Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 797 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 13:08   #23881
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Zrozumiałam koszulkę nakładam na mokre włosy po myciu, zamiast ręcznika, na kilka minut.

Zapuszczam włosy, dbam o skręt, jestem sobą, robię to co kocham i żyję chwilą
Typ włosów: 3b/C/ii
so_fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:15   #23882
emmi578
Raczkowanie

no coż jak wiadomo każdy włos układa się inaczej, na mój to działa, ale np mojego nie da rady ułożyć na sucho, muszę codziennie moczyć głowę jeśli chce wyjść w rozpuszczonych ;/ nad czym szczerze ubolewam
emmi578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:28   #23883
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Eloe Dziękuję, bardzo mi to pomogło, bo trochę mi się tego co przeczytałam poukładało w głowie
bardzo się cieszę, że pomogłam
Cytat:
Koszulka po myciu zawsze jest obecna, ze skrętem od góry już trochę gorzej. :p
Nie wszystkie włosy muszą się skręcać od samego skalpu, bowiem sprawa skrętu jest bardzo indywidualna.
Moje też mają z tym problem 2 czy 3 dni po myciu (wiązania tymczasowe puszczają) i przy braku dostatecznej wilgotności.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:38   #23884
blakinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Blakinka widzę, że nastawiłaś się narazie emolientowo. Mało tu humektantów (głównie w odżywce b/s) i zero protein. Proponuję, byś zrobiła sobie maskę miodową (przepis w receptariuszu), celem nawilżenia włosów. Zastosuj tylko inną odżywkę niż Garnier, bo jest z olejkami, a nie powinno ich być w masce.
Poszukaj też odżywki z proteinami - na tę chwilę najlepsza będzie Artiste z keratyną i jedwabiem.
Strzelam, że to raczej wina Garniera. Daj im pić. Niedługo proteiny też będą potrzebne.
Chodzi o to, by trafić w równowagę emolientowo-proteinowo-humektantową. Wszystkie te składniki decydują o stanie naszych włosów.
I inne też
Jeśli przetłuszczanie ma związek wyłącznie z wcześniejszą pielęgnacją (silne środki myjące), to przeczekaj - skalp powinien się unormować za jakiś czas.
Dziękuję pięknie Eloe
Stary 2010-08-31, 13:56   #23885
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Eloe Pomczę Cię jeszcze jednym pytankiem, chcę mieć wszystko uporządkowane w głowie i na głowie
Czyli w przypadku dimethicone trzeba czasu i regularności żeby nadbudował się na włosach? W takim razie skoro używam go regularnie, ale do każdego mycia mam szampon z sls to nie powinnam się martwić o to, że się nadbuduje lub ograniczy dostęp składnikom masek do wnętrza włosa?

Zapuszczam włosy, dbam o skręt, jestem sobą, robię to co kocham i żyję chwilą
Typ włosów: 3b/C/ii

Edytowane przez so_fantastic
Czas edycji: 2010-08-31 o 13:58
so_fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:23   #23886
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie widzę nic dziwnego, chyba że dziwnymi nazywasz tak ładne włosy jakie sama masz.
Zobacz - im dłuższe, tym lepiej się zachowują, więc pomysł na podcięcie końcówek i zapuszczanie jest moim zdaniem doskonały. Podetnij tylko tak, by nie było ogromnych różnic gęstości między warstwami. Może się okazać, ze na chwilę pozbędziesz się korkociągów, ale za to zyskasz równomierną burzę loków. A korkociągi wrócą ze wzrostem włosa.
Mi się bardziej skręt podobał jak były krótsze teraz skręt robi się jakiś leniwy szczególnie przód, podcinając tą najdłuższą warstwę przyjdzie moment że różnica nie będzie tak widoczna a korkociągów i tak nie lubię

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez emmi578 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o skręt od góry to na mnie działa ten motyw z koszulką po myciu
Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi ?
ja też robię plunking a skrętu od góry jak nie było tak nie ma

