|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24031 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Hm, z siateczką nie próbowałam. Ale to później bo mnie otoczenie zlinczuje za zakup kolejnej rzeczy do włosów
|
|
#24032 |
|
Zakorzenienie
|
so_fantastic - a próbowałaś je po prostu rano zmoczyć i założyć żel lniany? akurat zdążysz się ogarnąć i przed wyjściem ugnieść żel i powinno być w porządku...
|
#24033 |
|
Raczkowanie
|
Żel lniany musiałabym na początku ukręcić, a z lnem nie mam zbyt dobrych wspomnień, ale w przyszłym tygodniu na pewnos spróbuję
Dzięki wszystkim za rady
|
|
#24034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#24035 |
|
Zasiedzenie
|
Nie rozumiem, im dłużej stosuję CG, tym skręt staje się słabszy i brzydszy
Nie wiecie co może być przyczyną? Może przeciążam te włosy nadmiarem odżywek czy jak? Chociaż przetłuszczone nie są... tylko sam skręt kiepski. Może im czegoś brakuje, a czegoś mają w nadmiarze? Nie wiem
|
|
|
|
#24036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może są przekarmione, tylko wiesz tak w ciemno ciężko strzelać
|
|
#24037 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cieszy mnie, że piszecie, że Hipp działa inaczej niż BD
|
|||
|
|
|
#24038 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie, zapalenie chyba minęło ale problem z hormonami został, teraz w zasadzie jestem wyleczona, mam nadzieję że badanie potwierdzi, że jesteśmy na finiszu już bo czuję się wyraźnie lepiej a problem ze mną mieli lekarze duży, sprzeczne objawy, sprzeczne wyniki badań, cały czas jakieś problemy. Ale już nie mam objawów w zasadzie a w poniedziałek zobaczę jak tam ft4 się trzyma.I to mnie denerwuje w lekarzach. Ciało człowieka to skomplikowana maszyna w której absolutnie nic nie dzieje się od tak, bez przyczyny, chociaż przyczyny każdego zdarzenia może być tysiąc. U mnie tylko jeden lekarz zwrócił uwagę podczas wywiadu na to, o co inny by się nie zapytał a jakbym sama się poskarżyła to by mnie zbył, że tak bywa, taka moja uroda i tyle. Ale jak ktoś ma szczęście to łączy fakty i stawia diagnozę - u mnie trafioną chociaż to zupełnie nie była jego specjalność. W ogóle to całość moich kontaktów ze służbą zdrowia to droga przez mękę, szkoda wspominać a tylko mieć nadzieję trzeba, że nie będę miała zbyt wielu powodów oglądać lekarzy i przychodni. Na szczęście u mnie nigdy włosy nie wypadały, chociaż miały prawo przy tych hormonach ok, są okresy kiedy trochę linieję, zwykle jesienią gubię trochę więcej sierści ale to trwa 2 tygodnie i samo przechodzi więc nie panikuję i nic z tym nie robię. Przynajmniej dobrze, że to mi zostało oszczędzoneCytat:
![]() Cytat:
Ech, kolejne moje poetyckie określenie którego nikt nie rozumie jeśli myję szamponem bez slsu włosy to trudno w nie włożyć palce przy spłukiwaniu piany, są w dotyku czymś pomiędzy watą, watą cukrową a takimi włosami spalonymi do cna rozjaśniaczem w każdym razem, niemiło. Nie wiem, dlaczego tak, bo kiedy pozbywam się slsowcem tych wszystkich ewentualnych silikonów, polimerów etc. to włosy są bardzo zadowolone po takim szamponie, tych dziecięcych nie trawią absolutnie ale ja generalnie nie tęsknię i nie mam potrzeby myć włosów inaczej niż odżywką tak na codzień. Kilka lat temu właśnie myciem odżywką "wyleczyłam" sobie włosy z przetłuszczania.Udało mi się zrobić listę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=27 było ciężko, idzie się przerazić kiedy te wszystkie rzeczy się razem zbierze gdyby się komuś chciało popatrzeć i również się przerazić to zapraszam
|
|||
|
|
|
#24039 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny ale się rozpisałyście wczoraj na temat tych badań
