|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
kardashi..... my ostatnio z męzem w jednym bylismy zgodni
trzymac sie z dala od mam i tesciowych hhehehe a na powaznie nie wytrzymalabym z taka kobieta nawet jednego dnia, podziwiam cie, kochana za silna psychike i luz, bo trzeba miec go sporo przy takiej tesciowej
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak dalej będzie to wyląduje w jakimś zakładzie
![]() Staram sie wszystko co mówi krotko ścinać że i tak będzie tak jak ja chce ale te jej gadanie i zaboboniarstwo mnie dobija..
|
|
|
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie odebralam od sasiadki wozek spacerowke everflo
jest po 2 dzieciach!! a wyglada bardzo dobrze, nie zapalcilam ani grosika, jestem winna ciacho jakeis dobre ![]() wklejam fotki, co myslicie?? |
|
|
|
#664 | |||
|
Zadomowienie
|
Śliczna
Cytat:
Ja mam w obie strony daleko, ale co tam. Oby tylko pogoda była. ![]() No u nas też rano chłodno i my znów dziś po 8 poszliśmy na spacer połączony z zakupami w Lidlu. Fajnie jak jest tak rześko. ![]() Cytat:
A my dziś po wizycie u kumpeli ze studiów i jej Kamilka, co się urodził 5 maja. Przy nim mój maluch wyglądał jak chudzinka, ale co tam jest w normie więc ok. Pogadałyśmy sobie fajnie, pospacerowałyśmy. Teraz czas pomyśleć o obiedzie, bo po 15 wyjazd na rehabilitację. A i miałam napisać, że mój maluch dzisiaj oszalał - je dokładnie co 2 godziny. Od 3 w nocy. I marud okropny, chyba że zaraz po jedzeniu to się z łaski na uciechę uśmiechnie. Jutro zaczynamy 16 tydzień - czy wtedy też jest jakiś skok?? ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile waży? Wiosną ocenisz jak się jeździ, czy mocno buczy na kostce, czy dzieckiem telepie itp. i daj znaka co wyszło. Szukam spacerówy lekkiej dla mamy mojej, ale wszystkie tak są objechane w ocenach, że aż żal.
|
|
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, no siknę zaraz. Cytat:
Chyba popuściłam... ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały pobił wszelkie rekordy
Wczoraj jadł o 19:30.. nie spał, darł sie.. lulałam i bujałam.. zasnął na amen w momencie jak damian mu zrobił kolejną butlę.. chciałam nakarmić na śpiąco ale ani nawet raz nie cycnął, odłożyłam do łóżeczka i wstał o 7 rano!!! Więc 11,5h bez jedzenia wytrzymał a zjadł normalnie 130ml. Dziś po jedzonku już dwa razy zaliczył godzinę aktywności i po pół godzinki snu.. budzi się i za nic nie chce zasnąć dalej, woli gadać, brykać i.. płakać ![]() Ciekawe jaka będzie dzisiejsza nocka i usypianie :/ W sumie beczy przez połowę dnia.. albo z rana do samego popołudnia albo od południa do snu nocnego :/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Jamaica fajny wózio
![]() Ładne ma kolorki ![]() Ja na następną wiosnę kupię jakąs parasolkę taką małą
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
To ja z rzeczy mniej śmiesznych.
Wczoraj moje dziecko odkryło piszczenie. No padamy ze śmiechu z niego. Pare dni temu doszło gulganie, taki dźwięk śliny wibrującej w gardle, bardzo mu się podoba jak tak robi. A, i jeszcze wczoraj zajarzył, że same nogi uciekają z rączek, ale ubrane w śpiochy już nie i teraz je targa ciągle w łydkach za materiał. Już jest prawie przy stopach. Praktyka czyni mistrza...