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:32   #23887
wrily_curly
Rozeznanie

hej dziewczęta, cóż za piękny dzień

tak Was czytam i tylko lista rzeczy do kupienia i do zrobienia mi się wydłuża, też miałam robić badania krwi (już dawno) chociaż akurat z włosami problemy nie ma... ale koniecznie się zbiorę do zakupu keratyny hydrolizowanej i wzięłabym jakiś nawilżacz też, żeby nie popaść w proteinowe szaleństwo, tylko się zdecydować nie mogę, jedwab, panthenol? zaczynam mieć mętlik.

dobra, trzeba się zmobilizować, idę nasmarować włoski vatiką kokosową, chociaż pewnie się ścięła znowu lato się kończy i kokos zamiast pływać to stoi potem jakieś mycie odżywką i ukręcę chyba coś z miodem bo duży słoik stoi otwarty i szkoda, żeby się marnowało.
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:34   #23888
emmi578
Raczkowanie

u mnie to jak już mówiłam zawsze się kręcą od samej góry, tyle że jak normalnie wysychają to są bardziej klapnięte i skrętu na górze nie widać za dobrze, a po ,,plunkingu,, wszystko się podnosi i skręt od samej góry lepiej widać;]
Stary 2010-08-31, 14:41   #23889
wrily_curly
Rozeznanie

u mnie przed fryzjerem, kiedy miałam więcej włosów, były cięższe i dłuższe (najkrótsza warstwa do ramion) też nie miałam problemu ze skrętem od góry, no może nie od samej nasady sprężynka ale już coś tam się działo, problem pojawił się kiedy górna warstwa jest krótsza i zaczynam wierzyć, że u mnie najlepiej sprawdza się ścinanie dosłownie na prosto
Stary 2010-08-31, 15:15   #23890
kropcia007
Wtajemniczenie

Właśnie otrzymałam paczuszkę od Jumaatt ale jestem szczęśliwa

Eloe czy spreju Balea używasz tylko na mokre włosy??
Troszkę mi teraz ciężko się połapać w tych niemieckich opisach kosmetyków

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Ja też gdzieś mniej więcej w wieku 8 lat miałam włosy do pasa, ale wtedy byy tylko falowane. Wcześniej miałam zupełnie proste włosy, z czasem zaczynały się kręcić i falować coraz bardziej... Ostatnio mam cały czas długość mniej więcej do ramion i chcę w końcu z niej 'wyjść' i mieć dłuuugaśne włoski
Póki co akcja regeneracja i wydobywanie skrętu działa, z lekko skręconych i napuszonych, naelektryzowanych moje włosy zrobiły się już bardziej pokręcone i gładkie a przy tym nie straciły na objętości. Mam jeszcze problem z tym, że skręt nie zaczyna się od samej góry głowy, tylko trochę niżej, ale popracuję nad tym

A teraz zmywam się do łazienki zmyć maskę i pobawić się odżywkami
przeoczyłam Twój post ... No z tej długości wychodzi się wiekami...
a ze skrętem u mnie jest tak samo zaczyna się od ucha

Stary 2010-08-31, 15:32   #23891
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Eloe Pomczę Cię jeszcze jednym pytankiem, chcę mieć wszystko uporządkowane w głowie i na głowie
Czyli w przypadku dimethicone trzeba czasu i regularności żeby nadbudował się na włosach? W takim razie skoro używam go regularnie, ale do każdego mycia mam szampon z sls to nie powinnam się martwić o to, że się nadbuduje lub ograniczy dostęp składnikom masek do wnętrza włosa?
Skoro do każdego mycia masz szampon z sls, to nie powinnaś się martwić.
W ogóle w przypadku silikonów czy innych substancji pozostających na wierzchu włosa.
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Mi się bardziej skręt podobał jak były krótsze teraz skręt robi się jakiś leniwy szczególnie przód, podcinając tą najdłuższą warstwę przyjdzie moment że różnica nie będzie tak widoczna a korkociągów i tak nie lubię
to ja już nie rozumiem.
Ale wiem chyba o co Ci chodzi - chciałabyś coś zmienić.
Trafiłam?
Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
ale koniecznie się zbiorę do zakupu keratyny hydrolizowanej i wzięłabym jakiś nawilżacz też, żeby nie popaść w proteinowe szaleństwo, tylko się zdecydować nie mogę, jedwab, panthenol? zaczynam mieć mętlik.
W FAQ jest post o tym, co warto kupić przy pierwszych zamówieniach półproduktów. Zerknij, na pewno znajdziesz coś dla siebie
Pantenol świetnie działa w towarzystwie keratyny, więc z niego nie rezygnuj.
Cytat:
Eloe czy spreju Balea używasz tylko na mokre włosy??
Używam go wyłącznie na suche.
Ech... mój się już skończył, a nie pamiętam, czy prosiłam Jumaatt o nowy