Póki co zamierzam robić wcierki i stosować coś wewnętrznie, jeśli efektów nie będzie zwrócę się do specjalisty.Obiecanej fotki z dzieciństwa nie mogłam znaleźć ) mam blond mega cienkie piórka związane w kucyk na czubku głowy który sterczał pionowo! Hehe wyglądało to jak antenka mała z włosów, zresztą nawet nazywam to zdjęcie "antena" może jeszcze znajdę, a na pocieszenie dodaję inne hihi
|
#24040 |
|
Zasiedzenie
|
No to tak:
myję OMO - pierwszą odżywką jest zwykle emulsja Glorii, czasem Mrs. Potter's aloesowy; szampon to aktualnie kuracja Alpecinem C1, teraz robię tydzień przerwy i wrócę do Babydreamu; potem Mrs. Potter's aloesowy albo maska Gloria (teraz trzymam na głowie Glorię z miodem). Poza tym Joanna Naturia z lnem i rumiankiem, żel Artiste, czasem (gdzies raz w tygodniu) psiknę Lilliputzem "dla księżniczek" bo go muszę zużyć. Z dwa razy w tygodniu nakładam na noc oleje: kokosowy na długść, rycynowy z kokosowym na skalp. Dwa razy w tygodniu też nafta w skórę głowy na 15 min przed myciem. To cała moja pielęgnacja |
|
|
|
#24041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka mała ciekawostka ![]() nom i ja obwiniałabym naftę, bo ona np u mnie powoduje rozluźnienie skrętu i ogólnie proste kłaki... do miodu polecamy emolientowe odżywki, np garnier z awokado. jak ja kładłam miód zmieszany z glorią to wszystko mi spływało z głowy i ogólne nie miało najmniejszego sensu..
|
|
#24042 |
|
Zasiedzenie
|
Ano czytałam co jest napisane: "natrzeć włosy na 10 min przed myciem", ja nacieram sam skalp, bo zależy mi na odżywieniu cebulek, a nakładanie na całe wlosy mi nie słuzy. Miód położyłam dzisiaj pierwszy raz więc nie on jest przyczyną.
|
|
|
|
#24043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja propozycja: Artiste, Odżywka intensywnie regenerująca (dostępna tylko w Drogeriach Natura) Pozdrawiam Ach, teraz zauwazyłam Liliputza ale to inne proteiny... Więc już sama nie wiem. Chyba jednak diagnozę zostawię specjalistkom
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-09-04 o 11:46 |
|
|
|
|
#24044 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() może spróbuje rano zmoczyć włoski i żel lniany jak radzą dziewczyny Cytat:
nie wiem co by było gdybym całe włosy umyła hippem, albo BD brr ![]() Cytat:
Policzyłam dziś włosy podczas mycia, lekko ponad 50 włosów ( głównie przy nakładaniu odżywki, część to raczej odłamane końcówki, bo któtkie bardzo ) myje co 3 dni, ale to nie oznacza, że nic między czasie nie wyleciale to mało, prawda? Cytat:
![]() Cytat:
potters aloesowy nadaje się do mycia, maska gloria też często jest używana przez dziewczyny do mycia. Dobrze zrobilaś dodająć miód, ale może spróbuj kilka razy i potem zobaczysz czy coś to dało a z protein polecam keratyne hydrolizowana - mi ładnie poprawiła skręt ale i tak miód i olej kokosowy na moje fale działa najlepiej ![]() Zaginął mi gdzieś szampon z SLS Barwy. Nie używałam go już miesiąc i nie mam pojęcia gdzie może być. A włosom by się przydał już SLS. |
|||||
|
|
|
#24045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeeeeah znalazłam Aż tyle miałam wtedy włosów- jak dalej tak będą wypadały to znów będę tak wyglądałaBabcia mi kupiła ten czaderski wózek odpowiadam za wczasy bo na pewno będzie zainteresowanie hihi
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-09-04 o 12:30 |
||
|
|
|
#24046 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#24047 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, uwaga, będę zadawać głupie pytania
