|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cytat:
Ja oglądałam i nie moge patrzeń na tych oszołomów w PIS-u a Babka dała czadu i tak trzymać Powiedziałą mądrze "Co my sobie wywalczyliśmy po 30 latach ?" Ja stwierdziłam że po studiach ide do polityki heheheh muszę zrobić porządek Cytat:
Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-08-31 o 14:36 |
||
|
|
|
#452 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cytat:
Oczywiście Kochana, masz rację. Ja tez myślałam niegdyś o tetrze, ale po porodzie jest masakra z czasem i ze wszystkim i widzę, że ta tetra- ma się nijak do "starej" tetry. Obadasz sama po porodzie, jak Ci będzie terta pasować, to przy niej zostaniesz ![]() Ja kupuję pieluszki babydream z rossmanna, polecam. Są jak pampersy, a cena lepsza. |
|
|
|
|
#453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez zawsze chcialam byc mama i w bardzo sie ciesze, ze bedzie syn. Jakby urodzila sie taka mala "Zuzanka" to bym ja chyba rozszarpala Z facetami zawsze łatwiej mi bylo sie dogadac. ![]() Nika- a brzuch juz ci troche spadl? Czy jak to w ogole wyglada po cc? Gabi sie nie odzywa, moze rodzi???
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ale duzo piszecie. Nie bylo mnie 2 dni i nie moge Was nadrobic
Dziekuje pieknie Postawie sobie koszyczek przy samym lozku i dzieki temu nie bede musiala wstawac z lozka za kazdym razem, zeby tylko podac smoczek, itp Tak to sobie wykombinowalam Misqa trzymaj sie kochana i dbaj o siebie i o Mala ycnan bardzo ladne dzielo Tym bardziej, ze zrobione wlasnorecznie ![]() kasienka1701 przykro mi z powodu choroby ![]() IlonaN2 trzymam mocno kciuki Daj znac jak Wam poszlo Przepraszam, ze odpisuje tak po lebkach ale musze sie zbierac i isc robic obiad Chyba przy okazji znowu upieke jakies ciacho Ostatnio jem slodkie bez opamietania Dobrze, ze moja waga stoi zepsuta. Wole nie wiedziec ile juz waze
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narkoza przy cesarce to naprawdę ostateczność. Moja koleżanki miały cc z powod spadania tętna dziecka, a druga krwotoku ( odklejanie się łożyska) i obie normalnie zzoAle lecicie z produkcją, jak tak dalej pójdzie to ja w tej częsci nie urodzę Maggie nie wiem czy używałaś kiedyś tego kremiku, ale on zostawia taką warstwę na skórze ( przez ten cynk) i jest taki dosyć ciężki, więc do buźki tak średnio się nadaje, bo no nie wchłania się całkiem. Ten do ciała i buzi jest bez cynku za to z pantenolem. Spróbuj u siebie na skórze posmarować trochę i sama ocenisz Nikuś a jak tam z karmieniem? A ja coś nie mam kompletnie natchnienia na pisanie jakaś chandra mnie bierze
|
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun - tak słyszałam o cesarkach (m.in. od lekarzy), że w nagłej syt. jest podawana narkoza, bo nie ma czasu czekać nawet 10 min. aż zacznie działać inne znieczulenie. Nie jest to zzo, a podpajęczynówkowe (też w kręgosłup, ale to nie to samo, bo przy zzo możesz ruszać nogami, a przy tym drugim jesteś unieruchomiona od pasa w dół). Pomi nie miała narkozy?