Moje włosy kochają taką pogodę jak dziś
Tylko że ja muszę jakoś dojść na siłownię...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 15:34   #23892
emmi578
Raczkowanie

Cytat:

przeoczyłam Twój post ... No z tej długości wychodzi się wiekami...
a ze skrętem u mnie jest tak samo zaczyna się od ucha
niestety ;/ Też mam kręciołki mniej więcej do ramion, trochę krótsze a jeszcze 2 lata temu miałam praktycznie do pasa na prostych ;/ i głupia jestem, bo zechciało mi się krótkiej fryzurki i ścięłam.
Stary 2010-08-31, 15:48   #23893
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
to ja już nie rozumiem.
Ale wiem chyba o co Ci chodzi - chciałabyś coś zmienić.
Trafiłam?
Hmm nie do końca Więc tłumaczę raz jeszcze Chciałabym mieć skręt taki jaki mam gdy włosy są krótsze przykład ale żeby były długie A moje im są dłuższe tym skręt się bardziej rozluźnia i robią się korokociągi których nie lubię a więc na razie zapuszczam bo pragnę długości ale jeżeli skręt się nie poprawi to je na wiosnę wycieniuję może skręt się poprawi - mam nadzieję że do tego czasu znajdę godnego fryzjera

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
niestety ;/ Też mam kręciołki mniej więcej do ramion, trochę krótsze a jeszcze 2 lata temu miałam praktycznie do pasa na prostych ;/ i głupia jestem, bo zechciało mi się krótkiej fryzurki i ścięłam.
osz Ty

Eloe na suche mówisz no to pstryk, pstryk mmm ale pachnie ładnie

ułatwię sprawę, dodaje foto
1.chcę by włosy kręciły się tak
2. a tymczasem one pod spodem robią mi takie numery

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-08-31 o 15:58
Stary 2010-08-31, 16:07   #23894
emmi578
Raczkowanie

Cytat:

osz Ty

Nie bij
wtedy jeszcze nosiłam zawsze rozczesane włosy, więc miałam okropną szopę, i miałam jej dosyć bo to była długa big szopa, więc ścięłam. A teraz kiedy zaczęłam dbać o włosy i nosić loki a nie związany push-up to strasznie za nimi tęsknie. Jakbym wcześniej wpadła na pomysł żeby ich nie czesać i chodzić w lokach to wierz mi nie ścięła bym a nie centymetra
Stary 2010-08-31, 16:13   #23895
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie bij
wtedy jeszcze nosiłam zawsze rozczesane włosy, więc miałam okropną szopę, i miałam jej dosyć bo to była długa big szopa, więc ścięłam. A teraz kiedy zaczęłam dbać o włosy i nosić loki a nie związany push-up to strasznie za nimi tęsknie. Jakbym wcześniej wpadła na pomysł żeby ich nie czesać i chodzić w lokach to wierz mi nie ścięła bym a nie centymetra
okej wierzę, wierzę a więc za zapuszczanie

Stary 2010-08-31, 16:18   #23896
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
W FAQ jest post o tym, co warto kupić przy pierwszych zamówieniach półproduktów. Zerknij, na pewno znajdziesz coś dla siebie
Pantenol świetnie działa w towarzystwie keratyny, więc z niego nie rezygnuj.
o właśnie wiedziałam, że gdzieś to było ale zaczęłam czytać inny wątek i zapomniałam tam poszukać