|
|
|
|
#671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do kółek, sama jestem ciekawa, na pompowanych teraz musze delikatnie jezdzic bo malej łepek skacze a co mowic w takim... ![]() ja tez planowalam przeskoczyc ze spacerowki w ktora sie nasza gondola zmienia na parasolke bo mamy male mieszkanie ale skoro trafil sie ten za feeee to wzielam, wkurzajace sa te kola skretne ale da sie zablokowac... |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś zaczepiłam panią z takim wózkiem na piankowych kołach, Graco właśnie i żaliła się, że np. nie może spacerować w parku Chopina w naszym mieście, bo tam jest kostka z takimi okrągłymi brzegami, a w dziurkach nie zarosło na równo ziemią tylko są zagłębienia i dziecko aż skacze. Pojechałam tam sprawdzić z ciekawości, to w moim wózku na dużych pompowanych kołach czuć ten bruk nawet. No i chrupią na kamieniach, piasku, skaczą jak piłka na jakimś patyku np. No ale to też pewnie kwestia amortyzacji, której Graco prawie nie ma.
|
|
|
|
|
#673 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kardashi..wspólczuje i trzymaj sie!!! ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#674 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
w wawie chodze do skaryszewskiego, jest taki kawalek takiego bruku to ide zolwim tempem bo okropny do jazdy.... ten chyba tez nie ma amoryzat. ale co tam , jak mnie bedzie wkurzal to kupie inny, w sumie nic za niego nie zaplacilam, wiec nie bedzie zal jak sie nie sprawdzi poki co i tak musimy go do mojej mamy wywiezc, bo tu nie mamy miejsca nawet zeby go trzymac
|
||
|
|
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
Witam po wakacjach!
Mam nadzieje, ze uda mi sie szybciutko nadrobic tych pare stron od ostatniego mojego wejscia. ![]() A u nas wszystko ok, Amelia rosnie niesamowicie, ma juz 3 miechy i ponad dwa tygodnie . Nadal karmie ja tylko cycusiem, bo pokarmu mam bardzo duzo i dobrej jakosci. W dni upalne jak dzisiaj pije wode z Blevitem owocowym (odkad go pije nie ma problemów ze wzdeciami ani robieniem kupci)Czasami musze sobie odciagnac mleczko i zamrazam na wypadek potrzeby (do 4 miesiecy mozna przechowywac wiec spoko). Tak tez mi sie przydaly 2 butelki mleka zamrozonego w piatek jako,ze bylismy na weselu, nie musialam sciagac sukienki do karmienia ... bylismy do 3 w nocy i mala super sie spisala , od godz 21.30 spala, nawet muzyka i krzyki jej nie wzruszaly..za to w kosciele zaczela gaworzyc swoje aaaaaaaa itd.Zastanawiam sie nad przerzuceniem malej do spacerówki, bo w gondoli ma jeszcze jakies 10 cm miejsca (na fotce), musze dokupic wklady/ worek do niej na zimne jesienne dni i zimowe i zastanawiam sie nad orginalnej od wózka lub materialowej... zalaczam na fotkach spacerówke oraz te wklady. Orginalny brazowy ma te zalete, ze mona rece i nogi wyciagnac na zewnatrz..
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-09-06 o 16:44 |
|
|
|
#677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak j w gondole włoze to lezy jak mumia ja nie wiem co bedzie w zimie jak dojdzie spiwór i cieplejsze ubranie my dzis ubrane byłysmy koszulka na ramiączkach, bluzka przez głowe bawełniana rajstopy frotte spodnie jeansowe i na to sweter z włoczki z kapturem (kupiłam w tesco taki z kieszonkami i bedzie mała go miała i miała bo ładnie sie rozciaga ) pokaze potem focie no itroche okryłam kocykiem młoda po drodze sie wykopała wiec jej nie zakrywałam ale widziałam matke ktora dziecie tak zababulała ze nawet widac go nie było dziecie sie zadrło wniebogłosy bo mu ciepło a ona go jeszcze poprawia musiałam przejsc na druga strone bo bym nie wytrzymała popatrzyła sie w moja strone i chyba zajarzyła ze za grubo dzieciaka ubrała olivka twoja bedzie miala wiecej niz 7 ja jej daje cos z 7400![]() zwaz ja i zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21845245] Aaaa wiecie co? Agu zaczyna mi robić mostek hehe widok piekny co moja przy tym pokazuje swe niezadowolenie dzis sie opkupciała az po plecy ja ja myje a ona fik na brzuch ja ja na plecy i chwytam lekko podnosze nogi do góry a ona fik tyłek caly w górze tylko na barkach sie opierała ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21845274]Aha, a propos skoków rozwojowych facetów... Jeżeli twój facet rozrzuca skarpetki, rozlej w kuchni barszcz. Jeżeli twój facet po seksie zaczyna chrapać, zacznij chrapać w czasie seksu. Jeżeli twojemu facetowi nie podoba się twoja praca, zostań striptizerką. Jeżeli twój facet nie wstaje z kanapy, nie wychodź z toalety. Zobaczymy, kto pierwszy się złamie. Jeżeli twój facet kontroluje twoje zakupy, kontroluj jego wypady z kolegami. Jeżeli twój facet nie nosi podarowanych przez ciebie stringów w serduszka - powiedz jego kolegom, że on ma stringi w serduszka. Jeżeli twój facet podejrzewa, że udajesz orgazm - nie udawaj. Niech się stara.[/QUOTE] ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