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomi miała narkozę, ale to jest naprawdę rzadkość |
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Czytam was troszkę, ale na razie to się aklimatyzujemy w domku. Musze się pochwalić, ze siłą woli wygrałam walkę o karmienie piersią Jednej nocy siedziałam od 22 do 4 nad ranem z wyjącym małym (jak mnie P. zobaczył potem, to mnie skrzyczał strasznie, bo przecież ja wtedy byłam 5 dni po cc, a zamiast trochę odpocząć, to wyczynialam harce z Tymkiem) i w końcu się nauczył Wiecie, co jest najśmieszniejsze? Że ja mam wrażenie, ze on od zawsze jest z nami i nie mogę sobie jakoś przypomnieć, ze jeszcze tydzień temu z brzuchem szłam do szpitala )Z opisu porodu dla was chyba zrezygnuję, bo nie chcę nikogo straszyć, a mój przypadek bardzo indywidualny... Lecę czytać was dalej
Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-08-31 o 14:41 |
|
|
|
#459 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eh... i już niedługo sama tak będę mówiła o moim synku Cytat:
Miałam wstawić i jakieś zdjęcia wstawiałam (robione telefonem ale zawsze ).I to jest dobre podejście A z tym chodzeniem z mokrym tyłkiem to chodziło mi o to, że nie zawsze da się zauważyć od razu, że dziecko się zmoczyło, np jak śpi, to nie zapłacze, że mu mokro. No i wtedy, moim zdaniem, jednorazówki są lepsze, bo przynajmniej część tego wchłoną. A reszta to już kwestia tego jak i kiedy zamierzamy stosować tetrę. Ja jestem zdania, że zdecydowanie łatwiej zaszkodzić dziecku nieumiejętnie stosując tetrę. Jednorazówki są zbyt proste w obsłudze ![]() Cytat:
Hehe, tez tak pomyślałam, ale zaraz się odezwała i rozwiała moje nadzieje ![]() Cytat:
![]() Pomidora, super, że udało Wam się przejść na karmienie piersią Brawo dla Tymka ![]() A opis porodu możesz dać na biało, jak ktoś nie będzie chciał, to nie przeczyta i już
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-31 o 14:40 |
||||
|
|
|
#460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
he he niestety jeszcze tu jestem
ale na pewno w drodze na porodówe wyślę esa Ycnan no mam nadzieję, że to ten nastrój przed ![]() Nie no mam w planach jeszcze wieczorną pizzę, więc chciałabym zdążyć ją zjeść bo dzisiaj Kini dziadek ma urodziny może będzie chciała mu prezent zrobić ![]()
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami położna dla bezpieczeństwa mamy nie pozwala jej chodzic a leżeć, ale można chodzić Ps. Twój brak chęci do pisania i lekkie rozdrażnienie moze zwiastuje poród w niedługim czasie ![]() pomidora - super, że mały się przyssał ![]() Bordowa - a co u Ciebie. Już chyba wyszłyście z córcią ze szpitala?
|
|
#463 |
|
Rozeznanie
|
Pomi-
![]() ![]() klask i: dzielnas Mamusia! Bardzo sie ciesze, ze Wam sie udalo! Oby Tymek juz tylko ciagnal z cycucha A wy Kobitki rozpakowane cos sie udzielacie na Odchowalni czy czekacie na reszte?
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miałam praktyki we wrocławskim szpitalu gdzie cesarek mnóstwo i babki wstawały dopiero po 8-10 godzinach jak puszczało znieczulenie i mogły nogami ruszyć Przyznam że pierwszy raz się z czymś takim spotykam a znasz kogoś kto miał taką dawkę znieczulenia że ruszał nogami przy cc? No mam nadzieję, że ten nastrój to od tego, bo inaczej by to znaczyło, że przeziębienie jakieś mnie dopadło ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Bordowa też już wyszła |
||
|
|
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
Ja to mam dzisiaj jakąś dolinkę
![]() I to nie ze względu na tą sytuację w pracy ani na pokaźnych rozmiarów brzuszek (co nawet bardzo mi się podoba) tylko z powodu swojego wyglądu, dziś przypominam istnego potwora z bagien Buzia okrągła jak księżyc w pełni, rośnie mi już drugi podbródek... Włosy wczoraj myte a dziś po prostu ... ehmm ... smalczyk . Pierwszy raz od tak dawna czuje się źle z moją górną częścią ciała...Eehh oby to szybko minęło
|
|
|
|
#466 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))Cytat:
Moja niunia ma 10 dni i tez ma jeszcze pępuszek - myjemy spirytusem, tak kazali w szpitalu ![]() Cytat:
moja Milenka lubi mamie w nocy dac popalić. Dziś budziła się czasem co godzine... a teraz grzecznie spi... chyba jej sie noc z dniem pomyliła Pogoda nie nastraja- u nas leje i leje i jest mega zimno a myslalam, że wyjdziemy niedlugo na spacerek... moze w sobotę, bo cos ma sie poprawic pogoda...OBY ycnan - twórczość pierwsza klasa Podziwiam![]() klask i:co do pampków mama mi dzis kupiła z Biedronki- DADA i bedziemy probowac, za 72szt 27zl chyba... choc troszke duze bo od 3kg-6 a mój KURCZACZEK malutki... babydream tez mam i są super nic nie przecieka.Gabi - może paznokcie u nóg sobie pomaluj ja w sobote jak się szykowałam na wesele to sobie malowałam i jeszcze naklejki wykałaczką naklejałam... nawyginałam się nieźle... i może dlatego Milenka tak się pospieszyła heheheheh
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze gabisun Ty chyba naprawdę zaraz zaczniesz rodzić, bo jesteś strasznie rozkojarzona
![]() Pisałam, ze znieczulenie zzo to nie to samo co podpajęczynówkowe. zzo - w kręgosłup, ale można się ruszać, podawane przy porodzie sn podpajęczynówkowe - podawane również w kręgosłup, ale unieruchamiające na kilkanaście godzin. (mój Tż miał je przy operacji kolana), po nim trzeba leżeć, żeby nie było bólu głowy, ale teraz też są cienkie cewniki i ryzyko tego bólu głowy jest dużo mniejsze niż kilka lat temu.