Cytat:

ułatwię sprawę, dodaje foto
1.chcę by włosy kręciły się tak
2. a tymczasem one pod spodem robią mi takie numery
trochę znam 1 a 2 to u mnie najczęstszy gość, właśnie pod spodem, ale ja je lubię

Cytat:
Nie bij
zawsze lepsze krótkie a zdrowe niż długie i takie, że długość nigdy nie powinna być celem nadrzędnym bo ona nie maskuje złej kondycji włosów, wprost przeciwnie. Sama ostatnio u fryzjera z długości nie dałam sobie zbyt wiele ściąć i broniłam jej jak niepodległości ale to tylko dlatego, że znam swoje włosy, niby koło łopatek nie byłyby zbyt krótkie ale przy tej długości loki na końcach robią mi się takie bardzo duże objętościowo i... chyba się domyślacie, jak to wygląda
Stary 2010-08-31, 16:37   #23897
i_lonka
Raczkowanie

Metoda kubeczkowa jak najbardziej sprawdza się . Zauważyłam, że zbawiennie wpływa na mój skalp - łagodzi podrażnienia i działanie detergentów myjących w szamponie. Szampon już zmieniłam na brzozowy Farmony. Ogólnie dzisiaj loki sprawują się bardzo grzecznie, nawet nie spuszyły się tak bardzo podczas tej deszczowej pogody.

Co do długości włosów, czeka mnie ostre zapuszczanie. Już chciałabym mieć takie długie jak smerf3 (nota bene gratuluję skręt), ale jak mądrze napisała wrily_curly:

Cytat:

zawsze lepsze krótkie a zdrowe niż długie i takie, że długość nigdy nie powinna być celem nadrzędnym bo ona nie maskuje złej kondycji włosów, wprost przeciwnie. Sama ostatnio u fryzjera z długości nie dałam sobie zbyt wiele ściąć i broniłam jej jak niepodległości ale to tylko dlatego, że znam swoje włosy, niby koło łopatek nie byłyby zbyt krótkie ale przy tej długości loki na końcach robią mi się takie bardzo duże objętościowo i... chyba się domyślacie, jak to wygląda
dlatego najpierw pielęgnacja i regeneracją włosów i zdrowe zapuszczanie
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 17:15   #23898
emmi578
Raczkowanie

Cytat:
okej wierzę, wierzę a więc za zapuszczanie
dzięki teraz biorę się za siebie i zapuszczam piękne loki

Cytat:
Nie no przed ścięciem one nie były w złej kondycji, tylko ja się na nie wkurzałam bo były napuszone, ale to dlatego że je codziennie kilka razy czesałam, no i nie dało się iść do szkoły inaczej niż ze związanymi w kucyk, przez co wyglądałam mało kobieco ;/ zaczęlo mnie to wkurzać pomyślałam że jak zetnę to będzie mniejszy push(to był błąd) i dalej nosiłam kucyk, a później widziałam wiele dziewczyn które miały nieczesane loki, i też postanowiłam spróbować nie czesać, okazało się że takie są świetne, ale wcześniej nie byłam do tego przekonana i tak jakoś wyszlo

Grunt że więcej tego błędu nei popełnie ( mam nadzieje) i będę teraz zapuszczać moje maleństwa
Stary 2010-08-31, 17:27   #23899
wrily_curly
Rozeznanie

Jej dzięki Marzą mi się długie piękne fale ale obecnie bardzo kusiłoby mnie podcięcie z 5 cm jeszcze. Nie chodzi o to, że są niedobre czy specjalnie zniszczone ale te końce nie są idealne a włosy ładniej by się kręciły tylko, że taka długość, jaką mam, sprawia że dość dobrze się układają bez jakichś dodatkowych efektów Chopina czy Kopernika, krótsze nawet kręcąc się i mając objętość od nasady na końcach dostawałyby dodatkowej objętości i przez to moja głowa miałaby monstrualny rozmiar.

