tego co wiem to do cc jest zzo tylko większa dawka
i mój tż też miał zabieg z zzo wlaśnie i nie ruszał nogami 10 godzin

zgłupiałam już

Stary 2010-08-31, 15:14   #470
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Zuza spadł trochę, ale jeszcze sie musi zejść do kupy

gabi daję cyca dwa razy dziennie, po ok 40 min, ale Mały już bez flachy nie uśnie w kazdym razie położna mówi, że to co ma ważnego ode mnie wziąć, to bierze.
Nie używam laktatora, obojętne ile nim pompuję, guzik leci...
Jak Mały się przyssa, to leci

ycnan no juz niedługo
Kupuję 1 żółte i jeszcze Mu wiszą

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Mpiczku przy kapuście ważne, aby schować brodawkę, żeby tam sok nie doszedł
DObrze wiedziec ze mam omijac brodawki, bo nie wiedzialam, mam nadzieje, ze jej nic nie zaszkodzilo
ja mam taki laktator w szpitalu polozna mi polecila -stwierdzila, ze bbbarrdzo skuteczny, bo dziala na zasadzie strzykawki... i powiem ze ddziala
http://www.cefarm24.pl/odciagacz-pok...-szt-p339.html
uzywalam jak mialam cyce jak kamienie i nawal pokarmu, teraz ciagne kilka razy przed karmieniem, bo mam mega male, wklesle brodawki i mala się złości,,, ciężko nam się karmi..
Stary 2010-08-31, 15:14   #471
Majka232
Zakorzenienie

gabisun - bo chyba to się tak potocznie mówi. ja też mówiłam, że mój Tż miał zzo, ale wczoraj ten gin. wszystko wyjaśnił jaki jest podział tych znieczuleń i teraz już wiem
Stary 2010-08-31, 15:16   #472
gabisun
Zakorzenienie

już znalazłam https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ykul,1262.html

Stary 2010-08-31, 15:17   #473
Majka232
Zakorzenienie

Mpik - ja też mam wklęsłe brodawki i liczę się z tym, że łatwo nie będzie.
Mi polecono takie nakładki wyciągające brodawki (mam firmy Medela). Noszę je od kilku dni po 8 godz. dziennie i później mam nosić przed karmieniem. Może kup sobie coś takiego, bo to wyciąga brodawkę i mała będzie miala za co chwycić.
Chcę też kupić nakładki silikonowe na brodawki do karmienia Avent lub MAM, używasz może?
Stary 2010-08-31, 15:19   #474
gabisun
Zakorzenienie

Nikuś najważniejsze, że choć troszkę pochliptał przeciwciał od mamy. A w nocy nie chce spać jak jest na cycu? czy w ogóle nie chce cyca?

Stary 2010-08-31, 15:21   #475
Majka232
Zakorzenienie

gabisun - czyli wszystko tak jak pisałam, ale nie wiedziałam, że do podpajęczynówkowego podaje się łącznie zzo, ale już wszystko jasne
Jak wiem co i jak to jestem spokojniejsza, a niewiedza napędza mi stracha
Stary 2010-08-31, 15:36   #476
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
gabisun - czyli wszystko tak jak pisałam, ale nie wiedziałam, że do podpajęczynówkowego podaje się łącznie zzo, ale już wszystko jasne
Jak wiem co i jak to jestem spokojniejsza, a niewiedza napędza mi stracha
ale nogami ruszać nie mozna i narkoza to ostateczność a nie jak jest cesarka nagła. He he po trochę każda miała racje

Stary 2010-08-31, 15:53   #477
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Pomidora - brawa dla Ciebie i dla małego za piękne ssanie cyca oby tak dalej!

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

miałam wstawić Boryskowe malowidło i ...zapomniałam Nie chce mi się robić ładnych zdjęć, więc wstawiam takie byle jakie, na szybko zrobione:
Powinnam się wysilić i "domazać" szpary, ale mi się nie chce Paskuda ze mnie

PS: tego białego nie widać prawie wcale. Ale zdjęcie z fleshem robione (bo w kielcowie paskudna pogoda dziś) i tak dziwnie to wygląda :/
piękne malowidło ja niestety mam zdolności artystyczne zerowe (mąż też), więc jedyne na co nas było stać to naklejka na ścianie a pogoda dziś u nas fatalna, ja to spałam teraz prawie 3 godziny i teraz głowa mnie strasznieeeeee boli