Mam nadzieję, że mnie nie pogonicie... ![]() Otóż zupełnie niedawno pojawiłam się na tym wątku, bo dziewczyny na "zwykłym" włosowym uświadomiły mi, że z moich włosów mogą jeszcze być "ludzie" Mają tendencję do falowania i postanowiłam o te fale powalczyć. Przeczytałam kilka razy wszystko, co jest w pierwszym poście tego wątku i... za dużo tego jest i nie wiem, od czego zacząć Używam szmponu Babydream. Do niedawna włosy myłam tak, że zbierałam wszystkie na górze i tarmosiłam. Teraz myję szamponem skalp, a włosy na długości spływającą pianą. Chciałabym spróbować wprowadzić mycie odżywką (to się nazywa OMO, czy to są zupełnie różne metody?). Rozumiem, że emulsja Glorii nadaje się? A maska? Czy jeśli zrobię tak: nakładam na długość emulsję, na skalp szampon, masuję, zmywam, robię tak samo jeszcze raz (zazwyczaj 2 razy myję włosy szamponem, a nie wiem, jak to jest przy takiej metodzie...), a na koniec nakładam na przykład Lorysa albo maskę Glorię - będzie ok, czy popełnię jakiś błąd? Używam raz na tydzień oleju kokosowego na całe włosy. Mam też chyba 3 różne biowaxy maski, i 2 do psikania - mogę to zostawić w swojej pielęgnacji, czy lepiej się pozbyć? Przeczytałam jeszcze o ręcznikowaniu. Spróbowałam raz zawinąć włosy nie w ręcznik, a w koszulkę, i włosy ładnie mi się zakręciły. I tu znowu pojawia się moje głupie pytanie - czy od razu po myciu trzeba włosy zawijać w gładki materiał, czy można je na chwilę zawinąć w ręcznik, żeby odsączyć wodę? I jeszcze kilka razy trafiłam tutaj na polecenie żelu chyba lnianego... Co to jest i gdzie to można dostać? Dziękuję wszystkim, komu się zechce to przeczytać, a jeszcze bardziej dziękuję tym, kto mi pomoże
|
|
|
|
#24048 |
|
Zasiedzenie
|
Dziękuję za rady.
Zastanawiałam się nad tą odżywką Artiste, ale kiedyś używalam Waxa L'bioticy dla blondynek i po jakichś 2-3 użyciach (w odstępach jedno-dwu tygodniowych) włosy wyglądały tragicznie, były matowe i przyklapnięte. Potem przeczytałam, że to przeproteinowanie i doszłam do wniosku, że proteiny mi nie służą. Przyznam, że nie znam się na tym co w jakich proporcjach. Czytam, czytam ale nie we wszystkim mogę sie połapać Po prostu kupuję co polecacie i sprawdzam na swoich wlosach. A po tej dzisiejszej masce z miodem, prawie się nie kręcą ![]() PS. kropcia007 fryzura ekstra
Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2010-09-04 o 13:52 |
|
|
|
#24049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#24050 |
|
Rozeznanie
|
Gdyby jakaś zakręcona z Trójmiasta szukała takich specyfików jak:
- sok z aloesu - żel z aloesem 5% + panthenol 1% - vatika olejek do włosów i amla olejek jaśminowy - kosmetyki himalaya, fitomed i spory wybór Joanny to podpowiadam, że warto zajrzeć do sklepu ziołowego w Rumi, koło dworca (obok sklepu z dopalaczami ).Dzisiaj tam zajrzałam pierwszy raz. Kupiłam sok z aloesu, ale kurczę nie zauważyłam, że jest ważny tylko miesiąc od otwarcia. Chyba co mycie będę się nim musiała polewać, żeby zużyć, ech ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- A jeszcze Wam powiem, że byłam dzisiaj u fryzjera (farbowałam odrosty). I miłym zaskoczeniem było dla mnie, że po myciu na włoski dostałam Kallosa Latte . Potem było suszenie z dyfozorem i stylizacja - co prawda lakierem do wlosów (alcohol denat niestety), ale gdy sprawdziłam skład to wysoko w nim była też hydrolizowana keratyna ![]() (nazwa lakieru to Keratin Complex - próbowałam go znaleźć w necie, żeby Wam wkleić nazwę producenta i dokładny skład, ale nie mogę go odszukać )
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#24051 | |
|
Lifthrasir
|
Eloe, czy ja również mogłabym prosić o ten filmik instruktażowy? Mam chrapkę na irokeza.