Właśnie się zastanawiam, czy nie wyznaczyć sobie kolejnego terminu do fryzjera gdzieś w styczniu i wtedy ściąć te 5 cm z dołu, wtedy bym miała odrośniętą problematyczną górną warstwę a długość bym odzyskała obecną

Ale to pragnienie podcięcia włosów jest w zasadzie dla mnie obce, aż sama się dziwię, że czytając Was, chłonąc całą wiedzę i zajmując się nimi tak bardzo nabrałam ochoty żeby je skrócić

Powiem Wam, co mi się dzisiaj śniło ech ta moja wyobraźnia... sen miałam taki, że byłam przed swoim ślubem () i fryzjerka mnie ścięła i uczesała na takiego gładkiego ale dość długiego boba, tak do połowy szyi? Ja najpierw w szoku ale potem się ucieszyłam nawet, że takimi włosami lepiej się zajmę i będę miała krótkie fale i loczki, chyba nawet pomyślałam o Rybiorku lub Eloe

Btw miałąm taką fryzurę na koniec podstawówki - fryzjerka zrobiła mi taką krzywdę że wróciłam do domu, zamknęłam się w łazience i za nożyczki. Bo wiadomo, jakie są włosy na przełomie dzieciństwa i nastoletności, moje były cieniutkie, lekkie i falująco-lokujące się, a ona mi je tak postrzępiła i zrobiła taki jeden wyraźny schodek na wysokości brody mniej więcej, w dodatku wszystkie włosy wywinęły mi się na zewnątrz i wyglądałam jak skrzywdzony aniołek charliego. I do tego dołożyła grzywkę, ale taką leciutką, która wydaje się dosłownie z kilkudziesięciu włosków, na prosto, wymodelowaną na okrągłej szczotce (coś jak Brzydula ale moja była rzadsza dużo). To już u fryzjerki wyglądało jak III wojna a zanim wróciłam do domu to włosy jeszcze trochę poszalały... więc ścięłam tak do wysokości tego "schodka" na prosto, grzywkę jakoś ukryłam przeczesując na boki. Jak widać, to było bardzo traumatyczne skoro do dziś pamiętam ze szczegółami, ale to chyba dobry przykład na to, co się dzieje gdy kręcone się ścina z zerową wiedzą o nich. A, jeszcze dodam że tak ścięte nie kręciły się i nie falowały, tylko na końcach wywijały się jedno do środka, drugie na zewnątrz, a wszystkie inne pod dzikimi kątami
Stary 2010-08-31, 20:25   #23900
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Eloe dzięki za filmik jak zrobic irokeza na pewno sprobuje, ale jakos marnie to widze...

nie wiem czy jestem tak cierpliwa jak Ty, żeby przez rok czekać aż "zejdę" z farbowanych włosów. obawiam się, że któregoś dnia się mocno ciachnę i będzie po kłopocie
albo kłopot się zacznie

Serum keratynowe troche mi zburzylo moj rytual mycia wlosow. Tak mi sie wlasnie cos wydawalo, ze odżwyka b/s utrudni dotarcie keratyny do włosa. Ale ciekawa jestem jej działania...

dziękuje dziewczynki za trzymanie kciuków
rozmowa ok, ale firma mi się nie podoba i nie chce u nich pracowac

popełniłam straszny grzech włosowy
nie mogłam upiąć bałaganu,więc rozczesałam włosy, troche się przygładziły, i dopiero potem upiełam

Małgosiu cieszę się, że swędzenie ustąpiło.
Co do szukania przyczyny swędzenia to z doświadczenia jako mega alergik wiem, że czasami nie potrzeba wcale ekspozycji na coś co nas uczula. Swędzenie może się nasilić pod wpływem stresu

Agison, narobiłaś mi smaczka na macerat orzechowy
Jak nie będę farbowała włosów to może chociaż płukanka