|
#468 |
|
BAN stały
|
Zuza spadł trochę, ale jeszcze sie musi zejść do kupy
![]() gabi daję cyca dwa razy dziennie, po ok 40 min, ale Mały już bez flachy nie uśnie w kazdym razie położna mówi, że to co ma ważnego ode mnie wziąć, to bierze.Nie używam laktatora, obojętne ile nim pompuję, guzik leci... Jak Mały się przyssa, to leci ![]() ycnan no juz niedługo ![]() Kupuję 1 żółte i jeszcze Mu wiszą ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Mpiczku przy kapuście ważne, aby schować brodawkę, żeby tam sok nie doszedł
|
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mój tż też miał zabieg z zzo wlaśnie i nie ruszał nogami 10 godzin zgłupiałam już
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ze mam omijac brodawki, bo nie wiedzialam, mam nadzieje, ze jej nic nie zaszkodzilo![]() ja mam taki laktator w szpitalu polozna mi polecila -stwierdzila, ze bbbarrdzo skuteczny, bo dziala na zasadzie strzykawki... i powiem ze ddziala ![]() http://www.cefarm24.pl/odciagacz-pok...-szt-p339.html uzywalam jak mialam cyce jak kamienie i nawal pokarmu, teraz ciagne kilka razy przed karmieniem, bo mam mega male, wklesle brodawki i mala się złości,,, ciężko nam się karmi..
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun - bo chyba to się tak potocznie mówi. ja też mówiłam, że mój Tż miał zzo, ale wczoraj ten gin. wszystko wyjaśnił jaki jest podział tych znieczuleń i teraz już wiem
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
już znalazłam https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ykul,1262.html
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik - ja też mam wklęsłe brodawki i liczę się z tym, że łatwo nie będzie.
Mi polecono takie nakładki wyciągające brodawki (mam firmy Medela). Noszę je od kilku dni po 8 godz. dziennie i później mam nosić przed karmieniem. Może kup sobie coś takiego, bo to wyciąga brodawkę i mała będzie miala za co chwycić. Chcę też kupić nakładki silikonowe na brodawki do karmienia Avent lub MAM, używasz może?
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Nikuś najważniejsze, że choć troszkę pochliptał przeciwciał od mamy. A w nocy nie chce spać jak jest na cycu? czy w ogóle nie chce cyca?
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun - czyli wszystko tak jak pisałam, ale nie wiedziałam, że do podpajęczynówkowego podaje się łącznie zzo, ale już wszystko jasne
![]() Jak wiem co i jak to jestem spokojniejsza, a niewiedza napędza mi stracha
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pomidora - brawa dla Ciebie i dla małego za piękne ssanie cyca
oby tak dalej!Cytat:
), więc jedyne na co nas było stać to naklejka na ścianie a pogoda dziś u nas fatalna, ja to spałam teraz prawie 3 godziny i teraz głowa mnie strasznieeeeee boli ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun - nie można ruszać, bo jest podpajęczynówkowe, a przy nim - nie można
|
#479 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Ja wróciłam ze spacerku, kupiłam w końcu 2 koszule do karmienia. Nie jestem zadowolona, ale mam dosyć łażenia po sklepach. Teraz obiadek a o 17 ruszamy do lekarza.
Cytat:
szczególnie, że czerwone krwinki spadają do granicy dolnej normy wrrrrCytat:
My wychodne- córka z dziadkami ![]() Cytat:
Ale nam będzie potrzebna niania tylko na 3 dni w tyg. Wstępnie mam już umówioną Panią (ciocia mojej koleżanki, bawi u niej synka) za 550 zł. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze im powiedziała![]() Ze też się odważyła, "Jarkowi" nieźle się dostało.Cytat:
Tak. Jestem bardzo ciekawa szczególnie, że będzie córeczka Cytat:
Myślę, że to wszystko jest do siebie podobne. Cytat:
Jednak warto walczyć.
|
|
#480 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
On po moim pokarmie patrzy za flaszką . Składa razem rączki i patrzy sobie na stópki, weź Mu nie daj flachy Także zawsze trochę Go dopajamy, zwłaszcza nocą. Bo On taka bida, jeszcze pije glukozę i moj nędzny pokarm i wciąż po tych dwóch był głodny...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

No ale ja zawsze chciałam być mamą 

Tym bardziej, ze zrobione wlasnorecznie 
Daj znac jak Wam poszlo
Dobrze, ze moja waga stoi zepsuta. Wole nie wiedziec ile juz waze
narkoza przy cesarce to naprawdę ostateczność. Moja koleżanki miały cc z powod spadania tętna dziecka, a druga krwotoku ( odklejanie się łożyska) i obie normalnie zzo

klask i: dzielnas Mamusia! Bardzo sie ciesze, ze Wam sie udalo! Oby Tymek juz tylko ciagnal z cycucha
Buzia okrągła jak księżyc w pełni, rośnie mi już drugi podbródek... Włosy wczoraj myte a dziś po prostu ... ehmm ... smalczyk
szczególnie, że czerwone krwinki spadają do granicy dolnej normy wrrrr