Swoją drogą... wiesz może gdzie można dostać te tukany? W moim mieście są ogromne problemy z dostępnością takich rzeczy, także wolę z góry się zapytać. ![]() Cytat:
Ja natomiast męczę się z intensywnym wypadaniem od czasu 7 czy 8 w kolejce antybiotyku, w ciągu 10 miesięcy (przewlekłe zapalenie zatok) - i mam kolejny powód, żeby obarczać winą lekarzy, przez nich sypią się moje ukochane kręciołki! Nigdy nie miałam z tym problemów. A tak w ogóle to witam. Od jakiegoś czasu jestem CG, wcześniej przez jakiś niecały rok prostowałam włosy, bo nie mogłam poradzić sobie z szopą. Efekty były właściwie całkiem niezłe, i włosy aż tak szokująco się nie zniszczyły dzięki parze, bardziej skrzywdziło je suszenie gorącym nawiewem. Ale pewnego dnia trafiłam do Was i się zaczęło. Nie żałuję swojej decyzji ani trochę. Fot żadnych nie mam, jakoś tak ciągle zapominam zrobić... A nie, przepraszam... jest parę, z dzieciństwa... kiedy jeszcze byłam szałową blondi i błędów rodziców nie popsuły mi włosów. W następnym poście chyba podzielę się listą swoich kosmetyków, liczyłabym na małe wsparcie, czy faktycznie pielęgnacja jest odpowiednia i co powinnam w niej zmienić . Pozdrowienia z Krzyżakowa, szczególnie serdeczne dla Wrocławianek, mieszkanek mojego drugiego ukochanego miasta. Edytowane przez Kirima Czas edycji: 2010-09-04 o 15:30 |
|
|
|
|
#24052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kropcia ale masz wypaśną dżinsówę ![]()
|
|
|
|
|
#24053 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() postaram się pomoc na tyle na ile umiem, dziewczyny niech poprawią jeśli coś nie tak napiszę w końcu ja początkująca Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale przy OMO wystarczy jedno dokładne mycie długi delikatny masaż skalpu zastępuje mi podwójne mycie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to oczywiście zależy, czy decydujesz się na CG czy pozostawiasz jakąś część silikonów w pielęgnacji maseczki biowax generalnie są ok Cytat:
no i pamiętaj jeszcze o jakiejś odżywce b/s ewentualnie coś do stylizacji, np żel lniany jest tu na forum cały wątek o tym jak ugotować żel |
|||||||||
|
|
|
#24054 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam Ciebie i wszystkie nowe kręciołki ![]() Badanie przeciwciał tarczycowych ma na celu potwierdzenie diagnozy w podejrzeniu przewlekłego zapalenia tarczycy. To badanie płatne, nie jest refundowane, kosztuje ok 30 zł, ale i tak powinnaś mieć na nie skierowanie od endo. Wydaje mi się, że powinni Ci je zlecić, żeby upewnić się co do przyczyny niedoczynności. Podwyższony poziom ant-TPO świadczyć będzie o przewlekłym zapaleniu tarczycy, które niedoczynność wywołało. Proces niszczenia tarczycy będzie już nieodwracalny. Leczy się tylko niedoczynność wywołaną przez zapalenie bo nie ma pewnych badań, które wskazywałyby kierunki leczenia podwyższonych wartości przeciwciał. Tak więc to badanie właściwie nie wnosi do leczenia niczego nowego, poza tym, że pozwala poznać przyczynę. ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Jeśli Lorys Ci służy i nie obciąża włosów... Możesz do Glorii dodawać miód, kilka kropli oleju, żel lniany Odnośnie żelu lnianego https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619 Możesz też zrobić maskę z samego żelu. W metodzie OMO używa się odżywki, delikatnego szamponu i na koniec znów odżywki. Mycie odżywką to coś innego. Ja właściwie stosuję omo. Moczę włosy, nakładam emulsję Glorii, rozczesuję, nakładam na skalp Baby Dream (bez spłukiwania Glorii), a po szamponie maskę lub odżywkę. Uważam, że nie ma konieczności mycia szamponem 2 razy. Nawet oleje można zmyć przy jednokrotnym nałożeniu szamponu. Tak więc nie wiem jak bardzo nieświeże musiałabyś mieć włosy, żeby zachodziła konieczność mycia szamponem 2 razy. Yasmin mam jeszcze pytanie odnośnie naszej wczorajszej rozmowy. Czy Twój TŻ używa wcierek, szamponów lub innych specyfików bezpośrednio na skórę głowy? Edytowane przez smerf3 Czas edycji: 2010-09-04 o 16:04 |