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
dla wizażanek mieszkających w wawie, na 11 listopada 22 jest hurtownia mają duży wybór i na ostródzkiej 190 jest drogeria gdzie są maski chantal, mila, kemon, seria joanny pro, i pani zaproponowała, że można coś zamówić do czego ma dostęp w hurtowni więc zamówiłam maskę scandica i 2 butelki jantara
dobrze wiedzieć gdzie na zakupy
od siebie dodam hurtownie na Gocławiu na ul Bora-Komorowskiego (numeru nie pamiętam)

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
aaa i zapomniałam się pochwalić- właśnie siedzę z kokosem na skalpie, kremem sutkowym Babydream na końcówkach i naftą na długości (pamietam, że kiedys dyskutowałyście o nafcie- u mnie działa silnie nabłyszczająco- chyba nawet lepiej niż silikony)
hmmm, kuszące - do przetestowania

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Dołączam zdjęcia włosów jeszcze przed deszczem.
Śliczne masz kręciołki

Cytat:
Właśnie otrzymałam paczuszkę od Jumaatt ale jestem szczęśliwa
ale szybko, pochwal się co w środku

Kropciu, masz bardzo ładne włoski. Nie wiem czemu narzekasz. Korkociągi są cudne, bardzo Ci ich zazdroszczę - nawet tych o których piszesz, że robią Ci numery
Jak się patrzę na fotki to coraz bardziej tęsknię za grzyweczką. chyba muszę jeszcze ten temat przemyśleć

Jak tam dziewczynki, tornistry na jutro spakowane?
Mój młody ma jutro 1 dzień w szkole, a się rozchorował dzisiaj
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:59   #23901
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
u mnie nadal mają ten szampon w carrefurze
w takim razie muszę koniecznie znów sprawdzić wszystkie carrefury w Krakowie mam nadzieję, że będzie...

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21751333]
ale mieszanka i jak??
ja dzis proteiny: keratyna+jedwab+panteheno l+wit ACE+ reszta ogorka na 1,5 godz pod czapka, teraz schniecie.... ciekawe co wyjdzie rano
chyba zapisze calosc w codzienniku bo cos ostatnio zapominam [/QUOTE]
mieszanka super włosy po niej baardzo błyszczące. Ja lubię mieszać i eksperymentować moje włosy na szczęście też się nie buntują. Dziś nawet trochę mniej mnie swędział skalp (może dzięki Farmonie Brzozowej... )

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
U mnie po wczorajszym supernawilżaniu było dziś troszkę lepiej. Ładniej się skręciły i nie były jak miotła. Eloe miała rację, chciały pić
Potem złapał mnie deszcz i trochę puchu się po nim pojawiło, ale już byłam w domu i spięłam włosy, więc mi tak nie przeszkadzał;]

Dołączam zdjęcia włosów jeszcze przed deszczem. Jakość kiepska (albo ostrość nie ta, albo lampą prześwietlone) bo robione na szybko
piękne

Cytat:
Dobry kusiciel
To pewnie się w końcu na niego zdecyduję (o ile nie znajdę tego w Carrefurze)

Cytat:
Dodaję foto włosów z dnia dzisiejszego wydaje mi się że jest ich coraz mniej i przód tak głupio wisi
kropcia- piękne masz te włosy!!! wiem, że się powtarzam, ale szczerze Ci ich zazdroszczę

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:14   #23902
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość

ale szybko, pochwal się co w środku

a że w chwaleniu jestem dobra to proszę
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3769
to co nienieckie jest od Jumaatt()

Cytat:
Kropciu, masz bardzo ładne włoski. Nie wiem czemu narzekasz. Korkociągi są cudne, bardzo Ci ich zazdroszczę - nawet tych o których piszesz, że robią Ci numery
Jak się patrzę na fotki to coraz bardziej tęsknię za grzyweczką. chyba muszę jeszcze ten temat przemyśleć

ja wolę loczki niż korkociągi ale każdy lubi co innego a grzyweczka jednak jest częścią mnie bez niej jakoś tak łyso

Cytat:
ojej to pewnie na myśl o szkole hihi a tak wgl to tęskno mi za zapachem nowych książek i zeszytów...