wiey co masz na mysli kocham moja niunie ale czasem nawet 3 godz dały by mi power i odpoczełabym psichicznie ale z drugiej strony te 3 godz to mnostwo czasu i chyba bym za bardzo sie stesknila---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
wiem cos o tym,( tescie tak załatwili swego wnuka ze ma niepropolcjonalna głowe przechylona w jedna strone i ma 9 miesiecy a dopiero od miesiaca zaczyna siadac ) dlatego mała obserwuje i pilnuje i z kazda głupota do lekarza pedze---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
|
|
#678 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No nie mogę Moja mam też czasami zasuwa takimi tekstami![]() Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj w pracy napisać pismo o przedłużenie macierzyńskiego o 2 tygodnie. Kurcze jak ten czas leci, za niecały miesiąc kończy mi się macierzyński Na szczęście jeszcze mam dużo urlopu.
|
|||
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
/ciebie i Majeczke
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- No co?Przejdziesz na spacerówkę. |
|
|
|
|
#681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e no to swietnie ja tez tak chce od dzis zaczynam z mała cwiczyc "mama" o moja tez ma problem z przewrotem na brzuch wiem ze umie ale troche musze w tym jej pomóc trzymam ja za palec to tak wyglada jakby sie bała kurcze mam ja na kolanach i zeby móc pisac dałam jej na stolik smoka i gryzak zeby sobie go ładnie z blatu wzieła i sie pobawiła a ta mała skubana owszem podniesie ale z takim zadowoleniem ryp na podłoge ja znów ide umyc i połoze na stole ona to samo ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
po azali tez miałam takie krwawienia ale teraz zaczynam 3 paczke i od tego 1 krwawienia juz innego nie miałam czasem mnie poboluja jajniki własnie dziewczyny moze zadam głupie pytanie ale jesli ja sie nie zabezpieczałam przed ciaza tzn zanim zaszłam w Planowana ciaze z Amelka jest wieksze ryzyko ze jak nie bede sie teraz zabezpieczac szybciej zajde w ciaze ?? czy ryzyko jest to samo bo jak to samo to ja dziekuje 11 lat sie nie zabezpieczałam i było mi z tym dobrze ja ciagle zapominam o tych tabletkach wrrrr ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21855979] A w ogóle to dzisiaj tak patrzę - jj krosteczki powychodziły tylko w miejscach, gdzie trzyma piąstki i pcha je do paszczy - może ja w ogóle niepotrzebnie zamieszanie robię, może to od pchania łapek? Nie jestem w stanie ciągle ich myć... [/QUOTE] dałam sobie spokoj rano jak wstanie i jak rzeczywiscie mogła je upaprac czyms i wieczorem przy komieli tylko myje czytałam ze slina dezynfekuje dlatego na polikach dzieci maja obszczypane ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21856647]Wiecie, nad nami tylko dach i wieje, więc u nas ogromnie czuć różnicę między 19,5-20 a 22 [/QUOTE]ja mam tyle w pokoju tzn 19,5 ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21857128]Muzykalną masz dziurkę, że tak powiem Która na ochotnika rozwiesi pranie i następne wstawi? [/QUOTE]ok ja ale ty za mnie wyprasujesz ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21869703]Dziewczyny, a w ogóle to świadkiem takiej akcji dzisiaj byłam, że mało się nie zsiurałam ze śmiechu W Żabce. Weszłam po kawę, przede mną stoją takie 2 siksy, MOŻE 14-15 lat miały, nie więcej (aczkolwiek makijażem chciały nadrobić). No i słyszę coś a la angielski... nadstawiam uszu, a tu te laski do sprzedawczyni się odzywają "po angielsku" że chcą drinki kupić Brawo dla tych laseczek za pomysłowość Pani rzecz jasna im nie sprzedała %.[/QUOTE]---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- bidulka trzymamy z Amelka kciuki zeby mała szybko zdrowiała ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- jedna trzymam pod głowke druga myje
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny moja córka przed chwilką po raz pierwszy przewróciła sie z brzuszka na plecy!!!!!!!!!!!!!! Trzy razy!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
ale duza ![]() no ja tez sie zastanawiam nad spiworkiem do małej i niektóre ceny mnie zabijaja ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
i uwaga dzis mamy 4 miesiace
|
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
dziekuje
Cytat:
![]()
|
|
#685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
To używasz dwóch. ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a Cebion to dlaczego podajecie? W sensie jakie zalecenie? Pomoże na darcie japy małego?