||
|
|
|
#24055 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
chyba norma to coś koło 100 więc jest dobrze, z suchych pewnie też coś wypada ale kręcone są raczej zbite i tak jakoś mi się kojarzy że dopiero przy myciu mogą się uwalniać Cytat:
bierzesz odżywkę i myjesz. OMO - odżywka, mycie, odżywka - moczysz włosy, nakładasz odżywkę na długość (zabezpieczasz je w ten sposób), na skalp szampon, myjesz, spłukujesz, nakładasz normalnie odżywkę - musisz je karmić, popatrz na wątku składowym za jakimiś maskami i odżywkami naładowanymi dobrymi skłądnikami lub wzbogacaj gotowe - miód, keratyna, jedwab... dużo tego może być ![]() - biowaxy i spikadła - zależy, jak bardzo chcesz być CG, zobacz czy nie mają silikonów, q czy pq, biowax chyba może mieć sls, poszukaj tutaj na zakręconym i ogólnym wątku pielęgnacyjnym analiz i zdecyduj, ale lepiej zużyć do końca i potem nie kupować, jak dla mnie nie powinno się niczego wyrzucać, najwyżej oddaj komuś - co do ręcznika to zależy, nie wiadomo czy się potem skręcą tak dobrze, możesz po prostu odciskać w ręcznik mokre włosy ale to trochę trwa - żel lniany robisz sama, kupujesz w sklepie siemię lniane w ziarenkach (Nava pisała kiedyś o robieniu go z mielonego) i gotujesz - dokładnie poczytasz o tym w wątku na tym forum - żel lniany naturalny stylista ja się tak super nie znam, jak coś pomieszałam to poprawiajcie Cytat:
Cytat:
a u mnie powonienie jak u psa gończego i tego zapachu raczej bym nie pomyliła. Ogólnie fryzjerzy to temat nie do wyczerpania, ale jeśli masz już przysposobionego fryzjera to nie mogłabyś swoich produktów do pielęgnacji przynosić? To by nie łamało zasad CG (nie wiem, na ile się ich trzymasz) bo ja po fryzjerskich specyfikach jak najszybciej zmywam wszystko szamponem z sls, pozbywam się wszystkiego i robię po swojemu.---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
z naturą swoich włosów trzeba się pogodzić, jaka by nie była, kopanie się z koniem nikomu na zdrowie nie wyszło i to zawsze powtarzam. Wrzucaj pielęgnację, pomyślimy i popatrzymy razem, czego Ci jeszcze potrzeba. U mnie fotek też niet, z komórki wychodzą straszne a cyfrówka się zepsuła jednak a czasami by się chciało pochwalić jakimś słodkim korkociągiem---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- a i jeszcze coś - Lorysów jest rodzajów sto milionów więc każdy coś innego ma, pewnie też mniej lub bardziej odżywcze bywają
|
||||||||
|
|
|
#24056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli się udały to potem spróbuję wrzucić do składowego;]Oglądałam też Isany w spreju. Te już mają silikony, co prawda niegorźne jak na moje oko - cyclosiloxane (odparowujący chyba?) i jakas kombinacja dimethicone, ale chyba zmywalna wodą, nie pamiętam dokładnej nazwy. |
|
|
|
|
#24057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, cudne zdjęcia wstawiacie, ja też potem poszukam swoich "za młodu" i wrzucę w wolnej chwili ![]() Co do włosów- wpadnę później i napiszę więcej, ale jestem już pewna, że potrzebne jest mi cieniowanie. Tam schowała się ta objętość...