Stary 2010-08-31, 21:17   #23903
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:

ojej to pewnie na myśl o szkole hihi a tak wgl to tęskno mi za zapachem nowych książek i zeszytów...
oj, a ja się cieszę, że jeszcze miesiąc wakacji i nie muszę jutro biec na rozpoczęcie
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:22   #23904
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
w takim razie muszę koniecznie znów sprawdzić wszystkie carrefury w Krakowie mam nadzieję, że będzie...
jeżeli nie znajdziesz a ja bede w carrefurze i on będzie mogę Ci przesłać

Cytat:
kropcia- piękne masz te włosy!!! wiem, że się powtarzam, ale szczerze Ci ich zazdroszczę

Stary 2010-08-31, 21:42   #23905
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:

dobrze wiedzieć gdzie na zakupy
od siebie dodam hurtownie na Gocławiu na ul Bora-Komorowskiego (numeru nie pamiętam)
A co mniej więcej tam sprzedają?

Cytat:

Ojoj. Jak myślę o nim to mi się żal robi Jeszcze taka brzydka dołująca pogoda
Szkoła to nie było moje ulubione miejsce...
Cytat:
Zazdroszczę

Cytat:
Na to na studiach nie można narzekać, szkoda tylko że przekraczają wielokrotnie cenowo te ze szkoły

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:43   #23906
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
ooo, widzę, że poszalałaś
daj znać jak testy przebiegną i wrzuć do analizowego tego co nie było
Cytat:
ja wolę loczki niż korkociągi ale każdy lubi co innego a grzyweczka jednak jest częścią mnie bez niej jakoś tak łyso
grzyweczka + Kropcia -> jedna całość, zdecydowanie

Cytat:
no tak,mamusia nerwusek to trudno żeby synek był inny
to jego pierwszy rok w szkole i przyznam,że bardzo byłam podekscytowana zakupami szkolnymi
no i ciągle mam nadzieję, że jutro pójdziemy na to rozpoczęcie, a nie do lekarz

do lekarza jednak też, jutro mam szczepienie przeciwko tężcowi i durowi brzusznemu, brrrr

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
oj, a ja się cieszę, że jeszcze miesiąc wakacji i nie muszę jutro biec na rozpoczęcie
to u mnie trochę na odwrót jeszcze miesiąc pracy i potem waaaakacje
Stary 2010-08-31, 21:52   #23907
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo, widzę, że poszalałaś
daj znać jak testy przebiegną i wrzuć do analizowego tego co nie było
postaram się raz przewertować składowy i zobaczyć co jest a czego nie ma i pododawać składy

Cytat:
grzyweczka + Kropcia -> jedna całość, zdecydowanie
hihi

Cytat:
no tak,mamusia nerwusek to trudno żeby synek był inny
to jego pierwszy rok w szkole i przyznam,że bardzo byłam podekscytowana zakupami szkolnymi
no i ciągle mam nadzieję, że jutro pójdziemy na to rozpoczęcie, a nie do lekarz

do lekarza jednak też, jutro mam szczepienie przeciwko tężcowi i durowi brzusznemu, brrrr
grrr nie lubię zastrzyków, igieł itp ...
a co Mamusia tak się nerwuje co My kobiety raczej mamy to do siebie, że się denerwujemy byle czym

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Na to na studiach nie można narzekać, szkoda tylko że przekraczają wielokrotnie cenowo te ze szkoły
a ja już zapomniałam jak to jest ... Po LO wyjechałam za granicę, gdy wróciłam to owszem zrobiłam szkołę ale wizażu, stylizacji i kreowania wizerunku więc raczej książek i zeszytów się nie miało Studia i nauka to już chyba nie dla mnie