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
hej Wam!
nadrobiłam. trochę mnie nie było, bo albo małż okupuje lapka, albo netu brak (btw - w ciągu ostatnich 2 miesięcy Netia po raz drugi zrobiła nas w bambuko.. pierwszy raz skończył się interwencją rzecznika od spraw telekomunikacyjno-elektroniczno-informatycznych, korektą faktur i propozycją atrakcyjnego pakietu dla nas - teraz się okazało, że w tym pakiecie net nie działa - znów zrobimy z tego halo). u nas skok 12 tygodnia na tapecie. od kilku dni mamy max 3-4 drzemki po 30 minut z zegarkiem w ręku. do tego częste karmenia i albo cyrk przy cycku, albo długie wiszenie. ale efekty już są - pojawił się głośny śmiech - jeszcze na razie wymuszony, np. łaskotkami, ale coraz częstszy. na dokładkę mamy piszczenie i róźnego rodzaju okrzyki. ![]() mamy problem z przewracaniem się na lewy bok. jak się jej pomoże podając palec, to się obraca, ale głowa zostaje w miejscu, więc Ewcia jakoś tak nienaturalnie się wygina. martwi mnie to... bardzo się też wygina w łuk przy odbijaniu. czy to jakieś objawy zbytniego napięcia? |
|
|
|
#688 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dywan jasny Teraz tylko 2-3 razy dziennie mop idzie w ruch.Cytat:
U nas są teraz kupy codziennie, takie bobki ![]() My dzisiaj pożegnaliśmy gondolę, na razie wożę ja w foteliku. I wiem o czym mówisz, bo mi też jakoś tak smutno było ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A moja to leniuszek ![]() ![]() Luizka dzisiaj była aniołkiem Na spacerze fajnie sobie obserwowała wszystko dookoła, pospała, śmiała się. Teraz zasnęła o 19.20 Jestem ciekawa, o której wstanie na papu ![]() Nikt nie odpowiedział na moje pytanie No nic, poszukam sobie sama odpowiedzi
|
|
#689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ech, a u nas ciezki dzien.. chyba mu to żelazo w syropie szkodzi bo nie chcial mi wogole jesc i było widac ze brzuch boli.
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaszka bez mleka, zrobiona na wodzie nie zastąpi posiłku, to dietetyczne jedzenie. Jak w szpitalu po operacji. Jeśli napisali że robić na mleku, to robić na mleku. Wg instrukcji. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

hhehehe a na powaznie nie wytrzymalabym z taka kobieta nawet jednego dnia, podziwiam cie, kochana za silna psychike i luz, bo trzeba miec go sporo przy takiej tesciowej 

a jest za pupę. I nie jest chrzcielny..

I jak tak czytam co wasze dzieciaczki potrafią już, to tym bardziej łezka się kręci. Mam nadzieję, że rehabilitacja pomoże.
ale w Tesco jest promąłszyn.. I wlasnie kupiłam pampersy 4 (bo 3 mam już wystarczająco