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
#24058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() używał wcierek robionych na recepte, były tez jakieś kupne, ale za cholerę nie pamiętam używa szaponu na receptę Sieprox jakiś leczniczy a na codzień szampon Pregaine o TEN chetnie bym go namówiła na jakieś wcierki, ale nie bardzo wiem na co \ mnie też, ja kupiłam kallosa właśnie za namową fryzjerki ![]() Nabyłam dziś ręcznik z microfibry |
|
|
|
|
#24059 |
|
Rozeznanie
|
nie narzekaj na faceta, ja jestem 100% kobietą a wcierek też nie lubię, jeśli stoi na środku łazienki to o niej pamiętam ale zwykle tak jest, że jeśli nie widzę efektów choć minimalnych od razu to się zniechęcam a raczej po prostu zapominam
ja kallosa kupiłam pod wpływem wizażu zresztą kilka(dziesiąt) takich rzeczy bym przez te lata mogła naliczyć w których wizaż zawinił ![]() o, mam nadzieję, że będziesz zadowolona, ja mam taki mały 40x40, najpierw odciskam ręcznikiem większość wody a potem mikrofibrą dopiero, dobrze wyciąga resztkę wody i do ugniatania ze stylizatorem też daje radę |
|
|
|
#24060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak się okazuje to nie jest metoda dla niecierpliwych tak czy inaczej utrata włosów dla mężczyzny to nie jest jakiś wielki dramat, znacznie gorzej mają kobiety. Włosy są potwierdzeniem kobiecości prawie tak ważnym jak choćby piersi.Gratuluję ręcznika również posiadam i jestem pod wrażeniem tego, jak szybko potrafi osuszyć włosy.Mnie dziś dopadła skleroza i zapomniałam ziółek na płukankę zaparzyć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 26 (0 użytkowników i 26 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

INSTAGRAM:

nie, zapalenie chyba minęło ale problem z hormonami został, teraz w zasadzie jestem wyleczona, mam nadzieję że badanie potwierdzi, że jesteśmy na finiszu już bo czuję się wyraźnie lepiej a problem ze mną mieli lekarze duży, sprzeczne objawy, sprzeczne wyniki badań, cały czas jakieś problemy. Ale już nie mam objawów w zasadzie a w poniedziałek zobaczę jak tam ft4 się trzyma.
w każdym razem, niemiło. Nie wiem, dlaczego tak, bo kiedy pozbywam się slsowcem tych wszystkich ewentualnych silikonów, polimerów etc. to włosy są bardzo zadowolone po takim szamponie, tych dziecięcych nie trawią absolutnie ale ja generalnie nie tęsknię i nie mam potrzeby myć włosów inaczej niż odżywką tak na codzień. Kilka lat temu właśnie myciem odżywką "wyleczyłam" sobie włosy z przetłuszczania.
gdyby się komuś chciało popatrzeć i również się przerazić to zapraszam 

)
również posiadam i jestem pod wrażeniem tego, jak szybko potrafi osuszyć włosy.