Stary 2010-08-31, 22:09   #23908
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
A co mniej więcej tam sprzedają?
wszelkie artykuły do salonów włosowych
dawno już tam nie byłam,ale kupowałam tam kallosa, alfa part (ale to stare dzieje)
moje koleżanki zaopatrują się tam w farby
widziałam kiedy za jakies 30 zł uniwersalny dyfuzor
mają spory wybór tanich masek do salanów w duzych opakowaniach
np. stapitz, semi di lino, osmo,leo, joanne (chyba)
oczywiscie keratesy, loreale i inne goldwelly
przyznam, że mam ochote wybrac sie tam teraz, kiedy mam jako taką swiadomosci na temat skladu kosmetykow

może będzie latwiej, znalazlam linka do strony, tu jakas gazetka z promocjami
http://www.kern.fdf.pl/?k=promocje

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
postaram się raz przewertować składowy i zobaczyć co jest a czego nie ma i pododawać składy
super ja szukałam przed zamówieniem u Jumaatt, ale był chyba alverde z awokado, więc dość skromnie

Cytat:
a co Mamusia tak się nerwuje co My kobiety raczej mamy to do siebie, że się denerwujemy byle czym
no właśnie, czasem byle co wystarczy i już jestem jak tornado
ale ogólnie produkcja stresu największa jest w pracy
dlatego ostatnio zaczęłam się rozglądać za jakąś zmianą, bo stres się już odbił na moim zdrowiu

Cytat:
a ja już zapomniałam jak to jest ... Po LO wyjechałam za granicę, gdy wróciłam to owszem zrobiłam szkołę ale wizażu, stylizacji i kreowania wizerunku więc raczej książek i zeszytów się nie miało Studia i nauka to już chyba nie dla mnie
pracujesz w zawodzie? strasznie zazdroszczę każdej artystycznej pracy
dawno skończyłam studia, i też myślałam, że już się nie zmuszę do nauki, ale ostatni rok byłam na podyplomowych i baaardzo mi się spodobało
chciałabym jeszcze

przydałoby się iść włoski pokokosić....

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-08-31 o 22:11
Stary 2010-08-31, 22:09   #23909
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
dawno już tam nie byłam,ale kupowałam tam kallosa, alfa part (ale to stare dzieje)
przyznam, że mam ochote wybrac sie tam teraz, kiedy mam jako taką swiadomosci na temat skladu kosmetykow
a lukniesz dla mnie za tym uniwersalnym dyfuzorem bo mam fajną suszarkę ale bez dyfuzora ta z dyfuzorem poszła z dymem jakby był fajny to może dałabyś się wykorzystać

Stary 2010-08-31, 22:13   #23910
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja myślałam nad kosmetologią ale nigdzie nie wyjeżdżałam i stwierdziłam że przydadzą mi się bardziej przemawiające do pracodawców argumenty(jak również podstawy wiedzy),a kosmetologia może też kiedyś. Jak to będzie to się jednak w praniu dopiero okaże bo studia, na które się wybrałam troszkę odbiegają od moich zainteresowań.
Cytat:
Dziękuję.
Hmmm, dobrze wiedzieć, nawet jeśli nic nie kupuję to i tak kocham oglądać składy i wąchać kosmetyki do włosów
Btw przypomniałam sobie, że przy Ratuszu Targówka (skrzyżowanie ulicy Kondratowicza i św. Wincentego) jest sklep "Wszystko do włosów"
Są kosmetyki Leo,
Farouk,
Artego(tak chyba się nazywa firma o ile nie mylę)
Mila(z czymś tam z pestek winogron-chyba nie olej, 21/500ml z silikonem zmywalnym wodą i jedwabiem hydrolizowanym),
Hegrony po 6zł z hakiem,
farby,
różne i różniaste spinki, klamry, siatki na włosy(coś koło 5 zł).

Jest jeszcze na ul. Łabiszyńskiej hurtownia(nie pamiętam numeru też, po schodach na 1 piętro nad sklepem lux)
Mają duży wybór marki
Scandic,
farby,
trochę rzeczy do paznokci(ale nie patrzyłam na to uważnie)
Joanna profesjonalna
Nie wiem jak tam z cenami. Jeśli będę to mogę podpytać i dopisać tu.

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 24 (0 użytkowników i 24 gości)

Zasady wysyłania wiadomości