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
jeszcze jestem w dwupaku, dziś mnie wypuscili ze szpitala, bo po niedzielnej akcji ze skurczami nic się nie działo..
witamy współczuję Ci takich przeżyć, ja to wolałabym uniknąć sytuacji z fałszywymi skurczami
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 15:54   #478
Majka232
Zakorzenienie

gabisun - nie można ruszać, bo jest podpajęczynówkowe, a przy nim - nie można a nie dlatego, że samo zzo
Stary 2010-08-31, 16:06   #479
Szczęśliwa
Zadomowienie

Ja wróciłam ze spacerku, kupiłam w końcu 2 koszule do karmienia. Nie jestem zadowolona, ale mam dosyć łażenia po sklepach. Teraz obiadek a o 17 ruszamy do lekarza.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja ugotowałam obiadek Barszczyk czerwony z ziemniakami i kiełbaską mniam ale mi się go chciało.
Ale bym zjadła barszczyk szczególnie, że czerwone krwinki spadają do granicy dolnej normy wrrrr

Cytat:
Masz fajnie, bo rodzinka Wam pomoże przez kilka m-cy, ale ciekawe czy córcia zaakceptuje te zmieniające się osoby do opieki, a może być niestety różnie.
To nie będą dla mniej obce osoby, mam zamiar już znacznie wcześniej korzystać z pomocy rodziców i teściów podczas weekendowych wyjść z mężem My wychodne- córka z dziadkami

Cytat:
Ewa- to i tak masz dobrze... Jak mi kalkulator obliczyl, ja planowo wracam do pracy pod koniec marca i wtedy moj 6miesieczny Olek pewnie pojdzie do zlobka. Najpewniej prywatnego, bo publicznych w Poznaniu jest kilka.. Babcie sa daleko i obie pracuja. Na nianie nas nie bedzie stac, mimo wszystko zlobek taniej wychodzi.
U nas prywanty żłobek to koszt 700 zł, a niania na cały etat 1000.
Ale nam będzie potrzebna niania tylko na 3 dni w tyg. Wstępnie mam już umówioną Panią (ciocia mojej koleżanki, bawi u niej synka) za 550 zł.

Cytat:

Dzięki, dobrze grzeczny synuś, właśnie z babcią na spacerze śmiga. ps: pogodziłyśmy się z mamą
No to super. Hormony opadły i jest lepiej się dogadać

Cytat:
Mąż był przy mnie non stop, nie wyobrażam sobie samotnego porodu, leci z Ciebie woda, krew (sorry, ale tak jest ),
Nika- krew się leje już przed porodem?????????

Cytat:
[COLOR=Blue]A tak z innej beczki. Nie wiem czy ogladalysci wczoraj na tvp info wystapienie Kaczora a po nim Heni Krzywonos?
Oglądała wczoraj i dzisiaj pół dnia dobrze im powiedziała
Ze też się odważyła, "Jarkowi" nieźle się dostało.

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza i wiecie co????Mam zapalenie oskrzeli....
Co za pech!!!
uuuu..... kuruj się, będzie dobrze. Antybiotyk na pewno jest bezpieczny. Bardziej niebezpieczne byłoby gdyby to zapalenie przeniosło się na płuca. Leż i sie kuruj.

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Czy tez sie zastanawiacie jak beda wygladac Wasze pociechy? .
Tak. Jestem bardzo ciekawa szczególnie, że będzie córeczka

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
co do płynów do kompieli widzę ze wiekszość kupuje oliatum, ja zamierzam najpierw stosować emolium przez pierwszy msc zycia dziecka lub dwa a później przejsc na nivea!:
A ja kupiłam takie coś do kąpiel z Hippa.
Myślę, że to wszystko jest do siebie podobne.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
CMusze się pochwalić, ze siłą woli wygrałam walkę o karmienie piersią
Super Jednak warto walczyć.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 16:12   #480
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Nikuś najważniejsze, że choć troszkę pochliptał przeciwciał od mamy. A w nocy nie chce spać jak jest na cycu? czy w ogóle nie chce cyca?

On po moim pokarmie patrzy za flaszką . Składa razem rączki i patrzy sobie na stópki, weź Mu nie daj flachy Także zawsze trochę Go dopajamy, zwłaszcza nocą. Bo On taka bida, jeszcze pije glukozę i moj nędzny pokarm i wciąż po tych dwóch był głodny...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości